info
 
predstava

ZKM s 'Velikom bilježnicom' Edvina Liverića prvi put u Izraelu

Predstava 'Velika bilježnica' u režiji Edvina Liverića i produkciji Zagrebačkog kazališta mladih uvrštena je u program 10. Međunarodnog festivala originalne drame u kazalištu Cameri u Tel Avivu u Izraelu, gdje će igrati u ponedjeljak i utorak, 4. i 5. prosinca.
 
izložba

Izložba akvarela Thomasa Grahama Jacksona u Galeriji Dioklecijan

Izložba "Thomas Graham Jackson - akvareli iz zbirke Muzeja grada Splita", na kojoj je izloženo 29 dvostrano slikanih akvarela viktorijanskoga arhitekta, otvorena je u četvrtak u splitskoj Galeriji Dioklecijan. 
 
predstava

'Prorok' premijerno u KNAP-u

Premijera nove predstave Kazališta KNAP, recitala 'Prorok', će se odžati 29. studenog, s početkom u 20 sati. Recitirat će Vinko Kraljević, a djelo je režirala Rebecca Agić. Predstava je nastala u suradnji s kazalištem Moruzgva.
 
obavijest

Digitalna zbirka 'Koprivnička kulturna baština' Knjižnice i čitaonice 'Fran Galović'

Knjižnica i čitaonica 'Fran Galović' Koprivnica uspješno je privela kraju migraciju svih svojih dosadašnjih projekata digitalizacije koprivničke kulturne baštine na novu platformu.
 
obavijest

Predstavljanje grafičke mape Maria Čaušića - 'Ruševine'

Predstavljanje grafičke mape Maria Čaušića Ruševine (Edicija Argola) održat će se u ponedjeljak, 27. studenog 2017. u 13 sati, u Kabinetu grafike Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu.  
 
festival

Too Loud Fest 2017

Too Loud Fest jedinstven je festival dobre glazbe i još boljeg zvuka i slike. Održava se u Zagrebu 24. i 25. studenog, a posjetitelje očekuje multimedijalni spektakl i bogat program.
 
predstava

Advent u 'Vidri' – besplatne predstave Kazališta 'Novi život'

Kazalište slijepih i slabovidnih 'Novi život', u sklopu projekta Advent u 'Vidri', predstave sa svog repertoara od 28. studenog igra besplatno.
 
najave

Prvi Advent u Karlovcu od 15. do 30. prosinca

Čarolija susreta Adventa u Karlovcu obilježit će Karlovac od 15. do 30. prosinca uz bogat program, u kojem će sudjelovati preko 700 sudionika iz svih gradova Karlovačke županije koji će izvesti gotovo 90 programskih nastupa.
 
najave

Više od stotinu raznovrsnih programa za Advent u Varaždinu

Advent u Varaždinu, od 2. prosinca do 7. siječnja, donosi više od stotinu raznovrsnih programa, rečeno je na konferenciji za novinare u četvrtak u varaždinskoj Gradskoj vijećnici.
 
obavijest

Animacija - središnja tema novog broja Hrvatskog filmskog ljetopisa

U najopsežnijem izdanju u proteklih dvadeset godina izlaženja - na 332 stranice, novi dvobroj Hrvatskog filmskog ljetopisa, ljetno-jesensko izdanje (90-91) donosi temat 'Animacija'.
 
obljetnica, proslava, najave

Dan na dar – 8. rođendan MSU-a

Muzej suvremene umjetnosti u subotu, 2. prosinca 2017., obilježava osmu godišnjicu useljenja u novu zgradu i, kako se već uvriježilo, na taj dan ima cjelodnevni besplatni ulaz i brojne programe za sve uzraste i interese. 
 
izložba

SofijaSilvia: Captivating / Captivant

Izložba radova SofijeSilvie, nastalih prilikom boravka umjetnice u Cité internationale des arts de Paris u okviru programa “artiste-en-résidence” Francuskog instituta, otvara se u četvrtak, 23. studenog u 20 sati, u Francuskom institutu u Zagrebu. 
 
natječaj, nagrada

Natječaj za Nagradu 'Grigor Vitez' za 2017.

Savez društava Naša djeca Hrvatske, osnivač i organizator Nagrade „Grigor Vitez“ u sklopu obilježavanja obljetnice (50 godina Nagrade) raspisuje javni natječaj za Nagradu Grigor Vitez za 2017. Poziv je upućen izdavačima, društvima, udrugama i autorima/cama. Rok za prijave: 19. siječnja 2018.
 
izložba

'Trešnjevka - prostor i ljudi', izložba u MGZ

U srijedu, 29. studenog 2017. u 19 sati, u Muzeju grada Zagreba otvara se studijska izložba Trešnjevka - prostor i ljudi.  
 
izložba

'Pars pro toto – arheologija u minskom polju', izložba

Izložba autorice dr. sc. Tatjane Kolak Pars pro toto – arheologija u minskom polju, koja prezentira arheološku građu pronađenu tijekom razminiranja na ličkom području u posljednjih desetak godina, otvara se 23. prosinca u 19 sati, u malom salonu Muzeja Like Gospić.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Gradsko poglavarstvo Ourense, Španjolska

Gradsko poglavarstvo španjolskog grada Ourense u okviru kojeg se nalazi Javna ustanova općinskog menadžmenta i kulturnih aktivnosti želi biti partner u projektima suradnje u programu Kreativna Europa u području interdisciplinarnosti, kulturnih i kreativnih industrija te programa kulturnog menadžmenta.
 
izložba

'Otuđeni životi', izložba Drage Trumbetaša

U Hrvatskom muzeju naivne umjetnosti u Zagrebu, u utorak 28. studenog 2017. u 19 sati, održat će se otvorenje izložbe crteža Drage Trumbetaša Otuđeni životi. Izložba će biti otvorena do 15. prosinca 2017.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Javna knjižnica Purchena, Španjolska

Javna knjižnica i Ured za informiranje mladih iz Purchena žele biti partner u manjim projektima suradnje u okviru programa Kreativna Europa, a zainteresirani su za projekte koji se bave čitanjem, poticanjem čitanja, književnim klubovima, susretima s piscima i sl.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Intangia Association, Španjolska

Španjolska neprofitna udruga Intangia traži partnere za natječaj za projekte suradnje u okviru programa Kreativna Europa za interdisciplinarni projekt SC-Self Copyright koji bi bio vezan uz upravljanje autorskim pravima na europskom teritoriju. Za sad imaju tri partnera iz Španjolske, Njemačke i Srbije.
 
natječaj

Program Lab Citoyens Francuskog instituta u Parizu - prijave

Francuski institut u Parizu osmislio je program pod nazivom LabCitoyen koji će u tjedan dana trajanja okupiti mlade ljude iz cijelog svijeta. Tema ovogodišnjeg izdanja je 'Obrazovanje i ljudska prava', program uključuje tematske obilaske, radionice i konferencije, a održat će se u Parizu od 1. do 9. srpnja 2018. Prijave se primaju do 7. prosinca 2017.!
 
izložba

Izložba 'Nikola Tesla – Mind from the Future'

Multimedijski izložbeni projekt Nikola Tesla – Mind from the Future, inspiriran jednim od najvećih svjetskih izumitelja, bit će postavljen od 25. studenog do 20. ožujka 2018. godine u Domu hrvatskih likovnih umjetnika, poznatom i kao Meštrovićev paviljon. 
 
natječaj

Program pomoći izdavaštvu 'A. G. Matoš' za 2018.

Natječaj Francuskog veleposlanstva u Hrvatskoj za pomoć prijevodima francuskih djela - PAP  “A. G. Matoš ” za sljedeću godinu otvoren je do 23. prosinca 2017. 
 
predstava

Opera 'Trubadur' nova premijera osječkog HNK-a

Opera u četiri čina "Trubadur" Giuseppe Verdia, u režiji Roberta Boškovića, prva je glazbena premijera osječkog Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u ovoj kazališnoj sezoni, a bit će praizvedena 25. studenog, izvijestili su u srijedu u tome kazalištu. 
 
nagrada

Josipa Lisac i Nenad Bach među dobitnicima priznanja HGU za 2017.

Josipa Lisac, Nenad Bach, Robert Funčić, Hladno pivo, Jovanka Bukvić "Josie" i posmrtno Mladen Magud dobitnici su godišnjih priznanja Hrvatske glazbene unije (HGU) za 2017.  
 
izložba

Izložba Ana Hušman u Galeriji Forum

Galerija Forum u Zagrebu poziva na otvorenje izložbe Ane Hušman - 6 sa 7 metara, koje će se održati u petak, 24. studenoga 2017. u 19 sati. Izložba je otvorena do 9. prosinca 2017.
 
predstava

Neobična božićna predstava 'Vol i magarac' Norberta Ebela premijerno u Kinoteci

Zagrebačka Kinoteka pridružuje se adventskom programu grada Zagreba predstavom 'Vol i magarac', duhovitom inačicom priče o Božiću i rođenju Djeteta iz Betlehema njemačkog dramatičara Norberta Ebela, čija će premijerna izvedba biti u nedjelju, 26. studenoga, nakon čega slijede tri izvedbe svake adventske nedjelje do 17. prosinca.
 
nagrada

Gavelline 'Priče iz Bečke šume' osvojile tri nagrade na festivalu Bez prevoda u Užicu

Predstava 'Priče iz Bečke šume' Ödöna von Horvátha u režiji Igora Vuka Torbice i produkciji zagrebačkog Gradskog dramskog kazališta 'Gavella' osvojila je tri nagrade na upravo završenom 22. jugoslovenskom pozorišnom festivalu Bez prevoda u Užicu, i to za najbolju žensku ulogu, te za kostimografiju i scenografiju.
 
koncert

Festival Anabasis: 'Hommage a padre Antonio Soler'

Veleposlanstvo Španjolske u Hrvatskoj u suradnji s Muzičkom akademijom u Zagrebu organizira događanje “Hommage a padre Antonio Soler” u okviru Orguljskog festivala “Anabasis”. 
 
natječaj

Međunarodni dan riječi - natječaj za kratku priču

Povodom Međunarodnog dana riječi, 23. studenog, časopis za književnost 'Kvaka', u ime 'Zaklade César Egido Serrano', poziva sve zainteresirane da napišu kratku priču do najviše 100 riječi na temu 'Mir u svijetu'.
 
izložba

Sara Rajaei & Neva Lukić: 'To the sea, a lake or another river'

Izložba Sare Rajaei i Neve Lukić pod nazivom To the sea, a lake or another river otvara se 23. studenoga 2017. u Galeriji 90-60-90 u Zagrebu, s početkom u 20 sati. 
 
radionica, kolonija

Besplatne 3D radionice u Osijeku

U petak i subotu, 24. i 25. studenog, u Osijeku se, u suradnji #labOS-a i UO Format C te čitavog niza autor(ic)a održavaju inkluzivne i participativne otvorene prezentacije i radionice na temu 3D tehnologija u recentnim inovativnim umjetničkim izričajima omogućenim računalnim i mrežnim tehnologijama. Prijave su u tijeku!
 
projekcija

'Trešnje', 'Snježni kanon' i 'Mi biramo Mliječnu stazu' na Kratkim slikama

Ova tri naslova bave se užicima i ženskom zabavom te nas vode kroz hotelske sobe, apartmane zimovalište, diskoteke i taksije u Kopenhagen, francuske Alpe i Beč. Projekcije su dio programske cjeline 'Iz Kratke baze 25 FPS-a' fokusirane na suvremeni kratkometražni film. Održavaju se 23. studenoga s početkom u 19,30 sati, u MM centru, a ulaz je slobodan!
 
izložba

Izložba božićnog nakita iz fundusa zagrebačkog Etnografskog muzeja

U Etnografskom muzeju u Zagrebu 28. studenoga u 18 sati otvorit će se izložba naslovljena Perje, jabuke i zrno soli – božićni nakit iz fundusa zagrebačkog Etnografskog muzeja. Nakon otvorenja uslijedi će koncert „Božićne pjesme“ u izvedbi Folklornog ansambla "Zagreb-Markovac".  
 
natječaj

Novi poziv Europske komisije za kulturne i kreativne prostore i gradove

Na temelju Godišnjeg plana rada za 2018. godinu, u okviru programa Kreativna Europa otvoren je Poziv za projektne prijedloge za kulturne i kreativne prostore i gradove. Cilj je Poziva potpora inovacijama u kulturnom i kreativnom sektoru za koju je odvojeno 1,5 milijuna eura. Iznos će se alocirati za razvoj samo jednog projekta koji odgovara specifičnim ciljevima Poziva. Rok za podnošenje prijava jest 5. veljače 2018.
 
natječaj

Otvoren natječaj CircusNext PlaTFoRMe

CircusNext PLaTFoRM, posvećena razvoju i promociji suvremenog cirkusa u Europi, otvorila je natječaj za dodjeljivanje sredstava za razvoj projekata u ediciji 2017./2019., a prijave se primaju do 29. prosinca 2017.
 
izložba

'Vrijeme došašća', skupna izložba

Otvorenje skupne izložbe slika članova Likovnog studija Hrvatsko-talijanskog Društva Zagreb i članova HDLU Zagreb, pod nazivom ”Vrijeme došašća”, održat će se u srijedu, 29. studenoga 2017. u 19 sati, u Napretkovom kulturnom centru u Zagrebu.
 
predstava, djeca, mladi

'Tko je Videku napravio košuljicu' – premijera u ZKL-u

Zagrebačko kazalište lutaka najavljuje premijeru predstave 'Tko je Videku napravio košuljicu', nastalu prema djelu slovenskog književnika Frana Levstika, koja će se održati u petak, 24. studenog, u 19 sati.
 
obljetnica, proslava, koncert

Koncert Zadru na dar

U petak, 24. studenog u Koncertnoj dvorani braće Bersa s početkom u 19 sati održat će se koncert profesora Glazbene škole Blagoje Bersa u povodu Dana grada Zadra pod nazivom Zadru na dar.  
 
x ostalo

Lako razumljiva knjiga / Ivan Meštrović

Izašla je prva knjiga u ediciji  „Lako razumljiva knjiga“ Muzeja Ivana Meštrovića - Ivan Meštrović. Knjige u ovoj ediciji namijenjene su svim osobama, posebice onima koji imaju intelektualne poteškoće s čitanjem i razumijevanjem, koji traže jednostavan sadržaj i osnovne informacije o temi, kao i osobama koje ne poznaju dobro hrvatski jezik.
 
izložba

Siniša Labrović: Sretna stara godina / Happy old year

U subotu 25. studenoga u koprivničkoj AK galeriji gostuje umjetnik Siniša Labrović. Za ovu izložbu nastali su autorovi novi radovi objedinjeni pod nazivom „Sretna stara godina“ koji se sastoje od prostornih instalacija, videa i performansa. Program počinje u 20 sati.
 
izložba

Gradska galerija Fonticus Grožnjan: Leon Vidović & Petar Dugandžić

Gradska galerija Fonticus Grožnjan 23. studenoga od 19 sati predstavlja dvije samostalne prezentacije: 1.) Leon Vidović: Zemljane perle, samostalna izložba, 2.) Petar Dugandžić / Rainbow23: Izgubljeni Miraz IV. (Sazviježđa 4/23), performance, izložbena prezentacija.  
 
najave

Postavljanje spomen-biste Rajmunda Kuparea u Santiagu

23. studenoga 2017. na Institutu za estetiku Čileanskog papinskog katoličkog sveučilištu u Santiagu, bit će upriličeno postavljanje i svečano otkrivanje spomen-biste Rajmunda Kuparea, hrvatskog dominikanca, književnika i estetičara.  
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Revenue promotion Ltd, Ukrajina

Inovativno kazalište Revenue Promotion Ltd traži partnere za prijavu na natječaj za projekte suradnje s projektnom idejom kazališnih izvedbi u nekazališnim prostorima – site specific theatre.
 
izložba

Vedran Perkov - 'Smetnje', izložba

U galeriji „K2“ Križevci otvara se u četvrtak, 23. studenog s početkom u 20 sati multimedijalna izložba splitskog vizualnog umjetnika Vedrana Perkova pod nazivom „Smetnje“.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Inicijativa za umjetnost UAMAZE, Ukrajina

Inicijativa za umjetnost UAMAZE sa sjedištem u Kijevu želi biti partner ili vodeći partner u projektima za natječaj za projekte suradnje u području baštine, vizualnih umjetnosti, u interdisciplinarnim projektima te onima koji se bave razvojem publike.
 
koncert

13. Pozitivan koncert u Domu sportova

Trinaesto izdanje Pozitivnog koncerta, posvećenog obilježavanju Svjetskog dana AIDS-a, predstavit će u subotu 2. prosinca u zagrebačkom Domu sportova čak pet izvođača - Brkove, Kawasaki 3P, Elemental, Repetitor i Otrovnu Kristinu, koji su se tim povodom priključili nacionalnoj kampanji "Nauči, primjeni, podijeli", usmjerenoj na bolje razumijevanje odgovornog spolnog ponašanja.
 
natječaj, nagrada

Prijave za European Press Prize 2018.

Europska novinarska nagrada dodjeljuje se u četiri kategorije, a svaka iznosi 10.000 eura. Žiri ima mogućnost dodijeliti i posebnu nagradu za iznimno dostignuće. Nominirani radovi bit će objavljeni na internetskim stranicama Europske novinarske nagrade (European Press Prize). 
 
najave

Istaknuta švedska dječja književnica Jujja Wieslander idući tjedan u Zagrebu

Cijenjena švedska dječja književnica Jujja Wieslander gostovat će sljedeći tjedan u Zagrebu, gdje će u sklopu dječjeg književnog projekta "Mala slova" u organizaciji Knjižare Ljevak u utorak 28. studenoga predstaviti novu seriju svojih slikovnica prevedenih na hrvatski jezik. 
 
koncert

Umjetnici milanskog opernog hrama Cameristi della Scala u subotu u Zagrebu

Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog u Zagrebu ugostit će u subotu 25. studenog Cameriste della Scala, umjetnike slavnog milanskog opernog hrama Teatro alla Scala, koji će za zagrebačku publiku izvesti program koji je prethodno s oduševljenjem odobrila publika newyorškog Carnegie Halla. 
 
obavijest

Promocija knjige 'Moj budući otac osjeća da ga gledam' Branislava Glumca >>>

 
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>

 http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu