info - književnost, publicistika, jezik


predstavljanje

Promocija nove knjige Ivice Kunčevića 'Redateljske bilješke'

U ponedjeljak, na Svjetski dan kazališta 27. ožujka 2017., u 12 sati u velikoj dvorani na Akademiji dramske umjetnosti, održat će se promocija nove knjige Ivice Kunčevića Redateljske bilješke.
 
predstavljanje

Gošća Poezije u dvorištu - pjesnikinja Sanja Baković

Pjesnikinja Sanja Baković gošća je Poezije u dvorištu koje će se održati u utorak, 28. ožujka, u 19:00 sati, u Caféu u dvorištu. Voditelji programa su Branko Čegec i Miroslav Mićanović.
 
predstavljanje

Predstavljanje nove knjige Zorana Bručića '25 godina poslije – Diploma za smrt'

Predstavljanje nove knjige Zorana Bručića '25 godina poslije – Diploma za smrt' će se održati u ponedjeljak 27. ožujka 2017. , u Društvu hrvatskih književnika, s početkom u 20:00 sati.
 
predavanje, tribina

Tribina o stripu 'Strip - deveta umjetnost'

Gradska knjižnica Ante Kovačića poziva na tribinu o stripu 'Strip – deveta umjetnost' na kojoj će sudjelovati Vladimir Šagadin, Esad Ribić i Josip Sršen. Tribina će se održati u utorak 28. ožujka u 18 sati.
 
predstavljanje

Kristian Novak predstavlja najnoviji roman 'Ciganin, ali najljepši'

U srijedu, 29.3.2017. u 19:00 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice 'Fran Galović' Koprivnica održat će se predstavljanje najnovijeg romana  Kristiana Novaka 'Ciganin, ali najljepši'. Uz autora kojeg i kritika i publika smatraju jednim od najboljih suvremenih hrvatskih pripovjedača, roman će predstaviti dr. sc. Mario Kolar.
 
obljetnica, proslava

70 godina Priloga povijesti umjetnosti u Dalmaciji

Svečano obilježavanje 70. obljetnice izlaženja časopisa 'Prilozi povijesti umjetnosti u Dalmaciji' održat će se u u četvrtak 23. ožujka 2017. u 18. sati, u dvorani Zavoda za znanstveni i umjetnički rad HAZU u Splitu (Palača Milesi). Tom prilikom bit će predstavljen i novoobjavljeni, 43. svezak časopisa.
 
predavanje, tribina

Predavanje 'Matoš u Parizu' u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu

U sklopu manifestacije Dani frankofonije 2017. Prokultura Split - Opservatorij kulturnih politika, Gradska knjižnica Marka Marulića i Gradska knjižnica Kaštela organiziraju predavanje 'Matoš u Parizu', koje će se održati u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu, u srijedu, 22. ožujka u 18.30 sati.
 
predstavljanje

Predstavljanje sedmog kola bibliofilske edicije 'Riječ i slika' Zdenke Pozaić

Sedmo kolo bibliofilske edicije Riječ i slika autorice Zdenke Pozaić bit će predstavljeno u četvrtak, 23. ožujka 2017. godine, u 12:00 sati, u velikome predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.
 
festival

10. međunarodni festival pročitanih knjiga – BOOKtiga 2017.

Gradska knjižnica Poreč poziva na desetu BOOKtigu, projekt  koji svake godine na trgu Marafor okuplja sve ljubitelje pisane riječi, namjerne i nenamjerne prolaznike. Festival će se održati od 20. do 22. travnja 2017. godine.
 
obavijest

Dan Kalmana Mesarića u Zagrebu

Dan Kalmana Mesarića u Zagrebu održat će se u petak, 24. ožujka 2017. u 19:00 sati, u velikoj dvorani Matice hrvatske, Strossmayerov trg 4, Zagreb.
 
predstavljanje

Predstavljanje trilogije Vlatke Planine: Jegulja, Kralj i bajka, Povratak vještice

U utorak, 21. ožujka, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, s početkom u 19,30 sati, Naklada Bošković predstavlja trilogiju autorice Vlatke Planine: Jegulja, Kralj i bajka, Povratak vještice. O knjigama će govoriti Sonja Smolec, Robert Mlinarec i autorica.
 
predstavljanje

Čekičanje vremena - predstavljanje poezije Ramiza Huremagića

U subotu, 25.3.2017. od 21.00 sat, u Clubu NO SIKIRIKI u Zagrebu, Centar SAMOUPRAVA iz Sarajeva će upriličiti predstavljanje zbirke poezije Ramiza Huremagića: Čekičanje vremena – o trenutku. O Huremagićevoj poeziji će govoriti Branka Vojnović iz Zagreba i Edin Pobrić iz Sarajeva, kao i sam autor.
 
obavijest

10 Novih glasova Europe

Odabrano je novih deset pisaca i spisateljica iz Europe koji će ove i sljedeće godine dobiti jedinstveni oblik promocije. Ove godine u izbor je ušla Asja Bakić, pjesnikinja, prozaistica, prevoditeljica i urednica feminističkog portala Muf.
 
predstavljanje

Tematska tribina: Ignoriranje književnosti u medijima - namjera ili nehaj?

Društvo hrvatskih književnika poziva na polemičku Tribinu - Ignoriranje književnosti u medijima - namjera ili nehaj?, koja će se održati u utorak, 21. ožujka, s početkom u 12:00 sati.
 
nagrada

Nagrada Marin Držić za 2015. Davoru Špišiću

Prva Nagrada za dramsko djelo Marin Držić za 2016. godinu, koju hrvatsko Ministarstvo kulture dodjeljuje s ciljem poticanja hrvatskog dramskog stvaralaštva, pripala je istaknutom dramatičaru i prozaiku Davoru Špišiću, za dramski tekst 'Zidarija', priopćeno je u petak u Zagrebu.
 
predstavljanje

Promocija posebnog izdanja 'Priča iz davnine' s ilustracijama Krste Hegedušića

Izdavačka kuća V.B.Z. s veseljem poziva na predstavljanje '100 godina najčitanije hrvatske knjige' Ivane Brlić-Mažuranić 'Priče iz davnine' s javnosti nepoznatim ilustracijama Krste Hegedušića, koje će se održati u sijredu, 22. ožujka 2017. godine, u 19:30 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića.
 
natječaj, nagrada

Natječaj za dodjelu Nagrade 'Iso Velikanović' za 2016.

Odbor Nagrade Iso Velikanović, na temelju odredbe točke 5. Odluke o Nagradi 'Iso Velikanović' (NN, broj 82/05, 120/14 i 21/17) raspisuje Natječaj za dodjelu Nagrade 'Iso Velikanović' za 2016. godinu. Nagrada se dodjeljuje kao nagrada Ministarstva kulture za najbolja ostvarenja u području prevodilaštva u Republici Hrvatskoj. Rok za dostavu prijedloga je 27. ožujka 2017.
 
predstavljanje, projekcija

Promocija knjige 'Umjetničko ustrojstvo Noordunga'

Promocija knjige 'Umjetničko ustrojstvo Noordunga' Bojana Anđelkovića bit će održana u petak, 17. ožujka, u 18:00 sati, u KIC-u. Na promociji će biti prikazana i projekcija snimke predstave 'Molitveni stroj Noordung' (1992.). Voditelj je Vladimir Stojsavljević, a gost Dragan Živadinov.
 
predavanje, tribina

Razgovori preko plota - književna kritika u regiji - Ćirić, Arsenić, Kreho, Postnikov

U utorak, 21.3. u 19:00 sati u klubu Booksa će se održati razgovor posvećen tematici književne kritike u Hrvatskoj i regiji.
 
obljetnica, proslava

30 godina kazališne skupine Pinklec

Centar za kulturu Čakovec poziva na program proslave tridesetogodišnjice Kazališne družine Pinklec, koji će početi u četvrtak, 23. ožujka, u 20:00 sati, premijerom predstave za djecu 'Preko sedam mora, preko sedam gora'.
 
predavanje, tribina

Predavanje Ljiljane Marks 'O pripovijedanju na terenu: kako nastaju priče'

Odjel za književnost Matice hrvatske poziva na predavanje Ljiljane Marks 'O pripovijedanju na terenu: kako nastaju priče' koje će se održati u ponedjeljak, 20. ožujka, s početkom u 18:30 sati.
 
predstavljanje

Predstavljanje knjige 'Tajni život slikara Vlahe Bukovca'

Grad Trogir i Ogranak Matice hrvatske u Trogiru pozivaju na predstavljanje knjige 'Tajni život slikara Vlahe Bukovca' autora Tihomira Rajčića, koje će se održati u ponedjeljak, 20. ožujka, u Gradskoj vijećnici, s početkom u 19:30 sati.
 
natječaj, nagrada

Natječaj za dodjelu Nagrade 'Vladimir Nazor' za 2016.

Odbor Nagrade 'Vladimir Nazor' raspisao je Natječaj za dodjelu Nagrade 'Vladimir Nazor' za 2016. godinu. Prijedlozi se primaju do 14. travnja 2017. godine.  
 
sajam

Hrvatski nastup na Sajmu knjiga u Leipzigu 2017.

Na Sajmu knjiga u Leipzigu, koji se održava od 23. do 26. ožujka 2017. godine, Hrvatsku će predstavljati dvojica autora: Slobodan Šnajder sa višestruko nagrađivanim epskim romanom 'Doba mjedi' (Tim press, Zagreb) i Damir Karakaš s najnovijim romanom 'Sjećanja šume' (Sandorf, Zagreb).
 
izložba

Živa poezija Voje Šindolića u Ex librisu

Antikvarijat Ex libris poziva na jednodnevnu izložbu nacrtanog i naslikanog materijala američkih beatnika i njihovih suvremenika, uz živu poeziju Voje Šindolića spojenu s jazzom uživo, ovoga četvrtka, 16. ožujka, s početkom u 18:00 sati.
 
predavanje, tribina

Tribina Živi glasovi s Miroslavom Mićanovićem

Hrvatsko društvo pisaca poziva na tribinu Živi glasovi - s gostom Miroslavom Mićanovićem,  Poezija i sjećanje, koja će se održati će se u subotu, 18. ožujka, s početkom u 10:00 sati., u Domu za starije i nemoćne osobe Centar.
 
predavanje, tribina

Okrugli stol: ''Regresivne tendencije u humanističkom obrazovanju''

Uredništvo časopisa 'Umjetnost riječi' poziva Vas na okrugli stol pod naslovom 'Regresivne tendencije u humanističkom obrazovanju' koji će se održati u četvrtak 16. ožujka u 18 sati u Vijećnici Filozofskog fakulteta.
 
predavanje, tribina

Tribina Sinestezije: Crno pismo

U četvrtak, 16.03. 2017. u 19 sati u Hrvatskom društvu pisaca, održat će se tribina pod nazivom Crno pismo. Uz Irenu Matijašević, gošće Sinestezija su književnice Marina Šur Puhlovski  i Olja Knežević.
 
predstavljanje

Bookvica: Novi književni val

Ovoga četvrtka, 16. ožujka 2017., s početkom u 20:30 sati, u književnom programu Bookvica u splitskom klubu Quasimodo publici će se predstaviti članovi splitske literarne skupine 'Novi književni val'.
 
predstavljanje

Predstavljanje knjige Vojislava Matage 'Lov na šljuke'

Knjižnica Vladimira Nazora poziva na predstavljamo nove zbirke poezije Vojislava Matage 'Lov na šljuke' koje će se održati u četvrtak, 16. ožujka, u 18:00 sati.
 
x ostalo

Pričaonica narodnih bajki povodom Svjetskog dana pripovijedanja

Povodom Svjetskog dana pripovijedanja, Centar za kulturu i film Augusta Cesarca iz Zagreba poziva na Pričaonicu narodnih bajki u izvođenju pripovjedačice Jasne Held, koja će se održati u subotu, 18. ožujka, u 19:00 sati.
 
natječaj

Natječaj za književnu nagradu 'Tin Ujević '

Društvo hrvatskih književnika raspisuje Natječaj za  književnu nagradu 'Tin Ujević '. Rok za prijavu je 1. svibnja.
 
predstavljanje

Predstavljanje zbirke pjesama Stanislave Nikolić Aras

Predstavljanje nove zbirke pjesama književnice Stanislave Nikolić Aras' Nedolično i vrijedno spomena', u izdanju kuće Durieux, održat će se u srijedu, 15. ožujka, u 19 sati, u antikvarijatu Ex libris u Rijeci. Knjigu će predstaviti autorica riječka književnica Tea Tulić.
 
predstavljanje

Predstavljanje knjige Ratka Bjelčića '128 crtalica'

Društvo hrvatskih književnika poziva na predstavljanje knjige pjesama Ratka Bjelčića '128 crtalica' koje će se održati u srijedu, 15. ožujka, u 12 sati.
 
predavanje, tribina

Tribina 'Što imamo od književnosti?'

U ponedjeljak, 13. 3. u 19 h u Kulturno-informativnom centru održat će se tribina o čitanju 'Što imamo od književnosti?' na kojoj će govoriti Anera Ryznar i Marija Ott Franolić.
 
predavanje, tribina, djeca, mladi

Tribina u gostima - Sanja Pilić

Društvo hrvatskih književnika i Klinika za tumore organiziraju Tribinu u gostima. S malim pacijentima u Klinici za tumore susrest će se književnica Sanja Pilić u srijedu, 15. ožujka 2017. u 11 sati.
 
predstavljanje

Predstavljanje novih knjiga Tomislava Zajeca i Martine Vidaić

Izdavačka kuća V.B.Z. poziva na predstavljanje novih knjiga: Martina Vidaić 'Tamni čovjek Birger' i Tomislav Zajec 'Katolička krivnja' koje će se održati u srijedu  15. ožujka 2017. godine, u 19 sati, u Botaničaru, Trg Marka Marulića 6, Zagreb.
 
natječaj

28. Pjesnički susreti Drenovci 2017.

Društvo hrvatskih književnika i Općinska narodna knjižnica Drenovci raspisuju Natječaj za najbolju zbirku poezije i najbolji rukopisni prvijenac 28. Pjesničkih susreta 'Drenovci 2017.' s rokom prijave do 7. travnja 2017. godine.
 
predstavljanje

Predstavljanje zbornika - Mjesto izvedbe i stvaranje grada

HDLU poziva na predstavljanje zbornika Mjesto izvedbe i stvaranje grada uredništva Valentine Gulin Zrnić, Nevene Škrbić Alempijević i Josipa Zankija koje će se upriličiti u petak, 17. ožujka 2017. s početkom u 11:00 sati u Klubu HDLU, Meštrovićev paviljon, Trg žrtava fašizma 16.
 
natječaj

2. Natječaj Kitica - za najbolju zbirku kitica za djecu i mlade

Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade - Klub prvih pisaca raspisuje 2. Natječaj Kitica, za najbolju zbirku kitica za djecu i mlade, s rokom prijave do 1. travnja 2017.
 
nagrada

Dorti Jagić ovogodišnji Goranov vijenac

Ovogodišnja dobitnica Goranova vijenca je ugledna pjesnikinja srednje generacije Dorta Jagić. Nagradu Goran za mlade pjesnike dobila je Monika Herceg.
 
predstavljanje

Predstavljanje knjige 'Uvod u primijenjeno kazalište; Čije je kazalište?' u Rijeci

Antikvarijat Ex Libris poziva na promociju nove knjige prof. dr. sc. Darka Lukića -  Uvod u primijenjeno kazalište; Čije je kazalište?, u izdanju Leykam Internationala, koja će se održati u četvrtak, 9. ožujka, u 19:00 sati. Knjigu predstavljaju autor Darko Lukić, teatrologinja Una Bauer i dramaturginja Nataša Antulov.
 
obavijest

Roman Mire Gavrana 'Zaboravljeni sin' objavljen na japanskom u Tokiju

U izdanju renomirane izdavačke kuće iz Tokija 'Kindabungeisha' objavljen je roman Mire Gavrana 'Zaboravljeni sin' na japanskom jeziku. Prijevod je načinilla Ikuko Yamamoto.
 
natječaj

Objavljen književni natječaj Hrvatskog sabora kulture

Hrvatski sabor kulture raspisao je književni natječaj za 36. Susret hrvatskih zavičajnih književnika koji će biti održan 1. srpnja 2017. u Zagrebu. Rok za slanje radova je 5. travnja 2017.
 
predavanje, tribina

Zašto su samo neka radna mjesta ženskog roda?

U srijedu, 8. ožujka, s početkom u 19 sati, u foyeru HNK Ivana pl. Zajca sastat će se Kazališni sabor na temu jezika i ženskog roda. Ovaj Kazališni sabor održava se u suradnji s Centrom za ženske studije pri Filozofskom fakultetu u Rijeci, a sjednicu će voditi Brigita Miloš i Sanja Milutinović Bojanić iz Centra za ženske studije u Rijeci te intendant riječkog HNK Marin Blažević.
 
predstavljanje

Predstavljanje knjige Sanje Nikčević 'Druga strana hrvatskog kazališta ili izvan glavne struje'

Društvo hrvatskih književnika poziva na Kazališnu večer posvećenu novoj knjizi Sanje Nikčević 'Druga strana hrvatskog kazališta ili izvan glavne struje' koja će se održati u četvrtak, 9. ožujka, u 19:00 sati.
 
predstavljanje

Predstavljanje knjige Marije Lamot 'Zašivene riječi'

Predstavljanje knjige Marije Lamot 'Zašivene riječi' održat će se u petak, 10. ožujka, 2017. u 19,30 sati, u Knjižnici Marije Jurić Zagorke.
 
predavanje, tribina

Okrugli stol: Vladan Desnica i Split

Povodom pedesete obljetnice smrti Vladana Desnice i izlaska dvaju zbornika koji se bave njegovim djelom, okrugli stol 'Vladan Desnica i Split' bit će održan u petak, 10. ožujka 2017., s početkom u 11 sati, u Centru Studia Mediterranea Filozofskog fakulteta u Splitu.
 
natječaj

Natječaj 'Legende i mitovi Zadarske županije'

Pedagoška služba Narodnog muzeja Zadar poziva na literarni natječaj 'Legende i mitovi Zadarske županije' koji traje do 15. travnja, 2017. godine i namijenjen je učenicima u osnovnim i srednjim školama Zadarske županije.
 
predstavljanje

Predstavljanje romana Lade Vukić u Gradskoj knjižnici Biograd

Gradska knjižnica Biograd na Moru Vas poziva na predstavljanje knjige 'Specijalna potreba'  autorice Lade Vukić, dobitnice Nagrade V.B.Z.-a i Tisak Medije za najbolji roman 2016. godine, u srijedu 8. ožujka 2017. godine u 18 sati.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>


http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu