Preskočite na glavni sadržaj

'Slike trga' u Galeriji Galženica

U petak, 5. listopada, u 20 sati, u Galeriji Galženica u Velikoj Gorici, otvara se izložba 'Slike trga'. Riječ je o izložbi  idejnih rješenja za Trg Stjepana Radića i predstavljanje kratkih video radova na temu trga. Kustosice izložbe su Mihaela Richter i Ana Kovačić, a izložba istaje otvorena do 2. studenog.
vrijeme: 05.10.2012.
mjesto: Zagreb, Croatia
url: http://www.galerijagalzenica.info
Projekt se oslanja na ideju da je javni prostor potrebno društveno, kulturno i politički proizvesti, a ne samo fizički izgraditi. Osnovni zadatak natječaja bio je osmisliti prikladni mobilijar, signalizaciju za Dom kulture Galženica, prostor tržnice, zelenilo i ostale sadržaje koji bi mogli na inovativan način aktivirati Trg Stjepana Radića i stvoriti od njega kvalitetnije socijalno mrežište Velike Gorice.

Autori čiji će idejni projekti biti predstavljeni na izložbi: Hana Svatoš - Ražnjević i Ivana Banfić (The Line i Forward), Slobodan Arsenović, Dejan Mitov, Jelena Čobanović i Krsto Radovanović - ModelArt studio (Grad kao muzej), Luis Cano Gonzálvez, Jelena Smoljo i Mariana Bucat (Occupy VG), Dragan Marković, Danilo Beronja i Lazar Belić (Krugovi života), Aleksandar Pavlović (Sudar) i Petra Jelaska.

Uz ove natječajne radove na izložbi će biti i predstavljeni produkti radionice snimanja 'Laboratorij Trg' pod vodstvom Maria Topića.