Preskočite na glavni sadržaj

Mrak Utorak u Art-kinu Croatia

Program Kratki utorak: Cinemaniac i riječka premijera filma 'Mrak' medijskog umjetnika Dan Okija održat će se u riječkom Art-kinu Croatia u utorak, 22. svibnja.
vrijeme: 22.05.2012.
mjesto: Rijeka, Art-kino Croatia, Krešimirova 2
url: http://www.art-kino.org/

Program Kratkog utorka, koji je pred riječkom publikom, realizira se uz obilježavanje desetog izdanja izložbe Cinemaniac, a okuplja neke od vrhunaca desetogodišnjeg kontinuiranog rada na području prezentacije suvremene internacionalne audiovizualne umjetničke produkcije, kontekstualizacije i uspostavljanja procesa kuriranja pokretnih slika u kontekstu galerije i filmskog festivala – radove Tima Etchellsa, J. T. Andersona, Nicole Cousino, Ivana Faktora, Davora Mezaka, mahom video radove prezentirane posljednjih deset godina u Puli. Ovaj izbor predstavlja i posvetu filmu – odabirom radova koji se formiraju oko filmskih referenci i citata, filma kao dijela popularne kulture, ističući izniman i kontinuiran utjecaj filma na suvremenu umjetničku produkciju. Projekcije počinju u 19 sati.

Istog dana, u 21 sat, prikazuje se novi film renomiranog medijskog umjetnika Dan Okija, dobitnik nekolicine međunarodnih i domaćih nagrada za filmove i medijsku umjetnost. Riječkoj premijeri filma prisustvovat će i autor.

Psihološki triler 'Mrak', sniman u neonoir stilu, prati taksista Franu koji živi u bolesnom odnosu sa svojom sestrom i njenim mužem u zajedničkom kućanstvu. Frane ubrzo saznaje da mu je sestra trudna, ali nije siguran u svoje osjećaje prema budućoj bebi. Nakon noćne smjene i seksa s nepoznatom djevojkom Frane počini ubojstvo. Prikrivanje tragova navodi ga na još dva ubojstva od kojih jedno ispadne nedovršeno. Žrtve pričaju svoje životne ispovijesti na mjestima ubojstava.