Preskočite na glavni sadržaj

Konferencija 'Najbolji u baštini' u Dubrovniku

'Najbolji u baštini' jedina je međunarodna godišnja smotra nagrađivanih muzeja, baštine i konzervatorskih projekata iz cijeloga svijeta. Ove godine u Dubrovniku će se od 24. do 26. rujna održati 14. izdanje ove konferencije, u organizaciji nevladine organizacije Europska udruga za baštinu iz Zagreba, u suradnji s Europom Nostrom i Međunarodnim savjetom za muzeje te uz podršku Ministarstva kulture RH i Grada Dubrovnika.
vrijeme: 24.09.2015.
mjesto: Dubrovnik
url: http://www.thebestinheritage.com/

Na konferenciji će se predstaviti 28 dobitnika nagrada iz cijelog svijeta, uključujući nekoliko laureata Nagrade Europske unije za kulturnu baštinu – Europa Nostra.

Također će biti predstavljeni i projekti iz Kine, SAD-a, Japana, Irana, Australije, Kanade i Rusije.

Ovom se konferencijom želi podići svijest o primjerima dobre prakse i sudionicima pružiti uvid u inovativne prakse te uspješne i profesionalne pristupe upravljanja.

Program je bogat društvenim i kulturnim sadržajem, a održava se u renesansnoj povijesnoj jezgri Dubrovnika upisanoj na Popis svjetske baštine UNESCO-a. Organiziran je uz pomoć Dubrovačkih muzeja koji će ponuditi večernje obilaske svojih muzeja.

Seminar pod nazivom „Financiranje institucija koje se bave baštinom u vrijeme financijske krize“ održat će se nakon konferencije 27. rujna u  Međusveučilišnom centru Dubrovnik.

Nagrada Europske unije za kulturnu baštinu/Europa Nostra najveće je priznanje koje se dodjeljuje u području kulturne baštine u Europi. Nagrada se dodjeljuje uz potporu programa Kreativna Europa i u partnerstvu sa savezom Europa Nostra.

Sve informacije o programu konferencije dostupne su na internetskoj stranici „Najbolji u baštini“.