Preskočite na glavni sadržaj

'Čovječe ne ljuti se' uvod u 11. Trash Film Festival

Uvod u ovogodišnji 11. Trash Film Festival u Varaždinu, koji će se održati od 7. do 10. rujna, bit će 1. svjetsko prvenstvo i Otvoreno prvenstvo Grada Varaždina u igri 'Čovječe, ne ljuti se' u disciplini Onk Bak, najavili su organizatori iz Udruge Trash na današnjoj konferenciji za novinare.
vrijeme: 07.09.2016.
mjesto: Varaždin
url: http://www.trash.hr

"Već niz godina u Kaposvaru imamo svoje Svjetsko prvenstvo pa smo ga uz 11. Trash Film Festival odlučili preseliti u Varaždin. Napravili smo podvrstu igre 'Čovječe, ne ljuti se'. Ong Bak je junak iz korejskog borilačkog filma koji se bori za pobjedu, a i ovo će biti borilački spektakl s plesom", najavio je predsjednik Udruge Trash Tomislav Šipek.
 
Svjetsko prvenstvo bit će ograničeno na najviše 50 sudionika. Prvak će dobiti novčanu nagradu, a gubitnik posebno stiliziranu medalju, "trajni podsjetnik da ne zna igrati ni 'Čovječe, ne ljuti se'", rekao je Šipek, a Slobodan Runjak je objasnio da je "'Čovječe, ne ljuti se' autohtona igra varaždinskog kraja jer su kroz stoljeća na ovom području ljudi bili jako dobrohotni i nikad se nisu ljutili kad ih je netko prevario, čak su tražili i još".
 
Runjak je, kao direktor Trash Film Festivala, naveo da natječaj za 11. izdanje završava do kraja svibnja te da je do sada pedesetak filmova iz cijelog svijeta, od Francuske, Španjolske i Italije do SAD-a i Brazila.
 
"Očekujemo na kraju 400-injak filmova. Prikazujemo akcijske, borilačke, SF i horor filmove i jedan smo od rijetkih žanrovskih festivala u Europi. Nagrada je Zlatna motorka, jer je simbol načina življenja, pogotovo na ovom području pa se u medijima mogu čitati naslovi kao što je 'Napao susjeda motorkom'“, riječi su direktora Trash Film Festivala koji je najavio i teme ovogodišnje manifestacije – "glam" ili glamur sedamdesetih. Rekao je da je to razdoblje od djece cvijeće i hipija do ratova i sukoba te reakcije na stanje u društvu što je rezultiralo punk pokretom te da je zbog toga značajno i za kulturu općenito.
 
11. Trash Film Festival će se održati od 7. do 10. rujna u Varaždinu i drugim gradovima Varaždinske županije, a uz projekcije amaterskih filmskih uradaka ponudit će i glazbeni i zabavni program na Kapucinskom trgu u Varaždinu. Pokrovitelji su Grad Varaždin, Varaždinska županija i Turistička zajednica Varaždinske županije. (Hina)