info
 
festival, najave

14. ZagrebDox širi se i putuje...

Novo, 14. izdanje ZagrebDoxa održat će se od 25. veljače do 4. ožujka u kinu Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu. Jedan od najznačajnijih ovogodišnjih noviteta je vremensko i prostorno širenje ZagrebDoxa. Tjedan dana prije službenog početka festivala, od 16. do 18. veljače, u kinu Kaptol Boutique Cinema održat će se program Zagrijavanje za ZagrebDox. A pored toga, ZagrebDox po prvi put prelazi svoju geografsku zadanost i putuje u goste u Split, Rijeku i Osijek...  
 
najave

8. Smotra klapa 'Tebe lepo ja pozdravlam'

U Župnoj crkvi sv. Anastazije u Samoboru, u subotu, 20. siječnja 2018. u 20 sati, održat će se 8. Smotra klapa - 'Tebe lepo ja pozdravlam'. Ulaz je slobodan.  
 
izložba

Izložba Kate Jelovčić i Sandre Rubić

U Kulturnom centru Dubrava, 22. siječnja u 19 sati otvara se izložba slika i crteža Kate Jelovčić i Sandre Rubić.
 
predavanje, tribina

Kako učiti o medijima - tribina

Tribina 'Kako učiti o medijima' održat će se u srijedu, 24. siječnja 2018. u 13 sati, u Matici hrvatskoj u Zagrebu.
 
koncert

Koncert 'Orgulje i temperamenti'

U utorak, 23. siječnja 2018. u 19 sati, u dvorani Huml na Muzičkoj akademiji održat će se četvrti koncert Orguljskog festivala Anabasis u sezoni 2017./2018. pod nazivom 'Orgulje i temperamenti'. Ulaz na koncert je slobodan.
 
najave

Predstavljanje monografije 'Zborna crkva sv. Vlaha u Dubrovniku'

Institut za povijest umjetnosti, Dubrovačka biskupija, Zborna crkva sv. Vlaha i ArTresor naklada pozivaju na predstavljanje knjige 'Zborna crkva sv. Vlaha u Dubrovniku' koje će se održati u srijedu, 24. siječnja 2018. u 12:00 sati, u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt.
 
izložba

Skupna izložba 'Sprint'

Skupna izložba 'SPRINT', u organizaciji Hrvatske udruge likovnih umjetnika i Grada Splita, otvara se 23. siječnja u 20 sati u Staroj gradskoj vijećnici u Splitu, a može se razgledati do 6. veljače 2018.
 
izložba

'Spaček & 70 godina avangarde na kotačima', izložba

Francuski institut u Zagrebu najavljuje izložbu "Spaček & 70 godina avangarde na kotačima" (1948. - 2018.). Otvorenje će se održati 23. siječnja u 19 sati.
 
izložba

Boris Ljubičić: 'Jednina množine – simbol, znak, logo, brend'

U četvrtak 25. siječnja u 19 sati u HDD galeriji u Zagrebu otvara se izložba Borisa Ljubičića 'Jednina množine – simbol, znak, logo, brend'. Izložba je dio galerijske programske linije 'Dizajniranje povijesti – Historizacija dizajna' te predstavlja pregled Ljubičićevog dizajnerskog rada u području dizajna zaštitnih znakova i logotipa najrazličitijih institucija, tvrtki, manifestacija i proizvoda u vremenskom rasponu od 1970. do danas. 
 
radionica, kolonija

Uvodni seminar za pripovjedače

Uvodni seminar za pripovjedače 'Važnost narodnih bajki i umijeće pripovijedanja', autorice i voditeljice Jasne Held, se 3. i 4. ožujka održava u Centru za kulturu i film Augusta Cesarca. Seminar je zamišljen kao poticaj pedagozima, nastavnicima, profesorima, studentima, kao i roditeljima, u radu s djecom i mladima.
 
festival, djeca, mladi

'Small Size Days' prvi puta u Zagrebu

Posljednjeg vikenda u siječnju, od 26. do 29. siječnja, obilježava se 'Small Size Days', kazališni festival za najmlađe na kojem će po prvi puta sudjelovati i Zagreb, odnosno Teatar Puna kuća u suradnji s kazalištem Mala scena.
 
izložba

'Izgubljeni u džungli', izložba Gordane Meštrović

Otvorenje izložbe Gordane Meštrović bit će upriličeno u zagrebačkoj Galeriji Događanja u petak, 26. siječnja 2018 u 19 sati.
 
predstava

Suvremena cirkuska predstava 'To Every Cloud' finske umjetnice Ilone Jantti u Splitu

Splitski suvremeni cirkuski kolektiv ROOM 100 predstavlja Večer kratkih formi, koja će se održati 24. siječnja, s početkom u 20 sati, u Amfiteatru Doma mladih, a na kojoj će gostovati cirkuska umjetnica Ilona Jantti.
 
izložba

Antonio Grgić: 'Melencolia II'

U petak, 20. siječnja s početkom u 19 sati, u križevačkoj Galeriji K2 otvara se izložba Antonia Grgića pod nazivom 'Melancolia II'. 
 
najave

Dani makedonske kulture u Zagrebu

Od 22. do 26. siječnja u Zagrebu će se održati Dani makedonske kulture, tijekom kojih će se održati izložba fotografija kojom ćemo se prisjetiti starog Skopja i starog Zagreba, dvije promocije knjiga približit će nam ljepote makedonske i hrvatske književnosti, a predavanja cijenjenih makedonskih znanstvenika otkrit će nam koje tajne skriva makedonski jezik.
 
obavijest

Predstavljanje knjige Marina Držića 'Dundo Maroje' u engleskom prijevodu

U izdavačkoj djelatnosti Doma Marina Držića, u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Dubrovnika, a povodom 450. obljetnice smrti Marina Držića, u subotu, 20. siječnja , u 18 sati, u Teatru Bursa - Mala scena Kazališta Marina Držića, održat će se predstavljanje knjige Marina Držića 'Dundo Maroje' u engleskom prijevodu Filipa Krenusa.
 
najave

Nives Opačić: Osjenčane riječi >>>

Predstavljanje knjige Nives Opačić 'Osjenčane riječi' održat će se u četvrtak, 25. siječnja 2018. u 13 sati, u Valikoj dvorani Matice hrvatske u Zagrebu. 
 
izložba

Izložbom fotografija obilježit će se 80. rođendan Nives Kavurić Kurtović

U četvrtak, 18. siječnja 2018. u 19 sati, u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu, Krvavi most 2, bit će obilježen 80. rođendan slikarice Nives Kavurić Kurtović - izložbom fotografija sina Karima Kurtovića iz obiteljskog albuma.
 
predstava

Radna matineja za publiku povodom premijere baleta 'Ivica i Marica'

Ansambl Baleta HNK Ivana pl. Zajca Rijeka ponovno poziva sve zainteresirane na još jednu zanimljivu i sadržajnu radnu matineju, ovoga puta povodom skorašnje premijere baletne predstave 'Ivica i Marica' u koreografiji Gine Patterson, u subotu, 20. siječnja, s početkom u 11 sati, na sceni HKD-a na Sušaku. 
 
predstava

Premijera predstave 'Trešnjalot' u GK 'Trešnja'

U sklopu programa Četvrtak u Trešnji, u četvrtak, 18. siječnja, u 19 sati održat će se premijera obnovljene predstave 'Trešnjalot', nastale u suradnji dramskog studija kazališta Trešnja i umjetničke organizacije Točka na I.
 
predstavljanje

Europska godina kulturne baštine u Hrvatskoj

Europska godina kulturne baštine u Republici Hrvatskoj svoj početak svečano će obilježiti izložbom 'Vlaho Bukovac 1/3 – pariško razdoblje 1877. ‒ 1893.' u četvrtak, 18. siječnja, u 19 sati, u Galeriji Klovićevi dvori.
 
konferencija, znanstveni skup

Znanstveno-stručni skup 'Bokeljska mornarica i Kolo svetog Tripuna kao tradicija bokeljskih Hrvata'

Znanstveno-stručni skup 'Bokeljska mornarica i Kolo svetog Tripuna kao tradicija bokeljskih Hrvata' održat će se u petak, 19. siječnja, od 9 sati, u Muzeju Mimara, u organizaciji Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Hrvatske bratovštine 'Bokeljska mornarica 809' Zagreb, Rijeka, Pula, Split, Dubrovnik.
 
koncert

Humanitarni koncert u Hrvatskom domu Vukovar

Klape Elektrodalmacija iz Splita i Cambi iz Kaštel Kambelovca uz klavirsku pratnju Tončija Tranfića održat će koncert 'Dalmacija na obali Dunava' u Hrvatskom domu Vukovar - u subotu, 20. siječnja 2018. godine. Početak je u 19 sati. 
 
radionica, kolonija

Mala škola života - Kineska kaligrafija

U suradnji s Konfucijevim institutom Sveučilišta u Zagrebu, ovogodišnja druženja na radionicama Četrtog četrtka Gradske knjižnice Velika Gorica započinju upoznavanjem s jednom prekrasnom vještinom. U četvrtak, 25. siječnja, u 18 sati, pod vodstvom akademske slikarice Ive Valentić polaznici će se upoznati s kineskom kaligrafijom.
 
obavijest

Umro književnik Fedor Vidas

Pripovjedač, novelist, scenarist, radijski i televizijski pisac, novinar Fedor Vidas umro je u srijedu u Čakovcu u 95. godini, priopćilo je Društvo hrvatskih književnika čiji je član bio od 1956. godine. 
 
izložba

Trešnjevački fotomaraton

Centar za kulturu Trešnjevka / Galerija Modulor otvara svoja vrata 23. siječnja 2018. s početkom u 19 sati fotografijama koje su pristigle na natječaj Trešnjevački fotomaraton. Fotografije su tematski vezane za Trešnjevku, a izložba je otvorena do 15. veljače.
 
predstava, djeca, mladi

CeKaTe teatar: Darujmo djeci kazalište!

Centar za kulturu Trešnjevka u suradnji sa Gradskim uredom za kulturu, obrazovanje i sport, zagrebačkim vrtićima i Udrugom za školovanje pasa vodiča i mobilitet već četvrtu godinu za redom provodi projekt 'Darujmo djeci kazalište'.
 
koncert

Leela – nova jazz sezona u Karlovcu

Mala scena Hrvatskog doma u Karlovcu u vikend ulazi već 18. siječnja, kad kreće novi ciklus Leela večeri. Leela je protekle godine usustavila termine četvrtkom od 20 sati sa željom da se lokalnim i gostujućim jazz glazbenicima kao i ljubiteljima improvizacija otvori prostor za međusobnu interakciju i stvaranje.
 
predstava, djeca, mladi

Pedeseta izvedba predstave 'D(n)o dna'

U petak, 19. siječnja, predstava Teatra Tirena 'D(n)o dna' imat će svečanu 50. izvedbu u Kazalištu Mala scena. Riječ je o predstavi za tinejdžere koja prati priču njihovih vršnjaka, od prvih početaka konzumacije alkohola, kroz različite faze pijanstva, do posljedica.
 
koncert

Sonic Diptych uz Oridano Gypsy Jazz Band u subotu u 'Saxu'

Eksperimentalni jazzeri Sonic Diptych pridružit će se Oridano Gypsy Jazz Bandu i otvoriti večer na promociji njihovog četvrtog albuma. Po svoj jedinstveni gypsy, jazz i swing doživljaj možete doći u Sax u subotu, 20. siječnja!
 
obljetnica, proslava

Međunarodna proslava suvremene skulpture start'18 u Zagrebu i Šibeniku

Međunarodna proslava suvremene skulpture start'18 održat će se u nedjelju 28. siječnja 2018. u Gliptoteci HAZU u Zagrebu te u Muzeju grada Šibenika.
 
izložba

Izložba Antuna Motike u Ljubljani

Izložba pod nazivom 'Projekcije - Antun Motika i nasljeđe eksperimenta' otvara se večeras u Galeriji ŠKUC u Ljubljani.
 
izložba

ArtumPrimum - izložba Leonarda Budimlića Majnarića

ISO - Izložbeni salon Izidor Kršnjavi (ŠPUD) izložbom ArtumPrimum Leonarda Budimlića Majnarića otvara izložbenu godinu 2018.  
 
izložba

Boris Hergešić: Portal 7

Otvorenje izložbe Borisa Hergešića pod nazivom 'Portal 7' održat će se u utorak 23. siječnja u 19 sati. 
 
koncert

Koncertna proslava 91. rođendana Johna Coltranea

Koncertna proslava 91. rođendana Johna Coltranea održat će se u Kulturnom centru Travno, u petak 26. siječnja 2018. u 19 sati. Nastupit će članovi Klasične hrvatske četvorke.   
 
natječaj

Site Specific Performance Festival - otvoreni poziv

Praški kvadrijenale (The Prague Quadrennial of Performance Design and Space – PQ 2019) poziva umjetnike da se prijave za sudjelovanje na Site Specific Performance Festivalu, koji će se održati u Pragu od 7. do 15. lipnja 2019. 
 
izložba

Izložba Nade Zec Ivanović u Vukovaru >>>

 
najave

Bogat program za 17. Festu Dubrovnik

Na ovogodišnjem, sedamnaestom izdanju manifestacije Festa Dubrovnik od 20. siječnja do 2. veljače Dubrovčani će uživati u klapskim, opernim i rock koncertima, uz niz popratnih umjetničkih te gastro i eno događanja.
 
natječaj

Fotografski natječaj na temu karnevala

Fotosavez Primorsko-goranske županije raspisuje fotografski natječaj na temu karnevala. Na natječaju mogu sudjelovati svi: domicilno stanovništvo, gosti iz bilo kojega kraja svijeta, profesionalni fotografski autori, a prihvaćaju se samo fotografije karnevalskih običaja iz Primorsko-goranske županije. Natječaj je otvoren do 17. veljače 2018.!
 
predstavljanje

Prezentacija projekta Vertical Dance Platform u Rijeci

U petak, 19. siječnja, u 18 sati, u prostorijama Filodrammatice u Rijeci održat će se javna prezentacija projekta pod nazivom Vertical Dance Platform Croatia, autorice Marije Šćekić, začetnice vertikalnog plesa u Republici Hrvatskoj.
 
izložba

'Zastave' Ane Mušćet u Galeriji SC

Izložba 'Zastave' Ane Mušćet otvara se u subotu, 20. siječnja u 20 sati, u zagrebačkoj Galeriji SC, a moći će se pogledati do 31. ovoga mjeseca.   
 
obavijest

Zagrebačka premijera filma 'Gospa od Utočišta'

U organizaciji Vukovarsko-srijemske županije i udruge dr. Ante Starčević iz Tovarnika u srijedu, 24. siječnja, u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagrebu, u dvorani Vijenac, Kaptol 29a s početkom u 19 sati, premijerno će biti upriličena projekcija dokumentarnog filma 'Gospa od Utočišta' redatelja Srđana Segarića. Ulaz na premijeru je slobodan!
 
projekcija

Premijera dokumentarnog filma Vlatke Vorkapić i Martine Globočnik 'Odgođena revolucija' u Sisku

Nakon pretpremijere na Zagreb Film Festivalu (u programu Film neposluha), film će premijerno biti prikazan ovog petka, 19. siječnja , u 20 sati, u Domu kulture Kristalna kocka vedrine u Sisku. Osim autorske ekipe, premijeri će prisustvovati protagonisti filma. Film je posvećen pokojnom Vladimiru Demetroviću.
 
projekcija

Iz Kratke baze 25 FPS-a – Psihoaktivisti

U želji za proširenjem stvarnosti filmaši posežu za psihoaktivnim tvarima, prepuštaju se magijskim obredima, tragaju za sekularnom duhovnošću. 'Kako usložnjavati zbilju, kako rastezati granice percepcije mentalnim i filmskim sredstvima?' 18. siječnja, od 19,30 sati, na Kratkim slikama u MM centru gledaju se tri filma, tri rekonstrukcije s biografskim i autobiografskim efektima. Ulaz je, kao i uvijek, besplatan!
 
najave

F12: 'ART na cestu' (akcija uz obilježavanje Svjetskog dana community arta)

F12 platforma, prva nezavisna Karlovačka platforma za promociju i razmjenu umjetnosti, poziva sve umjetnike, autore, zavisne, nezavisne, kreativce koji rade i djeluju na području Hrvatske da se uključe u prvo obilježavanje Svjetskog dana community arta u Hrvatskoj, 17. 2. 2018. godine. 
 
izložba

Horizont očekivanja / Hrvatski paviljon na 57. Venecijanskom bijenalu

U zagrebačkoj Gliptoteci HAZU, 25. siječnja 2018. godine u 19 sati, otvara se izložba Horizont očekivanja / Hrvatski paviljon na 57. Venecijanskom bijenalu. 
 
koncert

Lovro Pogorelić nastupa u Zadru

U subotu 20. siječnja u Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači održat će se koncert pijanista Lovre Pogorelića. Povod koncertu je predstavljanje novopristiglog klavira Bösendorfer Conservatory 200. Ulaz na koncert je slobodan. 
 
koncert

Skladatelji obljetničari 2017. - završni koncert

Završni koncert studentskog ciklusa koncerata Skladatelji obljetničari 2017. održat će se u Dvorani Blagoja Bersa Muzičke akademije u Zagrebu, u četvrtak 18. siječnja 2018. u 19.30 sati.
 
izložba

loci aesthetici - izložba

U četvrtak, 25. siječnja u 19 sati, u Muzeju Mimara otvara se izložba 'Loci aesthetici' profesora likovne akademije iz poljske Čestohove koji izlažu šezdesetak slikarskih i kiparskih djela. 
 
predstava

Počinje treća sezona programa 'Vama glumimo' u Krku

Krčki Centar za kulturu, od siječnja 2018. godine, iznova započinje s programom 'Vama glumimo' kojim će biti obuhvaćeni kazališni programi za djecu i odrasle, a odvijat će se sve do travnja, i to trećeg petka i subote u mjesecu, s time da je petak rezerviran za gostovanja predstava namijenjenih odraslima, dok je subota posvećena djeci.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>
Europska godina kulturne baštine