Preskočite na glavni sadržaj

Proljetni cirkus u Pogonu Jedinstvo

Artistički kolektiv Cirkorama od 15. do 30. svibnja dovodi cirkus na Trnjanski nasip. Uz predstave, dvotjedni Proljetni cirkus u Pogonu priprema puno zabave, stručne radionice i edukacije.
vrijeme: 13.05.2016.
mjesto: Zagreb; Pogon Jedinstvo, Trnjanski nasip bb
url: http://cirkorama.org/

Od 16. do 20. svibnja u Pogonu Jedinstvo će se održavati radionice cirkuskih vještina i cirkuske pedagogije. Francuska cirkusantica Annabelle Lares će podučavati zračne vještine, odnosno tehnike rada s užetom i cloud swingom. Dok će osnivač i voditelj cirkuske škole Turbul u Nimesu Pierre Chartier voditi pedagošku edukaciju na temu primjene cirkusa u svakodnevnom životu, socijalizaciji i izgradnji samopouzdanja kod svih dobnih skupina.
 
Cirkorama će u Pogonu 22. i 23. svibnja izvoditi svoju već poznatu predstavu zračnih akrobacija i podnih improvizacija Danse Macabre - pokušaj vertikalnog povratka. Nakon odličnih reakcija publike kolektiv je odlučio objaviti i vinil s glazbom iz predstave autora Brune Motika, koji će tom prilikom biti i promoviran. Predstava i glazba su inspirirani trenutkom smrti, a na albumu se uz autorska djela nalaze i adaptacije klasičnih skladbi za sprovode.
 
Dvotjedno cirkusko druženje u Pogonu Jedinstvo će završiti premijerom najnovije Cirkoramine predstave Torture. Troje umjetnika će dekonstruirati pojam tortura te njenu praktičnu primjenu kroz akrobatiku, manipulaciju objektima, VJ-ing i glazbu. Predstava je na rasporedu 28. i 29. svibnja.
 
Projekt sufinancira Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba i Balkan Arts & Culture Fund, a realiziran je u suradnji  sa  Zagrebačkim centrom za nezavisnu kulturu i mlade - Pogon, Francuskim institutom, AKC Medikom i Subscenom.
 
Cirkorama je artistički kolektiv koji se bavi promicanjem cirkuske umjetnosti kroz edukacije, predstave, performanse, ulične akcije i različita događanja. Njegovi osnivači su među prvima, kao dio neformalne skupine Nova loža lude mame Autonomnog kulturnog centra Attack, doveli žongliranje na ulice hrvatskih gradova. Nakon žongliranja i štula su uslijedile akrobacije na svili, trapezu, ringu, partner akrobacije te klaun tehnika, a danas uz vlastitu produkciju stečena znanje dijele kroz brojne radionice. Proljetni cirkus u Pogonu nastavak je aktivnosti Cirkoraminih međunarodnih projekata Laboratorij cirkuske umjetnosti i Cirkobalkana.
 
Kroz Laboratorij cirkuske umjetnosti kolektiv od 2009. godine kontinuirano organizira edukacije zainteresiranih za cirkusku umjetnost i vještine, kao i stručne obuke cirkuskih pedagoga. Zahvaljujući dugogodišnjoj suradnji s Udruženjem Cirkusfera iz Srbije i cirkuskim kolektivima iz Francuske nastao je i njihov drugi veliki međunarodni projekt Cirkobalkana. Postavljanjem cirkuskog šatora, kao neovisnog edukacijskog i izvedbenog prostora na različite lokacije, Cirkorama s partnerima kroz ovaj projekt radi na širenju i osnaživanju cirkuske scene u regiji. 
 
Prijave za radionice se mogu slati do 10. svibnja na adresu cirkorama@gmail.com. Više informacija o Proljetnom cirkusu u Pogonu i Cirkorami potražite na www.cirkorama.org.

Cirkoramu pratite na Facebook stranici.