Preskočite na glavni sadržaj

Otvorenje izložbe ilustratora Gaëla Henrya i okrugli stol

Otvorenje autorske izložbe ilustratora Gaëla Henrya i okrugli stol s francuskim i hrvatskim stručnjacima u području stripa održat će se u utorak 14. svibnja u 18 sati u Francuskom institutu u Zagrebu. 
vrijeme: 14.05.2024. -
mjesto: Zagreb

Uz nazočnost Marka Šunjića (direktora naklade Fibra), Dubravka Kastrapelija (autora stripa), Klasje Habjan (pobjednice programa paralelne rezidencije Francuska-Hrvatska 2024.) okrugli stol moderirat će Irena Jukić Pranjić, hrvatska umjetnica, koja je ostvarila rezidencijalni boravak u Angoulêmeu 2023.

Marina Sichantho, zamjenica direktora Međunarodnog centra stripa i slike iz Angoulêmea (Cité Internationale de la BD et de l’Image d’Angoulême) također će biti prisutna.

Rezidencijalni umjetnik - francuski autor i ilustrator Gaël Henry boravi u Hrvatskoj od 16. travnja do 16. svibnja 2024. u sklopu programa paralelnih rezidencija za umjetnike s područja stripa u Hrvatskoj i Francuskoj u 2024. godini. 

Partneri u programu: Francuski institut u Hrvatskoj, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Međunarodni centar stripa i slike iz Angoulêmea i Hrvatskim P.E.N. centrar.