info - street art


predstavljanje

Promocija prve fotomonografije zagrebačkih zidova Street/Art/Zagreb

Centar kulture na Peščenici - KNAP poziva na promociju prve fotomonografije zagrebačkih zidova STREET/ART/ZAGREB, koja će se održati u petak, 10. veljače 2017. u 19.30 sati.
 
izložba

OKO, Chez 186 i Sarme na izložbi 'Branimirova Street Art'

U zagrebačkoj Ulici kneza Branimira, na potezu najpoznatijeg zagrebačkog zida s grafitima koji spaja željeznički i autobusni kolodvor, otvorena je izložba 'Branimirova Street Art' na kojoj će svi ljubitelji street arta i graffita do 4. siječnja moći pogledati radove istaknutih zagrebačkih uličnih umjetnika OKO, Chez 186 i Sarme.
 
obavijest

Mape nevidljivog Balkana sada dostupne i kao mobilna aplikacija!

U želji da sačuva od zaborava male, nevidljive i marginalizirane priče i pojedince, regionalno udruženje građana 'Klub putnika' realiziralo je tijekom ove godine projekt 'Mape nevidljivog Balkana'. Priče o Balkanu ubuduće ćemo čitati i putem aplikacije za Android platformu.
 
izložba

Otvarenje izložbe Street art Karnewal

KA-MATRIX i Autonomni kulturni centar  Attack! Organiziraju zajedničku izložbu karlovačkih i dugoreških umjetnika koji svoj rad baziraju na uličnoj ('street art') estetici. Otvorenje skupne izložbe Street art Karnewall, održat će se u četvrtak 3.11.2016 od 20.00 sati u galeriji Siva.  
 
izložba

Mane Mei u Galeriji Siva

U četvrtak, 20. listopada, s početkom u 20 sati, u Galeriji Siva, otvara se izložba zagrebačkog graffiti umjetnika Mane Mei nazvana 'Pik traka'.
 
radionica, kolonija, koncert, obavijest

Uz humanitarnu aukciju i 'Rabbit hole' završava sezona Art Parka

 'Art Park' festival na otvorenom poziva svoje sugrađane da se od zajedničkih druženja u najšarmantnijem zagrebačkom parku oproste uz još dva događaja. Za četvrtak 29. rujna pripremili su humanitarnu aukciju street art radova, a u subotu 01. listopada program službeno završava uz projekt 'Rabbit Hole' s kojim sudjeluju u kulturno-umjetničkoj manifestaciji 'Bijela noć'.
 
festival

13. Mali Urbani Festival

Proslava desetogodišnjice postojanja Kluba mladih SKWHAT poslužit će i kao otvorenje 13. po redu Malog Urbanog Festivala, poznatijeg pod imenom MUF. Događaj će se održati u Kazalištu 21 (bivši Pionirac) u Sisku, 23. rujna s početkom u 18 sati.
 
festival

Počinje Špancirfest

Počinje najpoznatiji hrvatski ulični festival Špancirfest. Od 19. do 28. kolovoza 2016. raznovrsni program odvijat će se na ulicama Varaždina cijeli dan, a večer je rezervirana za predstave i koncerte poznatih glazbenika.  
 
festival

Ulični program Špancir festa

Osim vrhunskeih koncearata, Špancir fest će u periodu od 19. do 28. kolovoza ponuditi i bogat program ulične umjetnosti koji je za stanovnike Varaždina i brojne festivalske posjetitelje potpuno besplatan.
 
festival

Festival uličnih svirača u Novom Sadu

Ovogodišnji, 16. Festival uličnih svirača održat će se od 1. do 3. rujna u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave, u Novom Sadu; kada će kao i svake godine duhom ulične umjetnosti i kulturom svojih sredina umjetnici iz regije i svijeta probuditi novu, svježu energiju grada.
 
festival

Festival uličnih zabavljača 'CrikvArt' 2016.

Crikveničke će ulice, trgove i rive uskoro preplaviti posebno ozračje i obilje zabave, a za to će biti zaslužni ulični zabavljači, koji će nastupati u sklopu Festivala uličnih zabavljača 'CrikvArt', 22. i 23. srpnja, na nekoliko lokacija u Crikvenici.
 
festival

Festival 'Graffiti na Gradele' ponovno oblači Bol u šarenilo grafita

Peti po redu regionalni 'graffiti i street art' festival Graffiti na Gradele 2016, koji se od 28. do 30. srpnja održava u Bolu na Braču, bolske će zidove ponovno obući u šarenilo grafita i ulične umjetnosti, a ove godine organizatori najavljuju zvjezdani line-up s takvim svjetskim imenima 'street arta' kao što su umjetnik poznat pod nadimkom Lonac i 'street art' veteran Lunar.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Circostrada - European Network for Circus and Street Arts

Circostrada je europska mreža cirkuske i ulične umjetnosti koja poziva partnere iz Europe ali i šire da se uključe u mrežu koja se planira prijaviti na program Kreativna Europa, natječajne potkategorije: Mreže. Poziv je otvoren za različite profile organizacija, kao što su: izvedbeni prostori, festivali, rezidencijalne institucije, razvojne agencije, pružatelji informacija i usluga te druge mreže, a otvoren je do 5. listopada 2016.
 
festival

4. koprivnički Street art festival

U petak počinje četvrti po redu Street art festival koji će se održati na poznatim lokacijama oko gradskog i srednjoškolskog centra, a trajat će do 27. lipnja.
 
festival, koncert

Rambo Amadeus i Kandžija nastupaju na festivalu Cest is d Best

Crnogorski rocker Rambo Amadeus i osječki reper Kandžija i njegove 'Gole žene' potvrdili su nastupe na ovogodišnjem jubilarnom 20. međunarodnom uličnom festivalu Cest is d Best na kojem će svirati posljednjeg vikenda u svibnju, priopćili su u srijedu organizatori festivala.
 
predavanje, tribina

'Filozofija na ulici' - razgovor s Grayom Kochhar-Lindgrenom

U četvrtak, 10. ožujka u 19 sati u Knjižnici Marije Jurić Zagorke, Krvavi most 2, u sklopu razgovora 'Filozofija na ulici' gostovat će dr. sc. Gray Kochhar-Lindgren, ugledni istraživač na razmeđu umjetnosti i znanosti, osmišljatelj i direktor transdisciplinarnog sveučilišnog kurikuluma Sveučilišta u Hong Kongu.
 
natječaj, rezidencijalni program

ZK/U Berlin – poziv na rezidenciju

ZK/U Berlin poziva zainteresirane umjetnike, istraživače i znanstvenike iz područja urbanih studija, geografije, antropologije, urbanizma, arhitekture i humanistike, da se prijave na rezidencijalni program. Natječaj je otvoren do 31. siječnja 2016.
 
predstavljanje

Street Art Haiku

Centar za kulturu i film August Cesarec organizira večer razgovora, prezentacija i diskusija o povijesti grafita i street arta pod nazivom Street Art Haiku. Gosti su Chez 186, Lonac, Lunar, Modul Osam, Pimp my Pump i DJ Venom, a večeri se održavaju 24.11. i 1.12. 2015. u 20 sati u prostoru Centra, Ilica 227/3.kat .
 
festival

Nema labavo beta - festival ulične umjetnosti u Splitu

Nema labavo beta – festival ulične umjetnosti će se održati od 18. do 22. studenog. Udruga Romb sa suradnicima u Split će dovesti eminentna imena ulične umjetnosti koja će se predstaviti svojim radovima na izložbi te oslikavanjem zidova. U glazbenom dijelu nastupit će slovenska atrakcija Borghesia te zagrebački DJ dvojac Lilacube & Funk Guru.
 
predstavljanje

Objavljen program 5. virovitičkog uličnog festivala

Na petom virovitičkom uličnom festivalu (VUF) koji će se u sklopu manifestacije Rokovo održati od 14. do 16. kolovoza, nastupit će pedeset izvođača, objavilo je u utorak Kazalište Virovitica.  
 
festival

2. Festival veselog čovika VeSeLcE

U Selcu će od 14. do 16. kolovoza biti održan drugi po redu Festival veselog čovika - VeSeLcE - ulični festival koji ove godine donosi sedamdesetak sati raznolikog programa, besplatnog za posjetitelje.  
 
festival

Street art festival 'Zen-Opuzen Zoo'

U Opuzenu će  se održati prvo izdanje street art festivala 'Zen-Opuzen Zoo', od 3. do 5. srpnja. Nove životinjske stanovnike u Opuzen će 'dovesti' ekipa zagrebačkog kolektiva Pimp my Pump, nekolicina entuzijasta organizacije Street Art Mostar, umjetnici iz Sarajeva i s Likovne akademije iz Širokoga Brijega.
 
festival

Cest is d' Best dovodi 500 umjetnika sa svih strana svijeta

Organizacija Međunarodnog uličnog festivala Cest is d' Best na ulice i trgove Zagreba sljedećeg tjedna dovodi više od 500 umjetnika iz 18 država. Stanovnike i goste Zagreba od 3. do 10. lipnja očekuje mnogo zabave na nekoliko ulica i trgova u centra grada.
 
festival

19. međunarodni ulični festival Cest is d′ Best

Ovogodišnji Cest is d′ Best će se održati na više lokacija u centru Zagreba u razdoblju od 3. do 10. lipnja, a svim zainteresiranim građanima i gostima Zagreba će ponuditi više od 600 sati programa u izvedbi 500-injak sudionika. Festival u svojem 19. izdanju dovodi najveći broj uličnih performera do sada, točnije 18 različitih performerskih skupina iz 11 država.
 
festival

OHOHO Festival @ AKC Medika

U organizaciji Autonomnog kulturnog centra Attack, od 16. do 19. travnja, u AKC Medika, održava se OHOHO Festival koji je zamišljen prvenstveno kako bi se omogućio prostor neafirmiranim umjetnicima/cama i umjetnicima/cama koji/e stvaraju u undergroundu, a koji su za svoj medij stvaranja odabrali ilustraciju, strip ili pak uličnu umjetnost.
 
izložba

'Splash it, baby' @ Boonika

BooEx (Boonika izložbe) predstavlja umjetnika 2Fast -a, koji će po prvi put svoje radove predstaviti publici, na izložbi nazvanoj 'Splash-it baby', u prostoru Boonike, u petak, 16. siječnja, s početkom u 20 sati. Izložba se može pogledati do 30. siječnja.
 
izložba

The Year of Chaos / Chez 186

U četvrtak, 18. prosinca, u 20 sati, u Galeriji Siva / AKC Medika, otvara se izložba 'The Year Of Chaos' hrvatskog street art umjetnika Chez-a.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Besplatna radionica grafita u Knapu

Centar kulture na Peščenici - Knap poziva djecu i mlade na besplatnu radionicu grafita. Prvi sat radionice održat će se 12. studenog, u 18,30 sati. Radionica se bazira na 5 termina, održavat će se srijedom i petkom, od 18,30 do 20 sati. Prijave su u tijeku!
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – New Ways for New Artists

City of Culture of Galicia Foundation traži partnere iz područja vizualne i ulične umjetnosti za suradnju na projektu NEWA – New Ways for New Artists, u sklopu Programa EU Kreativna Europa.
 
festival

11. MUF- Mali Urbani Festival

Festival će se odvijati kroz tri dana posljednjeg vikenda u rujnu, u klubu mladih Skwhat i na određenim lokacijama u gradu Sisku. MUF ove godine nudi još bogatiji program u nastojanju da građanima Siska i posjetiteljima festivala ostvari nezaboravan doživljaj.
 
natječaj

Regalerija – natječaj za oslikavanje murala

Pozivaju se umjetnici da se do 5. listopada prijave na natječaj za oslikavanje murala vanjskog zida atrija Regalerije, dimenzija cca 11 x 5 m. Zadana teme je 'RE-IN razvoj (REtro Industrijski razvoj).
 
festival

14. Street Art Festival u Poreču

U srijedu, 20. kolovoza, s početkom u 21 sat, koncertom 'Baja’s Funstalation feat.Sabrina/HR- SLO' u Poreču započinje 14. Street Art Festival, koji će trajati do subote, 23. kolovoza.
 
novo izdanje

Peti Muzej ulične umjetnosti od 24. do 31. kolovoza

Jubilarno 5. izdanje Muzeja ulične umjetnosti (MUU) okupit će od 24. do 31. kolovoza u Zagrebu ulične umjetnike iz Hrvatske i inozemstva, a organizatori ove godine najavljuju zaokret u konceptu koji će u prostore stare vojne bolnice u Vlaškoj ulici dovesti i niz konceptualnih umjetnika.
 
izložba

Artbeat 2 u Osijeku

U osječkoj Barutani u utorak, 12. kolovoza u 20 sati, otvara se druga međunarodna izložba street art umjetnosti - Artbeat, koja će predstaviti radove osamdesetak umjetnika iz cijeloga svijeta. 
 
festival

Prvi CrikvArt

Od 9. do 10. kolovoza 2014. u Crikvenici će se održati prvi po redu CrikvArt, festival uličnih zabavljača. Na nekoliko lokacija u centru grada sve koji se tamo nađu zabavljat će akrobati, žongleri, cirkusanti, štulaši, živi kipovi, pantomimičari, ulični svirači i pjevači i mnogi drugi originalni zabavljači.
 
natječaj

Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi za 2015.

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske objavljuje Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2015. godinu. Rok za podnošenje prijava jest od 21. srpnja do 19. rujna 2014. godine.
 
festival

3. Graffiti na Gradele

Graffiti na Gradele festival je urbane kulture i mladih koji će se ovoga ljeta, od 30. do 31. srpnja po treći put održati u Bolu na Braču. Ulaz na sve dijelove programa je besplatan!
 
festival

Špancirfest: organizatori najavljuju dosad najbolji ulični program

Ovogodišnji, 16. Špancirfest od 22. do 31. kolovoza u Varaždinu, uz bogat glazbeni program, publici će ponuditi dosad najbolji ulični program te prvi međunarodni susret verglaša, najavili su organizatori na konferenciji za novinare u Varaždinu.
 
festival

Street Talks 2014. - međunarodni festival uličnih zabavljača

Od 18. do 21. lipnja u Đardinu (Split) održat će se Street Talks, međunarodni festival uličnih zabavljača. Festival će dobiti i svoj nastavak u srpnju od 16. do 19., te od 20. do 23. kolovoza 2014.
 
obavijest

Festival Cest is d'Best dan duže od planiranog

Najstariji hrvatski ulični festival Cest is d' Best ove će godine trajati dan duže od planiranog i po prvi put će se, 12. lipnja, održati i na prostoru zagrebačkog Britanskog trga.
 
natječaj

Otvorene prijave za Art koloniju 2014.

Pozivaju se svi zainteresirani mladi umjetnici do 30 godina starosti da se do 15. svibnja 2014. prijave na natječaj za izlaganje na Art kolonijama, i to iz područja vizualnih umjetnosti (likovne umjetnosti - slikarstvo, skulptura, grafika; fotografija, strip, instalacije, video umjetnost, Cyber Art, Public Art) te primijenjene umjetnosti (arhitektura, vizualni/industrijski/web dizajn, moda, digitalni radovi).
 
predstavljanje

Projekt ZooGenArt spojio nespojivo

Farmaceutska tvrtka Genera službeno je predstavila svoj prvi umjetničko – humanitarni projekt ZooGenArt [ˈzuː <gen> ˈɑːrt]. Riječ je o projektu koji na prvi pogled spaja nespojivo – proizvodnju lijekova za životinje i umjetnost te okuplja street-art kreativce koji su svoju viziju životinjskog svijeta pretvorili u jedinstvena umjetnička djela te ih postavili oko same tvornice.
 
natječaj, festival

Ohoho Festival – natječaj

Od 17. do 19. travnja 2014., u prostoru AKC Medika u Zagrebu, održava se Ohoho Festival. Pozivaju se svi kreativci/kreativke da se do 30. ožujka prijave za sudjelovanje.
 
natječaj, festival

Otvoreni natječaji za 18. Cest is d'Best

Organizacija festivala Cest is d'Best objavila je četiri natječaja na koje se mogu prijaviti svi zainteresirani građani. Prijave su otvorene za Festivalske zastavice, Art Walk, Likovno-urbanu instalaciju te Najfotografiju.
 
najave

Otvara se MUU u Vlaškoj 87

Četvrtu godinu zaredom, posljednji dani rujna rezervirani su za desetke uličnih umjetnika iz Hrvatske i raznih krajeva Europe. Ovogodišnje izdanje Muzeja ulične umjetnosti, 22. rujna ugostilo je umjetnike čiji će početak rada obilježiti završnu fazu ovog projekta koja traje do 29. rujna kad će svi radovi biti gotovi. Taj dan, u 17 sati, otvara se MUU u prostoru stare vojne bolnice u Vlaškoj 87.
 
najave

Jedinstveno Jedinstvo

Petnaest novih radova na fasadi Jednistva predstavit će se u subotu, 21. rujna, od 13 sati. Druženje i proslava novog ruha Jedinstva, uz radionice grafitiranja trajat će do 22 sata.
 
natječaj

Street Zine vol.3 - poziv

Pozivaju se umjetnici, dizajneri, ilustratori, kreativci i svi oni koji se tako osjećaju da pošalju svoje radove (ilustracije, crteže, stripove, skice) za sudjelovanje u Street Zine vol.3, izložbi koja se održava u okviru Fusion Design Week-a, od 27. do 29. rujna u Banjoj Luci. Rok za prijem radova je 22. rujan 2013. godine.
 
festival

13. Street Art Festival u Poreču

U četvrtak, 29. kolovoza, s početkom u 18 sati, u Poreču započinje 13. po redu Street Art Festival, koji će trajati do nedjelje, 1. rujna. Selektor je Edvin Liverić.
 
natječaj

Oslikavanje fasade Pogona Jedinstvo - poziv

Muzej ulične umjetnosti, u suradnji s Pogonom, poziva vizualne umjetnike svih disciplina i generacija da pošalju svoje prijedloge za oslikavanje fasade Pogona Jedinstvo. Prijave se zaprimaju zaključno do 6. rujna 2013.
 
festival

Balkan Street Festival

Mirovna grupa mladih Dunav organizira četvrti zaredom Balkan Street Festival, koji se u Vukovaru održava večeras, s programom od 20 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  Slijedeća >   Posljednja >>


http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu