Preskočite na glavni sadržaj

Film 'Šuti' na turneji po nezavisnim kinima u Hrvatskoj

Nakon prikazivanja u kinima CineStar, igrani film 'Šuti' Lukasa Nole u naredna će dva mjeseca biti na repertoaru nezavisnih kino dvorana diljem Hrvatske. Naime, nakon multipleksa, prije nekoliko dana započela je distrubucija filma u nizu hrvatskih gradova i nastavit će se do kraja veljače.
mjesto: San Vincenti, Croatia
url: http://www.svetvincenatfestival.com/
Film 'Šuti' će tako biti prikazan u sljedećim gradovima: Zaboku, Pazinu, Rijeci, Čakovcu, Sisku, Samoboru, Daruvaru, Splitu, Labinu i Sinju. Dodatne lokacije i informacije objavit ćemo uskoro.

Film 'Šuti' nastao je u produkciji Kinorame i Hrvatske radiotelevizije, a domaćoj publici premijerno je predstavljen na ovogodišnjem Festivalu igranog filma u Puli, gdje je nagrađen sa pet Zlatnih Arena i Brezom za najboljeg debitanta (Tihana Lazović). Ova snažna i dojmljiva priča tematizira obiteljsko nasilje, prateći sudbinu Bebe od djetinjstva i odrastanja u nesretnoj obitelji do trenutka kada sama osniva svoju obitelj, nadajući se da će prekinuti taj nesretan niz. Priča je nastala po motivima istinitog događaja. 

O motivaciji da snimi ovaj film Lukas Nola kaže: 'Prebirući po dokumentima raznih Centara za socijalnu skrb nalazio sam mnoge strašne priče, a najtužnija od njih inspirirala je ovaj moj film. Ostala mi je urezana u sjećanje i nisam je se mogao osloboditi dok je nisam pretočio u ovaj film. Priča o zatvorenom krugu, koji se uvijek nastavlja istim nasiljem i odsustvom ljubavi opomena je, nadam se jasna, svima nama da ne treba šutjeti.'

Film je nastao u produkciji Kinorame i Hrvatske radiotelevizije, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra. Redatelj Lukas Nola autor je i scenarija za ovaj film, a producenti su Ankica Jurić Tilić i Hrvoje Pervan. Direktor fotografije je Mirko Pivčević, montažer Slaven Zečević (Zlatna Arena za montažu), skladatelji su Jura Ferina i Pavao Miholjević (Zlatna Arena za glazbu), dizajnerica zvuka Dubravka Premar (posebna Zlatna Arena za ton), scenograf Ivan Veljača, kostimografkinja Ana Savić Gecan, a maskerica Julijana Vušković (posebna Zlatna Arena za masku). U glavnoj ulozi debitira Tihana Lazović (pulska nagrada Breza za najboljeg debitanta), a u filmu još igraju Lana Barić (Zlatna Arena za sporednu žensku ulogu),  Živko Anočić, Milan Pleština, Bernard Tomić, Ksenija Pajić, Bojan Navojec, Enes Vejzović, Ksenija Marinković i Ivo Gregurević.

LOKACIJE I TERMINI DISTRIBUCIJE FILMA 'ŠUTI'
 
ZABOK 10. - 13. siječnja
PAZIN 16. – 19. siječnja
RIJEKA 17. – 23. siječnja
ČAKOVEC 18. - 21. siječnja
SISAK 24. - 26. siječnja
SAMOBOR 24. - 26. siječnja
DARUVAR 30. siječnja - 02. veljače
SPLIT 30. siječnja - 06. veljače
LABIN 14. - 16. veljače
SINJ Početak veljače
 
 
Produkcija: Kinorama i Hrvatska radiotelevizija
Distribucija: 2i Film
Medijski pokrovitelji: Tportal, Moj film, City TIME, H-Alter, B1 plakati   
Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra
 
WEB: http://www.suti-hush.com/
FB: https://www.facebook.com/filmsuti