natječaj

Natječaj za nove skladbe '13. ČAnsonfesta - Kastav 2017.'

Raspisan je natječaj za skladbe koje će biti izvedene na 13. festivalu čakavske šansone Čansonfest – Kastav 2017. Rok za prijavu skladbi je 28. travanj 2017. 
 
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Topos Allou – Aeroplio Theater, Grčka

Topos Allou – Aeroplio Theater je osmislio Topospantou - mrežu za razvoj kreativnih metoda za rješavanje problema koje su povezane s društvenim, kulturnim i obrazovnim pitanjima te traži partnere za natječaj u programu EU Kreativna Europa, potprogram Kultura u kategoriji europskih platformi. Rok za prijavu potencijalnih partnera je 6. travnja 2017.!
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Serbian Jewish Choral Society, Srbija

Srpsko-židovsko pjevačko društvo projektom 'Nikada zaboraviti, holokaust, nikada se ponovilo - glazba piše sjećanja' želi se prijaviti na natječaj za projekte suradnje u programu EU Kreativna Europa, potprogram Kultura. Žele surađivati s partnerima koji su zainteresirani za kulturnu suradnju, razmjenu, edukaciju, organizaciju festivala i koncerata, a rok za prijavu je 5. listopada 2017.!
 
natječaj

Poziv za sudjelovanje na 9. međunarodnom festivalu fotografije Organ Vida

Međunarodni festival fotografije Organ Vida objavljuje poziv za domaće i inozemne umjetnice i umjetnike da se prijave na natječaj na temu 'Novi građani', koji je otvoren od do 1. travnja.
 
natječaj

Natječaj za umjetničke knjige 'Knjige za gledanje: Knjige za čitanje' za mlade umjetnike

Akademija likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s Akademijom primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci raspisuje natječaj za umjetničke knjige pod nazivom 'Knjige za gledanje : Knjige za čitanje', za izlaganje u Galeriji Šira u Zagrebu, od 13.03.2017. do 20.03.2017.
 
natječaj

Press Film Festival - natječaj za prijavu dokumentarnih filmova

Press Film Festival okuplja filmove koji tematiziraju novinarsku profesiju, odnosno ratne reportere, fotografe i snimatelje kojima je prva misao uhvatiti pravu snimku, prenijeti javnosti istinitu i iskrenu atmosferu ratnih zbivanja, često ne vodeći računa o vlastitoj sigurnosti i životu. Ovogodišnja tema su 'Izbjeglice' i 'Govor mržnje'. Natječaj je otvoren do 1. svibnja 2017.
 
natječaj

Natječaj za prijem novih članova u Hrvatsko udruženje interdisciplinarnih umjetnika – HUIU

Hrvatsko udruženje interdisciplinarnih umjetnika prima nove članove, pa se pozivaju zainteresirani kandidati da se prijave na Natječaj do 21. ožujka.
 
natječaj

Erste banka raspisala natječaj za 13. izdanje Erste fragmenata

Erste banka je raspisala natječaj za 13. izdanje Erste fragmenata, kojim pruža potporu mladim i neafirmiranim likovnim umjetnicima do 30 godina te studentima akademija likovnih umjetnosti otkupom njihovih umjetničkih djela (skulptura, slika, grafika i instalacija). Rok prijave je 25. ožujka.
 
natječaj

Nove nade jazza 'Marjan Marjanović' - poziv za sudjelovanje

U okviru festivala Jazz.hr/proljeće, 24. ožujka 2017. na Muzičkoj akademiji, u dvorani 'Blagoje Bersa', održat će se program Nove nade jazza 'Marjan Marjanović'. Mogućnost sudjelovanja imaju svi neafirmirani glazbenici, vokalni i / ili instrumentalni. Rok prijave: 13. ožujka 2017.
 
natječaj

Nagrada Status 2017. - prijava prijedloga

Prijedlozi za Nagradu Status 2017., nagradu Hrvatske glazbene unije za vrhunsko umijeće i vještinu sviranja, primaju se do 31. ožujka 2017. do 16 sati.
 
natjecanje, natječaj

11. Michał Spisak International Music Competition - poziv

U poljskom gradu Dąbrowa Górnicza od 14. do 23. rujna 2017. će se održati 11. međunarodno glazbeno natjecanje 'Michał Spisak International Music Competition'. Ove godine natjecanje je u sljedećim instrumentima: violina, viola i oboa. Natjecatelji moraju biti rođeni nakon 14. rujna 1987., dakle natjecanje je predviđeno za učenike osnovnih i srednjih škola, te studente i apsolvente. Rok za prijavu je 16. lipnja 2017.!
 
natječaj

Prednatjecanje međunarodnom natjecanju za taktilnu slikovnicu za slijepu i slabovidnu djecu

Osnovna škola Pećine u Rijeci poziva odgajatelje, učitelje, stručne suradnike, edukacijske rehabilitatore, umjetnike, roditelje i sve ostale zainteresirane da se prijave na prednatjecanje Međunarodnog natjecanja za taktilnu slikovnicu za slijepu i slabovidnu djecu koje se ove godine održava u Dijonu. Rok prijave radova je 15. lipnja ove godine.
 
natječaj

Australian Cultural Diplomacy Grants Program 2017

Program potpore - The Australian Cultural Diplomacy Grants Program (ACDGP) 2017 je otvoren za prijave, njakasnije do 12. travnja 2017. , do 14:00 sati po australskom vremenu.
 
natječaj, audicija

ZPA - audicija za projekt u suradnji s Matijom Ferlinom

Zagrebački plesni ansambl organizira audiciju za izvođače i izvođačice za sudjelovanje u novom projektu radnog naslova 'Izvedba' hrvatskog koreografa i redatelja Matije Ferlina. Pozivaju se svi zainteresirani, koji smatraju da posjeduju visoku razinu izvedbeno-tehničke spreme, snažni autorski habitus, iskustvo rada na improvizaciji, te otvorenost i spremnost za rad da se prijave najkasnije do 1. ožujka 2017.
 
natječaj

Počele prijave za peto izdanje natječaja 'Zasviraj sa Žujom'

I ove godine INmusic festival u suradnji s Ožujskim pivom organizira natječaj 'Zasviraj sa Žujom' čiji će pobjednik dobiti jedinstvenu priliku zasvirati na glavnoj pozornici najvećega hrvatskog open-air festivala. Prijave za natječaj zaprimaju se na internetskoj stranici INmusic festivala do 15. ožujka 2017. godine, u ponoć.
 
natječaj

XXI. literarni natječaj - Nagrada Laurus nobilis

Gradska knjižnica Poreč objavljuje XXI. literarni natječaj 'Nagrada Laurus nobilis' za izvorno prozno djelo; kratku priču, humoresku, kozeriju, pjesmu u prozi, putopis, biografski zapis, esej i slično, s rokom prijave do 13.3.2017.
 
natječaj

7. Međunarodni fotografski natječaj

Florida Museum of Photographic Arts u Tampi prihvaća prijave za 7.  Međunarodni fotografski natječaj za 2017. godinu. Natječaj je otvoren prijaviteljima iz cijelog svijeta, a rok prijave je 17. travanj ove godine.
 
natječaj

RETROaktiv - natječaj za nove umjetničke produkcije

Otvoren su prijave za RETROaktiv - natječaj za nove umjetničke produkcije na temu aktivizma i građanskog otpora. Rok prijave je 21. veljače.
 
natječaj

Otvorene prijave na 50. PIF – međunarodni festival kazališta lutaka

Pozivaju se svi lutkari, lutkarska kazališta i skupine, iz zemlje i svijeta, da prijave predstave na 50. Međunarodni festival kazališta lutaka - PIF. Rok za prijave je 15. travanj 2017. godine.
 
natječaj, radionica, kolonija

Treća RE-ACT radionica: otvoren je javni poziv za sudjelovanje producenata bez projekta

Pozivaju se svi producenti koji razvijaju igrane filmove/dokumentarne filmove/TV serije, a zainteresirani su za razvijanje koprodukcija unutar regije Hrvatske-Slovenije-Furlanije Julijske Krajine (Italija), da se pridruže sudjelovanju na radionici kao sudionici bez projekta. Radionica će se održati od 11. do 13. ožujka u Pordenoneu (Italija). Prijave se primaju do 15. veljače 2017.!
 
natječaj

Natječaj za 57. Splitski festival

Raspisan je Natječaj za nove skladbe koje će biti izvedene na Festivalu zabavne glazbe Split 2017. Prijave se primaju do 26. ožujka 2017., a Festival će se održati 6., 7. i 8. srpnja o.g. na Trgu Republike u Splitu.
 
smotra, revija, natječaj

Poziv za prijave - 48. manifestacija 'Radost Europe' u Beogradu

Pod sloganom 'Svako dijete ima krila' 48. tradicionalni međunarodni susret djece Europe 'Radost Europe' održat će se u Beogradu od 2. do 5. listopada 2017. godine. Rok prijave je 10. savibnja 2017.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Muzej piva Georg Weifert, Srbija

Građanska udruga 'Muzej piva Georg Weifert' traži partnere za projekt za natječaj u programu Kreativna Europa u kategoriji manjih projekata suradnje na temu kulturna baština – kreativna povijest. Rok za prijavu je 4. listopada 2017.!
 
natječaj

Poziv za prijavu programa za LegendFest 2017.

Udruga Val kulture poziva izvođače iz svih područja umjetnosti da prijave svoje projekte/programe za LegendFest Krka (do 01. 06. 2017.) i LegendFest Pićan (do 10. 06. 2017.).
 
natječaj

Ibsen stipendije za dramu i izvedbene umjetnosti

Stipendije Ibsen se dodjeljuju inovativnim projektima u polju drame i izvedbenih umjetnosti s ciljem poticanja kritičkog diskursa vezanog za egzistencijalne i društvene teme u odnosu na Henrika Ibsena. Rok prijave je 30.4.2017.
 
natječaj

Dubrovački likovni trenutak 3 - natječaj

Umjetnička galerija Dubrovnik priprema tradicionalnu, treću po redu izložbu 'Dubrovački likovni trenutak 3', te poziva dubrovačke likovne umjetnike da se prijave na sudjelovanje u ovoj žiriranoj skupnoj izložbi. Rok za prijavu je 19. veljače.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Centrum Kultury Wrocław-Zachód, Poljska

Centar za kulturu Wroclaw- Zachód želi biti partner u projektu, za prijavu na natječaj iz programa Kreativna Europa u kategoriji europskih projekata suradnje, koji uključuje niz aktivnosti poput radionica, filmova, plesa, kazališta, a čiji je cilj integracija i socijalizacija djece, mladih i osoba s invaliditetom iz različitih zemalja. Rok za prijave je 6. svibnja 2017.
 
natječaj, festival

18th Tbilisi International Film Festival - poziv za sudjelovanje

18th Tbilisi International Film Festival, koji će se održati u Gruziji od 4. do 10. prosinca 2017. otvoren je za prijave hrvatskih sudionika.
 
natječaj

Gradska knjižnica Poreč raspisuje natječaj za pjesme na čakavštini

Gradska knjižnica Poreč raspisuje natječaj za pjesme na čakavštini, s rokom prijave do 6. ožujka 2017.
 
natječaj

Otvorene prijave na 20. FAKI

Pozivaju se svi izvedbeni umjetnici i kolektivi koji promišljaju temu rasne diskriminacije, da prijave svoje izvedbene radove za sudjelovanje na 20. Međunarodnom festivalu alternativnog kazališnog izričaja. FAKI također nudi umjetničke rezidencije za završni rad na novom projektu i međunarodnu premijeru na otvorenju festivala. Prijave su otvorene do 5. ožujka 2017.
 
natječaj

25FPS: Otvoren natječaj za konkurenciju festivala

Internacionalni festival eksperimentalnog filma i videa 25 FPS raspisao je javni poziv za Natjecateljski program svog ovogodišnjeg, trinaestog izdanja, koje će se održati u zagrebačkom Studentskom centru od 28. rujna do 1. listopada 2017.
 
natječaj, festival

Natječaj za Festival 'Klape Gospi Sinjskoj'

Raspisan je ovogodišnji natječaj za Festival marijansko-duhovne klapske pjesme 'Klape Gospi Sinjskoj'. Rok za prijavu skladbi je 1. ožujak 2017. godine. 
 
natječaj

Objavljen natječaj za potprogram Kultura u kategoriji za potporu europskim platformama

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu Europske komisije (EACEA), objavila je Poziv u potprogramu Kultura programa EU Kreativna Europa (2014. – 2020.) za potporu u kategoriji europskih platformi. Rok za dostavu prijava je 6. travnja 2017., u 12 sati po srednjoeuropskom vremenu (SEV).
 
natječaj

Natječaj 36. Recitala 'Dragutin Domjanić'

Pučko otvoreno učilište Sv. Ivan Zelina poziva Vas da svojim stihovima obogatite 36. Recital suvremenog kajkavskog pjesništva "Dragutin Domjanić" - Sv. Ivan Zelina. Natječaj je otvoren do 15. ožujka 2017.
 
natječaj

Volontiraj na 2. KinoKino Festivalu

Bez volontera i volonterki nijedan filmski festival ne bi protekao glatko, pa će tako i drugo izdanje KinoKino Festivala, koji će se održati od 21. do 26. veljače, ovisiti o pomoći volontera. Prijave za volontiranje otvorene su do četvrtka, 9. veljače 2017.
 
natječaj, rezidencijalni program

Poziv umjetnicima koji se bave kulturnim poveznicama između Istočne i Zapadne Europe

Otvoren je poziv za prijave na dva umjetnička rezidencijalna programa u organizaciji projekta Trauma & Revival koji podupire Kreativna Europa. Rok za prijave je 9. veljače 2017.
 
natječaj

Politička škola za umjetnike (i sve zainteresirane) - poziv

Kustoski kolektiv [BLOK] poziva na prijavu za sudjelovanje u prigramu - Politička škola za umjetnike (i sve zainteresirane). Natječaj je otvoren do 13. ožujka.
 
natječaj

11. Pro futura - natječaj za izlaganje

Pučko otvoreno učilište Poreč objavljuje natječaj za  11. Pro futuru - skupnu izložba likovnih amatera, koja će se održati u travnju. Natječaj je otvoren do 12. ožujka.
 
natječaj

Otvoreni poziv: Glasovi kulture i baštine

Poseban poziv za 'Glasove kulture i baštine' otvoren je za pojedince i organizacije koje žele sudjelovati u seriji sastanaka s Europskom komisijom, s rokom prijave do 20. veljače.
 
natječaj

Otvoren Natječaj za nagrade Dana hrvatske knjige

Društvo hrvatskih književnika raspisuje natječaj za nagrade Dana hrvatske knjige s rokom prijave do 10. veljače.
 
natjecanje, natječaj

10. EPTA - Međunarodno natjecanje za mlade pijaniste

Deseta EPTA - Međunarodno natjecanje za mlade pijaniste održat će se od 18. do 22. travnja 2017. u Glazbenoj školi Franje Kuhača u Osijeku. Prijaviti se mogu svi mladi pijanisti neovisno o stupnju i vrsti školovanja. Rok za prijavu je 15. veljače 2017.
 
natječaj

Natječaj za izradu vizualnog identiteta Hartera festivala

Udruga Klub Ljubitelja Buke, organizator glazbenog festivala Hartera, za 13.festivalsko izdanje koje će se održati u rujnu 2017., poziva mlade dizajnerice/dizajnere da se prijave u svrhu osmišljavanja i izrade izgleda plakata i bannera za outdoor i web oglašavanje te izgleda prodajnih ulaznica.
 
natječaj

Natječaj za sudjelovanje na međunarodnoj izložbi 'Masovni turizam

Udruga Kreativni Krk objavljuje natječaj za sudjelovanje na međunarodnoj izložbi 'Masovni turizam', koja će se održati tijekom svibnja, u Galeriji Decumanus u Krku, u sklopu festivala 'Prvomajski Inkubator'. Natječaj je otvoren do 5. ožujka.
 
natječaj

Otvoren natječaj za free_art_-_source 2017.

Format C poziva na natječaj za sudjelovanje na izložbi free_art_-_source, koja će biti otvorena u ožujku u Galeriji Galženica. Prijave su otvorene za autore i autorice recentne novomedijske umjetnosti. Rok za prijavu je 13. veljače.
 
natjecanje, natječaj

Pijanističko natjecanje CIPC Young Artists 2018

Cleveland International Piano Competition for Young Artists – ‘CIPC Young Artists’ je međunarodno natjecanje namijenjeno mladim pijanistima u dobi od 12 do 17 godina. Natjecanje će se održavati od 30. svibnja do 9. lipnja 2018. godine u Clevelandu (Ohio, SAD).  
 
natječaj, audicija

Svjetski zbor mladih - prijave za audiciju

Svjetski zbor mladih je u potrazi za mladim, talentiranim i iskusnim pjevačima iz cijelog svijeta zainteresiranima za poboljšanjem njihovih vještina u pjevanju u zboru dok su na turneji u Mađarskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Sloveniji u drugoj polovici srpnja 2017. godine! Zainteresirani se mogu prijaviti do 17. veljače 2017.
 
natječaj

Hrvatska udruga filmskih snimatelja otvorila prijave za nagradu 'Nikola Tanhofer' za 2017. godinu

Hrvatska udruga filmskih snimatelja raspisala je poziv za prijavu radova za godišnju snimateljsku nagradu 'Nikola Tanhofer' za najbolja ostvarenja u području umjetnosti i umijeća filmskoga snimanja. Prijave su otvorene do 24. veljače 2017.
 
natječaj

Agencija za elektroničke medije objavila natječaje za sredstva Fonda za pluralizam medija

Agencija za elektroničke medije je objavila dva Javna natječaja za dodjelu sredstava medijima unutar Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija. Rok prijave je 24. veljače.
 
natječaj, djeca, mladi

Otvorene prijave za Dječji filantropski filmski festival

Misija Dječjeg filantropskog filmskog festivala je predstaviti dječje stvaralaštvo koje putem filma promiče vrijednosti filantropije. Rok za prijavu je 1. ožujka 2017.
 
natječaj, audicija

Snimanje Bulajićeva filma 'Bijeg do mora' krajem veljače u Istri - audicija za statiste

Snimanje novog filma Veljka Bulajića 'Bijeg do mora' počet će krajem veljače na području Istre, a Istarska filmska komisija - Istria film commission u utorak je pozvala sve zainteresirane na audiciju za statiste, priopćeno je iz Istarske kulturne agencije.
 
natječaj, nagrada

Natječaj za njiževnu nagradu 'Anto Gardaš'

Društvo hrvatskih književnika i njegov Ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski – Osijek raspisuju natječaj za 11. Hrvatsku književnu nagradu 'Anto Gardaš' za najbolji roman ili zbirku pripovijedaka za djecu i mladež. Rok prijave je 15. ožujka 2017.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Mission Louvre-Lens Tourisme – Pas-de-Calais Tourisme, Francuska

Louvre-Lens Tourisme je turističko inženjerska misija čiji je cilj izraditi strategiju razvoja kulturnog turizma na području koje okružuje Louvre-Lens muzej. Unutar okvira novog europskog projekta žele postaviti novu viziju kulturnog i kreativnog turizma za 2018. godinu koje je proglašena Europskom godinom kulturne baštine. Poziv na partnerstvo traje do 4. listopada 2017.
 
natječaj

ZagrebDox 2017. traži volontere

Ako imate volju, želju i interes za sudjelovanjem na 13. ZagrebDoxu (26. 2. – 5. 3. 2017.), neovisno o tome imate li iskustva, prijavite se za volonterski posao. Prijavu je moguće napraviti najkasnije do 5. veljače 2017.
 
natječaj

Otvoren je natječaj za 11. DORF

Udruga ljubitelja filma RARE objavila je natječaj za 11. Festival dokumentarnog rock filma, a rok za prijavu filmova je 1. svibnja 2017.
 
natječaj

Natječaj za novu zvučnu instalaciju

U tijeku su prijave na natječaj MBZ-a i Kulture promjene za novu zvučnu instalaciju koja će biti predstavljena na 29. Muzičkom biennaleu u travnju ove godine. Natječaj je otvoren do 15. veljače 2017. 
 
natječaj

Natječaj za književnu nagradu 'Mato Lovrak' za dječji roman

Izvršni odbor Lovrakovih dana kulture raspisuje natječaj za najuspješniji dječji roman prvi put tiskan u 2016. godini na hrvatskom jeziku u Republici Hrvatskoj ili inozemstvu. Rok prijave je 1. ožujka 2017. godine.
 
natječaj

Natječaj za dodjelu književne stipendije Grada Graza

Otvorene su prijave za književnu stipendiju 'Pisac Grada Graza', za period od rujna 2017. do kolovoza 2018. godine. Rok prijave je 31. ožujka 2017. godine.
 
natječaj, audicija

Audicija za članove Festivalskog orkestra KotorArt-a

Audicija za članove Festivalskog orkestra KotorArt-a otvorena je za svirače gudačkih instrumenata diljem svijeta, starije od 18 godina, koji su zainteresirani za orkestarsko muziciranje.
 
natječaj, nagrada

Natječaj HDS-a za dodjelu godišnjih nagrada za 2016. godinu

Na temelju članka 43. Statuta Hrvatskog društva skladatelja, Predsjedništvo HDS-a objavljuje Natječaj za dodjelu godišnjih nagrada za 2016. godinu. Prijedloge mogu davati ustanove, udruge i druge organizacije, te fizičke osobe. Prijave se primaju do 8. ožujka 2017. godine.
 
natječaj

8. Beogradski internacionalni filmski festival osoba sa invaliditetom – poziv

Otvoren je natječaj za osmi Beogradski internacionalni filmski festival osoba sa invaliditetom - Bosifest 2017 koji će se održati od 10. do 12. listopada u Sava Centru. Natječaj za slanje radova je otvoren do 5. travnja 2017. Slogan ovogodišnjeg festivala je 'Pokreni promjenu', a tema je život i rad osoba sa invaliditetom.
 
natječaj, festival

Prijave za 40. međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe

Pozivaju se zainteresirani tamburaški orkestri i komorni tamburaški ansambli da se do 15. ožujka 2017. prijave na jubilarni, 40. međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe. Festival će se održati od 1. do 4. lipnja 2017. u Osijeku, Valpovu i Belišću.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Vijetnamu

Otvoren je natječaj za izlaganje na grupnoj izložbi hrvatskih umjetnika pod nazivom 'Memories II', u Heritage space galeriji u Hanoiu, te nakon toga predstavljanje i u New space art foundation galeriji u gradu Hue, u Vijetnamu. Natječaj je otvoren do 28. veljače.
 
natječaj

Mediterranea 18 / Bijenale mladih umjetnika Europe i Mediterana - natječaj

Bijenale mladih umjetnika Europe i Mediterana (BJCEM) objavljuje natječaj za izlaganje na ovogodišnjoj izložbi Mediterranea 18, koja će se u svibnju 2017. održati u Albaniji i to u dva grada, Tirani i Draču.  Rok za prijavu je 20. siječnja.
 
natječaj

14. međunarodni festival komedije 'Mostarska liska 2017' - poziv

Javna ustanova Narodno pozorište u Mostaru objavljuje Javni poziv za sudjelovanje na 14. međunarodnom festivalu komedije 'Mostarska liska 2017', koji će se održati u Mostaru, od 22. do 29. travnja. Rok za prijave traje do 20. veljače 2017.
 
natječaj

Putnički natječaj - Nagrada Dijana Klarić

Raspisan je novi natječaj za Nagradu Dijana Klarić koja se dodjeljuje u pet kategorija: najbolji putopis, fotografija, video, projekt i putnik godine. Natječaj je otvoren do 1. travnja.
 
natječaj

EFFE Label 2017./2018. - prijave

Do 17. veljače 2017., festivali u Hrvatskoj i diljem Europe imaju priliku prijaviti se predstavljajući se kroz prijavu u sklopu mreže EFFE kako bi festival u naredne dvije godine globalno promicala oznaka EFFE Label. EFFE Label je oznaka koja predstavlja izvrsnost i nudi međunarodnu prepoznatljivost jedinstvenosti pojedinoga festivala u cijeloj Europi.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Slovensko komorno glazbeno kazalište

Slovensko komorno glazbeno kazalište želi biti partner na projektima u sklopu natječaja za projekte suradnje u programu EU Kreativna Europa, potprogram Kultura koji su zainteresirani za produkciju opera za odrasle i opera za mlade. Rok za prijave zainteresiranih partnera na projektu je 4. listopada 2017.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Strzelecki Osrodek Kultury, Poljska

Centar za kulturu Strzelecki Ośrodek Kultury želi sudjelovati kao partner na projektima u sklopu natječaja za europske projekte suradnje u programu EU Kreativna Europa, iz područja kulturne baštine, filmske umjetnosti, fotografije, glazbe, kiparstva, izvedbenih i vizualnih umjetnosti, plesa i kazališta s vladinim i nevladinim organizacijama iz cijele Europe kako bi se promicale europske vrijednosti i promicala europska baština. Prijave se primaju do 30. svibnja 2017.
 
natječaj

Zagrebfilm otvorio natječaj za namjenske animirane filmove (Rok je produljen!)

Tema natječaja je očuvanje fasada u gradu Zagrebu, a traže se dva filma u trajanju od po 10 sekundi. Rok za prijavu je 20. siječnja 2017. (Novi rok za prijavu je 13. veljače 2017. godine.)
 
natječaj

Otvorene prijave za Animation goes MSU! 2017

Svjetski festival animiranog filma – Animafest Zagreb u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti raspisuje otvoreni poziv za natjecanje site-specific radova za medijsku fasadu Muzeja suvremene umjetnosti, Animation goes MSU! Prijave traju do 22. ožujka 2017., a svi radovi moraju stići na adresu MSU-a do tog datuma.
 
natječaj, konferencija, znanstveni skup

Poziv autorima za prijavu radova za konferenciju o retuširanju, RECH4

Međunarodna znanstvena konferencija o retuširanju, 4th International Meeting on Retouching of Cultural Heritage (RECH4), održat će se 20. i 21. listopada 2017. u Splitu. Konferenciju organiziraju RECH grupa i Odsjek za konzervaciju-restauraciju Umjetničke akademije u Splitu. Rok za predaju sažetaka je 31. siječnja 2017.!
 
natječaj

Demofest poziva demo bendove na proslavu 10. rođendana

Banjalučki Demofest, regionalni festival neafirmiranih bendova, desetu godinu zaredom otvara natječaj za sve demo sastave sa ex-Yu prostora. Natječaj će biti otvoren za prijave do 15. ožujka 2017.
 
natječaj

MBZ zvukovni logotip - natječaj

Natječaj Hrvatskog društva skladatelja – Muzičkog biennala Zagreb 'MBZ zvukovni logotip' održava u razdoblju od 15. siječnja 2017. do 15. veljače 2017. Od sudionika natječaja traži se da naprave zvukovni logotip za Muzički biennale Zagreb. Zvukovni logotip je audio interpretacija (vizualnog) logotipa, koja mu odgovara stilom i namjenom, a zajedno čine skladnu cjelinu koja će na prepoznatljiv način prezentirati Muzički biennale Zagreb.
 
natječaj

Nagrada Višnja Machiedo 2017. za najbolje književno esejističko djelo

Godišnja nagrada dodjeljuje se za najbolje književno-esejističko djelo napisano na hrvatskom jeziku u produkciji nakladnika registriranih u Republici Hrvatskoj i objavljeno u razdoblju od 15. prosinca 2015. do 15. prosinca 2016. godine.
 
natječaj, djeca, mladi

Natječaj 'Rudolf i Margita Matz'

Hrvatsko društvo skladatelja raspisuje Natječaj za stimulaciju stvaralaštva mladih skladatelja iz sredstava fonda 'Rudolf i Margita Matz'. Na natječaj se mogu prijaviti učenici, studenti i diplomirani skladatelji, kao i ostali mladi autori koji se bave skladanjem ozbiljne glazbe i koji žele postati profesionalni glazbenici. Rok za prijavu je 30. siječanj 2017.
 
natječaj

Poziv na natječaj za rezidencijalni program u Kaunasu

Otvoren je poziv na natječaj za 4 umjetnika iz CreArt mreže za rezidencijalni program u Kaunasu, Litva u razdoblju od 27. veljače do 31. ožujka. Rok za prijavu je 3. veljače.
 
natječaj, audicija

U Dubrovniku objavljen poziv na audiciju za statiste za film 'Robin Hood: Origins'

U Dubrovniku se od ponedjeljka, 16. do petka, 20. siječnja, održava audicija za statiste u 'filmu strane produkcije', a neslužbeno se doznaje kako je riječ o filmu 'Robin Hood: Origins' za koji su već postavljene kulise na nekoliko lokacija, a koji će se krajem veljače i početkom ožujka snimati na području Dubrovnika.
 
natječaj

GKK raspisuje Literarno - likovno - filmski natječaj 'Kaštelanske štorije 2017.'

U povodu Dana Grada Kaštela, Gradska knjižnica Kaštela raspisuje Literarno – likovno – filmski natječaj na temu Kaštela pod naslovom „Kaštelanske štorije 2017.“ Natječaj je otvoren od 12. siječnja do 16. veljače 2017. godine, a u istome mogu sudjelovati državljani Republike Hrvatske – djeca i odrasli.
 
natječaj

POU Matija Antun Relković - poziv na izlaganje

POU Matija Antun Relković Nova Gradiška poziva zainteresirane umjetnike ili grupe umjetnika da se prijave na Poziv za izlaganje za samostalnu izložbu u prostorima POU Matija Antun Relković, u okviru godišnjih izložbi predviđenih za 2017. godinu. Rok za prijavu je 1. ožujka.
 
natječaj, konferencija, znanstveni skup

Otvorene prijave za znanstveni skup Animafest Scanner

Svjetski festival animiranog filma - Animafest Zagreb poziva povjesničare i teoretičare animacijskih studija te ostale stručnjake i znanstvenike da prijave svoje radove za ovogodišnji Međunarodni znanstveni skup Animafest Scanner i predstave svoja najnovija otkrića s područja animacije.
 
natječaj

Otvorene su prijave za 22. Splitski filmski festival – Međunarodni festival novog filma

Rok za prijavu je 1. lipnja 2017. Rezultati selekcije bit će objavljeni na festivalskim stranicama u srpnju 2017.
 
natječaj

Javni poziv za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva u 2017. godini

Hrvatski audiovizualni centar raspisao je Javni poziv za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva u 2017. godini.
 
natječaj

Natječaj za prijem novih članova u HDLU Zagreb

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Zagreb / HDLU Zagreb raspisuje Natječaj za prijem novih članova u 2017. godini. Natječaj je otvoren do 10. veljače.
 
natječaj

Goethe Institut otvorio prijave za 'First films first' program (Produžen rok!)

'First films first' je intenzivni edukativni program za mlade redatelje iz jugoistočne Europe tijekom kojega razvijaju prvi dugometražni igrani film. Rok za prijavu je 1. ožujka 2017. (Novi rok za prijavu je 7. ožujka 2017.)
 
natječaj, festival

Poziv i prijave za 57. festival hrvatskih kazališnih amatera

Hrvatski sabor kulture otvorio je prijave za 57. izdanje Festivala hrvatskih kazališnih amatera – 57. FHKA, koji će tijekom šest festivalskih dana biti održan u Pazinu, od 12. do 14. svibnja, i Vodicama, od 26. do 28. svibnja 2017.  
 
natječaj

Natječaj za filmove 10. SEFF - Smaragdnog Eco Film Festivala

SEFF - Smaragdni Eco Filmski Festival, međunarodni je filmski festival koji promiče ideje zaštite okoliša i održivog razvoja prikazivanjem profesionalnih i amaterskih videa i filmova. Rok za prijavu filmova je 15. veljače 2017.
 
natječaj

Rezidencijalni program Art Omi 2017.

Art Omi i Galerija umjetnina raspisuju natječaj za sudjelovanje hrvatskog umjetnika u Rezidencijalnom programu Art Omi 2017. Prijave se primaju do 31. siječnja.
 
natječaj

Natječaj za dodjelu književne nagrade Milivoj Cvetnić

Društvo prijatelja knjige Milivoj Cvetnić, Hrvatska Kostajnica, objavljuje natječaj za dodjelu književne nagrade Milivoj Cvetnić. Rok za predaju rukopisa je 31. siječnja 2017.
 
natječaj

4. hrvatski triennale keramike - natječaj

Likovni art dizajn centar Ladica objavljuje natječaj za 4. hrvatski triennale keramike. Rok za prijavu je 10. lipnaj 2017.
 
natječaj

Književna nagrada 'Sedmica & Kritična Masa' za 2017. godinu

Elektronički književni časopis Kritična masa raspisuje natječaj književne nagrade 'Sedmica & Kritična Masa' za 2017. godinu, za mlade pisce (do 35 godina) s rokom prijave do 31. siječnja 2017. godine.
 
natječaj

Otvoren natječaj 'International' - za potporu produkcije hrvatske glazbe u inozemstvu

Hrvatsko društvo skladatelja je dana 23. prosinca 2016. raspisalo Natječaj za Za potporu produkcije hrvatske glazbe u inozemstvu, koji ostaje otvoren do 20. siječnja 2017. godine.
 
natječaj

Otvoren natječaj 'International'

Hrvatsko društvo skladatelja dana 23. prosinca raspisuje natječaj za potporu produkcije hrvatske glazbe u inozemstvu, a rok za prijavu je 20. siječanj 2016.
 
natječaj

Natječaj Zaklade Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti 2017.

Upravni odbor Zaklade Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti s ciljem unapređivanja kulture, umjetnosti, znanosti  i odgoja kao bitnih čimbenika duhovnog, gospodarskog, političkog i sveopćeg napretka Republike Hrvatske objavljuje javni natječaj, koji će biti otvoren do 15. veljače 2017.
 
natječaj

Plesna mreža Hrvatske objavila natječaj za gostovanja u 2017.

Autori na području suvremenog plesa i pokreta mogu do 31. prosinca 2016. prijaviti svoje predstave na natječaj Plesne mreže Hrvatske za gostovanja u 2017. godini. U istome roku traje i javni natječaj za producenta, odnosno producenticu Plesne mreže Hrvatske.
 
natjecanje, natječaj

6. međunarodno skladateljsko natjecanje 'New Note' Croatia 2017.

Festival Samoborska glazbena jesen najavljuje šesto Međunarodno skladateljsko natjecanje 'New Note' Croatia 2017. Natjecanje je otvoreno za sve skladatelje bez obzira na dob i nacionalnost. Krajnji rok za prijavu skladbi je 12:00, 04. lipnja 2017. 
 
natječaj

Zelena akcija i Booksa otvaraju natječaj za klimatsku fikciju

Zelena akcija / Friends of the Earth Hrvatska, u suradnji s Booksom, raspisuje natječaj za kratke priče i kratke pjesničke forme žanra Cli-fi. Natječaj je otvoren do 5. veljače 2017. u 23:59.
 
natjecanje, natječaj

Međunarodno natjecanje mladih glazbenika u Münchenu 2017

66. Međunarodno natjecanje mladih glazbenika ARD-a, održat će se u Münchenu od 28. kolovoza do 15. rujna 2017. Prijave se primaju do 21. ožujka 2017.
 
natječaj

Europski socijalni fond - Umjetnost i kultura za mlade

Ministarstvo kulture objavilo je dana 12. prosinca 2016. godine otvoreni (privremeni) poziv na dostavu projektnih prijedloga pod nazivom 'Umjetnost i kultura za mlade'. Rok prijave je 28. veljače 2017.
 
natječaj

Fotografski natječaj 'Pogled iznutra'

FictionPlayGrounds, prva hrvatska intermedijalna web platforma za umrežavanje umjetnika, osmislila je fotografski natječaj usmjeren na mlade ljude i njihovu unutarnju stvarnost i svakodnevicu. Natječaj je otvoren do 15. prosinca.
 
natječaj

10. FMFS 'baca Ješku': najboljem hrvatskom kratkom filmu 10 tisuća kuna!

Deseto izdanje Festivala mediteranskog filma Split održat će se od 8. do 17. lipnja 2017. godine, a tim povodom točno šest mjeseci uoči početka ove jubilarne kulturne manifestacije raspisan je poziv za prijavu filmova.
 


http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu