Preskočite na glavni sadržaj

Branko Težak dobio Grand Prix 12. fotosalona Vinkovci

Fotoklub Vinkovci organiziranjem 12. salona fotografije (od 6. svibnja do 7. lipnja u Galeriji fotografije Meraja) nastavlja tradiciju koja seže u pedesete godine prošlog stoljeća. 
 
vrijeme: 06.05.2011. u 19 sati
mjesto: Vinkovci, Rijeka, Zagreb (Croatia)
url: http://dorf-vk.com/
Tek je Domovinski rat prekinuo taj niz organiziranog okupljanja fotoamatera. Ove se godine obilježava 110 godina fotografije u Vinkovcima, 60 godina od prvog udruživanja fotoamatera i 30 godina od osnutka Fotokluba Vinkovci.

Ovogodišnji Salon se svojim sadržajem, načinom prezentacije, galerijskim postavom i tehničkom izvedbom postava svrstava među najbolje i najvažnije smotre hrvatske fotografije, amaterske i profesionalne.
Središnjem događaju Salona, natječajnoj izložbi u Galeriji fotografije Meraja, prethodila je izložba Silvestra Kolbasa ('Tibet u 20 dana', u Galeriji likovnih umjetnosti 'Slavko Kopač', od veljače do travnja).

Kao i prethodnih godina, Salon donosi i gostujuće izložbe, a ove godine to je skupna izložba autora iz Praga 'Beuridski fotorici', koja će biti postavljena tijekom lipnja i srpnja.

Selektor Jasenko Rasol od pristiglih 1.247 fotografija 331 autora za izložbu je odabrao 133 fotografije 78 autora.

Najuspješnijim autorima dodijeljene su nagrade za kolekcije i za pojedinačne fotografije, a pohvaljeni su i zapaženi radovi.

Grand Prix Salona dobio je Branko Težak za fotografije 'Seoske igre I.-IV.'. Grand Prix je priznanje koje se dodjeljuje autoru koji se svojim pristupom, idejom ili kvalitetom izdvaja od svih pristiglih radova. (Glas Slavonije)