info - kazalište


predstava

Premijerom komedije 'Tri treća tromjesečja' počelo obilježavanje 100 godina kazališta u Vinkovcima

U vinkovačkom Gradskom kazalištu Joze Ivakića u petak je premijerno izvedena predstava 'Tri treća tromjesečja' u režiji Frane Marije Vranković, po tekstu Nine Horvat, čime je počelo obilježavanje stote obljetnice organiziranog kazališnog života u Vinkovcima.
 
predstava, djeca, mladi

'Muka malog vuka' Renata Baretića premijerno u Maloj sceni

Prva premijera Male scene u 2017. godini praizvedba je predstave 'Muka malog vuka', za djecu od 3 do 10 godina, u režiji nagrađivane redateljice Morane Dolenc. Nastala prema istoimenoj slikovnici za djecu i odrasle Renata Baretića u suradnji s dizajnerom i ilustratorom Davorom Šunkom, predstava će premijerno biti izvedena u četvrtak, 2. ožujka, u 18 sati, u kazalištu Mala scena.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Topos Allou – Aeroplio Theater, Grčka

Topos Allou – Aeroplio Theater je osmislio Topospantou - mrežu za razvoj kreativnih metoda za rješavanje problema koje su povezane s društvenim, kulturnim i obrazovnim pitanjima te traži partnere za natječaj u programu EU Kreativna Europa, potprogram Kultura u kategoriji europskih platformi. Rok za prijavu potencijalnih partnera je 6. travnja 2017.!
 
najave

'Laibach' 5. ožujka u Filozofskom teatru

U novom izdanju Filozofskog teatra, Hrvatsko narodno kazalište (HNK) u Zagrebu ugostit će u nedjelju, 5. ožujka, Ivana Janija Novaka, člana i idejnoga začetnika najpoznatijeg slovenskog benda Laibach.
 
predstava

Premijera hrvatske verzije broadwayskog mjuzikla 'Pepeljuga'

Premijera mjuzikla 'Pepeljuga' odigrat će se u nedjelju, 26. veljače, u Maloj dvorani Doma sportova, s početkom u 18 sati. Svjetski poznati broadwayski mjuzikl u hrvatskom izdanju donosi Emotion Production u suradnji s B Glad produkcijom i producentom Tadijom Kolovratom, dok režiju potpisuje Robert Bošković.
 
predstava, djeca, mladi

Premijera predstave za djecu 'Ambrlabambrla budalaste želje'

Lutkarska scena 'Ivana Brlić-Mažuranić' najavljuje premijeru predstave za djecu 'Ambrlabambrla budalaste želje' autora Charlesa Perraulta, u režiji Jadrana Grubišića, a koja će se održati u subotu, 25. veljače, u 18 sati, u Hrvatskom domu Zapruđe.
 
predstava

Mjuzikl 'Byron' u petak premijerno u 'Komediji'

Najnoviji naslov zagrebačkog Gradskog kazališta 'Komedija', mjuzikl 'Byron' čija je premijera zakazana za petak, 24. veljače, kako je rečeno u ponedjeljak u Zagrebu, dinamična je glazbena predstava obogaćena snažnom glazbom, majstorskom režijom i raskošnom orkestracijom, nastala u kombinaciji pera i nota Mire Gavrana i Darka Domitrovića.
 
festival, djeca, mladi

Jubilarni deseti Mali Marulić u Splitu i u Zagrebu

Za sudjelovanje na jubilarnom desetom Festivalu hrvatske drame za djecu Mali Marulić prijavljeno je ukupno 26 predstava iz Hrvatske i Slovenije, a izbornik Tomislav Zajec odabrao je sedam koje će biti izvedene u natjecateljskom dijelu programa.
 
predstava, djeca, mladi

'Priče iz davnine' – nova predstava Gradskog kazališta mladih

U petak, 24. veljače, u 20 sati, u Teatrinu Gradskog kazališta mladih bit će izvedena premijerna izvedba predstave za djecu 'Priče iz davnine' legendarne književnice Ivane Brlić Mažuranić.
 
obavijest

Potvrđen program 27. Marulićevih dana

Vijeće Festivala hrvatske drame 'Marulićevi dani' na sastanku održanom u petak u Ministarstvu kulture većinom je glasova prihvatilo program izbornika Igora Ružića.
 
predstava

Premijera predstave 'Gastarbajterski Božić' u Histrionskom domu

Premijera predstave 'Gastarbajterski Božić' Mate Matišića, u režiji Zorana Mužića, održat će se u petak, 24. veljače, u zagrebačkom Histrionskom domu. Glavne uloge tumače Ankica Dobrić i Joško Ševo.
 
predstava, djeca, mladi

'Plava boja snijega' Grigora Viteza premijerno u 'Žar ptici'

Dvije godine nakon premijere predstave 'Kako živi Antuntun', Gradsko kazalište 'Žar ptica' ponovno poseže u bogati opus jednog od najčitanijih hrvatskih dječjih pisaca Grigora Viteza. Ovaj put, u režiji Lea Katunarića, postavlja dobro nam poznati igrokaz u stihovima – 'Plavu boju snijega'. Premijera će se održati u subotu, 25. veljače, u 18 sati.
 
predstava

Sentimentalna farsa 'Romanca o tri ljubavi' premijerno u HNK Split

Drama Hrvatskog narodnog kazališta Split premijerno će u petak, 24. veljače, na Sceni 55, s početkom u 20,55 sati, izvesti dramu Antuna Šoljana 'Romanca o tri ljubavi'.
 
predstava

Premijera baleta 'Tri sestre' u Teatru &TD

Premijera baleta 'Tri sestre' redateljsko- dramaturškog dvojca Manojlović/Đula održat će se u četvrtak, 23. veljače, s početkom u 20 sati, u Polukružnoj dvorani Teatra &TD.
 
predstavljanje

G • točka: Grad u Gavelli / Savičević Ivančević, Šovagović, Pisačić

U petak, 17. veljače, s početkom u 21,30 sati, na četvrtoj G točki u 'Gavelli 'gostuju književnica Olja Savičević Ivančević, glumac Filip Šovagović i ilustrator Matija Pisačić. Uz čitanje i razgovore o knjigama, glazbi, teatru, stripu i dakako životu, na programu je i Pisačićev kratki animirani film 'Čoban'. Ulaz je slobodan!
 
predstava, djeca, mladi

'Aladin i čarobna svjetiljka' premijerno u ZKL-u

Zagrebačko kazalište lutaka postavilo je u novom ruhu slavnu pustolovinu dosjetljivog i neustrašivog mladića Aladina. Premijera predstave će se održati u petak, 17. veljače, s početkom u 19 sati.
 
predstavljanje

Promocija nove knjige prof. dr. sc. Darka Lukića - Uvod u primijenjeno kazalište; Čije je kazalište?

Akademija dramske umjetnosti Zagreb poziva na promociju nove knjige prof. dr. sc. Darka Lukića -  Uvod u primijenjeno kazalište; Čije je kazalište?, u izdanju Leykam Internationala, koja će se održati u petak, 3. ožujka, u 18:00 sati u dvorani F22.
 
djeca, mladi

HNK Zagreb pokreće projekt 'Opera u školama'

U suradnji sa školama Grada Zagreba i okolice, Hrvatsko narodno kazalište (HNK) u Zagrebu pokreće pilot-projekt "Opera u školama" kojemu je cilj edukacija i zbližavanje mladih naraštaja s opernom umjetnošću te razvijanje nove operne publike. 
 
predstava, najave

Tjedan smijeha u Varaždinu od 10. do 13. ožujka

Osmi Tjedan smijeha u Varaždinu i Varaždinskoj županiji, koji organizira Kerekesh teatar, održat će se od 10. do 13. ožujka u šest gradova i šest općina, najavili su u petak na konferenciji za novinare Ljubomir i Jan Kerekeš.
 
predstava

KoTo(r) o Kotoru - dokumentarna kazališna predstava gostuje u Dubrovniku

U subotu, 11. veljače , s početkom u 19 sati, u Art radionici Lazareti gostuje predstava 'KoTo(r) o Kotoru'. Radi se o predstavi koju su tijekom osmomjesečnog stvaralačkog procesa s redateljem Petrom Pejakovićem stvarali stanovnici i stanovnice Kotora baveći svim temama koje muče današnji Kotor i uvelike utječu na kvalitetu života stanovnika Kotora. Ulaz na predstavu je slobodan!
 
natječaj

Otvorene prijave na 50. PIF – međunarodni festival kazališta lutaka

Pozivaju se svi lutkari, lutkarska kazališta i skupine, iz zemlje i svijeta, da prijave predstave na 50. Međunarodni festival kazališta lutaka - PIF. Rok za prijave je 15. travanj 2017. godine.
 
predstava

SF komedija 'Građanin George' – nova predstava Ri Teatra

Nova premijera Ri Teatra u sklopu projekta 'Svaka 4 tjedna – premijera jedna' bit će SF komedija 'Gospodin George' u subotu, 11. veljače, a prva repriza u nedjelju, 12. veljače, s početkom u 20 sati, u Kulturnom centru Kalvarija.
 
radionica, kolonija

Radionica 'Stvaranje kontakta' prema tehnici Mihaila Čehova

Radionica 'Stvaranje kontakta' prema tehnici čuvenog ruskog glumca, redatelja i utemeljitelja posebne metode umjetnosti glume, održat će se od 24. do 28. veljače u zagrebačkom StudioChekhov, pod vodstvom glumice i osnivačice spomenutog studija, Suzane Nikolić te Davida Zindera, izraelskog glumca, pedagoga, redatelja, učitelja tehnike Mihaila Čehova.
 
natječaj

Ibsen stipendije za dramu i izvedbene umjetnosti

Stipendije Ibsen se dodjeljuju inovativnim projektima u polju drame i izvedbenih umjetnosti s ciljem poticanja kritičkog diskursa vezanog za egzistencijalne i društvene teme u odnosu na Henrika Ibsena. Rok prijave je 30.4.2017.
 
predstava, djeca, mladi

Premijera 'Puta oko svijeta u 80 dana' u riječkome HNK-u

Predstava za djecu i mlade HNK Ivana pl. Zajca 'Put oko svijeta u 80 dana', koju je prema romanu Julesa Vernea dramatruški priredila Blažka Müller Pograjc, a režira je Matjaž Pograjc, premijerno će se izvesti u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku u Rijeci 11. veljače, najavljeno je u utorak na konferenciji za novinare.
 
radionica, kolonija

DramoLet – ciklus dramskih seminara

Centar za kulturu i film Augusta Cesarca tijekom 2017. godine organizira ciklus dramskih seminara namijenjenih pedagozima, učiteljima, profesorima u radu s djecom i mladima.
 
predstava

'Zimska priča' u HNK-u Zagreb, mračna pastorala o iskupljenju

Najnovija dramska premijera Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) Zagreb bit će, u nedjelju, 12. veljače, predstava 'Zimska priča' Williama Shakespearea, najavljena u utorak kao mračna pastorala o iskupljenju nastala na razmeđi antičke tragedije i fantazije, koja je za glumce i autorski tim predstavljala velik izazov.
 
predstava, djeca, mladi

'Priča o zvuku' obilježava 150. izvedbu

Predstava 'Priča o zvuku' kazališta Mala scena, namijenjena doslovno najmlađoj publici, onoj od 1,5 naviše, proslavit će 11. veljače čak 150. izvedbu u samo tri godine od praizvedbe.
 
natječaj

Otvorene prijave na 20. FAKI

Pozivaju se svi izvedbeni umjetnici i kolektivi koji promišljaju temu rasne diskriminacije, da prijave svoje izvedbene radove za sudjelovanje na 20. Međunarodnom festivalu alternativnog kazališnog izričaja. FAKI također nudi umjetničke rezidencije za završni rad na novom projektu i međunarodnu premijeru na otvorenju festivala. Prijave su otvorene do 5. ožujka 2017.
 
predavanje, tribina

Zaboravljena tema: studentsko kazalište

U sklopu ciklusa 'Letvom na kazalište', u Kulturno informativnom centru će se u srijedu, 8. veljače, u 19 sati, održati tribina na temu: 'Zaboravljena tema: studentsko kazalište'. Gost tribine bit će Miro Međimorec, pisac i redatelj.
 
predstava

Premijera komedije 'Muž moje žene' Mire Gavrana u Tel Avivu

Komedija Mire Gavrana 'Muž moje žene' bit će premijerno izvedena 3. veljače na hebrejskom jeziku u Nacionalnom kazalištu Habima u Tel Avivu (Izrael).
 
predstava

'Djevojačka večer' premijerno u INK-u

Premijera predstave 'Djevojačka večer' autora Davea Simpsona, u režiji Violete Tomić, održat će se u subotu, 4. veljače, s početkom u 20 sati, u INK - Gradskom kazalištu Pula. Predstava je prvi put uprizorena na daskama INK-a  još 2008. godine, ali u potpuno drugačijem sastavu.
 
predstavljanje

Predstavljen pretprogram 68. Dubrovačkih ljetnih igara

Na 68. Dubrovačkim ljetnim igrama bit će izvedeno oko 70 dramskih, glazbenih, baletnih, folklornih i drugih programa, a dva premijerna naslova u dramskom programu bit će 'Gospoda Glembajevi' Miroslava Krleže u režiji Zlatka Svibena te '#Držić - Viktorija od neprijatelja' autora Hrvoja Ivankovića u režiji Ivice Boban, rečeno je u četvrtak na predstavljanju pretprograma Igara.
 
predstava

'Što čekamo' - drama o ravnopravnosti spolova odabrana je na javnom natječaju

U splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu započeli su pokusi drame 'Što čekamo' Marije Dukić u režiji Marice Grgurinović. Riječ je o produkciji koja nastaje u, za naše scenske prilike, ponešto neobičnim okolnostima jer je tekst Marije Dukić na kojem je temeljena odabran kao najbolji na javnom natječaju, a javnim pozivom odabrana je i redateljica Marica Grgurinović.
 
predstava, djeca, mladi

Zimska sezona Teatra Poco Loco na Ribnjaku

Teatar Poco Loco poziva sve velike i male na otvorenje još jedne sezone pričaonica priča na Ribnjaku. Zimska sezona projekta 'Priča mi se priča' Teatra Poco Loco počinje u nedjelju, 5. veljače, s pričom 'Mačak u čizmama' u Centru mladih Ribnjak. Izvedbe su u 10,30 te u 11,30 sati.
 
predstava

Koncertno izvođenje monodrame Zdenka Jelčića

U petak, 3. veljače, s početkom u 19 sati, u Kulturno informativnom centru će se održati koncertno izvođenje monodrame Zdenka Jelčića pod nazivom 'Moj seksualni život'. Ulaz je slobodan!
 
predstava

'Muškarci.hr' premijerno na Sceni Vidra

Nova premijera zagrebačke Scene Vidra bit će u nedjelju, 5. veljače, predstava 'Muškarci.hr', koja se na zabavan način poigrava muško-ženskim stereotipima, a postavlja ju po tekstu Umjetničke organizacije Teatroman redatelj Mario Kovač.
 
predstava

Mladi hrvatski bariton Matija Meić debitira na splitskoj opernoj sceni u Bizetovoj 'Carmen'

'Carmen' Georgesa Bizeta, jedna od najomiljenijih i najpopularnijih naslova cjelokupne operne literature, vraća se na scenu Hrvatskog narodnog kazališta Split. Ansambl Opere splitskog teatra izvest će je 2, 4. i 6. veljače 2017. prvi put pod ravnanjem maestra Roberta Homena, u režiji Dore Ruždjak Podolski. 
 
obljetnica, proslava, predstava

'Stilske vježbe' proslavile 49 godina izvođenja

U nedjelju, 29. siječnja, u Gradskom dramskom kazalištu 'Gavella' legendarne 'Stilske vježbe' svečano su proslavile 49 godina izvođenja i po nebrojeni put izazvale ovacije i oduševljenje publike.
 
predstava, najave

Mjuzikl 'Byron' premijerno u veljači u 'Komediji'

Zagrebačko kazalište 'Komedija' kao svoj najnoviji naslov najavljuje mjuzikl 'Byron', emotivnu ljubavnu priču koja se odvija na pozadini snažnih društvenih i političkih previranja u Veneciji 1820., koju prema glazbenom predlošku Darka Domitrovića i libretu Mire Gavrana premijerno u petak, 24. veljače, postavlja Ivana Čoh Šverko.
 
predstava, najave

Vinko Brešan postavlja 'Ustav Republike Hrvatske' u 'Kerempuhu'

Tekst Ante Tomića i Rajka Grlića 'Ustav Republike Hrvatske', koji tematizira društvena pitanja nacionalnih odnosa Hrvata i Srba te homofobije, nakon uspješne filmske adaptacije dobit će u subotu, 25. veljače, svoje prvo kazališno uprizorenje koje u Satiričkom kazalištu 'Kerempuh' postavlja redatelj Vinko Brešan.
 
predstava

Balet 'Labuđe jezero' u koreografiji Vladimira Malakhova u ožujku u zagrebačkom HNK-u

Balet Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu kao svoju prvu premijeru u 2017. najavljuje u petak, 17. ožujka, novo uprizorenje baleta 'Labuđe jezero' Petra Iljiča Čajkovskog u koreografiji istaknutog koreografa Vladimira Malakhova, dok će glazbenom izvedbom ravnati Dian Tchobanov, novi stalni dirigent u Baletu zagrebačkoga HNK.
 
predstava

'Romanca o tri ljubavi' Antuna Šoljana premijerno 16. veljače u 'Gavelli'

Nova premijera zagrebačkog Gradskog dramskog kazališta 'Gavella' bit će, u četvrtak, 16. veljače, predstava 'Romanca o tri ljubavi' Antuna Šoljana, najavljena kao jedan od najpoetičnijih dramskih tekstova pisanih na hrvatskom jeziku čiju najnoviju produkciju redateljski potpisuje Boris Svrtan.
 
predstavljanje

Ususret premijeri: Opera 'Zaljubljen u tri naranče'

Opera zagrebačkoga Hrvatskoga narodnog kazališta 17. veljače premijerno će izvesti operu-farsu 'Zaljubljen u tri naranče', velikoga ruskog skladatelja Sergej Sergejeviča Prokofjeva, pod ravnanjem maestra Nikša Bareze i u režiji Krešimira Dolenčića. Uoči same premijerne izvedbe, zagrebački HNK predstavit će Prokofjevu operu svojim tradicionalnim programom pod nazivom Ususret premijeri, u nedjelju 5. veljače u 12 sati.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Scenografska radionica za djecu u Zmajevom gnijezdu

Ove nedjelje, 5. veljače, od 17 sati, u Zmajevom gnijezdu na programu je prva scenografska radionica 'Medo i klavir'. Radionica je namijenjena djeci starijoj od 5 godina, a u 60 minuta polaznici će uz stručno vodstvo izrađivati šumu, grad i maske šumskih stvorenja od kartona.
 
obljetnica, proslava

Hrvatsko narodno kazalište Šibenik proslavilo 147. rođendan

Šibensko kazalište otvoreno je 29. siječnja 1870. predstavom 'Kip od mesa' Teobalda Ciconija u izvođenju kazališne družine Alfieri, a 147. rođendan je u nedjelju HNK Šibenik proslavilo izvedbom predstave 'Gaćice' Steve Martina u režiji Nine Keflin.
 
predstava, djeca, mladi

Praizvedba predstave 'Wanda LaVanda' u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka

Od srijede, 25. siječnja, u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka održava se tjedan događanja vezanih uz predstavu za djecu 'Wanda LaVanda', pod imenom 'Wandin šareni tjedan'. U petak, 27. siječnja, u 18 sati, održat će se praizvedba ove predstave nastale prema tekstu mlade riječke autorice Jelene Tondini, koja tematizira različitost, ali ovaj puta u životinjskome svijetu.
 
predstava, djeca, mladi

'Muka malog vuka' Renata Baretića u veljači u Maloj sceni

Prva premijera kazališnog klastera Zmajevo gnijezdo u novoj kalendarskoj godini bit će 23. veljače predstava 'Muka malog vuka' koju po istoimenoj slikovnici nagrađivanog književnika Renata Baretića i ilustratora Davora Šunka u Maloj sceni postavlja redateljica Morana Dolenc.
 
predstava

'Cabaret Valeska' premijerno u Rijeci

Premijera monodrame 'Cabaret Valeska' će se održati 29. i 30. siječnja, u 20 sati, u Book Caffeu 'Dnevni boravak' u Rijeci (Ciottina 12a). Predstava je autorski projekt Edvina Liverića i Nike Ivančić.
 
smotra, revija, predstava

29. smotra kazališnog stvaralaštva u Retkovcima

U Retkovcima će se od 28. siječnja do 19. veljače održavati 29. smotra kazališnog stvaralaštva u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Nakon svečanosti otvorenja, održat će se premijera predstave 'Pastorak' autora Josipa Eugena Tomića, u režiji, adaptaciji i prilagodbi Marka Sabljakovića, a u izvedbi ansambla Kazališta 'Mika Živković' – Retkovci, koje je i organizator manifestacije.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>


http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu