Preskočite na glavni sadržaj

Knjige u krošnjama – Festival književnosti i zvučnog eksperimenta za djecu i mlade 2024.

Knjige u krošnjama – Festival književnosti i zvučnog eksperimenta za djecu i mlade 2024.
Manifestacija Knjige u krošnjama - Festival književnosti i zvučnog eksperimenta za djecu i mlade 2024. će se od 15. do 19. svibnja održati na zagrebačkom Ribnjaku.
vrijeme: 15.05.2024. - 19.05.2024.
mjesto: Zagreb
url: https://knjigeukrosnjama.ibis-grafika.hr/

Organizatori: Ibis grafika, Centar mladih Ribnjak i platforma book&zvook 

Cilj festivala je djeci od najranije do srednjoškolske dobi približiti razne modalitete pristupa književnosti kroz književne radionice, audio knjige, predstave, koncerte i druge sadržaje.

Djeca će imati priliku upoznati domaće autore i ilustratore, ali i goste iz Slovenije, Belgije, Argentine i Srbije. Zainteresirana publika moći će sudjelovati u zabavnim radionicama pisanja inspiriranim Harryjem Potterom, storytelling radionicama Srebrenke Peregrin, štrikanju rukama, vođenoj šetnji šumom i u animiranim filmovima koji se temelje na slikovnicama. Zabavu za najmlađe osigurat će i Zalogaj palačinke, zalogaj slikovnice s Jelenom Pervan te Opera rosa - opera za bebe zamišljena kao zajedničko interaktivno putovanje za velike i malene.

Događanja će se odvijati u parku i u prostorijama Centra mladih Ribnjak, a u slučaju kiše dio programa održat će se u unutrašnjem prostoru Centra. U sklopu Festivala, bit će organiziran i sajam knjiga raznih nakladnika po sniženim cijenama.

Ulaz na festival se ne naplaćuje!

Knjige u krošnjama | Zagreb | Facebook