Preskočite na glavni sadržaj

Izložba suvremenog hrvatskog dizajna 'In a Nutshell' gostuje u Beču

Od 4. svibnja do 4. lipnja u prostoru designforuma u Beču gostuje izložba suvremenog hrvatskog dizajna IN A NUTSHELL. Otvorenje izložbe je u srijedu 4. svibnja u 17.30 sati u galeriji designforum koja se nalazi unutar Museumquartiera, kulturnog centra Beča. U sklopu otvorenja predavanje o suvremenom hrvatskom dizajnu održat će kustosica izložbe Koraljka Vlajo.
vrijeme: 04.05.2016. 17:30
mjesto: Galerija DesignForum, Beč
url: http://inanutshell.hr/
Nakon pet godina tijekom kojih je gostovala u nekoliko europskih gradova, izložba je osvježena s nekoliko novih projekata koji reflektiraju aktualne promjene na hrvatskoj dizajnerskoj sceni.

In a Nutshell su pokrenuli Hrvatsko dizajnersko društvo i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, 2009. godine, s ciljem predstavljanja suvremenog hrvatskog dizajna internacionalnoj publici. Izložba je koncipirana s idejom da pruži relativno širok, kritički relevantan pregled najzanimljivijih pojava na hrvatskoj dizajn sceni, ali i tako da svojim fleksibilnim i praktičnim formatom bude prilagođena uvjetima putovanja i postavljanja u različitim izložbenim prostorima u Europi i svijetu.

Contemporary Croatian Design – In a Nutshell je cjelovit izložbeni proizvod koji u sebi objedinjuje konciznost i široku vizuru na domaću suvremenu dizajnersku produkciju. Slično tome, i njen specifično dizajnirani postav objedinjuje funkcije transporta i prezentacije, dok je dizajn kataloga prilagođen mogućnostima variranja opsega same izložbe u institucijama u kojima gostuje.

Svoju premijeru izložba je imala u proljeće 2012. u Zagrebu. Nakon toga gostovala je u Bruxellesu u galeriji Design Flanders (travanj-svibanj 2012.), na Beogradskom tjednu dizajna (lipanj 2012.), u sklopu velike izložbe “Everyday Discoveries” u Helsinkiju, Svjetskoj prijestolnici dizajna 2012. (rujan 2012.), Mariboru, Europskoj prijestolnici kulture 2012. gdje je predstavljena u sklopu projekta Cultural Embassies / Kulturne ambasade (studeni 2012.), na Tjednu dizajna u Sofiji (lipanj 2013.), te Tjednu dizajna u Skoplju i Tirani (listopad 2013.).