Preskočite na glavni sadržaj

Gostovanje Stanka Abadžića u Hrvatskom domu Vukovar

U četvrtak, 26. siječnja, u 18 sati, u Hrvatskom domu Vukovar, u sklopu novog programa 'Naši sugrađani', gostuje umjetnički fotograf Stanko Abadžić. Fotograf će govoriti o stanju u hrvatskoj fotografiji, digitalnoj i analognoj fotografiji, aranžiranoj i nearanžiranoj fotografiji, odnosu s galerijama i galeristima, analizi snimljenih fotografiji. Ulaz je slobodan.
vrijeme: 26.01.2012. 18,00
mjesto: Vukovar; Hrvatski dom Vukovar, J. J. Strossmayera 20
url: http://www.hrvatskidomvukovar.hr
Izlaganje će biti popraćeno slajdovima autorovih radova, a posjetitelji će imati priliku za razgovor te za kupnju nove Abadžićeve knjige 'Zagreb – Skice za portret grada' po cijeni 150 kn.
 
Stanko Abadžić rođen je u Vukovaru 1952. Bio je član Fotokluba Borovo i izlagao u Borovu i Vukovaru. Diplomirao je germanistiku i bio dopisnik Vjesnika iz Vukovara. Od 1995. do 2002. živi u Pragu i radi kao samostalni fotograf. Danas živi u Zagrebu. Aktivno surađuje s nakladnicima Meandar, AGM, Fraktura, Znanje, Disput i dr. na oblikovanju naslovnica knjiga. Samostalno izlagao u Njemačkoj, Švicarskoj, Španjolskoj, Portugalu, Sloveniji, Srbiji, Francuskoj, Austriji, Češkoj, Slovačkoj, Argentini, SAD-u, Japanu. Abadžićeve fotografije nalaze se u mnogim privatnim i muzejskim zbirkama u Hrvatskoj i u svijetu. Dobitnik je mnogih nagrada i priznanja.