info


obljetnica, proslava

Rođendan Marije Jurić Zagorke!

Centar za ženske studije poziva vas na obilježavanje 144 godine od rođenja Marije Jurić Zagorke, koje uključuje razgled Memorijalnog stana Marije Jurić Zagorke, predavanje Žarke Vujić o 'Dvije Marije', promociju časopisa Treća i interkativnu kostimiranu šetnju. Program obilježavanja se na različitim lokacijama događa od četvrtka, 2. ožujka, do subote, 4. ožujka.
 
predstava, djeca, mladi

'Muka malog vuka' Renata Baretića premijerno u Maloj sceni

Prva premijera Male scene u 2017. godini praizvedba je predstave 'Muka malog vuka', za djecu od 3 do 10 godina, u režiji nagrađivane redateljice Morane Dolenc. Nastala prema istoimenoj slikovnici za djecu i odrasle Renata Baretića u suradnji s dizajnerom i ilustratorom Davorom Šunkom, predstava će premijerno biti izvedena u četvrtak, 2. ožujka, u 18 sati, u kazalištu Mala scena.
 
predstavljanje

Pjesnkinje za pjesnikinje

Veleposlanstvo Republike Slovenije u Zagrebu i Hrvatski centar P.E.N povodom Međunarodnog dana žena ljubazno pozivaju na literarnu razgovornu večer 'Pjesnikinje za pjesnikinje' 8. ožujka 2017., u 19.30 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića.
 
predstavljanje

Promocija časopisa Treća

Centar za ženske studije poziva na promociju časopisa Treća, koja će se održati u Multimedijalnom institutu Mama, u petak, 3. 3. 2017. u 12:00 sati.
 
koncert

Koncert Simfonijskog puhačkog orkestra OSRH u dvorani Zvonimir

Simfonijski puhački orkestar Oružanih snaga RH održat će koncert u subotu, 25. veljače, u Velikoj dvorani Doma HV 'Zvonimir', Stančićeva 6 u Zagrebu, s početkom u 20 sati.  Orkestrom će ravnati Andreja Šolar, dirigentica Orkestra Slovenske vojske, a na rasporedu su djela Čajkovskog, Elgara, deMeija i Grigorasa.
 
natjecanje

Otvoreni kup Hrvatske u plesu

Otvoreni kup Hrvatske u plesu, pod nazivom Ultimate Dance Explosion, ove će se godine održati u organizaciji Hrvatskog show dance saveza i Plesnog kluba Megablast na Zagrebačkom velesajmu od 10. do 12. ožujka. Prijave na natjecanje traju do 24.02.2017.
 
izložba

'Glazba i njeni odjeci' Luke Petrinjaka

U utorak, 28. veljače, u 19 sati, u Gliptoteci Hrvatske Akademije znanosti i umjetnosti, otvara se izložba 'Glazba i njeni odjeci' umjetnika Luke Petrinjaka. Izložba ostaje otvorena do 21. ožujka.
 
performans

Multimedijalni performans KOD u Greti

Premijera multimedijalnog performansa KOD održava se u ponedjeljak, 27. veljače, u 20 sati, u Galeriji Greta. Interaktivna instalacija može se pogledati do 4. ožujka.
 
najave

ZagrebDox Pro 2017. - događanja otvorena za javnost

U sklopu 13. ZagrebDox Pro-a održat će se tri masterclassa, prezentacija i diskusija te pitching forum na kojem će se predstaviti dvanaest projekata iz dvanaest zemalja. Ulaz na sva događanja je besplatan!
 
najave

Proslava ruskog fašnika u Centru za kulturu i informacije Maksimir

Udruga ruskog govornog područja u Međimurju Kalinka i Asocijacija mladeži ruskih sunarodnjaka u RH, u suradnji s Centrom za kulturu i informacije Maksimir, organiziraju proslavu ruskog praznika Masleniсa. U sklopu obilježavanja ovog ruskog fašnika u CKIM-u će u nedjelju, 26. veljače, od 14 sati, biti održan bogat kulturno umjetnički program - tradicijski glazbeni igrokaz, igre za djecu i odrasle.
 
projekcija, djeca, mladi

Subotnje jutro s 'Inspektorom Martinom i bandom puževa'

Ove subote, 25. veljače, tuškanačko kino za svoju najmlađu publiku prikazuje humorni animirani film 'Inspektor Martin i banda puževa' zanimljivoga zapleta. Prvi je to hrvatski crtani film nastao u neovisnoj produkciji, a iako je namijenjen djeci do 11 godina sa zanimanjem ga mogu pogledati i odrasli.
 
radionica, kolonija

Počinje nova Filmska škola Kinokluba Zagreb

Novo izdanje već tradicionalne Filmske škole Kinokluba Zagreb započet će uvodnim predavanjem u utorak, 28. veljače, spočetkom u 20 sati, u kino dvorani KKZ-a.
 
najave

Fašnički vikend 'Žive slike' u Muzeju grada Zagreba

Tijekom zadnjeg vikenda fašnika, Muzej grada Zagreba organizira svoj tradicionalni edukativni program 'Žive slike', koji se uz sudjelovanje kostimiranih djelatnika samog muzeja i njihove goste održava osamnaestu godinu zaredom.
 
natječaj

Natječaj za nove skladbe '13. ČAnsonfesta - Kastav 2017.'

Raspisan je natječaj za skladbe koje će biti izvedene na 13. festivalu čakavske šansone Čansonfest – Kastav 2017. Rok za prijavu skladbi je 28. travanj 2017.   
 
koncert

Nastup dubrovačkog zbora Libertas u Zadru

U subotu 25. veljače 2017. u Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači, nakon sveukupno deset različitih glazbenih programa u sklopu Povratka u Kneževu, započinje niz redovnih događanja u organizaciji Koncertnog ureda Zadar. Prvi među njima bit će koncert Mješovitog zbora Libertas iz Dubrovnika. Koncert započinje u 20 sati.
 
predavanje, tribina

Predavanje 'Fotografije Velikoga rata' u Hrvatskome državnom arhivu

Kulturni četvrtak u HDA, 23. veljače, u 18 sati, u Hrvatskome državnom arhivu donosi predavanje na temu 'Fotografije Velikoga rata', koje su priredili Hrvoje Baričević i Hrvoje Gržina.
 
obljetnica, proslava, koncert

Dubravko Češnjak: 25 godina umjetničkog djelovanja

U nedjelju, 26. veljače koncert-majstor Tamburaškog orkestra HRT-a, Dubravko Češnjak, obilježava 25. godina umjetničkog djelovanja programom po vlastitom izboru. Koncert će se održati u Studiju Zvonimir Bajsić, s početkom u 20 sati.
 
izložba

Na promjenu zraka / Ana Mušćet

U petak, 24. veljače, u 20 sati, u Salonu Galić u Splitu, otvara se izložba 'Na promjenu zraka' multimedijalne umjetnice Ane Mušćet. Izložba se može razgledati do 8. ožujka.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Topos Allou – Aeroplio Theater, Grčka

Topos Allou – Aeroplio Theater je osmislio Topospantou - mrežu za razvoj kreativnih metoda za rješavanje problema koje su povezane s društvenim, kulturnim i obrazovnim pitanjima te traži partnere za natječaj u programu EU Kreativna Europa, potprogram Kultura u kategoriji europskih platformi. Rok za prijavu potencijalnih partnera je 6. travnja 2017.!
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Serbian Jewish Choral Society, Srbija

Srpsko-židovsko pjevačko društvo projektom 'Nikada zaboraviti, holokaust, nikada se ponovilo - glazba piše sjećanja' želi se prijaviti na natječaj za projekte suradnje u programu EU Kreativna Europa, potprogram Kultura. Žele surađivati s partnerima koji su zainteresirani za kulturnu suradnju, razmjenu, edukaciju, organizaciju festivala i koncerata, a rok za prijavu je 5. listopada 2017.!
 
nagrada

'Kuća drugih' dobila nagradu Međunarodne novinarske akademije

Hrvatska manjinska koprodukcija 'Kuća drugih' gruzijske redateljice Rusudane Glurjidze primila je Satellite nagradu za najbolji debitantski igrani film.
 
natječaj

Poziv za sudjelovanje na 9. međunarodnom festivalu fotografije Organ Vida

Međunarodni festival fotografije Organ Vida objavljuje poziv za domaće i inozemne umjetnice i umjetnike da se prijave na natječaj na temu 'Novi građani', koji je otvoren od do 1. travnja.
 
festival

ZagrebDox: sedamnaest premijernih hrvatskih dokumentaraca

Međunarodni festival dokumentarnog filma ZagrebDox tradicionalno veliku pozornost daje hrvatskim autorima, a ovogodišnje trinaesto izdanje, koje počinje u nedjelju, prikazat će u raznim programima 27 domaćih dokumentaraca, od kojih čak sedamnaest premijerno.
 
predavanje, tribina

Zdravlje i bolesti glasa - predavanje prof. dr. Večerine Volić

Predavanje pod naslovom 'Zdravlje i bolesti glasa' održat će otorinolaringologinja i fonijatrica prof. dr. sc. Santa Večerina Volić na Medicinskom fakultetu u Splitu u utorak, 28. veljače s početkom u 11 sati. Predavanje je namijenjeno svima koji glas koriste u umjetnosti i profesiji, kao i svima koji se bave liječenjem, kulturom glasa, te glasovnom edukacijom.  
 
obavijest

Program poticanja rane pismenosti u ruralnim područjima Koprivničko-križevačke županije

Knjižnica i čitaonica 'Fran Galović' Koprivnica poziva na svečanost početka nove usluge bibliobusa u okviru projekta 'Rastemo čitajući', koja će se održati u srijedu, 1.3.2017. u 17,30 sati u Čitaonici tiska.
 
natječaj

Natječaj za umjetničke knjige 'Knjige za gledanje: Knjige za čitanje' za mlade umjetnike

Akademija likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s Akademijom primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci raspisuje natječaj za umjetničke knjige pod nazivom 'Knjige za gledanje : Knjige za čitanje', za izlaganje u Galeriji Šira u Zagrebu, od 13.03.2017. do 20.03.2017.
 
najave

Design District Zagreb od 13. do 18. lipnja

Drugo izdanje festivala Design District Zagreb održat će se od 13. do 18. lipnja, a organizatori su najavili uvođenje dodatnih sadržaja, dulje trajanje manifestacije i veći naglasak na ekologiju i održivi razvoj, te su pozvali zainteresirane dizajnere, arhitekte, likovne umjetnike da se prijave za sudjelovanje u projektu kojemu je cilj kroz umrežavanje brojnih kreativnih inicijativa koncentriranih u gradskoj zoni oko zagrebačke Martićeve ulice.
 
smotra, revija

7. smotra klapa 'Tebe lepo ja pozdravlam'

7. smotra klapa 'Tebe lepo ja pozdravlam' održat će se u subotu, 4. ožujka u 20 sati, u Kino dvorani POU Samobor.
 
najave

'Laibach' 5. ožujka u Filozofskom teatru

U novom izdanju Filozofskog teatra, Hrvatsko narodno kazalište (HNK) u Zagrebu ugostit će u nedjelju, 5. ožujka, Ivana Janija Novaka, člana i idejnoga začetnika najpoznatijeg slovenskog benda Laibach.
 
koncert

Koncert zbora Opere osječkog HNK

Zbor Opere osječkog Hrvatskog narodnog kazališta održat će u nedjelju, 26. veljače 2017. nakon mise, u Župi Preslavnog Imena Marijinog u Osijeku, koncert 'Priđimo, poklonimo se!'.  
 
izložba

Iva Višošević u Regaleriji

U Regaleriji u Zaboku, u petak, 24. ožujka, u 18 sati, otvara se izložba 'Slom' Ive Višošević.
 
natječaj

Press Film Festival - natječaj za prijavu dokumentarnih filmova

Press Film Festival okuplja filmove koji tematiziraju novinarsku profesiju, odnosno ratne reportere, fotografe i snimatelje kojima je prva misao uhvatiti pravu snimku, prenijeti javnosti istinitu i iskrenu atmosferu ratnih zbivanja, često ne vodeći računa o vlastitoj sigurnosti i životu. Ovogodišnja tema su 'Izbjeglice' i 'Govor mržnje'. Natječaj je otvoren do 1. svibnja 2017.
 
predstava

Premijera hrvatske verzije broadwayskog mjuzikla 'Pepeljuga'

Premijera mjuzikla 'Pepeljuga' odigrat će se u nedjelju, 26. veljače, u Maloj dvorani Doma sportova, s početkom u 18 sati. Svjetski poznati broadwayski mjuzikl u hrvatskom izdanju donosi Emotion Production u suradnji s B Glad produkcijom i producentom Tadijom Kolovratom, dok režiju potpisuje Robert Bošković.
 
izložba

Izložba Igora Jurana u Galeriji AŽ

U Galeriji AŽ, u petak, 24. veljače, u 19 sati, otvara se izložba Igora Jurana pod nazivom 'Trinaestica'. Izložba ostaje otvorena do 9. ožujka.
 
natječaj

Natječaj za prijem novih članova u Hrvatsko udruženje interdisciplinarnih umjetnika – HUIU

Hrvatsko udruženje interdisciplinarnih umjetnika prima nove članove, pa se pozivaju zainteresirani kandidati da se prijave na Natječaj do 21. ožujka.
 
smotra, revija, djeca, mladi

5. Međunarodna revija filmova za djecu i mlade u Čakovcu

Centar za kulturu Čakovec organizira program europskog filma za djecu i mlade s ciljem razvoja medijske kulture i promocije filmske umjetnosti u školama. Revija će se održati od 27. veljače do 2. ožujka 2017.
 
predstavljanje

Književna večer s Draženom Katunarićem

U petak, 24.02.2017. s početkom u 17 sati, u Književnom svratištu ZVONA i NARI! predstavit će se pjesnik, prozaik, prevoditelj, urednik i nakladnik, Dražen Katunarić koji ovu veljaču boravi u Ližnjanu gdje dovršava svoj novi roman.
 
obavijest

Glazba iz kultnog filma 'Gosti iz galaksije' uskoro na vinilu

Kultni klasik domaćeg filma 'Gosti iz galaksije', kojega je 1981. godine režirao Oscarom nagrađeni redatelj Dušan Vukotić, nakon 36 godina od svoje kinopremijere, ima i glazbenu premijeru. Soundtrack legendarnoga filma, kojega potpisuje jedan od najvećih domaćih autora filmske glazbe Tomislav Simović, bit će uskoro objavljen na vinilnoj LP ploči u izdanju riječko-zagrebačke diskografske kuće Fox & His Friends.
 
nagrada

'Osobođenje Skoplja' i 'Dnevnik mašinovođe' nagrađeni na Festivalu novog balkanskog filma BaNeFF

Ovogodišnje, šesto izdanje BaNeFF-a održano je od 16. do 19. veljače u Švedskoj, a na njemu su nagrađeni dugometražni igrani filmovi nastali u manjinskoj hrvatskoj koprodukciji. 'Dnevnik mašinovođe' proglašen je najboljim filmom, a 'Oslobođenje Skoplja' osvojilo je posebnu nagradu žirija.
 
izložba

Bure Baruta: Jasmin Mišković, Andrea Knezović, Mia Štark

U osječkoj Galeriji Kazamat, u subotu, 25. veljače, s početkom u 19 sati, održava se otvorenje izložbe Bure baruta, na kojoj sudjeluju umjetnici Jasmin Mišković, Andrea Knezović i Mia Štark. Izložba je otvorena do 12. ožujka.
 
natječaj

Erste banka raspisala natječaj za 13. izdanje Erste fragmenata

Erste banka je raspisala natječaj za 13. izdanje Erste fragmenata, kojim pruža potporu mladim i neafirmiranim likovnim umjetnicima do 30 godina te studentima akademija likovnih umjetnosti otkupom njihovih umjetničkih djela (skulptura, slika, grafika i instalacija). Rok prijave je 25. ožujka.
 
predstavljanje

Predstavljanje knjige '4 brave' Željke Horvat Čeč

Izdavačka kuća V.B.Z. s veseljem poziva na predstavljanje knjige Željke Horvat Čeč '4 brave' koje će se održati u petak, 24. veljače, u 19:00 sati, u Gradskoj kavani Čakovec.
 
nagrada, obavijest

Roman 'Snebivaš me' Mani Gotovac najčitanija knjiga u istarskim knjižnicama

Gradska knjižnica Poreč ove će godine, po osmi put, dodijeliti posebno godišnje priznanje - Nagradu BOOKtiga najčitanijem živućem domaćem autoru u svim istarskim narodnim knjižnicama. Ove godine ono će pripasti teatrologinji i spisateljici Mani Gotovac, i to za njezin roman Snebivaš me.
 
predavanje, tribina

Tribina Litterarum translatio-Mladen Marić

Druga ovogodišnja tribina iz niza Litterarum translatio održat će se u ponedjeljak, 27. veljače, u zagrebačkoj Knjižnici i čitaonici 'Bogdan Ogrizović' s početkom u 18.00 sati.  Gost tribine je književni prevodilac, dramaturg, kazališni kritičar i novinar Mladen Martić.
 
koncert

Koncert Trija Gracije

U četvrtak, 23. veljače 2017. g. od 20 sati, u Galeriji Centra za kulturu Novi Zagreb nastupt će Trio Gracije i gost - violončelist Jonathan Zalusky. Ulaz na koncert je besplatan. Program: E. Toselli, E. Granados, F. Kreisler, A. Dvořák, G. F. Händel, S. Rahmanjinov, J. Brahms. 
 
nagrada

Nagrada za životno djelo don Frane Bulić uručena arheologinji Korneliji Minichreiter

Nagrada Hrvatskoga arheološkoga društva don Frane Bulić za životno djelo svečano je uručena znanstvenoj savjetnici koja je profesionalnu karijeru izgradila kao zaposlenica Regionalnog zavoda za zaštitu spomenika kulture u Osijeku te Instituta za arheologiju u Zagrebu Korneliji Minichreiter, a redovita godišnja Nagrada Josip Brunšmid Tatjani Bradara i Ondini Krnjak za projekt "Istra, lav i orao" koji je rezultirao impresivnom izložbom s popratnim katalogom.
 
projekcija

Hrvatska premijera remek-djela talijanske dokumentaristike na Kratkim slikama

Film 'Anna' premijerno će se pred domaćom publikom prikazati u četvrtak, 23. veljače, u 19,30 sati, u MM centru (Savska 25). Ulaz je besplatan!
 
projekcija

Film 'Trampolin' od 9. ožujka u hrvatskim kinima

Film 'Trampolin', dugometražni igrani prvijenac Katarine Zrinke Matijević koji se najavljuje kao 'film o ljubavi, ali ne i ljubavni film', u hrvatskim kinima počinje igrati od 9. ožujka.
 
koncert

Trio Franolić Jovanović Ćulap predstavlja album 'Put'

U subotu 25. veljače Trio Franolić Jovanović Ćulap priređuje koncert u Vinylu, od 20 sati. Na koncertu će izvoditi kompozicije s nedavno objavljenog albuma 'Put', ali i neke novije skladbe.  
 
najave

Tjedan japanske kulture u Zagrebu

Veleposlanstvo Japana u suradnji s hotelom The Westin Zagreb u razdoblju od 2. do 11. ožujka priređuje kulturnu manifestaciju 'Tjedan Japana'. Program obuhvaća: izložbe, predavanja, demonstracije, koncert i dr.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>


http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu