natječaj, radionica, kolonija

Marulićevi dani objavljuju javni poziv za polaznike radionice dramskog pisanja

U sklopu Festivala hrvatske drame 27. Marulićevi dani od 21 – 28. travnja 2017. u Hrvatskom narodnom kazalištu Split održat će se Radionica dramskog pisanja koju će voditi Tomislav Zajec. Rok prijave je 10. travnja.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – ESPRONCEDA – Center for Art & Culture, Španjolska

Inovativni centar za umjetnost i kulturu ESPRONCEDA za program Kreativna Europa u kategoriji projekata suradnje ili europskih platformi traži partnere u interdisciplinarnom projektu iz područja suvremene umjetnosti.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Brătianu Cultural Centre, Rumunjska

Javna ustanova Kulturni centar Brătianu u programu Kreativna Europa za natječaj za prekograničnu suradnju u kategoriji manjih projekata žele biti partner u projektima koji su tematski vezani uz kulturnu baštinu. Rok za prijave potencijalnih partnera je 5. listopad 2017.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – European Talent Centre Budapest, Mađarska

Europski Talent centar u Budimpešti, u suradnji s 10 partnerskih organizacija želi osnovati međunarodnu platformu za nove umjetničke talente uz sufinanciranje iz programa EU Kreativna Europa koja provodi natječaj u kategoriji europskih platformi. Rok za prijave potencijalnih partnera je 6. travnja 2017.
 
natječaj

4. hrvatski međunarodni triennale autoportreta - poziv

Pučko otvoreno učilište Samobor / Galerija Prica  poziva na sudjelovanje na 4. hrvatskom međunarodnom triennaleu autoportreta 'Pojam o sebi'. Prijave se primaju do 18. lipnja.
 
 
natječaj

Dan botaničke ilustracije i umjetnosti - natječaji

U organizaciji bashART i udruge UPAK te u suradnji sa Botaničkim Vrtom PMF-a u Zagrebu, 27. svibnja, održava se Dan botaničke ilustracije i umjetnosti. Otvoren je natječaj za izložbu i likovnu koloniju.
 
natječaj

Natječaj #radnopravnost

Vox Feminae Platforma poziva sve zainteresirane ilustratore/ice, dizajnere/ice te ostale umjetnice i kreativce koji/e se izražavaju kroz srodne vizualne i likovne umjetnosti da se prijave na natječaj “#radnopravnost”. Natječaj je otvoren do 2. travnja.
 
natječaj

Natječaj za izložbu Ilustracija 'Priča bez kraja'

Pozivaju se umjetnici da se prijave za sudjelovanje na žiriranoj grupnoj izložbi 'Priča bez kraja' koja će se održati u sklopu ReArt festivala, od 2. do 3. lipnja, u Osijeku. Rok za prijavu je 20. travnja.
 
natječaj

Poziv na sudjelovanje na studentskom filmskom kampu 'Interakcija' i masterclassu 'Interdoc'

Nezavisni filmski centar 'Filmart' iz Požege (Srbija) je raspisao natječaje za sudjelovanje na 12. Međunarodnom studentskom filmskom kampu 'Interakcija 2017' (rok za prijavu: 30. travnja) i 7. Međunarodnom masterclassu dokumentarnog filma 'Interdoc 2017' (rok za prijavu: 10. lipnja).
 
natječaj

Pozivaju se volonteri za treći (i još veći) Brač Film Festival

Brač Film Festival se od 10. do 12. kolovoza vraća u Supetar na otoku Braču, gdje će mali 'škoj' preko puta Splita po treći put postati središte filmske umjetnosti i dobre zabave. Pozivaju se mlade osobe željne novih iskustava i rada s uigranim festivalskim timom, da se prijave za volontiranje na Festivalu do 30. ožujka 2017.
 
natječaj

Raspisan natječaj za festival 'Uhvati film!'

Natječaj za prijavu filmova na 15. međunarodni filmski festival 'Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film', koji obuhvaća projekcije filmova na temu invalidnosti, otvoren je do 15. lipnja 2017.
 
natječaj, nagrada

Natječaj za dodjelu Nagrade 'Iso Velikanović' za 2016.

Odbor Nagrade Iso Velikanović, na temelju odredbe točke 5. Odluke o Nagradi 'Iso Velikanović' (NN, broj 82/05, 120/14 i 21/17) raspisuje Natječaj za dodjelu Nagrade 'Iso Velikanović' za 2016. godinu. Nagrada se dodjeljuje kao nagrada Ministarstva kulture za najbolja ostvarenja u području prevodilaštva u Republici Hrvatskoj. Rok za dostavu prijedloga je 27. ožujka 2017.
 
natječaj, festival

Pulski filmski festival: objavljen javni poziv za prijavu filmova

Pulski filmski festival poziva sve autore na prijavu filmova u natjecateljskim programima 64. Pulskog filmskog festivala. Poziv  je otvoren od 16. ožujka do 6. travnja 2017. u ponoć  za sve filmove proizvedene 2016. ili 2017. godine u tri programske kategorije.
 
natječaj, nagrada

Natječaj za dodjelu Nagrade 'Vladimir Nazor' za 2016.

Odbor Nagrade 'Vladimir Nazor' raspisao je Natječaj za dodjelu Nagrade 'Vladimir Nazor' za 2016. godinu. Prijedlozi se primaju do 14. travnja 2017. godine.  
 
natječaj, radionica, kolonija

Prijave za Radionicu (za)igranog filma

Otvorene su prijave za radionicu (za)igranog filma. Radionica je namijenjena svima onima koji bi snimili svoj (mogu i tuđi) “gotov” scenarij. Preduvjet za prijavu je završena Filmska škola KKZ-a i iskustvo nastanka filma kroz sve procese.
 
natječaj

Prijave za 22. Filmsku reviju mladeži i 10. Four River Film Festival

Otvorene su prijave za 22. Filmsku reviju mladeži i 10. Four River Film Festival, nacionalni, odnosno međunarodni festival posvećen srednjoškolskom filmu. Revija i Festival održavaju se od 12.do 16. rujna u Karlovcu, u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Karlovac, a rok za prijavu filma je 1. lipanj 2017.
 
natječaj, audicija

Nova audicija u Maloj sceni

Mala scena raspisuje audiciju za glum(i)ce za predstavu radnog naslova "Moj pas i ja", autorice Dine Vukelić i dramaturginje Nine Horvat. Prijave se primaju do 18. ožujka 2017.
 
natječaj

Natječaj za književnu nagradu 'Tin Ujević '

Društvo hrvatskih književnika raspisuje Natječaj za  književnu nagradu 'Tin Ujević '. Rok za prijavu je 1. svibnja.
 
natječaj

Otvorene su prijave za 4. Star Film Fest

Četvrto izdanje Star Film Festa u Sisku održavat će se od 31. kolovoza do 2. rujna 2017. Pozivaju se svi zainteresirani profesionalci i amateri da prijave svoje filmove do 10. lipnja 2017. putem službene stranice Festivala.
 
natječaj, audicija

IUI Transition Dance Company Beograd – poziv na audiciju

Institut za umetničku igru iz Beograda otvara novu plesnu trupu u Beogradu pod nazivom IUI Transition Dance Company, koja će se premijerno predstaviti u 2017. godini s predstavom u koreografijama domaćih i stranih priznatih umjetnika. Audicija će se održati 18. i 19. ožujka 2017. godine s početkom u 10 sati u Institutu za umetničku igru. Na audiciju su pozvani i umjetnici iz regije.
 
natječaj

Splitgraphic - bijenale grafike: natječaj

Otvoren je natječaj za prijavu na osmi Splitgraphic međunarodni bijenale grafike. Osmi Splitgraphic održavat će se u Splitu, od listopada do prosinca 2017. godine. Rok za prijavu je 1. svibnja.
 
natječaj

Hexediting radionica u Galeriji Galženica

U Galeriji Galženica, u sklopu izložbe 'free_art_-_source', u subotu, 11. ožujka, od 13 do 16 sati, održava se radionica uređivanja digitalnih datoteka na razini heksadecimalnog koda, s ciljem upoznavanja strukture digitalnih formata. Voditelj radionice je Vedran Gligo.
 
natječaj

Festival Cest is d' Best - likovni natječaji

Organizacija Međunarodnog uličnog festivala Cest is d Besta objavila je tri likovna natječaja.
 
natječaj

28. Pjesnički susreti Drenovci 2017.

Društvo hrvatskih književnika i Općinska narodna knjižnica Drenovci raspisuju Natječaj za najbolju zbirku poezije i najbolji rukopisni prvijenac 28. Pjesničkih susreta 'Drenovci 2017.' s rokom prijave do 7. travnja 2017. godine.
 
natječaj

10. Mali DOKUart Bjelovar 2017. - natječaj

Udruga DOKUart iz Bjelovara i Festival dokumentarnog filma DOKUart pozivaju video družine i učenike osnovnih škola u Hrvatskoj da pošalju svoje dokumentarne filmove za program Mali DOKUart koji se održava deseti put od 2. do 7.  listopada. Krajnji rok za slanje radova je 19. lipnja 2017.
 
natječaj

2. Natječaj Kitica - za najbolju zbirku kitica za djecu i mlade

Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade - Klub prvih pisaca raspisuje 2. Natječaj Kitica, za najbolju zbirku kitica za djecu i mlade, s rokom prijave do 1. travnja 2017.
 
natječaj

Otvorene prijave za 15. Liburnia Film Festival

Organizatori Liburnia Film Festivala pozivaju autore i producente dokumentarnih filmova iz Hrvatske da se prijave na natječaj za sudjelovanje na 15. Liburnia Film Festivalu (LFF), koji će se ove godine održati od 21. do 25. kolovoza u Opatiji. Natječaj za taj festival hrvatskog dokumentarnog filma otvoren je u srijedu i traje do 15. svibnja 2017.
 
natječaj

Objavljen književni natječaj Hrvatskog sabora kulture

Hrvatski sabor kulture raspisao je književni natječaj za 36. Susret hrvatskih zavičajnih književnika koji će biti održan 1. srpnja 2017. u Zagrebu. Rok za slanje radova je 5. travnja 2017.
 
natječaj

'Priprema, pozor... kazalište!' - javni poziv za sudjelovanje

Knjižnica S. S. Kranjčevića, Knjižnice grada Zagreba, upućuje javni poziv za sudjelovanje na Smotri dječjih amaterskih kazališnih grupa knjižnica, vrtića, osnovnih škola i dječjih domova manifestacije 'Priprema, pozor... kazalište!'. Prijaviti se možete do 15. ožujka, a Smotra će se održati od 27. ožujka do 3. travnja 2017.!
 
natječaj

Foto natječaj 'Knjiga svaki dan' - Fotostih

Fotostih – kreativna fotografija odabranog stiha – tema je foto natječaja Gradske knjižnice i čitaonice Požega Knjiga svaki dan koji je otvoren od 5. ožujka do 1. travnja 2017. godine.
 
natječaj

Drava Art Biennale 2017. - natječaj

Muzej grada Koprivnice objavljuje natječaj za sudjelovanje na Drava Art Biennaleu 2017. Pozivaju se  umjetnici da se prijave s najviše 2 rada u bilo kojoj tehnici, mediju ili načinu izraza. Prijave su otvorene do 30. lipnja.
 
natječaj

Natječaj 'Legende i mitovi Zadarske županije'

Pedagoška služba Narodnog muzeja Zadar poziva na literarni natječaj 'Legende i mitovi Zadarske županije' koji traje do 15. travnja, 2017. godine i namijenjen je učenicima u osnovnim i srednjim školama Zadarske županije.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Loran Art Gallery, Bugarska

Platformu za dijeljenje europske kulturne baštine od nacionalnog i međunarodnog značaja, Loran Art Gallery iz Sofije želi prijaviti na natječaj programa Kreativna Europa u kategoriji europskih platformi koja bi kroz razmjenu iskustava i dobrih praksi imala za cilj razvijati publiku. Rok za prijave potencijalnih partnera je 6. travnja 2017.!
 
natječaj

Galerija Prica - Poziv za izlaganje u 2018. godini

Pozivaju se umjetnici svih  medija da šalju prijave za izlaganje u 2018. godini u Galeriji Prica, POU Samobor. Prijave se primaju do 25. lipnja.
 
natječaj, susret

Međunarodni susret mladih 'Olympia in Dion' – poziv

Međunarodni susret mladih, koji će se okušati u izvedbama antičke drame, glazbe i atletskih igara, trajat će devet dana i održavat će se u drugoj polovici mjeseca rujna 2017. godine, u podnožju planine Olimp, u drevnom kazalištu Dion (Pieria). Susret nije natjecateljskog karaktera, a prijaviti se mogu škole, fakulteti te zainteresirane skupine mladih ljudi zaključno s 31. ožujkom 2017. godine.
 
natječaj

Prijavite se za sudjelovanje na festivalu Design District Zagreb 2017!

Design District Zagreb 2017, koji se ove godine održava od 13. do 18. lipnja, objavio je otvoreni poziv za sudjelovanje u programu.
 
natječaj

Natječaj za umjetničku intervenciju na kompleksu Koteks Gripe u Splitu

Otvoren je natječaj vizualnim, izvedbenim umjetnicima i svim zainteresiranima za (performativnu) umjetničku intervenciju na kompleksu Koteks Gripe u Splitu. Rok za prijavu je 5. travnja 2017.
 
natječaj

Touch Me Festival 2017. - Natječaj za prijavu radova

Kontejner | biro suvremene umjetničke prakse poziva umjetnike i autore da se svojim radovima i idejama odazovu natječaju i sudjeluju u petom izdanju Touch Me Festivala. Natječaj je otvoren do 15. travnja.
 
natječaj

Natječaj za produkciju novog rada i izlaganje u Galeriji Miroslav Kraljević/GMK

Galerija Miroslav Kraljević poziva vizualne, novomedijske i performativne umjetnike/ce i istraživače/ice iz drugih područja na sudjelovanje u natječaju za produkciju novoga rada u području suvremene umjetnosti. Rok za predaju prijava na natječaj je 16. travnja.
 
natječaj

Natječaj za UNESCO-ovu Mrežu kreativnih gradova (UCCN) 2017.

Ministarstvo kulture i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO objavljuju otvoreni Poziv za prijavu na natječaj za proglašenje UNESCO-ovog Kreativnog grada za 2017. godinu.  Rok za prijavu je 16. lipnja.
 
natječaj, rezidencijalni program

Rezidencijalni program Mediteranskog plesnog centra 2017. - poziv umjetnicima

Mediteranski plesni centar poziva profesionalne plesne umjetnike da postanu dio programa u 2017. godini i prijave se za rezidencijalni boravak u Svetvinčentu. Rok za prijave traje do 20. ožujka 2017.!
 
natječaj, djeca, mladi

Natječaj za izradu filmova #Pravilo 6 – Siguran zagrljaj

Natječaj se organizira u svrhu promoviranja sigurnosti u prometu i primjene #Pravila 6 Fédération Internationale de l’Automobile (FIA) i Michelina i poticanja audiovizualnog stvaralaštva djece i mladih. Prijaviti se mogu djeca i mladi do 24 godine, a natječaj je otvoren do 23. travnja 2017.!
 
natječaj

Natječaj za haiku poeziju

JU Zeleni prsten Zagrebačke županije, Samobor i Udruga 'Tri rijeke' HPOI, Ivanić-Grad otvaraju natječaj za haiku na temu Bijela roda na hrvatskom jeziku, s rokom prijave do 31. ožujka.
 
natječaj

Natječaj za najbolju kratku priču

Centar za kreativno pisanje CeKaPe i magazin za književnost i umjetnost Nema raspisuju natječaj za najbolju kratku priču. Natječaj je otvoren do 8.3. u ponoć.
 
natječaj

25. hrvatski festival jednominutnih filmova u Požegi – poziv na sudjelovanje

25. hrvatski festival jednominutnih filmova održat će se od 22. do 28. svibnja u Požegi. Zaključni rok za slanje prijavnica i ostvarenja je 10. travnja 2017.!
 
natjecanje, natječaj

Lions Grand Prix - 23. međunarodno natjecanje glazbene mladeži

U tijeku su prijave za Međunarodno natjecanje glazbene mladeži za XXIII. Lions Grand Prix, Rijeka, koje se održava od 21. do 23. travnja 2017. Rok za prijavu je 1. travanj 2017.
 
natječaj

Izložba ostvarenja dubrovačkih arhitekata - natječaj

Društvo arhitekata Dubrovnik, u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik, u travnju, organizira prvu veliku izložbu ostvarenja dubrovačkih arhitekata s radovima nastalima u razdoblju od proteklih pet godina (od 1.1.2012. do 31.12.2016.). Rok za prijavu je 6. ožujka.
 
natječaj

Natječaj za nove skladbe '13. ČAnsonfesta - Kastav 2017.'

Raspisan je natječaj za skladbe koje će biti izvedene na 13. festivalu čakavske šansone Čansonfest – Kastav 2017. Rok za prijavu skladbi je 28. travanj 2017. 
 
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Topos Allou – Aeroplio Theater, Grčka

Topos Allou – Aeroplio Theater je osmislio Topospantou - mrežu za razvoj kreativnih metoda za rješavanje problema koje su povezane s društvenim, kulturnim i obrazovnim pitanjima te traži partnere za natječaj u programu EU Kreativna Europa, potprogram Kultura u kategoriji europskih platformi. Rok za prijavu potencijalnih partnera je 6. travnja 2017.!
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Serbian Jewish Choral Society, Srbija

Srpsko-židovsko pjevačko društvo projektom 'Nikada zaboraviti, holokaust, nikada se ponovilo - glazba piše sjećanja' želi se prijaviti na natječaj za projekte suradnje u programu EU Kreativna Europa, potprogram Kultura. Žele surađivati s partnerima koji su zainteresirani za kulturnu suradnju, razmjenu, edukaciju, organizaciju festivala i koncerata, a rok za prijavu je 5. listopada 2017.!
 
natječaj

Poziv za sudjelovanje na 9. međunarodnom festivalu fotografije Organ Vida

Međunarodni festival fotografije Organ Vida objavljuje poziv za domaće i inozemne umjetnice i umjetnike da se prijave na natječaj na temu 'Novi građani', koji je otvoren od do 1. travnja.
 
natječaj

Natječaj za umjetničke knjige 'Knjige za gledanje: Knjige za čitanje' za mlade umjetnike

Akademija likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s Akademijom primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci raspisuje natječaj za umjetničke knjige pod nazivom 'Knjige za gledanje : Knjige za čitanje', za izlaganje u Galeriji Šira u Zagrebu, od 13.03.2017. do 20.03.2017.
 
natječaj

Press Film Festival - natječaj za prijavu dokumentarnih filmova

Press Film Festival okuplja filmove koji tematiziraju novinarsku profesiju, odnosno ratne reportere, fotografe i snimatelje kojima je prva misao uhvatiti pravu snimku, prenijeti javnosti istinitu i iskrenu atmosferu ratnih zbivanja, često ne vodeći računa o vlastitoj sigurnosti i životu. Ovogodišnja tema su 'Izbjeglice' i 'Govor mržnje'. Natječaj je otvoren do 1. svibnja 2017.
 
natječaj

Natječaj za prijem novih članova u Hrvatsko udruženje interdisciplinarnih umjetnika – HUIU

Hrvatsko udruženje interdisciplinarnih umjetnika prima nove članove, pa se pozivaju zainteresirani kandidati da se prijave na Natječaj do 21. ožujka.
 
natječaj

Erste banka raspisala natječaj za 13. izdanje Erste fragmenata

Erste banka je raspisala natječaj za 13. izdanje Erste fragmenata, kojim pruža potporu mladim i neafirmiranim likovnim umjetnicima do 30 godina te studentima akademija likovnih umjetnosti otkupom njihovih umjetničkih djela (skulptura, slika, grafika i instalacija). Rok prijave je 25. ožujka.
 
natječaj

Nove nade jazza 'Marjan Marjanović' - poziv za sudjelovanje

U okviru festivala Jazz.hr/proljeće, 24. ožujka 2017. na Muzičkoj akademiji, u dvorani 'Blagoje Bersa', održat će se program Nove nade jazza 'Marjan Marjanović'. Mogućnost sudjelovanja imaju svi neafirmirani glazbenici, vokalni i / ili instrumentalni. Rok prijave: 13. ožujka 2017.
 
natječaj

Nagrada Status 2017. - prijava prijedloga

Prijedlozi za Nagradu Status 2017., nagradu Hrvatske glazbene unije za vrhunsko umijeće i vještinu sviranja, primaju se do 31. ožujka 2017. do 16 sati.
 
natjecanje, natječaj

11. Michał Spisak International Music Competition - poziv

U poljskom gradu Dąbrowa Górnicza od 14. do 23. rujna 2017. će se održati 11. međunarodno glazbeno natjecanje 'Michał Spisak International Music Competition'. Ove godine natjecanje je u sljedećim instrumentima: violina, viola i oboa. Natjecatelji moraju biti rođeni nakon 14. rujna 1987., dakle natjecanje je predviđeno za učenike osnovnih i srednjih škola, te studente i apsolvente. Rok za prijavu je 16. lipnja 2017.!
 
natječaj

Prednatjecanje međunarodnom natjecanju za taktilnu slikovnicu za slijepu i slabovidnu djecu

Osnovna škola Pećine u Rijeci poziva odgajatelje, učitelje, stručne suradnike, edukacijske rehabilitatore, umjetnike, roditelje i sve ostale zainteresirane da se prijave na prednatjecanje Međunarodnog natjecanja za taktilnu slikovnicu za slijepu i slabovidnu djecu koje se ove godine održava u Dijonu. Rok prijave radova je 15. lipnja ove godine.
 
natječaj

Australian Cultural Diplomacy Grants Program 2017

Program potpore - The Australian Cultural Diplomacy Grants Program (ACDGP) 2017 je otvoren za prijave, njakasnije do 12. travnja 2017. , do 14:00 sati po australskom vremenu.
 
natječaj, audicija

ZPA - audicija za projekt u suradnji s Matijom Ferlinom

Zagrebački plesni ansambl organizira audiciju za izvođače i izvođačice za sudjelovanje u novom projektu radnog naslova 'Izvedba' hrvatskog koreografa i redatelja Matije Ferlina. Pozivaju se svi zainteresirani, koji smatraju da posjeduju visoku razinu izvedbeno-tehničke spreme, snažni autorski habitus, iskustvo rada na improvizaciji, te otvorenost i spremnost za rad da se prijave najkasnije do 1. ožujka 2017.
 
natječaj

Počele prijave za peto izdanje natječaja 'Zasviraj sa Žujom'

I ove godine INmusic festival u suradnji s Ožujskim pivom organizira natječaj 'Zasviraj sa Žujom' čiji će pobjednik dobiti jedinstvenu priliku zasvirati na glavnoj pozornici najvećega hrvatskog open-air festivala. Prijave za natječaj zaprimaju se na internetskoj stranici INmusic festivala do 15. ožujka 2017. godine, u ponoć.
 
natječaj

XXI. literarni natječaj - Nagrada Laurus nobilis

Gradska knjižnica Poreč objavljuje XXI. literarni natječaj 'Nagrada Laurus nobilis' za izvorno prozno djelo; kratku priču, humoresku, kozeriju, pjesmu u prozi, putopis, biografski zapis, esej i slično, s rokom prijave do 13.3.2017.
 
natječaj

7. Međunarodni fotografski natječaj

Florida Museum of Photographic Arts u Tampi prihvaća prijave za 7.  Međunarodni fotografski natječaj za 2017. godinu. Natječaj je otvoren prijaviteljima iz cijelog svijeta, a rok prijave je 17. travanj ove godine.
 
natječaj

RETROaktiv - natječaj za nove umjetničke produkcije

Otvoren su prijave za RETROaktiv - natječaj za nove umjetničke produkcije na temu aktivizma i građanskog otpora. Rok prijave je 21. veljače.
 
natječaj

Otvorene prijave na 50. PIF – međunarodni festival kazališta lutaka

Pozivaju se svi lutkari, lutkarska kazališta i skupine, iz zemlje i svijeta, da prijave predstave na 50. Međunarodni festival kazališta lutaka - PIF. Rok za prijave je 15. travanj 2017. godine.
 
natječaj, radionica, kolonija

Treća RE-ACT radionica: otvoren je javni poziv za sudjelovanje producenata bez projekta

Pozivaju se svi producenti koji razvijaju igrane filmove/dokumentarne filmove/TV serije, a zainteresirani su za razvijanje koprodukcija unutar regije Hrvatske-Slovenije-Furlanije Julijske Krajine (Italija), da se pridruže sudjelovanju na radionici kao sudionici bez projekta. Radionica će se održati od 11. do 13. ožujka u Pordenoneu (Italija). Prijave se primaju do 15. veljače 2017.!
 
natječaj

Natječaj za 57. Splitski festival

Raspisan je Natječaj za nove skladbe koje će biti izvedene na Festivalu zabavne glazbe Split 2017. Prijave se primaju do 26. ožujka 2017., a Festival će se održati 6., 7. i 8. srpnja o.g. na Trgu Republike u Splitu.
 
smotra, revija, natječaj

Poziv za prijave - 48. manifestacija 'Radost Europe' u Beogradu

Pod sloganom 'Svako dijete ima krila' 48. tradicionalni međunarodni susret djece Europe 'Radost Europe' održat će se u Beogradu od 2. do 5. listopada 2017. godine. Rok prijave je 10. savibnja 2017.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Muzej piva Georg Weifert, Srbija

Građanska udruga 'Muzej piva Georg Weifert' traži partnere za projekt za natječaj u programu Kreativna Europa u kategoriji manjih projekata suradnje na temu kulturna baština – kreativna povijest. Rok za prijavu je 4. listopada 2017.!
 
natječaj

Poziv za prijavu programa za LegendFest 2017.

Udruga Val kulture poziva izvođače iz svih područja umjetnosti da prijave svoje projekte/programe za LegendFest Krka (do 01. 06. 2017.) i LegendFest Pićan (do 10. 06. 2017.).
 
natječaj

Ibsen stipendije za dramu i izvedbene umjetnosti

Stipendije Ibsen se dodjeljuju inovativnim projektima u polju drame i izvedbenih umjetnosti s ciljem poticanja kritičkog diskursa vezanog za egzistencijalne i društvene teme u odnosu na Henrika Ibsena. Rok prijave je 30.4.2017.
 
natječaj

Dubrovački likovni trenutak 3 - natječaj

Umjetnička galerija Dubrovnik priprema tradicionalnu, treću po redu izložbu 'Dubrovački likovni trenutak 3', te poziva dubrovačke likovne umjetnike da se prijave na sudjelovanje u ovoj žiriranoj skupnoj izložbi. Rok za prijavu je 19. veljače.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Centrum Kultury Wrocław-Zachód, Poljska

Centar za kulturu Wroclaw- Zachód želi biti partner u projektu, za prijavu na natječaj iz programa Kreativna Europa u kategoriji europskih projekata suradnje, koji uključuje niz aktivnosti poput radionica, filmova, plesa, kazališta, a čiji je cilj integracija i socijalizacija djece, mladih i osoba s invaliditetom iz različitih zemalja. Rok za prijave je 6. svibnja 2017.
 
natječaj, festival

18th Tbilisi International Film Festival - poziv za sudjelovanje

18th Tbilisi International Film Festival, koji će se održati u Gruziji od 4. do 10. prosinca 2017. otvoren je za prijave hrvatskih sudionika.
 
natječaj

Gradska knjižnica Poreč raspisuje natječaj za pjesme na čakavštini

Gradska knjižnica Poreč raspisuje natječaj za pjesme na čakavštini, s rokom prijave do 6. ožujka 2017.
 
natječaj

Otvorene prijave na 20. FAKI

Pozivaju se svi izvedbeni umjetnici i kolektivi koji promišljaju temu rasne diskriminacije, da prijave svoje izvedbene radove za sudjelovanje na 20. Međunarodnom festivalu alternativnog kazališnog izričaja. FAKI također nudi umjetničke rezidencije za završni rad na novom projektu i međunarodnu premijeru na otvorenju festivala. Prijave su otvorene do 5. ožujka 2017.
 
natječaj

25FPS: Otvoren natječaj za konkurenciju festivala

Internacionalni festival eksperimentalnog filma i videa 25 FPS raspisao je javni poziv za Natjecateljski program svog ovogodišnjeg, trinaestog izdanja, koje će se održati u zagrebačkom Studentskom centru od 28. rujna do 1. listopada 2017.
 
natječaj, festival

Natječaj za Festival 'Klape Gospi Sinjskoj'

Raspisan je ovogodišnji natječaj za Festival marijansko-duhovne klapske pjesme 'Klape Gospi Sinjskoj'. Rok za prijavu skladbi je 1. ožujak 2017. godine. 
 
natječaj

Objavljen natječaj za potprogram Kultura u kategoriji za potporu europskim platformama

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu Europske komisije (EACEA), objavila je Poziv u potprogramu Kultura programa EU Kreativna Europa (2014. – 2020.) za potporu u kategoriji europskih platformi. Rok za dostavu prijava je 6. travnja 2017., u 12 sati po srednjoeuropskom vremenu (SEV).
 
natječaj

Natječaj 36. Recitala 'Dragutin Domjanić'

Pučko otvoreno učilište Sv. Ivan Zelina poziva Vas da svojim stihovima obogatite 36. Recital suvremenog kajkavskog pjesništva "Dragutin Domjanić" - Sv. Ivan Zelina. Natječaj je otvoren do 15. ožujka 2017.
 
natječaj

Volontiraj na 2. KinoKino Festivalu

Bez volontera i volonterki nijedan filmski festival ne bi protekao glatko, pa će tako i drugo izdanje KinoKino Festivala, koji će se održati od 21. do 26. veljače, ovisiti o pomoći volontera. Prijave za volontiranje otvorene su do četvrtka, 9. veljače 2017.
 
natječaj, rezidencijalni program

Poziv umjetnicima koji se bave kulturnim poveznicama između Istočne i Zapadne Europe

Otvoren je poziv za prijave na dva umjetnička rezidencijalna programa u organizaciji projekta Trauma & Revival koji podupire Kreativna Europa. Rok za prijave je 9. veljače 2017.
 
natječaj

Politička škola za umjetnike (i sve zainteresirane) - poziv

Kustoski kolektiv [BLOK] poziva na prijavu za sudjelovanje u prigramu - Politička škola za umjetnike (i sve zainteresirane). Natječaj je otvoren do 13. ožujka.
 
natječaj

11. Pro futura - natječaj za izlaganje

Pučko otvoreno učilište Poreč objavljuje natječaj za  11. Pro futuru - skupnu izložba likovnih amatera, koja će se održati u travnju. Natječaj je otvoren do 12. ožujka.
 
natječaj

Otvoreni poziv: Glasovi kulture i baštine

Poseban poziv za 'Glasove kulture i baštine' otvoren je za pojedince i organizacije koje žele sudjelovati u seriji sastanaka s Europskom komisijom, s rokom prijave do 20. veljače.
 
natječaj

Otvoren Natječaj za nagrade Dana hrvatske knjige

Društvo hrvatskih književnika raspisuje natječaj za nagrade Dana hrvatske knjige s rokom prijave do 10. veljače.
 
natjecanje, natječaj

10. EPTA - Međunarodno natjecanje za mlade pijaniste

Deseta EPTA - Međunarodno natjecanje za mlade pijaniste održat će se od 18. do 22. travnja 2017. u Glazbenoj školi Franje Kuhača u Osijeku. Prijaviti se mogu svi mladi pijanisti neovisno o stupnju i vrsti školovanja. Rok za prijavu je 15. veljače 2017.
 
natječaj

Natječaj za izradu vizualnog identiteta Hartera festivala

Udruga Klub Ljubitelja Buke, organizator glazbenog festivala Hartera, za 13.festivalsko izdanje koje će se održati u rujnu 2017., poziva mlade dizajnerice/dizajnere da se prijave u svrhu osmišljavanja i izrade izgleda plakata i bannera za outdoor i web oglašavanje te izgleda prodajnih ulaznica.
 
natječaj

Natječaj za sudjelovanje na međunarodnoj izložbi 'Masovni turizam

Udruga Kreativni Krk objavljuje natječaj za sudjelovanje na međunarodnoj izložbi 'Masovni turizam', koja će se održati tijekom svibnja, u Galeriji Decumanus u Krku, u sklopu festivala 'Prvomajski Inkubator'. Natječaj je otvoren do 5. ožujka.
 
natječaj

Otvoren natječaj za free_art_-_source 2017.

Format C poziva na natječaj za sudjelovanje na izložbi free_art_-_source, koja će biti otvorena u ožujku u Galeriji Galženica. Prijave su otvorene za autore i autorice recentne novomedijske umjetnosti. Rok za prijavu je 13. veljače.
 
natjecanje, natječaj

Pijanističko natjecanje CIPC Young Artists 2018

Cleveland International Piano Competition for Young Artists – ‘CIPC Young Artists’ je međunarodno natjecanje namijenjeno mladim pijanistima u dobi od 12 do 17 godina. Natjecanje će se održavati od 30. svibnja do 9. lipnja 2018. godine u Clevelandu (Ohio, SAD).  
 
natječaj, audicija

Svjetski zbor mladih - prijave za audiciju

Svjetski zbor mladih je u potrazi za mladim, talentiranim i iskusnim pjevačima iz cijelog svijeta zainteresiranima za poboljšanjem njihovih vještina u pjevanju u zboru dok su na turneji u Mađarskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Sloveniji u drugoj polovici srpnja 2017. godine! Zainteresirani se mogu prijaviti do 17. veljače 2017.
 
natječaj

Hrvatska udruga filmskih snimatelja otvorila prijave za nagradu 'Nikola Tanhofer' za 2017. godinu

Hrvatska udruga filmskih snimatelja raspisala je poziv za prijavu radova za godišnju snimateljsku nagradu 'Nikola Tanhofer' za najbolja ostvarenja u području umjetnosti i umijeća filmskoga snimanja. Prijave su otvorene do 24. veljače 2017.
 
natječaj

Agencija za elektroničke medije objavila natječaje za sredstva Fonda za pluralizam medija

Agencija za elektroničke medije je objavila dva Javna natječaja za dodjelu sredstava medijima unutar Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija. Rok prijave je 24. veljače.
 
natječaj, djeca, mladi

Otvorene prijave za Dječji filantropski filmski festival (Produžen rok za prijave!)

Misija Dječjeg filantropskog filmskog festivala je predstaviti dječje stvaralaštvo koje putem filma promiče vrijednosti filantropije. Rok za prijavu je 1. ožujka 2017. (Usred velikog broja prijava filmova, Dječji filantropski filmski festival (DFFF) odlučio je produžiti rok slanja filmova do 13.3.2017.!)
 
natječaj, audicija

Snimanje Bulajićeva filma 'Bijeg do mora' krajem veljače u Istri - audicija za statiste

Snimanje novog filma Veljka Bulajića 'Bijeg do mora' počet će krajem veljače na području Istre, a Istarska filmska komisija - Istria film commission u utorak je pozvala sve zainteresirane na audiciju za statiste, priopćeno je iz Istarske kulturne agencije.
 
natječaj, nagrada

Natječaj za njiževnu nagradu 'Anto Gardaš'

Društvo hrvatskih književnika i njegov Ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski – Osijek raspisuju natječaj za 11. Hrvatsku književnu nagradu 'Anto Gardaš' za najbolji roman ili zbirku pripovijedaka za djecu i mladež. Rok prijave je 15. ožujka 2017.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Mission Louvre-Lens Tourisme – Pas-de-Calais Tourisme, Francuska

Louvre-Lens Tourisme je turističko inženjerska misija čiji je cilj izraditi strategiju razvoja kulturnog turizma na području koje okružuje Louvre-Lens muzej. Unutar okvira novog europskog projekta žele postaviti novu viziju kulturnog i kreativnog turizma za 2018. godinu koje je proglašena Europskom godinom kulturne baštine. Poziv na partnerstvo traje do 4. listopada 2017.
 
natječaj

ZagrebDox 2017. traži volontere

Ako imate volju, želju i interes za sudjelovanjem na 13. ZagrebDoxu (26. 2. – 5. 3. 2017.), neovisno o tome imate li iskustva, prijavite se za volonterski posao. Prijavu je moguće napraviti najkasnije do 5. veljače 2017.
 


http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu