Preskočite na glavni sadržaj

Summit kreativnih i kulturnih industrija

U organizaciji Hrvatskog klastera konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija, u Muzeju suvremene umjetnosti, 21. i 22. svibnja, održava se Summit kreativnih i kulturnih industrija, gdje će se raspravljati o podršci državne uprave u smjeru privatnih ulaganja.
vrijeme: 21.05.2015.
mjesto: Zagreb; MSU, Avenija Dubrovnik 17
url: http://www.summit.hkkkki.eu
Predstavnici Klastera smatraju kako ne postoji dovoljno jaka javna podrška Vlade i političara kreativnim i kulturnim industrijama te kako je činjenica da ne postoji nacionalna strategija ozbiljna prepreka razvoju istih. Također je prepreka što ne postoji strukturna potpora razvoju kreativnih i kulturnih industrija te je potrebno definirati i provesti korekcije u sustavima javne uprave prilagođene njihovom razvoju.

Osim prezentacije rezultata nacionalne studije mapiranja sektora kreativnih i kulturnih industrija Ekonomskog instituta u Zagrebu (Uvod:Ivana Nikolić Popović, HKKKKI,HUP-KKKI Prezentacija: EIZG), brojni govornici kroz predavanja i panel diskusije ukazat će na važnost otključavanja potencijala malog i srednjeg poduzetništva te ulogu države i EU tijela u financiranju i razvoju istih.

Područje kulturno/kreativnih industrija u fokusu je razvoja kako u Europskoj uniji tako i u svijetu,što je vidljivo u razvojnim dokumentima pojedinih zemalja. Stoga će se uz strane primjere poticanja i samozapošljavanja, na Summitu izlagati o kulturnom identitetu Hrvatske i diskutirati između ostalog o eko sustavima, dobu digitalne ekonomije i kreativnom obrazovanju .
 
Paralelno će se održati sporedni program u organizaciji članica Klastera te će biti dodijeljena nagrada za kreativnost i inovativnost- organizator Udruga Mrak.
Program