Preskočite na glavni sadržaj

'Splitskih virtuozi' na Jadranskoj turneji

Komorni orkestar 'Splitski virtuozi' na Jadranskoj turneji će održat će šest koncerata. Prvi je na rasporedu ove subote 10. lipnja - u Dubrovniku.
vrijeme: 10.06.2023. - 15.06.2023.
url: http://www.artemis.hr/?page_id=253
Komorni orkestar "Splitski virtuozi" utemeljen je 2012. godine u Splitu, a čini ga jedanaest istaknutih profesionalnih splitskih glazbenika pod umjetničkim vodstvom internacionalno renomiranog violista i dirigenta Wladimira Kossjanenka. Brojne kritike hrvatskih i inozemnih novina s oduševljenjem prate koncerte komornog orkestra od prvog nastupa do danas.

Na Jadranskoj turneji posjetit će šest gradova.
Turneja kreće u subotu 10.06. iz Kneževog dvora u Dubrovniku, a nastavlja se  u nedjelju 11.06. u Jedriličarskom klubu Marine Kaštela. U ponedjeljak 12.06. koncert će se održati u Hrvatskom domu Split¹, u utorak 13.06. u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, u srijedu 14.06. u Istarskom narodnom kazalištu u Puli te u četvrtak 15.06. u katedrali u Senju.

Koncerti u Dubrovniku, Splitu i Zadru su dio drugog Dalmatinskog ciklusa što je nastavak prošlogodišnjeg hvaljenog prvog Dalmatinskog ciklusa zastupajući glazbenu tradiciju Splita u suradnji s Dubrovačkim simfonijskim i Zadarskim komornim orkestrima.  "Dalmatinski ciklus Hrvatskog doma Split predstavio je uistinu virtuozne glazbenike. Komorni orkestar Splitski virtuozi pod dirigentskom palicom Wladimira Kossjanenka oduševio je izborom programa i prekrasnom sugestivnošću umjetničke izvedbe. Mislimo da bez ustručavanja možemo reći da Split ima komorni orkestar koji bi svojom vještinom i pristupom oduševio i najveće svjetske koncertne dvorane", opisali su kritičari.
 
¹Ansambl Splitski virtozi slavi 10. godišnjicu osnivanja koncertom koji će se održati u ponedjeljak, 12. lipnja u 20 sati u Hrvatskom domu Split.
Na programu je suita „Iz vremena Holberga“ Edvarda Griega, drugi klavirski koncert Borisa Papandopula, Simple Symphony Benjamina Brittena te Mein Shimmy i Foxtrot iz opere „Loulou la languide“ Ive Tijardovića. Solistica na klaviru je pijanistica Vesna Podrug.
Prije deset godina Splitski virtuozi održali su svoj prvi koncert u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu. Proteklih godina ansambl se etablirao kao jedan od vodećih gudačkih orkestara u Hrvatskoj. Uz kontinuiranu podršku Ministarstva kulture i Marine Kaštela ostvario je brojna uspješna gostovanja u Hrvatskoj i inozemstvu, izveo više od 75 kompozicija od baroka do 21. stoljeća u suradnji s istaknutim hrvatskim i međunarodnim solistima. U koncertnim projektima orkestra sudjelovalo je više od sto glazbenika iz 19 zemalja.
 
https://www.facebook.com/TheVirtuososofSplit