info - kazalište


festival, djeca, mladi

'Small Size Days' prvi puta u Zagrebu

Posljednjeg vikenda u siječnju, od 26. do 29. siječnja, obilježava se 'Small Size Days', kazališni festival za najmlađe na kojem će po prvi puta sudjelovati i Zagreb, odnosno Teatar Puna kuća u suradnji s kazalištem Mala scena.
 
predstava

Suvremena cirkuska predstava 'To Every Cloud' finske umjetnice Ilone Jantti u Splitu

Splitski suvremeni cirkuski kolektiv ROOM 100 predstavlja Večer kratkih formi, koja će se održati 24. siječnja, s početkom u 20 sati, u Amfiteatru Doma mladih, a na kojoj će gostovati cirkuska umjetnica Ilona Jantti.
 
predstava

Radna matineja za publiku povodom premijere baleta 'Ivica i Marica'

Ansambl Baleta HNK Ivana pl. Zajca Rijeka ponovno poziva sve zainteresirane na još jednu zanimljivu i sadržajnu radnu matineju, ovoga puta povodom skorašnje premijere baletne predstave 'Ivica i Marica' u koreografiji Gine Patterson, u subotu, 20. siječnja, s početkom u 11 sati, na sceni HKD-a na Sušaku. 
 
predstava

Premijera predstave 'Trešnjalot' u GK 'Trešnja'

U sklopu programa Četvrtak u Trešnji, u četvrtak, 18. siječnja, u 19 sati održat će se premijera obnovljene predstave 'Trešnjalot', nastale u suradnji dramskog studija kazališta Trešnja i umjetničke organizacije Točka na I.
 
predstava, djeca, mladi

CeKaTe teatar: Darujmo djeci kazalište!

Centar za kulturu Trešnjevka u suradnji sa Gradskim uredom za kulturu, obrazovanje i sport, zagrebačkim vrtićima i Udrugom za školovanje pasa vodiča i mobilitet već četvrtu godinu za redom provodi projekt 'Darujmo djeci kazalište'.
 
predstava, djeca, mladi

Pedeseta izvedba predstave 'D(n)o dna'

U petak, 19. siječnja, predstava Teatra Tirena 'D(n)o dna' imat će svečanu 50. izvedbu u Kazalištu Mala scena. Riječ je o predstavi za tinejdžere koja prati priču njihovih vršnjaka, od prvih početaka konzumacije alkohola, kroz različite faze pijanstva, do posljedica.
 
natječaj

Site Specific Performance Festival - otvoreni poziv

Praški kvadrijenale (The Prague Quadrennial of Performance Design and Space – PQ 2019) poziva umjetnike da se prijave za sudjelovanje na Site Specific Performance Festivalu, koji će se održati u Pragu od 7. do 15. lipnja 2019. 
 
predstava

Počinje treća sezona programa 'Vama glumimo' u Krku

Krčki Centar za kulturu, od siječnja 2018. godine, iznova započinje s programom 'Vama glumimo' kojim će biti obuhvaćeni kazališni programi za djecu i odrasle, a odvijat će se sve do travnja, i to trećeg petka i subote u mjesecu, s time da je petak rezerviran za gostovanja predstava namijenjenih odraslima, dok je subota posvećena djeci.
 
predstava

Diplomska predstava 32. generacije Škole glume Ri Teatra

U subotu, 20. siječnja, u 20 sati, te u nedjelju, 21. siječnja, u 20 sati u Kulturnom centru Kalvarija bit će izvedena diplomska predstava 32. generacije škole glume naziva 'Muči li vas zatvor?'.
 
predstava

Jutarnje i večernja matineja predstave 'Orašar' u Karlovcu

Klasični baletni studio Zorin doma pripremio je novu predstavu 'Orašar' prema baletu kojeg je napisao ruski skladatelj Petar Iljič Čajkovski. Predstava će igrati u jutarnjim terminima (subota i nedjelja u 11 sati) i večernjoj matineji u subotu, 20. siječnja, u 20 sati. Prekrasna Božićna bajka prati priču djevojčice Klare o Božićnoj proslavi u njenom domu…
 
predstava

Predstava 'Pokušaj linča' Kazališta IGK

Kazalište 'Ivan Goran Kovačić' najavljuje predstavu 'Pokušaj linča' koja će se održati 21. siječnja, u 20 sati. Riječ je o autorskom projektu redateljice Morane Novosel i ansambla kazališta prema motivima iz tekstova Martina Crimpa.
 
predstava

Najavljena premijera komedije 'Čovik, zvir i kripost'

Drama Hrvatskoga narodnog kazališta Split premijerno će u petak, 19. siječnja izvesti komediju Luigija Pirandella 'Čovik, zvir i kripost' u lokalizaciji Vanče Kljakovića te u režiji Nenni Delmestre, najavljeno je u ponedjeljak na konferenciji za novinare.
 
predstava, djeca, mladi

Premijera prve predstave doživljajnog kazališta za bebe u Rijeci

Istražujući nove kazališne forme, Gradsko kazalište lutaka Rijeka u petak, 19. siječnja, će premijerno izvesti prvu riječku predstavu doživljajnog kazališta za bebe, 'Gdje su nestale čarapice?', najavila je ravnateljica GKL Magdalena Lupi Alvir na konferenciji za novinstvo u ponedjeljak.
 
predavanje, tribina, projekcija

Woyzeck u kazalištu i na filmu

U suradnji Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca, Goethe instituta i riječkog Art-kina, u utorak, 16. siječnja, bit će prikazan film 'Woyzeck' Warnera Herzoga, nakon čega slijedi razgovor pod nazivom 'Woyzeck u kazalištu i na filmu'.
 
predstava

Premijera prve hrvatske predstave o multiploj sklerozi 'Duet za jednog'

U Centru mladih Ribnjak 20. siječnja, s početkom u 20 sati, premijerno će se, u produkciji umjetničke organizacije Točke na i Ane Vilenice, izvesti prva hrvatska predstava s tematikom borbe protiv multiple skleroze, prema napetom dramskom tekstu engleskog dramaturga Toma Kempinskog 'Duet za jednog', koji je 1986. doživio i ekranizaciju sa sjajnom Julie Andrews u naslovnoj ulozi.
 
predstava

Predstave hrvatske kazališne scene gostuju u CeKa Te-u

Zagrebački Centar za kulturu Trešnjevka otvara svoja vrata u razdoblju do 28. siječnja kazališnoj sceni Virovitica, Slavonski Brod, Čakovec, Pula i Zadar...
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Kazališna škola Dragon teatra u Zadru prima nove članove

Kazališna škola za djecu u Zadru nastavlja sa svojim radom na predstavi 'Alisa iza ogledala' prema istoimenom djelu Lewisa Carrolla. Sva djeca zainteresirana za rad na novoj predstavi, koja će se koncem školske godine prikazati na kazališnim daskama i nakon premijere gostovati na lokacijama izvan Zadra, su dobrodošla! Kazališna škola za mlade i odrasle je besplatna.
 
predstava, djeca, mladi

Humanitarna izvedba 'Puža' u Maloj sceni

Mala scena u subotu, 20. siječnja, u 17 sati, organizira dobrotvornu izvedbu za djecu azilanata koji se nalaze u Zagrebu. U suradnji s članovima udruge Global Shapers Zagreb, ovom inicijativom malim azilantima nastoji se omogućiti koliko-toliko bezbrižno djetinjstvo, dok će se novac prikupljen od prodanih ulaznica upotrijebiti za potrepštine koje će im uljepšati boravak u našoj zemlji.
 
radionica, kolonija

Upisi u 33. generaciju Škole glume Ri Teatra

Ri Teatar organizira 33. Školu glume za uzrast iznad 17 godina koja će se odvijati u Kulturnom centru Kalvarija. Škola će trajati 4 mjeseca, od veljače do lipnja 2018., te će se održavati subotom i nedjeljom, a povremeno i radnim danom (prema dogovoru). Početak je predviđen za 3. veljače 2018., a diplomska predstava će biti izvedena krajem svibnja ili početkom lipnja 2018.
 
najave

Predstavljanje knjige 'Odabrane komedije' Mire Gavrana

Predstavljanje knjige Mire Gavrana 'Odabrane komedije' održat će se u četvrtak, 18. siječnja u Velikoj dvorani Matice hrvatske u Zagrebu, s početkom u 18 sati.
 
predstava

Smijeh kao lijek: 'Jezične varijacije'

U ponedjeljak, 15. siječnja, s početkom u 20 sati, u HNK Zadar će u okviru akcije Smijeh kao lijek - smijehom protiv raka, biti izvedena humanitarna predstava 'Jezične varijacije' Binocular Teatra.
 
obavijest

U kazalištu o kazalištu: zavirite iza kulisa kazališta 'Trešnja'

Jedinstvena prilika za posjetitelje Gradskog kazališta 'Trešnja': zavirite iza kulisa, obiđite sve dijelove kazališta, upoznajte proces stvaranja kazališne predstave, osjetite čari i napore glumačkog poziva te naučite više o kazališnoj umjetnosti.
 
predstava

'Don Juan u Sohou' premijerno u petak u Teatru Exit

Nakon premijerne izvedbe s glumačkom postavom 'A' u prosincu 2017., nova predstava zagrebačkog Teatra Exit 'Don Juan u Sohou', koju je prema drami britanskoga dramatičara Patricka Marbera postavila Slavica Knežević, imat će u petak, 12. siječnja, svoju 'premijeru B' u kojoj se u naslovnoj ulozi Don Juana pojavljuje Živko Anočić.
 
predstava

'Šest likova traži autora' L. Pirandella premijerno u 'Kerempuhu'

Najpoznatiji Pirandellov komad i jedan od najpoznatijih dramskih komada uopće – 'Šest likova traži autora' stiže na daske Satiričkog kazališta Kerempuh, gdje će biti premijerno izveden 19. siječnja, u režiji Olivera Frljića.
 
predstava

Najavljena premijera 'Woyzecka' u riječkom HNK-u

Drama 'Woyzeck' Georga Büchnera u režiji Anice Tomić i dramaturgiji Jelene Kovačić premijerno će biti izvedena u HNK Ivana pl. Zajca u petak, 12. siječnja, najavljeno je u utorak na konferenciji za novinare.
 
obljetnica, proslava, predstava

'Stilske vježbe' obilježavaju 50 godina kontinuiranog izvođenja

Legendarna predstava 'Stilske vježbe', u kojoj glumci Pero Kvrgić i Lela Margitić na dvadesetak različitih načina tumače jednu zgodu iz tramvaja, svečanom će izvedbom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu u nedjelju, 28. siječnja, obilježiti 50 godina kontinuiranog izvođenja.
 
predstava

Kazalište Cameri iz Tel Aviva u ZKM-u 18. i 19. siječnja

Zagrebačko kazalište mladih (ZKM) ugostit će u četvrtak i petak 18. i 19. siječnja Kazalište Cameri iz Tel Aviva s predstavom 'Došao konj u kafić' po nagradom Man Booker International ovjenčanu romanu istaknutog izraelskog književnika Davida Grossmana.
 
koncert

Komorni koncert 'Tre Donne' u HNK Ivana pl. Zajca

Ciklus komornih koncerata u HNK Ivana pl. Zajca nastavlja s 'Tre donne', prvim koncertom u 2018., što je na programu u utorak, 9. siječnja, s početkom u 19,30 sati. Tre donne su tri iznimne umjetnice riječke Opere: sopranistica Anamarija Knego i mezzosopranistica Ivana Srbljan, koje će uz uz glasovirsku pratnju Nicolette Olivieri izvoditi arije i duete nekih od najglasovitijih umjetnica opernog svijeta 19. stoljeća.
 
predstava

Opera 'Ero s onoga svijeta' 700 puta na sceni HNK u Zagrebu

Jedna od najatraktivnijih domaćih opera 'Ero s onoga svijeta' proslavit će 700. izvedbu u zagrebačkome Hrvatskom narodnom kazalištu u srijedu, 10. siječnja 2018.
 
najave

IMPRO kazalište u Ogulinu

Ogulinska studentska dramska skupina 'Ex Voto' okušat će se u improvizacijskim vještinama na dvodnevnom intenzivnom treningu koji će održati trenerica i dramska pedagoginja Ivana Marijančić koja Impro i razne druge treninge poticanja kreativnosti i primjene igre u razvoju i učenju održava diljem Hrvatske. Javna interaktivnu prezentaciju za publiku će se održati u nedjelju, 7. siječnja, u 18 sati u Domu obrtnika u Ogulinu.
 
predstava

5. Siječanjska akcija u Teatru &TD

Peta po redu Siječanjska akcija tradicionalni je kazališni maraton najboljih predstava Teatra &TD tekuće i prošlih sezona, a održat će se od 10. do 31. siječnja 2018.
 
predstava

Doček Stare godine u Zorin domu

Gradsko kazalište Zorin dom u Karlovcu priređuje poseban program za doček Stare godine uz bogat umjetnički i zabavni program.
 
najave

KNAP- ov 'Božić u kvartu'

Pred kraj samoga Adventa, u petak, 22. prosinca od 17 sati, Centar KNAP vas poziva na 'Božić u kvartu'. Ulaz na sva događanja je besplatan, ali je ulaznice za predstave prethodno potrebno podići u marketingu Centra!
 
predstava, djeca, mladi

U 'Žar ptici' program besplatnih predstava za vrijeme školskih praznika

Gradsko kazalište 'Žar ptica' kalendarsku 2017. godinu zaključuje s preko 300 izvedaba i 55 tisuća zabilježenih posjetitelja, a, nastavljajući tradiciju, i ove godine kazalište na Bijeničkoj pripremilo je za vrijeme trajanja školskih praznika besplatan kazališni program svojih poznatih kazališnih hitova.
 
nagrada

Glumci Ankica Dobrić i Franjo Kuhar Najhistrioni 2017.

Glumci Ankica Dobrić i Franjo Kuhar proglašeni su u četvrtak u Zagrebu Najhistrionima kazališne godine 2017. Glumačke družine Histrion, za glumačku izvrsnost u histrionskim ulogama koje su u protekloj sezoni osvajale srca publike toga kazališta u Ilici i njegove ljetne scene na Opatovini.
 
predstava

Praizvedba predstave 'Ciganin, ali najljepši' u HNK-u

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu kalendarsku će godinu ispratiti u subotu, 30. prosinca, praizvedbom predstave 'Ciganin, ali najljepši', koju prema istoimenu romanu Kristiana Novaka u dramaturškoj adaptaciji Ivora Martinića postavlja redatelj Ivica Buljan.
 
predstava

Premijera autorske predstave 'Pod pozornicom' u Rijeci

Kreativni laboratorij suvremenog kazališta KRILA najavljuje premijeru autorske predstave 'Pod pozornicom' koja će se održati u petak, 22. prosinca, s početkom u 18 sati, u Filodrammatici na adresi Korzo 28.
 
predstava

Premijera dramske predstave 'Tin'

Zagrebačka premijera dramske predstave 'Tin', koja govori o bardu hrvatske književnosti Augustinu Tinu Ujeviću, 62 godine nakon njegove smrti, a za koju dramski tekst i režiju potpisuje Željko Senečić, održat će se u petak, 22. prosinca, u 20 sati, u dvorani vile Arko, Basaričekova 24, Zagreb.
 
koncert

Filmski Božić u HNK Ivana pl. Zajca

Zbor riječke Opere uvest će Riječane u blagdansko raspoloženje uz božićne pjesme i popularne pjesme iz svima poznatih filmskih klasika što su na programu dvaju koncerata 'Filmski Božić u HNK' 20. i  21. prosinca, s početkom u 19,30 sati, u HNK Ivana pl. Zajca.
 
predstava

GDK 'Gavella' s predstavom 'Tesla Anonimus' u Kamernom teatru 55 u Sarajevu

Zagrebačko Gradsko dramsko kazalište 'Gavella' gostuje u ponedjeljak, 18. prosinca, u Kamernom teatru 55 u Sarajevu s predstavom 'Tesla Anonimus', autora koncepta i redatelja Filipa Šovagovića, u čijem je središtu hrvatski izumitelj Nikola Tesla.
 
predstava

Premijera KUFER-ove predstave 'Točno u podne' u &TD-u

Što i u kojoj mjeri kazalište posuđuje i preuzima od televizijskog medija? A što mu vraća? I obrnuto? glavna su pitanja kojima se bavi nova KUFER-ova predstava 'Točno u podne', nastala u režiji Vedrana Hleba i u suradnji sa Teatrom &TD. Premijera predstave predviđena je za utorak, 19. prosinca, u 20 sati, u Polukružnoj dvorani Teatra &TD.
 
predstava

'Ol' smo za jedan dan' Marka Uvodića Splićanina premijerno u HNK Split

Drama Hrvatskog narodnog kazališta Split premijerno će u petak, 22. prosinca, na velikoj sceni izvesti dramu 'Ol' smo za jedan dan' Marka Uvodića. Neposredan povod predstavi, koju režira Trpimir Jurkić, je 140. obljetnica rođenja i 70 godina od smrti ovog amblematskog splitskog autora koji je svojim živopisnim kronikama ovjekovječio, a velikim dijelom i kreirao ono što zovemo duh grada.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Zimski praznici u Kazalištu Trešnja

Kazalište Trešnja tijekom zimskih praznika otvara svoja vrata za sve one željne dobre zabave, te kvalitetnog kulturnog sadržaja. Za najmlađe će se održavati radionice baleta, robotike te kreativne radionice, a predstave za građanstvo će igrati u popodnevnim satima. Rok za prijave na radionice je 21. prosinca 2017.!
 
predstava

Premijera predstave 'Kitice i Perlice'

Studentski teatar Lero premijerno će 18. prosinca na svojoj sceni u Lazaretima prikazati predstavu "Kitice i Perlice" Marina Držića, u režiji i dramatizaciji Davora Mojaša.
 
festival

Artakt IV u Zadru

U srijedu, 13. prosinca, u Zadru počinje trodnevni program ARTAKT 4, u produkciji Teatra VeRRdi.  
 
predstava

'Međuprostor' premijerno u Teatru &TD

Premijera plesne predstave Međuprostor održat će se u subotu, 16. prosinca u Teatru &TD u Zagrebu, u 20 sati. Reprizna izvedba uslijedit će 17. prosinca. Obje izvedbe dio su zimskog izdanja Ganz novog festivala.
 
predstava

Držićev 'Pjerin' treća ovosezonska premijera Kazališta Marina Držića

Treća ovosezonska premijera dubrovačkog Kazališta Marina Držića bit će izvedena u petak, 15. prosinca, a riječ je o "Pjerinu" Marina Držića u režiji Ozrena Prohića, koji je u ponedjeljak na konferenciji za novinare istaknuo kako je predstavu bilo iznimno teško raditi jer je tekst sačuvan na samo deset stranica. 
 
obavijest

Goranu Grgiću naslov nacionalnog prvaka

Renomirani i višestruko nagrađivani dramski glumac Goran Grgić, odlukom Ministarstva kulture Republike Hrvatske od 28. studenoga 2017. dobio je status nacionalnog prvaka Drame Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, priopćeno je iz zagrebačkog HNK. 
 
predstava

Premijera predstave 'Kralj Rikard III.' u 'Gavelli'

U petak, 15. prosinca, u kazalištu 'Gavella' očekuje nas premijera predstave 'Kralj Rikard III.' Williama Shakespearea, u režiji Aleksandra Popovskog.
 
predstava, djeca, mladi

Premijera predstave 'Veseli Božić nestašne djece' u Rijeci

Plesnu predstavu za sve generacije 'Veseli Božić nestašne djece' Zajc Dance Laba u sklopu programa Riječko kazalište mladih 'Kamov' koreografirala je Maša Kolar, a premijerno će plesati članovi Baleta HNK Ivana pl. Zajca u subotu, 9. prosinca, u 19,30 sati, u HKD-u na Sušaku.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>
Europska godina kulturne baštine