info


festival

Melodije Istre i Kvarnera - MIK 2017.

Festival Melodije Istre i Kvarnera – MIK 2017. se održati u utorak, 27. lipnja, s početkom u 21 sat, na Ljetnoj pozornici u Opatiji. U svoju pedeset i treću godinu raspjevana će karavana krenuti iz Opatije te će nakon toga posjetiti Malinsku 28., Kastav 29. i Rašu 30. lipnja, a svoj će put završiti 1. i 2. srpnja u Rijeci, gdje će se večeri generalne probe i finala održati na riječkom Korzu.
 
izložba

Iva Ćurić: The order is engage the silent drive

Otvorenje izložbe Ive Ćurić održat će se u ponedjeljak, 26. lipnja, u 20 sati, u zagrebačkoj galeriji Greta. Izložba je otvorena do 30. lipnja, a može se razgledati od 17 do 20 sati.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Ljetni kamp u Arheološkom muzeju u Zagrebu 2017.

Ljetni kamp u Arheološkom muzeju u Zagrebu održat će se od 17. do 21. srpnja i od 21. do 25. kolovoza, svaki dan od 9 do 16,30 sati. Na jedan dan svi polaznici će biti arheolozi, upoznat će prapovijesne Japode te pisati starim pismima… Prijave su u tijeku!
 
projekcija

4. Filmski EU tjedan u Karlovcu i okolici

Filmski EU tjedan četvrti se put održava diljem Karlovačke županije, koja je trenutno jedina županija u Hrvatskoj bez kina. Besplatne filmske projekcije održavat će se od 24. do 30. lipnja u Kamanju, Ogulinu, Karlovcu, Ozlju te Slunju.
 
koncert

Jedinstveni koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra na Lovrjencu

Midsummer Scene Festival najavljuje jedinstveni koncert barokne i filmske glazbe Dubrovačkog simfonijskog orkestra koji će se održati 27. lipnja, u 21,30 sati, na prekrasnoj pozornici tvrđave Lovrjenac.
 
predstava

Shakespearov 'San Ivanjske noći' premijerno izveden na tvrđavi Lovrjenac

Jedna od najpoznatijih komedija Williama Shakespeara 'San Ivanjske noći' u subotu navečer premijerno je izvedena na tvrđavi Lovrjenac u Dubrovniku u režiji Helen Tennison, u sklopu četvrtog izdanja Midsummer Scene Festivala.
 
predstava

'Ero s onoga svijeta' na Zagreb Classicu u ponedjeljak

Zbog lošeg vremena otkazana je za nedjelju navečer predviđena izvedba opere 'Ero s onoga svijeta' u sklopu Festivala Zagreb Classic, a novi termin te najpoznatije hrvatske opere je ponedjeljak, 26. lipnja, u 21 sat na Trgu kralja Tomislava, priopćili su u nedjelju navečer organizatori.
 
izložba

Izložba Gorana Škofića u Dubrovniku

Izložba Gorana Škofića otvara se u Galeriji Flora u Dubrovniku u nedjelju, 25. ovoga mjeseca u 21.30 sati, i moći će se pogledati do 3. srpnja o.g.  
 
izložba

Nina Kurtela / Khora

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Dubrovnik poziva na otvorenje izložbe Nine Kurtela pod nazivom 'Khora', u nedjelju 25. lipnja u 21 sat, u Galeriji Flora, vrt Florinog doma. Izložba se može pogledati do 3. srpnja.  
 
koncert

'Opera pod zvijezdama' na Tomislavcu

U subotu, 1. srpnja u 21 sat, na Trgu kralja Tomislava, Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a udružit će se s vrsnim solistima i maestrom Ivom Lipanovićem te ponovno oživjeti tradiciju opernih gala koncerata pod vedrim nebom, poznatih kao "Opera pod zvijedama". Ulaz na koncert je slobodan.   
 
koncert, performans

Nastavlja se program 'Ljeto u MSU'

U subotu 24. lipnja na krovu zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti koncert će održati osječki hip-hop izvođač Kandžija uz pratnju benda Gole žene. Koncertu će prethoditi performans Nikoline Komljenović.   
 
konferencija, znanstveni skup, najave

Digitalna humanistika: zamašnjak vidljivosti hrvatske kulturne baštine

Od 6. do 7. studenog 2017. na Sveučilištu u Zadru održat će se 2. međunarodni simpozij Digitalna humanistika: zamašnjak vidljivosti hrvatske kulturne baštine.  
 
izložba

Arcadia - izložba stanovnika Splita i Dubrovnika

U subotu, 24. lipnja u 21 sat u Galeriji Otok u Lazaretima otvara se izložba Arcadia - izložba stanovnika Splita i Dubrovnika na kojoj sudjeluju članovi Udruge stanovnika povijesne jezgre grada Splita "Get", zainteresirani stanovnici Splta, fotografi, novinari... a kojima se ovom prigodm na izložbi pridružuju i stanovnici Dubrovnika svojm fotografskim bilješkama života Grada unutar zidina. 
 
konferencija, znanstveni skup, najave

16. The Best in Heritage

Koncem rujna ove godine u Dubrovniku će se održati "The Best in Heritage", konferencija na kojoj se već šesnaestu godinu okupljaju najbolji u baštini stvarajući jedinstvenu priliku da se na jednome mjestu, u isto vrijeme svake godine, međunarodnoj stručnoj javnosti pokažu primjeri najbolje prakse iz cijeloga svijeta. 
 
predstava

'Ero s onoga svijeta' na Trgu kralja Tomislava na Dan državnosti

Na pozornicu pod otvorenim nebom zagrebčkog Tomislavca 25. lipnja s početkom u 21 sat stižu solisti, zbor, baletni ansambl i orkestar Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu te u povodu Dana državnosti scenski izvode operu Ero s onoga svijeta Jakova Gotovca u režiji Krešimira Dolenčića i pod ravnanjem maestra Nikše Bareze. 
 
izložba

Izložba radova profesora i studenata UAOS-a

Svečano otvorenje izložbe likovnih radova s radionice profesora i studenata Umjetničke akademije u Osijeku bit će upriličeno u nedjelju, 25. lipnja 2017. godine s početkom u 18 sati, u Galeriji Gradskog kazališta "Joza Ivakić" Vinkovci, povodom 25. Memorijala "Andrija Andabak". 
 
izložba

Antun Krešić: Potprostori

Otvorenje izložbe radova akademskog slikara Antuna Krešića održat će se 24. lipnja 2017. u galeriji Baćin dvor u Vrbniku na otoku Krku, s početkom u 21 sat.  
 
izložba

Iva Petrovčić: Izvan granica vidljivog

Samostalna izložba Ive Petrovčić „Izvan granica vidljivog“ u organizaciji HDLU Istre otvara se 23. lipnja u Galeriji Luka u Puli, s početkom u 20 sati. 
 
predavanje, tribina

Mali noćni razgovori s Milanom Vuković Runjić na Sceni Amadeo

Gornjogradska ljetna pozornica Amadeo ponovno je oaza Malih noćnih razgovora. U povijesnom Atriju Hrvatskog prirodoslovnog muzeja književnica Milana Vuković Runjić drugu će godinu zaredom ugostiti intrigantne sugovornike iz svijeta umjetnosti i književnosti. Večerašnja gošća je povjesničarka umjetnosti i književnica Željka Čorak.
 
izložba

Izložba Ede Murtića u Labinu

Otvorenje samostalne izložbe "Montraker" autora Ede Murtića održat će se u petak 30. lipnja 2017. godine u Gradskoj galeriji Labin, s početkom u 20.30 sati. Izložba će se moći pogledati do 4. kolovoza 2017.  
 
najave

Perforacije 2017. - gostovanje u Splitu

Nakon izvedbi u Zagrebu, Osijeku i Rijeci, 23. lipnja Perforacije stižu i u Split! 
 
natječaj

Nagrada Post scriptum za književnost na društvenim mrežama

Udruga Kultipraktik organizira natječaj za dodjelu godišnje Nagrade Post scriptum za književnost na društvenim mrežama. Svrha nagrade je poticanje i popularizacija književnosti na društvenim mrežama i u društvu.  
 
projekcija

Premijera dokumentarnog filma Glas Medviđe

U ponedjeljak, 26. lipnja s početkom u 18 sati u Kneževoj palači - Koncertna dvorana braće Bersa u Zadru, održat će se premijera filma Luke Klapana - Glas Medviđe. 
 
natječaj

Natječaj za 14. festival Sedam dana stvaranja

14. međunarodni umjetnički festival Sedam dana stvaranja objavio je natječaj za sudjelovanje u programu. Pozivaju se autori da svoje filmove, izložbe, koncerte, predavanja, performanse i kazališne predstave prijave do 10. srpnja.  
 
x ostalo

Institut za etnologiju i folkloristiku priredio kartu IEF Ivanje

Povodom blagdana sv. Ivana (24. lipnja prema gregorijanskom kalendaru, 7. srpnja prema julijanskom), koji se naziva Ivanje, Ivandan, Ivan Svitnjak, Jovandan i slično, Institut za etnologiju i folkloristiku priredio je kartu IEF IVANJE na kojoj se izbor iz do sada neobjavljenih terenskih zapisa o tom blagdanu iz fonda Dokumentacije Instituta pridružuje odgovarajućim lokalitetima.  
 
izložba

Dražen Tetec – Samozatajni kritičar vremena

Otvorenje samostalne izložbe Dražena Teteca – Samozatajni kritičar vremena održat će se u subotu, 24. lipnja 2017. godine u 19 sati, u Galeriji naivne umjetnosti u Hlebinama.  
 
festival

Festival Grobnik 2017.

Ovogodišnji Festival Grobnik 2017. održat će se od 2. do 9. srpnja u atriju kaštela na gradu Grobniku iznad Rijeke.  
 
natječaj

Fotografski natječaj za mlade na temu - Život je lijep!

Sekcija mladih Fotokluba Rijeka objavio je natječaj na temu 'Život je lijep' namijenjen mladima u dobi do 25 godina starosti. 
 
predstavljanje

Predstavljanje monografije Zlatko Prica 100 godina (1916-2016)

Zaklada Zlatko i Vesna Prica i Muzej Mimara pozivaju na predstavljanje monografije Zlatko Prica 100 godina (1916-2016) koje će se održati u Muzeju Mimara u Zagrebu, u četvrtak 29. lipnja s početkom u 19.30 sati. 
 
konferencija, znanstveni skup

U Šibeniku Međunarodna konferencija o razvoju kulturnog turizma

Međunarodna konferencija na temu 'Stvaranje i upravljanje doživljajima u kulturnom turizmu' održava se u četvrtak i petak u Šibeniku, gdje na tvrđavi sv. Mihovila sudionici konferencije iz deset zemalja razgovaraju o mogućnostima razvoja kulturnog turizma, koji u Hrvatsku privlači znatan broj turista. 
 
natječaj, radionica, kolonija

Praški kvadrijenale poziva na studentske radionice

U okviru simpozija Porous Borders u Pragu će se održavati nekoliko jednodnevnih studentskih radionica posvećenih scenografiji. Prijave su u tijeku. 
 
obljetnica, proslava, najave

Udruga slijepih slavi 70 godina

Ove godine Udruga slijepih Zagreb obilježava 70 godina svog rada. Iako, kako kažu, žive u mraku, svojim programom osvijetlit će ovu jesen. Od 28. rujna do 16. listopada, Zagrepčane očekuje bogat program koji počinje svečanom akademijom u sceni Vidra, a završit će koncertom u mraku.
 
koncert

Biljke i svirke: glazbena oaza u središtu Zagreba

Nakon prošlogodišnjeg izdanja održanog u Botaničkom vrtu, kulturno događanje "Biljke i svirke" održat će se, od 29. lipnja do 2. srpnja, na novoj gradskoj lokaciji, u parku Tuškanac. 
 
predstavljanje

Ljeto u kinu Europa (29.6.–2.9.2017.)

Ovogodišnji će ljetni program ‘Propustili ste, pogledajte!’ okupiti preko 80 filmskih naslova koji su tijekom godine prikazivani u sklopu redovnog programa, a posjetitelje očekuju i neki novi naslovi. Tijekom čitavog ljeta svake srijede i nedjelje Kino Bibijada najmlađima donosi besplatne projekcije, a dvaput tjedno (utorkom i četvrtkom) održavat će se i projekcije uz titlove na engleskom jeziku (Subtitled T-days). 
 
predstavljanje

Ovogodišnji program SEA Silba Environment Art posvećen zvuku

Ljetno, osmo po redu izdanje programa SEA Silba Environment Art održava se na Silbi od 6. lipnja do 30. rujna 2017., a donosi rezidencijalne boravke, umjetničke kolonije, izložbe, radionice, impro koncerte, glazbene performanse, instalacije i akcije, ove godine objedinjene pod temom ZVUKA. 
 
nagrada, koncert

Koncert 'Hollywood & Broadway, Marco Pierobon i orkestar Opere HNK u Zagrebu'

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu svečano će obilježiti završetak još jedne sezone koncertom pod nazivom 'Hollywood & Broadway, Marco Pierobon i orkestar Opere HNK u Zagrebu', koji će se održati 30. lipnja u 20 sati. U sklopu koncerta dodijelit će se i godišnje nagrade za najbolja umjetnička ostvarenja u protekloj sezoni. 
 
obljetnica, proslava

Predsjednica uručila povelju zahvalnosti Matici hrvatskoj u prigodi 175. obljetnice utemeljenja i 50. obljetnice Deklaracije o hrvatskom jeziku

Povelju zahvalnosti Matici hrvatskoj u prigodi 175. obljetnice utemeljenja i 50. obljetnice objave Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskog književnog jezika, te povelje zahvalnosti njezinim zaslužnim članovima uručila je u srijedu predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović na prigodnoj svečanosti na kojoj je čestitala Matici hrvatskoj 175. obljetnicu. 
 
festival

6. festival Stih u regiji - SUR 2017.

Šesto izdanje festivala Stih u regiji (SUR) održat će se od 27. do 29. lipnja 2017. u Zagrebu (Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića) i u Dvorcu Trakošćan, u organizaciji Hrvatskog društva pisaca. 
 
nagrada

Predstava 'Bobočka' nagrađena na međunarodnom festivalu na Kosovu

Predstava “Bobočka ili drugih sto stranica Filipa Latinovicza” u izvedbi Ecije Ojdanić gostovala je na 9. međunarodnom festivalu monodrame MonoAKT na Kosovu na kojem je dobila glavnu nagradu za najbolju predstavu na festivalu.  
 
izložba

Peter Mrhar: Alter Native Postcards

Memorijalna galerija Aleksandar Rukavina Brtonigla / Verteneglio predstavlja samostalnu izložbu slovenskog fotografa Petera Mrhara pod nazivom Alter Native Postcards. Izložba se otvara u petak, 23. lipnja u 19 sati.
 
izložba

Izložba kanadskog umjetnika Andrewa Salgada uz Laubin rođendan

Lauba - Kuća za ljude i umjetnost najavljuje šesti rođendan i veliku izložbu kanadskog umjetnika Andrewa Salgada - A Room With A View Of The Ocean. Proslava rođendana počinje u petak, 30. lipnja od 18 sati, u vanjskom prostoru Laube uz DJ program, a izložba će službeno biti otvorena uz već tradicionalni razgovor s umjetnikom od 20 sati.  
 
izložba

'Utopijski kolektiv' predstavlja se u HDD galeriji

U utorak, 27. lipnja u 20 sati, u HDD galeriji otvara se izložba Utopijski kolektiv, kojom se Hrvatska prošle godine predstavljala na premijernom izdanju Londonskog bijenala dizajna. Izložba će se moći razgledati do 6. srpnja.
 
izložba

Izložba 'U kontrapunktu - Teksture' u Galeriji Decumanus

U Galeriji Decumanus Centra za kulturu grada Krka od 23. lipnja do 12. srpnja 2017. moći će se razgledati skupna izložba iz projekta U kontrapunktu, na kojoj pod temom 'Teksture', u drugom izdanju ovoga projekta, izlaže grupa poznatih hrvatskih suvremenih umjetnika - Dražen Filipović Pegla, Jadranka Hlupić, Duje Jurić, Koraljka Kovač, Petra Krpan, Siniša Majkus i Siniša Reberski. 
 
koncert

Koncert orkestra 'San Jose Youth Symphony'

San Jose Youth Symphony održat će koncert na dar građanima i gostima grada Splita, u srijedu 28. lipnja u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu, s početkom u 20 sati. Ulaz je slobodan. 
 
izložba

'Bikovi iz zbirke Danijela Režeka' u Galeriji Zlati ajngel

U Galeriji Zlati ajngel u Varaždinu od 23. lipnja do 9. srpnja 2017. moći će se razgledati izložba “Bikovi iz zbirke Danijela Režeka”. Otvorenje će biti upriličeno u petak u 20 sati.  
 
obavijest

6. Ljetni diskont kulture s humanitarnim karakterom

Centar za kulturu Trešnjevka u partnerstvu sa Portalom Dobrote donosi šesti po redu Ljetni diskont kulture s porukom 'Dobro za dobro pod vedrim nebom'. Manifestacija će se održati od 26. lipnja do 14. srpnja 2017., u Parku Stara Trešnjevka i prostorijama CeKaTe-a. 
 
koncert

Koncert Kaj ve? kajkavski Cave u dvorcu Jakovlje

Koncert Kaj ve? kajkavski Cave - projekt prijevoda pjesama Nicka Cavea na kajkavski - održat će se u subotu, 24. lipnja 2017. u 18 sati, u dvorcu Jakovlje. Projekt potpisuje Tomislav Pletenac.
 
predstavljanje

Predstavljanje monografije 'Legende svjetla' u Splitu

Hrvatski pomorski muzej Split poziva na predstavljanje knjige Jurice Gašpara: Legende svjetla / priče hrvatskih svjetionika i njihovih duša – svjetioničara, u petak 23. lipnja 2017. u 20 sati. 
 
predstavljanje

Debora Trusgnach: Deset godina u Gradskoj radionici

U nedjelju, 25. lipnja 2017. u 19 sati, u programu "Vrtni đir" Gradske radionice iz Pule predstavit će se Debora Trusgnach iz Italije koja će prezentirati svoje desetgodišnje iskustvo boravka i rada u Gradskoj radionici, koje se osim u području slikarstva prostire na medij dokumentarnih video radova te lutkarstva.
 
izložba

Ruska emigracija u kontekstu razvoja hrvatske znanosti i kulture - izložba

U Hrvatskom državnom arhivu od 21. lipnja do 7. srpnja 2017. održava se izložba "Ruska emigracija u kontekstu razvoja hrvatske znanosti i kulture". 
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>


http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu