Preskočite na glavni sadržaj

Sine Linea – platforma novog zvuka u Greti

U galeriji Greta, u subotu, 9. ožujka, s početkom u 21 sat, u sklopu Sine Linee, održat će se performans umjetnika Andra Giunia.
vrijeme: 09.03.2013. 21,00
mjesto: Pag, Croatia
url: http://www.tzgpag.hr/
Sine Linea nastala je 2009. godine iz potrebe da predstavi autore koji se bave prvenstveno novim formama zvukovnog izričaja, kao i inovativnim sintetičkim praksama audio-vizualne izvedbe.

Većina izvedbi je improvizirana, no ipak bitno različita od jazza, iako ne nužno i suprotstavljena mu. Porijeklo Sine Linee vodi iz rada mnogih modernih kompozitora kao što su Cage, Xennakis, Radigue, Parmegiani, dok se njen današnji društveni kontekst veže uz niz autora koji imaju korijene u punku ili metalu. Namjera je ove platforme, na samom početku, bila okupiti na jednom mjestu umjetnike iz Zagreba koji razmišljaju i izražavaju se na ovakav način, dati im mogućnost predstavljanja te potaknuti ih na daljnju komunikaciju. Tijekom godina uspostavljen je kontakt i s umjetnicima iz drugih gradova i država, te su i oni, s vremenom, postali bitan dio Sine Linea programa.

Andro Giunio (Zagreb), dizajner vizualnih komunikacija bavi se eksperimentalnom glazbom - polazište je uglavnom električna gitara (ali i drugi instrumenti), koristeći efekte bazirane na feedbacku reverba, delaya i loopa stvara repetativne (drone) strukture, kombinacije šumova i tonova, tihih i glasnih zvučnih tekstura, harmonije i disonance koji često nastaju uživo u trenutku improvizacije. Aktualni eksperimentalni solo projekt zove se Draft.