Preskočite na glavni sadržaj

Izložba radova finalista i proglašenje dobitnika Nagrade Radoslav Putar 2016

Izložba radova finalista i proglašenje dobitnika Nagrade Radoslav Putar 2016. održava se u četvrtak, 9. lipnja, u 20 sati, u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci. Izložba ostaje otvorena do 3. srpnja.
vrijeme: 09.06.2016. 20,00
mjesto: Rovinj, Croatia
url: http://www.etnofilm.com/
Finalisti Nagrade Radoslav Putar 2016 su :
Marija Ančić (1982., Sarajevo)
Luka Kedžo (1986., Dubrovnik)
Mario Matoković (1985., Osijek)
Niko Mihaljević (1985., Split)

Ovogodišnje finaliste je izabrao, i dobitnika Nagrade će proglasiti, na otvorenju izložbe Žiri Nagrade Radoslav Putar:
Dino Zrnec, dobitnik Nagrade Radoslav Putar 2015.
Ksenija Baronica, kustosica, Galerija SC, Zagreb
Barnabás Bencsik, direktor osnivač ACAX, Budimpešta
Nataša Šuković & Ksenija Orelj, kustosice, MMSU, Rijeka
Slaven Tolj, ravnatelj MMSU, Rijeka
 
Nagrada Radoslav Putar ove se godine dodjeljuje petnaesti puta.
Dobitnik/ca Nagrade Radoslav Putar dobiti će priliku boraviti na dvomjesečnom rezidencijalnom programu u Residency Unlimited u New Yorku, (http://residencyunlimited.org/), tijekom veljače i ožujka 2017. , i imati će samostalnu izložbu u Institutu za suvremenu umjetnost.
Nagrada je organizirana u suradnji s mrežom YVAA – Young Visual Artists Award, Residency Unlimited, New York i Trust for Mutual Understanding, New York, koju je inicirala Wendy Luers s The Foundation for a Development of a Civil Society.

Wendy W. Luers, osnivačica i ravnateljica Foundation for a Civil Society je 1990. zajedno s Predsjednikom Vaclavom Havelom i grupom umjetnika disidenata u Čehoslovačkoj osnovala Nagradu Jindrich Chalupecky, s namjerom da se umjetnicima mlađima od 35 godina prizna umjetnička izvrsnosti, i da im se omogući iskustvo boravka u SAD-u.

YVAA – Young Visual Artists Awards program (YVAA - http://www.yvaa.tumblr.com/) osnovan je tijekom godina kao međunarodna mreža sličnih nagrada, s podrškom zaklade Trust for Mutual Understanding iz New Yorka. Danas 10 europskih država članica čine ovu mrežu: Češka, Slovačka, Hrvatska, Kosovo, Srbija, Makedonija, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Albanija i Bugarska.

Residnecy Unlimited (RU) je od 2015. organizator programa YVAA i domaćin rezidencijalnih boravaka u New Yorku.