Preskočite na glavni sadržaj

Voda i javni prostor: vodopadi

Četvrta šetnja u sklopu ovogodišnjeg programa 'Voda i javni prostori' projekta Ars Publicae nazvana je 'Vodopadi', a održat će se u subotu, 9. srpnja 2016. s mjestom sastanka na okretištu tramvaja Črnomerec (kod ZET-ove kućice) u 17:20 sati. 
vrijeme: 09.07.2016. 17:20
mjesto: Črnomerec, Zagreb

Šetnja uključuje odlazak javnim prijevozom do Lukšića (linija 128 za Lukšiće, polazak u 17.40),  a tematizira trasu Velikog potoka (potoka Črnomerca) na dijelu od Lukšića do okretišta tramvaja na Črnomercu.
Šetnja je nastavak prošlotjedne kada je obiđen južni, urbaniji, dio trase potoka Črnomerca, a sada je fokus na onom sjevernom koji se u tome dijelu naziva Veliki potok.
Atraktivna javna šetnica nije na odgovarajući način uređena ni komunalno opremljena te će se skrenuti pažnja na njene potencijale, a slijedom ove i prethodne šetnje te u suradnji projekta Ars Publicae s platformom 1POSTOZAGRAD i Seminarom za hodače, pokrenut će se i incijative za komunalno opremanje trase Velikog potoka i potoka Črnomerca. 
Voditelj šetnje je Saša Šimpraga.

Predviđeno trajanje šetnje je oko 1 sat, hoda se nizbrdo, ruta iznosi oko 5 kilometara i radi se o možda najvećoj koncentraciji kaskada i vodopada na jednome potezu u gradu. Šetnja završava na okretištu Črnomerec. 
Šetnja se održava u suradnji s platformom 1POSTOZAGRAD, Seminarom za hodače, međunarodnim projektom ACTOPOLIS i Facebook grupom Krenimo.
Sve ostale planirane šetnje u sklopu programa “VODA I JAVNI PROSTOR” možete vidjeti ovdje.
Sve do sada pokrenute incijative u sklopu programa VODA I JAVNI PROSTOR i u suradnji s platformom 1POSTOZAGRAD pronađite ovdje.

Projekt Ars Publicae primarno se bavi pitanjima umjetničkoga sadržaja u javnom prostoru te javnim prostorom općenito.
Sve dosadašnje umjetničke i druge intervencije nastale u sklopu aktivnosti projekta pronađite ovdje.
Programom VODA I JAVNI PROSTOR u 2016. godini u fokusu je pitanje (ne)dostupnosti besplatne pitke vode u javnom prostoru Zagreba, voda kao element javnog prostora te općenito voda kao javno dobro.
Ars Publicae je projekt Udruge za intedisciplinarna i interkulturalna istraživanja (UIII).