Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Andreje Kulunčić u Ljubljani

Samostalna izložba Andreje Kulunčić, u sklopu 20. Međunarodnog festivalasuvremenih umjetnosti Festival Mesto žensk, održava se od do 17. listopada, u Projektnom prostoru Aksioma u Ljubljani.
mjesto: Zagreb, Rijeka; Croatia
url: http://www.filmskemutacije.com/
U interaktivnom projektu 'Index.žene' Andreja Kulunčić pokreće proces koji ženama osvještava vlastitu poziciju u privatnim i radnim okruženjima. Plakati postavljeni na nekim od najfrekventnijih javnih prostora u gradu pozivaju žene da ostave poruku na besplatni broj telefona odabirući osjećaju li se zadovoljne, diskriminirane ili zlostavljane. Rezultati ovih telefonskih poruka prikazuju se na digitalnom displeju u gradu. Dok se akcija odvija u javnim prostorima grada, diskusije na temu položaja žena s teorijskog aspekta organiziraju se u galeriji.


U okviru izložbe predstavljena su i dva druga rada: videoinstalacija 'U krugu' bavi se pitanjem depresije koja u duplo većem broju pogađa žene nego muškarce i 'Samo za Austrijance', rad koji otvara pitanje diskriminacije žena na crnom tržištu rada Zapadne Europe.

Projekt se realizira na gradskim plakatnim mjestima i digitalnim zaslonima gradskih autobusa od 23.9. do 12.10. Rezultati se svakodnevno objavljuju na dvije frekventne gradske lokacije i u galeriji Aksioma tijekom trajanja izložbe. U četvrtak 9. listopada održat će se okrugli stol koji moderira dr.sc. Mirjam Hladnik Milharčič uz sudjelovanje pozvanih gostiju.
Kustos: Mara Vujić