Preskočite na glavni sadržaj

60. festival igranog filma u Puli otvorio Kutiju želja

U povodu 60. obljetnice Festivala igranog filma u četvrtak je u Puli predstavljena promotivna kampanja Javne ustanove Pula Film Festival, u sklopu koje će biti otvorena slavljenička 'kutija želja' u koju ljubitelji filma mogu ući i ugasiti svijeće te nešto zaželjeti.
vrijeme: 07.03.2013.
mjesto: Pula
url: http://www.pulafilmfestival.hr

Ravnateljica festivala Zdenka Višković Vukić istaknula je kako se na 60. izdanju filmskog festivala radi već više od godinu dana.

'Šezdeseti festival igranog filma u Puli je činjenica, on je tu s nama i vjerujem da će se i ove godine uklopiti u standardne lokacije festivala poput Arene, Kaštela, kino Valli i Istarsko narodno kazalište-Gradsko kazalište Pula', kazala je Višković Vukić dodavši kako će se ovogodišnji festival održati od 13. do 27. srpnja.

Novinarima je predstavila predstavnike porečkog Studija Sonda, Seana Poropata i Jelenu Šimunović koji su osmislili promociju festivala te pripremili kutiju naslovljenu 'Želim...' u koju svatko može ući i ugasiti svijeće koje se unutra nalaze te nešto zaželjeti. Po riječima Seana Poropata s obzirom na to da je središnji događaj svakog rođendana torta i puhanje svjećica dok se nešto zaželi, taj je princip prenijet i na promociju festivala.

'Upravo u trenutku kada posjetitelj ugasi svjećice, generira se njegova fotografija koja se automatski postavlja na stranice festivala. Na taj ćemo način napraviti kolaž fotografija svih onih koji žele dobro festivalu', kazala je Šimunović dodavši kako će osim u Puli, kutija 'Želim...' biti postavljena u Zagrebu, Rijeci, Osijeku i Zadru tako da će publika diljem Hrvatske moći slaviti rođendan pulskog festivala.

Kutija 'Želim...' postavljena je u pulskom Multimedijalnom centru Luka do 12. ožujka, a zatim će biti premještena u kino 'Valli' gdje će biti od 15. do 29. ožujka. (Hina)