info
 
predstava

Premijera predstave 'True West' u Đakovu i Osijeku

'True West' dramsko je djelo poznatog američkog američkoga dramatičara, glumca, scenarista i redatelja Sama Sheparda (1943. – 2017.) koje su kroz koprodukciju uprizorili Umjetnička akademija u Osijeku, Srpsko narodno pozorište Novi Sad i Grad Đakovo. Hrvatska premijera predstave će se održati u Centru za kulturu Đakovo 27. travnja, dok će se 28. travnja predstava prikazati osječkoj publici i to u ambijentalnom prostoru Barutane.
 
predavanje, tribina

Travanjsko izdanje G • točke

Nova G • točka će se održati 26. travnja na sceni F22 (Akademija Dramske Umjetnosti ADU), u veži Frankopanske 22, a gostovat će: Nina Violić, Tea Jurišić i Korana Serdarević, uz svirku Irene Žilić i benda. Ulaz je besplatan!
 
performans

Glazbeni performans uz nijeme filmove u Puli

U subotu, 28. travnja, u 20 sati, u prostoru Gradske Radionice u DC Rojc (2.kat-lijevo) u sklopu programa 'Gradionica' održat će se glazbeno-filmski performans 'Silent movies'. Riječ je o projektu koji predstavlja spoj projekcije nijemih filmova i nove glazbe čiji su autori dvoje pulskih glazbenih eksperimentatora Vladimir Butković i Marko Jovanović.
 
djeca, mladi

Tjedan dobre dječje knjige 2018.

Od ponedjeljka 23. 4. do nedjelje 29. 4. u Rijeci, Bakru, Crikvenici, Delnicama, Kostreni, Malom Lošinju, Novom Vinodolskom, Viškovu i Vrbovskom održava se Tjedan dobre dječje knjige. Riječ je o manifestaciji je za djecu i roditelje posvećenoj radosti čitanja, čaroliji stvaranja i užitku svakovrsne igre. 
 
predstava

Gostovanje Hrvatskog amaterskog kazališta Travnik u Zagrebu

Zagrebačka Scena Vidra ugostit će u subotu, 5. svibnja, Hrvatsko amatersko kazalište Travnik s predstavom 'Pobuna u kokošinjcu' po motivima Nicka Parka i Petera Lorda, najavljenu kao 'kokošinjac na bosanski način' u dramaturškoj obradi i režiji Ante Bilića.
 
predavanje, tribina

Od heliografije do digitalnih ispisa – razvoj postupaka izrade i umnožavanja fotografskih snimaka

Kulturni četvrtak u Hrvatskome državnom arhivu (dvorana Katalozi), održava se sutra u 18 sati, a tema ovomjesečnog programa je 'Od heliografije do digitalnih ispisa – razvoj postupaka izrade i umnožavanja fotografskih snimaka'. Predavanje će održati dr. sc. Hrvoje Gržina.
 
konferencija, znanstveni skup

Međunarodna konferencija studija konzervacije-restauracije u Splitu

Od 26. do 28. travnja 2018. Split je domaćin 15. međunarodne konferencije studija konzervacije-restauracije. Predavanja i izložba postera održat će se u sjevernome tornju Sveučilišne knjižnice u Splitu. 
 
obavijest

Hrvatski savez gluhoslijepih osoba 'Dodir' na 11. Festivalu dječje knjige

Centar za kulturu Trešnjevka organizira 11. izdanje Festivala dječje knjige, a u četvrtak, 26.4., u Domu kluture Prečko gostuje 'Dodir' koji će djecu uvesti u jedan novi, posve drukčiji svijet. Uz isječke iz 'Kraljevne na zrnu graška', prve bajke ikad izvedene na hrvatskome znakovnom jeziku, u kojoj jednako mogu uživati i gluha i čujuća djeca, prikazat će se različiti načini komunikacije gluhih/gluhoslijepih osoba.
 
projekcija

Dani smijeha: čehoslovačke komedije u Kino mreži

Prvi Dani smijeha, filmska manifestacija u organizaciji Kino mreže i Hrvatskog audiovizualnog centra, održat će se od 2. do 6. svibnja 2018. u 22 nezavisna kina diljem Hrvatske.
 
projekcija

Dokumentarni film 'Glumačka klasa' na Kratkim slikama

U četvrtak, 26. travnja, u MM centru u sklopu programa Kratke slike prikazuje se dokumentarni film 'Glumačka klasa' redatelja Mikea Waynea i Dierdre O’Neill. Projekcija filma počinje u 20,30 sati, a ulaz je besplatan!
 
obljetnica, proslava

Proslava Svjetskog dana plesa masovnom flash mob koreografijom u Zagrebu

Plesni centar Tala devetu godinu zaredom obilježit će Svjetski dan plesa u petak, 27. travnja, a uz zajedničku flash mob koreografiju koju će tim povodom izvesti 130 učenika OŠ Ivana Gundulića u Zagrebu, u programu proslave sudjelovat će i ovogodišnji ambasadori plesa Luka Nižetić, Nataša Janjić, Goran Navojec, Ana Maras, Ivana Banfić, Goran Bogdan i Jadranka Đokić.
 
natječaj

CEI Cooperation Fund - poziv

Ustanove registrirane u državama članicama SEI-a mogu aplicirati na CEI Cooperation Fund za inovativne programe koji potiče mobilnost i umrežavanje. Prijavljene aktivnosti mogu biti u obliku konferencija, seminara, radionica i tečajeva, a u skladu sa SEI Akcijskim planom 2018.-2020. i kriterijima navedenim u Pozivu. Rok za prijave je 8. svibanj 2018.!
 
obavijest

Peti MuseumWeek (23.-29.04.2018.)

Peti #MuseumWeek započeo je u ponedjeljak, 23. i odvijat će se na društvenim mrežama - prvenstveno na Twitteru na kojem je i pokrenut - do nedjelje, 29. travnja 2018. pod krilaticom 'Living together, citizenship and tolerance' promovirajući mišljenje da kultura, znanost i obrazovanje igraju ključnu ulogu u razvoju društva.
 
izložba

Izložba Zlatana Vrkljana u Gliptoteci

Izložba Zlatana Vrkljana pod nazivom 'Nove slike' otvara se u Gliptoteci HAZU u Zagrebu u četvrtak, 3. svibnja 2018. u 19 sati.
 
radionica, kolonija

Edukacijski programi 69. Dubrovačkih ljetnih igara

Dubrovačke ljetne igre ovo ljeto održat će tri majstorske radionice namijenjene mladim glazbenicima iz hrvatske i međunarodne zajednice, a vodit će ih violinist Stefan Milenković, tenor Krešimir Špicer i pijanistica Maria João Pires. Prijave za majstorsku radionicu Stefana Milenkovića su u tijeku...
 
nagrada

Nagrade 'Grigor Vitez' uručene Vladi Raiću i Neni Lončar

Dodjelom nagrada 'Grigor Vitez' za 2017. godinu obilježena je 50. obljetnica književne nagrade za dječju književnost, a Vitezova nagrada za književni tekst za djecu uručena je Vladi Raiću za roman 'Mačak s četvrtog kata' u izdanju zagrebačkoga nakladnika HDKDM te nagrada za književni tekst za mladež Neni Lončar za roman 'Sve o Evi: vodič za sanjare' u izdanju IIbis grafike iz Zagreba.
 
izložba

'British Desserts', izložba Nikoline Knežević

U srijedu, 2. svibnja 2018. u 19 sati, u Galeriji PIKTO u Zagrebu (Branimir centar) otvara se pop up izložba 'British Desserts' akademske umjetnice Nikoline Knežević.
 
izložba

Mario Romoda izlaže u Varaždinu

U subotu, 28. travnja 2018. s početkom u 12 sati, u Galerijskom centru Varaždin otvara se izložba slika Maria Romode pod nazivom 'Patent'. Izložba ostaje otvorena do 14. svibnja 2018.  
 
predstavljanje

Projekt Motel Trogir gostuje na Danima baštine u Maroku

Projekt Motel Trogir Udruge za suvremene umjetničke prakse Slobodne veze gostuje na prvim Danima baštine u Agadiru u Maroku.  
 
izložba

Dvije izložbe u vukovarskom Dvorcu Eltz

U povodu 3. svibnja, Dana grada Vukovara, i održavanja prvog festivala nematerijalne baštine 'SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ' Gradski muzej Vukovar i  Zavičajni muzej 'Stjepan Gruber' Županja pozivaju na otvorenje izložbi: Umijeće šaranja tikvica u Slavoniji i Zlatovez na području istočne Hrvatske, u petak, 27. travnja 2018. u 12 sati, u Dvorac Eltz, Vukovar.  
 
predstava

'Šta me snađe?' - Anđelka Prpić u Ludilištu Luda kuća>>>

 
 
predstavljanje

Promocija knjige "U povorci smrti" Marijana Mikca>>>

 
 
predavanje, tribina

Predavanje o Vukovaru u književnosti i umjetnosti

U organizaciji Zavoda za znanstvenoistraživački i umjetnički rad HAZU u Vukovaru, u srijedu 25. travnja 2018. godine, u Gradskoj knjižnici Vukovar, Trg Republike Hrvatske 1, održat će se predavanje akademkinje Dubravke Oraić-Tolić pod nazivom 'Pamćenje Vukovara: ratna trauma u hrvatskoj književnosti i umjetnosti na prijelazu 20. i 21. stoljeća'. Predavanje počinje u 18 sati. 
 
projekcija

Rumunjski film Ceauşescuova razdoblja u Kinu Tuškanac

Od ponedjeljka se prikazuje izniman ciklus najboljih rumunjskih filmova nastalih za diktature Nicolaea Ceausescua. Na rasporedu su Šuma obješenih (1965.), Nedjelja, 6 sati ujutro (1965.), Meandar (1966.), Rekonstrukcija (1968.), Onda sam ih sve osudio na smrt (1972.), Kameno vjenčanje (1972.), Požuda za zlatom (1975.), Proba mikrofona (1980.) i Sekvenca (1982.).
 
koncert

Nina Romić u Tvornici kulture promovira novi album

Nina Romić, renomirana zagrebačka kantautorica, ovih dana objavljuje četvrti album naziva 'Sloboda', koji će promovirati u Tvornici kulture 24. svibnja, s pratećim glazbenicima.
 
natječaj

Galerija Prica - Poziv za izlaganje u 2019.

Pozivaju se umjetnici svih medija da šalju prijave za izlaganje u 2019. godini u Galeriji Prica, POU Samobor. Natječaj je otvoren do 15. srpnja 2018. 
 
koncert

Martina Filjak uz Zagrebačku filharmoniju u petak u Lisinskome

Orkestar Zagrebačke filharmonije ugostit će u petak 27. travnja u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu istaknutu pijanisticu Martinu Filjak, na koncertu najavljenom kao briljantna gazbena večer uz zvuke djela Franza Schuberta, Camillea Saint-Saënsa i Vilema Tauskyja. 
 
natječaj

Natječaj za filmski, umjetnički i popratni program 12. Vox Feminae Festivala

Prostor rodne i medijske kulture K-zona poziva autore/ce i kreativne timove, umjetnike/ce i umjetničke kolektive, redateljice i filmske ekipe, te udruge, inicijative i pojedince koji u svojem radu promišljaju rodnu ravnopravnost da se prijave na natječaj za umjetnički i filmski program 12. Vox Feminae festivala!
 
koncert

The Gentleman – promocija albuma u Koprivnici

'The Gentleman' će predstaviti svoj nedavno objavljeni album u Koprivnici 27. travnja, u Multimedijalnom centru Kugla koji će biti otvoren samo za ovu priliku. Nakon ovog nastupa, The Gentleman nastavlja promovirati svoj album diljem Hrvatske - 11. svibnja nastupa u Centru za mlade u Varaždinu, 15. svibnja u Rockmark glazbenoj knjižari u Zagrebu, te 19. svibnja u Splitu.
 
obavijest

Oliver Sertić na platformi Producers on the Move na ovogodišnjem Cannesu

Organizacija European Film Promotion odabrala je hrvatskog producenta Olivera Sertića za sudjelovanje na platformi Producers on the Move, koja se održava u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Cannesu. Sertić je jedan od 20 nadolazećih europskih producenata koji će se okupiti na platformi.
 
predstava

'Nedostupno' premijerno u četvrtak u ZPC-u

Zagrebački plesni centar pridružuje se u četvrtak, 26. travnja, proslavi Međunarodnog dana plesa premijerom plesne predstave 'Nedostupno' koreografkinje Zrinke Lukčec Kiko, najavljene kao istraživanje podsvjesnog i nesvjesnog s polazišnom točkom u mitu o Orfeju i Euridici.
 
obavijest

Međunarodna radionica 'Inovativna interpretacija industrijske baštine' Rijeka - poziv za volontere

'Culture Hub Croatia' – Platforma za edukaciju, kreativnost i poticanje razvoja kroz kulturu i Centar za industrijsku baštinu Sveučilišta u Rijeci pozivaju zainteresirane osobe iz Hrvatske na sudjelovanje u međunarodnoj radionici 'Inovativna interpretacija industrijske baštine' koja će se održati od 16. – 29. rujna ove godine. Radionica će okupiti grupu od deset volontera iz čitave Europe. 
 
izložba

'Slike bezimene', izložba Narcisa Kantardžića u Puli

Izložba Narcisa Kantardžića pod nazivom 'Slike bezimene' otvara se u Galeriji Poola, u petak , 27. travnja u 20 sati. 
 
najave

Ansambl Lado u Lisinskom predstavlja novi program

Ansambl LADO za ovogodišnju plesnu sezonu priprema program pod nazivom 'Ideju regruti' koji će za zagrebačku publiku izvesti 13. svibnja 2018. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.  
 
natječaj

Poziv za Priče o europskoj baštini / Call for European Heritage Stories

Poziv za Priče o europskoj baštini pilot je inicijativa programa Dana europske baštine (EHD) kojoj je namjera identificirati europsku dimenziju kulturne baštine i rada na baštini koji poduzimaju zajednice u Europi.
 
konferencija, znanstveni skup

Međunarodna konferencija 'Kultura i kreativne prakse za bolje obrazovanje'

U organizaciji Ministarstva kulture i uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja i Agencije za odgoj i obrazovanje, u Muzeju Mimara u Zagrebu, 8. svibnja 2018. održat će se međunarodna konferencija o kulturnom i umjetničkom obrazovanju - Kultura i kreativne prakse za bolje obrazovanje / Culture and creative actions for better education. 
 
najave

4. Dani čileanske kulture u Hrvatskoj

Četvrti Dani čileanske kulture u Hrvatskoj održat će se od 10. do 20. svibnja. Na svečanom otvorenju ove manifestacije koncert će održati čileanski gitarist Alexandros Tefarikis, a folklorna grupa 'Si vas para Chile' predstavit će čileanski nacionalni ples cueca, uz otvaranje likovne izložbe 'Jedno srce, dvije domovine' slikarice i keramičarke Consuelo Palma.
 
najave

MIMO predstavlja don_t go i bend Roppongi Red!

Sedmi koncert pete MIMO sezone održat će se 6. svibnja u multimedijskoj dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti, uz izravan prijenos na Prvom programu Hrvatskoga radija i live videostreaming. Pod naslovom 'Sintesajzeri u najrazličitijim ulogama' MIMO predstavlja dva hrvatsko-austrijska projekta: duo don_t go i bend Roppongi Red!  
 
istraživanje

GfK: Sve više čitamo, ali je i sve više onih koje knjiga ne zanima

U proteklih godinu dana broj stanovnika Hrvatske koji čitaju barem jednu knjigu godišnje porastao je za tri posto, sve se više čitaju prijevodi stranih autora, ali zato raste broj onih koje knjiga ne zanima, podaci su najnovijeg istraživanja tržišta knjiga u RH predstavljeni u ponedjeljak u Zagrebu.
 
izložba

'Nesputana linija', izložba Đure Sedera

U petak, 27. travnja u 20 sati, u zagrebačkoj Galeriji Forum, otvorit će se izložba Đure Sedera pod nazivom Nesputana linija. Izložba će biti otvorena do 25. svibnja. 
 
izložba

'Jutro', izložba slovenskog umjetnika Mirka Rajnara

Samostalnom izložbom ulja pod zajedničkim nazivom 'Jutro' u galeriji Zlati ajngel u Varaždinu predstavlja se slovenski slikar Mirko Rajnar. Otvorenje će se održati u petak, 27. travnja u 19 sati, a izložba ostaje otvorena do 6. svibnja. 
 
festival

8. Festival brazilske kulture - Brazilactica

Osmo izdanje Festivala brazilske kulture – Brazilactice održat će se od 02. do 06. svibnja 2018. godine u Zagrebu. U pet festivalskih dana moći ćete uživati u brazilskim ritmovima, zvukovima, energiji, kulturi i pokretu diljem Zagreba.
 
festival

Izlog suvremenog zvuka 2018.

Ovogodišnji Izlog suvremenog zvuka, međunarodni festival koji promiče eksperimentalnu i drugačiju glazbu, održat će se u zagrebačkom Studentskom centru od 2. do 5. svibnja 2018.  
 
predstavljanje

Predstavljanje knjiga "Rječnik govora Novalje na otoku Pagu", "Stani otoka Paga" i "Pag u prošlosti i sadašnjosti">>>

 
 
koncert

Kajana Pačko i Danijel Detoni nastupaju u ciklusu Glazbeni umjetnici Zagrebu >>>

 
 
predstavljanje

Predstavljanje tragedije 'Trogirski vojvoda' temeljene na legendi o Miljenku i Dobrili>>>

 
 
predavanje, tribina

Josip Višnjić: Istraživanja i obnova istarskih srednjovjekovnih feudalnih utvrda / predavanje >>>

Društvo povjesničara umjetnosti Hrvatske najavljuje predavanje Josipa Višnjića - Istraživanja i obnova istarskih srednjovjekovnih feudalnih utvrda, koje će se održati 25. travnja u 18.30 sati, u DPUH-u, Zagreb.  
 
predstavljanje

Predstavljanje novog romana Emira Imamovića Pirkea 'Terorist'>>>

 
 
izložba

Izložba Vlatka Blažanovića u Sisku >>>

Izložba Vlatka Blažanovića 'U potrazi za slikom' otvara se u srijedu, 25. travnja 2018. godine u 19 sati, u izložbenom prostoru Gradske galerije Striegl, Rimska 11, Sisak.  
 
izložba

Gaston u Muzeju grada Rijeke >>>

 
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>