Preskočite na glavni sadržaj

Salzburg Global Forum 2013

Od 12. do 17. listopada 2013. u Salzburgu, Austrija, održava se drugo izdanje godišnjeg foruma namijenjenog mladim liderima s područja kulture iz čitavog svijeta. Registracije sudionika otvorene su do 10. rujna.
vrijeme: 12.10.2013.
prijava: 10.09.2013
mjesto: Salzburg, Austrija
url: http://www.salzburgglobal.org
Salzburg Global Forum osigurava jedinstvenu mogućnost učenja za najperspektivniju 'iduću generaciju' kulturnih lidera od Afganistana do Zimbabvea, s ciljem pomaganja mladim stručnjacima da poboljšaju svoje vještina vođenja kako bi njihove organizacije mogle napredovati na polju koje karakterizira rapidna promjena, nesigurnost i ograničeni resursi.

Drugo izdanje Foruma okuplja 50 mladih lidera iz različitih kulturnih institucija kako bi se fokusirali na edukaciju suštinskih kompetencija i tema kao što su: timski rad, preuzimanje rizika, inovacija, komunikacija vrijednosti i stvaranje društvene promjene. Pažljivo osmišljen program nudi kombinaciju teorije i prakse referirajući se na znanja i iskustva priznatih međunarodnih stručnjaka, koji će održavati panele i radionice tijekom peterodnevnog okupljanja.

Uvjet za sudjelovanje je minimalno 3 godine profesionalnog iskustva u kulturnom sektoru, te starost od 25 do 35 godina. Sudionici mogu dolaziti sa svih kontinenata te predstavljati široki spektar kulturnih izričaja i istraživanja – od plesa, glazbe i kazališta do vizualnih medija, muzeja, kulturne baštine i festivala. Sudionici ostaju međusobno povezani te se potiču na virtualno povezivanje s Forumom svake godine.

Sudionici predstavljaju mlade lidere u svojim poljima s jakim interesom za jačanje pozicije umjetničkih institucija unutar društva. Sudionici se odabiru putem prijave i procesa nominacije kako bi donijeli različita profesionalna znanja i iskustva te se fokusirali na regionalnu, kulturnu i rodnu raznolikost. Forum nastoji okupiti mlade stručnjake koji su već prepoznati po svom kreativnom doprinosu u svojim područjima te su pokazali kapacitet za bavljenje većim pitanjima koja pogađaju umjetnost u njihovim zajednicama. Obzirom da su sudionici smješteni na istom mjestu, maksimizira se mogućnost dijeljenja i učenja kroz neformalne rasprave i druženje.

Cilj Foruma je jačanje kapaciteta u vođenju kako za pojedince tako i za područje kao cjelinu, istovremeno unapređujući međunarodno razumijevanje i kulturnu razmjenu kroz vitalnu, globalnu mrežu kreativnih poduzetnika posvećenih izvrsnosti, inovaciji i društvenoj promjeni.

Više