info


koncert

Mando Diao zagrebačkim koncertom započinje europsku turneju

U srijedu, 7. veljače, na pozornici paviljona 9 Zagrebačkog velesajma nastupit će slavna švedska rock četvorka Mando Diao. Popularni Šveđani upravo u Zagrebu započinju europsku turneju, a prate ih odlični The OBGMs.
 
projekcija

Dani indijskog filma u Art-kinu Grič

Dani indijskog filma održavaju se od 22. do 26. siječnja u zagrebačkom Art-kinu Grič. Svi filmovi imaju hrvatske i engleske titlove, a ulaz je slobodan!
 
izložba

'Requiem za Auschwitz' – izložba slika i crteža Ceije Stojke

Austrijski kulturni forum poziva na otvorenje izložbe 'Requiem za Auschwitz' – Slike i crteži Ceije Stojke, koje će prigodom Dana sjećanja na holokaust biti održano 25. siječnja 2018. u 19 sati, u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu. 
 
najave

U Kneževoj palači kreće 'Gledaona'

U četvrtak 25. siječnja započinje još jedno novo događanje u Kneževoj palači u organizaciji Koncertnog ureda Zadar – Gledaona! 
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

'Filozofski café' za srednjoškolce u Koprivnici

U Knjižnici i čitaonici 'Fran Galović' Koprivnica, po prvi će se puta održati 'Filozofsk café', radionica za srednjoškolce. Održat će se u subotu, 3. veljače, u sobi za sastanke na 1. katu Knjižnice pod voditeljstvom profesorice Sanje Suton, a u suradnji s obrtom Mudro drvo. Filozofski café je jedan oblik filozofske prakse koji potiče i promiče vlastito i javno, slobodno, kritičko i kreativno mišljenje. ..
 
projekcija

Zapisi iz (ruskog) podzemlja na Kratkom utorku

U utorak, 23. siječnja, u kinu Tuškanac u Zagrebu, u 21sat Kratki utorak predstavit će program novog istočnoevropskog eksperimentalnog filma na razmeđi filma i drugih umjetnosti - performansa, glazbe, instalacije...pod nazivom 'Zapisi iz (ruskog) podzemlja', koji je odabrao gost programa Andrej Silvestrov.
 
predstava

Premijera baleta 'Ivica i Marica' u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci

Balet 'Ivica i Marica' po istoimenoj bajci Jacoba i Wilhelma Grimma i u koreografiji ugledne američke koreografkinje i plesne pedagoginje Gine Patterson, premijerno će biti izveden u HNK Ivana pl. Zajca 26. siječnja, najavljeno je u ponedjeljak na konferenciji za novinstvo u Rijeci.
 
izložba

VIII. Dani grafike MLU

U sklopu osmih Dana grafike, u organizacji Muzeja likovnih umjetnost u Osijeku održat će se dvije izložbe suvremene japanske grafike - samostalna izložba Harumi Sonoyame i skupna izložba tokijske udruge grafičkih umjetnika HAN 17. (25.1. – 8.3.2018.).  
 
izložba

'Ja legoman', izložba Dalibora Popoviča

Izložba 'Ja legoman' u organizaciji HULU Splita otvara se u četvrtak, 25. siječnja u 19 sati u Salonu Galić i može se razgledati do 10. veljače 2018.  
 
predstava, djeca, mladi

Riječka premijera predstave 'I buhe kašlju'

Predstava 'Anche le pulci hanno la tosse' / 'I buhe kašlju' Fulvia Tomizze, u adaptaciji Uga Vicica i u režiji Diane Höbel, nakon uspješne premijere u Trstu 3. siječnja, svoju će riječku premijeru doživjeti u utorak 23. siječnja u 19 sati u HKD-u na Sušaku.
 
radionica, kolonija

Filmska radionica za građanstvo u Zagrebu

Blank_filmski inkubator organizira od 23. siječnja početnu filmsku radionicu za građanstvo na lokaciji u Zvonimirovoj 21, Zagreb, od 19 sati, utorkom i četvrtkom. Radionica ima četiri vrlo iskusna mentora (Dario Juričan, Igor Jelinović, Josip Lukić, Luka Tokić) koja će voditi polaznike kroz sve filmske tajne.
 
natječaj, nagrada

Natječaj za dodjelu Nagrade DPUH-a 'Radovan Ivančević' za 2017.

Upravni odbor DPUH-a objavljuje Natječaj za dodjelu Nagrade DPUH-a 'Radovan Ivančević' za 2017. godinu. Natječaj je otvoren do 15. ožujka 2018. 
 
natječaj

Natječaj Udruge Lotos i Indijskoga kulturnoga centra za nove programe

Udruga Lotos i Indijski kulturni centar Zagreb raspisuju natječaj za prijavu programa iz kulture i obrazovanja za godinu 2018./2019. Prijaviti se mogu pojedinci, umjetničke udruge, samostalni umjetnici, kazalištarci, fotografi i mnogi drugi. Rok za prijave je 24. 2. 2018., a prvi rezultati bit će poznati u travnju 2018.
 
obljetnica, proslava, koncert

Drago Diklić – 65 godina na sceni

U četvrtak, 25. siječnja u 20 sati, u Velikoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda u Zagrebu održat će se koncert pod nazivom 'Tamo gdje sam počeo', kojim će pjevač, saksofonist i skladatelj Drago Diklić obilježiti 65 godina djelovanja na sceni. 
 
nagrada

Nagrada IIDA izložbi 'Croatia je Hrvatska' za najbolje dizajniranu izložbu

Zagrebačka agencija Brigada osvojio je nagradu Global Excellence 2017. Međunarodnog  udruženja dizajnera interijera (IIDA) za najbolje dizajnirani izložbeni prostor, za izložbu 'Croatia je Hrvatska', nastalu u povodu 133 godine postojanja 'Croatia osiguranja', priopćeno je u ponedjeljak iz agencije Brigada.
 
izložba

Izložba 'Figure' Nevene Petre Piližota u Kninskom muzeju

U petak, 26. siječnja, u Kninskom muzeju otvara se izložba 'Figure' Nevene Petre Piližota. Otvorenje će biti upriličeno u 18.30 sati, prezentacijom slika velikih formata nastalih u razdoblju od 2009. do 2017. godine. Izložba će ostati otvorena do 1. ožujka 2018.
 
najave

Josip Bedeković: Knjiga o svetom Jeronimu, Iliriku i Međimurju

Matica hrvatska, Ogranak MH u Čakovcu i Izdavačka kuća Meridijani pozivaju na predstavljanje knjige Josip Bedeković: Knjiga o svetom Jeronimu, Iliriku i Međimurju (Josephus Bedekovich: Natale solum magni ecclesiae dostoris sancti Hieronymi, 1752). Knjiga je prvi prijevod s latinskog jednog od najvrijednijeg djela hrvatske latinističke literature 18. st. 
 
obavijest

Na Sundanceu prikazani 'Manivald', 'Deer Boy' i 'Juževa kuća'

Drugog dana najvećeg američkog filmskog festivala posvećenog nezavisnom filmu prikazane su dvije hrvatske manjinske koprodukcije kojima su prisustvovali i članovi filmskih ekipa. 'Manivald' se na Sundanceu bori za nagrade u selekciji Animation Spotlight, a 'Deer Boy' u Midnight Shorts Programu. Animirani kratkometražni film Eve Cvijanović 'Ježeva kuća' (hrvatski koproducent je Bonobostudio) svoju Sundance premijeru imao je u nedjelju, 21. siječnja.
 
predstavljanje

Domaći autori kratkometražnih filmova predstavljaju se u Ljubljani

Društvo slovenskih redatelja (Drušvo slovenskih režiserjev, DSR) 23. siječnja u Slovenskoj kinoteki u Ljubljani organizira događaj posvećen mladim hrvatskim redateljima kratkometražnih filmova u sklopu kojeg će se prikazati pet naslova od kojih će neke predstaviti sami autori.
 
nagrada

Rade Šerbedžija dobitnik nagrade 'Eastern Star 2018.' Filmskog festivala u Trstu

Istaknuti filmski i kazališni glumac, redatelj, glazbenik i pisac Rade Šerbedžija dobitnik je ovogodišnje specijalne nagrade Eastern Star 2018. prestižnog 29. Filmskog festivala u Trstu (29. Trieste Film Festival), priopćeno je iz Teatra Ulysses.
 
izložba

Ivica Malčić izlaže u Varaždinu

U četvrtak, 25. siječnja 2018. u 19 sati, u varaždinskoj galeriji Zlati ajngel otvara se izložba Ivice Malčića koje će se moći pogledati do 11. veljače.
 
koncert

Satyricon nastupa 19. ožujka u zagrebačkom klubu Boogaloo

Norveška black metal atrakcija Satyricon nastupit će 19. ožujka u zagrebačkom klubu Boogaloo, u sklopu turneje na kojoj predstavlja svoj novi album, najavio je organizator koncerta Twilight Promotion.
 
izložba

Bogdan Budimirov: Kuća za dvoje

U utorak, 23. siječnja 2018. godine u 18 sati, u Oris Kući arhitekture otvara se izložba Bogdan Budimirov: Kuća za dvoje.  
 
obljetnica, proslava

Dan Instituta za arheologiju 2018.

U srijedu, 24. siječnja 2018., u Knjižnici Instituta za arheologiju u Zagrebu obilježit će se Dan Instituta za arheologiju.   
 
predavanje, tribina

Lingvistika s povodom - tribina >>>

 
novo izdanje

Brošura Noći muzeja 2018. >>>

Novu brošuru Noć muzeja 2018 – Uvijek bolja, u izdanju Hrvatskog muzejskog društva, možete preuzeti ovdje  >>>
 
najave

Predstavljanje knjige Miroslava S. Mađera >>>

U srijedu, 24. siječnja u 12 sati, u DHK-u održat će se predstavljanje "Izabranih djela" (Izabrane drame i dječja književnost III.) Miroslava S. Mađera.
 
festival, najave

14. ZagrebDox širi se i putuje...

Novo, 14. izdanje ZagrebDoxa održat će se od 25. veljače do 4. ožujka u kinu Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu. Jedan od najznačajnijih ovogodišnjih noviteta je vremensko i prostorno širenje ZagrebDoxa. Tjedan dana prije službenog početka festivala, od 16. do 18. veljače, u kinu Kaptol Boutique Cinema održat će se program Zagrijavanje za ZagrebDox. A pored toga, ZagrebDox po prvi put prelazi svoju geografsku zadanost i putuje u goste u Split, Rijeku i Osijek...  
 
najave

8. Smotra klapa 'Tebe lepo ja pozdravlam'

U Župnoj crkvi sv. Anastazije u Samoboru, u subotu, 20. siječnja 2018. u 20 sati, održat će se 8. Smotra klapa - 'Tebe lepo ja pozdravlam'. Ulaz je slobodan.  
 
izložba

Izložba Kate Jelovčić i Sandre Rubić

U Kulturnom centru Dubrava, 22. siječnja u 19 sati otvara se izložba slika i crteža Kate Jelovčić i Sandre Rubić.
 
predavanje, tribina

Kako učiti o medijima - tribina

Tribina 'Kako učiti o medijima' održat će se u srijedu, 24. siječnja 2018. u 13 sati, u Matici hrvatskoj u Zagrebu.
 
koncert

Koncert 'Orgulje i temperamenti'

U utorak, 23. siječnja 2018. u 19 sati, u dvorani Huml na Muzičkoj akademiji održat će se četvrti koncert Orguljskog festivala Anabasis u sezoni 2017./2018. pod nazivom 'Orgulje i temperamenti'. Ulaz na koncert je slobodan.
 
najave

Predstavljanje monografije 'Zborna crkva sv. Vlaha u Dubrovniku'

Institut za povijest umjetnosti, Dubrovačka biskupija, Zborna crkva sv. Vlaha i ArTresor naklada pozivaju na predstavljanje knjige 'Zborna crkva sv. Vlaha u Dubrovniku' koje će se održati u srijedu, 24. siječnja 2018. u 12:00 sati, u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt.
 
izložba

Skupna izložba 'Sprint'

Skupna izložba 'SPRINT', u organizaciji Hrvatske udruge likovnih umjetnika i Grada Splita, otvara se 23. siječnja u 20 sati u Staroj gradskoj vijećnici u Splitu, a može se razgledati do 6. veljače 2018.
 
izložba

'Spaček & 70 godina avangarde na kotačima', izložba

Francuski institut u Zagrebu najavljuje izložbu "Spaček & 70 godina avangarde na kotačima" (1948. - 2018.). Otvorenje će se održati 23. siječnja u 19 sati.
 
izložba

Boris Ljubičić: 'Jednina množine – simbol, znak, logo, brend'

U četvrtak 25. siječnja u 19 sati u HDD galeriji u Zagrebu otvara se izložba Borisa Ljubičića 'Jednina množine – simbol, znak, logo, brend'. Izložba je dio galerijske programske linije 'Dizajniranje povijesti – Historizacija dizajna' te predstavlja pregled Ljubičićevog dizajnerskog rada u području dizajna zaštitnih znakova i logotipa najrazličitijih institucija, tvrtki, manifestacija i proizvoda u vremenskom rasponu od 1970. do danas. 
 
radionica, kolonija

Uvodni seminar za pripovjedače

Uvodni seminar za pripovjedače 'Važnost narodnih bajki i umijeće pripovijedanja', autorice i voditeljice Jasne Held, se 3. i 4. ožujka održava u Centru za kulturu i film Augusta Cesarca. Seminar je zamišljen kao poticaj pedagozima, nastavnicima, profesorima, studentima, kao i roditeljima, u radu s djecom i mladima.
 
festival, djeca, mladi

'Small Size Days' prvi puta u Zagrebu

Posljednjeg vikenda u siječnju, od 26. do 29. siječnja, obilježava se 'Small Size Days', kazališni festival za najmlađe na kojem će po prvi puta sudjelovati i Zagreb, odnosno Teatar Puna kuća u suradnji s kazalištem Mala scena.
 
izložba

'Izgubljeni u džungli', izložba Gordane Meštrović

Otvorenje izložbe Gordane Meštrović bit će upriličeno u zagrebačkoj Galeriji Događanja u petak, 26. siječnja 2018 u 19 sati.
 
predstava

Suvremena cirkuska predstava 'To Every Cloud' finske umjetnice Ilone Jantti u Splitu

Splitski suvremeni cirkuski kolektiv ROOM 100 predstavlja Večer kratkih formi, koja će se održati 24. siječnja, s početkom u 20 sati, u Amfiteatru Doma mladih, a na kojoj će gostovati cirkuska umjetnica Ilona Jantti.
 
izložba

Antonio Grgić: 'Melencolia II'

U petak, 20. siječnja s početkom u 19 sati, u križevačkoj Galeriji K2 otvara se izložba Antonia Grgića pod nazivom 'Melancolia II'. 
 
najave

Dani makedonske kulture u Zagrebu

Od 22. do 26. siječnja u Zagrebu će se održati Dani makedonske kulture, tijekom kojih će se održati izložba fotografija kojom ćemo se prisjetiti starog Skopja i starog Zagreba, dvije promocije knjiga približit će nam ljepote makedonske i hrvatske književnosti, a predavanja cijenjenih makedonskih znanstvenika otkrit će nam koje tajne skriva makedonski jezik.
 
obavijest

Predstavljanje knjige Marina Držića 'Dundo Maroje' u engleskom prijevodu

U izdavačkoj djelatnosti Doma Marina Držića, u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Dubrovnika, a povodom 450. obljetnice smrti Marina Držića, u subotu, 20. siječnja , u 18 sati, u Teatru Bursa - Mala scena Kazališta Marina Držića, održat će se predstavljanje knjige Marina Držića 'Dundo Maroje' u engleskom prijevodu Filipa Krenusa.
 
najave

Nives Opačić: Osjenčane riječi >>>

Predstavljanje knjige Nives Opačić 'Osjenčane riječi' održat će se u četvrtak, 25. siječnja 2018. u 13 sati, u Valikoj dvorani Matice hrvatske u Zagrebu. 
 
izložba

Izložbom fotografija obilježit će se 80. rođendan Nives Kavurić Kurtović

U četvrtak, 18. siječnja 2018. u 19 sati, u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu, Krvavi most 2, bit će obilježen 80. rođendan slikarice Nives Kavurić Kurtović - izložbom fotografija sina Karima Kurtovića iz obiteljskog albuma.
 
predstava

Radna matineja za publiku povodom premijere baleta 'Ivica i Marica'

Ansambl Baleta HNK Ivana pl. Zajca Rijeka ponovno poziva sve zainteresirane na još jednu zanimljivu i sadržajnu radnu matineju, ovoga puta povodom skorašnje premijere baletne predstave 'Ivica i Marica' u koreografiji Gine Patterson, u subotu, 20. siječnja, s početkom u 11 sati, na sceni HKD-a na Sušaku. 
 
predstava

Premijera predstave 'Trešnjalot' u GK 'Trešnja'

U sklopu programa Četvrtak u Trešnji, u četvrtak, 18. siječnja, u 19 sati održat će se premijera obnovljene predstave 'Trešnjalot', nastale u suradnji dramskog studija kazališta Trešnja i umjetničke organizacije Točka na I.
 
predstavljanje

Europska godina kulturne baštine u Hrvatskoj

Europska godina kulturne baštine u Republici Hrvatskoj svoj početak svečano će obilježiti izložbom 'Vlaho Bukovac 1/3 – pariško razdoblje 1877. ‒ 1893.' u četvrtak, 18. siječnja, u 19 sati, u Galeriji Klovićevi dvori.
 
konferencija, znanstveni skup

Znanstveno-stručni skup 'Bokeljska mornarica i Kolo svetog Tripuna kao tradicija bokeljskih Hrvata'

Znanstveno-stručni skup 'Bokeljska mornarica i Kolo svetog Tripuna kao tradicija bokeljskih Hrvata' održat će se u petak, 19. siječnja, od 9 sati, u Muzeju Mimara, u organizaciji Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Hrvatske bratovštine 'Bokeljska mornarica 809' Zagreb, Rijeka, Pula, Split, Dubrovnik.
 
koncert

Humanitarni koncert u Hrvatskom domu Vukovar

Klape Elektrodalmacija iz Splita i Cambi iz Kaštel Kambelovca uz klavirsku pratnju Tončija Tranfića održat će koncert 'Dalmacija na obali Dunava' u Hrvatskom domu Vukovar - u subotu, 20. siječnja 2018. godine. Početak je u 19 sati. 
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>
Europska godina kulturne baštine