Preskočite na glavni sadržaj

Film 'Zagrebačke priče 2' kreće u kino distribuciju

Projekcijom u kinu 'Europa' omnibus 'Zagrebačke priče vol. 2' skupine redatelja, sa šest kratkometražnih filmova o ljubavi i obiteljskim odnosima u današnjem Zagrebu, od četvrtka, 4. travnja, kreće u službenu kino distribuciju.
vrijeme: 04.04.2013.
mjesto: Zagreb, Kino Europa, Varšavska 3
url: http://www.kinoeuropa.hr/

Omnibus je okupio filmove "Kruške" Hane Veček, "Od danas do sutra" Sare Hribar, "Mucica" Alda Tardozzija, "Sin" Ivana Sikavice, nastao prema scenariju Ivana Skorina, "Može neko bacit čik odozgo" Josipa Viskovića i "Na kvadrat" Radislava Jovanova Gonza, prema scenariju Jasne Žmak.

"Kruške" donose priču o djevojci koja provodi večer s ocem noć uoči njegova vjenčanja s mnogo mlađom djevojkom, "Od danas do sutra" romantična je drama o mladom ljubavnom paru koji se manje ili više uspješno nosi s nametnutim klišejima o modernom bračnom životu, a u "Mucici" mladi bračni par dramatično, ali i komično proživljava prvi samostalni odlazak sina Tvrtka u školu.

U filmu "Sin" jedan ranojutarnji neplanirani trening možda će ponovno povezati oca i sina, "Može neko bacit čik odozgo" prati Jasnu i Darka koji u očekivanju prinove moraju živjeti s ocem alkoholičarem, a "Na kvadrat! prati dvije djevojke koje se sele u novi stan.

Scenariji za te filmove odabrani su između njih 142 prijavljenih na natječaj Propeler Filma, raspisan nakon uspjeha prvog omnibusa "Zagrebačke priče".

Drugi omnibus premijerno je prikazan na prošlogodišnjem Festivalu igranog filma u Puli, potom i na zatvaranju 10. Zagreb Film Festivala, a prikazan je i na Međunarodnom filmskom festivalu u Sofiji te u programu Balkan Screenings u okviru koprodukcijskog sajma Sofia Meetings.

Film je sada na turneji po europskim festivalima, a prikazat će se i na goEast, Festivalu filmova iz srednje i istočne Europe u Wiesbadenu, u programu Beyond Belonging usmjerenom na prevladavanje nacionalnih i regionalnih granica, odbacivanje ustaljenih obrazaca mišljenja.

Film "Na kvadrat" uvršten je u popratni program "Komšiluk" 60. beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma Kratki metar, te u međunarodnu konkurenciju 25. Međunarodnog festivala kratkometražnog filma Filmfest Dresden.  (Hina)