Preskočite na glavni sadržaj

6. Vladimir Skate Film Festival

S bogatim međunarodnim programom, ovogodišnji 6. Vladimir Skate Film Festival održat će se od 23. do 25. rujna, a zbog velikog interesa i brojnih pristiglih filmova uveden je i Nulti dan, 22. rujna. I ove godine Festival u Fažanu i Pulu donosi nove filmske i video uratke te fotografije brojnih svjetskih autora, a prvi put dio programa odvijat će se i u otvorenom kinu Velikog Brijuna.
vrijeme: 23.09.2016.
mjesto: San Vincenti
url: http://www.svetvincenatfestival.com/

Skateboard klub 'August Šenoa' iz Fažane već šest godina zaredom uspješno promiče, ostvaruje i promovira skateboarding kulturu i njezinu bogatu umjetničku scenu. Jedinstvenom manifestacijom u Europi Vladimir Skate Film Festival predstavlja neka od najboljih domaćih i inozemnih ostvarenja u području skate filma i fotografije, underground video produkciju i neovisne projekte vođene DIY (do it yourself) filozofijom.
 
Grupu inozemnih autora ove godine predvode: Colin Read, nezavisni filmaš iz New Yorka, koji će na Velikom Brijunu premijerno u Europi predstaviti svoj najnoviji film „Spirit Quest“; Sergej Vutuc, multimedijalni umjetnik i fotograf iz Heilbronna u pulskoj Galeriji Cvajner predstavit će se s izložbom fotografija „Čista zona“; Luka Pinto s otoka Jersey donosi svoji video uradak „Conexiones“ koji će se moći pogledati u caffe baru Stara Fažana u kojem će se prikazat i filmovi skate kolektiva Apsurd Skateboards i Dura Crew koji stižu iz Moskve, a održat će se i izložba fotografija pod nazivom „Nicaragua“ Henrya Kingsforda, profesionalnog fotografa iz Londona i osnivača Grey Skate magazina. Program u pulskom kinu Valli obuhvaća projekcije dvaju dokumentarnih filmova koji odražavaju stavove dviju suprotstavljenih kultura: „Future is primitive“ Katsuye Nonaka iz Japana i „Blackboard“ Marquisa Bradshawa iz SAD-a, a program prati i skupna izložba fotografija inozemnih autora: Alexey Lapin (Rusija), Kuba Bączkowski (Poljska), Joel Peck (Velika Britanija) i Richard West (Velika Britanija). U ovogodišnjem izdanju posebno se ističe i premijera filma „Solsticij“ Nikole Racana iz Fažane, koji prvi put uspostavlja vezu između hrvatske i ostatka europske skateboarding scene, sniman u Francuskoj, Engleskoj, Italiji, Hrvatskoj i Sloveniji, a koji će se prikazati u Galeriji Cvajner. Popratni dio Festivala bit će i Palomino outlet store expo iz Londona koji predstavlja različite nezavisne brendove. Posjetitelji će tako moći birati između skate daski, odjeće, fanzina, skate publikacija, DVD-a i sl. Na Nultom danu moći će se pogledati dodatne video projekcije, među kojima su “I like it here inside my mind...“ Pontusa Alva iz Švedske, „Pathways” Bretta Nicholsa iz SAD-a i nekoliko kratkih uradaka iz Slovenije, Italije, Španjolske, Čilea...

Kompletan program 6. Vladimir Skate Film Festivala može se pronaći na Internet stranici: https://vladimirfilmfestival.wordpress.com/.

Festival podupiru: TZ Općina Fažana, Grad Pula, Istarska županija, Nacionalni park Brijuni, JU Pula Film Festival/Kino Valli, Galerija Cvajner, Na konju smo i Six Penelope, a medijski partneri su: Live skateboard media, Grey skateboard magazine, Barrier skateboard magazin, Palomino, Minuit audio visual i Live skateboard media.