info - književnost, publicistika, jezik


natječaj

Natječaj za književnu nagradu 'Mato Lovrak' za dječji roman

Izvršni odbor Lovrakovih dana kulture raspisuje natječaj za najuspješniji dječji roman prvi put tiskan u 2016. godini na hrvatskom jeziku u Republici Hrvatskoj ili inozemstvu. Rok prijave je 1. ožujka 2017. godine.
 
natječaj

Natječaj za dodjelu književne stipendije Grada Graza

Otvorene su prijave za književnu stipendiju 'Pisac Grada Graza', za period od rujna 2017. do kolovoza 2018. godine. Rok prijave je 31. ožujka 2017. godine.
 
predstavljanje

Predstavljanje monografije o Makismirskim naseljima

Naklada Ljevak poziva na predstavljanje knjige Antonija Jurčeva 'Od Željezničke kolonije do Ravnica - Monografija zagrebačkog kvarta Maksimirska naselja' koje će se održati u srijedu, 25. siječnja, u 18:30 sati, u dvorani poslovne zgrade KRAŠ d.d.
 
predstavljanje

Poezija u dvorištu - Siniša Kekez

Pjesnik Siniša Kekez gostuje na sljedećem izdaju Poezije u dvorištu koje će se održati u utorak, 24. siječnja, u 19:00 sati, u Caféu u dvorištu. Voditelji programa su Branko Čegec i Miroslav Mićanović.
 
predstavljanje, djeca, mladi

Okupljanje čitatelja Harryja Pottera povodom izlaska nove knjige 'Harry Potter i ukleto dijete'

Algoritam poziva na veliko druženje čitatelja Harryja Pottera povodom izlaska nove knjige 'Harry Potter i ukleto dijete' koje će se održati istovremeno u tri grada, u petak, 20.siječnja, s početkom u 18:00 sati, u Zagrebu, Rijeci i Osijeku.
 
najave

Festival 'Europea U dvorištu' mijenja koncepciju i širi se na cijelu kulturnu godinu

Književni festival Naklade Ljevak 'Europea U dvorištu' u petoj sezoni održavanja u 2017. širi se na čitavu godinu, a prva proljetna inačica inače tradicionalno jesenskog festivala donosi gostovanja u Zagrebu od veljače do travnja troje zanimljivih literarnih lica iz Danske, Češke i Nizozemske.
 
predstavljanje

Predstavljanje nove knjige Davora Šalata 'Skeniranje vjetra'

Društvo hrvatskih književniak poziva na predstavljanje nove knjige Davora Šalata 'Skeniranje vjetra' koje će se održati u petak, 20. siječnja, u 19:00 sati.
 
predstavljanje

Poetski striptiz - gostuju Sanja Baković i Siniša Matasović

U utorak, 24. siječnja od 20:30 sati u Vinylu, bit će održan prvi Poetski striptiz u 2017. godini. Začetnik i moderator Poetskog striptiza, Dino Tremens, ugostit će dvoje istaknutih pjesnika mlađe generacije, Sanju Baković i Sinišu Matasovića.
 
obavijest

Komemoracija za Ivu Brešana

Hrvatsko društvo pisaca  poziva na komemoraciju za našeg istaknutog dramskog pisca, prozaista i scenarista Ivu Brešana koja će se održati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, u ponedjeljak, 23. siječnja 2017. u 12 sati.
 
natječaj

Putnički natječaj - Nagrada Dijana Klarić

Raspisan je novi natječaj za Nagradu Dijana Klarić koja se dodjeljuje u pet kategorija: najbolji putopis, fotografija, video, projekt i putnik godine. Natječaj je otvoren do 1. travnja.
 
predstavljanje

Književna večer s Borbenom Vladovićem

Gradska knjižnica Ante Kovačića poziva na književnu večer pjesnika, romansijera, novelista i dramskoga pisca Borbena Vladovića u srijedu 18. siječnja 2017. u 18 sati, u Zaprešiću.  
 
radionica, kolonija

Kulturni četvrtak u Sesvetama - Fantastična Čitafora

U okviru programa Kulturni četvrtak u Sesvetama, Knjižnica Sesvete poziva na čitateljsko spisateljsku radionicu fantazija i SF-a, pod nazivom 'Fantastična Čitafora: Od zmajeva do svemirskih brodova' koja će se održati u četvrtak, 19. siječnja, u 19:00 sati.
 
predstavljanje

Predstavljanje knjiga 'Na ovo sam baš ponosna: šezdeset dvije žene i njihove priče' i 'Sezonka'

U petak, 20. siječnja 2017. u 18.00 sati u Središnjem odjelu za odrasle Gradske knjižnice Velika Gorica započinjemo s ovogodišnjom sezonom književnih susreta u knjižnici. Ljubitelje književnih druženja za početak očekuje jedinstven književni susret i predstavljanje dviju knjiga – 'Na ovo sam baš ponosna: šezdeset dvije žene i njihove priče' i 'Sezonka' autorice Gordane Frgačić.
 
predstavljanje

Predstavljanje knjige 'Zovem u vezi posla' Bobe Đuđerije

Izdavačka kuća Adamić poziva na predstavljanje knjige 'Zovem u vezi posla' Bobe Đuderije, koje će se održati u četvrtak, 19. siječnja, u 19:00 sati, u Opatiji. Književnu večer moderira Jasenka Alić-Tadić.
 
novo izdanje

Novi broj časopisa za knjigu 'Tema'

Izašlo je novo izdaje časopisa za knjigu 'Tema'. Nakladnik je Centar za knjigu, a nabaviti ga možete u distribuciji MeandarMedia. Sadržaj, među ostalim, donosi temat pod nazivom Translab i suvremena francuska poezija.
 
seminar

Seminar - Važnost narodnih bajki i umijeće pripovijedanja

Centar za kulturu i film Augusta Cesarca najavljuje seminar ' Važnost narodnih bajki i umijeće pripovijedanja' zamišljen kao poticaj pedagozima, nastavnicima, profesorima, studentima, kao i roditeljima, u radu s djecom i mladima, koji će se održati od 10. do 12. veljače. Voditeljica je Jasna Held.
 
predstavljanje

Na ovotjednoj Bookvici gostuje Olja Savičević Ivančević

U ovotjednoj Bookvici, koja će se održati u četvrtak, 19. siječnja, u 20:30 sati, u splitskom klubu Quasimodo bit će predstavljen posljednji roman Olje Savičević Ivančević 'Pjevač u noći'. Voditeljica Bookvice je Patricija Vodopija.
 
predstavljanje

Pripovijetka iz New Orleansa u Booksi - The Beauty Fools

 U petak, 20. siječnja u 19 sati u  Booksi će se predstaviti The Beauty Fools, književno-izdavački projekt iz New Orleansa realiziran u suradnji izdavača Timothy Weeksa, dizajn studija Hamper iz Zagreba i ilustratorice Lale Raščić.
 
natječaj

Nagrada Višnja Machiedo 2017. za najbolje književno esejističko djelo

Godišnja nagrada dodjeljuje se za najbolje književno-esejističko djelo napisano na hrvatskom jeziku u produkciji nakladnika registriranih u Republici Hrvatskoj i objavljeno u razdoblju od 15. prosinca 2015. do 15. prosinca 2016. godine.
 
predstavljanje

Promocija zbornika Pasionske baštine

Pasionska baština, Zagreb i Društvo hrvatskih književnika pozivaju na promociju 10. zbornika pod nazivom: 'Muka kao nepresušno nadahnuće kulture-Pasionska baština Istre i Kvarnera', koja že se održati u četvrtak, 19. siječnja 2017. godine u 12,00 sati u Društvu hrvatskih književnika.
 
predstavljanje

Tko čita? predstavlja Barbaru Pogačnik i Danila Lučića

Program javnog čitanja autorica i autora rođenih od 1980-e godine naovamo, pod nazivom Tko Čita?, u subotu, 21. siječnja, u Galeriji Studentskog centra, s početkom u 20:00 sati, predstavlja autore iz regije: Barabaru Pogačnik i Danila Lučića. Moderira Andrija Škare.
 
obavijest

Novi broj časopisa Treća - Migracije: otpor i stradanje

Centar za ženske studije objavio je novi broj časopisa Treća, s temom 'Migracije: otpor i stradanje'.
 
obavijest

Art Lab poziva na Pjesničku ložu

U zimskoj noći, 18. siječnja u 19 sati, umjetnički kolektiv Art Lab odlučio je rasplamsati žeravicu kreativnosti i uvesti vas u svijet Pjesničke lože, poetskog okupljanja obogaćenog jedinstvenim draguljima (ne)afirmirane hrvatske lirike.
 
obavijest

Časopis 'Kronike' objavio nepoznate rukopise Branka Vodnika

 Časopis Zavoda za povijest hrvatske književnosti, kazališta i glazbe Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti 'Kronike' (33/2016) objavio je dva do sada nepoznata rukopisa jednog od najistaknutijih hrvatskih povjesničara književnosti Branka Vodnika (1879.-1926.), priopćeno je iz uredništva časopisa.
 
obavijest

Nova Libra Libera

Vani je dvobroj Libre Libere 38/39, časopisa za književnost i teoriju koji izlazi već 20 godina. Novi broj donosi prijevode strane književnosti, domaće autore, teorijsko-filozofske temate.
 
predstavljanje

Predstavljanje knjige 'Glazbene šetnje Zagrebom'

Školska knjiga poziva na predstavljanje knjige 'Glazbene šetnje Zagrebom' autorice Nade Bezić, koje će se održati u četvrtak, 19. siječnja, s početkom u 18:00 sati.
 
predstavljanje

Predstavljanje knjige Hrvoja Ivankovića 'Držić na igrama'

U ponedjeljak, 16. siječnja 2017. godine, u 19 sati, u foajeu Satiričkog kazališta Kerempuh održat će se promocija knjige Hrvoja Ivankovića 'Držić na igrama - kronika tragom kritičkih zapisa'. Uz autora, na promociji će sudjelovati Snježana Banović, Željka Turčinović i glumac Frano Mašković. Knjigu su izdali Hrvatski centar ITI i Društvo dubrovačkih pisaca.
 
predstavljanje, radionica, kolonija

Radionica 'Apoteka poezije' i promocija knjige Nikše Eterovića

U Knjižnici i čitaonici 'Fran Galović' Koprivnica u petak, 13.01.2017. gostovat će Nikša Eterović, kazališni redatelj, kazališni pedagog i predavač na Sveučilištu u Zadru. Na proputovanju iz Berlina u Zadar zaustavit će se u Koprivnici i održati dva programa - radionicu 'Apoteka poezije' u 13.00 sati i predstavljanje svoje tri knjige u 18.00 sati.
 
predstavljanje

U Bookvici o pričama o odrastanju u Splitu

U prvoj ovogodišnjoj Bookvici, koja će se održati u četvrtak, 12. siječnja 2016., s početkom u 20:30 sati u splitskom klubu Quasimodo (Gundulićeva 26a/II), splitska će se publika upoznati s knjigom priča o djetinjstvu u Splitu 80-ih godina prošloga stoljeća 'U malu je uša đava', čija je autorica poznata splitska slikarica Tisja Kljaković Braić.
 
radionica, kolonija

Translab - poziv na siječanjsku radionicu književnog prevođenja s francuskog jezika

Francuski Translab – laboratorij za književno prevođenje s francuskog na hrvatski jezik – poziva vas na svoju siječanjsku radionicu koja će se održati 30. siječnja, u Medijateci Francuskog instituta, s početkom u 11:00 sati. Prijave su otvorene do 23. siječnja.
 
predstavljanje

Književna večer Drage Štambuka 'Zlato i prah kraljeva'

Književni krug Split poziva na književnu večer večer Drage Štambuka 'Zlato i prah kraljeva', koja će se održati u srijedu 11. siječnja 2017. u 18 sati.
 
predstavljanje, projekcija

Književno-filmske Bijele večeri - Doba nevnosti

Književno-filmske Bijele večeri vraćaju se u Klub Pulske filmske tvornice ovoga četvrtka, 05. siječnja, u 20 sati, a prvi ovogodišnji program bit će posvećen filmskoj adaptaciji romana 'Doba nevinosti' Edith Warthon iz 1920. godine, u režiji Martina Scorsesea (1993.).
 
natječaj

Natječaj za dodjelu književne nagrade Milivoj Cvetnić

Društvo prijatelja knjige Milivoj Cvetnić, Hrvatska Kostajnica, objavljuje natječaj za dodjelu književne nagrade Milivoj Cvetnić. Rok za predaju rukopisa je 31. siječnja 2017.
 
natječaj

Književna nagrada 'Sedmica & Kritična Masa' za 2017. godinu

Elektronički književni časopis Kritična masa raspisuje natječaj književne nagrade 'Sedmica & Kritična Masa' za 2017. godinu, za mlade pisce (do 35 godina) s rokom prijave do 31. siječnja 2017. godine.
 
predstavljanje

Druženje s blogericom Alis Marić povodom drugog izdanja Češljugara autorice Donne Tartt

Algoritam poziva na druženje s Alis Marić, osnivačicom bloga i FB stranice Čitaj knjigu povodom drugog izdanja Češljugara autorice Donne Tartt koje će se održati u srijedu, 28. prosinca u 19:00 sati.
 
predstava, predstavljanje

Kazališna večer posvećena Mitu o Krleži

Kazališna večer posvećena Mitu o Krleži, povodom istoimene nove knjige Sanje Nikčević u izdanju Matice hrvatske, održat će se u srijedu, 28. prosinca 2016. u 19.30 sati, u Velikoj dvorani Matice hrvatske.
 
izložba, predstavljanje

Otvorenje izložbe i predstavljanje publikacije 'Krleža:: vizionar i vizuali'

U četvrtak, 29. 12. 2016. u 14:00 sati, povodom obilježavanja trideset i pete obljetnice smrti Miroslava Krleže u izložbenom prostoru u potkrovlju Gradskog muzeja Karlovac bit će otvorena izložba „krleža: vizionar i vizuali“ autora Josipa Vrančića.
 
predstavljanje

Predstavljanje knjige 'Možda je ovo moj grad' Bojana Gagića

Predstavljanje knjige multimedijalnog umjetnika Bojana Gagića 'Možda je ovo moj grad' održat će se u utorak, 27.12. u Booksi, s početkom u 19:00 sati.
 
predstavljanje

'Hirošima' Johna Herseyja u Novinarskom domu

Hrvatsko novinarsko društvo i Sandorf nakladništvo pozivaju na predstavljanje knjige 'Hirošima', legendarnog američkog novinara Johna Herseyja, koje će se održati u utorak, 27. prosinca, u Novinarskom domu, s početkom u 12:00 sati.
 
najave

Zdenko Jelčić – kratak pogled unazad

Zdenko Jelčić govori tekstove koje su pisali A. Camus, H. Michaux, D. Diderot, F. Kafka, J. Šotola i T. Bernhard u četvrtak, 22. prosinca, u 19 sati, u Kulturno informativnom centru. Ulaz je slobodan!
 
predstavljanje, projekcija

Film izvan okvira: Berković & Tanhofer u tvrdim koricama

Predstavljanje monografija Berković i Tanhofer objavljenih 2016. u suradnji Hrvatskog filmskog saveza i Društva hrvatskih filmskih redatelja, održat će se u Art-kinu Croatia, u Rijeci, danas, 20. prosinca u 19.00 sati.
 
predstavljanje

Disku(r)sija s Danielom Banulescua-om

Kurs poziva na još jednu Disku(r)siju koja će se održati u četvrtak, 22. prosinca, u 19: 00 sati, u klubu WIP, na Žnjanu. Moderator Marijo Glavaš, ovog puta na Disku(r)siju dovodi Daniela Banulescua, još jednog gosta splitskog rezidencijalnog programa udruge Kurs, posljednjeg ove godine.
 
predstavljanje

Predstavljanje zbirke pjesma 'Stihovi dna' Dijane Ćurković i izložba ilustracija Vuka Oreba

Iris Illyrica poziva na predstavljanje zbirke pjesama 'Stihovi dna' Dijane Ćurković koje će se održati u splitskom Ghettu, u ponedjeljak, 26. prosinca u 19:00 sati. 'Stihove dna' ilustrirao je Vuk Oreb, poznatiji kao MC iz rap-grupe Kiše metaka.
 
predstavljanje

Predstavljanje knjige Davora Mandića 'Đavolja simfonija'

Izdavačka kuća HENA COM poziva u utorak, 20. prosinca 2016., u 19:00 sati  u Antikvarijat Ex libris na predstavljanje romana Davor Mandića 'Đavolja simfonija'.
 
natječaj

Zelena akcija i Booksa otvaraju natječaj za klimatsku fikciju

Zelena akcija / Friends of the Earth Hrvatska, u suradnji s Booksom, raspisuje natječaj za kratke priče i kratke pjesničke forme žanra Cli-fi. Natječaj je otvoren do 22.1.2017. u 23:59.
 
predstavljanje, projekcija

Promocija dviju filmskih knjiga u kinu Tuškanac

Ars septima i Hrvatski filmski savez predstavljaju u kinu Tuškanac u utorak 20. prosinca u 19,30 sati dvije knjige nikada realiziranih filmskih scenarija: Biciklisti u mračnoj šumi Branka Ivande i Drvo života Zorana Tadića i prijatelja.
 
djeca, mladi

Bajkomanija u Gradskoj knjižnici Pazin

Gradska knjižnica Pazin već osam godina provodi projekt Bajkomanija u predbožićno vrijeme. Pričaonice u knjižnici te predstave za djecu održat će se ove godine od 19. do 22. prosinca.
 
predstavljanje

Predstavljanje knjige Elene Cvetkove: Intervjui-Četiri desetljeća s umjetnicima hrvatske likovne scene

Društvo povjesničara umjetnosti poziva na predstavljanje knjige Elene Cvetkove: Intervjui-Četiri desetljeća s umjetnicima hrvatske likovne scene, koje će se održati u srijedu, 21. prosinca, u Muzeju Mimara, s početkom u 12:00 sati.
 
predstavljanje

Gost Poezije u dvorištu pjesnik Ivan Šamija

Pjesnik Ivan Šamija gostuje na sljedećem izdaju Poezije u dvorištu koje će se održati u utorak, 20. prosinca, u 19:00 sati, u Caféu u dvorištu. Voditelji programa su Branko Čegec i Miroslav Mićanović.  
 
predavanje, tribina

Na Booksinoj tribini 'Od riječi do riječi' gostuje kritičar i urednik Boris Postnikov

U utorak 20.12. u 19:00 u klubu Booksa, u sklopu Booksinog programa 'Književni budoar', održava se tribina 'Od riječi do riječi' na kojoj gostuje književni kritičar, publicist, medijski kritičar i urednik Boris Postnikov.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>


http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu