Preskočite na glavni sadržaj

5. Interkulturalna art promocija - Zadar

U izložbenom prostoru Muzeja grada Zadra, zadarskoj javnosti, ljubiteljima likovnosti, ali i brojnim domaćim i inozemnim posjetiteljima, predstavlja se likovna izložba pod nazivom Interkulturalna art promocija - Zadar – 2011. Otvorenje izložbe je u utorak, 16. kolovoza 2011., u 19 sati. 
vrijeme: 16.08.2011. u 19 sati
mjesto: Zagre, Rijeka, Split (Croatia)
url: http://danceweekfestival.com/tsp/

Riječ je o umjetničkom projektu koji promovira umjetnost kao prostor kreativne raznolikosti koji se ostvaruje u mnoštvu izražajnih mogućnosti utemeljenih na činjenici da je broj kompozicijskih međuodnosa likovnih elemenata beskonačan i samim time neiscrpan.

Primjetno je da se uz autore iz različitih gradova naše zemlje, svojim likovnim ostvarenjima predstavljaju i brojni umjetnici iz različitih država svijeta s više kontinenata, što korespondira s idejom interkulturalnosti te samom događaju pridaje notu interkulturalnosti, sveopćeg zajedništva što je reprezntna promocija grada Zadra i zadarske županije u globalnom ozračju.
 
Umjetnici suradnici Art promocije Zadar 2011, stižu iz sljedećih zemalja: Argentina, Bosna i Hercegovina,Čile, Danska, Francuska, Hrvatska, Italija, Japan, Maroko, Slovenija, Srbija.
 
To su: Julie Ackermann, Rafael Andlovic, Branko Antunović, Milan Ciglar, Simona Dular, Ito Eijiro, Snitar Fouad, Pero Goić, Ivan Golac, Stipe Golac, Ante Grancarić, Bo Halbirk, Anita Ibukić, Ahmet Ibukić, Dragan Jelavić, Tomislav Košta, Marie-Helene Durand Laudet, Ximena de Leon Lucero, Sylvia Perović, Victor Rivas, Božo Rupčić, Nebojša Ružić Varda, Lella Sambunjak, Mario Tomas, Rade Zrilić i Boris Žuža. Sveukupno 26 umjetnika i umjetnica.