Preskočite na glavni sadržaj

U pulskoj Areni 1. kolovoza nastupa Joss Stone, dan kasnije i Status Quo

Britanska pjevačica i kantautorica, mlada soul diva Joss Stone gostovat će 1. kolovoza u sklopu svjetske turneje u pulskoj Areni, gdje će samo dan kasnije nastupiti i rock veterani Status Quo.
vrijeme: 01.08.2014.
mjesto: Pula; Arena

Želja Joss Stone je u sklopu aktualne turneje "Total World Tour" svirati u svakoj zemlji na svijetu te ostvariti suradnju s lokalnim glazbenicima, svirajući izvornu i vlastitu glazbu te promicati ekološka i humanitarna pitanja.

Turneja je počela u travnju u Johannesburgu, a potom su uslijedili koncerti u Lesotu, Svaziju, Maroku, Tunisu, Mauricijusu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Australiji, Novom Zelandu. Drugi dio turneje obuhvaća trinaest zemalja, od Španjolske do Mađarske, a među njima je i Hrvatska.

"Svaki je koncert drugačiji, od velikog koncerta na stadionu u Sydneyu do akustičnog jam sessiona na nepoznatim plažama Burme. Najzanimljivije je da u svakoj zemlji Joss upoznaje drugačiju glazbenu kulturu, stil i tradiciju te otkriva pjesme, instrumente i povijest koji svaki narod čine jedinstvenim", ističe se u najavi turneje na njezinoj internet stranici.

U relativno kratkoj karijeri ta je 26-godišnjakinja već ostvarila ono o čemu mnogi glazbenici samo sanjaju. Svirala je sa zvijezdama, među kojima su bili James Brown, Gladys Knight, Solomon Burke, Blondie, Smokey Robinson i Melissa Etheridge, surađivala je na albumima Jeffa Becka i Ringa Starra, ali i s Mickom Jaggerom i Daveom Stewartom.

U svijet glazbe ušla je pjevajući klasike Arethe Franklin i Gladys Knight, a dvije godine kasnije već je potpisala ugovor za izdavanje prvijenca "The Soul Sessions". Dosad je snimila šest albuma koje je prodala u 12 milijuna primjeraka, a upravo završava rad na svom sedmom izdanju.

"Moja je misija istraživati i razumjeti univerzalan jezik glazbe u svakoj zemlji na planetu. Turneja će biti naporna, teška, a povremeno i vrlo emocionalna, no uvjerena sam da će to biti uistinu fantastično putovanje i odlično iskustvo", izjavila je dobitnica Grammyja.

Dan nakon nje u Arenu dolaze Status Quo, čiju jezgru od šezdesetih do danas drže gitaristi Francis Rossi i Rick Parfitt, s kojima će pozornicu u Puli dijeliti klavijaturist Andrew Bown, basist John 'Rhino' Edwards i bubnjar Leon Cave.

U 47-godišnjoj karijeri imali su više od 60 hitova na britanskim glazbenim ljestvicama, što je više od bilo koje druge rock grupe. Čak 22 njihova singla ušlo je u Top 10 britanskih ljestvica singlova, najpoznatiji je "In the Army Now", a 1991. su osvojili Brit Awardovu nagradu za izvanredan doprinos glazbi.

Zadnji, 30. album "Bula Quo!" objavili su u lipnju prošle godine, to je ujedno njihov prvi soundtrack album iz istoimenog akcijskog filma u kojem su glumili, a koji se počeo prikazivati u srpnju iste godine. Prvi singl s tog albuma "Bula Bula Quo" stoti je koji su dosad objavili. (Hina)