Preskočite na glavni sadržaj

Nova sezona serijala „Zauvijek autor“ na HRT-u od 14. svibnja

Život i stvaralaštvo hrvatskih glazbenih autora i tekstopisaca, redovnih članova Hrvatskog društva skladatelja, bit će predstavljeno u novoj sezoni dokumentarnog serijala „Zauvijek autor“.
vrijeme: 14.05.2024. -
mjesto: HRT
Nakon prve sezone iz 2017. koja je predstavila velike domaće skladatelje klasične i zabavne glazbe 20. stoljeća, nova sezona započet će s portretima Gibonnija, Vjekoslave Huljić, Zrinka Tutića, Alke Vuice i Nena Belana koji otkrivaju kako je izgledao njihov glazbeni put i koje su im tajne autorskog zanata.

Nakon prvih pet epizoda, serijal se nastavlja najesen i s portretima Miroslava Rusa, Berislava Šipuša, Mladena Tarbuka, Frane Đurovića, Zlatka Tanodija, Saše Antića i Siniše Leopolda.

U prvoj epizodi, u utorak, 14. svibnja u 20:15 sati na Prvom programu HTV-a, Zlatan Stipišić Gibonni će u razgovoru s Milanom Majerovićem-Stilinovićem razotkriti kulisu svojih „versi i nota“, od početaka u bendu Osmi putnik i suživota s ocem Ljubom Stipišićem preko hit albuma Mirakul i Judi, zviri i beštimje do rasprodanih arena i dvorana diljem regije.

Serijal je za Hrvatsku televiziju producirao Cantus/Hrvatsko društvo skladatelja.

opširnije: Hrvatsko društvo skladatelja