info - strip


izložba

Izložba 'Frame S' Enisa Čišića

U subotu, 15. travnja, u Galeriji na katu Kulturno informativnog centra, u 12:00 sati se otvara izložba radova 'Frame S' nagrađivanog bosanskohercegovačkog strip crtača Enisa Čišića nastalih u periodu od 2012. do danas. Izložba ostaje otvorena do 21. travnja 2017. godine.
 
predstavljanje

Strip-tease Matka Vladanovića: Krešimir Biuk

U utorak, 28.3. u 19 sati, u sklopu Booksinog Književnog budoara, na tribini Strip-tease Matka Vladanovića gostovat će stripaš Krešimir Biuk.
 
predstavljanje

Strip o Slavi Raškaj u Ozlju

Nakon uspješne prošlogodišnje dvodnevne strip radionice i velikog zanimanja za stripove nastale tom prigodom u Gradu Ozlju će u centru grada 17.3. biti postavljen strip 'Čamac na Kupi'.
 
izložba

Izložba Ivane Armanini u Puli

Samostalna izložba Ivane Armanini (40-tak plakata A1 formata) i neformalna promocija 'Kataloga' održat će se u Galeriji Cvajner, u Puli, 23. prosinca, s početkom u 21:00 sat.
 
obavijest

Treće ovomjesečno Komikaze izdanje je vani!

Treće ovomjesečno Komikaze izdanje je vani! Novi broj donosi radove 12 autora/ica (4 nova/e u Komikaze mreži!): KM Barry, Sonja Vulpes, Benjamin Beljan, Alessandro Martoz Martorelli, Nora Mesaroš, Klara Rusjan – Klarxy, Tifani Rubi, Paatrice Marchand, Dušan Durman, Jayadyuti DE, Stipan Tadić, Petra Brnardić.
 
obavijest

15 godina Komikaze albuma

Novi Komikaze album#15 je izašao iz tiska te predstavlja 24 međunarodnih autora.
 
predstavljanje

Na tribini 'Strip-tease' gostuje 'Barokni čovjek' Vinko Barić

U utorak 13.12. u klubu Booksa u 19:00, tribina 'Strip-tease' uvodi vas u svijet Baroknog čovjeka. Gost tribine je autor stripa, Vinko Barić, akademski slikar, ilustrator, grafički dizajner, punk-muzičar i jedan od tri nosiva stupa solinsko-splitske strip-scene.
 
predstavljanje

Novo izdanje 'G • točke' spaja u 'Gavelli' strip, književnost i glazbu

Projekt 'G • točka: Grad u Gavelli' u svojem će drugom izdanju u četvrtak, 1. prosinca, u zagrebačkom Gradskom dramskom kazalištu Gavelli u novoj umjetničkoj suradnji spojiti stripašicu i animatoricu Irenu Jukić Pranjić, književnika Edu Popovića i glazbenika Darka Rundeka. Ulaz je slobodan!
 
predstavljanje, predavanje, tribina

Strip-tease Matka Vladanovića: U Booksi gostuje Zajebani Lavanderman

U utorak 29. studenog u 19:00 na tribini Strip-tease Matka Vladanovića u klubu Booksa gostuje Zajebani Lavanderman.
 
predavanje, tribina

Generacija Y - Superheroji današnjice na Kavi u 2

Gradska knjižnica Poreč poziva na predavanje prof. Ivana Čupića o Generaciji Y, superherojima i stripu, koje će se održati ove srijede u 13.00 sati na Kavi u 2.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Besplatna radionica stripa za djecu u Centru Knap

Centar kulture na Peščenici - KNAP organizira radionicu namijenjenu onima koji kroz ovaj medij popularne kulture žele izraziti svoju kreativnost i naučiti kako ispričati priču kroz nekoliko sličica u nizu, te pritom upoznati forme stripa i načine crtanja. Prvi sat radionice je 16. studenog 2016.
 
izložba

Edit Comics izložba u Vinkovcima: Retrospektiva Krešimira Zimonića

U okviru EDIT-Comics aktivnosti, u Vinkovcima je organizirana velika retrospektivna izložba stripova, ilustracija i filmova Krešimira Zimonića, koja će biti otvorena u Galeriji Slavka Kopača 10. studenog, u 18 sati. Bit će izloženo više od 60 autorovih radova, uz projekcije animiranih filmova.
 
izložba

Crtež, strip i film – izložba radova Krešimira Zimonića i Matije Pisačića

Izložbu renomiranih hrvatskih strip-crtača i animatora Krešimira Zimonića i Matije Pisačića moći će se razgledati od 3. do 13. studenog u Maloj dvorani Galerije Prica, POU Samobor. Izložba obuhvaća crteže, stripove i isječke iz njihovih nagrađivanih animiranih filmova.
 
predavanje, tribina

Strip-tease u Booksi: Dušan Gačić

U utorak, 20. rujna, u 19 sati, na prvoj tribini Strip-tease Matka Vladanovića u sklopu Booksinog Književnog budoara gostovat će likovnjak, ilustrator, stripaš i animator Dušan Gačić.
 
izložba

Komikaze - izložba u Zadru i novi webzine

Strip kolektiv KOMIKAZE predstavlja u  u Zadru izložbu 'Femicomix' serije koja afirmira snagu i potencijal ženskog autorskog izraza u suvremenom stripu. Na otvorenju, u petak, 29.srpnja posjetitelji će moći sudjelovati u DIY radionici izrade bedževa, a u 23 sata poslušati koncert benda Žen.
 
nagrada

Željko Lordanić - dobitnik nagrade 'Andrija Maurović' za životno djelo na području hrvatskog stripa

Željko Lordanić - Lord, crtač stripova i scenarist iz Zagreba, ovogodišnji je dobitnik nagrade 'Andrija Maurović' za životno djelo na području hrvatskog stripa.
 
festival

Gradska knjižnica Zadar organizira prvi Festival stripa

Od 23. do 25. svibnja, u Gradskoj knjižnici Zadar, u sklopu prvog Festivala stripa, održat će se niz radionica koje će voditi Krešimir Biuk, Robert Solanović Bob, Fran Strukan, i Ivana Glavaš Bakija, te izložba strip tabli.
 
natječaj

14. međunarodni salon stripa Beograd – natječaj

14. međunarodni salon stripa Beograd objavljuje natječaj za sudjelovanje. Salon će se održati od 29. rujna do 2. listopada, u SKC Beograd. Rok za slanje radova je 15. kolovoza 2016.
 
festival

19. Crtani romani šou

19. Međunarodni festival stripa Crtani romani šou održava se od petka, 13. do nedjelje, 15. svibnja 2016. godine, u Hrvatskom domu likovnih umjetnika u Zagrebu. Program uključuje sajam stripova, različite izložbe, predavanja i tribine i sadržaje za djecu.
 
predstavljanje

Otvorenje Zidnih novina

Za ovogodišnju ediciju Zidnih novina, Saša Rakezić - Zograf, poznati regionalni crtač stripova, pripremio je seriju stripova na temu humoristične serije 'Bitange i princeze', koja će pod, nazivom 'Gdje su, što rade', biti predstavljena javnosti u subotu, 16. travnja u 12:00h, u Galeriji Greta.
 
predavanje, tribina

Zrinka Ostović na Književnom budoaru

U utorak, 12. travnja u 19 sati, na Književnom budoaru kluba Booksa, na tribini Strip-tease Matka Vladanovića gostovat će ilustratorica i strip umjetnica Zrinka Ostović.
 
predstavljanje

Ninoslav Kunc na strip tribini u Booksi

U utorak, 22.3. u 19 sati u Književnom budoaru kluba Booksa, na tribini Strip-tease Matka Vladanovića gostovat će Ninoslav Kunc, stripaš i ilustrator čiju je dugo očekivanu zbirku stripova objavio Strip forum.
 
predavanje, tribina

Ninoslav Kunc na strip tribini u Booksi

U utorak, 22. ožujka u 19 sati u Književnom budoaru kluba Booksa, na tribini Strip-tease Matka Vladanovića gostovat će Ninoslav Kunc, stripaš i ilustrator čiju je dugoočekivanu zbirku stripova objavio Strip forum.
 
predstavljanje

Alem Ćurin u Booksi predstavlja 'List vode'

Poznati splitski ilustrator i stripaš nedavno je objavio dugo očekivanu knjigu o Hugu Prattu koju će u Zagrebu predstaviti u utorak 9.2., u 19 sati,  u Književnom budoaru kluba Booksa, na tribini Strip-tease Matka Vladanovića.
 
predstavljanje

Večer stripa u Bookvici: Alem Ćurin

U četvrtak, 4. veljače, s početkom u 20.30 sati u splitskom klubu Quasimodo, održat će se premijerno splitsko predstavljanje prvoga strip-romana kultnog splitskog ilustratora i pisca Alema Ćurina.
 
obljetnica, proslava, predstavljanje

Dan besplatnih stripova u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula

U subotu, 19. prosinca 2015., Knjižnica će još jednom obilježiti Free Comics Book Day - dan kad se u cijelom svijetu dijele stripovi tikani posebno za tu prigodu.
 
novo izdanje

Komikaze # 40

Objavljen je novi Komikaze webzin # 40, koji na 123 stranice, okuplja trinaest autora, iz 11 različitih zemalja.
 
izložba

Stripburger Attention, Work! u Galeriji SC

Izložba Stripburger Attention, Work! otvara se u petak, 11. prosinca, s početkom u 20 sati, u Galeriji SC. Izložba ostaje otvorena do 29. prosinca.
 
djeca, mladi

Dječjim stripom protiv poplave: ekološko-edukativni strip-projekt 'Balkanske vode'

Udruga ljubitelja stripova StripOs iz Osijeka oraganizira izdavanje zbirke dječjih stripova na temu katastrofalnih poplava iz 2014. godine, prikupljenih u sklopu crtačkih radionica održavanih s djecom u Gunji (RH), Obrenovcu (RS), Maglaju i Doboju (BiH).
 
predavanje, tribina

14 godina portala Stripovi.com

U utorak, 8.12. u 19 sati u klubu Booksa će, u sklopu Booksinog Književnog budoara i Strip tribine Matka Vladanovića, gostovati zamjenik glavnog urednika portala Stripovi.com Danijel Kuzmić i pokretač, glavni urednik i webmaster portala, Marko Šunjić.
 
x ostalo

24-satno crtanje stripova na temu 'Opstanak'

U splitskoj udruzi koja potiče angažman mladih - Info zoni i školi Likovnih umjetnosti u subotu je počelo 24-satno neprekidno crtanje stripova, kojim se želi popularizirati strip i potaknuti kreativnost, a prijavljeno je 90-ak sudionika.
 
izložba

Izgubljeni potencijali - odjeci iz prošlosti fanzinske kulture

Danas, 19. studenoga, u 19 sati, u HDD galeriji, otvara se izložba 'Izgubljeni potencijali – odjeci iz prošlosti fanzinske kulture'. Kustos izložbe je Antonio Karača, a izložba ostaje otvorena do 27. studenoga.
 
natječaj

Poziv na sudjelovanje na izložbi ilustracija i stripa 'Crtomat!'

Gradski muzej Virovitica, kao organizator izložbe ilustracija i stripa 'Crtomat!' poziva umjetnike / ilustratore da sudjeluju na izložbi originalnih ilustracija. Svi radovi moraju prispjeti u Gradski muzej Virovitica poštom, do 6. studenoga.
 
predstavljanje

EDIT Comics u Muzeju suvremene umjetnosti

Platforma EDIT Comics predstavlja se u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, u subotu i nedjelju, 24. i 25. listopada.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Besplatna radionica stripa u centru KNAP

Centar kulture na Peščenici - KNAP organizira besplatnu radionicu stripa za djecu od 8 do 14 godina. Radionica je namijenjena onima koji kroz ovaj medij popularne kulture žele izraziti svoju kreativnost i naučiti kako ispričati priču kroz nekoliko sličica u nizu, te pritom upoznati forme stripa i načine crtanja. Prvi sat radionice je 27. listopada.
 
izložba

comiXconnection – izložba alternativnog stripa u Vukovaru

Izložba alternativnog stripa comiXconnection, nakon 16 europskih gradova stiže u Vukovar, a predstavlja radove 63 autora iz šest europskih zemalja kao i suradničke mreže kojih su ti autori članovi. Otvorenje izložbe je danas, 7. listopada, u 18 sati, u Gradskom muzeju Vukovar – dvorac Eltz.
 
izložba

Izložba 'comiXconnection' u Galeriji Nova

U zagrebačkoj Galeriji Nova, u četvrtak, 10. rujna, u 20 sati, otvara se izložba 'comiXcon¬nec¬tion – strip, bandă dese¬n¬ată, strip, képregény, стрип'. Riječ je o putujućoj izložbi nezavisnog stripa iz šest zemalja regije, prema konceptu berlinske kustosice Beate Wild. Izložbu prati diskurzivni program koji će se održati u formi Komikaze radionica, u organizaciji Ivane Armanini. Izložba ostaje otvorena do 1. listopada.
 
izložba

Petra Lidia Ševeljević: Marvelnjaci - Moji osobni junaci

Petra Lidia Ševeljević okupirana je kinematografijom koja u zadnjih 10-ak godina posebno njeguje filmove s tematikom Marvel strip junaka, ekipe fantastičnih likova i heroja kao što su Wolverine, X-men, Thor, Ironman, Hulk i mnogi drugi. Otvorenje izložbe održat će se u petak, 21. kolovoza, u 19 sati, u Galeriji Karas.
 
novo izdanje

Komikaze # 39

Objavljen je novi, 39. broj Komikaze webzina, u kojem se na 109 stranica stripa premijerno predstavlja sedam novih i pet 'starih' Komikaze autora/ica.  
 
nagrada

Rudi Aljinović dobitnik nagrade 'Andrija Maurović' 2015.

Zagrebački novinar i publicist Rudi Aljinović (r. 1936), u javnosti ponajviše poznat kao 'tvorac' Lastana, junaka popularne kontakt rubrike iz dječjeg časopisa 'Modra lasta', ovogodišnji je dobitnik nagrade 'Andrija Maurović' za životno djelo na području hrvatskog stripa, koju dodjeljuje udruga 'Art 9', priopćeno je u ponedjeljak iz te udruge.  
 
obavijest

Komikaze na Crack Festivalu u Rimu

Komikaze su od 21. do 28. lipnja, već sedmu godinu za redom, gostovale na partnerskom Crack Festivalu koji se održavao u Rimu. Riječ je o najvećem festivalu nezavisnog autorskog stripa i ilustracije u Evropi, a Komikaze su premijerno predstavili svoj projekt Femicomix.
 
predstavljanje

'Parisian Nightmares' Stipana Tadića u Umagu

Nakon Zagreba, Stipan Tadić, u petak, 19. lipnja, u 11 sati, u Muzeju grada Umaga, u sklopu festivala Indirekt, predstavlja svoj prvi strip 'Parisian Nightmares'.
 
festival

Svjetske zvijezde stripa na festivalu u Makarskoj

U Makarskoj je u četvrtak započeo deveti MaFest, međunarodni Festival stripa, na kojem će se do 24. svibnja održati niz radionica, izložbi, edukacija te druženja s najpoznatijim svjetskim autorima u svijetu stripa.
 
izložba

20. međunarodna izložba karikatura

20. međunarodna izložba karikatura Zagreb 2015, otvara se u utorak, 26. svibnja, u 19 sati, u Galeriji Klovićevi dvori. Izložba ostaje otvorena do 14. lipnja.
 
predavanje, tribina

Strip-tease Matka Vladanovića: Nina Bunjevac

U utorak, 19. svibnja, u 19 sati, u Booksi, na strip tribinei 'Strip-tease Matka Vladanovića' gostuje Nina Bunjevac, autorica crtanog romana 'Zemlja otaca'.
 
novo izdanje

18. izdanje festivala Crtani romani šou

18. izdanje festivala Crtani romani šou održat će se od 15. do 17. svibnja, u Domu hrvatskih likovnih umjetnika, a ugostit će, kao i svake godine, neka od najzvučnijih imena iz svijeta stripa.
 
natječaj

13. međunarodni salon stripa Beograd – natječaj

13. međunarodni salon stripa Beograd objavljuje natječaj za sudjelovanje. Salon će se održati od 24. do 27. rujna, u SKC Beograd. Rok za slanje radova je 15. kolovoza. 
 
novo izdanje

Novi broj Komikaze webzina#38

Od danas je dostupan novi, proljetni broj Komikaze webzina#38. Autori/ce ovog broja su Đontra, Domagoj Krip, Dunja Janković, Lina Rica, Vančo Rebac (HR) / Wostok, Grabowski, Sanja S (SR) / Tibor Bolha, Alenka Pirman (SLO) / Amanda Baeza (PT)/ Vittorino Curci (IT) / Marko Malk (GB), Nils Bertho (FR) / Valfret Asperatus (BE).
 
predavanje, tribina

Marko Dješka na tribini u Booksi

Danas, 24. ožujka, u 19 sati, u klubu Booksa, na tribini 'Strip-tease Matka Vladanovića' gostuje Marko Dješka, mladi osječki strip autor.
 
predavanje, tribina

Strip-tease Matka Vladanovića: o čuvenom 'Sandmanu

U utorak, 27. siječnja, u 19 sati, u klubu Booksa, održava se  tribina iz serijala 'Strip-tease Matka Vladanovića' a tema razgovora bit će djelo Neila Gaimana 'Sandman'.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  Slijedeća >   Posljednja >>


http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu