info - kazalište


najave

Rock i filozofija uskoro u zagrebačkome HNK-u

Iznimno popularan ciklus Filozofskog teatra Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu nastavlja se 29. siječnja gostovanjem vodećega talijanskog filozofa Franca B. Bifa i Bobbyja Gillespieja, pjevača kultne škotske rock grupe 'Primal Scream'.
 
predstava

'Ana i ona – ljepota je jedina utjeha'

Monodrama 'Ana i ona – ljepota je jedina utjeha' bit će izvedena u ponedjeljak, 23. siječnja, u osječkom Muzeju likovnih umjetnosti, s početkom u 18 i 20 sati. 'Ana i ona – ljepota je jedina utjeha' autorski je projekt glumice zadarskog Kazališta lutaka Vjere Vidov.
 
predstava, predstavljanje

Uspješno gostovanje predstave 'Evanđelje' zagrebačkoga HNK u Parizu

Dramsko-operna predstava Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu 'Evanđelje', nastala u režiji Pippa Delbona i na originalnu glazbu Enza Avitabilea, nakon brojnih europskih i svjetskih gostovanja, gdje je odigrana više od 40 puta, od 5. do 21. siječnja gostuje u prestižnome pariškom kazalištu Théâtre du Rond-Point, s čak 14 izvedbi.
 
najave

Tigar Teatar Goes Big - Inicijativa za promicanje alternativnog kazališta u Zmajevom gnijezdu

Najavljen je novi pilot projekt za odrasle, IPAK i veliki Tigar, koji će se održati od 24. do 26. siječnja u Zmajevom gnijezdu - klasteru hrvatskih neovisnih kazališta za djecu.
 
susret

Na 13. Virkasu dvije premijere i brojna gostovanja

Virovitički kazališni susreti, 13. Virkas, održat će se od 10. veljače do 11. ožujka, a na programu su i dvije premijere te gostujuće predstave iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske, objavilo je Kazališta Virovitica.
 
natječaj

14. međunarodni festival komedije 'Mostarska liska 2017' - poziv

Javna ustanova Narodno pozorište u Mostaru objavljuje Javni poziv za sudjelovanje na 14. međunarodnom festivalu komedije 'Mostarska liska 2017', koji će se održati u Mostaru, od 22. do 29. travnja. Rok za prijave traje do 20. veljače 2017.
 
predstava

Premijera talijanske inačice suvremene predstave o Crvenkapici riječkoga HNK

Talijanska inačica predstave suvremene predstave o Crvenkapici 'Attenti al lupo ovvero Cappuccetto Rosso (Čuvaj se vuka ili Crvenkapica)', nastala u suradnji Talijanske i Hrvatske drame HNK Ivana pl. Zajca premijerno će se odigrati 24. siječnja u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, najavljeno je na konferenciji za novinstvo u srijedu.
 
natječaj

EFFE Label 2017./2018. - prijave

Do 17. veljače 2017., festivali u Hrvatskoj i diljem Europe imaju priliku prijaviti se predstavljajući se kroz prijavu u sklopu mreže EFFE kako bi festival u naredne dvije godine globalno promicala oznaka EFFE Label. EFFE Label je oznaka koja predstavlja izvrsnost i nudi međunarodnu prepoznatljivost jedinstvenosti pojedinoga festivala u cijeloj Europi.
 
projekcija

Velika kazališta na velikom platnu: Shakespeareov 'Cimbelin'

Projekcija nove engleske kazališne predstave 'Cimbelin' Wiliama Shakespearea u izvođenju Royal Shakespeare Company održat će se u nedjelju, 22. siječnja, s početkom u 19 sati, u zagrebačkom kinu 'Tuškanac'.
 
predstava, djeca, mladi

Mjuzikl za djecu 'Matilda' u zagrebačkome HNK-u

Iznimno uspješni dječji mjuzikl 'Matilda', u režiji Nine Kleflin i na autorsku glazbu Nene Belana i Marijane Nole, u nedjelju, 22. siječnja, gostuje na sceni Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu u dva termina – u 17 i u 19 sati.
 
obavijest

Dodana i treća izvedba mjuzikla 'Cats' u zagrebačkoj Areni

Slavni mjuzikl 'Cats' Andrewa Lloyda Webbera, jedan od najdugovječnijih mjuzikala u povijesti newyorškog Broadwaya, bit će izveden u Areni Zagreb 22. i 23. ožujka, a kako su obje izvedbe rasprodane, dodan je i treći termin – 24. ožujka 2017.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Slovensko komorno glazbeno kazalište

Slovensko komorno glazbeno kazalište želi biti partner na projektima u sklopu natječaja za projekte suradnje u programu EU Kreativna Europa, potprogram Kultura koji su zainteresirani za produkciju opera za odrasle i opera za mlade. Rok za prijave zainteresiranih partnera na projektu je 4. listopada 2017.
 
predstava

Držićev 'Skup' u režiji Ivice Kunčevića premijerno u Kazalištu Marina Držića

Ansambl dubrovačkoga Kazališta Marina Držića u petak će premijerno izvesti Držićevu predstavu 'Skup', a njezin redatelj Ivica Kunčević najavio je kako će ova verzija te predstave biti znatno drukčija od one koju je postavio prije devet godina jer ovaj put nije riječ o ambijentalnoj predstavi.
 
obavijest

Zmajevo gnijezdo pretvorilo Malu scenu u središte okupljanja djece i mladih

Prvi hrvatski kazališni inkubator 'Zmajevo gnijezdo', koji je okupio pod jednim krovom u zagrebačkom kazalištu Mala scena sedam neovisnih kazališta za djecu i mlade, svoju je prvu zmajsku sezonu na adresi Medveščak 2 počeo iznimno uspješno s čak pet premijernih naslova u samo tri mjeseca postojanja.
 
predstava

Vama glumimo! u Krku: 'Vlaška posla' i 'Pra-priče'

Nova sezona ciklusa dramskih programa krčkog Centra za kulturu, pod nazivom 'Vama glumimo', započinje u petak, 20. siječnja, i to kazališnom uspješnicom 'Vlaška posla', zagrebačkog HIT teatra, s početkom u 19 sati, nakon čega u subotu, 21. siječnja, slijedi predstava za djecu 'Pra-priče', brsečkog Teatra OZ, čiji je početak najavljen za 11 sati.
 
predstava

Premijera predstave 'Igra u dvoje' u Histrionskom domu

Humorna drama Tita Strozzija, 'Igra u dvoje', bit će premijerno izvedena u petak, 20. siječnja, u 20 sati, u Histrionskom domu. Redateljica predstave je Saša Broz.
 
predstava

Svečana izvedba 200. 'Jalte'

U subotu, 21. siječnja, u 19,30 sati, svečanom izvedbom će biti obilježena 200. izvedba mjuzikla 'Jalta, Jalta!' (produkcija iz 2010.) Milana Grgića i Alfija Kabilja.
 
okrugli stol

'Jesenja sonata' – na filmu i u kazalištu

U utorak, 17. siječnja, s početkom u 19 sati, u riječkom Art-kinu će se održati okrugli stol 'Jesenja sonata – na filmu i u kazalištu' na kojem će sudjelovati redateljica predstave 'Jesenja sonata' Ana Tomović, dramaturginja Olga Dimitrijević, Mira Furlan koja tumači ulogu Charlotte, Marija Tadić (Eva), Jelena Lopatić (Helena), Leon Lučev (Viktor) te filmski kritičari Dejan Durić i Dragan Rubeša.
 
predstava

Ibsenov 'Neprijatelj naroda' premijerno u HNK Split

U subotu, 21. siječnja, Drama Hrvatskog narodnog kazališta Split premijerno će postaviti dramu Henrika Ibsena 'Neprijatelj naroda'.
 
predstava

'Zimska priča' W. Shakespearea u veljači u HNK-u Zagreb

Drama Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu kao svoj sljedeći veliki projekt najavljuje u nedjelju, 12. veljače, premijeru jednoga od posljednjih djela Williama Shakespearea, dramu 'Zimska priča' u režiji mlade engleske redateljice Polly Tritschler.
 
predstava

Predstave otočkog Kazališta BESA gostuju u Splitu i Solinu

Najnovije autorske predstave Kazališta BESA konačno s Visa dolaze na kopno. Tijekom siječnja splitska i solinska publika moći će pogledati 'JaMajka Dream.' Ane Paške i 'Pendrekmena' Cvetina Aničića i Ivana Lukića, te uživati u vrlo specifičnom vizualnom i estetski pomaknutom kazališnom izričaju specifičnom za ovo jedino profesionalno otočno kazalište u Hrvatskoj.
 
predstava

Diplomska predstava jubilarne 30. generacije škole glume Ri Teatra

U subotu, 14. siječnja, u 20 sati, te u nedjelju, 15. siječnja, u 20 sati, u Kulturnom centru Kalvarija bit će izvedena diplomska predstava jubilarne 30. generacije škole glume naziva 'Generacija XXX: Pilot Projekt'.
 
predstava

'Zaboravi Hollywood' Mire Gavrana premijerno 27. siječnja u Lisinskom

Teatar Gavran Mire Gavrana kao prvu premijeru u novoj godini najavljuje komediju 'Zaboravi Hollywood', koju po tekstu tog istaknutog književnika i dramskog pisca u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog u Zagrebu postavlja Miroslav Međimorec.
 
najave

Bobby Gillespie i Franco B. Bifo 29. siječnja u Filozofskom teatru

U nastavku sezone Filozofskog teatra Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u Zagrebu, domaćin Srećko Horvat ugostit će u nedjelju, 29. siječnja, jednoga od najzanimljivijih talijanskih filozofa Franca B. Bifa i pjevača kultnog sastava Primal Scream Bobbyja Gillespieja, čiji je posljednji album 'Chaosmosis' izravno inspiriran Bifovom filozofijom.
 
predstava

'Traži se novi suprug' nova premijera 'Kerempuha'

Prvi premijerni naslov u novoj kalendarskoj godini zagrebačkog Satiričkog kazališta 'Kerempuh' bit će u subotu, 21. siječnja, predstava 'Traži se novi suprug' koju po tekstu Mire Gavrana režira glumac Željko Königsknecht, najavljena kao neobičan spoj komedije karaktera i komedije situacije.
 
predstava

Nova operna premijera HNK-a Zagreb: 'Zaljubljen u tri naranče' S. Prokofjeva

U petak 17. veljače 2017. održat će se nova premijera Opere Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu - satirična opera "Zaljubljen u tri naranče" velikog ruskog skladatelja Sergeja Sergejeviča Prokofjeva, koju za središnji nacionalni teatar režira Krešimir Dolenčić. Operom će ravnati maestro Nikša Bareza.  
 
predstava

Predstava 'Oleanna' premijerno na Sceni Ribnjak

U petak, 13. siječnja, u 20 sati, održat će se pretpremijera, a u subotu, 14. siječnja, s početkom u 20 sati, svečana premijera nove predstave Scene Ribnjak. Autorski projekt Darka Stazića i Sare Stanić, predstava Davida Mameta 'Oleanna' nastala je u suradnji Putujućeg kazališta - PUK-a i Scene Ribnjak - Centar mladih Ribnjak.
 
predstava, predavanje, tribina

Razgovor poslije izvedbi predstave 'Jesenja sonata' u Rijeci

Poslije subotnje izvedbe predstave, 14. siječnja, bit će organiziran razgovor na sceni HNK Ivana pl. Zajca, a gošće će biti Brigita Miloš i Sanja Bojanić iz Centra za ženske studije pri Filozofskom fakultetu u Rijeci. U ponedjeljak, 16. siječnja, na sceni će, nakon predstave, s publikom razgovarati glumci.
 
predstava

Svečana 50. izvedba 'Umišljenog bolesnika' u 'Gavelli'

Komedija-balet u tri čina 'Umišljeni bolesnik', posljednja komedija velikog francuskog komediografa J. B. P. Molierea čiju režiju potpisuje Krešimir Dolenčić, imat će u srijedu, 11. siječnja, svoju svečanu 50. izvedbu na pozornici zagrebačkog Gradskog dramskog kazališta 'Gavella'.
 
predstava

'Zimska priča' W. Shakespearea u veljači u HNK-u Zagreb

Drama Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u Zagrebu kao svoj sljedeći veliki projekt najavljuje u nedjelju, 12. veljače, premijeru jednoga od posljednjih djela Williama Shakespearea, dramu 'Zimska priča' u režiji mlade engleske redateljice Polly Tritschler.
 
predstavljanje

Ivica Đikić, Pero Kvesić i Sara Renar na 'G točki' u četvrtak u 'Gavelli'

Kulturni projekt 'G • točka: Grad u Gavelli', koji u spoju live acta, talk showa, razgovora s gostima, čitanjima književnosti uživo te projekcijama različitih vizualnih umjetnosti predstavlja u zagrebačkom Gradskom dramskom kazalištu Gavelli raznorodne domaće umjetnike i umjetnice, spojit će u četvrtak u atriju teatra u Frankopanskoj književnika Ivicu Đikića, pisca i novinara Peru Kvesića te mladu glazbenu zvijezdu Saru Renar.
 
predstava

'Jesenja sonata ' premijerno u HNK Ivana pl. Zajca

Prva premijera HNK Ivana pl. Zajca u novoj godini bit će ona Hrvatske drame, 'Jesenja sonata' i to u četvrtak, 12. siječnja, u 19,30 sati, s predstavom i publikom na pozornici riječkog Kazališta. Obiteljsku dramu slavnog švedskog redatelja Ingmara Bergmana iz 1978. godine, u desetoj godišnjici od njegove smrti, režirala je nagrađivana mlada beogradska redateljica Ana Tomović kojoj je ovo prvi angažman u Hrvatskoj.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Upisi u 31. generaciju škole glume Ri Teatra

Ri Teatar organizira 31. Školu glume za uzrast iznad 17 godina koja će se odvijati u Kulturnom centru Kalvarija. Škola će trajati 4 mjeseca, od veljače 2017. do svibnja 2017., te će se održavati subotom i nedjeljom, a povremeno i  probe tokom tjedna. Početak je predviđen za 4. veljače 2017., a diplomska predstava će biti izvedena krajem svibnja 2017.
 
predstava

Krležine noći u 'Gavelli' od 17. do 22. siječnja

Krležine noći - večernja okupljanja malih formi i komornih predstava te odabranih studentskih radova nastalih po Krležinim djelima održat će se od 17. do 22. siječnja na Sceni 121 u atriju kazališta 'Gavella'.
 
predstava

Odabrane predstave Teatra &TD u 'Siječanjskoj akciji'

S ciljem poticanja publike na odlazak u kazalište, Kultura promjene SC-a pripremila je i ove godine 'Siječanjsku akciju', u okviru koje će se od 13. do 31. siječnja u Teatru &TD, uz simboličnu cijenu ulaznice, izvesti odabrane predstave iz protekle sezone, kao i jedna nova, 'To nismo mi, to je samo staklo'.
 
predstava

Predstava 'Gaćice' u ponedjeljak premijerno u šibenskom HNK-u

Predstava 'Gaćice', nastala po najpoznatijem djelu njemačkoga dramatičara Carla Sternheima, u ponedjeljak će premijerno biti izvedena u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku u režiji Nine Kleflin.
 
natječaj, festival

Poziv i prijave za 57. festival hrvatskih kazališnih amatera

Hrvatski sabor kulture otvorio je prijave za 57. izdanje Festivala hrvatskih kazališnih amatera – 57. FHKA, koji će tijekom šest festivalskih dana biti održan u Pazinu, od 12. do 14. svibnja, i Vodicama, od 26. do 28. svibnja 2017.  
 
predstava

Zimski praznici u Zagrebačkom kazalištu lutaka

Zimski praznici u Zagrebačkom kazalištu lutaka održavaju se do 13. siječnja i donose reviju najtraženijih lutkarskih naslova, a svako dijete uz kupljenu ulaznicu dobiva i album za sličice s fotografijama iz ZKL-ovih predstava.
 
predstava

Hamlet u izvedbi beogradskoga JDP-a gostuje u zagrebačkome HNK

U Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu u utorak 10. siječnja gostuje predstava 'Hamlet' Williama Shakespearea u režiji Aleksandra Popovskoga, u izvedbi Jugoslovenskoga dramskog pozorišta iz Beograda.
 
predstava

Šest besplatnih predstava tijekom akcije 'Nema zime u Žar ptici'

Tradicionalna akcija 'Nema zime u Žar ptici', u sklopu koje to zagrebačko kazalište školarcima daruje besplatne predstave, održat će se od nedjelje, 8. siječnja do srijede, 11. siječnja.
 
smotra, revija

Revija najtraženijih predstava Zagrebačkog kazališta lutaka

Zagrebačko kazalište lutaka u novu, 2017. godinu ulazi revijom svojih najtraženijih predstava, koja će se održati od 2. do 13. siječnja.
 
predstava

Izvedbe Teatra Gavran u siječnju i veljači 2017.

Tetar Gavran će izvesti niz svojih uspješnih predstava, tijekom siječnja i veljače 2017. godine, u maloj dvorani Lisinski, s početkom u 20:00 sati.
 
predstava, djeca, mladi

Školarcima Žar ptica daruje šest besplatnih predstava

GK Žar ptica svim osnovnoškolcima od 08. do 11. siječnja, 2017., priređuje pravu kazališnu poslasticu. Naše najuspješnije kazalište za djecu poziva sve učenike da školske praznike provedu na malo drugačiji način – u Bijeničkoj 97, gdje će im  tijekom 4 dana školskih praznika prikazati 6 svojih velikih uspješnica.
 
koncert

Orkestar HNK Split s tri izvedbe Novogodišnjeg koncerta ispraća Staru godinu

Orkestar Hrvatskog narodnog kazališta Split tradicionalno će kalendarsku godinu zaključiti 28, 29. i 30. prosinca izvedbama Novogodišnjeg koncerta kojim će ravnati Nada Matošević Orešković, a kao solisti nastupit će flautistica Andrea Jelavić i klarinetist Ante Jelinčić. Na programu su skladbe von Webera, Bizeta, te rodonačelnika bečke valcera von Suppéa i kralja bečkih valcer Johanna Straussa mlađeg.
 
predstava

Premijera predstave 'Trainspotting 2016' Dragon teatra

Polaznici Kazališne škole Dragon teatra za mlade i odrasle, u srijedu 28.12. 2016. godine u 20:00 sati u HNK Zadar,  premijerno će izvesti autorsku predstavu  'Trainspotting 2016'.
 
predstava, predstavljanje

Kazališna večer posvećena Mitu o Krleži

Kazališna večer posvećena Mitu o Krleži, povodom istoimene nove knjige Sanje Nikčević u izdanju Matice hrvatske, održat će se u srijedu, 28. prosinca 2016. u 19.30 sati, u Velikoj dvorani Matice hrvatske.
 
predstava

Zagrebačka premijera predstave 'Mrtva svadba'

U srijedu, 28. prosinca, u 19,30 sati, u Frankopanskoj 22 bit će izvedena predstava 'Mrtva svadba', nastala prema tekstu Asje Srnec Todorović, u režiji Natalije Manojlović. Riječ je o prvoj suradnji Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu s Eurokazom, a predstava je premijerno izvedena 2. prosinca na Velikoj sceni HNK u Varaždinu.
 
predstava

'Bjegunke' na sceni HNK Split

Dubrovačko Kazalište Marina Držića dovodi na scenu Hrvatskog narodnog kazališta Split road komediju 'Bjegunke' Pierrea Palmadea i Christophea Duthurona u režiji Nenni Delmestre i s Milkom Podrug Kokotović i Ksenijom Prohaskom kao protagonisticama u utorak, 27. prosinca, u 19,30 sati.
 
predstava

Praizvedba drame Mate Matišića 'Ljudi od voska' u zagrebačkom HNK-u

U petak, 30. prosinca, u 19,30 sati, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu bit će praizveden dramski triptih 'Ljudi od voska' Mate Matišića. Režiju teksta potpisuje Janusz Kica, a glazbu je skladala Tamara Obrovac.
 
predstava

Božićne predstave edukacijskog programa KRILA

U petak, 23. prosinca, u 19 sati, u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku bit će prikazane dvije autorske predstave polaznika edukacijskih programa suvremenog kazališta u produkciji Kreativnog laboratorija suvremenog kazališta KRILA.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>


http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu