info - dizajn


natječaj

Natječaj za prijem u članstvo HDD-a

Natječaj Hrvatskog dizajnerskog društva za primanje novih članova otvoren je do 20. studenog 2017. 
 
susret

14. Susret hrvatskih malih vokalnih sastava

Četrnaesti Susret hrvatskih malih vokalnih sastava 19. studenoga će u Gradu Bjelovaru okupiti najuspješnije vokalne sastave s više od tristo pjevača iz jedanaest hrvatskih županija.  
 
izložba

'Tekstilni eksperimenti', izložba Helene Drkelić i Dijane Vojak Pokić

Galerija Bernardo Bernardi Centra za kulturu Pučkog otvorenog učilišta Zagreb najavljuje otvorenje izložbe Helene Drkelić i Dijane Vojak Pokić Tekstilni eksperimenti, u utorak, 14.11.2017. u 19 sati.
 
nagrada

Studio Hamper osvojio Red dot za dizajn knjige

Art direktorima iz studija Hamper, Ivani Vučić i Tomu Juri Kaćuniću, u Berlinu je dodijeljena znamenita nagrada Red Dot 2017 - Pobjednik za dizajn knjige The Beauty Fools, američkog izdavača Timothy Weeksa.  
 
radionica, kolonija

Dizajnerska početnica: Kalupiranje

U subotu 11. studenog u 11 sati u Hrvatskom dizajnerskom društvu, u okviru programa Dizajnerska početnica, održat će se besplatna radionica Kalupiranje. Voditeljica radionice je Petra Bilić Križan, a rok za prijavu je petak 10. studenog u 15 sati. 
 
izložba

Damir Gamulin: Dizajnom, izvan dizajna

U petak, 10. studenog 2017. u 19 sati, u HDD galeriji u Zagrebu otvara se izložba Damir Gamulin: Dizajnom, izvan dizajna. 
 
izložba

Nepoznato o poznatom - Morana Radanović (1989.- 2014.)

Izložba 'Morana Radanović – Prilozi povijesti hrvatskog dizajna 1989. – 2014.' otvara se u subotu, 4. studenog u 12 sati, u Galeriji ULUPUH u Zagrebu. 
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Dizajnerska početnica: Gradimo uzorkom

U subotu, 28. listopada, s početkom u 11 sati u Hrvatskom dizajnerskom društvu, u okviru programa Dizajnerska početnica, održat će se besplatna radionica 'Gradimo uzorkom'. Voditeljice radionice su Tatjana Liktar Elez, Kristina Careva i Ana Mrđen (grupa Prostor oko mene), a rok za prijavu je petak 27. listopada, do 15 sati.
 
predstavljanje

Promocija HAI igračaka

Studij dizajna i udruga PoVUcizakulturu pozivaju na promociju Hrvatskih autentičnih igračaka, koja će se održati u četvrtak 26. listopada u 12 sati, u Etnografskom muzeju u Zagrebu. 
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Dizajnerska početnica: Dizajnersko crtanje - besplatna radionica

U subotu, 21. listopada, s početkom u 11 sati, u Hrvatskom dizajnerskom društvu, u okviru programa Dizajnerska početnica, održat će se radionica 'Dizajnersko crtanje'. Voditeljica radionice je Danijela Domljan, a rok za prijavu je petak 20. listopada, u 15 sati. Radionica je besplatna, a namijenjena je učenicima viših razreda osnovne škole i srednjoškolcima.,
 
obavijest

Predstavljanje monografije Davor Grünwald - Industrijski dizajn

Hrvatsko dizajnersko društvo, Zagreb, za srijedu, 11. listopada u 19 sati, najavljuje promociju monografije Davor Grünwald - Industrijski dizajn, autora Marka Goluba i Koraljke Vlajo.  
 
nagrada

Monografija 'Branko Kincl' osvojila je tri prestižne svjetske dizajnerske nagrade

Monografija 'Branko Kincl' koju je za Kabinet grafike HAZU oblikovao zagrebački dizajn studio 'Sensus Design Factory' Kristine i Nedjeljka Špoljara, unutar godine dana osvojila je već tri važne nagrade za oblikovanje, objavljivana je u nizu dizajnerskih i arhitektonskih publikacija te sudjelovala na više izložbi grafičkog dizajna.
 
nagrada

Rad 'Mine' proglašen najboljim na prvom festivalu Plan D

Nagrada Plan D za najbolji rad izložen na Međunarodnoj izložbi mladih autora dodijeljena je Martinu Peranoviću za rad 'Mine', objavljeno je u subotu na završnoj večeri prvog izdanja festivala dizajna Plan D, koji je u protekla četiri dana u Zagrebu predstavio široki spektar dizajnerskih praksi vezanih uz oblikovanje i korištenje tehnologije u dizajnu svakodnevnog okruženja. 
 
predstavljanje, festival

Predstavljen program međunarodnoga festivala dizajna Plana D

Program međunarodnog festivala dizajna 'Plan D' predstavljen je na konferenciji za novinare u ponedjeljak u prostoru bivšega diskonta iza Tehničkog muzeja Nikola Tesla u Zagrebu. 
 
festival

Međunarodni festival dizajna Plan D 2017.

Upoznajte se s programom osmog izdanja festivala donedavno poznatog kao DAN D, koji ima novi format i novo ime – PLAN D! Festival, koji organizira Hrvatsko dizajnersko društvo u partnerstvu s Tehničkim muzejem Nikola Tesla, održat će se već sljedećeg tjedna, od 27. rujna do 1. listopada 2017. u prostoru diskonta iza Tehničkog muzeja.  
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Cluster FACTS, Srbija

Klaster FACTS otvoren je za suradnju u projektima u području kreativnih industrija, posebno modnog dizajna, za natječaj u programu Kreativna Europa, potprogram Kultura. Posebno su zainteresirani za projekte koji će se baviti razmjenom iskustava, primjera i dobrih praksi koje vode prema stvaranju Design Hub-a.
 
predavanje, tribina

Plan D: Predvodnik cyberpunk žanra Bruce Sterling u Zagrebu

U svom prvom izdanju, međunarodni festival dizajna Plan D ugostit će Brucea Sterlinga, istaknutog pisca znanstvene-fantastike, predvodnika cyberpunk žanra, publicista, urednika, teoretičara i futurista, koji će 28. rujna održati predavanje 'Prekarna utopija'.
 
izložba

Retrospektiva industrijskog dizajna Davora Grünwalda u HDD galeriji

Retrospektivna izložba Davora Grünwalda 'Retrorama industrijskog dizajna 1968. – 2008.', pregled autorskog djelovanja dizajnera čiji su radovi nastali ranih sedamdesetih godina za tvrtke poput Tvornice računskih strojeva, Prvomajske, Jadrana i Tvornice vaga, otvara se u srijedu, 13. rujna u HDD galeriji. 
 
obavijest

Odabrani radovi za prvo izdanje festivala Plan D

Selekcijska komisija prvog izdanja festivala Plan D, koji će se na temu odnosa dizajnerskih praksi i tehnologije održati od 27. rujna do 1. listopada u Zagrebu, odabrala je šesnaest radova koji će se natjecati za festivalsku nagradu.
 
natječaj

PDP Creative Media Conference 2017 - poziv na sudjelovanje

Organizator PDP Conference 2017, Novi Sad, poziva umjetnike, dizajnere i fotografe na sudjelovanje u međunarodnom natječaju raspisanom u dvije kategorije - dizajn plakata i fotografija. Deveta po redu PDP konferencija kreativnih medija bit će posvećena temi 'As It Should Be'. Natječaji su otvoreni do 15. rujna 2017. 
 
izložba

Izložba Fabric8 - 'Slow fashion/Na rubu'

U Galeriji AŽ, u petak 1. rujna 2017. u 19 sati otvara se izložba 'Slow fashion/Na rubu' studentske zadruge Fabric8. Izložba je otvorena do 10. rujna 2017. 
 
obavijest

Umrla ugledna hrvatska kostimografkinja Marija Žarak

U Splitu je u utorak nakon duge i teške bolesti umrla Marija Žarak (79), velika hrvatska umjetnica, kostimografkinja i istaknuta članica ULUPUH-a, a posljednji ispraćaj održat će se u krugu najbliže obitelji, priopćeno je iz Galerije ULUPUH. 
 
najave

Visualia Festival najavljuje pulsku premijeru 'Svjetlosnog paviljona Twisted' Deana Skire

Ovogodišnji Visualia Festival, koji će se održati u Puli od 21. do 23. rujna 2017., obilježit će pulska premijera Svjetlosnog paviljona Twisted autora Deana Skire.  
 
najave

Slavljenička izložba Charlie designa u Šibeniku

Izložba CHARLIE 30/ Lori Was Here otvara se u Galeriji sv. Krševana u Šibeniku večeras, 1. kolovoza u 22 sata, a trajati će do sredine mjeseca.
 
natječaj

PLAN D: Natječaj za sudjelovanje na Međunarodnoj izložbi mladih autora

PLAN D ove godine prvi put otvara natječaj za izlaganje na Međunarodnoj izložbi mladih autora. Na natječaj su pozvani svi studenti/ce i mladi/e autori/ce (do 30 godina starosti) koji/e u tematskom okviru festivala ‘Tehnooptimizam / Tehnopesimizam’ prepoznaju svoj rad. 
 
najave

Međunarodni festival PLAN D 2017

Novi festival i nova edukativna platforma pod imenom PLAN D predstavlja preobrazbu dugogodišnjeg dizajnerskog događanja Dan D, njegov iskorak iz festivalskog formata u dizajnersku edukativnu platformu, aktivnu cijele godine.  
 
natječaj

Natječaj za oblikovanje vizualnih standarda izdavačke djelatnosti ADU u Zagrebu / Identitet biblioteke ADU

Akademija dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu raspisuje, a Hrvatsko dizajnersko društvo provodi otvoreni (javni) Natječaj za oblikovanje vizualnih standarda izdavačke djelatnosti Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu / Identitet biblioteke ADU. Pozivaju se svi zainteresirani dizajneri, autori ili timovi, da sudjeluju u natječaju. Rok za primanje radova je do 13. rujna 2017.!
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Dizajnerska početnica: Upalite lampice novih ideja!

U subotu, 8. srpnja, s početkom u 10 sati, u HDD galeriji u sklopu projekta Dizajnerska početnica održat će se radionica pod nazivom ‘Upalite lampice novih ideja!’ koju će voditi Ljiljana Lozančić. Radionica je namijenjena djeci viših razreda osnovne škole i srednjoškolcima. Rok za prijave je do petka, 7. srpnja u 17 sati!
 
izložba

Izložba 'D(r)ugo sjećanje' gostuje u Centru za kulturnu dekontaminaciju u Beogradu

U ponedjeljak, 3. srpnja, u 20 sati, u Centru za kulturnu dekontaminaciju u Beogradu otvara se izložba 'D(r)ugo sjećanje', koja je izvorno realizirana u HDD galeriji u travnju ove godine, a predstavlja dizajnerske, ali i umjetničke radove koji tematiziraju kulturu sjećanja, odnos prema civilnim žrtvama ratova, antifašizmu i povijesti ratnog nasilja.
 
izložba

'Utopijski kolektiv' predstavlja se u HDD galeriji

U utorak, 27. lipnja u 20 sati, u HDD galeriji otvara se izložba Utopijski kolektiv, kojom se Hrvatska prošle godine predstavljala na premijernom izdanju Londonskog bijenala dizajna. Izložba će se moći razgledati do 6. srpnja.
 
natječaj

Natječaj za dizajn vizualnog identiteta Muzeja Prigorja

Na Natječaj za dizajn vizualnog identiteta Muzeja Prigorja mogu se javiti svi zainteresirani dizajneri, pojedinačno i timski. Rok za podnošenje natječajnih radova je 31. kolovoza 2017.
 
izložba

Vizije - Modna hibridnost

Vizije - Modna hibridnost - selektirana tematska izložba ULUPUH-ove Sekcije za oblikovanje odijevanja održava se u Galeriji ULUPUH u Zagrebu od 13. do 27 lipnja 2017. Otvorenje je u utorak u 19 sati.  
 
radionica, kolonija

Taktilna igraonica i radionica za djecu Tink Things

U subotu 10. lipnja s početkom u 12 sati, u sklopu programa Dizajnerska početnica, održat će se taktilna igraonica i radionica za djecu TINK THINGS pod vodstvom odgajateljice i pedagoginje Ane Klare Komazlić i dizajnerice Dorje Benussi.  
 
najave

Design District Zagreb sa sjedištem u Ratkajevom prolazu

Kreativno susjedstvo 'zone Martićeva' ugostit će od 13. do 18. lipnja drugo izdanje festivala Design District Zagreb, koji će ove godine, u dužem, raznovrsnijem i 'zelenijem' izdanju, na 60-ak mikrolokacija okupiti oko 220 sudionika s bogatim programom sadržaja čije će središte biti Ratkajev prolaz.
 
nagrada

Europsko priznanje hrvatskom dizajnu

Knjiga 'Intervjui. Četiri desetljeća s umjetnicima hrvatske likovne scene' Elene Cvetkove u izdanju Društva povjesničara umjetnosti Hrvatske nagrađena je prestižnom europskom nagradom za dizajn European Design Awards (ED-Awards).
 
izložba

Izložba 'Spekulativnost - postdizajnerska praksa ili nova utopija' u Ljubljani

Izložba 'Spekulativnost - postdizajnerska praksa ili nova utopija', izvorno nastala u organizaciji Hrvatskog dizajnerskog društva i Ministarstva kulture za predstavljanje na prošlogodišnjem Milanskom trijenalu, otvara se 2. lipnja, u prostoru kreativnog centra Poligon u Ljubljani, u sklopu 25. bijenala dizajna BIO.
 
izložba

Namještaj za razvoj senzorne inteligencije kod djece u HDD galeriji

Izložba 'Tink Things - dizajn i senzorna inteligencija' mlade dizajnerice Dorje Benussi, koja se otvara u petak, 2. lipnja, u zagrebačkoj HDD galeriji, predstavlja autoričine dizajnerske predmete i namještaj koji potiče i doprinosi razvoju djece, pokazujući kako produkt dizajn nije samo osmišljavanje i proizvodnja 'lijepih predmeta'.
 
natječaj

Natječaj za oblikovanje idejnog rješenja vizualnog identiteta Umjetničke galerije Dubrovnik

Umjetnička galerija Dubrovnik raspisuje otvoren natječaj za oblikovanje idejnog rješenja vizualnog identiteta. Pozivaju se dizajneri da se detaljno informiraju o projektnom zadatku natječaja i o drugoj pratećoj dokumentaciji na priloženim linkovima te prisustvuju informativnom sastanku i obilasku prostora Umjetničke galerije Dubrovnik, u ponedjeljak 12. lipnja, u 17 sati. Rok za primanje natječajnih radova je 14. srpnja, do 17 sati.
 
natječaj

Javni i pozivni natječaj za izradu vizualnog identiteta Vukovarskog vodotornja

Javna ustanova u kulturi Hrvatski dom Vukovar, u suradnji s Gradom Vukovarom, poziva autore i kreativne timove da se prijave na natječaj za izradu idejnog rješenja vizualnog identiteta Vukovarskog vodotornja – simbola hrvatskog zajedništva. Natječaj je otvoren do 27. lipnja 2017. (Zaprimanje radova je do 16 sati!)
 
najave

Design District Zagreb pretvara Ratkajev prolaz u održivi grad po mjeri čovjeka

Festival Design District Zagreb, čije se drugo izdanje održava od 13. do 18. lipnja u gradskoj zoni oko zagrebačke Martićeve ulice, pretvorit će Ratkajev prolaz u prototip idealnog održivog grada 'po mjeri čovjeka', koji zadovoljava sve segmente za kvalitetan urbani život — u socijalnom, ekološkom i ekonomskom smislu.
 
predavanje, tribina

'Djevojka koja je postala korporacija'

Predavanje 'Djevojka koja je postala korporacija' američke umjetnice i dizajnerice s londonskom adresom Jennifer Lyn Morone održat će se u velikoj dvorani Filodrammatice (Rijeka, Korzo 28/1) u četvrtak, 18. svibnja, s početkom u 20 sati. Ulaz je slobodan!
 
predavanje, tribina

Kostimografski i modni rukopis / Mateja Benedetti

Predavanje i prezentacija rada poznate slovenske kostimografkinje i modne dizajnerice Mateje Benedetti održat će se u Galeriji Permanenta, ULUPUH, u srijedu, 17. svibnja, s početkom u 18 sati.
 
izložba

Louvre u Zagrebu - Sandro Dujmenović i Marko Hrastovac

U četvrtak, 11. svibnja, u 19 sati, u HDD galeriji, otvara se izložba 'Louvre u Zagrebu', autora Sandra Dujmenovića I Marka Hrastovca. Izložba detaljno prikazuje dizajn i razvoj sustava tipografskih pisama 'Louvre Serif' i 'Louvre Sans' koje je ovaj hrvatski dizajnerski dvojac oblikovao kao nova ekskluzivna službena tipografska pisma za pariški muzej Louvre, najslavniju muzejsku instituciju u svijetu.
 
festival

Tjedan dizajna Zagreb (#tdzg2017)

Tjedan dizajna Zagreb (#tdzg2017), najveći festival posvećen dizajnu u Hrvatskoj, ove će se godine održati od 9. do 14. svibnja na više od pedeset satelitskih lokacija u Zagrebu te na prostoru od više od pet tisuća kvadratnih metara na središnjoj lokaciji – Laubi i posebno projektiranom #tdzg Dizajn parku. Ovogodišnja zemlja partner bit će Austrija.
 
izložba

Vođena dobrim dizajnom / Petra Bilić Križan

U utorak, 9. svibnja, s početkom u 19 sati, u Galeriji Modulor, otvara se izložba dizajnerskih predmeta i koncepata Petre Bilić Križan nastalih zadnjih 15 godina pod nazivom 'Vođena dobrim dizajnom'.
 
izložba

Izložba plakata Mirka Ilića otvorena u NSK

Izložba plakata međunarodno priznatog hrvatskog ilustratora, grafičkog dizajnera, crtača i strip autora Mirka Ilića, otvorena u utorak u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu (NSK), s radovima nastalima u SAD-u od 1976. do danas predstavlja vrijednu donaciju Krešimira Penavića Grafičkoj zbirci te knjižnice.
 
izložba

Izložba 'Kazališni plakat - radovi studenata treće godine preddiplomskog Studija dizajna

Izložba 'Kazališni plakat - radovi studenata treće godine preddiplomskog Studija dizajna Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, razdoblje 2011.–2016. godine, otvara se u petak, 21. travnja, u 19 sati, u Galeriji Bernardo Bernardi u Zagrebu.
 
predstavljanje

Izložba radova najboljih hrvatskih ilustratora okupljenih u monografiji Zaklade Adris 'Nada'

Večeras, 12. travnja će se u Croatian Design Superstoreu u Zagrebu otvoriti izložba radova najboljih hrvatskih ilustratora - radova koje su kreirali za knjigu 'Nada' Zaklade Adris. Njih 24-ero okupilo se na ovome projektu kako bi svaki ilustrirao po jedan od 24 najveća projekta iz područja znanosti, obrazovanja i stvaralaštva koje je do sada podržala Zaklada Adris.
 
natječaj

Poziv za prijedloge Dizajnerskih početnica u sezoni 2017/18

Hrvatsko dizajnersko društvo poziva članove i sve ostale zainteresirane autore i timove na sudjelovanje u projektu Dizajnerska početnica. Prijedloge Početnica koje će se realizirati u 2017. godini možete dostaviti do ponedjeljka 10. travnja 2017. do ponoći.
 
predavanje, tribina

[d]razgovor: Sven Sorić i Hrvoje Spudić

U utorak, 28. ožujka, u 19 sati, u HDD galeriji, održat će se [d]razgovor u sklopu aktualne izložbe 'This Town Needs Posters. Gosti su mladi autorski duo Hrvoje Spudić i Sven Sorić.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>

 http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu