Preskočite na glavni sadržaj

Muški prozni blok: Lazić, Nuhanović, Pintarić

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima  objavilo je u okviru projekta Besplatne elektroničke knjige [BEK] tri nova romana: drugo, izmijenjeno izdanje 'Ljeta u gradu' Zorana Lazića, reizdanje 'Posljednjih dana panka' Gordana Nuhanovića te drugo, izmijenjeno izdanje romana 'Ljubav je sve' Krešimira Pintarića.
url: http://elektronickeknjige.com
Zoran Lazić rođen 1976. u Slavonskom Brodu. Objavio zbirke priča Miss Krampus (2003) i Kalendar (2004), te roman Ljeto u gradu (2004). Autor je tv-serije Zakon!, scenarist igranog filma Narodni heroj Ljiljan Vidić i serije Bitange i princeze. Koautor satiričnog romana Gori domovina (2005) i kazališne predstave Spektakluk. Uređivao kultni pop magazin Nomad.

Gordan Nuhanović rođen 1968. godine u Vinkovcima. Devedesetih radio kao novinar u Globusu, Slobodnoj Dalmaciji, Danasu i Jutarnjem listu. Priče su mu prevedene na više stranih jezika i uvrštene u domaće i inozemne antologije, a izbor pod naslovom Survival League objavljen je u SAD-u. Napisao monodramu Što to ljudi govore iliti buka (2004) koju izvodi glumac Slavko Brankov. Trenutno živi i radi u Zagrebu.
Objavio: Liga za opstanak (priče, 2001, 2002, 2005, 2011); Bitka za svakog čovjeka (priče, 2003, 2013); Posljednji dani panka (roman, 2006); Vjerojatno zauvijek (roman, 2009); Agenti kulture (roman, 2013); Šale su ostale kod kuće : putopisne priče iz zemalja bivšeg SSSR-a (2013).
Zbirka priča Liga za opstanak uvrštena je među pet najboljih proznih knjiga 2001. godine u izboru Jutarnjeg lista te nagrađena Ivanom i Josipom Kozarcem za prvijenac i nagradom Slavić DHK za najbolju prvu knjigu.

Krešimir Pintarić rođen 1971. godine u Osijeku. Diplomirao je komparativnu književnost, bibliotekarstvo i opću informatologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.Uvršten je u više antologija, prevođen je i objavljivan na slovenskom, češkom, njemačkom i engleskom. Pisao je kolumne i glazbene recenzije, te radio kao novinar i urednik za veći broj tjednika, magazina i web portala. Za debitantsku knjigu pjesama/tekstova Tour de force 1997. godine dobio je nagradu Josip i Ivan Korazac u kategoriji mladih autora, a treća zbirka poezije Commedia priređena je i kao prva hrvatska multimedijska zbirka stihova na CD-ROM-u i u tiskanom izdanju. Od 2001. glavni je urednik i voditelj projekta Besplatne elektroničke knjige [BEK] Društva za promicanje književnosti na novim medijima (elektronickeknjige.com). Objavio: Tour de force (poezija/proza, 1997); Divovski koraci (poezija, 2001); Commedia (poezija/multimedija, 2002); Rebeka mrzi kada kokoši trče bez glave (priče, 2003); Ljubav je sve (roman, 2005) i U tvom zagrljaju zaboravljam svako pretrpljeno zlo (roman, 2008).