Preskočite na glavni sadržaj

Ana Mihalić / Tu i tamo

Ana Mihalić / Tu i tamo
U zagrebačkoj Galeriji VN, u utorak, 18. veljače, u 19 sati, otvara se izložba Ane Mihalić nazvana 'Tu i tamo'. Izložba je otvorena do 8. ožujka.
vrijeme: 18.02.2014. 19,00
mjesto: Split, Croatia
url: http://www.splitsko-ljeto.hr/
Pozivajući se na Gayatri Chakraworthy Spivak, Ana Mihalić ističe kako subalterni, a pozicija tražitelja azila ili azilanta to svakako jest, nemaju nikakve moći po pitanju vlastite re-prezentacije. Uz veliki obzir prema junaku svoje priče, čije se prisustvo kao ravnopravnog sugovornika daje naslutiti, autorica ne otvara samo pitanja nove kategorije Drugih, koja se u Hrvatskoj ulaskom u europsku obitelj nudi umjesto dosadašnjih susjeda i Ustavom pobrojanih nacionalnih manjina, već i mnogostrukosti identiteta, s naglaskom na njihove postkolonijalne i migrantske inačice.

Ana Mihalić rođena je 1987. u Zagrebu. Završila Dodiplomski studij snimanja na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Apsolventica je diplomskog studija fotografije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Sudjelovala je na nekoliko radionica iz snimanja i fotografije pod vodstvom renomiranih umjetnika. Nekoliko serija fotografija uvršteno joj je u stalni fundus Muzeja grada Zagreba i Muzeja za umjetnost i obrt. Sudjelovala je u više grupnih izložbi, a imala je i šest samostalnih.