info - arhitektura, urbanizam


predavanje, tribina

Kako čitamo grad: Srednjovjekovna Rijeka u srednjovjekovnoj regiji

Ex libris poziva na nastavak ciklusa predavanja o povijesti Rijeke i okolice 'Kako čitamo grad' s predavačem Marijanom Bradanovićem, danas, 27. travnja, u 19:00 sati.
 
predavanje, tribina

Aimo Nissi o nordijskom modernizmu

Finski arhitekt Aimo Nissi održat će u srijedu, 26. travnja, na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu predavanje o nordijskom modernizmu i primjerima obnove i restauracije finske modernističke baštine.
 
predstavljanje

Promocija knjige 'Zagreb Antivodič' Zrinke Paladino

Meandar Media poziva na promociju knjige 'Zagreb Antivodič' Zrinke Paladino koja će se održati u četvrtak, 27. travnja, u Laubi, s početkom u 19:00 sati.
 
izložba

Izložba ostvarenja dubrovačkih arhitekata

Društvo arhitekata Dubrovnik poziva na otvorenje velike 'Izložbe ostvarenja dubrovačkih arhitekata 2012.-2016.' koje će se održati u utorak, 18. travnja, s početkom u 20:00 sati, u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik u palači Banac.
 
izložba

Otvorenje izložbe 'Od rimske kuće do biografskog muzeja Vlaha Bukovca'

U subotu, 8. travnja 2017. godine, u 19:00 sati u Kući Bukovac u Cavtatu otvorit će se izložba 'Od rimske kuće do biografskog muzeja Vlaha Bukovca'. Izložba ostaje otvorena do 9. srpnja 2017. godine
 
konferencija, znanstveni skup

Međunarodna konferencija 'Krajobraz-krajina-pejzaž: Krajobrazna arhitektura i turizam, Rovinj-Pula, 2017.'

Hrvatsko društvo krajobraznih arhitekata organizira Međunarodnu konferenciju 'Krajobraz-krajina-pejzaž: Krajobrazna arhitektura i turizam, Rovinj-Pula, 2017.' Ova jedinstvena međunarodna konferencija na području Hrvatske, održava se u Rovinju i Puli, od 24.4. do 27.4.2017. Ulaz na konferenciju je slobodan, ali je zbog ograničenog broja mjesta potrebno registrirati se najkasnije do 21.4.2017.
 
obljetnica, proslava

Obilježavanje 100. godišnjice rođenja Vjenceslava Richtera, arhitekta i umjetnika

Obilježavanje 100. godišnjice rođenja Vjenceslava Richtera, arhitekta i umjetnika održat će se u petak, 7. travnja, od 12:00 do 18:00 sati, izložbom i stručnim vodstvom kroz privatni stan umjetnika.
 
predavanje, tribina

Obnova pročelja Etnografskog muzeja-projekt novog postava

Etnografski muzej Zagreb poziva na treće predavanje iz XII. ciklusa programa Arhitektura i naslijeđe pod naslovom 'Projekt Etnografskog muzeja u Zagrebu: Obnovljena baština za pametan i održiv razvoj u hiperpovezanom svijetu' koje će se održati u četvrtak, 6. travnja, u 18:00 sati., u prostorima Društva arhitekata Zagreba.
 
izložba

Zadar: Poslijeratna urbanističko-arhitektonska obnova 1944.–1958.

Izložba 'Zadar: Poslijeratna urbanističko-arhitektonska obnova 1944.–1958.' otvara se u utorak, 28. ožujka, u 19 sati, u Hrvatskom muzeju arhitekture HAZU. Izložba ostaje otvorena do 21. travnja.
 
konferencija, znanstveni skup

Međunarodna konferencija 'Sigurnost povijesnih gradova' 2017.

Od 31. ožujka do 1. travnja 2017. u Splitu se održava Međunarodna IPA SD - HUPG konferencija 'Sigurnost povijesnih gradova'. Glavna tema konferencije odnosi se na postizanje i očuvanje sigurnosti u povijesnim gradovima Europe i svijeta. 
 
konferencija, znanstveni skup

3. međunarodni kongres povijesnih gradova

Treći međunarodni kongres povijesnih gradova okupio je u utorak u Solinu predstavnike turističke i arheološke struke koji će sljedeća tri dana razmijeniti iskustva o zaštiti i interpretaciji povijesnih lokaliteta te o razvoju turističkih proizvoda u povijesnim gradovima, a predstavit će razdoblja od prapovijesti do srednjeg vijeka s naglaskom na antiku. 
 
predavanje, tribina

Kako štitimo arhitekturu modernizma 2

Druga tribina, u seriji tribina o zaštiti arhitekture modernizma, održat će se u Šibeniku, u srijedu, 15. ožujka, s početkom u 18,30 sati, u Gradskoj knjižnici Šibenik.
 
predavanje, tribina

Tribina Ususret novoj zgradi gradske knjižnice u Koprivnici

U okviru programa Koprivnička agora 21 u srijedu, 22.2.2017. u 18 sati, u Čitaonici tiska na 1. katu Knjižnice i čitaonice 'Fran Galović' Koprivnica održat će se tribina Ususret novoj zgradi gradske knjižnice u Koprivnici tijekom koje će arhitekt Antonio Grgić održati predavanje uz fotografije o novoj Nacionalnoj knjižnici u Ateni.
 
konferencija, znanstveni skup

Međunarodni simpozij na temu urbanizma i arhitekture Labin

Grad Labin poziva na Međunarodni simpozij na temu urbanizma i arhitekture realizirane u razdoblju  nedemokratskih režima XX. stoljeća koji će se održati dana 03. ožujka 2017. u 10,00 sati u Gradskoj knjižnici Labin, a sve u tjednu kada Grad Labin tradicionalno obilježava Dane Labinske republike odnosno Dan rudara.
 
predavanje, tribina

Predavanje Anite Ruso 'Biti arhitekt u Dubrovačkoj Republici'

Društvo arhitekata Dubrovnik u suradnji s Umjetničkom galerijom Dubrovnik najavljuje ciklus redovitih mjesečnih predavanja otvorenih za javnost. Ciklus započinje u petak 17. veljače 2017. u 19 sati u Galeriji Dulčić Masle Pulitika s predavanjem povjesničarke umjetnosti dr. sc. Anite Ruso "Biti arhitekt u Dubrovačkoj Republici - priča o Marinu Groppelliju i suradnji dubrovačkoga Senata s inozemnim arhitektima".
 
predavanje, tribina

Dean Skira, Dino Krizmanić, Leonid Zuban i Berislav Medić: Tunel Eurasia

U četvrtak, 9. veljače, u Oris Kući arhitekture, u 19 sati, Dean Skira će zajedno sa svojim suradnicima, predstaviti mega projekt podvodnog tunela 'Eurasia' koji je značajnim dijelom realiziran prema njihovim rješenjima.
 
obavijest

Objavljeno 40 radova za EU nagradu za arhitekturu – Mies Van der Rohe

Europska komisija i Zaklada Mies Van der Rohe su 30. siječnja 2017. godine objavili 40 radova iz 17 zemalja koji su ušli u uži izbor za europsku nagradu za suvremenu arhitekturu – 2017 European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award.
 
predstavljanje

Predstavljanje monografije o Makismirskim naseljima

Naklada Ljevak poziva na predstavljanje knjige Antonija Jurčeva 'Od Željezničke kolonije do Ravnica - Monografija zagrebačkog kvarta Maksimirska naselja' koje će se održati u srijedu, 25. siječnja, u 18:30 sati, u dvorani poslovne zgrade KRAŠ d.d.
 
radionica, kolonija

Poziv na radionicu - Kad bi prostori mogli govoriti

Bacači sjenki vas pozivaju na istraživačku, zagovaračku te interpretativnu urbanu radionicu 'Kad bi prostori mogli govoriti' koja će se održati u Pogonu, 18., 19. i 20. siječnja od 11:30 do 15:30 sati. Voditelji: doc. dr.sc. Sandra Uskoković i Boris Bakal. Rok prijave je 17. siječnja do 16:00 sati.
 
obavijest

Objavljene nominacije za europsku nagradu za arhitekturu Mies van der Rohe Award 2017

Objavljene su nominacije za najvažniju europsku nagradu za suvremenu arhitekturu – 2017 European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award! Riječ je o najrelevnatnijoj i najprestižnijoj europskoj nagradi za arhitekturu čiji je cilj promocija profesije te ohrabrenje mladih arhitekata koji započinju svoju karijeru diljem Europske unije. Nagrada je bienalnog karaktera, a među nominiranim projektima iz cijele Europe uvršteno je i 8 projekata iz Hrvatske.
 
nagrada

Skupini hrvatskih autora međunarodna nagrada u Beogradu

Udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS) dodijelila je ovogodišnju nagradu 'Ranko Radović' za doprinos arhitekturi skupini hrvatskih autora za monografiju Branko Kincl.
 
izložba

Izložba Heinza Tesara - Misliti crtežom

U četvrtak, 15. prosinca, u 19 sati, u Oris Kući arhitekture, otvara se izložba austrijskog arhitekta Heinza Tesara pod naslovom 'Misliti crtežom'. Izložba ostaje otvorena do 13. siječnja 2017.
 
predavanje, tribina

Predavanje Imada Dahmanija 'Brutalistička arhitektura u Maroku'

Predavanje arhitekta Imada Dahmanija (Ecole d'Architecture de Casablanca) 'Brutalistička arhitektura u Maroku' održat će se u ponedjeljak, 12. prosinca 2016. u 19 sati, na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, predavaona 317/ 3. kat.
 
predavanje, tribina

Predavanje Zlatka Karača - Arhitektura sinagoga u Hrvatskoj

Matica hrvatska poziva na predavanje dr.sc. Zlatka Karača 'Arhitektura sinagoga u Hrvatskoj – memento nestaloj baštini' koje će se održati u utorak, 29. studenog, u 18:00 sati.
 
izložba

Arhitekt Ivo Bartolić - modernistička arhitektura Siska

Danas, 25. studenoga, u 19 sati, u prostorijama Gradskog muzeja Sisak, otvara se izložba 'Arhitekt Ivo Bartolić - modernistička arhitektura Siska'.
 
predstavljanje

Predstavljanje monografije arhitekta Branka Kincla

Monografija arhitekta i akademika Branka Kincla predstavit će se u četvrtak, 24. studenog, u 18 sati, u Knjižnici Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.
 
predstavljanje

Predstavljen katalog izložbe dizajnera i arhitekta Vlade Petričevića

Katalog izložbe 'Arhitektura malog mjerila - 50 godina stvaralaštva arhitekta i dizajnera Vlade Petričevića' predstavljen je u utorak navečer u Hrvatskome muzeju arhitekture Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU), a u katalogu se prati Petričevićev razvoj i djelovanje na području dizajna namještaja, vizualnih komunikacija i postava izložbi, na što se nadovezuju projekti arhitekture i unutrašnjeg uređenja, te obnove povijesnih objekata u perivoju Maksimir.
 
izložba, predstava

Projekti Franca Albinija i Hrabrost vlastitog vremena

Talijanski institut za kulturu, u suradnji sa Zakladom Franco Albini i Oris Kućom arhitekture, poziva na izložbu 'Suština forme: projekti Franca Albinija' i na predstavu 'Hrabrost vlastitog vremena - osobe i značaj Pokreta moderne', danas, 8. studenog, u 18 sati.
 
izložba

Izložba 'Arhitekt Slavko Löwy i Koprivnica / Donacija Maje Levan Löwy'

Izložba 'Arhitekt Slavko Löwy i Koprivnica / Donacija Maje Levan Löwy' bit će otvorena u Galeriji Koprivnica, u petak, 4. studenog, u 19 sati
 
predstavljanje

Predstavljanje engleske verzije Arhitektonskog atlasa Zagreba Dragana Damjanovića

Predstavljanje engleske verzije Arhitektonskog atlasa Zagreba (Zagreb - Architectural Atlas) autora Dragana Damjanovića objavljene u izdanju izdavačke kuće AGM održat će se u petak, 4. studenoga 2016. s početkom u 13.00h u Muzeju Mimara, Rooseveltov trg 5.
 
predavanje, tribina

Arhitektonski dijalozi: Interpretacije povijesnog nasljeđa

Prvi susret u ciklusu konferencija 'Arhitektonski dijalozi: Italija i Hrvatska između dva svjetska rata' (listopad – prosinca 2016.) održat će se u Kući arhitekture Oris u četvrtak, 27. listopada, s početkom u 17 sati. Tema susreta je ' Interpretacije povijesnog nasljeđa'.
 
izložba

50 godina stvaralaštva arhitekta i dizajnera Vlade Petričevića

U Hrvatskom muzeju arhitekture, u utorak, 18. listipada, s početkom u 19 sati, otvara se izložba pod nazivom 'Arhitektura malog mjerila – 50 godina stvaralaštva arhitekta i dizajnera Vlade Petričevića'. Izložba se može razgledati do 15. studenoga .
 
izložba

Tomislav Premerl / Bilježenje arhitekture

Izložba crteža Tomislava Premerla 'Bilježenje arhitekture', otvara se u utorak, 4. listopada, u 19 sati, u zagrebačkoj Galeriji Modulor.
 
nagrada

Hrvatski arhitekti osvojili dvije nagrade na Trijenalu arhitekture u Bukureštu

Hrvatski arhitekti postigli su novi međunarodni uspjeh i osvojili dvije nagrade na Trijenalu arhitekture središnje i istočne Europe u Bukureštu (East Centric Architecture Triennale 2016), odnosno dva hrvatska muzeja proglašena su najboljima u kategorijama interijer i javne zgrade. 
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Studio L, Gruzija

Studio L iz Gruzije za natječaj za projekte suradnje u programu EU Kreativna Europa potprogram Kultura traže partnere koji će pomoći u organizaciji Tbilisi Bijenala arhitekture radnog naziva Searching for Identity čiji je cilj postizanje interaktivnog dijaloga između arhitekata, urbanista, dizajnera, kritičara, istraživača, povjesničara i studenata. Rok za prijave je 30. rujna 2016.!
 
najave

Voda i javni prostor: vodopadi

Četvrta šetnja u sklopu ovogodišnjeg programa 'Voda i javni prostori' projekta Ars Publicae nazvana je 'Vodopadi', a održat će se u subotu, 9. srpnja 2016. s mjestom sastanka na okretištu tramvaja Črnomerec (kod ZET-ove kućice) u 17:20 sati. 
 
predstavljanje

Predstavljanje projekta 15. Venecijanskog bijenala

Predstavljanje projekta 15. Venecijanskog bijenala: to trebamo - to radimo, održava se u srijedu, 29. lipnja, s početkom u 19 sati, u Oris - Kući arhitekture.
 
predstavljanje

Le Corbusier i hrvatska škola arhitekture

Promocija knjige 'Le Corbusier i hrvatska škola arhitekture', autora Vedrana Ivankovića, održava se u ponedjeljak, 20. lipnja, u 18 sati, u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti. 
 
predavanje, tribina

Predavanje Josepha F. Patroucha 'Stvaranje grada: prostor, kultura., identitet'

Institut za etnologiju i folkloristiku, u okviru projekta Hrvatske zaklade za znanost, poziva na predavanje Josepha F. Patroucha 'Stvaranje grada: prostor, kultura., identitet' koje će se održati na engleskom jeziku, u Knjižnici i čitaonici Bogadana Ogrizovića, u srijedu, 15. lipnja, s početkom u 18 sati.
 
predstavljanje

Promocija knjige "Motel Trogir: nije uvijek budućnost ono što dolazi" u Splitu

Promocija knjige "Motel Trogir: nije uvijek budućnost ono što dolazi" održat će se ponedjeljak, 13. lipnja u 19 sati, u Galeriji umjetnina, u Splitu. Na promociji govore urednici publikacije Nataša Bodrožić i Saša Šimpraga te članica projektnog tima Motel Trogir, sociologinja Diana Magdić.
 
izložba

Izložba Marie Antonie Size i Álvara Size

U subotu, 11. lipnja, u 19 sati otvara se izložba crteža slavnog portugalskog arhitekta Álvara Size i njegove supruge, pokojne umjetnice Marije Antónije Size. Izložba će biti otvorena do 31. kolovoza.
 
izložba

Izložba o prvom klasiku hrvatskoga dizajna Bernardu Bernardiju

Bernardo Bernardi prvi je klasik hrvatskoga dizajna, istaknula je dr. Iva Ceraj, znanstvena suradnica pri Hrvatskome muzeju arhitekture Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU), u utorak navečer na otvorenju izložbe koja je u tome muzeju priređena kako bi javnosti približila Bernarda Bernardija - spiritus movensa uspostave struke i profesije dizajna u Hrvatskoj.
 
nagrada

Odabrani dobitnici 'Nagrade Vladimir Nazor' za 2015. godinu

Odbor 'Nagrade Vladimir Nazor', pod predsjedanjem akademika Zvonka Kusića, na sjednici održanoj 24. svibnja 2016. godine donio je odluke o dobitnicima 'Nagrade Vladimir Nazor' za najbolja umjetnička ostvarenja u Republici Hrvatskoj za 2015. godinu na području književnosti, glazbe, filma, likovnih i primijenjenih umjetnosti, kazališne umjetnosti te arhitekture i urbanizma.
 
predavanje, tribina

Predavanje Tomislava Premerla - Memorija moderne

Duštvo povjesničara umjetnosti Hrvatske poziva na predavanje teroretičara i povjesničara arhitekture Tomislava Premerla, pod nazivom 'Memorija moderne', koje će se održati u srijedu, 8. lipnja u 18:30.
 
izložba, predstavljanje

Hrvatska izložba na 15. Venecijanskom bijenalu arhitekture

Hrvatska izložba na 15. međunarodnoj izložbi arhitekture - Venecijanskom bijenalu, čija je glavna tema 'Izvješća s bojišnice', otvara se u petak, 27. svibnja, u prostoru Arsenale-a. Hrvatska se predstavlja projektom pod naslovom 'to trebamo - to radimo'  tima arhitekata i kulturnih radnika Dinka Peračića, koji je i povjerenik nastupa, Mirande Veljačić, Slavena Tolja i Emine Višnić.
 
najave

Razgovori u Prozorima: Arhitektura u rascjepu ekonomija

U utorak, 10. svibnja, u 19 sati, u Galeriji Prozori / Knjižnica S. S. Kranjčevića održavaju se Razgovori u Prozorima: Arhitektura u rascjepu ekonomija a sudjeluju teoretičar arhitekture Maroje Mrduljaš i fotograf Jasenko Rasol.
 
najave

VI. Dani zagrebačke arhitekture

VI. Dani zagrebačke arhitekture održavaju se od 12. do 14. svibnja. Ovogodišnji dani zagrebačke arhitekture posvećeni su potencijalima zagrebačke industrijske baštine.
 
predavanje, tribina

Predavanje arhitekata ARTEC

U četvrtak, 5. svibnja u 19:00 u Oris Kući arhitekture održat će se predavanje arhitekata ARTEC.  
 
x ostalo

Vikend s Orisom u Poreču

Oris kuća arhitekture i izdavačka kuća Oris organiziraju manifestaciju 'Vikend s Orisom'm koja će se održati od 20. do 22. svibnja, u Valamar Isabella Hotel-u, Poreč.
 
predstavljanje

Promocija knjige Sandre Uskoković 'Lovro Perković: Estetika prostora i senzibilitet konteksta'

Odsjek za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Splitu poziva Vas na promociju knjige dr.sc. Sandre Uskoković, 'Lovro Perković: Estetika prostora i senzibilitet konteksta', koja će se održati u četvrtak, 28. travnja 2016., s početkom u 18 h u Konferencijskoj dvorani Filozofskog fakulteta u Splitu na Peristilu (Poljana kraljice Jelene 1/III kat).
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>


http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu