info
 
izložba

Izložba 'Kreativni Šangaj' u Galeriji Forum

U povodu proslave 38 godina sestrinskih odnosa između gradova Šangaja i Zagreba, u Galeriji Forum od 18. do 22. lipnja 2018. godine održat će se prigodan program pod nazivom 'Čudesni Šangaj'. Program uključuje izložbu fotografija i plakata 'Kreativni Šangaj'.
 
izložba

Izložba Lene Kramarić u Valletti

Nakon uspješnog projekta ‘Croatia collection’ (Sao Paulo, Brazil, ožujak 2018), hrvatska umjetnica Lena Kramarić pozvana je izložiti svoje radove u europskoj prijestolnici kulture Valletti, u sklopu ‘Croatia National Day 19th June 2018 Malta’.  
 
izložba

Prva samostalna izložba Roka Birimiše

Večeras, 18. lipnja u 20 sati, u galeriji kluba Kocka u Splitu, otvara se prva samostalna izložba mladog splitskog umjetnika Roka Birimiše. 
 
izložba

Hrvatski restauratorski zavod najavljuje izložbu u Zadru

U Europskoj godini kulturne baštine Hrvatski restauratorski zavod organizira izložbu dvojne tematike – o 60. obljetnici djelovanja zadarske restauratorske radionice te o istraživanjima, konzerviranju i restauriranju poliptiha sv. Martina Vittorea Carpaccia iz zadarske katedrale sv. Stošije. Izložba se otvara 21. lipnja u 19 sati, na adresi - Stalna izložba crkvene umjetnosti (SICU), Trg opatice Čike 1, Zadar. 
 
festival

Na Lovrijencu 5. festival 'Midsummer Scene' od 20. lipnja do 4. srpnja

Jubilarno peto izdanje festivala 'Midsummer Scene Festivala' održat će se na dubrovačkoj tvrđavi Lovrjenac od 20. lipnja do 4. srpnja s bogatim programom, najavila je u ponedjeljak u Dubrovniku producentica festivala Darija Mikulandra Žanetić. 
 
natječaj

Poziv na sudjelovanje u 'free_art_-_source' - izložbi programskog kôda

Treće izdanje izložbe free_art_-_source otvoreno je međunarodnim aplikacijama novomedijskih autora/ica (umjetnika/ica, kodera/ica, majstor(ic)a kolažiranja kôda) za sudjelovanje u izložbi koja će se održati u srpnju 2018., u galeriji Filodrammatica, u suradnji udruge Filmaktiv i umjetničke organizacije Format C. Rok za predaju aplikacija je 25. lipnja 2018.
 
obljetnica, proslava, izložba

7. rođendan Laube / Silvio Vujičić

U srijedu 20. lipnja 2018. u 20 sati Lauba - Kuća za ljude i umjetnost rođendan će proslaviti otvorenjem velike izložbe Silvija Vujičića. Izložba ostaje otvorena do 25. kolovoza 2018.
 
najave

Predstavljanje knjige 'Zanemarena baština. Prostorne strukture sela u Hrvatskoj'

Hrvatski muzej arhitekture HAZU i izdavačka kuća Srednja Europa pozivaju na predstavljanje knjige 'Zanemarena baština. Prostorne strukture sela u Hrvatskoj', autorice dr. sc. Jasenke Kranjčević, koje će se održati u srijedu 20. lipnja 2018. u Hrvatskom muzeju arhitekture HAZU, s početkom u 18 sati. 
 
koncert

Branimirova godina - Koncert srednjovjekovne i renesansne glazbe

U sklopu cjelogodišnjeg programa 'Hrvatska u vrijeme kneza Branimira - Branimirova godina', u susret Svjetskom danu glazbe, Arheološki muzej u Zagrebu daruje svojim posjetiteljima Koncert srednjovjekovne i renesansne glazbe u izvedbi ansambla Marco Polo. Koncert će se održati u srijedu, 20. lipnja 2018. s početkom u 20 sati, u Velikoj dvorani Arheološkog muzeja u Zagrebu. Ulaz je besplatan.
 
izložba

Vera Josipović: Mala retrospektiva

U utorak, 19. lipnja 2018., u Muzeju Mimara otvara se izložba Vere Josipović - Mala retrospektiva. Izložba je otvorena do 22. srpnja 2018.  
 
izložba

Edina Selesković: 'Think Freedom'

Galerija Klovićevi dvori u Zagrebu od 19. lipnja do 22. srpnja 2018. predstavlja izložbu instalacije Edine Selesković pod nazivom 'Think Freedom'. Izložba se otvara u utorak u 20 sati u atriju GKD.
 
izložba

Galerija Nova predstavlja izložbu 'Intervali, kolizije'

Vodnjanska Apoteka kustosice Branke Benčić gostuje u Galeriji Nova u Zagrebu s izložbom 'Intervali, kolizije' (Ben Cain, Igor Grubić, Jelena Jureša). Izložba se otvara 20. lipnja u 20 sati. Otvorenju će prethoditi razgovor Jelene Jureša i Igora Grubića, Geografija vremena, isti dan u 19 sati.
 
najave

Svečana dodjela 'Nagrade Vladimir Nazor' za 2017. godinu

Svečana dodjela „Nagrade Vladimir Nazor“ za najbolja umjetnička ostvarenja u Republici Hrvatskoj za 2017. godinu na području književnosti, glazbe, filma, likovnih i primijenjenih umjetnosti, kazališne umjetnosti te arhitekture i urbanizma održat će se u utorak, 19. lipnja 2018. godine u 20 sati, u Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu.   
 
izložba

Izložba fotografija 'Balkan Trails exhibition' u Osijeku

Centar za mir, nenasilje i ljudska prava – Osijek i Arheološki muzej Osijek pozivaju na otvorenje izložbe 'Balkan Trails exhibition' slovenskih autora: Ciril Jazbec, Matic Zorman, Boštjan Pucelj i Matej Povše koja će se održati u utorak, 19. lipnja 2018. u 12 sati,  u Arheološkom muzeju Osijek.
 
projekcija

Promocija filma o umijeću sviranja cimbala

Muzej Međimurja Čakovec poziva na promociju filma o umijeću sviranja cimbala. Projekcija će se održati u srijedu, 20. lipnja 2018. godine, u 19:00 sati, u prostorima Muzejskog informativnog centra (Muzej Međimurja Čakovec, Trg Republike 5, Čakovec).
 
izložba

Miran Šabić: Vremenska kapsula

Izložba Mirana Šabića pod nazivom 'Vremenska kapsula' otvara se u MSU galeriji u Zagrebu 20. lipnja u 19 sati. 
 
izložba

Izložba Vitolda Košira – Glazba

U Gliptoteci HAZU u Zagrebu, večeras, 18. lipnja u 19 sati, otvara se izložba Vitolda Košira pod nazivom 'Glazba'. Izložba ostaje otvorena do 31. srpnja 2018.
 
nagrada

Dubravka Ugrešić dobitnica 11. nagrade tportala za 'Lisicu'

Nagrada tportala za najbolji hrvatski roman u 2017. godini dodijeljena je u petak u Zagrebu Dubravki Ugrešić, kojoj je 50 tisuća kuna vrijedno književno priznanje donio roman "Lisica", knjiga o književnosti, piscima i pripovijedanju te njihovim ulogama u suvremenom društvu, koju je žiri proglasio 'remek djelom najveće hrvatske majstorice pripovijedanja'. 
 
predavanje, tribina

Predavanje 'Židovi u Hrvatskoj za vrijeme prvoga svjetskoga rata (1914.-1918.)'

Hrvatsko-izraelsko društvo poziva na predavanje dr. sc. Ljiljane Dobrovšak pod naslovom: Židovi u Hrvatskoj za vrijeme prvoga svjetskoga rata (1914.-1918.), koje će se održati u srijedu, 20. lipnja 2018. u 19 sati, u Kulturnom centru 'Šalom' u Zagrebu.
 
natječaj

53. zagrebački salon - Desetljeće 2008-2018: učimo li od kriza?

Ovogodišnji Zagrebački salon (pod naslovom Desetljeće 2008-2018: učimo li od kriza?) posvećen je arhitekturi i urbanim procesima koji su obilježili desetljeće. Radovi se prijavljuju do 2. srpnja 2018.
 
izložba

Izložba Fadila Vejzovića 'Moja Galateja'

U subotu 16. lipnja 2018. u 12 sati otvara se izložba akademskog slikara Fadila Vejzovića u Galeriji Mala, Trg bana Josipa Jelačića 6, Zagreb. Autor izlaže novi ciklus ženskih aktova pod nazivom Moja Galateja.
 
izložba

Kuća Bukovac predstavlja izložbu 'Pepelu velikog Bukovca'

U subotu, 16. lipnja 2018. u 20 sati, u Kući Bukovac u Cavtatu otvara se izložba pod nazivom - Pepelu velikog Bukovca.
 
koncert

Koncert Varaždinskog komornog orkestra u Vukovaru

Varaždinski komorni orkestar održat će u subotu, 16. lipnja 2018., koncert u klaustru Franjevačkog samostana Vukovar, s početkom u u 19:00 sati.
 
festival

Od 20. lipnja održat će se 13. 'Siscia jazz & blues festival'

Nakon što se u proteklih 12 godina 'Siscia jazz & blues festival' profilirao u jedinstvenu glazbenu manifestaciju kojom je Sisak dobio posebno mjesto na jazz karti Europe, u petak je najavljeno 13. izdanje festivala, koji će se održati od 20. lipnja do 11. srpnja. 
 
natječaj, konferencija, znanstveni skup

Poziv za sudjelovanje na književno-znanstvenom skupu 'Žensko nasljeđe: roba, spektakl ili muzej za sve?'

Centar za ženske studije Zagreb u suradnji s Odsjekom za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta u Zagrebu objavljuje Poziv za sudjelovanje na književno-znanstvenom skupu s međunarodnim sudjelovanjem: Žensko nasljeđe: roba, spektakl ili muzej za sve?  
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u ISO - Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi u 2019. godini

Izložbeni salon Izidor Kršnjavi poziva umjetnike, grupe umjetnika i kustose da se prijave na Natječaj za izlaganje u 2019. godini. Prijave se primaju do 10. srpnja 2018. 
 
obljetnica, proslava

Grožnjan. Grad umjetnika. 50 godina

U subotu, 16. lipnja u 19.00 sati, u Koncertnoj dvorani Grožnjan održat će se predstavljanje monografije Grožnjan · Grisignana. Grad umjetnika · Città degli artisti. 50 godina / 50 anni.
 
najave

12. Međunarodni viteški turnir u Sv. Ivanu Zelini

U subotu, 16. lipnja 2018. godine, u Svetom Ivanu Zelini održava se dvanaesti Međunarodni viteški turnir sa novim, atraktivnim programom.  
 
natječaj

Stipendije Njemačkog saveznog parlamenta (IPS) za 2019. godinu

Njemački savezni parlament (Deutscher Bundestag) već dugi niz godina raspisuje natječaj za više petomjesečnih stipendija, koje stipendistima omogućavaju neposredni rad sa zastupnicima Bundestaga te sudjelovanje na akademskom programu tri Sveučilišta u Berlinu.  
 
festival, najave

Varaždinski Špancirfest od 17. do 26. kolovoza

Jubilarno, slavljeničko 20. izdanje popularnog Špancirfesta u Varaždinu u deset dana, od 17. do 26. kolovoza, donosi brojne novine i iznenađenja, uz želju da svojim posjetiteljima ponudi najbolje, najavljeno je u četvrtak u dvorištu varaždinske palače Sermage. 
 
natječaj

Međunarodni natječaj za fotografiranje 'Oči mladih na putovima svile'

Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO primilo je poziv za sudjelovanje na međunarodnom natječaju za fotografiranje Oči mladih na putovima svile. Prijave na natječaj primaju se do 15. srpnja 2018.
 
predstavljanje

Predstavljena knjiga Mirjane Polić Bobić 'Hrvatska / Španjolska: kulturne i povijesne veze'

Knjiga Mirjane Polić Bobić 'Hrvatska / Španjolska: kulturne i povijesne veze' predstavljena je u četvrtak u palači Dverce u Zagrebu. 
 
festival

Festival frankofonske šansone u Samoboru

Dva koncerta u organizaciji Udruge Samobor-Chassieux i profesora francuskog jeztika u Hrvatskoj održat će se ovaj vikend Samoboru. Više od 150 pjevača svih uzrasta, uz pratnju benda 'Krivi smjer' iz Samobora, slavit će Frankofoniju kroz glazbu.  
 
festival

U subotu otvorenje 58. međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku

Predstavom Zorana Krilića 'Jaje', u režiji Sanje Hrnjak i u izvedbi Gradskoga kazališta Zorin doma iz Karlovca, u subotu počinje 58. međunarodni dječji festival u Šibeniku na kojem će do 30. lipnja nastupiti izvođači i umjetnici iz 22 države. 
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Komorno kazalište Grada Kaunasa (Litva)

Komorno kazalište Grada Kaunasa želi razviti projekt za prijavu na natječaj za projekte suradnje u programu Kreativna Europa čiji će projektni cilj biti jačanje i uključivanje zajednice te povećanje dostupnosti kulture u zajednici.
 
projekcija, najave

Ljeto u kinu Europa

Ovogodišnje Ljeto u kinu Europa u to zagrebačko kino donosi od 21. lipnja do 1. rujna više od 70 filmskih naslova koji su tijekom godine prikazivani u sklopu redovnog programa, kao hit ostvarenja europske kinematografije. 
 
izložba

Tina Gverović: Mehanizacija snova

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Dubrovnik i Galerija Flora pozivaju na otvorenje izložbe 'Mehanizacija snova' / 'Mechanization of Dreams' Tine Gverović koje će se održati u petak, 15. lipnja u Galeriji Flora u 21 sat. Izložba će biti otvorena do 10. srpnja 2018.
 
izložba

Enter into My Life – Andy Warhol u Zadru

Hrvatska kulturna scena od 15. lipnja do 15. rujna 2018. obogaćena je premijernim gostovanjem radova slavnog Andyja Warhola. Zadar, Narodni muzej Zadar, odnosno prostori Kneževe palače otvaraju svoja vrata kolekciji sitotisaka, litografija, crteža, memorabilija i filmskih uradaka umjetnika koji nepobitno obilježava umjetnost druge polovine 20.st.  
 
festival, najave

65. Pula: Najraznovrsniji međunarodni program dosad

Već tradicionalan Međunarodni program Pulskog filmskog festivala ove godine uz igrane, donosi dokumentarne filmove i dramske serije, izbor recentnih ostvarenja europskog i nezavisnog svjetskog filma s relevantnih međunarodnih festivala te najraznovrsniju ponudu dosad, rečeno je u četvrtak na konferenciji za novinare u Zagrebu festivala, čije se 65. izdanje održati od 14. do 22. srpnja.
 
izložba

Dejana Kabiljo: Za vanzemaljce

Splitska Galerija umjetnina poziva u petak, 15. lipnja 2018. u 21 sat, na otvorenje izložbe Dejane Kabiljo: Za vanzemaljce. 
 
koncert

Zagrebački kvartet - finale komornih koncerata u 'Zajcu'

Koncert 'Zagrebačkog kvarteta' posljednji je u nizu ovosezonskih komornih koncerata u Zajcu, a zakazan je za petak, 15. lipnja 2018. s početkom u 19.30 sati, u HNK Ivana pl. Zajca.  
 
obavijest

Ivan Tudek: promocija novog strip albuma i radionica izrade stripa za djecu

U subotu, 16. lipnja 2018., u 11 sati, u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, bit će predstavljen strip album mladog likovnog umjetnika Ivana Tudeka 'Šašavi, a spašeni'. O albumu, namijenjenom najmlađim čitaocima, govorit će autor te urednica Sanja Lovrenčić. Poslije predstavljanja bit će održana strip radionica (za koju se potrebno najaviti). 
 
obavijest

Nova knjiga akademkinje Dubravke Oraić Tolić

Predstavljanje knjige 'Doživljaji Karla Maloga' Dubravke Oraić Tolić, sveučilišne profesorice i književne teoretičarke, održat će se u petak, 15. lipnja u 19.30 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. 
 
natječaj

Poziv za sudjelovanje na godišnjoj izložbi HDLU Međimurja

HDLU Međimurja poziva na sudjelovanje na godišnjoj izložbi. Prijave se primaju do 26. lipnja 2018.
 
najave

Predstavljeno 'Vinkovačko ljeto'

U sklopu programa 'Vinkovačkog ljeta 2018', od 16. lipnja do 26. kolovoza, u pješačkoj zoni u centru grada te u gradskom parku bit će gotovo svakodnevno održavani kulturni, zabavni ili sportski događaji... 
 
festival, najave

DHF: Nezaobilazni stari i novi filmovi u popratnom programu

Uz prestižni natjecateljski program, 27. Dani hrvatskog filma, koji se od 16. do 20. lipnja održavaju u Kinu Tuškanac, Centru za kulturu Trešnjevka, Parku Stara Trešnjevka, Staroj vojnoj bolnici, na Ljetnoj pozornici Tuškanac i Akademiji dramske umjetnosti. 
 
koncert

Koncert 'Osam gitara' u subotu u Susedgradu

U Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad u subotu, 16. lipnja 2018. godine s početkom u 19.30 sati, održat će se koncert na kojem će nastupiti osam istaknutih gitarista/ica: Zoran Dukić, Petrit Çeku, Morana Pešutić, Tomislav Vukšić, Tvrtko Sarić, Krešimir Bedek, Pedro Ribeiro Rodrigues i Maroje Brčić.
 
predstavljanje

Promocija časopisa '15 dana'

U petak, 15. lipnja 2018. u 19:00 sati u Leksikografskom zavodu Miroslav Krleža u Zagrebu (ulaz iz Prilaza Gjure Deželića, 2) održat će se predstavljanje novog dvobroja časopisa „15 DANA“ (br. 1-2/2018). Likovni materijal je posvećen projektu: Dean Jokanović Toumin LINIJA KAO DIMENZIJA PROSTORA.  
 
performans

JAŠA: performans 'At the Dawn of Yet Another Age of Absurdity: Composition no. 4'

Poznati slovenski konceptualni umjetnik JAŠA izvest će 14. lipnja u MSU galeriji prostornu i performativnu intervenciju koja se nadovezuje na njegov rad na Bijenalu u Veneciji 2015. Kroz performans istražuje temu umjetničkog otpora na psihološko stanje društva uzrokovano nestabilnom političkom situacijom u Europi i svijetu.
 
radionica, kolonija

Kreativni laboratorij u Kneževoj palači u Zadru

Narodni muzej Zadar i Rebel Kolektiv pozivaju na ciklus kreativnih laboratorija u području dizajna tekstila i izrade odjeće pod nazivom CreativeLAB. Radionice inspirirane umjetnošću pop-arta i djelima Andyja Warhola izvodit će se vremenu trajanja izložbe 'Andy Warhol: Enter into My Life' od 15. lipnja do 15. rujna 2018.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>