Preskočite na glavni sadržaj

Arteistov natječaj za kratku priču / dodjela nagrade

U Galeriji Velvet, danas, 27. ožujka, u 20 sati, održava se dodjela nagrade Arteistovog regionalnog natječaja za kratku priču. Autorici/autoru najbolje priče biti uručena novčana nagrada te statua 'Prvo slovo kulture', umjetnički rad akademskog kipara Marina Marinića.
vrijeme: 27.03.2014. 20,00
mjesto: Zagreb; Galerija Velvet
url: http://arteist.hr
Zbog sužavanja prostora za književno stvaralaštvo u medijima, zbog sužavanja opsega domaćeg izdavaštva, zbog preorijentacije izdavača ka komercijalno isplativijoj prozi koja se često nedvosmisleno svodi na goli šund, i najvažnije, zbog toga što smo se zarekli da ćemo prkositi neuralgijama sistema koji se zatvara za kvalitetnu novu prozu – udruga za kulturu i nove medije Arteist raspisala je u listopadu 2012. godine natječaj za kratku priču.

Natječaj je otvoren za pisce koji stvaraju na hrvatskom i srodnim jezicima. Svake subote na portalu Arteist.hr objavljena je jedna od kratkih priča koje su pristizale iz cijele bivše Jugoslavije, duljine do pet kartica, napisanih na hrvatskom ili prosječnom hrvatskom čitatelju razumljivim jezicima iz regije. U odabiru priča Arteistov nezavisni žiri vodio se ničim drugim doli kvalitetom pristiglih radova. Uži izbor od deset najboljih priča objavljen je u veljači, a sad je pred nama veliko finale: svečano proglašenje pobjednika