info - knjižnice


radionica, kolonija, djeca, mladi

'Filozofski café' za srednjoškolce u Koprivnici

U Knjižnici i čitaonici 'Fran Galović' Koprivnica, po prvi će se puta održati 'Filozofsk café', radionica za srednjoškolce. Održat će se u subotu, 3. veljače, u sobi za sastanke na 1. katu Knjižnice pod voditeljstvom profesorice Sanje Suton, a u suradnji s obrtom Mudro drvo. Filozofski café je jedan oblik filozofske prakse koji potiče i promiče vlastito i javno, slobodno, kritičko i kreativno mišljenje. ..
 
radionica, kolonija

Mala škola života - Kineska kaligrafija

U suradnji s Konfucijevim institutom Sveučilišta u Zagrebu, ovogodišnja druženja na radionicama Četrtog četrtka Gradske knjižnice Velika Gorica započinju upoznavanjem s jednom prekrasnom vještinom. U četvrtak, 25. siječnja, u 18 sati, pod vodstvom akademske slikarice Ive Valentić polaznici će se upoznati s kineskom kaligrafijom.
 
obljetnica, proslava

Obilježavanje Dana Grada Biograda na Moru>>>

 
 
natječaj

GKK raspisuje Literarno-likovno-filmski natječaj 'Kaštelanske štorije 2018.'

U povodu Dana Grada Kaštela, Gradska knjižnica Kaštela raspisuje Literarno – likovno – filmski natječaj na temu Kaštela pod naslovom 'Kaštelanske štorije 2018.'. Natječaj je otvoren do 16. veljače 2018. godine, a u istome mogu sudjelovati državljani Republike Hrvatske – djeca i odrasli.
 
predavanje, tribina

Bajka ruskog Božića

Predavanje o tradiciji i običajima ruskog Božića kroz stoljeća održat će predsjednica udruge Informativno-pravni centar ruskih sunarodnjaka u Hrvatskoj Elena Pilićeva Čorko u Gradskoj knjižnici Ante Kovačića u Zaprešiću, u srijedu, 20. prosinca 2017. u 18 sati.
 
djeca, mladi

Bajkomanija 2017. u Pazinu

Gradska knjižnica Pazin će ove godine, 9. godinu za redom održati svoj već tradicionalni program Bajkomanija. Od 18. do 21. prosinca u Spomen domu će se održati niz predstava za sve uzraste.
 
predavanje, tribina

Tribina 'Narodne knjižnice, kultura i društvo'

Na tribini Narodne knjižnice, kultura i društvo, iz ciklusa Paralelnih svjetova, koja će se održati u utorak, 19. prosinca u 19:30 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, sudionici će razgovarati o tome kako razvijati kulturu posuđivanja i čitanja knjiga. 
 
natječaj

Natječaj za dodjelu Nagrade NSK u Zagrebu za 2017.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu raspisala je natječaj za dodjelu Nagrade Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu za 2017. godinu. Prijedlozi se primaju do kraja ove odine.
 
obavijest

Promocija strip-albuma '70 godina Gradske knjižnice Vukovar'

Promocija strip-albuma "70 godina Gradske knjižnice Vukovar", koji izlazi povodom velike godišnjice postojanja Gradske knjižnice Vukovar, bit će upriličena u toj knjižnici (Trg Republike Hrvatske 1), 7. prosinca 2017. s početkom u 18 sati.
 
konferencija, znanstveni skup

Skup o ulozi knjižnica u razvoju suvremenog digitalnog društva

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu 28. i 29. studenoga ove godine organizira dvodnevni skup pod nazivom Knjižnični podaci: interoperabilnost, povezivanje i razmjena koji za cilj ima istaknuti značaj i ulogu knjižničnih podataka u kontekstu razvoja suvremenog digitalnog društva, digitalne znanosti, nacionalne e-infrastrukture te nacionalnog kulturnog i kreativnog područja. 
 
obavijest

Digitalna zbirka 'Koprivnička kulturna baština' Knjižnice i čitaonice 'Fran Galović'

Knjižnica i čitaonica 'Fran Galović' Koprivnica uspješno je privela kraju migraciju svih svojih dosadašnjih projekata digitalizacije koprivničke kulturne baštine na novu platformu.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Javna knjižnica Purchena, Španjolska

Javna knjižnica i Ured za informiranje mladih iz Purchena žele biti partner u manjim projektima suradnje u okviru programa Kreativna Europa, a zainteresirani su za projekte koji se bave čitanjem, poticanjem čitanja, književnim klubovima, susretima s piscima i sl.
 
okrugli stol

Knjižnice i suvremeni menadžment: Alternativni izvori financiranja

Ovogodnišnji 6. okrugli stol 'Knjižnice i suvremeni menadžment' održati će se u četvrtak, 30. studenoga 2017. godine u Zagrebu. 
 
obavijest

'Narodna knjižnica: Središte kulturnog i društvenog života', knjiga Jasne Kovačević

Predstavljanje knjige 'Narodna knjižnica: Središte kulturnog i društvenog života' Jasne Kovačević održat će se u srijedu, 15. studenog u 18 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.
 
obljetnica, proslava

Dan hrvatskih knjižnica 2017.

Središnja svečanost Dana hrvatskih knjižnica održat će se u petak, 10. studenoga u 12 sati, u Knjižnici i čitaonici grada Preloga (Glavna ulica 33, Prelog). Na svečanosti će upravo toj knjižnici biti uručeno priznanje za Knjižnicu godine, a otkrit će se i koja je knjižnica snimila najbolji promotivni film o svojem radu.  
 
predavanje, tribina

Tribina 'PiČi - piši i čitaj'>>>

 
 
predstavljanje

Predstavljanje biciklističkog vodiča po kontinentalnoj Hrvatskoj u Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” Koprivnica

U srijedu, 20. rujna 2017. u 19 sati u Čitaonici tiska Knjižnice i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica, uz Europski tjedan kretanja te u okviru programa Zelena knjižnica,  Lidija Vrečar Mišćin i Robert Rigo predstavit će knjigu Biciklistički vodič - Središnja Hrvatska, Slavonija, Baranja i zapadni Srijem. 
 
nagrada

Knjižnica godine 2017.: Knjižnica i čitaonica grada Preloga

Glavni odbor HKD-a na svojoj je petoj sjednici, održanoj 13. srpnja 2017., nakon pročitanog izviješća Povjerenstva za dodjelu priznanja 'Knjižnica godine', odlučio prema prijedlogu Povjerenstva dodijeliti priznanje 'Knjižnica godine' 2017. godine Knjižnici i čitaonici grada Preloga. 
 
x ostalo

Kampanja za novu Gradsku knjižnicu u prostoru zagrebačkog Paromlina

Kakvu biste Gradsku knjižnicu željeli? S kojim sadržajima i gdje? Po prvi se put o ovoj temi pita građane, i to zahvaljujući inicijativi Knjižnica grada Zagreba.  
 
obljetnica, proslava

Koprivnička knjižnica obilježava 130. godišnjicu rođenja Frana Galovića

Koprivnička knjižnica i čitaonica 'Fran Galović' na neobičan način, koristeći novu informacijsko-komunikacijsku tehnologiju, obilježava 130. godišnjicu rođenja Frana Galovića, zacijelo najpoznatijeg podravskog pjesnika po kojemu nosi naziv.
 
obavijest

Knjižnica 'Fran Galović' Koprivnica poziva na volontiranje

Knjižnica i čitaonica 'Fran Galović' iz Koprivnice poziva na volontiranje sve zainteresirane od 10 do 90 i više godina. Prijaviti se može na svim odjelima u radno vrijeme Knjižnice, a radit će se ono što najviše odgovara nečijim interesima, kao i potrebama koprivničke Knjižnice.
 
obavijest

Projekt 'Rastemo čitajući' u Koprivničko-križevačkoj županiji

Krajem lipnja završena je pilot faza projekta 'Rastemo čitajući: poticanje rane pismenosti u ruralnim područjima Koprivničko-križevačke županije'Bibliobusne službe Knjižnice i čitaonice 'Fran Galović' Koprivnica. Projekt je jedan od pet nagrađenih za inovacije u knjižnicama jugoistočne Europe. Nagrade je financirala međunarodna organizacija Future library uz potporu Fondacije Melinda i Bill Gates.
 
obavijest

Kali: Na plažama besplatna posudba knjiga

Od 15. srpnja do 15. rujna svi koji se zateknu na plažama u Kalima na otoku Ugljanu, a osim u kupanju i sunčanju žele uživati u dobrome štivu, moći će besplatno posuditi knjige.
 
izložba

Ane Đokić: Voli me / Ne voli me

U sklopu Programa predstavljanja hrvatskih ilustratora, u četvrtak, 6. srpnja, u 19 sati, u Galeriji Kupola Gradske knjižnice, bit će otvorena izložba Ane Đokić 'Voli me / Ne voli me'.
 
obavijest

GK Ante Kovačića prikuplja razglednice Zaprešića i okolice

Zavičajna zbirka Gradske knjižnice Ante Kovačića u Zaprešiću prikuplja razglednice za čuvanje u fondu Zbirke i digitalizaciju s ciljem promocije te očuvanja kulturnoga nasljeđa i povijesti Zaprešića. Pozivaju se svi građane koji imaju razglednice Zaprešića i okolnih mjesta, bez obzira na starost razglednica, da ih doniraju Knjižnici ili posude kako ih mogli digitalizirati.
 
konferencija, znanstveni skup, najave

Knjiga i društvo: socijalna, filološka i intelektualna povijest i sadašnjost knjige

Treći međunarodni znanstveni skup Knjiga i društvo: socijalna, filološka i intelektualna povijest i sadašnjost knjige, održati će se u Splitu od 26. do 27. rujna 2017. godine u organizaciji Odsjeka za hrvatski jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Splitu i Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu uz potporu Književnog kruga Split. Prijave sažetaka za izlaganje na Skupu primaju se do 10. srpnja 2017. 
 
predstavljanje

Predstavljanje zbirke 'Preko granica – pripovijetke o ljubavi, ludosti i ratu' Saadata Hasana Manta

U srijedu, 7. lipnja, u 19 sati, u Čitaonici tiska Knjižnice i čitaonice 'Fran Galović' Koprivnica u okviru programa Svijet na dlanu bit će predstavljena zbirka pripovijedaka kultnog pakistansko – indijskog autora Saadata Hasana Manta koju je s urdskog na hrvatski jezik preveo mr. sc. Krešimir Krnic.
 
okrugli stol

8. okrugli stol o zavičajnosti u literaturi za djecu i mlade

Odjel za djecu i mlade Gradske knjižnice Marka Marulića Split organizira 8. interdisciplinarni okrugli stol o zavičajnosti u literaturi za djecu i mlade pod nazivom 'Hrvatski znanstvenici i izumitelji u publikacijama za djecu i mlade – bauk ili izazov?' koji će se održati u ponedjeljak, 15. svibnja, od 8,30 do 15 sati, u velikoj multimedijalnoj dvorani Središnje knjižnice Gradske knjižnice Marka Marulića u Splitu, Slobode 2. Prijave za sudjelovanje su u tijeku!
 
obavijest

Prikupljanje knjiga za Biblioteku na plaži u Loparu

Centar za kulturu Lopar poziva sve mještane Lopara te čitavog otoka Raba da kontaktiraju Centar za kulturu Lopar ukoliko imaju knjige koje žele donirati za početni fundus Biblioteke na plaži koja će profunkcionirati početkom ovog ljeta o principima Bookcrossinga.
 
x ostalo

Vlado Martek: idealiziranje knjige

Idealiziranje knjige Vlade Marteka, akcija u knjižnici Muzeja suvremene umjetnosti u radu s posjetiteljima ali i zaposlenicima MSU-a, kao fokus ima višedesetljetno Martekovo bavljenje duhovnom, materijalnom i tvarnom prirodom knjige i pisane riječi. Tijekom travnja 2017., Vlado Martek, sada i knjižničar u mirovini, pridružit će se, kao knjižničarski savjetnik ali i kao gostujući umjetnik, osoblju knjižnice Muzeja suvremene umjetnosti.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Subdirección General de Coordinación Bibliotecaria, Španjolska

Uprava za koordinaciju javnih knjižnica Ministarstva obrazovanja, kulture i sporta Španjolske želi sudjelovati u programu Kreativna Europa potprogram Kultura u projektima suradnje koji se bave inovacijama u javnim knjižnicama i institucijama te digitalizacijom kulturne baštine. Prijave se primaju do 5. listopada 2017.!
 
natječaj

'Priprema, pozor... kazalište!' - javni poziv za sudjelovanje

Knjižnica S. S. Kranjčevića, Knjižnice grada Zagreba, upućuje javni poziv za sudjelovanje na Smotri dječjih amaterskih kazališnih grupa knjižnica, vrtića, osnovnih škola i dječjih domova manifestacije 'Priprema, pozor... kazalište!'. Prijaviti se možete do 15. ožujka, a Smotra će se održati od 27. ožujka do 3. travnja 2017.!
 
obavijest

Pričaonice u knjižnici

Pričaonice za predškolce na Dječjem odjelu Gradske knjižnice 'Franjo Marković' Križevci održavat će se svaki ožujski ponedjeljak u 17:00 sati i svaki četvrtak u 10:00 sati.
 
obavijest

Program poticanja rane pismenosti u ruralnim područjima Koprivničko-križevačke županije

Knjižnica i čitaonica 'Fran Galović' Koprivnica poziva na svečanost početka nove usluge bibliobusa u okviru projekta 'Rastemo čitajući', koja će se održati u srijedu, 1.3.2017. u 17,30 sati u Čitaonici tiska.
 
predavanje, tribina

Tribina Ususret novoj zgradi gradske knjižnice u Koprivnici

U okviru programa Koprivnička agora 21 u srijedu, 22.2.2017. u 18 sati, u Čitaonici tiska na 1. katu Knjižnice i čitaonice 'Fran Galović' Koprivnica održat će se tribina Ususret novoj zgradi gradske knjižnice u Koprivnici tijekom koje će arhitekt Antonio Grgić održati predavanje uz fotografije o novoj Nacionalnoj knjižnici u Ateni.
 
djeca, mladi, obavijest

Kviz za djecu 'Koliko poznaješ Grega Heffleyja?'

Dječji odjel Gradske knjižnice i čitaonice Pula organizira književni kviz o poznavanju Grega Heffleyja i njegovih dogodovština, nepodopština i zanimljivih životnih situacija. Kviz će se održati 10. veljače 2017. godine na Dječjem odjelu Središnje knjižnice u 17 sati.
 
djeca, mladi

Besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba za djecu do 15 godina

Na 48. sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba, održanoj 20. prosinca 2016. godine donesena je odluka o pravu na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba za djecu od rođenja do konca kalendarske godine u kojoj navršavaju 15 godina života, a koja imaju prebivalište u Gradu Zagrebu.
 
obljetnica, proslava

10 godina Čitaonice Kluba umirovljenika Pula

Gradska knjižnica i čitaonica Pula poziva na svečani program obilježavanja desetogodišnjice uspješnog rada Čitaonice Kluba umirovljenika Pula, u srijedu, 28. prosinca, u 10:00 sati. Glazbene gošće su: Vesna Nežić Ružić (vokal), Nataša Dragun (flauta) i Anica Franjul (klavijature). Dan kasnije, u četvrtak, u 10.30 sati, bit će otvorena izložba Kad se vrijedne ruke slože, kojom će biti predstavljeni radovi nastali u kreativnim radionicama koje su u proteklih 10 godina održane u Čitaonici.
 
djeca, mladi

Bajkomanija u Gradskoj knjižnici Pazin

Gradska knjižnica Pazin već osam godina provodi projekt Bajkomanija u predbožićno vrijeme. Pričaonice u knjižnici te predstave za djecu održat će se ove godine od 19. do 22. prosinca.
 
nagrada

Projekt koprivničke knjižnice osvojio nagradu organizacije Future Library

Projekt 'Rastemo čitajući! - poticanje rane pismenosti u ruralnim područjima Koprivničko-križevačke županije' dobitnik je nagrade za inovaciju koju dodjeljuje grčka organizacija Future Library u okviru projekta INELI-Balkans.
 
projekcija

Kratki u knjižnici: hrvatski kratkometražni filmovi za srednjoškolce

Srednjoškolski učenici će u posebnom filmskom izdanju projekta Kroz knjižnicu do mature imati priliku pogledati izbor iz ponajboljih i nagrađivanih recentnih hrvatskih filmova kratkog metra te porazgovarati o njima s voditeljima programa, u četvrtak, 1. prosinca, u Gradskoj knjižnici, s početkom u 18.45 sati.
 
obavijest

Obilježena 25. godišnjica uništenja vinkovačke knjižnice

Prigodnim programom u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Vinkovcima u četvrtak navečer obilježena je 25. godišnjica njezina uništenja, a izložbom fotografija i sačuvanih dokumenata te prisjećanjem djelatnika evocirana su zbivanja sa 16. na 17. rujna 1991., kad je agresorskim projektilima zapaljena ta knjižnica u kojoj je izgorjelo 85.000 knjiga, među kojima i kompletna rukopisna ostavština Josipa Kozarca, Vladimira Kovačića i Joze Ivakića te djelomično Ivana Kozarca.
 
konferencija, znanstveni skup

Znanstveno-stručni skup 'Socijalno inkluzivne knjižnične usluge'

Znanstveno-stručni skup 'Socijalno inkluzivne knjižnične usluge', koji se bavi ulogom knjižnica u uključivanju u društvo marginaliziranih i depriviranih osoba, održat će se u petak, 18. studenog,  s početkom u 10 sati u  Knjižnici i čitaonici 'Fran Galović' Koprivnica povodom 10. obljetnice njene usluge za slijepe i slabovidne.
 
obavijest

Otvorenje male slobodne knjižnice u Vižinadi

Gradska knjižnica Poreč poziva sve drage korisnike i prijatelje, male i velike, mlade i stare, u petak 11. 11. 2016. godine u 11:00 sati u Vižinadu, na zajedničko otvaranje, koliko jednostavne toliko i važne nove male slobodne knjižnice!  
 
nagrada, obavijest

Dan hrvatskih knjižnica

Dan hrvatskih knjižnica obilježava se 11. studenoga, na dan kada je 1960. godine Sabor NRH donio ukaz o proglašenju prvog Zakona o bibliotekama kojim su postavljeni pravni temelji za sustavni rad i razvoj svih vrsta hrvatskih knjižnica, nositeljica razvoja pismenosti i obrazovanja i čuvarica hrvatske kulturne i znanstvene baštine.
 
predstava

Premijera predstave 'Život u koricama: Priča o knjizi'

Gradska knjižnica i čitaonica 'Viktor Car Emin' Opatija u koprodukciji s Plesnim art laboratorijem organizira jedinstvenu predstavu 'Život u koricama: Priča o knjizi' koja će biti izvedena u četvrtak, 10. studenoga, u 18,30 sati, u prostorima Knjižnice.
 
okrugli stol

Okrugli stol o 'zelenim' programima knjižnica u Hrvatskoj

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu organizira 8. studenoga 2016. u 12 sati okrugli stol na temu Zelene knjižnice. Okrugli je stol nastavak programskih djelatnosti na projektu Zelena knjižnica za zelenu Hrvatsku čije je ostvarenje NSK započela u svibnju 2016. godine, a moderirat će ga Mladen Iličković, autor i urednike emisije Eko zona koja se prikazuje na Hrvatskoj televiziji.
 
obavijest

Nove vrećice znanja i zabave stigle u Bibliobus

U Mjesecu hrvatske knjige 2016. na policama koprivničke pokretne knjižnice našle su se nove i osvježene 'Vrećice znanja i zabave', kompleti građe namijenjene dječjim vrtićima u mjestima koja obilazi bibliobus Knjižnice i čitaonice 'Fran Galović' Koprivnica.
 
djeca, mladi

Međunarodni dječji dan u Gradskoj knjižnici Poreč

Povodom Međunarodnog dječjeg tjedna, Gradska knjižnica Poreč, ovaj cijeli tjedan posvećuje djeci te i dalje nudi svim predškolcima besplatno godišnje članstvo. Kreativna radionica za djecu će se održati u petak, 7. listopada, u 17.00 sati.
 
okrugli stol

13. okrugli stol za knjižnične usluge za osobe s invaliditetom i osobe s posebnim potrebama

13. okrugli stol za knjižnične usluge za osobe s invaliditetom i osobe s posebnim potrebama u organizaciji Hrvatskoga knjižničarskoga društva (HKD), na temu 'Imate li teškoća u čitanju? Dobro došli u knjižnicu!', održat će se u petak, 30. rujna, u KGZ - Gradskoj knjižnici, Starčevićev trg 6, Zagreb od 9,30 do 14,15 sati.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>
Europska godina kulturne baštine