info
 
predstavljanje

Promocija nove knjige Ivice Kunčevića 'Redateljske bilješke'

U ponedjeljak, na Svjetski dan kazališta 27. ožujka 2017., u 12 sati u velikoj dvorani na Akademiji dramske umjetnosti, održat će se promocija nove knjige Ivice Kunčevića Redateljske bilješke.
 
predstavljanje

Gošća Poezije u dvorištu - pjesnikinja Sanja Baković

Pjesnikinja Sanja Baković gošća je Poezije u dvorištu koje će se održati u utorak, 28. ožujka, u 19:00 sati, u Caféu u dvorištu. Voditelji programa su Branko Čegec i Miroslav Mićanović.
 
najave

Koncertni ciklus - Jazz u CKIM-u

Centar za kulturu i informacije Maksimir u sklopu koncertnog ciklusa 2017. započinje suradnju s Muzičkom akademijom Sveučilišta u Zagrebu čiji će studenti nastupiti u sklopu programa Jazz u CKIM-u.  
 
predstavljanje

Predstavljanje grafičke mape Kristina Restović / Turisti

Predstavljanje grafičke mape Kristine Restović 'Turisti' (Edicija Argola) održava se u ponedjeljak, 27. ožujka, u 12 sati, u Kabinetu grafike Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Ovim povodom, umjetnica izlaže mapu i ciklus izabranih grafika na istu temu.
 
performans

Silent coding performans

U subotu, 25. ožujka, u 14 sati, u Galeriji Galženica, u sklopu izložbe 'free_art_-_source' održat će se silent coding performans Tomasza Suleja.
 
izložba

Izložba hrvatske umjetnice Naste Rojc u Beču

U okviru Godine hrvatske kulture i umjetnosti u Austriji, od 30. ožujka do 27. travnja, u Beču će se održati izložba 'Hommage a Nasta Rojc', s odabranim radovima te proslavljene hrvatske umjetnice.
 
obavijest

Serije za invizibilno kino - James Benning: Bez naziva (vrijeme)

Filmske mutacije najavljuju program Bez naziva (Vrijeme) i gostovanje jednog od najutjecajnijih predstavnika američke neoavangarde Jamesa Benninga, od 30. ožujka do 4. travnja 2017. u Zagrebu, Rijeci i Vodnjanu. 
 
radionica, kolonija

Kreativni kamp na ALU

Studenti Nastavničkog odsjeka ALU pozivaju na likovnu radionicu koja će se održati u subotu 25. ožujka 2017., na Nastavničkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti, Jabukovac 10. Kreativni kamp je projekt sa ciljem reagiranja na malu satnicu Likovne kulture i kreativnog izražavanja u obrazovnim institucijama.
 
predstavljanje

Predstavljanje nove knjige Zorana Bručića '25 godina poslije – Diploma za smrt'

Predstavljanje nove knjige Zorana Bručića '25 godina poslije – Diploma za smrt' će se održati u ponedjeljak 27. ožujka 2017. , u Društvu hrvatskih književnika, s početkom u 20:00 sati.
 
predstava

Giorgio Surian predstavlja 'Seviljskog brijača'

Giorgio Surian predstavlja 'Seviljskog brijača' u HKD-u na Sušaku u subotu, 25. ožujka 2017. s početkom u 19.30 sati, kada je na programu premijerna izvedba. 
 
predavanje, tribina

Tribina o stripu 'Strip - deveta umjetnost'

Gradska knjižnica Ante Kovačića poziva na tribinu o stripu 'Strip – deveta umjetnost' na kojoj će sudjelovati Vladimir Šagadin, Esad Ribić i Josip Sršen. Tribina će se održati u utorak 28. ožujka u 18 sati.
 
predavanje, tribina, najave

Iz prve ruke: glazbeni publishing

'Iz prve ruke' naziv je nove serije predavanja u organizaciji HDS ZAMP-a na kojima će se predstaviti ključni segmenti glazbene industrije i njihova vodeća lica u Hrvatskoj. 
 
festival

Karlovac Dance Festival 007

Centar za plesnu i izvedbenu umjetnosti F.R.E.E. D.A.N.C.E. poziva na sedmi Karlovac Dance Festival (KDF 007) - ediciju posvećenu suvremenom plesnom stvaralaštvu za djecu i mlade. Ovogodišnji KDF je raspodijeljen u četiri izdanja, a prve predstava vas očekuje 31. ožujka.
 
koncert

Mariachi Los Caballeros u ozračju tambure

U nedjelju, 26. ožujka u 20 sati, Tamburaški orkestar HRT-a udružit će se s prvim hrvatskim sastavom koji izvodi autentičnu meksičku glazbu, proslavljenim Mariachi Los Caballeros!  
 
izložba

Boris Guina: Reflexion

U Muzeju za umjetnost i obrt, u četvrtak, 30. ožujka, s početkom u 19 sati, otvara se izložba slikara Borisa Guine pod nazivom 'Reflexion'. Izložba ostaje otvorena do 30. travnja.
 
predstava

'Zbogom Natalija Petrovna' premijerno u Klubu Quasimodo

Na Svjetski dan kazališta, 27. ožujka, u splitskom klubu "Quasimodo" kazalište Playdrama premijerno će izvesti dramu "Zbogom Natalija Petrovna", koju je po drami Ivana Sergejeviča Turgenjeva "Mjesec dana na selu" prilagodila i režirala glumica Anastasija Jankovska. 
 
izložba

Tri izložbe u Gradskoj galeriji Fonticus

U Gradskoj galeriji Fonticus u Grožnjanu, u nedjelju, 26. ožujka, u 19 sati, otvaraju se tri samostalne izložbe - Ricardo Castro 'Homo ludens', samostalna izložba Marka Zelenka 'Otok' i izložba Martina Zelenka 'Retrofuturizam'.
 
izložba

Imagines traditionis - vezilački rad Katarine Dujaković

Izložba 'Imagines traditionis' - vezilački rad Katarine Dujaković, otvara se u nedjelju, 26. ožujka, u 11,30 u Zavičajnom muzeju Konavala u Čilipima.
 
koncert

Šesti koncert četvrte MIMO sezone

Šesti koncert četvrte MIMO sezone održat će se 2. travnja u multimedijskoj dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti, uz izravni prijenos na Prvom programu Hrvatskoga radija te live videostreaming. U goste dolaze: Iz@ Medošević&Borgie i NLV.
 
x ostalo

Konferencija o suradnji regionalnih Zamp-ova i regulatornih državnih tijela

U organizaciji Svjetske konfederacije društava autora i skladatelja CISAC, u Zagrebu je održana konferencija 'Poticanje suradnje između organizacija za kolektivno ostvarivanje prava i regulatornih tijela'.
 
festival, najave

4. DokuMa Film Festival

Udruga za proizvodnju, promociju, distribuciju filmskog i audio-vizualnog stvaralaštva 'Dokuma' iz Makarske organizira četvrti po redu DokuMa Film Festival koji će se održati od 30. svibnja do 3. lipnja 2017. u Makarskoj.
 
predstava

Cabaret Valeska u Zagrebu

Cabaret Valeska, autorski projekt Edvina Liverića i Nike Ivančić, premijerno se izvodi u Zagrebu, u Vynil Baru, u subotu, 25. ožujka, u 18:00 sati.
 
izložba

Izložba Prve međunarodne likovne kolonije - Srebrenica 2016

U Kulturnom centru Dubrava, u petak, 24. ožujka, u 19 sati, otvara se izložba slika i skulptura Prve međunarodne likovne kolonije - Srebrenica 2016.  Izložba je otvorena do 2. travnja.
 
koncert

Šumovi protiv valova u GMK

GMK poziva na intimni završni koncert avangardne zagrebačke instrumentalne grupe Šumovi protiv valova u sklopu programa Otvorenog studija u Galeriji Miroslav Kraljević. Izvedba će se održati ove subote, 25. ožujka s početkom u 20h.
 
izložba

Bojan Gagić: Ovdje gdje nas više nema

U sklopu programa 'Priprema, pozor... kazalište', u petak, 24. ožujka, od 19 sati, u Galeriji Prozori, Bojan Gagić predstavlja prostornu audio instalaciju 'Ovdje gdje nas više nema', temeljenu na istraživanju prostora osobne povijesti.
 

Izložba 'In an Empty Square in the Heart of the City'

Izložba 'In an Empty Square in the Heart of the City' otvara se u petak, 24. ožujka, u 20 sati, u Dnevnom boravku u Rojcu u Puli.
 
izložba

Izložba Nikše Čvorovića u Salonu Galić

Hrvatska udruga likovnih umjetnika Split poziva Vna izložbu Nikše Čvorovića / Nick A.T. Knotman 'Projekcija otuđene pretpostavke / Prizori iz života i malih smrti Nicoline Di Groppollo, osviještene aktivistice', u Salonu Galić u Splitu, u petak, 24. ožujka, u 20 sati. Izložba se može razgledati do 6. travnja.
 
predstavljanje

Drama 'Tri zime' Tene Štivičić u Estoniji

Drama 'Tri zime' hrvatske dramatičarke Tene Štivičić premijerno će biti izvedena 21. travnja 2017. u Estonskom dramskom kazalištu u Talinu.  
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – ESPRONCEDA – Center for Art & Culture, Španjolska

Inovativni centar za umjetnost i kulturu ESPRONCEDA za program Kreativna Europa u kategoriji projekata suradnje ili europskih platformi traži partnere u interdisciplinarnom projektu iz područja suvremene umjetnosti.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Brătianu Cultural Centre, Rumunjska

Javna ustanova Kulturni centar Brătianu u programu Kreativna Europa za natječaj za prekograničnu suradnju u kategoriji manjih projekata žele biti partner u projektima koji su tematski vezani uz kulturnu baštinu. Rok za prijave potencijalnih partnera je 5. listopad 2017.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – European Talent Centre Budapest, Mađarska

Europski Talent centar u Budimpešti, u suradnji s 10 partnerskih organizacija želi osnovati međunarodnu platformu za nove umjetničke talente uz sufinanciranje iz programa EU Kreativna Europa koja provodi natječaj u kategoriji europskih platformi. Rok za prijave potencijalnih partnera je 6. travnja 2017.
 
radionica, kolonija

Doživjeti sreću - participativne radionice i streetscape igre

Doživjeti sreću - participativne radionice i streetscape igre, otvorene i besplatne za sve zainteresirane osobe, održat će se u Teslinoj ulici, od 18. do 28. travnja 2017. godine.
 
predstavljanje

Kristian Novak predstavlja najnoviji roman 'Ciganin, ali najljepši'

U srijedu, 29.3.2017. u 19:00 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice 'Fran Galović' Koprivnica održat će se predstavljanje najnovijeg romana  Kristiana Novaka 'Ciganin, ali najljepši'. Uz autora kojeg i kritika i publika smatraju jednim od najboljih suvremenih hrvatskih pripovjedača, roman će predstaviti dr. sc. Mario Kolar.
 
festival

'Moj život bez zraka' u natjecateljskom programu 24. Hot Docsa

Dugometražni dokumentarni film Moj život bez zraka, redateljice Bojane Burnać, uvršten je u glavni natjecateljski program 'Međunarodni spektar' (International Spectrum) Kanadskog međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Torontu Hot Docs. Filmu će prikazivanje na festivalu ujedno biti i svjetska premijera, a prva projekcija zakazana je za 30. travnja.
 
obljetnica, proslava

70 godina Priloga povijesti umjetnosti u Dalmaciji

Svečano obilježavanje 70. obljetnice izlaženja časopisa 'Prilozi povijesti umjetnosti u Dalmaciji' održat će se u u četvrtak 23. ožujka 2017. u 18. sati, u dvorani Zavoda za znanstveni i umjetnički rad HAZU u Splitu (Palača Milesi). Tom prilikom bit će predstavljen i novoobjavljeni, 43. svezak časopisa.
 
predstava

'Srce veće od ruku' u utorak premijerno u Gavelli

Zagrebačko Gradsko dramsko kazalište Gavella najavljuje, za utorak 28. ožujka, premijeru drame "Srce veće od ruku" koju po motivima istoimenog teksta Elvisa Bošnjaka režira mlada redateljica Tamara Damjanović.
 
predavanje, tribina

Revitalizacija Palače Babočaj - Gvozdanović

U sklopu XII ciklusa programa 'Arhitektura i naslijeđe o obnovi i revitalizaciji naslijeđa sredstvima fondova Europske unije', danas, 23. ožujka, u 18 sati, u DAZ-u, održava se predavanje 'Skriveno blago gornjega grada - revitalizacija  Palače Babočaj - Gvozdanović'.
 
izložba

Izložba 'Kad bi drveće hodalo' u Školskom muzeju

U Hrvatskom školskom muzeju otvorena je izložba 'Kad bi drveće hodalo', kojom se prvi put hrvatskoj javnosti prezentira bogata ostavština pjesnika Grigora Viteza, jednog od utemeljitelja suvremene hrvatske dječje književnosti.
 
obljetnica, proslava, najave

Teatar HRT - Svjetski dan kazališta

27. ožujka na Trećem kanalu Hrvatske televizije predviđen je cjelodnevni program posvećen kazalištu. Program će započeli u 10 sati, a kao završnica dana predviđen je izravni prijenos kazališne predstave 'Mala kavana' iz GK Komedija u Zagrebu.   
 
susret

Glazbeno ognjišće u Puli

U subotu, 25. ožujka od 19 do 23 sata, u sklopu programa Glazbeno ognjišće, u prostoru Gradske radionice, održat će se zadnje ovosezonsko glazbeno druženje. Kao i uvijek nema najavljenih muzičara ni programa već svatko od prisutnih svira prema svojoj želji i inspiraciji. Ulaz na program je slobodan, a dolazak s nekim instrumentom ili drugim prilogom kao i aktivno sudjelovanje je dobrodošlo. 
 
koncert

Koncert šest riječkih sopranistica 24. ožujka

Šest opernih pjevačica, članica riječke Opere, Mirella Katarinčić-Toić, Olga Šober, Kristina Kolar, Olga Kaminska, Anamarija Knego i Vanja Zelčić nastupit će na pozornici HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci 24. ožujka na koncertu nazvanom "Šest soprana" te će tom prigodom izvesti neke od najljepših opernih i operetnih arija. 
 
koncert

Natalie Imbruglia u svibnju u Zagrebu

Natalie Imbruglia kreće na svjetsku turneju - 'The Natalie Imbruglia Acoustic', koja uključuje i Hrvatsku. Akustični koncert izvest će u srijedu 3. svibnja 2017. u zagrebačkoj Tvornici kulture.  
 
obavijest

Priprema, pozor... kazalište!

'Radimo radio' tema je ovogodišnje manifestacije 'Priprema, pozor… kazalište!' (15. 3. – 9. 4.) Knjižnice S. S. Kranjčevića, koja je započela 15. 3. radionicom za mlade „Kako radi radio“ (voditelji Hrvoje Korbar, Ljubica Letinić, Srđan Nogić), s namjerom pokretanja community radija iz knjižnice. Do kraja mjeseca očekuju nas radionice, predavanja i zvučne instalacije.  
 
predstavljanje

Predstavljanje projekta net.cube

U sklopu izložbe 'free_art_-_source', u galeriji Galženica, u četvrtak, 23. ožujka, u 12 sati, održat će se predstavljanje projekta net.cube. Projekt će predstaviti kustosice Irena Borić i Renata Šparada putem razgovora o izazovima produkcije internetskih radova, tehnologiji i uvjetima u kojima djeluje suvremena umjetnička scena.
 
izložba

Mato Kaić - Svjetlopisi pod bosanskim nebom“

'Mato Kaić - Svjetlopisi pod bosanskim nebom' naziv je izložbe fotografija Franjevačkog muzeja i galerije Gorica Livno, koja se otvara u Etnografskom muzeju u žitnici 'Rupe' u Dubrovniku, u petak, 24. ožujka, u 19 sati. Riječ je o prvoj ovogodišnjoj gostujućoj izložbi u Dubrovačkim muzejima i prvoj gostujućoj izložbi iz Bosne i Hercegovine u Dubrovačkim muzejima do sada.
 
predavanje, tribina

Predavanje 'Matoš u Parizu' u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu

U sklopu manifestacije Dani frankofonije 2017. Prokultura Split - Opservatorij kulturnih politika, Gradska knjižnica Marka Marulića i Gradska knjižnica Kaštela organiziraju predavanje 'Matoš u Parizu', koje će se održati u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu, u srijedu, 22. ožujka u 18.30 sati.
 
predstavljanje

Predstavljanje sedmog kola bibliofilske edicije 'Riječ i slika' Zdenke Pozaić

Sedmo kolo bibliofilske edicije Riječ i slika autorice Zdenke Pozaić bit će predstavljeno u četvrtak, 23. ožujka 2017. godine, u 12:00 sati, u velikome predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.
 
predavanje, tribina

Predavanje 'Unaprjeđenje kulturnog naslijeđa u kontekstu urbanizma naslijeđa'

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti i Hrvatska zaklada za znanost započinju ciklus znanstvenih predavanja kojima će se predstaviti istaknuti hrvatski znanstvenici. U četvrtak, 23. ožujka, u 17:00 sati, akademik Mladen Obad Šćitaroci održat će predavanje 'Unaprjeđenje kulturnog naslijeđa u kontekstu urbanizma naslijeđa'.
 
predavanje, tribina

Predavanje 'Kazalište svitaka wayang beber'

Predavanje 'Kazalište svitaka wayang beber' održat će se u četvrtak, 23. ožujka u 18 sati, u Etnografskom muzeju u Zagrebu.  Autorice izložbe 'Izgubljeno i nađeno: indonezijsko kazalište svitaka' održat će predavanje o kazalištu svitaka (wayang beber) kojemu su posvetile terensko istraživanje u 2016. godini.
 
festival

10. međunarodni festival pročitanih knjiga – BOOKtiga 2017.

Gradska knjižnica Poreč poziva na desetu BOOKtigu, projekt  koji svake godine na trgu Marafor okuplja sve ljubitelje pisane riječi, namjerne i nenamjerne prolaznike. Festival će se održati od 20. do 22. travnja 2017. godine.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>


http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu