Preskočite na glavni sadržaj

Scott Takeda: Prizor. Ulica. Priča

U ponedjeljak, 17. kolovoza u 21 sat, u Galeriji Fotokluba Split, bit će otvorena izložba fotografija nagrađivanog američkog fotografa, redatelja, producenta i glumca Scotta Takede pod nazivom 'Prizor. Ulica. Priča' (Scene. Street. Story.). Izložba će biti otvorena do 1. rujna 2015.
vrijeme: 17.08.2015.
mjesto: Galerija Fotokluba Split, Marmontova 5

Bit će izloženo trideset fotografija podiljeno u tri teme. Otvorenju izložbe biti će nazočan sam autor zajedno sa suprugom Lori Allred koja je također redateljica, producentica i fotografkinja.
 
prizor/ulica/priča

Prizor

Kao umjetnik fasciniran sam ljepotom koja me okružuje svakodnevno.
Većinu vremena hodam nesvjestan – ometen detaljima.
Zbog toga volim fotografiju. Fotoaparat me prisiljava da usporim i uzmem si vremena da pogledam, uistinu pogledam, svijet oko sebe. Tada uočim crvenu ogradu u šumi, ili lišće u živopisnim bojama ispod mojih nogu.

Ulica

Kao umjetnik volim si postaviti ograničenja da potaknem kreativnost.
Svaki dan limitiram sebe na samo jedan objektiv. ili snimak samo uz pomoć stativa.
Izabrana ograničenja za ovu kolekciju su fizička ograničenja: svaku fotografiju sam uhvatio s mojim nogama čvrsto na pločniku.

Priča

Dijeljenje priča je bitan dio našeg čovječanstva. Tako je još iz vremena spiljskih crteža. Priče nas ujedinjuju i daju našim životima značenje i svrhu.
Vidim priče svugdje. U stvari vjerujem da je sve neka priča: logotipi, naljepnice, grafiti čak i znakovi na prozorima. Sve to su poruke koje nam govore "Ja sam tu. Ovo je ono što sam". Bilo slučajno, ili da su s pažnjom izrađene, svaka je sa željom za dijeliti poruku. Ova serija fotografija su priče koje sam pronašao na svojim putovanjima. Neke su toliko svježe koliko jedva osušena boja spreja. Druge su stoljećima stare. Sve čekaju publiku za razmjenu informacije kako bi bile kompletne. (Fotoklub Split)

ScottTakedaPhotography.com