natječaj

Nagrada Post scriptum za književnost na društvenim mrežama

Udruga Kultipraktik organizira natječaj za dodjelu godišnje Nagrade Post scriptum za književnost na društvenim mrežama. Svrha nagrade je poticanje i popularizacija književnosti na društvenim mrežama i u društvu.
 
 
natječaj

Natječaj za 14. festival Sedam dana stvaranja

14. međunarodni umjetnički festival Sedam dana stvaranja objavio je natječaj za sudjelovanje u programu. Pozivaju se autori da svoje filmove, izložbe, koncerte, predavanja, performanse i kazališne predstave prijave do 10. srpnja.
 
 
natječaj

Fotografski natječaj za mlade na temu - Život je lijep!

Sekcija mladih Fotokluba Rijeka objavio je natječaj na temu 'Život je lijep' namijenjen mladima u dobi do 25 godina starosti. 
 
natječaj, radionica, kolonija

Praški kvadrijenale poziva na studentske radionice

U okviru simpozija Porous Borders u Pragu će se održavati nekoliko jednodnevnih studentskih radionica posvećenih scenografiji. Prijave su u tijeku. 
 
natječaj

Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje književnoga stvaralaštva u 2018.

Ministarstvo kulture objavilo je Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje književnoga stvaralaštva u 2018. godini. Poziv je otvoren do 6. rujna 2017. godine.
 
natječaj

Moj ZABA Start 2017.: Kultura i znanost

Zagrebačka banka raspisala je javni natječaj 'Moj ZABA Start 2017.: Kultura i znanost' radi dodjele financijskih potpora za realizaciju projekata iz područja kulture, umjetnosti i znanosti. Natječaj je otvoren do 31. srpnja 2017.
 
natječaj

International Biennial 'The Art of Miniature' 2017 - poziv

Šesto Međunarodno bijenale 'The Art of Miniature' održava se od 27. listopada do 30. prosinca 2017. u Bugarskoj, u gradu Ruse. Organizatori pozivaju umjetnike na prijavu za sudjelovanje.
 
 
natječaj

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride - natječaj

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride upućuje poziv avangardnim i eksperimentalnim izvedbenim umjetnicima/ama na prijavu projekata s ciljem afirmiranja i promoviranja njihovog stvaralaštva. Poziv je otvoren do 20. srpnja 2017.
 
natječaj

Poziv za sudjelovanje u programu 'Two Open Weeks of PLAVO Theatre'

Dvije otvorene nedjelje Plavog pozorišta/ Two Open Weeks of PLAVO Theatre je međunarodni praktični i teorijski program za zainteresirane za rad unutar kazališnog laboratorija kroz specifičnu metodologiju Plavog pozorišta. Program se odvija od 16. do 29. srpnja 2017. u Beogradu, Srbija. Prijave su u tijeku, a broj mjesta je ograničen. 
 
natječaj

SubScena poziva na prijavu projekata namijenjenih realizaciji u 2018.

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride upućuje poziv avangardnim i eksperimentalnim izvedbenim umjetnicima/ama na prijavu projekata s ciljem afirmiranja i promoviranja njihovog stvaralaštva. Poziv je otvoren do 20. srpnja 2017.  
 
natječaj

Galerija Studio -21- natječaj za izlaganje u 2018.

Natječaj za samostalne izložbe i grupne projekte u galeriji Studio -21- za 2018. godinu otvoren je od 14. lipnja do 15. srpnja 2017.
 
 
natječaj

Natječaj za dizajn vizualnog identiteta Muzeja Prigorja

Na Natječaj za dizajn vizualnog identiteta Muzeja Prigorja mogu se javiti svi zainteresirani dizajneri, pojedinačno i timski. Rok za podnošenje natječajnih radova je 31. kolovoza 2017.
 
natječaj

Natječaj za prijavu filmova na 2. DFF

Dalmatia Film Festival poziva sve zainteresirane autore da prijave svoje filmove na natječaj. Rok za prijavu je 31. srpnja 2017. 
 
natječaj

Objavljen natječaj potprograma Kultura u kategoriji Potpora projektima književnih prijevoda – dvogodišnji projekti

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu Europske komisije 12. lipnja objavila je natječaj za potprogram Kultura programa Kreativna Europa u kategoriji Potpora projektima književnih prijevoda – dvogodišnji projekti. Rok za prijavu je 25. srpnja 2017. godine do 12 sati.
 
natječaj

Poziv za predlaganje umjetničko-edukativnih programa i/ili radionica za Ruksak (pun) kulture

Ministarstvu kulture objavilo je Poziv za predlaganje umjetničko-edukativnih programa i/ili radionica za Ruksak (pun) kulture – umjetnost i kultura u vrtiću i školi, nacionalni dopunski program u vrtićima te osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj za 2017. godinu. Poziv je otvoren do 10. srpnja 2017.
 
natječaj

Heartefact - natječaj za stvaranje vizualnog identiteta tolerancije

Nezavisna regionalna kulturna organizacija Heartefact, uz podršku Veleposlanstva Australije u Beogradu, poziva sve umjetnike i kreativce da se prijave na natječaj za stvaranje vizualnog identiteta tolerancije. Natječaj je otvoren do 31. kolovoza 2017.!
 
natječaj

Galerija Pikto raspisala natječaj za izlaganje u 2018.

Galerija Pikto iz Zagreba poziva umjetnike i kustose da se prijave na natječaj za izlaganje u 2018. godini. Natječaj je otvoren za samostalne i grupne izložbe, akcije, performanse, međunarodne suradnje i kustoske koncepcije. Rok za prijave je 3. srpnja 2017.  
 
natjecanje, natječaj

Prijave za Međunarodni dječji festival Čarobna frula

Međunarodni dječji festival Čarobna frula je solistički festival dječje pjesme, zajedništva, radosti i prijateljstva. Namijenjen djeci, solistima u dobi od 3-15 godina koja na festivalu uživo izvode kvalitetne originalne autorske dječje pjesme prilagođene svom uzrastu. Natjecateljskog je i humanitarnog karaktera.
 
natječaj

Tabor Film Festival - poziv za volontere

Tabor Film Festival poziva sve zainteresirane volontere da se priključe i sudjeluju u realizaciji jubilarnog 15. izdanja koje će se održati u dvorcu Veliki Tabor od 6. do 9. srpnja. Svi izabrani kandidati pridružit će se velikoj volonterskoj obitelji koja je nastala prošle godine. Prilika je to za skupiti dragocjeno iskustvo, upoznati nove ljude i pritom se dobro zabaviti. Prijave traju do 18. lipnja 2017.!
 
natječaj

Natječaj za kustoski koncept 40. Splitskog salona

Hrvatska udruga likovnih umjetnika – Split raspisuje Natječaj za kustoski koncept 40. Splitskog salona. Rok za dostavu prijava je 30. srpnja 2017.
 
natječaj

Javni poziv za predlaganje programa poduzetništva u kulturi za područje nakladništva i knjižarstva u 2017.

Ministarstvo kulture na temelju članka 9. Zakona o financiranju javnih potreba u kulturi („Narodne novine“, br. 47/90, 27/93 i 38/09) i Pravilnika o izboru i utvrđivanju programa javnih potreba u kulturi („Narodne novine“, br. 55/16) objavljuje Javni poziv za predlaganje programa poduzetništva u kulturi za područje nakladništva i knjižarstva u 2017. godini. Poziv je otvoren do 26. lipnja 2017.
 
natječaj

MKC Split - otvoren natječaj za izlaganje u 2018.

Multimedijalni kulturni centar Split raspisuje natječaj za redovni izložbeni program u 2018. godini u produkciji MKC Split, natječaj za izlaganje zvučnog rada u sklopu ciklusa izložbi Zvuk-objekt 2018, i natječaj programa u organizaciji i produkciji drugih kulturno umjetničkih organizacija za korištenje prostora MKC Split/Dom mladih. Rok za predaju prijava je 20. lipanj 2017.
 
natječaj

Virtualni muzej Dotrščina: natječaj za privremenu memorijalnu intervenciju u spomen-parku Dotrščina, 2017.

Virtualni muzej Dotrščina raspisuje javni natječaj za privremenu memorijalnu umjetničku intervenciju na prostoru spomen-parka Dotrščina u Zagrebu. Natječaj je otvoren do 2. srpnja 2017.
 
natječaj

Poziv na natječaj - Petrarca Fest 2017.

Pozivaju se svi zainteresirani autori i autorice koji poeziju pišu u obliku soneta da se jave na natječaj u organizaciji Petrarca Festa - neformalnog pjesničkog festivala koji se tradicionalno organizira u Zagrebu povodom proslave rođendana Francesca Petrarce, 20. srpnja. Rok za prijavu je 1. srpnja 2017.
 
natječaj

Otvoren natječaj za izlaganje u galeriji Crta

Galerija Crta raspisuje natječaj za izlaganje u 2018. godini. Natječaj je otvoren za izlaganje manjih formata; crteža, slika, zidnih instalacija, video radova, autorskih koncepcija i kustoskih projekata koji su prilagođeni prostoru galerije. Rok za podnošenje prijava je 30. lipnja 2017.
 
natječaj

Poziv na natječaj za izlaganje u sklopu šeste godine ciklusa NMG@PRAKTIKA

Udruga Mavena – 36 njezinih čuda poziva umjetnike (s naglaskom na mlađe autore, studente i umjetnike/kustose na početku svoje profesionalne karijere) da se prijave na natječaj za izlaganje u 2018. godini u sklopu ciklusa izložbi i popratnog programa NMG@PRAKTIKA. Rok prijave je 30. lipnja 2017.
 
natječaj

Natječaji Multimedijalnog kulturnog centra Split

Multimedijalni kulturni centar Split raspisuje natječaj za redovni izložbeni program u 2018. godini u produkciji MKC Split, natječaj za izlaganje zvučnog rada u sklopu ciklusa izložbi Zvuk-objekt 2018, i natječaj programa u organizaciji i produkciji drugih kulturno umjetničkih organizacija za korištenje prostora MKC Split/Dom mladih.  
 
natječaj, rezidencijalni program

Free_art_-_glitch/2 - rezidencijalni poziv

KA-MATRIX i Format © pozivaju autore i autorice koji djeluju na području RH da se prijave za sudjelovanje u rezidencijalnom/diskurzivnom programu s pratećim javnim predstavljanjem djela. Rezidencijalno gostovanje održava se od 22. do 25. lipnja u Karlovcu, u prostorima MUZA - Mala Urbana Zajednica / Infoshop Karlovac i karlovačkom Trgu bana Jelačića. Prijave su otvorene do 10. lipnja 2017.
 
natječaj

'Nagrada za mlade umjetnice/ke Red Carpet Croatia 2017' - natječaj

U Hrvatskom muzeju turizma održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljena najveća austrijska umjetnička nagrada za mlade umjetnice i umjetnike Crveni tepih te je upućen poziv mladim umjetnicima i umjetnicama za sudjelovanjem u natječaju. Natječaj je otvoren do 1. srpnja 2017.
 
natječaj

Natječaj za dodjelu nagrade za studentski rad na temu ženske i rodne problematike

Centar za ženske studije i ove godine objavljuje Natječaj za dodjelu Nagrade za studentski rad na temu ženske i rodne problematike. Natječaj je otvoren do 1. listopada 2017. i namijenjen je svim studenticama i studentima preddiplomskih, diplomskih i integriranih studija sveučilišta u Republici Hrvatskoj, svih znanstvenih i umjetničkih područja.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Galeriji Fotokluba Split

Fotoklub Split poziva fotografe da se prijave na Natječaj za izlaganje u Galeriji fotografije Fotokluba Split u 2018. godini. Rok za prijave je 30. lipnja 2017.!
 
natječaj

1. Natječaj kajkavske poezije – časopisa Kvaka 'KAJ 2017'

Časopis za književnost 'Kvaka' raspisuje natječaj za najljepšu pjesmu na bilo kojem od kajkavskih narječja. Rok za slanje radova je 31. kolovoza 2017.
 
natječaj

'Park kao inspiracija' - natječaj

Pozivaju se svi zainteresirani da prijave svoja idejna rješenja za skulpturu, instalaciju ili landart projekt na temu buče koji će biti izvedeni na prostoru Parka branitelja u Ivanić-Gradu u sklopu izložbe 'Park kao inspiracija' povodom manifestacije Bučijada koja se održava od 13. do 15. listopada. Autori prijedloge svojih idejnih rješenja mogu slati do 30. lipnja 2017. godine.
 
natječaj, djeca, mladi

Likovno-literarni natječaj: Iserlohn – Osijek 18+18

Likovno-literarni natječaj Iserlohn – Osijek 18+18 na temu 'Zeleno i plavo putovanje' raspisuje se za djecu Hrvata u iseljeništvu i djecu iz Hrvatske u dobi od 1. do 8. razreda osnovne škole. Rok za prijave je 15. veljače 2018.!
 
natječaj, konferencija, znanstveni skup

Crowdfunding4Culture Conference - poziv

Prva europska konferencija Crowdfunding4Culture, na kojoj će biti govora o korištenju crowdfundinga (skupnog financiranja) u kulturnom i kreativnom sektoru, će se održati 20. lipnja 2017. u Bruxelessu. Prijave za sudjelovanje na ovoj konferenciji primaju se do 2. lipnja 2017.!
 
natječaj

'One Day of the Danube' – fotografski natječaj

Otvoren je međunarodni fotografski natječaj pod nazivom ''One Day of the Danube' kojim se obilježava ovogodišnja proslava Dana Dunava (29. lipnja). Tema natječaja je jedan dan u životu rijeke Dunav i njezinom porječju. Na natječaj autori mogu prijaviti fotografije nastale isključivo između 27. lipnja i 1. srpnja ove godine, a rok za prijavu je 1. srpnja 2017.
 
natječaj

Galerija Spot otvara natječaj za izlaganje u 2018.

Ured za fotografiju – Galerija SPOT poziva umjetnike/ce da se prijave na natječaj za izlaganje u 2018. Rok za prijave je 19. lipnja 2017. (do ponoći)! Poziv je prvenstveno namijenjen autorima/cama i kustosima/cama koji djeluju na području fotografije i srodnih medija.
 
natječaj, seminar

Edukativni seminar za frankofone stručnjake iz područja kulture - prijave

Otvoren je natječaj za edukativni seminar koji je namijenjen frankofonim stručnjacima iz područja kulture, a održat će se od 9. do 20. listopada 2017. Rok za prijave je 16. lipnja 2017.!
 
natječaj

Natječaj za oblikovanje idejnog rješenja vizualnog identiteta Umjetničke galerije Dubrovnik

Umjetnička galerija Dubrovnik raspisuje otvoren natječaj za oblikovanje idejnog rješenja vizualnog identiteta. Pozivaju se dizajneri da se detaljno informiraju o projektnom zadatku natječaja i o drugoj pratećoj dokumentaciji na priloženim linkovima te prisustvuju informativnom sastanku i obilasku prostora Umjetničke galerije Dubrovnik, u ponedjeljak 12. lipnja, u 17 sati. Rok za primanje natječajnih radova je 14. srpnja, do 17 sati.
 
natječaj

Natječaj za ciklus 'Glazbeni umjetnici Zagrebu'

Upravni odbor HDGU-a raspisuje natječaj za  sudjelovanje u koncertnom ciklusu pod nazivom 'Glazbeni umjetnici Zagrebu' u kalendarskoj godini 2018.  
 
natječaj

Natječaj za 4. bijenale slikarstva

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika raspisuje Natječaj za sudjelovanje na 4. bijenalu slikarstva, u Domu hrvatskih likovnih umjetnika 
(Galerija Prsten, Galerija PM) od 20. rujna do 29. listopada 2017. Rok za prijave je 9. srpanj 2017.
 
 
natječaj

Ministarstvo kulture objavilo poziv na dostavu projektnih prijedloga 'Umjetnost i kultura 54+'

Ministarstvo kulture objavilo je u utorak otvoreni (privremeni) poziv na dostavu projektnih prijedloga pod nazivom "Umjetnost i kultura 54 +", usmjerenog na socijalno uključivanje i unaprjeđenje kvalitete života osoba starijih od 54 godine kroz poboljšanje pristupa kulturnim i umjetničkim aktivnostima.  
 
natječaj

Ismailia International Festival of Culture and Arts 2017. - poziv za sudjelovanje

Ismailia International Festival of Culture and Arts 'Eighteenth Session' poziva zainteresirane glazbene i plesne folklorne grupe da se prijave za sudjelovanje u programu festivala, koji će se održati od 20. do 25. kolovoza 2017. u Egiptu.  
 
natječaj

Poziv za izlaganje u Galeriji Događanja u 2018.

Galerija Događanja poziva umjetnike da se prijave na natječaj za izlaganje u 2018. Godine. Rok prijave je 20. lipnja 2017. 
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Galeriji SC u 2018.

Galerija SC poziva umjetnike/ce i kustose/ice da se prijave na natječaj za izlaganje u 2018. Rok prijave je 18. lipnja 2017. 
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Galeriji Prozori u 2018.

Galerija Prozori raspisuje natječaj za izlaganje u 2018. godini. Natječaj je otvoren za izložbe, akcije, performanse, umjetničko-istraživačke projekte, kao i kustoske koncepcije. Posebna će se pozornost usmjeriti na prijedloge koji animiraju javni prostor i aktiviraju lokalnu zajednicu. Rok za prijavu je 23. lipanj 2017.
 
natječaj

Javni i pozivni natječaj za izradu vizualnog identiteta Vukovarskog vodotornja

Javna ustanova u kulturi Hrvatski dom Vukovar, u suradnji s Gradom Vukovarom, poziva autore i kreativne timove da se prijave na natječaj za izradu idejnog rješenja vizualnog identiteta Vukovarskog vodotornja – simbola hrvatskog zajedništva. Natječaj je otvoren do 27. lipnja 2017. (Zaprimanje radova je do 16 sati!)
 
natječaj, najave

Tjedan primijenjenih umjetnosti 2017. – prijave!

ULUPUH – Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti po drugi puta organizira Tjedan primijenjenih umjetnosti (Zagreb, Varaždin, Cres), koji je pokrenut sa željom da se rad primijenjenih umjetnika približi najširoj javnosti. Svi su programi besplatni, izuzev dvije radionice u kojima će polaznici moći ponijeti svoj rad sa sobom. Za veći se dio programa zbog ograničenog broja posjetitelja/polaznika potrebno prethodno registrirati putem stranice projekta. Prijave su otvorene do ispunjenja mjesta!
 
natječaj, audicija

Audicija za plesače/ice za novu predstavu Balkan Dance Project

Za potrebe nove produkcije međunarodnog projekta Balkan Dance project Vol. 3, koji nastaje u suradnji s Festivalom Velenje (Slovenija), Udruženjem profesionalnih baletskih igrača, koreografa i baletskih pedagoga (Srbija) i Tanzelarijom (BIH), traže se plesačice i plesači koji vladaju dobrom tehnikom klasičnog baleta, suvremenog plesa i improvizacije, i dolaze iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makeodnije, Crne Gore i posebno iz Bosne i Hercegovine. Prijave traju do 20. svibnja 2017.!
 
natječaj

Natječaj za dodjelu Nagrade Anđelko Novaković za 2017.

Zaklada Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu raspisala je natječaj za dodjelu Nagrade Anđelko Novaković za neobjavljenu zbirku pjesama. 
 
natječaj

Natječaj za program 11. Vox Feminae Festivala

Prostor rodne i medijske kulture K-zona poziva autore/ce i kreativne timove, umjetnike/ce i umjetničke kolektive, redateljice i filmske ekipe, te udruge, inicijative i pojedince koji u svojem radu promišljaju rodnu ravnopravnost da se prijave na natječaj za program 11. Vox Feminae Festivala. Rok za prijavu je 30. lipnja 2017. (Do istog datuma je otvoren i poziv za filmski program festivala!)
 
natječaj

Javni natječaj za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u BiH

U tijeku su prijave na Javni natječaj za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u BiH za 2017. godinu. Natječaj raspisuje Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a rok za podnošenje prijava je 29. svibnja 2017. godine. 
 
natječaj

Poziv za izlaganje na godišnjoj izložbi članova HDLU, 2017.

Godišnja izložba članova HDLU će se održati u kolovozu 2017. u galeriji Prsten Doma hrvatskih likovnih umjetnika u Zagrebu. Otvorenje izložbe planira se 3. kolovoza 2017., a rok za predaju radova je 18. lipnja 2017.
 
natječaj

Vinkuran 3D Fest 2017 - poziv

Vinkuran je međunarodni sajmeno-izložbeni festival na kojem se dva dana druže i predstavljaju publici autori kiparskih djela i raznih umjetničkih  trodimenzionalnih uradaka (od nakita do velikih instalacija) u svim materijalima i u svim veličinama, a održava se na medulinskoj obali. Prijave za izlaganje primaju se do 25. svibnja 2017.   
 
natječaj

HULU Split raspisuje natječaj za izlaganje u 2018. godini.

Strukovna umjetnička udruga HULU Split ( Hrvatska udruga likovnih umjetnika -Split) raspisala je javni natječaj za izlaganje u 2018. godini. Natječaj je otvoren do 25. lipnja 2017. godine.
 
natječaj

Zvona i Nari i časopis ZiN Daily raspisali natječaj za najbolju poeziju, kratku prozu i književnu kritiku

Književno svratište Zvona i Nari i časopis ZIN Daily upravo su raspisali natječaj za najbolju poeziju, kratku prozu i književnu kritiku. Natječaj je otvoren do 18. veljače 2018.!
 
natječaj

HDLU - natječaj za programe izlaganja u 2018. godini


Hrvatsko društvo likovnih umjetnika (HDLU) raspisuje natječaj za programe izlaganja u 2018. godini za program Galerije Bačva, Galerije Prsten, Galerije PM, Galerije Karas. Pravo sudjelovanja na natječaju imaju likovni umjetnici i stručnjaci s područja likovnih umjetnosti. Prijave se primaju zaključno s 15. lipnja 2017., u ponoć.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Fondacija Cassa di Risparmio di Pistoia e Pescia, Italija

Fondacija Cassa di Risparmio di Pistoia e Pescia je privatna neprofitna institucija koja promiče društveni, kulturni i ekonomski razvoj provincije Pistoia. Fondacija želi aplicirati na natječaj za projekte suradnje u programu Kreativna Europa, potprogram Kultura, u kategoriji većih projekata suradnje (do 2 000 000 €) s projektom 'Once upon a time, there will be …' (Jednom davnom, bit će … ).
 
natječaj

Raspisan natječaj za književnu nagradu 'Ksaver Šandor Gjalski'

Kulturna manifestacija Dani Ksavera Šandora Gjalskog – Zabok i Društvo hrvatskih književnika (DHK) raspisuju natječaj za dodjelu književne nagrade 'Ksaver Šandor Gjalski' za 2017. godinu, objavilo je DHK.
 
natječaj

26. DHF traži volontere

Dani hrvatskog filma održat će se od petka do utorka, 16. do 20. lipnja, u kinu Tuškanac, na Ljetnoj pozornici Tuškanac, Centru za kulturu Trešnjevka i u Parku Stara Trešnjevka. Raspoloživa volonterska mjesta uključuju pomoć u radu u kino dvoranama, na festivalskim blagajnama, u sektorima popratnih događanja, promocije i press službe. Natječaj je otvoren do 30. svibnja, a svi prijavljeni bit će obaviješteni o rezultatima do 5. lipnja 2017.!
 
natječaj

Natječaj za Nagradu Fran Galović 2017.

Društvo hrvatskih književnika, Podravsko-prigorski ogranak i Grad Koprivnica raspisuju Natječaj za nagradu 'Fran Galović' 2017. s rokom prijave do 30. lipnja.
 
natječaj

15. Zagreb Film Festival: Poziv za prijavu na radionicu 'Moj prvi scenarij'

Zagreb Film Festival poziva na prijave za sudjelovanje na radionici za razvoj scenarija 'Moj prvi scenarij'. Radionica je namijenjena filmašima koji pripremaju scenarij za svoj prvi dugometražni igrani film. Rok prijave je 5. srpnja 2017.
 
natječaj

Otvorene prijave za Motovunske kratke (Produžen rok!)

Motovun Film Festival objavljuje poziv za prijave filmova u kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 25. do 29. srpnja 2017. godine. Prijave se primaju do 31. svibnja. (Produženo: Prijave se primaju do 4. lipnja u 23.59.!)
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi u 2018. godini

Izložbeni salon Izidor Kršnjavi poziva umjetnike i kustose da se prijave na Natječaj za izlaganje u 2018. godini. Prijave se primaju do 5. lipnja.
 
natječaj

15. međunarodni salon stripa Beograd – natječaj

15. međunarodni salon stripa Beograd objavljuje natječaj za sudjelovanje. Salon će se održati od 28. rujna do 1. listopada, u SKC Beograd. Rok za slanje radova je 15. kolovoza 2017.
 
natječaj

Poziv za izlaganje na međunarodnoj konferenciji 'Izvan dokumentarnog'

Međunarodni festival fotografije Organ Vida objavljuje poziv za izlaganje na međunarodnoj konferenciji 'Izvan dokumentarnog'. Pozivaju se istraživači, znanstvenici, umjetnici, fotografi i ostali da prijave izlaganja na diskurzivnom dijelu programa. Rok za prijave je 15. svibnja.
 
natječaj

Natječaj za Vidfest 2017.

Otvoren je natječaj za prijavu pjesama za nastup na Vidfestu koji će se održati u dvorani Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku u okviru proslave Sv. Vida – zaštitnika grada Rijeke. Prijave se primaju do 31. svibnja o.g.
 
natječaj

Javni poziv za otkup knjiga za narodne knjižnice u 2017.

Ministarstvo kulture na temelju članka 9. Zakona o financiranju javnih potreba u kulturi („Narodne novine“, br. 47/90, 27/93 i 38/09) te članaka 2. i 3. Pravilnika o izboru i utvrđivanju programa javnih potreba u kulturi („Narodne novine“, br. 55/16 ) objavljuje Javni poziv za otkup knjiga za narodne knjižnice u 2017. godini.
 
natječaj

Otvoren natječaj za Fotosofiju

Pod vodstvom Damira Hoyke, sredinom lipnja održat će se tradicionalni besplatni sedmodnevni seminar za naprednu fotografiju Fotosofia, za čije je dvanaesto izdanje upravo raspisan natječaj.
 
natječaj

Poziv za prijave na rezidencijalni boravak na Akademie Schloss Solitude u 2017.

Pogon poziva autore i autorice iz Hrvatske (umjetnici/ce, kustosi/ce, arhitekti/ce, dizajneri/ce i druge) koji na inovativan način kroz svoj praktični, teorijski, istraživački, umjetnički ili interdisciplinarni rad pristupaju urbanoj problematici da se prijave za tromjesečni rezidencijalni boravak na Akademie Schloss Solitude. Poziv je otvoren do 15. lipnja 2017., a prijave s dokumentacijom primaju se isključivo elektronskom poštom.
 
natječaj

Galerija VN - natječaj za izlaganje u 2018. godini

Galerija VN poziva umjetnike i kustose da se prijave na natječaj za izlaganje u 2018. godini. Rok prijave je ponedjeljak 5. lipnja 2017.
 
natječaj

Javni poziv za sufinanciranje umjetničkih i dokumentarističkih djela o Domovinskom ratu

S ciljem očuvanja stečevina i ublažavanja negativnih posljedica Domovinskog rata kroz poticanje stvaranja umjetničkih i dokumentarističkih djela o Domovinskom ratu, Ministarstvo hrvatskih branitelja objavljuje Javni poziv za sufinanciranje umjetničkih i dokumentarističkih djela o Domovinskom ratu sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2017. godini. Rok za prijave je 8. svibnja 2017.!
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Gradskoj galeriji Labin u 2018. godini

Gradska galerija Labin objavljuje natječaj za izlaganje u 2018. godini. Rok prijave je 2. lipnja 2017.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje na jednodnevnoj izložbi 'Tranzicija'

Jednodnevni festival  „Getting by“  poziva sve mlade umjetnike i umjetnice, studente i studentice do 25 godina starosti iz područja Hrvatske da prijave svoje radove na izlaganje na izložbi 'Tranzicija' ili 'Giveaway' koja će se održati u Rijeci, u Palachu, 26. svibnja 2017. godine.
 
natječaj, nagrada

Tportal desetu godinu zaredom raspisao natječaj za najbolji hrvatski roman

Internetski portal tportal.hr raspisao je natječaj za 10. po redu književnu nagradu roman@tportal.hr. Književna nagrada tportala dodjeljuje se za najbolji hrvatski roman, a konkuriraju naslovi objavljeni tijekom 2016. godine. Rok prijave je 9. svibnja 2017.
 
natječaj

Splitski filmski festival otvorio prijave za radove virtualne stvarnosti

Uz prijave standardnih kategorija, Splitski filmski festival poziva autore i producente da prijave radove virtualne stvarnosti. Zadnji rok za prijave je 1. lipnja 2017.
 
natječaj

Pulski filmski festival otvara natječaj za Mlade filmofile

Pulski filmski festival u sklopu Pula PROfessionala organizira poseban program namijenjen svim mladim ljubiteljima filma – Mladi filmofili. Poziv za prijavu otvoren je do 24. svibnja 2017.
 
natječaj, djeca, mladi

Prijavi se na 6. DUff

DUff - Dubrovački međunarodni filmski festival koji okuplja djecu i mlade iz mediteranskih zemalja službeno je otvorio prijave za svoje šesto izdanje koje će se održati od 19. do 22. listopada ove godine. Rok za prijavu radova je 15. srpnja 2017.!
 
natječaj

Festival autorskih bendova ST-@rt 2017 - natječaj

Osmo izdanje Festivala autorskih bendova ST-@rt 2017 održat će se na Tvrđavi Gripe 22., 23., i 24. lipnja, a nastupit će autorski bendovi iz Hrvatske i susjednih zemalja. Prijave su otvorene do 10. svibnja 2017.
 
natječaj

Objavljen Natječaj poduzetništva u kulturi

Ministarstvo kulture objavilo je Javni poziv za predlaganje programa/projekata poduzetništva u kulturi za 2017. godinu, s rokom prijave do 25. svibnja 2017.
 
natječaj

Natječaj za književnu nagradu Albatros 2017.

Pučko otvoreno učilište Velika Gorica objavljuje Natječaj za dodjelu književne nagrade 'Albatros 2017' s rokom prijave do 16. lipnja 2016. godine.
 
natječaj

Natječaj za Tribinu Darko Lukić 2017./2018.

Na natječaj za Tribinu Darko Lukić mogu se prijaviti solisti i komorni ansambli, državljani Republike Hrvatske, koji su u roku za predaju prijava mlađi od 30 godina (muški solo pjevači mlađi od 32 godine).
 
natječaj, nagrada

Natječaj za dodjelu Nagrade i Diplome Milka Trnina

Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika poziva na podnošenje prijedloga za dodjelu Nagrade i Diplome „Milka Trnina“ za 2016. godinu. Natječaj je otvoren od 19. travnja do 05. svibnja 2017. 
 
natječaj

Natječaj za kustosku koncepciju izložbe povodom obilježavanja 150 godina HDLU-a

U 2018. godini obilježava se 150 godina djelovanja Hrvatskog društva likovnih umjetnika kao i 80 godina od izgradnje Doma hrvatskih likovnih umjetnika.Tom prigodom, Upravni odbor HDLU-a raspisuje natječaj za kustosku koncepciju problemske izložbe temeljene na 150 godina HDLU-a odnosno posljednjih 150 godina likovne umjetnosti u Hrvatskoj. Rok za prijavu je 31. svibnja.
 
natjecanje, natječaj

7th Renata Tebaldi International Voice Competition - prijave

Fonacija Renata Tebaldi najavljuje sedmo po redu međunarodno natjecanje u pjevanju - 7th Renata Tebaldi International Voice Competition – 2017. Natjecanje će se održati od 6. do 9. rujna 207. u Republici San Marino. 
 
natječaj

Natječaj za kustoski koncept 34. Salona mladih

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika raspisuje natječaj za kustoski koncept 34. Salona mladih. Salon mladih je izložba namijenjena predstavljanju radova vizualnih umjetnika do 35 godina starosti iz Republike Hrvatske. Rok za prijavu je 31. svibnja.
 
natječaj

Kazalište Moruzgva i Ludens teatar objavljuju Javni poziv za novi dramski tekst

Objavljen je Javni poziv za novi dramski tekst čija je praizvedba planirana za listopad 2018. godine u koprodukciji Kazališta Moruzgva i Ludens teatra. Komedija treba biti napisana za maksimalno četiri uloge, a tema je slobodna. Natječaj je otvoren do 1. rujna 2017.!
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Tbilisi Z. Paliashvili Opera and Ballet State Theatre, Gruzija

Tbilisi Z. Paliashvili Opera and Ballet State Theatre iz Gruzije zainteresirani su za suradnju s opernim kućama, festivalima, muzičkim i kulturnim centrima, kazalištima, muzejima, sveučilištima; u interdisciplinarnom projektu u području glazbe ili izvedbenih umjetnosti koji bi se bavio jačanjem kapaciteta posebno u području obrazovanja i osposobljavanja. Rok za prijavu je 4. listopada 2017.
 
natječaj

Prijavite film na 55. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece

Ovogodišnja, 55. po redu Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece biti će održana u Sisku u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kino kluba Sisak. Ukoliko želite biti dio najvećeg i najstarijeg dječjeg filmskog događaja godine prijavite svoja filmska ostvarenja do 1. lipnja 2017.!
 
natječaj, djeca, mladi

45. kulturno umjetničke igre mladih - prijave

Jubilarne 45. Kulturno umjetničke igre mladih održat će se u Splitu od 29. svibnja do 3. lipnja 2017., a prijave su otvorene do 13. svibnja 2017.
 
natječaj

Javni natječaj za program A4

Galerija umjetnina u Splitu raspisala je Natječaj za sudjelovanje u 0 izdanju programa A4 koji se nastavlja se na petogodišnji projekt Fast Forward / Utorkom u Galeriji. Rok prijave je 11. lipnja.
 
natječaj

Natječaj za prijem novih članova u HDLU

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika raspisalo je Natječaj za prijem novih članica i članova, s rokom prijave do 5. svibnja.
 
natječaj

b. creative - natječaj

Otvoren je poziv umjetnicima i poduzetnicima u kulturi iz cijelog svijeta da sudjeluju u b. creative natječaju 2017. Prijave se primaju do 28. travnja 2017.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Les Productions Cercle Bleu, Francuska

Les Productions Cercle Bleu traži partnere za projekt 'Tajne umjetničkih djela' u programu Kreativna Europa potprogram Kultura u kategoriji projekata suradnje. 'Tajne umjetničkih djela' je projekt koji će biti vezan uz 2018. Europsku godinu kulturne baštine kao originalni pristup umjetnosti za mlade u svijetu koji mnogi ignoriraju, ne razumiju ili elitistički osuđuju. Traže partnere među europskim medijskim kućama, muzejima, galerijama, kulturnim centrima i školama, a rok za prijave je 5. listopada 2017.!
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Living Lab, Francuska

Francusko županijsko vijeće Seine-et-Marne traži partnere za prijavu projekta 'Living Labs' u natječajnoj kategoriji projekata suradnje u programu Kreativna Europa, potprogram Kultura. 'Living Labs' djeluje u području kulturne baštine, digitalnog i kulturnog posredovanja, inovativne tehnologije, povijesnih spomenika, muzeja, turizma, scenografije, upravljanja projektima i sl. Prijave se primaju do 5. listopada 2017.!
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Subdirección General de Coordinación Bibliotecaria, Španjolska

Uprava za koordinaciju javnih knjižnica Ministarstva obrazovanja, kulture i sporta Španjolske želi sudjelovati u programu Kreativna Europa potprogram Kultura u projektima suradnje koji se bave inovacijama u javnim knjižnicama i institucijama te digitalizacijom kulturne baštine. Prijave se primaju do 5. listopada 2017.!
 
natječaj

Javni poziv za poticanje hrvatskoga glazbenog stvaralaštva

Ministarstvo kulture objavilo je Javni poziv za poticanje hrvatskoga glazbenog stvaralaštva na koji se mogu prijaviti skladatelji ili skupine skladatelja isključivo suvremene umjetničke glazbe čije su skladbe nastale u 2016. godini, a za koje nisu primili autorsku naknadu. Rok prijave je 2. svibanj ove godine.
 
natječaj

Natječaj za bendove 15. Tabor Film Festivala

Tabor Film Festival, koji će se održati od 6. do 9. srpnja, i ove godine organizira natječaj za hrvatske i slovenske bendove. Svi zainteresirani bendovi mogu se prijaviti na natječaj do 14. travnja te se uz malo truda i sreće izboriti za nastup u prekrasnom ambijentu i akustici dvorca Veliki Tabor.
 
natječaj

Prijavite filmove na 11. Vukovar Film Festival

Discovery d.o.o. raspisao je natječaj za sudjelovanje na 11. Vukovar film festivalu, Festivalu podunavskih zemalja, koji će se održati od 21. do 26. kolovoza. Natječaj je otvoren do 1. srpnja 2017.!
 
natječaj

Natječaj za izbor najbolje fotografije s motivom spomenika Slavi Strieglu na šetnici

Gradska galerija Striegl raspisuje natječaj za najbolju ambijentalnu fotografiju uprizorenu sa spomenikom Strieglu na šetnici s rokom prijave do 16. lipnja.
 


http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu