natječaj

Natječaj za književnu nagradu 'Mato Lovrak' za dječji roman

Izvršni odbor Lovrakovih dana kulture raspisuje natječaj za najuspješniji dječji roman prvi put tiskan u 2016. godini na hrvatskom jeziku u Republici Hrvatskoj ili inozemstvu. Rok prijave je 1. ožujka 2017. godine.
 
natječaj

Natječaj za dodjelu književne stipendije Grada Graza

Otvorene su prijave za književnu stipendiju 'Pisac Grada Graza', za period od rujna 2017. do kolovoza 2018. godine. Rok prijave je 31. ožujka 2017. godine.
 
natječaj, audicija

Audicija za članove Festivalskog orkestra KotorArt-a

Audicija za članove Festivalskog orkestra KotorArt-a otvorena je za svirače gudačkih instrumenata diljem svijeta, starije od 18 godina, koji su zainteresirani za orkestarsko muziciranje.
 
natječaj, nagrada

Natječaj HDS-a za dodjelu godišnjih nagrada za 2016. godinu

Na temelju članka 43. Statuta Hrvatskog društva skladatelja, Predsjedništvo HDS-a objavljuje Natječaj za dodjelu godišnjih nagrada za 2016. godinu. Prijedloge mogu davati ustanove, udruge i druge organizacije, te fizičke osobe. Prijave se primaju do 8. ožujka 2017. godine.
 
natječaj

8. Beogradski internacionalni filmski festival osoba sa invaliditetom – poziv

Otvoren je natječaj za osmi Beogradski internacionalni filmski festival osoba sa invaliditetom - Bosifest 2017 koji će se održati od 10. do 12. listopada u Sava Centru. Natječaj za slanje radova je otvoren do 5. travnja 2017. Slogan ovogodišnjeg festivala je 'Pokreni promjenu', a tema je život i rad osoba sa invaliditetom.
 
natječaj, festival

Prijave za 40. međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe

Pozivaju se zainteresirani tamburaški orkestri i komorni tamburaški ansambli da se do 15. ožujka 2017. prijave na jubilarni, 40. međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe. Festival će se održati od 1. do 4. lipnja 2017. u Osijeku, Valpovu i Belišću.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Vijetnamu

Otvoren je natječaj za izlaganje na grupnoj izložbi hrvatskih umjetnika pod nazivom 'Memories II', u Heritage space galeriji u Hanoiu, te nakon toga predstavljanje i u New space art foundation galeriji u gradu Hue, u Vijetnamu. Natječaj je otvoren do 28. veljače.
 
natječaj

Mediterranea 18 / Bijenale mladih umjetnika Europe i Mediterana - natječaj

Bijenale mladih umjetnika Europe i Mediterana (BJCEM) objavljuje natječaj za izlaganje na ovogodišnjoj izložbi Mediterranea 18, koja će se u svibnju 2017. održati u Albaniji i to u dva grada, Tirani i Draču.  Rok za prijavu je 20. siječnja.
 
natječaj

14. međunarodni festival komedije 'Mostarska liska 2017' - poziv

Javna ustanova Narodno pozorište u Mostaru objavljuje Javni poziv za sudjelovanje na 14. međunarodnom festivalu komedije 'Mostarska liska 2017', koji će se održati u Mostaru, od 22. do 29. travnja. Rok za prijave traje do 20. veljače 2017.
 
natječaj

Putnički natječaj - Nagrada Dijana Klarić

Raspisan je novi natječaj za Nagradu Dijana Klarić koja se dodjeljuje u pet kategorija: najbolji putopis, fotografija, video, projekt i putnik godine. Natječaj je otvoren do 1. travnja.
 
natječaj

EFFE Label 2017./2018. - prijave

Do 17. veljače 2017., festivali u Hrvatskoj i diljem Europe imaju priliku prijaviti se predstavljajući se kroz prijavu u sklopu mreže EFFE kako bi festival u naredne dvije godine globalno promicala oznaka EFFE Label. EFFE Label je oznaka koja predstavlja izvrsnost i nudi međunarodnu prepoznatljivost jedinstvenosti pojedinoga festivala u cijeloj Europi.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Slovensko komorno glazbeno kazalište

Slovensko komorno glazbeno kazalište želi biti partner na projektima u sklopu natječaja za projekte suradnje u programu EU Kreativna Europa, potprogram Kultura koji su zainteresirani za produkciju opera za odrasle i opera za mlade. Rok za prijave zainteresiranih partnera na projektu je 4. listopada 2017.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Strzelecki Osrodek Kultury, Poljska

Centar za kulturu Strzelecki Ośrodek Kultury želi sudjelovati kao partner na projektima u sklopu natječaja za europske projekte suradnje u programu EU Kreativna Europa, iz područja kulturne baštine, filmske umjetnosti, fotografije, glazbe, kiparstva, izvedbenih i vizualnih umjetnosti, plesa i kazališta s vladinim i nevladinim organizacijama iz cijele Europe kako bi se promicale europske vrijednosti i promicala europska baština. Prijave se primaju do 30. svibnja 2017.
 
natječaj

Zagrebfilm otvorio natječaj za namjenske animirane filmove

Tema natječaja je očuvanje fasada u gradu Zagrebu, a traže se dva filma u trajanju od po 10 sekundi. Rok za prijavu je 20. siječnja 2017.
 
natječaj

Otvorene prijave za Animation goes MSU! 2017

Svjetski festival animiranog filma – Animafest Zagreb u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti raspisuje otvoreni poziv za natjecanje site-specific radova za medijsku fasadu Muzeja suvremene umjetnosti, Animation goes MSU! Prijave traju do 22. ožujka 2017., a svi radovi moraju stići na adresu MSU-a do tog datuma.
 
natječaj, konferencija, znanstveni skup

Poziv autorima za prijavu radova za konferenciju o retuširanju, RECH4

Međunarodna znanstvena konferencija o retuširanju, 4th International Meeting on Retouching of Cultural Heritage (RECH4), održat će se 20. i 21. listopada 2017. u Splitu. Konferenciju organiziraju RECH grupa i Odsjek za konzervaciju-restauraciju Umjetničke akademije u Splitu. Rok za predaju sažetaka je 31. siječnja 2017.!
 
natječaj

Demofest poziva demo bendove na proslavu 10. rođendana

Banjalučki Demofest, regionalni festival neafirmiranih bendova, desetu godinu zaredom otvara natječaj za sve demo sastave sa ex-Yu prostora. Natječaj će biti otvoren za prijave do 15. ožujka 2017.
 
natječaj

MBZ zvukovni logotip - natječaj

Natječaj Hrvatskog društva skladatelja – Muzičkog biennala Zagreb 'MBZ zvukovni logotip' održava u razdoblju od 15. siječnja 2017. do 15. veljače 2017. Od sudionika natječaja traži se da naprave zvukovni logotip za Muzički biennale Zagreb. Zvukovni logotip je audio interpretacija (vizualnog) logotipa, koja mu odgovara stilom i namjenom, a zajedno čine skladnu cjelinu koja će na prepoznatljiv način prezentirati Muzički biennale Zagreb.
 
natječaj

Nagrada Višnja Machiedo 2017. za najbolje književno esejističko djelo

Godišnja nagrada dodjeljuje se za najbolje književno-esejističko djelo napisano na hrvatskom jeziku u produkciji nakladnika registriranih u Republici Hrvatskoj i objavljeno u razdoblju od 15. prosinca 2015. do 15. prosinca 2016. godine.
 
natječaj, djeca, mladi

Natječaj 'Rudolf i Margita Matz'

Hrvatsko društvo skladatelja raspisuje Natječaj za stimulaciju stvaralaštva mladih skladatelja iz sredstava fonda 'Rudolf i Margita Matz'. Na natječaj se mogu prijaviti učenici, studenti i diplomirani skladatelji, kao i ostali mladi autori koji se bave skladanjem ozbiljne glazbe i koji žele postati profesionalni glazbenici. Rok za prijavu je 30. siječanj 2017.
 
natječaj

Poziv na natječaj za rezidencijalni program u Kaunasu

Otvoren je poziv na natječaj za 4 umjetnika iz CreArt mreže za rezidencijalni program u Kaunasu, Litva u razdoblju od 27. veljače do 31. ožujka. Rok za prijavu je 3. veljače.
 
natječaj, audicija

U Dubrovniku objavljen poziv na audiciju za statiste za film 'Robin Hood: Origins'

U Dubrovniku se od ponedjeljka, 16. do petka, 20. siječnja, održava audicija za statiste u 'filmu strane produkcije', a neslužbeno se doznaje kako je riječ o filmu 'Robin Hood: Origins' za koji su već postavljene kulise na nekoliko lokacija, a koji će se krajem veljače i početkom ožujka snimati na području Dubrovnika.
 
natječaj

GKK raspisuje Literarno - likovno - filmski natječaj 'Kaštelanske štorije 2017.'

U povodu Dana Grada Kaštela, Gradska knjižnica Kaštela raspisuje Literarno – likovno – filmski natječaj na temu Kaštela pod naslovom „Kaštelanske štorije 2017.“ Natječaj je otvoren od 12. siječnja do 16. veljače 2017. godine, a u istome mogu sudjelovati državljani Republike Hrvatske – djeca i odrasli.
 
natječaj

POU Matija Antun Relković - poziv na izlaganje

POU Matija Antun Relković Nova Gradiška poziva zainteresirane umjetnike ili grupe umjetnika da se prijave na Poziv za izlaganje za samostalnu izložbu u prostorima POU Matija Antun Relković, u okviru godišnjih izložbi predviđenih za 2017. godinu. Rok za prijavu je 1. ožujka.
 
natječaj, konferencija, znanstveni skup

Otvorene prijave za znanstveni skup Animafest Scanner

Svjetski festival animiranog filma - Animafest Zagreb poziva povjesničare i teoretičare animacijskih studija te ostale stručnjake i znanstvenike da prijave svoje radove za ovogodišnji Međunarodni znanstveni skup Animafest Scanner i predstave svoja najnovija otkrića s područja animacije.
 
natječaj

Otvorene su prijave za 22. Splitski filmski festival – Međunarodni festival novog filma

Rok za prijavu je 1. lipnja 2017. Rezultati selekcije bit će objavljeni na festivalskim stranicama u srpnju 2017.
 
natječaj

Javni poziv za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva u 2017. godini

Hrvatski audiovizualni centar raspisao je Javni poziv za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva u 2017. godini.
 
natječaj

Natječaj za prijem novih članova u HDLU Zagreb

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Zagreb / HDLU Zagreb raspisuje Natječaj za prijem novih članova u 2017. godini. Natječaj je otvoren do 10. veljače.
 
natječaj

Goethe Institut otvorio prijave za 'First films first' program

'First films first' je intenzivni edukativni program za mlade redatelje iz jugoistočne Europe tijekom kojega razvijaju prvi dugometražni igrani film. Rok za prijavu je 1. ožujka 2017.
 
natječaj, festival

Poziv i prijave za 57. festival hrvatskih kazališnih amatera

Hrvatski sabor kulture otvorio je prijave za 57. izdanje Festivala hrvatskih kazališnih amatera – 57. FHKA, koji će tijekom šest festivalskih dana biti održan u Pazinu, od 12. do 14. svibnja, i Vodicama, od 26. do 28. svibnja 2017.  
 
natječaj

Natječaj za filmove 10. SEFF - Smaragdnog Eco Film Festivala

SEFF - Smaragdni Eco Filmski Festival, međunarodni je filmski festival koji promiče ideje zaštite okoliša i održivog razvoja prikazivanjem profesionalnih i amaterskih videa i filmova. Rok za prijavu filmova je 15. veljače 2017.
 
natječaj

Rezidencijalni program Art Omi 2017.

Art Omi i Galerija umjetnina raspisuju natječaj za sudjelovanje hrvatskog umjetnika u Rezidencijalnom programu Art Omi 2017. Prijave se primaju do 31. siječnja.
 
natječaj

Natječaj za dodjelu književne nagrade Milivoj Cvetnić

Društvo prijatelja knjige Milivoj Cvetnić, Hrvatska Kostajnica, objavljuje natječaj za dodjelu književne nagrade Milivoj Cvetnić. Rok za predaju rukopisa je 31. siječnja 2017.
 
natječaj

4. hrvatski triennale keramike - natječaj

Likovni art dizajn centar Ladica objavljuje natječaj za 4. hrvatski triennale keramike. Rok za prijavu je 10. lipnaj 2017.
 
natječaj

Književna nagrada 'Sedmica & Kritična Masa' za 2017. godinu

Elektronički književni časopis Kritična masa raspisuje natječaj književne nagrade 'Sedmica & Kritična Masa' za 2017. godinu, za mlade pisce (do 35 godina) s rokom prijave do 31. siječnja 2017. godine.
 
natječaj

Otvoren natječaj 'International' - za potporu produkcije hrvatske glazbe u inozemstvu

Hrvatsko društvo skladatelja je dana 23. prosinca 2016. raspisalo Natječaj za Za potporu produkcije hrvatske glazbe u inozemstvu, koji ostaje otvoren do 20. siječnja 2017. godine.
 
natječaj

Otvoren natječaj 'International'

Hrvatsko društvo skladatelja dana 23. prosinca raspisuje natječaj za potporu produkcije hrvatske glazbe u inozemstvu, a rok za prijavu je 20. siječanj 2016.
 
natječaj

Natječaj Zaklade Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti 2017.

Upravni odbor Zaklade Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti s ciljem unapređivanja kulture, umjetnosti, znanosti  i odgoja kao bitnih čimbenika duhovnog, gospodarskog, političkog i sveopćeg napretka Republike Hrvatske objavljuje javni natječaj, koji će biti otvoren do 15. veljače 2017.
 
natječaj

Plesna mreža Hrvatske objavila natječaj za gostovanja u 2017.

Autori na području suvremenog plesa i pokreta mogu do 31. prosinca 2016. prijaviti svoje predstave na natječaj Plesne mreže Hrvatske za gostovanja u 2017. godini. U istome roku traje i javni natječaj za producenta, odnosno producenticu Plesne mreže Hrvatske.
 
natjecanje, natječaj

6. međunarodno skladateljsko natjecanje 'New Note' Croatia 2017.

Festival Samoborska glazbena jesen najavljuje šesto Međunarodno skladateljsko natjecanje 'New Note' Croatia 2017. Natjecanje je otvoreno za sve skladatelje bez obzira na dob i nacionalnost. Krajnji rok za prijavu skladbi je 12:00, 04. lipnja 2017. 
 
natječaj

Zelena akcija i Booksa otvaraju natječaj za klimatsku fikciju

Zelena akcija / Friends of the Earth Hrvatska, u suradnji s Booksom, raspisuje natječaj za kratke priče i kratke pjesničke forme žanra Cli-fi. Natječaj je otvoren do 22.1.2017. u 23:59.
 
natjecanje, natječaj

Međunarodno natjecanje mladih glazbenika u Münchenu 2017

66. Međunarodno natjecanje mladih glazbenika ARD-a, održat će se u Münchenu od 28. kolovoza do 15. rujna 2017. Prijave se primaju do 21. ožujka 2017.
 
natječaj

Europski socijalni fond - Umjetnost i kultura za mlade

Ministarstvo kulture objavilo je dana 12. prosinca 2016. godine otvoreni (privremeni) poziv na dostavu projektnih prijedloga pod nazivom 'Umjetnost i kultura za mlade'. Rok prijave je 28. veljače 2017.
 
natječaj

Fotografski natječaj 'Pogled iznutra'

FictionPlayGrounds, prva hrvatska intermedijalna web platforma za umrežavanje umjetnika, osmislila je fotografski natječaj usmjeren na mlade ljude i njihovu unutarnju stvarnost i svakodnevicu. Natječaj je otvoren do 15. prosinca.
 
natječaj

10. FMFS 'baca Ješku': najboljem hrvatskom kratkom filmu 10 tisuća kuna!

Deseto izdanje Festivala mediteranskog filma Split održat će se od 8. do 17. lipnja 2017. godine, a tim povodom točno šest mjeseci uoči početka ove jubilarne kulturne manifestacije raspisan je poziv za prijavu filmova.
 
natječaj

MSU raspisao natječaj za dodjelu HT nagrade

Zagrebački Muzej za suvremenu umjetnost objavio je jubilarni, deseti natječaj za dodjelu HT nagrade za hrvatsku suvremenu umjetnost, na koji se umjetnici mogu prijaviti do 5. siječnja 2017.
 
natječaj

Natječaj za prijem novih članova u ULUPUH

Otvoren je novi natječaj za prijem novih članova u ULUPUH. Predaja prijava i radova je 20. i 21. veljače 2017.
 
natječaj

Raspisan natječaj za Nacionalni program stipendiranja 'Za žene u znanosti' 2017.

Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture i L'Oreal ADRIA raspisali su natječaj za Nacionalni program stipendiranja 'Za žene u znanosti', kojim se jedanaestu godinu zaredom dodjeljuju četiri stipendije u iznosu od 5.000 € (u kunskoj protuvrijednosti). Natječaj je otvoren od 5. prosinca 2016. i traje do 20. siječnja 2017.
 
natječaj

Otvoren natječaj za 5. Sound Art Inkubator

Peti po redu natječaj za Sound Art Inkubator - produkcijsku platformu Galerije Močvara posvećenu realizaciji novih umjetničkih radova koji se bave zvukom, otvoren je do 15. veljače 2017. godine.
 
natječaj

Poziv za sudjelovanje na izložbi 'Između tamo i tamo: Anatomija privremenih migracija'

Muzej moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci objavljuje javni poziv za sudjelovanje na umjetničko-istraživačkom projektu i izložbi 'Između tamo i tamo: Anatomija privremenih migracija'. Izložba se održava, uz izložbu Neli Ružić: Sjene budućnosti, kao prva epizoda aktivnosti na početku 2017. godine, u sklopu EU projekta RISK CHANGE. Rok za prijavu je 31. prosinca.
 
natječaj

Natječaj za sudjelovanje u umjetničkom programu međunarodne platforme 'Inspirirani Teslom

HDLU poziva članove za iskaz interesa za sudjelovanje u umjetničkom programu međunarodne platforme 'Inspirirani Teslom', u sklopu izložbe 'Nikola Tesla – Mind from the Future',  koji će se održavati u HDLU krajem 2017. Rok za prijavu je 15. veljače 2017.
 
natječaj, audicija

Tigar teatar poziva na audiciju za uloge u kazališnoj produkciji za djecu 'Medo i klavir'

Tigar teatar u suradnji s klasterom dječjih kazališta Zmajevo gnijezdo poziva sve zainteresirane na audiciju za dvije uloge u novoj kazališnoj predstavi 'Medo i klavir'. Audicija će se održati u petak, 9. prosinca, od 12,30 do 15 sati u Zmajevu gnijezdu (kazalište Mala Scena). Prijave se primaju do 7. prosinca 2016.
 
natjecanje, natječaj

Barcelona Dance Award 2017. - poziv

Plesno natjecanje Barcelona Dance Award održava se od 13. do 17. travnja 2017. godine. Sudjelovati mogu plesači ili plesne skupine koje se bave baletom, suvremenim, modernim ili bilo kojim drugim plesom.
 
natječaj

Raspisan natječaj za prijavu filmova na 7. Supertoon

Natječaj za prijavu filmova na 7. Međunarodni festival animacije Supertoon je otvoren i traje do 15. ožujka 2017. godine.
 
natječaj, audicija

Dragon teatar poziva na audiciju

U subotu, 3. prosinca, s početkom u 19,30 sati, umjetnička organizacija Dragon teatar poziva sve zainteresirane muške glumce, mlade i odrasle dobi, da se jave na audiciju i razgovor za suradnju na repertoarnim predstavama Dragon teatra za djecu, mlade i odrasle.
 
natječaj

Stückemarkt 2017 by Berliner Festspiele - poziv

Natječaj za Stückemarkt Berlin 2017, koji se održava u sklopu jednog od najznačajnijih europskih kazališnih festivala 'Berlin Thetartreffen 2017', otvoren je do 1. prosinca 2016.
 
natječaj

Blank_filmski inkubator otvara natječaj za razvoj dugog metra

Blank_filmski inkubator otvara natječaj za razvoj dugometražnog igranog filma s rokom prijave do 1. veljače 2017. godine. Tema nije zadana, ali poželjni su: drama, triler i krimić.
 
natječaj, audicija

Scena Gorica poziva na audiciju

GK - Scena Gorica najavljuje audiciju za glavnu žensku te dvije sporedne muške uloge u dječjoj predstavi 'Gospođica Neću'. Predstava je oblikovana prema istoimenom predlošku Sunčane Škrinjarić za profesionalne glumce do 36 godina starosti. Prijave se primaju do 10. prosinca, a audicija će se održati u srijedu, 14. prosinca 2016.
 
natječaj

Galerija Laval Nugent - poziv za izlaganje u 2017.

Galerija Laval Nugent objavljuje natječaj za umjetnike ili grupe umjetnika za samostalnu izložbu u salonu Laval Nugent, u okviru godišnjih izložbi predviđenih za 2017. godinu. Natječaj je otvoren do 20. prosinca.
 
natječaj, nagrada

Počele prijave za 24. Glazbenu nagradu Porin

Otvaranjem procedure prijava za nominacije i službeno je započelo 24. izdanje Glazbene nagrade Porin. Prijava izdanja za ukupno 34 kategorija nadolazećeg Porina trajat će do 16. prosinca 2016., a odnosi se na radove objavljene u prvih 11 mjeseci 2016. Izdanja objavljena tijekom prosinca moći će se prijaviti sve do 6. siječnja 2017.
 
natječaj, audicija

Audicija za opernog pjevača u operi 'Pimpinone'

Kazalište Mala scena iz Zagreba u suradnji s Udrugom Sve ostalo je glazba iz Dubrovnika raspisuje audiciju za opernog pjevača za ulogu Pimpinonea (bariton/bas) u operi 'Pimpinone' baroknoga skladatelja Georga Philipa Telemanna, koja će premijerno biti izvedena prigodom obilježavanja 250. godišnjice Telemannove smrti, u režiji Frane Marije Vranković. Prijave se primaju do 5. prosinca 2016.
 
natječaj

etaFORA 2017. Iza zrcala - natječaj za najbolju kratku priču

Knjižnica Vladimira Nazora raspisuje natječaj za kratku priču metaFORA 2017. Iza zrcala, posvećen bajci i fantastičnoj priči. Rok prijave je 15. ožujka 2017. godine.
 
natječaj

Marc de Montalembert nagrada 2017 - poziv za prijave

Marc de Montalembert Prize 2017 poziva povjesničare umjetnosti da prijave istraživačke projekte koji se bave kulturama Mediterana. Rok prijave je 30. studeni.
 
natječaj

Poziv za sudjelovanjem hrvatskih knjiga u natječaju Best Book Design from all over the World i izložbi Book Art International u 2017. godini

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu i ove je godine organizator natječaja Hrvatska lijepa knjiga radi odabira najljepše oblikovanih hrvatskih knjiga za međunarodni natječaj Best Book Design from all over the World, koji će se održati u sklopu Sajma knjiga u Leipzigu, te za izložbu Book Art International, koja se održava u sklopu Međunarodnoga sajma knjiga u Frankfurtu. Pozivaju se zainteresirani hrvatski nakladnici da do 7. prosinca pošalju knjige koje bi željeli prijaviti na natječaj.
 
natječaj

Natječaj za dizajn vizualnog identiteta Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije

TZ Dubrovačko neretvanske županije će raspisati, a Hrvatsko dizajnersko društvo provesti javno-pozivni natječaj za dizajn vizualnog identiteta Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije. Početak natječaja bit će objavljen 29. studenoga s kompletnom natječajnom dokumentacijom na www.dizajn.hr i www.visitdubrovnik.hr. Pozivaju se zainteresirani autori i timovi da prijave interes za sudjelovanje u natječaju kao pozvani natjecatelji do petka 25. studenoga do 12 sati.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Post Bellum, o.p.s. (Češka)

Post Bellum traži partnere za projekt Memory of nations za natječaj za potporu europskim mrežama u programu EU Kreativna Europa potprogram Kultura, među nevladinim organizacijama, obrazovnim ustanovama, te agencijama čiji je cilj očuvanje nematerijalne kulturne baštine 20. stoljeća.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – 'Ail Stars In' OOD

Ail Stars In je produkcijska kuća koja traži partnere za natječaj za programe suradnje u kategoriji većih projekata za produkciju klasičnog djela Wolfganga Amadeusa Mozarta 'Figarov pir' u tehnici 3D mapiranja.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Association Global Warming (Francuska)

Udruga Global Warming je neprofitna organizacija sa sjedištem u Parizu, čiji je cilj promovirati mlade umjetnike. Udruga organizira umjetnička događanja i kreativne radionice, te želi stvoriti mrežu i povezati različite oblike umjetničkog izričaja. Glavni cilj Udruge je ujediniti kulturne djelatnosti kao što su slikarstvo, kiparstvo, fotografija, glazba, ples, kazalište, film, moda, ulična umjetnost… pod istim krovom.
 
natječaj, audicija

INK poziva na audiciju za muške glumačke uloge

INK - Gradsko kazalište Pula objavljuje poziva na audiciju za muške glumačke uloge u predstavi D. Simpsona, prema ideji Paula Farraha 'Djevojačka večer' u režiji Violete Tomić. Prijave se šalju do 28. studenog, a audicija će se održati u utorak, 29. studenog, s početkom u 12 sati.
 
natječaj

Međunarodni natječaj za kratku ljubavnu priču 'Moje drago serce'

Ogranak Matice hrvatske Ozalj i Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca Ozalj, pod pokroviteljstvom Grada Ozlja, dodjeljuju nagradu 'Stjepko Težak' za najbolju kratku ljubavnu priču potaknutu pismom Petra Zrinskog upućenim noć uoči smaknuća dragoj ženi Katarini. Rok prijave je 10. siječnja.
 
natječaj

Objavljen natječaj HDS-a 'Tradicional'

Hrvatsko društvo skladatelja raspisuje Natječaj za stimulaciju glazbenih manifestacija i glazbenog stvaralaštva s područja tradicijske glazbe iz fonda sredstava prikupljenih od naknada za tradicijsku glazbu. Rok prijave je 12. prosinac 2016.
 
natječaj, nagrada

Natječaj za dodjelu nagrade Hrvatske glazbene mladeži 'Ivo Vuljević'

HGM raspisuje Natječaj za dodjelu nagrade Hrvatske glazbene mladeži 'Ivo Vuljević' za sveukupno djelovanje mladih glazbenika s naglaskom na najistaknutije umjetničko ostvarenje u 2016. godini. Predloženi mogu biti mladi glazbenici, državljani RH pojedinačno, te vokalni i instrumentalni ansambli. Rok za podnošenje prijedloga je 1. prosinac 2016.
 
natječaj

Natječaj za književnu nagradu Grigor Vitez

Savez društava Naša djeca Hrvatske, osnivač i organizator Nagrade Grigor Vitez poziva na prijavu za Natječaj za Nagradu 'Grigor Vitez' za 2016. godinu koji će biti otvoren od 14. studenog do 30. prosinca 2016.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Malliaras Pedagogikes kai Politistikes Ekdiloseis EPE (Grčka)

Ova ustanova traži partnere za natječaj za projekte suradnje u programu EU Kreativna Europa potprogram Kultura u Albaniji, Bugarskoj, Hrvatskoj, Cipru, Italiji, BiH i Srbiji koji su glazbeni veleposlanici u svojim zemljama, a imaju obrazovno, istraživačko i izvedbeno zaleđe te se primarno bave lokalnim skladateljima i njihovim djelima. Također, potencijalni partneri trebaju imati snimku u orkestralnoj, zborskoj i komornoj glazbi, te iskustvo izvođenja za skladatelje od 16. stoljeća do danas.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – EGTC Duero – Douro (Španjolska)

EGTC Duero - Douro je neprofitna organizacija koja promiče i razvija prekograničnu, transnacionalnu i međuregionalnu suradnju s ciljem jačanja ekonomske i socijalne kohezije. Traže partnera na projektu pod nazivom Europe`s Borders za natječaj za projekte suradnje u programu EU Kreativna Europa potprogram Kultura u području materijalne i nematerijalne kulturne baštine. Prijave se primaju do kraja studenog 2016.!
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – National University of water management and environmental engineering (Ukrajina)

Ukrajinsko Sveučilište traži partnera za projekte suradnje u programu EU Kreativna Europa potprogram Kultura u području kreativnih industrija, marketinga, dizajna, proizvodnje, inovacija, razvoja softwarea, video umjetnosti, digitalnih umjetnosti, arhitekture, digitalne ekonomije, industrijskog dizajna, kulturne baštine, itd., a potencijalni partneri mogu biti sveučilišta, hubovi, klasteri, start-upovi, privatni poduzetnici iz kreativnog sektora. Prijave se primaju do kraja mjeseca!
 
natječaj

Salon suvremene sakralne likovnosti Split - natječaj

Organizacijski odbor Salona suvremene sakralne likovnosti – Split objavljuje Javni poziv za prijavu umjetničkih radova na projekt 'Salon suvremene sakralne likovnosti - Split', u sklopu manifestacije Dani kršćanske kulture 2017. Rok za slanje je do 31. prosinca 2016.
 
natječaj

Natječaj za zavičajnu slikovnicu

Gradska knjižnica Kaštela najavljuje Festival zavičajne slikovnice, u sklopu kojeg raspisuje 1. natječaj za tekst zavičajne slikovnice. Svi zainteresirani autori s područja Splitsko-dalmatinske županije svoje priloge mogu poslati u vremenu do 15. studenog.
 
natječaj

Izložba vinskih pehara i vrčeva – natječaj

Otvoren je natječaj za sudjelovanje na izložbi Zelina 17 / izložba vinskih pehara i vrčeva, koja se održava u Galeriji Žiljak u Sv. Ivanu Zelina, u veljači. Rok za prijavu je 22. siječnja 2017.
 
natječaj

10. Forum animiranog filma u Egiptu - prijave

Deseti Forum animiranog filma održat će se u veljači 2017. godine, a prijave za sudjelovanje na navedenom Forumu primaju se do 30. prosinca 2016.!
 
natječaj

5. Asuanski festival za kulturu i povijest - poziv

Peti Asuanski međunarodni festival za kulturu i umjetnost održat će se u Egiptu od 15. do 24. veljače 2017. godine, a prijave folklornih glazbenih i plesnih skupina se zaprimaju do 15. siječnja 2017.
 
natječaj, audicija

Poziv na audiciju Uroša Jovanovića i Subscene

Subscena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride poziva na glumačku audiciju za eksperimentalnu dramsku predstavu 'Medeja Seneka>Valerie Solans>Kathy Acker,' avangardnog akademskog underground redatelja Uroša Jovanovića iz Beograda, kojemu je ovo druga umjetnička rezidencija u AKC Medika. Audicija se održava u ponedjeljak, 14.11.2016., od 18 sati, u Filmskom studiju u AKC Medika, Pierottijeva 11.
 
natječaj

Natječaj za 5. festival duhovne glazbe 'Svjetlost dolazi' Zadar 2017.

Udruga 'Stihovi i Note' raspisuje Natječaj za 5. festival duhovne glazbe 'Svjetlost dolazi' Zadar 2017. Na festivalu se izvodi moderna kršćanska glazba i natjecateljskog je karaktera. Dodjelit će se nagrade za najbolji tekst, glazbu, aranžman, nagrada stručnog žirija i nagrada publike. Natječaj je otvoren do 24. veljače 2017.
 
natječaj

Natječaj interdisciplinarne Forecast platforme

Forecast - interdisciplinarna platforma za prijenos znanja iz područja likovne umjetnosti, arhitekture, glazbe, plesa i dizajna raspisuje natječaj za prijavu projekata. Rok za prijavu je 30. studeni.
 
natječaj

Otvoren je poziv za treću RE-ACT radionicu

Najmanje sedam kreativnih timova sastavljenih od scenarista ili redatelja i producenta iz Hrvatske, pokrajine Furlanije-Julijske krajine (Italija) i Slovenije imat će jedinstvenu priliku razvijati svoje projekte u ranoj fazi razvoja. Rok za prijavu je 15. prosinac 2016.! (Rok za prijavu je produžen na 20. prosinca 2016.)
 
natječaj

Objavljen natječaj ElectroCRO 2017

Hrvatsko društvo skladatelja raspisuje Natječaj za stimulaciju glazbenih manifestacija, projekata i glazbenog stvaralaštva s područja klupske elektroničke glazbe iz Fonda sredstava prikupljenih od naknada za privremeno reproduciranje (umnožavanje) autorskih glazbenih djela od strane DJ-a. Prijave na natječaj primaju se do 30. studenog 2016. godine.
 
natječaj

Javni poziv za dodjelu Nagrade za dramsko djelo 'Marin Držić' za 2016.

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske objavilo je Javni poziv za dodjelu Nagrade za dramsko djelo 'Marin Držić' za 2016. godinu.
 
natječaj

MaxArtFest - poziv za 2016.

Otvoren je natječaj za sudjelovanje na festivalu suvremene umjetnosti MaxArtFest! 2016. Na rubu. Europe. Prijedloge radova zaprimaju se do 10. studenog 2016.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo - Europska mreža glazbenog kazališta (EMGK)

Europska mreža glazbenog kazališta ima za cilj savladati poteškoće na koje nailaze najtalentiraniji kreativci tog područja na početku svoje karijere, promicanjem njihovog rada na rastućoj platformi veza koja će potaknuti stvaranje i izvođenje novih djela glazbenog kazališta u cijeloj Europi i dalje. Prijave se primaju do 23. studenog 2016.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo - PI Muzej Republike Srpske Banja Luka, BiH

Muzej Republike Srpske zainteresiran je za programe koji uključuju izložbe, publikacije, kulturna događanja, iskapanja, eksplanatorne obilaske, znanstvene i stručne konferencije, simpozije, prezentacijske izložbe, umjetničke instalacije, koncept lijepe umjetnosti, koncerte, socijalizaciju, rasprave, škole vodiče za mlade, obrazovni rad, projekte socijalne uključenosti. Prijave potencijalnih partnera primaju se do 23. studenog 2016.
 
natječaj

7. Beijing International Art Biennale - poziv za prijave

7. Međunarodni umjetnički bijenale u Pekingu poziva umjetnike da prijave svoje radove na temu 'Put svile i svjetske civilizacije'. Bijenale će se održati od 24. rujna do 15. listopada 2017. u Nacionalnom Muzeju umjetnosti u Pekingu. Rok za prijavu je 25. prosinac.
 
natječaj, festival

HNK Split objavljuje poziv za prijavu predstava za 27. Marulićeve dane

Hrvatsko narodno kazalište kao osnivač i organizator Festivala hrvatske drame Marulićevi dani objavilo je poziv kazalištima da prijave predstave za predstojeće, 27. Marulićeve dane. Krajnji rok za prijave predstava je 1. prosinca 2016. godine.
 
natječaj

Natječaj za prijem novih članova u HDLU

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika (HDLU) raspisuje natječaj za prijem novih članova, koji je otvoren do 18. studenog 2016.
 
natječaj

Prijavite svoj film na Animafest Zagreb 2017

Svjetski festival animiranog filma – Animafest Zagreb poziva vas da prijavite svoj film na 27. izdanje Festivala, koje će se održati od 5. do 10. lipnja 2017. u Zagrebu. Rok za prijave je 1. veljače 2017.
 
natječaj, nagrada

Natječaj za Nagradu Zagrebačke filharmonije 'Mladi glazbenik godine'

Zagrebačka filharmonija poziva mlade talentirane i uspješne instrumentaliste, pjevače, dirigente i skladatelje koji su u 2016. godini ostvarili osobito uspješna i zapažena solistička odnosno autorska postignuća da se natječu za naslov ‘Mladog glazbenika godine’ – Nagradu Zagrebačke filharmonije. Rok za prijave je 28. studeni 2016.
 
natječaj, festival

14. Festival prvih - natječaj za prijavu radova

Studio Artless i 14. Festival prvih otvaraju natječaj za prijavu umjetničkih radova na temu: Pravo na (po)grešku. Program 14. Festivala prvih odvijati će se u prostoru Studentskog centra, od 1. do 4.12. Rok za prijave je 15.11.2016.
 
natjecanje, natječaj

Prijave za 8th Croatian Blues Challenge

Još samo tri dana traju prijave za osmo nacionalno natjecanje najboljih hrvatskih blues glazbenika - na Croatian Blues Challenge se možete prijaviti do ponedjeljka, 31. listopada u ponoć.
 
natječaj

Natječajna izložba fotografija 'Hrvatski svjetionici'

Plovput d.o.o. Split i Fotoklub Split organiziraju izložbu fotografija pod nazivom 'Hrvatski svjetionici' s ciljem podizanja svijesti o potrebi očuvanja kulturno-povijesne baštine i njegovanja hrvatske pomorske tradicije. Prijaviti se mogu svi zainteresirani, zaključno s 11. studenim.
 
natječaj

Mediapitch - poziv na sudjelovanje u fotografskom natječaju

Mediapitcha - platforma koja prati kulturna zbivanja u formi fotografskih natječaja poziva vas da se pridružite  natječaju Kultura u fokusu 2016 koji predviđa novčani nagradni fond po kategorijama, a koji je otvoren do 1. prosinca 2016. godine.
 
 
natječaj

Raspisan natječaj za Šantićev festival djece pjesnika

Povodom obilježavanja godišnjice smrti  pjesnika Alekse Šantića, Srpsko prosvjetno i kulturno društvo (SPKD) Prosvjeta Mostar organizira četvrti Šantićev festival djece pjesnika koji će se održati početkom veljače 2017. godine. Na festivalu mogu sudjelovati učenici osnovnih škola iz sljedećih država: Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora i Makedonija.
 


http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu