Preskočite na glavni sadržaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – 'EUphonic Girls'

Talijanska tvrtka Generazione Musica, koja se bavi organiziranjem kulturnih događanja, naročito onih glazbenih, poziva na suradnju i partnerstvo u projektu 'EUphonic Girls', kojemu je glavni cilj promicanje ženskih bendova i kantautorica koje se bave rock, pop i jazz glazbom. Prijave se primaju do 7. listopada 2015.
prijava: 07.10.2015
mjesto: Rijeka
url: http://www.drugo-more.hr/

Generazione Musica u zadnje tri godine organizirala je događanja u sklopu Festivala Collisioni u Barolu u Italiji, a također organizira i glazbena događanja posvećena mladim neafirmiranim bendovima.

Kroz svoj dosadašnji rad shvatili su da u glazbenoj industriji postoji ogroman nerazmjer u broju muških i ženskih bendova te da glazbena industrija ne podupire dovoljno glazbenice koje se bave rock, pop i jazz glazbom. Glavni je cilj ovog projekta promicanje ženskih bendova i kantautorica navedenih izričaja.
U sklopu projekta predviđa se i nagrada kojom bi se nagradila originalnost, talent i kvaliteta glazbe bendova, a osigurao bi im se i nastup na Festivalu Collisioni. Nagrada bi također mogla uključivati i upoznavanje neke poznate glazbenice, mogućnost nastupanja na nekom drugom festivalu u Europi ili SAD-u, kao i mogućnost izdavanja albuma.
 
Ciljevi projekta su:
  • osmišljavanje radionice koja bi se održavala u školama i kojom bi se ukazalo na važnost glazbenica u rock glazbi
  • organiziranje natjecanja kojim bi se promovirali ženski bendovi i glazbenice
  • izbor bendova i kantautorica koji bi svirali na raznim festivalima
  • susret s uvaženim rock glazbenicama
  • stvaranje facebook stranice namijenjene promicanju glazbenih događanja
  • promocija na popularnim društvenim mrežama
Projekt je namijenjen kantautoricama ili bendovima s najmanje tri  članice ili barem sa ženskom većinom, od 15 do 35 godina starosti. Pobjednice će uz pomoć glasovanja na društvenim medijima odabrati komisija stručnjaka koje su pak izabrali projektni partneri.
 
Zemlje: sve zemlje uključene u program Kreativna Europa
 
Profil: traže se partneri koji su aktivni u promicanju rodne ravnopravnosti i koji rade u glazbenom sektoru (naročito oni koji se bave rock'n'rollom), kao i oni koji imaju iskustva u educiranju mladih i mogu osmisliti edukativni format ili su uključeni u organizaciju festivala
 
Vrsta natječaja: Program Europske unije Kreativna Europa (potprogram Kultura) - Potpora europskim projektima suradnje (mali projekti suradnje)
 
Kontakt:
Mariachiara Secco
Tel: +39 0115638645
E-mail: mariachiara.secco@sogesnetwork.eu