Preskočite na glavni sadržaj

Fest Jazza Koprivnica 2016.

Fest Jazza Koprivnica 2016.
Drugo izdanje festivala održat će se 8. i 9. srpnja 2016. na Zrinskom trgu u Koprivnici i ugostit će devet glazbenih sastava sa izvođačima iz osam europskih zemalja (Hrvatska, Mađarska, Slovenija, Nizozemska, Švedska, Portugal, Španjolska, Austrija). Ulaz na sve programe u sklopu festivala je besplatan.  
vrijeme: 08.07.2016.
mjesto: Zagreb, Croatia
url: https://www.facebook.com/zedno.uho

Popratni sadržaji festivala uključuju: projekciju u Kinu Velebit, dnevne glazbene programe, edukacije pod mentorskim vodstvom glazbenih stručnjaka, Festivalsku noć, Jam Session i što je najvažnije mnogo druženja uz dobar jazz.

Nakon službenog otvaranja festivala, 8. srpnja, kao prvi izvođač nastupit će švedski trubač i multiinstrumentalist Lasse Lindgren sa svojim internacionalnim sastavom Lasse Lindgren Big Constelation. Lasse je u europskim jazz krugovima sinonim za veliku sviračku energiju, a u Koprivnici će se predstaviti pedstaviti sa veoma zanimljivim i atraktivnim programom Lasse Lindgren Plays Abba.

U prvoj večeri festivala koprivničkoj će se publici predstaviti i hrvatski jazz saksofonist, klarinetist, flautist i skladatelj Miro Kadoić sa svojim sastavom. Miro Kadoić dobitnik je nagrade Porin 2012. za najbolji jazz album „Free Point“ i za najbolju izvedbu jazz skladbe „Moonflowers“, aktivan je sudionik hrvatske i slovenske jazz scene i osnivač brojnih jazz sastava.

Iz Nizozemske dolazi sastav portugalskog bubnjara Marca Santosa. Marco Santos svestran je glazbenik i skladatelj, producent predstava i aranžer brojnih projekata. Sa Marcom u Koprivnicu dolazi i trenutno najbolji nizozemski klavirist Jeroen van Vliet, dobitnik prestižne nagrade Boy Edgar Prize 2014. za značajan doprinos nizozemskoj jazz sceni. Nakon glavnog programa na Zrinskom trgu, u MMC Koogli nastupa mađarski sastav iz Nagykanizse TIBORCZ TRIO.

U subotu, 9. srpnja u jutarnjim satima, Zrinski trg u Koprivnici nastavlja glazbenu jazz priču sa Limenom glazbom Virje, a od 13 sati svi zainteresirani, a ne samo instrumentalisti, moći će saznati osnove jazz improvizacije na Jazz radionici po mentorskim vodstvom prof.Renata Chicco. U Kinu Velebit s početkom u 15:00 sati moći ćete uživati u snimci koncerata iz legendarnog zagrebačkog BP Cluba (ovaj je program posvećen najvećem promicatelju jazza u Hrvatskoj, Bošku Petroviću).

Popodnevni program u subotu započinje Gradskom glazbom Samobor, a u nastavku večeri nastupaju Zvjezdan Ružić Sextet, Markov Brother's Organ 5, te grupa CHUI.

Program