Preskočite na glavni sadržaj

Prijavite se na inkluzivne plesne radionice švedskog kolektiva Danskompaniet Spinn

Svi zainteresirani pozivaju se na prijave za inkluzivnu plesnu radionicu koju će održati švedski inkluzivni plesni kolektiv Danskompaniet Spinn u sklopu 8. Festivala inkluzivne scene 'preOKRET'. Pridružite se gostujućoj plesnoj radionici koja se održava 12. lipnja, od 14,30 do 18 sati, u Dvorani Zamet i 13. lipnja od 13 do 16 sati, u Dvorani kulture u Rijeci. Radionica je namijenjena svim ljubiteljima plesa neovisno o iskustvu i godinama!
vrijeme: 12.06.2023. - 13.06.2023.
mjesto: Rijeka
url: https://www.facebook.com/people/Festival-inkluzivne-scene-Rijeka-Inclusive-scene-festival-Rijeka/100027452453263/

Pozivaju se plesači, performeri, izvođači, studenti, osobe sa i bez invaliditeta da se do subote prijave putem e-maila: magija.dance@gmail.com, a sudjelovanje je besplatno.
 
Posjetite vlastito tijelo, zagrijte se i istražite sebe. Upoznajte ostale razigrane plesače i podijelite zajedno siguran prostor. Otkrijte nove vještine i alate za improvizacije kroz rad na pokretu inspiriran temom Spinnove predstave „Hannah Felicia“. Radionicu vodi Veera Suvalo Grimberg, umjetnička voditeljica plesne kompanije Spinn, te plesačice Hannah Karlsson i Felicia Sparrstrom.
 
8. Festival inkluzivne scene „preOKRET“ posvećen je razvoju plesne inkluzije koja okuplja ljubitelje suvremenog plesa i izvedbene umjetnosti uz promicanje inkluzije, a nositelji su Udruga osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Rijeka te Plesni kolektiv Magija. Prvi programski blok DJEČJE POPODNE uspješno je održan. Festival je započeo trodnevnom plesnom inkluzivnom radionicom „Refleksija“ uz vodstvo Katerine Jolakoske i Eureka Dance Company iz Makedonije gdje su djeca i mladi razmijenili plesne tehnike i metode. Na radionici je stvorena nova i drugačija plesna predstava „Refleksija“ koju su kasnije izveli na festivalu. Istu večer plesači Eureka Dance Company gledateljima su predstavili kratki koreografski rad „What a Wonderful World“. U prvom programskom bloku namijenjenom djeci i mladima, publika je uživala i u plesnoj predstavi "Sraz", autorskom projektu riječke koreografkinje Martine Rukavine i Plesnog kolektiva Magija, u suradnji sa Sanjom Polić i Marijom Maksimović te Andrejom Brozović Adžić – Kapitanović.
 
Nemojte propustiti ni IZVEDBENI PROGRAM festivala koji se održava 14. do 16. lipnja, a donosi posebno odabrane gostujuće i domaće inkluzivne plesne predstave te filmsku večer uz PLESNI KARAVAN.

Inkluzivna plesna radionica / Danskompaniet Spinn 🌀 𝐩𝐫𝐞𝐎𝐊𝐑𝐄𝐓 / 8. Festival inkluzivne scene | Facebook