info - kazalište


predavanje, tribina

Predavanje 'Kazalište svitaka wayang beber'

Predavanje 'Kazalište svitaka wayang beber' održat će se u četvrtak, 23. ožujka u 18 sati, u Etnografskom muzeju u Zagrebu.  Autorice izložbe 'Izgubljeno i nađeno: indonezijsko kazalište svitaka' održat će predavanje o kazalištu svitaka (wayang beber) kojemu su posvetile terensko istraživanje u 2016. godini.
 
predstava

Komična opera 'Pimpinone' premijerno u Maloj sceni

U četvrtak, 30. ožujka u 19 sati, u Maloj sceni na Medveščaku održat će se svečana premijera komične opere 'Pimpinone' G. Ph. Telemanna, u režiji Frane Marije Vranković.
 
predstava, najave

Slavni europski redatelj Eimuntas Nekrošius priprema dramu 'Ivanov' u zagrebačkome HNK-u

Jedan od najcjenjenijih europskih redatelja, Eimuntas Nekrošius, od ponedjeljka, 20. ožujka s dramskim ansamblom Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu priprema uprizorenje 'Ivanova' A. P. Čehova. Predstava će premijerno biti  izvedena 5. svibnja u zagrebačkome HNK-u.
 
predstava, najave

'Don Carlo' Giuseppea Verdija premijerno u zagrebačkom HNK-u

Opera Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u Zagrebu kao svoju sljedeću premijeru najavljuje za ponedjeljak, 10. travnja, veličanstvenu operu "Don Carlo" Giuseppea Verdija, jednu od najviše uprizoravanih opera koju u središnjem nacionalnom teatru postavlja njemački redatelj Derek Gimpel, dok će premijerom ravnati istaknuti talijanski dirigent Elio Boncampagni.
 
obavijest

Prihvaćen program 63. Splitskog ljeta

Na sjednici Festivalskog vijeća Splitskog ljeta, održanoj 20. ožujka u Plavom salonu HNK Split, prihvaćen je program ovogodišnjeg Splitskog ljeta. 63. izdanje legendarnog festivala održat će se u Splitu u tradicionalnom terminu od 14. srpnja do 14. kolovoza.
 
susret, djeca, mladi

19. susret profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade HC ASSITEJ-a

19. susret profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra ASSITEJ održat će se u Bjelovaru od 22. do 25. ožujka 2017. U sklopu susreta će biti izvedeno čak 13 najboljih predstava u izvedbi dramskih studija iz čitave Hrvatske.
 
festival, najave

Najbolje od domaće i inozemne kazališne produkcije za djecu na 17. Naj, naj, naj festivalu

Novo izdanje međunarodnog Naj, naj, naj festivala, koji se već sedamnaest godina zaredom održava u Zagrebu u organizaciji Gradskog kazališta Žar ptice, donosi od 19. do 23. travnja devet dječjih predstava iz zemlje i četiri iz inozemstva, ocijenjenih najboljima prema izboru ovogodišnje selektorice Festivala, dramaturginje Željke Turčinović.
 
najave

Najradikalnija časna sestra Europe Teresa Forcades 9. travnja u Filozofskom teatru

Filozofski teatar Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu ugostit će u nedjelju, 9. travnja, časnu sestru Teresu Forcades, ikonu europske ljevice i najradikalniju časnu sestru Europe, čiji dolazak domaćin Srećko Horvat najavljuje kao ovogodišnji događaj sezone.
 
predstava, djeca, mladi

Premijera predstave za djecu 'Majmun i krokodil'

Premijera predstave za djecu 'Majmun i krokodil' u izvedbi Teatra Poco Loco održat će se u subotu, 25. ožujka, u 17 sati, u zagrebačkom Centru mladih Ribnjak. Priča je dirljiva i vrijedna pouka o prijateljstvu i mudrosti, zapisana u drevnoj zbirci 'Pančatantra' koja već stoljećima razveseljava djecu i odrasle svojim poukama i junacima iz životinjskoga svijeta. Ulaz na izvedbu je slobodan!
 
predstava

Praizvedba predstave 'Črna mati zemla' u ZKM-u

Praizvedba predstave 'Črna mati zemla', nastale po romanu Kristiana Novaka, u dramatizaciji Tomislava Zajeca i režiji Dore Ruždjak Podolski održat će se u subotu, 1. travnja, u 20 sati, u Zagrebačkom kazalištu mladih.
 
susret

41. Susret kazališnih amatera Zagreba - SKAZ

Dok je Mali SKAZ, koji je bio rezerviran posebno za one najmlađe sudionike/glumce amatere, 18. i 19. ožujka pogledalo više od 600 posjetitelja, od petka, 24. ožujka do nedjelje, 2. travnja slijedi onaj za 'velike' glumce na čijem se programu nudi čak 40-ak predstava i popratnih razgovora uz okrugli stol na temu izvedbe. Ulaz na sve predstave je besplatan!
 
predstava

100. izvedba predstave 'Postdiplomsko obrazovanje' Vilima Matule

Jubilarna 100. izvedba predstave 'Postidplomsko obrazovanje' (Vilim Matula / Siniša Labrović), održat će se u subotu, 18. ožujka, u 20 sati, u zagrebačkom Caffe baru Vinyl. Riječ je o šaljivoj monokomediji o našoj smiješnoj realnosti, razglednici iz domovine. Serija je to portreta iz svakodnevnice, s primjesom učenja o zanatu koji se u domovini isplatio – kriminalu.
 
predstava

Dvije premijere u pulskom INK-u: 'Čarobnjak iz Oza' i 'Štuorice od polnoći'

Istarsko narodno kazalište u Puli u subotu će premijerno izvesti predstavu 'Čarobnjak iz Oza', a u ponedjeljak je, u povodu Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade, na rasporedu premijera 'Štuorica od polnoći', najavljeno je u četvrtak na konferenciji za novinare.
 
nagrada

Nagrada Marin Držić za 2015. Davoru Špišiću

Prva Nagrada za dramsko djelo Marin Držić za 2016. godinu, koju hrvatsko Ministarstvo kulture dodjeljuje s ciljem poticanja hrvatskog dramskog stvaralaštva, pripala je istaknutom dramatičaru i prozaiku Davoru Špišiću, za dramski tekst 'Zidarija', priopćeno je u petak u Zagrebu.
 
predstava, predavanje, tribina

Svjetski dan kazališta potlačenih

Gradsko kazalište Pula poziva na obilježavanje Svjetskog dana kazališta potlačenih, u četvrtak, 16. ožujka, u 17:00 sati, kada će biti prikazana predstava 'Pravi izbor?' te održano predavanje 'Augusto Boal i Kazalište potlačenih'.
 
predstava

Što čekamo? - predstava o rodnoj ravnopravnosti premijerno u HNK Split

U subotu 18. ožujka na Sceni 55 Hrvatskog narodnog kazališta Split bit će praizvedena drama Marije Dukić Što čekamo?
 
susret

1. Mali SKAZ - dječje amatersko stvaralaštvo na SKAZ-u

1. MALI SKAZ - dječje amatersko stvaralaštvo će se po prvi put održati kao dio SKAZ-a za vikend 18. i 19. ožujka u Centru kulture na Peščenici.
 
obljetnica, proslava

30 godina kazališne skupine Pinklec

Centar za kulturu Čakovec poziva na program proslave tridesetogodišnjice Kazališne družine Pinklec, koji će početi u četvrtak, 23. ožujka, u 20:00 sati, premijerom predstave za djecu 'Preko sedam mora, preko sedam gora'.
 
obljetnica, proslava

Svjetski dan kazališta za djecu i mlade 2017.

Hrvatski centar Assitej, 20. ožujka obilježit će Svjetski dan kazališta za djecu i mlade pod sloganom 'Povedite dijete u kazalište'. 
 
predstava

'Ninin svijet mjehurića' premijerno u CeKaTe-u

Premijera dječje edukativne predstave 'Ninin svijet mjehurića', autorskog projekta Jelene Hadži-Manev i Ivane Boban, održat će se u nedjelju 19. ožujka 2017. u 11:30 sati, u Centru za kulturu Trešnjevka. 
 
natječaj, nagrada

Natječaj za dodjelu Nagrade 'Vladimir Nazor' za 2016.

Odbor Nagrade 'Vladimir Nazor' raspisao je Natječaj za dodjelu Nagrade 'Vladimir Nazor' za 2016. godinu. Prijedlozi se primaju do 14. travnja 2017. godine.  
 
obljetnica, proslava

Svjetski dan lutkarstva 2017.

Hrvatski centar UNIMA i Hrvatski centar Assitej ove će godine zajedno proslaviti Svjetski dan kazališta za djecu i mlade (20.3.) i Svjetski dan lutkarstva (21.3.). Svjetski dan lutkarstva u Hrvatskoj se obilježava od 2004., a ove će godine domaćin biti grad Zagreb.
 
predstava

'Gospođica Neću' Sunčane Škrinjarić premijerno na daskama GK Scene Gorica

Predstava 'Gospođica Neću' premijerno će se prikazati u subotu, 18. ožujka u 18 sati, u dvorani Gorica, u vlastitoj produkciji Gradskog kazališta Scene “Gorica”. Režiju potpisuje Leo Vukelić.
 
predstava

'Črna mati zemla' Kristiana Novaka 1. travnja u ZKM-u

Zagrebačko kazalište mladih kao svoju novu premijeru najavljuje, u subotu 1. travnja, praizvedbu predstave "Črna mati zemla" koju po nagrađivanom romanu Kristiana Novaka režira Dora Ruždjak Podolski. Premijeri predstave prethodit će tribina koja će se održati u petak 17. ožujka.
 
predstava

Na maloj sceni splitskog HNK premijera drame "Što čekamo?"

Na maloj sceni Hrvatskog narodnog kazališta Split u subotu, 18. ožujka bit će izvedena premijera drame Marije Dukić "Što čekamo?" u režiji Marice Grgurinović, najavljena na konferenciji za medije kao interaktivna forumska predstava za mlade na temu ravnopravnosti spolova. 
 
festival

U četvrtak počinju jubilarni 10. Gumbekovi dani

Međunarodni festival kabareta Gumbekovi dani u svojem će se jubilarnom desetom izdanju održati od 16. do 26. ožujka a donosi, kako je najavljeno u ponedjeljak u Zagrebu, bogat program od čak 14 ponajboljih recentnih kabaretskih produkcija kazališta i kazališnih družina iz Hrvatske i nekoliko gostujućih zemalja. 
 
predstava

Mjuzikl 'Pepeljuga' na turneji

Nakon premijerne zagrebačke izvedbe, mjuzikl 'Pepeljuga' bit će izveden 12. ožujka u sportskoj dvorani Gripe (Split), 23. ožujka u varaždinskoj Areni te 31. ožujka u dvorani Gradski vrt (Osijek), nakon čega slijedi regionalna turneja.
 
predstava, djeca, mladi

'Som na cilome svitu' u splitskom Gradskom kazalištu lutaka

Splitsko Gradsko kazalište lutaka 17. ožujka izvest će prvu ovogodišnju, a petu ovosezonsku premijeru, lutkarsku predstavu 'Som na cilome svitu' za koju je tekst napisala Olja Savičević Ivančević, a režira je Renata Carola Gatica.
 
predstava

Predstava zagrebačkog HNK 'Na kraju tjedna' gostuje u Bologni

Predstava Drame Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu 'Na kraju tjedna' u režiji Bobe Jelčića u srijedu i četvrtak bit će izvedena u Teatro Arena del Sole u Bologni, u dvorani Thierry Salmon, čime nastavlja svoja europska gostovanja, ističu iz HNK.
 
festival

Festival Dioniz pod geslom 'Igrom protiv nasilja'

Festival kazališnih akademija Dioniz održat će se deseti put od 13. do 19. ožujka u Osijeku i Đakovu, pod geslom 'Igrom protiv nasilja', najavljeno je u srijedu na konferenciji za novinare u Đakovu.
 
predavanje, tribina

'Europski atlas Mekanih brodova – Kako stvarnost postaje predstava'

U sklopu ciklusa 'Letvom na kazalište', u Kulturno informativnom centru će se u srijedu, 8. ožujka, s početkom u 19 sati, održati tribina na temu: 'Europski atlas Mekanih brodova – Kako stvarnost postaje predstava'. Gosti Vladimira Stojsavljevića bit će Anica Vlašić – Anić, Zlatko Sviben, Naco Oster, pokretači i članovi Kugla glumišta.
 
najave

Humanitarna akcija Baleta HNK u Zagrebu

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, u suradnji s International Women’s Club Zagreb, uoči premijere slavnoga baleta 'Labuđe jezero' P. I. Čajkovskoga organizira humanitarnu akciju s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za pomoć jednoj od plesnih udruga iz neke od istočnih regija Republike Hrvatske, koja se suočava s velikom depopulacijom i teškom ekonomskom situacijom.
 
predstava

Premijera nove komedije Ri Teatra 'Fasada'

Nova komedija Ri Teatra 'Fasada' govori o ljudima koje poznajemo, susjedima iz stana do nas, osobenjacima koji nas nasmijavaju ili ljute ili plaše… Premijera predstave je u subotu, 11. ožujka, a prva repriza u nedjelju, 12. ožujka, s početkom u 20 sati, u Kulturnom centru Kalvarija.
 
natječaj

'Priprema, pozor... kazalište!' - javni poziv za sudjelovanje

Knjižnica S. S. Kranjčevića, Knjižnice grada Zagreba, upućuje javni poziv za sudjelovanje na Smotri dječjih amaterskih kazališnih grupa knjižnica, vrtića, osnovnih škola i dječjih domova manifestacije 'Priprema, pozor... kazalište!'. Prijaviti se možete do 15. ožujka, a Smotra će se održati od 27. ožujka do 3. travnja 2017.!
 
festival

Četrnaest predstava na X. Gumbekovim danima

Jubilarni deseti Gumbekovi dani, Međunarodni festival kabareta kojim Glumačka družina Histrion njeguje uspomenu na svojeg legendarnog člana Mladena Crnobrnju Gumbeka, održat će se od 16. do 26. ožujka, a program ponajboljih recentnih kabaretskih produkcija hrvatskih kazališta i kazališnih družina otvorit će u Histrionskom domu u Zagrebu praizvedba predstave 'U petak (za)metak' u režiji Ivana Gorana Viteza.
 
predstava

Premijera plesne predstave 'Rapsodija za tri glave, šest stopala i deset ruku'

Premijera prve KUFER-ove plesne predstave 'Rapsodija za tri glave, šest stopala i deset ruku', u koreografiji mlade nagrađivane koreografkinje i plesačice Nastasje Štefanić, održat će se u petak, 10. ožujka, u 20 sati, u Teatru &TD. Reprizna izvedba predviđena je za subotu u 20 sati.
 
predstava

Mestno gledališče ljubljansko s predstavom 'Družinski parlament' gostuje u 'Kerempuhu'

U sklopu ciklusa 'Kazalište bez granica', koji podrazumijeva međunarodnu suradnju unutar uže i šire regije s istaknutim kazališnim kućama, 7. ožujka, u 20 sati u Satiričkom kazalištu 'Kerempuh' gostuje Mestno gledališče ljubljansko s predstavom 'Družinski parlament' katalonske dramatičarke, scenaristice i redateljice Cristine Clemente.
 
predstava

'Komet' Justine del Corte premijerno u 'Gavelli'

Nova premijera zagrebačkog Gradskog dramskog kazališta 'Gavella' bit će u petak, 10. ožujka, predstava 'Komet', koju po tekstu njemačke dramatičarke Justine del Corte režira Aida Bukvić, najavljena kao slapstick komedija čehovljanskog tipa koja se poigrava s optimizmom pamćenja u kazališnom eksperimentu rekonstrukcije događaja iz prošlosti.
 
predstava, predstavljanje

Kazalište Komedije gostovalo u Beču s predstavom 'Bljesak zlatnog zuba'

Zagrebačko kazalište Komedija je u subotu navečer gostovalo u kazalištu Akzent u Beču s predstavom 'Bljesak zlatnog zuba' koju je po tekstu jednog od najistaknutijih suvremenih hrvatskih dramatičara Mate Matišića režirao Zoran Mužić. Izvedba predstave je održana u sklopu Godine kulture Austrija-Hrvatska 2017.
 
predstava

Predstava Teatra Verrdi - Desnica: igre proljeća i smrti

50 godina od smrti Vladana Desnice (4.3. 1967 g.)  Teatro Verrdi otvara turneju predstavom: Desnica: igre proljeća i smrti, ovu subotu, 4.ožujka, u Karlovcu, u Zorin domu, s početkom u 20:00 sati.
 
predstava

Romantični bijeli balet 'La Sylphide' premijerno u HNK Split

Balet Hrvatskog narodnog kazališta Split premijerno će u petak, 10. ožujka, izvesti 'La Sylphide', jedan od najstarijih sačuvanih romantičnih 'bijelih' baleta. Koreografiju velikog danskog koreografa Augusta Bourneonvillea na splitsku scenu prenosi danska koreografkinja Karina Elver, uloge su povjerene solistima i ansamblu splitskog Baleta, a glazbu Hermana Severina Løvenskiolda izvodi Orkestar HNK Split pod ravnanjem maestra Harija Zlodre.
 
predstava

'Hotel Bellevue' Ödöna von Horvátha - nova premijera varaždinskog HNK

Melodrama o ljubavi i novcu 'Hotel Bellevue' Ödöna von Horvátha u režiji Ivana Plazibata nova je premijera varaždinskog Hrvatsko narodnog kazališta koju će publika vidjeti u utorak, 7. ožujka.
 
natječaj, susret

Međunarodni susret mladih 'Olympia in Dion' – poziv

Međunarodni susret mladih, koji će se okušati u izvedbama antičke drame, glazbe i atletskih igara, trajat će devet dana i održavat će se u drugoj polovici mjeseca rujna 2017. godine, u podnožju planine Olimp, u drevnom kazalištu Dion (Pieria). Susret nije natjecateljskog karaktera, a prijaviti se mogu škole, fakulteti te zainteresirane skupine mladih ljudi zaključno s 31. ožujkom 2017. godine.
 
predstava

Premijera drame 'Krvavi svatovi' u osječkom HNK-u

Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku priprema premijeru drame 'Krvavi svatovi' Federica Garcíje Lorce u režiji Damira Zlatara Freya, koja će se održati u petak, 10. ožujka, s početkom u 20 sati.
 
najave

'Fragmenti opsesije' - spoj poezije, glazbe i teatra na Sceni Rogoz

'Fragmenti opsesije' je umjetnički projekt Marka Presečkog koji spaja poeziju, glazbu i teatar, pružajući jedinstveni doživljaj svojevrsne sinteze osjeta. Projekt će se održati na sceni 'Zvonimir Rogoz' Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu, 4. ožujka, u 21,30 sati.
 
predstava

Poznati finski balet Tero Saarinen Company 30. ožujka u HNK-u Zagreb

Finska baletna kompanija Tero Saarinen Company, jedna od značajnijih europskih suvremenih plesnih skupina, gostovat će u četvrtak 30. ožujka u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) u Zagrebu s plesnom predstavom 'Morphed', koreografiranom na glazbu poznatog finskog skladatelja i dirigenta Esa-Pekke Salonena.
 
predstava

Novi autorski projekt Tarika Filipovića 'Ćiro' premijerno u 'Kerempuhu'

Nova premijera zagrebačkog Satiričkog kazališta 'Kerempuh' bit će, u subotu, 11. ožujka, praizvedba novog autorskog projekta glumca Tarika Filipovića 'Ćiro', monodrama inspirirana životom nogometnog trenera Miroslava Ćire Blaževića.
 
predstava

Premijera predstave 'Samo jedna žena'

U petak, 3. ožujka, u Histrionskom domu, s početkom u 20 sati, održat će se premijera predstave Gala teatra 'Samo jedna žena'. Rijeć je o adaptaciji teksta talijanskog nobelovca Daria Foa koji je nastao u suradnji s njegovog ženom Francom i sinom Jacopom, a naslovnu ulogu igrat će Matija Prskalo.
 
predstava

Bacači Sjenki pozivaju na javnu izvedbu 'Druge strane predstave'

Prva izvedba 'Druge strane predstave' Bacača Sjenki održat će se u Maloj sceni/Zmajevom gnijezdu, u utorak, 28. veljače, s početkom u 20 sati. Ova prva otvorena proba je poziv na dijalog s publikom koja uvijek nedostaje, ona koju je na žalost nemoguće imati svaki dan i na svakoj probi, a koja je nužna da bi dijalog bio potpun...
 
predstava

Premijerom komedije 'Tri treća tromjesečja' počelo obilježavanje 100 godina kazališta u Vinkovcima

U vinkovačkom Gradskom kazalištu Joze Ivakića u petak je premijerno izvedena predstava 'Tri treća tromjesečja' u režiji Frane Marije Vranković, po tekstu Nine Horvat, čime je počelo obilježavanje stote obljetnice organiziranog kazališnog života u Vinkovcima.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>


http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu