info - cirkus


predstavljanje

Cirkorama i Cirkobalkana: Radovi u nastajanju

Cirkobalkana  i Cirkorama  vas pozivaju  na prezentaciju dva djela u nastajanju, u srijedu, 15.3. s početkom u 19:00 sati, u Pogonu Jedinstvo.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Radionica žongliranja za djecu i mlade u Splitu

Radionica žongliranja za djecu i mlade održat će se u sklopu programa 'Gost predavač' koja se provodi u suradnji sa zagrebačkim cirkuskim kolektivom Cirkorama. Radionica će se održati u dvorani udruge Kam-Hram u subotu i nedjelju, 4. i 5. veljače 2017. Prijave su u tijeku!
 
najave

Moskovski Cirkus na ledu u siječnju u Areni Zagreb

Zagrebačka Arena ugostit će 25. i 26. siječnja 'Moskovski Cirkus na ledu', cirkusku grupu najavljenu kao 'ruski Cirque Du Soleil' koji će hrvatskoj publici predstaviti jedinstvenu kombinaciju tradicionalnog cirkusa i modernih akrobacija na ledu.
 
radionica, kolonija, predavanje, tribina

Masterclass kontorcionizma s Erikom Lemay

Splitski izvedbeni kolektiv ROOM 100 poziva sve zainteresirane na intenzivni masterclass kontorcionizma s jednom od najvećih zvijezda svjetske cirkuske scene Erikom Lemay, 21. prosinca, od 18 do 21 sati, u HALI 100. Prijave su u tijeku!
 
festival

11. Festival novog cirkusa

Od 10. do 24. studenoga zagrebačka će publika svjedočiti dvotjednom bijenalu suvremenog cirkusa, s čak dvanaest predstava iz raznih europskih zemalja. Na jedanaesto izdanje Festivala novog cirkusa umjetnici stižu iz Francuske, Belgije, Velike Britanije, Rusije, Španjolske, Švedske, Finske i Hrvatske.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Cirkuski inkubator - edukativni program za djecu

Potaknuta pozitivnim reakcijama djece i roditelja na cirkuske radionice za djecu koje su održane u sklopu Mini cirkus laboratorija za vrijeme Cirkobalkane, Cirkorama je odlučila pokrenuti Cirkuski inkubator, kontinuiranu edukaciju za djecu od 6 do 12 godina, koja će se održavati svake subote, od 5. studenog, od 11 do 13 sati.
 
radionica, kolonija

Radionica akrobatike i break dance-a s berlinskom skupinom Battle Beasts u Splitu

ROOM 100 poziva zainteresirane na vikend radionicu akrobatike i break dancea s berlinskom skupinom Battle Beasts 22. i 23. listopada u HALI 100.
 
festival

Cirkobalkana stiže u Zagreb

Festival suvremenog cirkusa Cirkobalkana stiže iz Beograda u Zagreb, a svoja vrata otvara u utorak, 4. listopada, u dvorištu Zagrebačkog plesnog centra umjetničkom instalacijom nepredvidljivog Trash Will Smash kolektiva, koji će promijeniti izgled dvorišnog prostora te ga učiniti pozornicom za  performans lokalnih cirkuskih snaga.
 
radionica, kolonija

Cirkobalkanine cirkuske radionice

Festival Cirkobalkana poziva na prijavu za sudjelovanje u cirkuskim radionicama. Zagrebačke radionice će se održavati od 5. do 9. listopada, od 10 do 14 sati, u Zagrebačkom plesnom centru i Medici. Prijave za radionice su otvorene do 2. listopada, odnosno dok se mjesta ne popune!
 
najave

Suvremeni cirkus na balkanski način

Zagrebačko izdanje regionalnog festivala Cirkobalkana, uz nastupe nekih od trenutačno najaktualnijih imena suvremenog cirkusa, sprema puno zabave, ali i egzotičnih radionica. Festival je dio regionalne platforme za razvoj suvremenog cirkusa Cirkobalkana, a održava se u organizaciji Cirkusfere (Bg) i Cirkorame (Zg) od 26. rujna do 2. listopada u Beogradu i od 4. do 10. listopada u Zagrebu.
 
natječaj, festival

Poziv na sudjelovanje na konferenciji 'Otherhood: Cirkus i identitet'

Cirkuski informacijski centar raspisao je poziv za sudjelovanjem na međunarodnoj interdisciplinarnoj konferenciji 'Otherhood: Cirkus i identitet' koja će se održati 14. i 15. studenoga u okviru dvanaestog izdanja zagrebačkog Festivala novog cirkusa. Zainteresirani umjetnici i znanstvenici, ali i drugi promišljatelji predmetnih tema, pozvani su do 20. rujna, uz biografiju, poslati sažetke svojih radova/predavanja/ideja za sudjelovanje.
 
festival

Festival uličnih zabavljača 'CrikvArt' 2016.

Crikveničke će ulice, trgove i rive uskoro preplaviti posebno ozračje i obilje zabave, a za to će biti zaslužni ulični zabavljači, koji će nastupati u sklopu Festivala uličnih zabavljača 'CrikvArt', 22. i 23. srpnja, na nekoliko lokacija u Crikvenici.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Circostrada - European Network for Circus and Street Arts

Circostrada je europska mreža cirkuske i ulične umjetnosti koja poziva partnere iz Europe ali i šire da se uključe u mrežu koja se planira prijaviti na program Kreativna Europa, natječajne potkategorije: Mreže. Poziv je otvoren za različite profile organizacija, kao što su: izvedbeni prostori, festivali, rezidencijalne institucije, razvojne agencije, pružatelji informacija i usluga te druge mreže, a otvoren je do 5. listopada 2016.
 
festival

20. Međunarodni ulični festival Cest is d' Best

Međunarodni ulični festival Cest is d' Best ove će godine trajati ukupno 11 dana zbog čega je ovo do sada najdulje festivalsko izdanje. Na nekoliko trgova, ulica i parkova u centru Zagreba posjetitelje svih uzrasta svakoga dana u razdoblju od 26. svibnja do 5. lipnja dočekivat će različiti performeri koji u Zagreb dolaze sa svih krajeva svijeta, mnoštvo uličnih svirača i preko 20 večernjih koncerata.
 
festival

6. Cirkuski ulični festival u Samoboru (CU’FUS)

Šesto izdanje Cirkuskog uličnog festivala u Samoboru, posvećenog cirkuskoj/izvedbenoj uličnoj umjetnosti, održat će se od 20. do 22. svibnja. Kroz žongliranje, vožnju monocikla, hodanje po žici, komediju, klaunove, equilibriste, fizičko kazalište, performere, ulično kazalište, glazbu, igru s posjetiteljima, smijeh i veselje zbližit će različite kulturne afinitete i različite generacije građana.
 
predstava

Cirkuska tortura i smrt u Pogonu

Radionicama zračnih akrobacija i cirkuske pedagogije počeo je dvotjedni Proljetni cirkus u Pogonu, koji će trajati do 29. svibnja. Artistički kolektiv Cirkorama će ovo proljeće začiniti izvedbama dva pomalo morbidna cirkuska naslova - Danse Macabre - pokušaj vertikalnog povratka te premijerom najnovije predstave 'Torture'.
 
radionica, kolonija

Radionice zračnih vještina i cirkuske pedagogije

U sklopu Proljetnog cirkusa u Pogonu od 16. do 20. svibnja  Cirkorama organizira radionice zračnih vještina i cirkuske pedagogije.
 
predstava, radionica, kolonija

Proljetni cirkus u Pogonu Jedinstvo

Artistički kolektiv Cirkorama od 15. do 30. svibnja dovodi cirkus na Trnjanski nasip. Uz predstave, dvotjedni Proljetni cirkus u Pogonu priprema puno zabave, stručne radionice i edukacije.
 
projekcija

Cirkuska srijeda #26: Večer kratkih filmova

Nova sezona ciklusa filmova cirkuske tematike, Cirkuska srijeda, kreće 27. travnja u splitskom Judinom drvu i donosi nam dva kratkometražna filma o cirkuskoj umjetnosti: 'The Forgotten Circus' i 'The Butterfly Circus'.
 
festival, koncert

Rambo Amadeus i Kandžija nastupaju na festivalu Cest is d Best

Crnogorski rocker Rambo Amadeus i osječki reper Kandžija i njegove 'Gole žene' potvrdili su nastupe na ovogodišnjem jubilarnom 20. međunarodnom uličnom festivalu Cest is d Best na kojem će svirati posljednjeg vikenda u svibnju, priopćili su u srijedu organizatori festivala.
 
natječaj

Festival 'Following I. B. Singer's Traces 2016' - prijava

Poljski kulturni centar 'Grodzka Gate ‐ NN Theatre' organizira projekt nadahnut nobelovcem Isaacom Bashevishem Singerom. Za sudjelovanje na projektu traže se cirkuski umjetnici, glazbenici, glumci i drugi scenski izvođači, a rok za prijavu je 15. svibnja 2016.
 
natječaj

Instant Acts Against Violence And Racism 2016 - prijava

Njemačka kulturna udruga Interkunst E.V. već nekoliko godina organizira međunarodni projekt 'Instant Acts Against Violence And Racism' koji obuhvaća kazalište, glazbu, ples i cirkus. Trenutno su u potrazi za mladim izvedbenim umjetnicima (18 – 30 godina) za turneju u Njemačkoj i Italiji koja će trajati od 4. rujna do 29. listopada 2016. Traže se pojedinci i dueti koji djeluju u području kazališta, plesa, glazbe, cirkusa, ekstremnih sportova itd.
 
radionica, kolonija

Radionica akrobatike i suvremenog plesa u Splitu

Radionica pod nazivom 'Enter the spiral – istraživanje tijela i prostora', koju će voditi Karolina Šuša i Nikola Orešković održat će se u Splitu 9. i 10. travnja. Prijave su u tijeku!
 
natječaj, performans

15. Cabaret u Hramu - poziv za prijavu točaka

15. Cabaret udruge Kulturna alternativa mladih - HRAM poziva sve koji žele predstaviti svoje vještine da se prijave i pridruže Cabaretu - večeri performansa i zabave, koji će se održati u nedelju, 3.travnja, s početkom u 20 sati.
 
obavijest

Međunarodni uspjeh predstave suvremenog cirkusa 'Mr. Fantastic'

Predstava suvremenog cirkusa 'Mr. Fantastic' koju potpisuje Jakov Labrović, umjetnički redatelj izvedenog kolektiva ROOM 100, odabrana je među osam najočekivanijih novih produkcija na suvremenoj cirkuskoj sceni što joj je osiguralo pozivnicu za nadolazeći Fresh Circus međunarodni seminar za razvoj suvremene cirkuske umjetnosti koji se održava od 13. do 15. travnja u Parizu.
 
predstava, predstavljanje

Work-in-progress prezentacija: Today I Haven't Been Kissed

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride najavljuje prezentaciju umjetničke rezidencije Raúla Ornelasa Aguirrea koji je tri tjedna razvijao novi autorefleksivni performans protiv nasilja u muškim zajednicama, a koja će se održati 27. ožujka, s početkom u 21 sat, u žonglerskoj dvorani AKC Medika.
 
predstava, predstavljanje

Work-in-progress prezentacija – 'Dalili', Clémence Caillouel

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride poziva na prezentaciju umjetničke rezidencije Clémence Caillouel koja je dva tjedna radila na svom novom klaunskom solu inspiriranom pjesmom Henria Michauxa 'Klaun' te dramatičnim životom francuske pjevačice Dalide. Izvedba će se održati 23. ožujka, s početkom u 21 sat, u žonglerskoj dvorani AKC Medika.
 
obavijest

Umjetnici cirkuskih udruga Cirkorama i Razbibriga gostuju u Beogradu

Cirkuski umjetnici iz Hrvatske ovaj će tjedan biti gosti na drugoj 'Nedelji savremenog cirkusa' u organizaciji beogradske Cirkusfere, gdje će aktivno sudjelovati u programu ovog mini festivala posvećenog suvremenom cirkusu.
 
radionica, kolonija

ROOM 100 radionice u sklopu MoSTovog EU projekta

Izvedbeni kolektiv ROOM 100 sudjeluje u projektu udruge MoST 'Lokalne mreže podrške mladima u riziku - osnaženi, educirani, aktivni, zaposleni', podaktivnost 'Kvartash', kroz koji se pokušava oživjeti splitske gradske kotareve, ponuditi kvalitetnu alternativu mladima za korištenje slobodnog vremena, stvoriti poticajno okruženje i dati pozitivnu konotaciju splitskom izrazu 'kvartaš'.
 
natječaj, audicija

Audicija 'Crvenih nosova' u Osijeku

Pozivaju se glumci, glazbenici, cirkuski umjetnici, dramski pedagozi, plesači i drugi kandidati iz domene izvedbenih umjetnosti, s područja Osječko-baranjske županije da pristupe audicijskoj klaunskoj radionici, kako bi se aktivno uključili u rad 'Crvenih nosova' klaunovadoktora. Audicija će se održati u četvrtak, 3. ožujka, od 9,30 do 18 sati, u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku.
 
obavijest

Cirkobalkana Platforma u cirkuskoj školi Turbul

Članovi Cirkobalkane od 27. siječnja do 5. veljače borave u cirkuskoj školi Turbul pored Nimesa, koja je ove godine proglašena za jednu od 20 najboljih cirkuskih škola u Francuskoj.
 
predstava

Ruska antipodistica na božićnom izdanju FNC-a

Ovu će kalendarsku godinu cirkuski ispratiti nevjerojatna ruska cirkuska umjetnica po imenu Nata Galkina, poznata po tradicionalnom umijeću žongliranju - nogama! U petak, 18. prosinca, u Kulturnom centru Travno, Festival novog cirkusa isporučuje svoju posljednju jesensku izvedbu; rad u nastajanju 'Antipode' zainteresiranoj je publici dostupan uz besplatan ulaz!
 
rezidencijalni program

Prosinac u znaku žonglerskih eksperimenata

Kraj kreativne godine Festivala novog cirkusa obilježit će čak dvije rezidencije mladih cirkuskih umjetnika koji redefiniraju jednu od najpoznatijih tradicionalnih cirkuskih tehnika – žongliranje. Riječ je o umijeću koje je mnogima prvo na pameti kada je riječ o cirkusu, no u suvremenoj je umjetnosti ono zakoračilo znatno dalje od konvencionalnih predodžbi o mogućnostima koje pruža ovakva manipulacija objektima.
 
rezidencijalni program

Prosinac u znaku žonglerskih eksperimenata

Kraj kreativne godine Festivala novog cirkusa obilježit će čak dvije rezidencije mladih cirkuskih umjetnika koji redefiniraju jednu od najpoznatijih tradicionalnih cirkuskih tehnika – žongliranje.
 
performans

Judin cirkus predstavlja 'Zendru'

Peti Judin cirkus predstavlja španjolsku umjetnicu Ingrid Esperanzu koja će 20. studenoga izvesti svoju solo predstavu 'Zendra' u Judinom drvu. Predstava je temeljena na tradicionalnoj vještini hair hanginga koja se izvodi, kako se iz naziva može naslutiti, tako što izvođačica visi obješena samo za vlastitu kosu.
 
najave

Split: Judin cirkus predstavlja Okidoki kolektiv

Suvremeni cirkuski kolektiv ROOM 100 i Judino drvo organiziraju Judin cirkus - večer posvećenu suvremenoj cirkuskoj umjetnosti! Četvrti Judin cirkus 14. studenoga predstavlja kolektiv Okidoki koji čine tri akrobata svjetske klase - Valia Beauvieux (FR), Ethan Law (USA) i Jonathan Moss (UK).
 
radionica, kolonija

Masterclass akrobatike u Splitu s kompanijom Okidoki

ROOM 100 organizira vikend radionicu akrobatike s Okidoki kompanijom koja će se održati 7. i 8. studenog, u HALI 100. Ovaj masterclass akrobatike namijenjena je iskusnim cirkuskim i plesnim umjetnicima, gimnastičarima te ljubiteljima crossfita, parkoura i streetworkouta koji žele proširiti svoja znanja i iskustva u akrobatici. Radionica je prilagođena i početnicima koji će proći kroz osnove akrobatike i jednostavnije vježbe.
 
predstava

'Kaleidoskop: Krijesnica' – premijera u Samoboru

U nedjelju, 13. rujna, u sklopu CU'FUS Festivala u Samoboru će na Trgu kralja Tomislava, u 20 sati, premijerno biti izveden novi ulični cirkuski spektakl Triko cirkus teatra - 'Kaleidoskop: Krijesnica'.
 
festival

5. CU'FUS u Samoboru – 2. dio

Peti Cirkuski ulični festival u Samoboru, točnije njegov drugi dio, održat će se u nedjelju, 13. rujna, u užem centru grada.
 
predstava

Lonely Circus gostuje u Hrvatskoj

Francuska skupina Lonely Circus u srijedu, 9. rujna, s početkom u 20 sati, otvorit će novu sezonu Zagrebačkog kazališta mladih predstavom 'Fall Fell Fallen'. Gostovanje se realizira u suradnji Festivala novog cirkusa i Rendez-vous, festivala Francuske u Hrvatskoj.
 
najave

Cirkobalkana otvara novu sezonu u Jedinstvu

Prvi program na rasporedu u novoj sezoni u Pogonu pretvorit će Jedinstvo u veliki cirkus. Naime, od 24. kolovoza do 6. rujna, dvorana i dvorište Jedinstva prepušteni su festivalu Cirkobalkana.
 
natječaj, rezidencijalni program

Cirkobalkana traži umjetnike za rezidencijalni program

Pozivaju se izvedbeni umjetnici/ce (s područja cirkusa, plesa, fizičkog teatra, performansa...) s adresom u nekoj od zemalja JI Europe, da se prijave na sudjelovanje u rezidencijalnom programu projekta Cirkobalkana.
 
natječaj

SubScena iz Zagreba poziva izvedbene umjetnike/-ce

Novo-uspostavljena i samo-organizirana SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride poziva hrvatske i regionalne izvedbene umjetnike/-ce da do 1. rujna 2015. prijave svoje projekte.
 
radionica, kolonija

Laboratorij cirkuske umjetnosti u sklopu Cirkobalkane 2015.

Ove godine je u sklopu zagrebačkog dijela programa Cirkobalkane osmišljeno nekoliko radionica koje vode gostujući umjetnici iz trupa My!Laika (Fr), Otradnoie(Esp), Zirkus Frak (Esp) i španjolski butoh majstor Migui MandalaSol-a. Prijave traju do 20. kolovoza 2015.
 
natječaj, rezidencijalni program

Cirkobalkana traži umjetnike za rezidencijalni program

Pozivaju se izvedbeni umjetnici/ce (s područja  cirkusa, plesa,  fizičkog teatra, performansa...) s adresom u nekoj od zemalja jugoistočne Europe, da se prijave na sudjelovanje u rezidencijalnom programu projekta Cirkobalkana. Rok za prijavu je 10. kolovoza.
 
obavijest

Internacionalna akrobatska konvencija u Finskoj

8. internacionalna akrobatska konvencija održava se u Finskoj cirkuskoj školi Pasila u gradu Jyvaskyla, a među stotinjak sudionika iz cijelog svijeta, na konvenciji sudjeluju članovi Triko Cirkus Teatra Iva Peter-Dragan i Krešimir Fijačko.
 
najave

Cirkobalkana u Zagrebu i Beogradu

Program Cirkobalkane, suradničkog projekta cirkuske trupe Cirk'Oblique iz Francuske, Cirkusfere iz Srbije i Cirkorame iz Hrvatske, održavat će se od 24. kolovoza do 6. rujna u Zagrebu i od 26. rujna do 4. listopada u Beogradu.
 
obavijest

Cirkoramini umjetnici gostuju u Francuskoj

U sklopu međunarodnog projekta Cirkobalkana platforma, dvoje cirkuskih umjetnika iz zagrebačke Cirkorame, Domagoj Šoić i Jadranka Žinić Mijatović, boravit će od 8. do 12. srpnja u Nimesu, Francuska, na festivalu 'Turbul en Chap', zajedno s kolegama iz partnerskih udruga Cirkusfere iz Beograda i Fabrike radosti iz Banja Luke.
 
predstava

Angela Wand i kabaretska čarolija u Svetvinčentu

Rasplesani Svetvinčenat još je prije desetak dana ugostio švedsku umjetnicu američkog porijekla Angelu Wand koja otada marljivo radi u Mediteranskom plesnom centru kako bi već ovoga četvrtka, 9. listopada, pred istarskom publikom izvela dio svog rada u nastajanju 'The Angela Wand Show'.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – All Clouds and Sun

Compagnie Cecilia vzw kazališna je skupina iz Genta u Belgiji. Zajedno s partnerskim organizacijama deSingel i Circuscentrum predlaže projekt 'All Clouds and Sun', spoj kazališta, opere, glazbe i cirkusa u režiji Arnea Sierensa, za koji je glazbu napisao Alvin Curran. Zainteresirani partneri na projektu mogu poslati svoje prijave do 1. kolovoza 2015.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>


http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu