Preskočite na glavni sadržaj

'Tko može prijatelj biti' - predstava za djecu u Tvornici kulture

U zagrebačkoj Tvornici kulture će u subotu, 16. travnja, s početkom u 11 sati, premijerno biti izvedena lutkarska predstava s elementima mjuzikla pod nazivom 'Tko može prijatelj biti', inspirirana slikovnicom 'Gospodin Nosko nalazi prijatelja' H. Ullrich. Autorica predstave je Natalija Pećarina, a izvodi je kazalište 'Lutonjica' iz Zagreba.
vrijeme: 16.04.2016. 11 h
mjesto: Zagreb; Tvornica kulture, Šubićeva 2
url: https://www.facebook.com/lutonjica

'Tko može prijatelj biti' je predstava koja djecu na primjeren način osvještava o prihvaćanju različitosti - ponajviše različitih mogućnosti vezanih uz tjelesna ograničenja, otklanjanja predrasuda, te prepoznavanje pravih ljudskih, nematerijalnih vrijednosti. Kroz igru likova miješaju se tužni i sretni trenuci, začinjeni s obiljem djeci primjerenog humora.
 
Umjetnički kreirane i djeci prihvatljive lutke kod djece provociraju osjećaj empatije s glavnim junacima koji kroz predstavu preispituju opće humane vrijednosti, vrijednosti pravog prijateljstva i zajedništva.
 
Glazbeni izričaj u predstavi je u potpunosti primjeren. Korišteni su razni glazbeni stilovi (pop, rock, blues, rap, klasična glazba), te igre zvucima koji obogaćuju dječju imaginaciju. Cilj glazbenog dijela predstave je usmjeriti djecu na kvalitetnu glazbu koja ujedno može zadovoljiti dječju potrebu za ritmičnošću i pokretom. Predstava je koncipirana u maniru tamnog teatra, s modificiranim bunraku lutkama.
 
Nakon odigrane predstave svako dijete dobiva mali radni list za preradu poruke predstave, a ujedno djeca imaju priliku oprobati lutke na samoj sceni, uz glazbu iz predstave.
 
Predstava "Tko može prijatelj biti", je inspirirana slikovnicom „Gospodin Nosko nalazi prijatelja“ H. Ullrich. Izvodi je kazalište "Lutonjica" iz Zagreba, koje u svojem stvaralačkom timu ima umjetnički i pedagoški iskusne ljude, koji izuzetno uživaju u tome što rade.
 
Ulaznice se mogu kupiti po cijeni 25 kn u Tvornici kulture i sustavu Entrio.