info


festival, najave

ZagrebDox: otkriveni prvi naslovi trinaestog izdanja

Međunarodni festival dokumentarnog filma ZagrebDox, čije će se trinaesto izdanje održati od 26. veljače do 5. ožujka u preuređenom Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu, tradicionalno donosi pregled recentne svjetske i domaće dokumentarističke scene, među kojima je i nekoliko kandidata za Oscare.
 
najave

'Gdje povlačiš crtu?' opet u eteru, ali i uživo

Iznimno hvaljeni nastup hrvatske arsakustične reprezentacije u međunarodnom projektu Rođendan umjetnosti možete poslušati u eteru Hrvatskog radija u subotu 21. siječnja, te uživo u zagrebačkom Vinylu 13. veljače.
 
projekcija

Filmaktiv poziva na prvo izdanje 'Film svima', projekcija prilagođenih gluhim i nagluhim osobama

Prva projekcija u sklopu projekta 'Film svima', ciklusa filmova prilagođenih gluhim i nagluhim osobama koju Filmaktiv organizira u suradnji s Udrugom gluhih i nagluhih Rijeka, održat će se u ponedjeljak, 23. siječnja, u 18 sati, u Filodrammatica Dvorani (Korzo 28/1). Projekt Film svima otvara film riječke redateljice Barbare Babačić, 'Naseljenici - naši novi susjedi s puškama'. Ulaz na projekciju je slobodan!
 
predstavljanje, projekcija

Hrvatski filmovi na Filmskom festivalu u Trstu

U sklopu 28. Međunarodnog filmskog festivala u Trstu bit će prikazano jedanaest hrvatskih filmova. Riječ je o jednom od vodećih filmskih festivala u Italiji, koji je programski fokusiran na nove trendove u kinematografijama srednje i istočne Europe. Uz bogatu ponudu filmova, donosi i prateći industrijski program, poput scenarističkog Eastweeka i koprodukcijskog foruma When East Meets West.
 
koncert

Kineski novogodišnji koncert u HGZ-u

U Hrvatskom glazbenom zavodu 24. siječnja u 20 sati održat će se gala koncert povodom kineske Nove godine na kojem će nastupiti Hrvatski komorni orkestar sa sjajnim solistima iz Kine. Program: Qiming, Sorkočević, Čajkovski, Zili, Borodin, Brahms, Bizet, Shauxiang, Bersa, Hauzhi.
 
najave

2Cellos u srpnju u pulskoj Areni

Svjetski poznati hrvatski violončelistički dvojac Luka Šulić i Stjepan Hauser, u povodu izlaska novog albuma "Score" posvećenog filmskoj glazbi, održat će 2. srpnja 2017. u pulskoj Areni koncert na kojemu će se predstaviti s novim zvukom i stilom u pratnji simfonijskog orkestra. 
 
najave

Izvedba izložbe: ART-ACT-BOX

Projekt 'Izvedba izložbe: ART-ACT-BOX' u organizaciji Udruge MAPA i izvedbi Ane Kreitmeyer, održat će se u petak, 20. siječnja, u Knjižnici Jelkovec, s početkom u 18:00 sati.
 
natječaj

Natječaj za književnu nagradu 'Mato Lovrak' za dječji roman

Izvršni odbor Lovrakovih dana kulture raspisuje natječaj za najuspješniji dječji roman prvi put tiskan u 2016. godini na hrvatskom jeziku u Republici Hrvatskoj ili inozemstvu. Rok prijave je 1. ožujka 2017. godine.
 
izložba

Izložba Marijana Molnara 'O prvom i drugom'

U utorak, 24. siječnja, u 19 sati, u Gliptoteci HAZU, otvara se izložba Marijana Molnara 'O prvom i drugom'. Izložba ostaje otvorena do 19. veljače.
 
natječaj

Natječaj za dodjelu književne stipendije Grada Graza

Otvorene su prijave za književnu stipendiju 'Pisac Grada Graza', za period od rujna 2017. do kolovoza 2018. godine. Rok prijave je 31. ožujka 2017. godine.
 
predstava

'Ana i ona – ljepota je jedina utjeha'

Monodrama 'Ana i ona – ljepota je jedina utjeha' bit će izvedena u ponedjeljak, 23. siječnja, u osječkom Muzeju likovnih umjetnosti, s početkom u 18 i 20 sati. 'Ana i ona – ljepota je jedina utjeha' autorski je projekt glumice zadarskog Kazališta lutaka Vjere Vidov.
 
predstava, predstavljanje

Uspješno gostovanje predstave 'Evanđelje' zagrebačkoga HNK u Parizu

Dramsko-operna predstava Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu 'Evanđelje', nastala u režiji Pippa Delbona i na originalnu glazbu Enza Avitabilea, nakon brojnih europskih i svjetskih gostovanja, gdje je odigrana više od 40 puta, od 5. do 21. siječnja gostuje u prestižnome pariškom kazalištu Théâtre du Rond-Point, s čak 14 izvedbi.
 
festival

Glazbena 'Brijačnica' u Boćarskom domu

Za točno tjedan dana, 27. i 28. siječnja, publika će u Boćarskom domu imati priliku u dva dana festivala uživo pogledati neka od najboljih imena domaće i regionalne rock scene.
 
natječaj, audicija

Audicija za članove Festivalskog orkestra KotorArt-a

Audicija za članove Festivalskog orkestra KotorArt-a otvorena je za svirače gudačkih instrumenata diljem svijeta, starije od 18 godina, koji su zainteresirani za orkestarsko muziciranje.
 
predavanje, tribina, projekcija

Klasik 'Priča sa zapadne strane' na filmskoj večeri Hrvatskog filmskog ljetopisa

U skladu s temom aktualnog broja Hrvatskog filmskog ljetopisa - glazbi na filmu, u petak se u zagrebačkom kinu 'Tuškanac' održava filmska večer tog časopisa, u okviru koje će se prikazati klasik 'Priča sa zapadne strane', s Natalie Wood u glavnoj ulozi.
 
predstavljanje

Predstavljanje monografije o Makismirskim naseljima

Naklada Ljevak poziva na predstavljanje knjige Antonija Jurčeva 'Od Željezničke kolonije do Ravnica - Monografija zagrebačkog kvarta Maksimirska naselja' koje će se održati u srijedu, 25. siječnja, u 18:30 sati, u dvorani poslovne zgrade KRAŠ d.d.
 
natječaj, nagrada

Natječaj HDS-a za dodjelu godišnjih nagrada za 2016. godinu

Na temelju članka 43. Statuta Hrvatskog društva skladatelja, Predsjedništvo HDS-a objavljuje Natječaj za dodjelu godišnjih nagrada za 2016. godinu. Prijedloge mogu davati ustanove, udruge i druge organizacije, te fizičke osobe. Prijave se primaju do 8. ožujka 2017. godine.
 
izložba

Katarina Pucko, Roberta Mikelić i Mirna Savić / Utopija

U Salonu Laval Nugent, u petak, 20. siječnja, u 19 sati, održati će se otvaranje zajedničke izložbe Katarine Pucko, Roberte Mikelić i Mirne Savić pod nazivom 'Utopija'. Izložba ostaje otvorena do 1. veljače.
 
predavanje, tribina

Dr. Ivana Bašičević Antić: Mangelosove teze o mitovima modernizma

U subotu, 21. siječnja, u 18 sati, u Muzeju suvremene umjetnosti, održava se predavanje dr. Ivane Bašičević Antić 'Mangelosove teze o mitovima modernizma na primjeru njegove slike Američka pesnikinja Gertrude Stein često je podsećala Picassa'.
 
predstavljanje

Poezija u dvorištu - Siniša Kekez

Pjesnik Siniša Kekez gostuje na sljedećem izdaju Poezije u dvorištu koje će se održati u utorak, 24. siječnja, u 19:00 sati, u Caféu u dvorištu. Voditelji programa su Branko Čegec i Miroslav Mićanović.
 
predstavljanje, djeca, mladi

Okupljanje čitatelja Harryja Pottera povodom izlaska nove knjige 'Harry Potter i ukleto dijete'

Algoritam poziva na veliko druženje čitatelja Harryja Pottera povodom izlaska nove knjige 'Harry Potter i ukleto dijete' koje će se održati istovremeno u tri grada, u petak, 20.siječnja, s početkom u 18:00 sati, u Zagrebu, Rijeci i Osijeku.
 
projekcija

'Uzbuna na Zelenom vrhu' u kinima od 26. siječnja

Jesu li Koko i družina uspjeli riješiti nove slučajeve misterioznih razbojstava koja su narušila ljetnu prazničku idilu na Zelenom vrhu hrvatska publika saznat će 26. siječnja kada film kreće u kinodistribuciju.
 
obljetnica, proslava

400. godišnjica smrti Fausta Vrančića

U petak 20. siječnja 2017. navršava se 400. godišnjica smrti Fausta Vrančića, hrvatskog polihistora, izumitelja, leksikografa, diplomata i biskupa, a povodom tog jubileja Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti organizira tijekom 2017. nekoliko prigodnih događanja.  
 
predstavljanje, projekcija

'S one strane' Zrinka Ogreste stigao na velika platna u Nizozemskoj, Belgiji i Luksemburgu

Dugometražni igrani film u režiji Zrinka Ogreste danas započinje s redovnom kinodistribucijom u zemljama Beneluxa. Osim toga film se već prikazuje u Turskoj, a krajem veljače kreće s prikazivanjem i u Italiji.
 
koncert

Koncert Zbora Opere osječkog HNK-a u đakovačkoj katedrali

U nedjelju, 22. siječnja u 19 sati, u katedrali u Đakovu Zbor Opere Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, pod ravnanjem njihova novog dirigenta Davora Kelića, održat će koncert duhovne zborske glazbe ruskih skladatelja pod nazivom Priđimo, poklonimo se!. Ulaz je slobodan. 
 
natječaj

8. Beogradski internacionalni filmski festival osoba sa invaliditetom – poziv

Otvoren je natječaj za osmi Beogradski internacionalni filmski festival osoba sa invaliditetom - Bosifest 2017 koji će se održati od 10. do 12. listopada u Sava Centru. Natječaj za slanje radova je otvoren do 5. travnja 2017. Slogan ovogodišnjeg festivala je 'Pokreni promjenu', a tema je život i rad osoba sa invaliditetom.
 
predavanje, tribina, projekcija

Supertoon u gostima: Rogoznica i Tisno

Ovu subotu, 21. siječnja, u Rogoznici, i nedjelju, 22. siječnja, u Tisnom održat će se projekcije odabranih dječjih filmova 6. izdanja festivala Supertoon održanog prošlog ljeta u Šibeniku. Ulaz na projekcije je slobodan!
 
natječaj, festival

Prijave za 40. međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe

Pozivaju se zainteresirani tamburaški orkestri i komorni tamburaški ansambli da se do 15. ožujka 2017. prijave na jubilarni, 40. međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe. Festival će se održati od 1. do 4. lipnja 2017. u Osijeku, Valpovu i Belišću.
 
najave

Festival 'Europea U dvorištu' mijenja koncepciju i širi se na cijelu kulturnu godinu

Književni festival Naklade Ljevak 'Europea U dvorištu' u petoj sezoni održavanja u 2017. širi se na čitavu godinu, a prva proljetna inačica inače tradicionalno jesenskog festivala donosi gostovanja u Zagrebu od veljače do travnja troje zanimljivih literarnih lica iz Danske, Češke i Nizozemske.
 
projekcija

Novi švedski filmovi u kinu 'Tuškanac'

Tjedan švedskog filma u kinu 'Tuškanac' trajat će od ponedjeljka, 23. do utorka, 31. siječnja, s premijerama svaki dan u 19 sati.
 
projekcija

Filmovi Vladimira Perovića u Dokukinu KIC

Program Hall of Fame u Dokukinu KIC ide dalje te u ponedjeljak, 23. siječnja, u 19 sati, donosi još četiri kratka dokumentarna klasika. Besplatno pogledajte tri filma višestruko nagrađivanog crnogorskog redatelja Vladimira Perovića – 'Kuća'; 'Život, priključenija i održivi razvoj jednog kokota' te 'Eoha'. Na platnu će oživjeti i film 'Ana' iz 1984. poznate redateljice Mirjane Zoranović. Ulaz je besplatan!
 
najave

Tigar Teatar Goes Big - Inicijativa za promicanje alternativnog kazališta u Zmajevom gnijezdu

Najavljen je novi pilot projekt za odrasle, IPAK i veliki Tigar, koji će se održati od 24. do 26. siječnja u Zmajevom gnijezdu - klasteru hrvatskih neovisnih kazališta za djecu.
 
koncert

Gregorian u Areni Zagreb

Star produkcija najavljuje koncert njemačko-engleske pop grupe Gregorian u zagrebačkoj Areni, 9. veljače 2017. u 20 sati. 
 
najave

Festa 2017. donosi šarolik program uoči proslave Sv. Vlaha

Direktorica programa Feste 2017. Darija Mikulandra-Žanetić najavila je u srijedu na konferenciji za novinare kako će ove godine 16. Festu pratiti šarolik program, od grličanja do koncerata klapa, prigodnih izložaba i prezentacija, a trajat će od 26. siječnja do 2. veljače. 
 
koncert

'Ti, ja i moja mama' u Tvornici kulture

Što se dogodi kada se spoji stara i nova postava benda U pol' 9 kod Sabe? Još jedan bend neobičnog imena 'Ti, ja i moja mama', koji je objavio svoj prvi singl/videospot 'Jako sam mala' u izdanju Aquarius Recordsa. Ovim singlom 'Ti, ja i moja mama' najavljuju svoj prvi EP naslovljen 'Gurni me u valove' koji će premijerno uživo predstaviti 17. veljače u Tvornici kulture u Zagrebu.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Vijetnamu

Otvoren je natječaj za izlaganje na grupnoj izložbi hrvatskih umjetnika pod nazivom 'Memories II', u Heritage space galeriji u Hanoiu, te nakon toga predstavljanje i u New space art foundation galeriji u gradu Hue, u Vijetnamu. Natječaj je otvoren do 28. veljače.
 
natječaj

Mediterranea 18 / Bijenale mladih umjetnika Europe i Mediterana - natječaj

Bijenale mladih umjetnika Europe i Mediterana (BJCEM) objavljuje natječaj za izlaganje na ovogodišnjoj izložbi Mediterranea 18, koja će se u svibnju 2017. održati u Albaniji i to u dva grada, Tirani i Draču.  Rok za prijavu je 20. siječnja.
 
izložba

Pričam ti priču? Izbor iz suvremene hrvatske ilustracije

Izložba 'Pričam ti priču? Izbor iz suvremene hrvatske ilustracije' otvara se u petak, 20. siječnja, u 18 sati, u prostoru galerije Krsto Hegedušić u Petrinji. Izložba ostaje otvorena do 10. veljače.
 
susret

Na 13. Virkasu dvije premijere i brojna gostovanja

Virovitički kazališni susreti, 13. Virkas, održat će se od 10. veljače do 11. ožujka, a na programu su i dvije premijere te gostujuće predstave iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske, objavilo je Kazališta Virovitica.
 
natječaj

14. međunarodni festival komedije 'Mostarska liska 2017' - poziv

Javna ustanova Narodno pozorište u Mostaru objavljuje Javni poziv za sudjelovanje na 14. međunarodnom festivalu komedije 'Mostarska liska 2017', koji će se održati u Mostaru, od 22. do 29. travnja. Rok za prijave traje do 20. veljače 2017.
 
obavijest

Stalni postav Srednjovjekovnog odjela Arheološkog muzeja

Otvorenje stalnog postava Srednjovjekovnog odjela Arheološkog muzeja u Zagrebu održat će se u petak, 20. siječnja, u 12 sati. Prvi put nakon 2002. godine, posjetitelji mogu pogledati tu najraznovrsniju i najsveobuhvatniju zbirku kontinentalne Hrvatske, do sada dostupnu tek kroz povremene izložbe.
 
izložba

Božica Dea Matasić: In - verzija

U utorak, 24. siječnja, u 19 sati, u Muzeju za umjetnost i obrt, u sklopu ciklusa Suvremeni umjetnici u stalnom postavu MUO-a, otvara se izložba Božice Dee Matasić 'In – verzija'. Izložba ostaje otvorena do 2. travnja.
 
koncert

NLV i One Step Away promoviraju albume u Tvornici kulture

U ovom tjednu će se u zagrebačkoj Tvornici kulture održati dvije promocije albuma mladih izvođača. Bend NLV dolazi u Tvornicu u petak, 20. siječnja, u sklopu promocije istoimenog albuma prvijenca. Punk rock četvorka One Step Away koncertno će promovirati album 'Ni grama srama' 21. siječnja, a podršku će im dati zagrebački King Ubu i Saučešće.
 
predstavljanje

Predstavljanje nove knjige Davora Šalata 'Skeniranje vjetra'

Društvo hrvatskih književniak poziva na predstavljanje nove knjige Davora Šalata 'Skeniranje vjetra' koje će se održati u petak, 20. siječnja, u 19:00 sati.
 
radionica, kolonija

Prijavi se i sudjeluj u projektu 'Umjetnost demokracije u Euro-mediteranskoj regiji'

Udruga 'Mala filozofija' poziva mlade u dobi od 15 do 21 godine da sudjeluju na radionicama međunarodnog projekta Umjetnost demokracije, financiranog od međuvladine organizacije Anna Lindh Foundation.
 
predstavljanje

Poetski striptiz - gostuju Sanja Baković i Siniša Matasović

U utorak, 24. siječnja od 20:30 sati u Vinylu, bit će održan prvi Poetski striptiz u 2017. godini. Začetnik i moderator Poetskog striptiza, Dino Tremens, ugostit će dvoje istaknutih pjesnika mlađe generacije, Sanju Baković i Sinišu Matasovića.
 
izložba

Izložba Smiljke Pavlović u Varaždinu

U petak, 20. siječnja, u 19 sati, u Galeriji Zlati Ajngel u Varaždinu, otvara se izložba fotografija Smiljke Pavlović. Izložba ostaje otvorena do 5. veljače.
 
izložba

David Bowie na fotografijama Briana Rašića u Muzeju za umjetnost i obrt

Nešto više od godinu dana nakon smrti jednog od najvećih glazbenika današnjice Davida Bowieja, u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt 2. veljače, otvara se izložba fotografija koje je snimio Brian Rašić, glazbeni fotograf koji više od 30 godina živi i radi u Londonu.
 
predstava

Premijera talijanske inačice suvremene predstave o Crvenkapici riječkoga HNK

Talijanska inačica predstave suvremene predstave o Crvenkapici 'Attenti al lupo ovvero Cappuccetto Rosso (Čuvaj se vuka ili Crvenkapica)', nastala u suradnji Talijanske i Hrvatske drame HNK Ivana pl. Zajca premijerno će se odigrati 24. siječnja u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, najavljeno je na konferenciji za novinstvo u srijedu.
 
projekcija

Bolivudski film 'Manje šećera' u kinu Europa

Romantičnim bolivudskim filmom 'Manje šećera', zagrebačko kino 'Europa' u četvrtak nastavlja ciklus indijskog filma koji predstavlja odabrane filmove jedne od najvećih kinematografija u svijetu.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>


http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu