info
 
natječaj

Natječaj za književnu nagradu 'Tea Benčić Rimay'

Natječaj za književnu nagradu 'Tea Benčić Rimay' raspisuje Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak. Nagrada se dodjeljuje u svrhu poticanja književnog stvaralaštva te kao doprinos potpori i vrednovanju najboljih književnih ostvarenja za pjesmu u prozi. Natječaj je otvoren od 25. rujna do 27. listopada 2017.
 
najave

Kazališna sezona riječkoga HNK otvara se koncertom 'Juranić i Jurinić'

Kazališna sezona HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci otvorit će se 29. rujna koncertom 'Juranić i Jurinić' na kojem će nastupiti pijanist Aljoša Jurinić uz orkestar Opere tog kazališta i pod ravnanjem Zorana Juranića, najavljeno je na konferenciji za novinstvo u ponedjeljak.   
 
konferencija, znanstveni skup

XXIX. Knjiga Mediterana

U sklopu ovogodišnje Knjige Mediterana održat će se četiri međunarodna znanstvena skupa na kojima će sudjelovati preko devedeset izlagača, kao i predstavljanje niza knjiga, časopisa i zbornika...  
 
predstavljanje

Lukša Peko: 'Marin Držić'

Grafičko-pjesnička mapa Lukše Peka 'Marin Držić' predstavit će se u Domu Marina Držića u utorak, 26. rujna 2017. u 20 sati.  
 
predstavljanje, festival

Objavljen cjelokupni program Festivala 25 FPS

Trinaesto izdanje Internacionalnog festivala eksperimentalnog filma 25 FPS počinje u četvrtak 28. rujna i traje do nedjelje 1. listopada u Kinu SC, Teatru &TD, MM Centru i Francuskom paviljonu. Nekoliko dana nakon proglašenja pobjednika u Zagrebu, festival 4. i 5. listopada s dijelom programa gostuje u riječkom Art-kinu Croatia. 
 
izložba

Slaven Tolj: Izložba za JZZ

Otvorenje izložbe Slavena Tolja u Galeriji VN u Zagrebu održat će se u utorak, 26. rujna u 19 sati. 
 
izložba

Stjepan Šandrk i Daniele Fortuna – Sinteza tradicije i suvremenosti

U suradnji Laube - kuće za ljude i umjetnost, nezavisne kustosice Frankice Mitrović Mihić i talijanske galerije WinArts, u četvrtak 28. rujna u 19 sati, u Laubi se otvara izložba 'Sinteza tradicije i suvremenosti' dvojice mladih, već afirmiranih umjetnika - hrvatskog slikara Stjepana Šandrka i talijanskog kipara Danielea Fortune. 
 
nagrada

Nagrade domaćim naslovima na Međunarodnom festivalu animiranog filma u Ottawi

Na netom završenom 39. Međunarodnom festivalu animiranog filma u Ottawi u Kanadi nagrađene su tri manjinske hrvatske koprodukcije: Manivald Chintis Lundgren za najbolji scenarij, Aerodrom Michaele Müller za najbolji zvuk, a počasno je priznanje dobila Ježeva kuća Eve Cvijanović.  
 
predstavljanje

Nakladništvo mađarskih Hrvata na 47. VBV

Nakladništvo mađarskih Hrvata s izvrsnim autorskim osobnostima bit će predstavljeno u popratnim programima na 47. Varaždinskim baroknim večerima u Varaždinu dana 27. i 28. rujna 2017.
 
predstavljanje, festival

Predstavljen program međunarodnoga festivala dizajna Plana D

Program međunarodnog festivala dizajna 'Plan D' predstavljen je na konferenciji za novinare u ponedjeljak u prostoru bivšega diskonta iza Tehničkog muzeja Nikola Tesla u Zagrebu. 
 
festival

II. Periskop - festival suvremenog plesa i pokreta

U Rijeci će se od 7. do 15. listopada 2017. održati drugo izdanje Periskopa – festivala suvremenog plesa i pokreta s ukupno trinaest izvedbi i tri edukativna programa.  
 
seminar

Važnost narodnih bajki i umijeće pripovijedanja - seminar

Uvodni seminar za pripovjedače održat će se sredinom listopada. Seminar je zamišljen kao poticaj pedagozima, nastavnicima, profesorima, studentima, kao i roditeljima, u radu s djecom i mladima. Voditeljica seminara je Jasna Held, a mjesto održavanja - Centar za kulturu i film Augusta Cesarca u Zagrebu.
 
festival

10. BIT festival / Blind in Theatre - Slijepi u kazalištu

Od 5. do 11. listopada 2017. u kazališnoj dvorani Vidra, održat će se 10. međunarodni festival kazališta slijepih i slabovidnih, BIT /blind in theatre/, na kojemu će nastupiti kazališne grupe iz Crne Gore, Njemačke, SAD-a, Velike Britanije i Hrvatske.  
 
festival

Sounded Bodies festival 2017.

Treći Sounded Bodies  international performance festival ove se godine u organizaciji udruge Domino održava od 26. rujna do 1. listopada u Zagrebačkom plesnom centru s fokusom na predstave koje se poigravaju upotrebom glasa i zvuka te njihovom povezanošću s tijelom i fizikalnošću, u selekciji koreografa i plesnog umjetnika Brune Isakovića. 
 
nagrada

Andreju Nikolaidisu nagrada 'Meša Selimović' za najbolji roman 2016. godine

Knjiženik Andrej Nikolaidis dobitnik je nagrade "Meša Selimović" za najbolji roman objavljen tijekom 2016. godine na području Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore, a to priznanje zaslužio je djelom objavljenim pod naslovom "Mađarska rečenica". 
 
izložba

Strast stvaranja: remek-djela iz zbirke Fundacije Maeght

Izložba 'Strast stvaranja: remek-djela iz zbirke Fundacije Maeght' otvara se u Umjetničkom paviljinu u Zagrebu, 5. listopada o.g.
 
izložba

Vedute Venecije iz Zbirke umjetnina Intese Sanpaolo

Izložba 'Vedute Venecije iz Zbirke umjetnina Intese Sanpaolo' otvara se 25. rujna 2017. u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt.
 
nagrada

Laureati primili nagrade za izvanredna postignuća na zaštiti kulturne baštine

Zaštita kulturne baštine u Hrvatskoj sustavna je briga mnogih predanih konzervatora i ustanova, među kojima su i laureati Nagrade "Vicko Andrić" za 2016. Zorisav Horvat, Jasna Jeličić Radonić i Ekomuzej Batana u Rovinju koji su tu prestižnu nagradu primili u petak na svečanosti u Muzeju Mimari. 
 
obavijest

Preminuo skladatelj Pero Gotovac

Skladatelj, dirigent, glazbeni producent i dugogodišnji glazbeni urednik Jugotona, Pero Gotovac preminuo je u četvrtak u Zagrebu, u 91. godini.
 
predstavljanje

Zagreb Reads Europe: Llŷr Gwyn Lewis i Asja Bakić

U nedjelju, 24. rujna, u 19 sati, u klubu Booksa, sklopu programa 'Zagreb Reads Europe' gostuje velški autor Llŷr Gwyn Lewis i spisateljica, pjesnikinja, prevoditeljica i blogerica Asja Bakić.
 
izložba

Izložba Nikole Vrljića u Petrinji

U ponedjeljak, 25. rujna, u 20 sati, u Galeriji Krsto Hegedušić u Petrinji, otvara se izložba suvremenog hrvatskog kipara NIkole Vrljića pod nazivom 'Odbjegli'. Izložba ostaje otvorena do 30. listopada.
 
novo izdanje

26. Dani Frane Petrića

U organizaciji Hrvatskog filozofskog društva, uz suradnju Grada Cresa, od 24. do 30. rujna, u Cresu će se održati dvadeset i šesta po redu međunarodna znanstveno-kulturna manifestacija Dani Frane Petrića. Svečano otvaranje održat će se u ponedjeljak, 25. rujna, u 9 sati, u Velikoj dvorani hotela Kimen.
 
izložba

Vinko Šaina / Slikar svjetla

Danas, 22. rujna, s početkom u 19 sati, u Gradskoj galeriji Labin, otvara se samostalna izložba Vinka Šaine pod nazivom 'Slikar svjetla', te predstavljanje umjetnikove monografije. Osim u prostoru Gradske galerije, izložba biti će postavljena i u Galeriji Alvona, te u galerijskom prostoru Narodnog muzeja Labin, a može se razgledati do 21. listopada.
 
predavanje, tribina

Bruno Latour - O koncepciji misaonih izložbi

U Muzeju suvremene umjetnosti, u Dvorani Gorgona, u subotu, 23. rujna, s početkom u 19 sati, francuski filozof, sociolog i antropolog Bruno Latour održat će predavanje 'O koncepciji misaonih izložbi'. Predavanje je na engleskom jeziku, a ulaz je slobodan.
 
okrugli stol

14. okrugli stol za knjižnične usluge za osobe s invaliditetom i osobe s posebnim potrebama

14. okrugli stol za knjižnične usluge za osobe s invaliditetom i osobe s posebnim potrebama održat će se 6. listopada 2017. u Zagrebu, Gradska knjižnica, Starčevićev trg 6/1. Tema okruglog stola: Nacionalna kampanja za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom 'I ja želim čitati!': postignuća i izazovi.
 
obavijest

Projekt 'HRČAK u splitskim dječjim ambulantama'

Akcija prikupljanja dječjih knjiga u sklopu projekta 'HRČAK u splitskim dječjim ambulantama' odvijat će se od 20. rujna do 15. listopada 2017. u knjižnicama Gradske knjižnice Marka Marulića te u Klubu mladih Split.
 
festival, koncert

Zagrebački festival klavirskih dua

Zagrebački festival klavirskih dua održat će se od 4. do 7. listopada 2017.
 
predstava

Gradsko dramsko kazalište Gavella premijernu sezonu počinje predstavom Joela Pommerata

Gradsko dramsko kazalište Gavella premijernu sezonu počinje predstavom Joela Pommerata "Ponovno ujedinjenje dviju Koreja" u režiji Paola Magellija (19,30 sati, GDK Gavella, Frankopanska 8).  
 
nagrada

Dodjelom nagrada završava 50. međunarodni festival kazališta lutaka

Dodjelom nagrada završava 50. međunarodni festival kazališta lutaka PIF (20 sati, Kulturni centar Travno). Nakon dodjele nagrada Umjetnička akademija u Osijeku izvest će predstavu izvan konkurencije "Iza papira". 
 
izložba

Svečano otvorenje novih prostora Muzeja moderne i suvremene umjetnosti Rijeka

Državni tajnik Krešimir Partl prisustvovat će u petak, 22. rujna 2017. godine, u 11 sati na svečanom otvorenju prve faze uređenja prostora Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, koje se otvara velikom retrospektivnom izložbom „Tomislav Gotovac Anticipator kriza – Kuda idemo ne pitajte“.   
 
natječaj, nagrada

Natječaj za dodjelu Nagrade Stjepan Šulek za 2017.

Temeljem Pravilnika o dodjeli Nagrade Stjepan Šulek, Upravni odbor Fonda Stjepan Šulek, donio je odluku o objavi natječaja za dodjelu Nagrade Stjepan Šulek za skladateljsko djelo za 2017. godinu. 
 
festival

Program Međunarodnog festivala dizajna Plan D 2017: “Tehnooptimizam / Tehnopesimizam”

Upoznajte se s programom osmog izdanja festivala donedavno poznatog kao DAN D, koji ima novi format i novo ime – PLAN D! Festival, koji organizira Hrvatsko dizajnersko društvo u partnerstvu s Tehničkim muzejem Nikola Tesla, održat će se već sljedećeg tjedna, od 27. rujna do 1. listopada 2017. u prostoru diskonta iza Tehničkog muzeja.  
 
izložba

Otvorenje izložbe ISPIT 2017 studenata diplomskog studija fotografije ADU

Otvorenje izložbe ISPIT 2017 studenata diplomskog studija fotografije ADU, koje će se održati u utorak, 26. rujna u Galeriji Studentskoga centra (Savska 25) u 20 sati. Izložba će se moći pogledati do 7. listopada, radnim danom od 12 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati.
 
predstavljanje

Predavanje - Izgradnja u Nacionalnom parku Plitvička jezera

U sklopu Dana europske baštine 2017. godine u Društvu povjesničara umjetnosti Hrvatske, Martina Ivanuš povjesničarka umjetnosti održat će predavanje pod nazivom Izgradnja u Nacionalnom parku Plitvička jezera.
 
najave

Glazbene udruge u akciji 'Slušajmo hrvatsko'

Hrvatske glazbene udruge ove su se godine akcijom 'Slušajmo hrvatsko' priključile svečanoj proslavi 20-og rođendana akcije 'Kupujmo hrvatsko' koju Hrvatska gospodarska komora organizira 21. i 22. rujna 2017. na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. 
 
festival

6. Flamenco Festival Zagreb

6. Flamenco festival održava se od 20. do 22. rujna na dvije lokacije – u klubu Vespa i u Zagrebačkom kazalištu lutaka.  
 
koncert

Latvijski radijski zbor i maestro Sigvards Klava otvaraju novu sezonu ciklusa Sfumato u HGZ-u

U ponedjeljak, 25. rujna, počinje nova sezona ciklusa Sfumato Zbora HRT-a u novom prostoru - Hrvatskom glazbenom zavodu. Sezonu otvara jedan od najboljih zborova svijeta - Latvijski radijski zbor pod vodstvom jednako sjajnog maestra Sigvardsa Klave.  
 
koncert

Svečano otvorenje koncertne sezone Zagrebačke filharmonije

Zagrebačka filharmonija koncertnu sezonu 2017./2018. svečano će otvoriti 21. i 22. rujna 2017. godine u Hramu glazbe – Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. 
 
koncert

Autorski koncert Davorina Kempfa u povodu 70. rođendana

Hrvatsko društvo skladatelja i Cantus pozivaju na autorski koncert Davorina Kempfa u povodu 70. rođendana, u utorak, 10. listopada 2017. u 20 sati, u Dvorani Blagoje Bersa na Muzičkoj akademiji.
 
festival

Festival letećih gitara od 13. do 15. listopada u Varaždinu

Drugi Festival letećih gitara održat će se u Varaždinu od 13. do 15. listopada, najavljeno je u utorak na konferenciji za novinare.  
 
izložba

Retrospektivnom izložbom „Tomislav Gotovac Anticipator kriza – Kuda idemo ne pitajte“ otvara se novi prostor Muzeja moderne i suvremene umjetnosti

Dovršena je prva faza uređenja prostora Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci u dijelu prostora H-objekta u Benčiću. Uređeni dio prostora otvara se velikom retrospektivnom izložbom „Tomislav Gotovac Anticipator kriza – Kuda idemo ne pitajte“  
 
najave

Otvorenje MIMO 5 sezone uz 'Dreampop jučer, danas, sutra'

Prvi koncert pete MIMO sezone održat će se 8. listopada 2017. u multimedijskoj dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti, uz izravan prijenos na Prvom programu Hrvatskoga radija i live videostreaming.  
 
festival

Svečano otvorenje 47. Varaždinskih baroknih večeri

Koncertom Zbora Purcell i Orkestra Orfej Japan u petak, 22. rujna, počinju Varaždinske barokne večeri na kojima će se ove godine predstaviti najbolji mađarski ansambli, najavljeno je na konferenciji za novinare u varaždinskoj Gradskoj vijećnici na kojoj je istaknuto da će zemlja partner idućeg VBV-a biti Japan. 
 
izložba

Otvorenje izložbe GUTENBERG I SLAVENSKI SVIJET

U srijedu, 20. rujna 2017. s početkom u 18 sati u dvorani Knjižnice Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti na Strossmayerovom trgu 14 u Zagrebu će se održati otvorenje izložbe GUTENBERG I SLAVENSKI SVIJET. 
 
obavijest

Svečana dodjela Nagrade „Vicko Andrić“ za 2016. godinu

Svečanost dodjele  Nagrade „Vicko Andrić“ za izvanredna postignuća u području zaštite kulturne baštine u Hrvatskoj održat će se u petak, 22. rujna 2016. godine, u 13 sati u Muzeju Mimara. Nagrade će dodijeliti državni tajnik Ministarstva kulture RH dr. sc. Ivica Poljičak.
 
izložba

Ana Mušćet: Zastave – Galerija Antuna Augustinčića, Klanjec, 21. rujna – 21. listopada 2017.

Povodom Međunarodnog dana mira, u četvrtak 21. rujna 2017. u 11.30 sati u Galeriji Antuna Augustinčića u Klanjcu otvara se izložba akademske kiparice Ane Mušćet.
 
predstavljanje

Predstavljanje biciklističkog vodiča po kontinentalnoj Hrvatskoj u Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” Koprivnica

U srijedu, 20. rujna 2017. u 19 sati u Čitaonici tiska Knjižnice i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica, uz Europski tjedan kretanja te u okviru programa Zelena knjižnica,  Lidija Vrečar Mišćin i Robert Rigo predstavit će knjigu Biciklistički vodič - Središnja Hrvatska, Slavonija, Baranja i zapadni Srijem. 
 
predavanje, tribina

Glazbena škola u Varaždinu i Hrvatsko društvo glazbenih teoretičara organiziraju 13. dane teorije glazbe - 21. i 22. listopada 2017.

Ovogodišnji Dani teorije glazbe održat će se u Glazbenoj školi u Varaždinu – gradu glazbe.  
 
izložba

Otvorenje izložbe 125 godina Fotokluba Zagreb

Galerija umjetnina Narodnog muzeja Zadar poziva na svečanost otvorenja izložbe 125 GODINA FOTOKLUBA ZAGREB, u četvrtak, 21. rujna 2017. u 20 sati, u Kneževoj palači, Poljana Šime Budinića 3, Zadar.
 
natječaj, radionica, kolonija

Radionice o upravljanju projektnim ciklusom u svrhu bolje apsorpcije sredstava Europskog socijalnog fonda (ESF)

Tijekom listopada i studenog 2017. održat će se osam radionica na temu upravljanja projektnim ciklusom u osam gradova u Republici Hrvatskoj. 
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>


http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu