Preskočite na glavni sadržaj

Počinje 64. Festival hrvatskih kazališnih amatera u Vodicama

Na ovogodišnjem 64. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera, od 10. do 12. svibnja i od 17. do 19. svibnja, u šest festivalskih dana, na programu je čak dvadeset i jedna predstava koje predstavljaju najbolje od ovogodišnje produkcije našeg kazališnog amaterizma. Ulaz na sve predstave je besplatan!
vrijeme: 10.05.2024. - 19.05.2024.
mjesto: Vodice
url: https://www.hrsk.hr/

Ova nacionalna smotra amaterskih kazališta i skupina održava se od davne 1960 godine, dok je  već desetu godinu zaredom domaćin Festivala - grad Vodice.
 
Više od 300 kazališnih entuzijasta iz Zagreba, Zaprešića, Gospića, Kastva, Gata, Dubrovnika, Huma na Sutli, Stažnjevca, Slavonskog Broda, Čakovca, Nedelišća, Karlovca, Pakraca, Slatine, Vukovara, Novigrada Podravskog, Siska, Bjelovara te Vodica zaigrat će na sceni vodičkog Kulturnog centra i pružiti publici bogat i raznovrstan dramski program.
 
Odabrane skupine svoje su sudjelovanje osigurale u konkurenciji od čak 132 prijavljene predstave, a za odabir najboljih pobrinuli su se izbornici: dr. sc. Alen Biskupović, dr.sc. Dubravka Crnojević-Carić, Ana Katulić, Zlatko Krilić, Boris Kovačević, Andrea Mladinić, dr. sc. Sanja Nikčević, Gordana Ostović, Igor Ružić, Dubravko Sidor, Iva Srnec Hamer, Tamara Šoletić, Igor Tretinjak, Andrijana Vicković i Anđela Vidović.
Festivalski program  budno će pratiti Prosudbeno povjerenstvo u sastavu: redateljica i dramska pedagoginja Iva Srnec Hamer, redatelj Boris Kovačević, teatrolog i kazališni kritičar Igor Tretinjak, a u završnici Festivala, 19 svibnja u 20:00h, bit će proglašene nominacije i nagrade u devet kategorija.

Vrlo važan segment programa FHKA su i okrugli stolovi članova Povjerenstva koji će razgovarati sa sudionicima u cilju evaluacije odigranih predstava i dodatne edukacije sudionika.
 
Organizator Festivala je Hrvatski sabor kulture, suorganizator i vrijedni domaćin je Pučko otvoreno učilište Vodice, a materijalnu potporu održavanju Festivala pružaju: Ministarstvo kulture i medija, Šibensko-kninska županija, Grad Vodice i Turistička zajednica Grada Vodica.
 
PROGRAM 64. FHKA