info - književnost, publicistika, jezik


predstavljanje

Pavao Pavličić gostuje u čitateljskom kluba 'Spajalica'

Knjižnica Vladimira Nazora poziva na još jedno druženje u okviru čitateljskog kluba 'Spajalica' u kojem, u utorak, 2. svibnja, u 18:00 sati, gostuje Pavao Pavličić s 'Ljubav za dosadne knjige'.
 
predstavljanje

Budi mi lik: Nora Verde i Tomislav Zajec

Knjižnica Marije Jurić Zagorke poziva na tribinu o izmišljenim i stvarnim likovima u književnosti 'Budi mi lik' u srijedu, 3. svibnja 2017. u 19:00 sati, u Knjižnicu Marije Jurić Zagorke. Gostuju Nora Verde i Tomislav Zajec. Voditelji tribine su Jadranka Pintarić i Srđan Sandić.
 
natječaj, nagrada

Tportal desetu godinu zaredom raspisao natječaj za najbolji hrvatski roman

Internetski portal tportal.hr raspisao je natječaj za 10. po redu književnu nagradu roman@tportal.hr. Književna nagrada tportala dodjeljuje se za najbolji hrvatski roman, a konkuriraju naslovi objavljeni tijekom 2016. godine. Rok prijave je 9. svibnja 2017.
 
predstavljanje

Predstavljanje knjige 'Preko Granica: Pripovijetke o ljubavi, ludosti i ratu'

Ex libris poziva na večerašnje predstavljanje knjige 'Preko Granica: Pripovijetke o ljubavi, ludosti i ratu', autora Saadata Hasana Mantoa. Knjigu će predstaviti priređivač i prevoditelj Krešimir Krnic, 28. travnja u 19:00 sati.
 
predstavljanje

Dobitnici književnih nagrada 'Judita', 'Davidias' i 'Slavić' Irena Bratičević, Boris Perić i Kristina Gavran

Dobitnici tradicionalnih godišnjih nagrada Dana hrvatske knjige 'Judita', 'Davidias' i 'Slavić' Društva hrvatskih književnika (DHK) su Irena Bratičević, Boris Perić i Kristina Gavran,  objavljeno je u četvrtak navečer na svečanosti u prostorijama Književnoga kruga u Splitu.
 
festival

Festival priče Afrička bajka gostuje u Sarajevu

U organizaciji Knjige u centru iz Zagreba Festival priče Afrička bajka ove će godine  gostovati u Sarajevu gdje će u dvodnevnom književno- glazbenom programu inspiriranom Afrikom, 4. i 5. svibnja građani Sarajeva biti u prilici upoznati hrvatske umjetnike čija je inspiracija upravo Afrika.
 
izložba, predstavljanje

Umjetnička večer 'Nit vodilja'

Udruga OS i Muzej Mimara pozivaju vas na umjetničku večer pod nazivom 'Nit vodilja'u srijedu, 10. svibnja, u 19:00 sati, u Atriju Muzeja Mimara, a program uključuje predstavljanje knjige pripovjedaka Ariadnina nit na hrvatskom i slovačkom jeziku te izložbu iz opusa pod nazivom Metamorfoze žene autorice Tuge Tarle.
 
predstavljanje

Poezija to go - Branko Čegec, Ana Horvat, Irena Matijašević, Monika Herceg i Sonja Zubović

U dvorani Müller u kinu Europa, 3. svibnja 2017. u 19.30 sati obilježit će se prva godišnjica druženja s pjesnicima i poezijom uživo, u okviru projekta Poezija to go. Nastupaju pjesnici  Branko Čegec, Ana Horvat, Irena Matijašević, Monika Herceg i Sonja Zubović.
 
predstavljanje

Promocija 265. broja Časopisa za kritiko znanosti, domišljijo in novo antropologijo

Promocija 265. broja Časopisa za kritiko znanosti, domišljijo in novo antropologijo održat će se u utorak, 25. travnja u 19:00 sati, u Palachu, u Rijeci.
 
natječaj

Natječaj za književnu nagradu Albatros 2017.

Pučko otvoreno učilište Velika Gorica objavljuje Natječaj za dodjelu književne nagrade 'Albatros 2017' s rokom prijave do 16. lipnja 2016. godine.
 
predstavljanje

Stihovnica Siska - gostuje Valerio Orlić

Iduća Stihovnica Siska na rasporedu je u subotu 29. travnja s početkom u 19 sati. Glavni gost večeri je hrvatski književnik i pjesnik Valerio Orlić, a moderator je Siniša Matasović.
 
najave

Drama u osječkom điru!

Udruga Oksimoron 28. i 29. travnja 2017. godine organizira reviju osječkog dramskog teksta 'Drama u osječkom điru!'. U 3 osječka kafića, osječki glumci će čitati osječke dramske tekstove osječkoj publici te time objediniti osječki đir.
 
obavijest

Prikupljanje knjiga za Biblioteku na plaži u Loparu

Centar za kulturu Lopar poziva sve mještane Lopara te čitavog otoka Raba da kontaktiraju Centar za kulturu Lopar ukoliko imaju knjige koje žele donirati za početni fundus Biblioteke na plaži koja će profunkcionirati početkom ovog ljeta o principima Bookcrossinga.
 
predstavljanje

Gostovanje spisateljice Sanje Lovrenčić u Gradskoj knjižnici Biograd na Moru

Gradska knjižnica Biograd na Moru već se tradicionalno pridružuje manifestaciji Zadar čita. Ovogodišnja manifestacija u znaku je 'hrvatskog Andersena' -  Ivane Brlić Mažuranić i njezine Šume striborove. Knjižnica će, tim povodom ugostiti spisateljicu Sanju Lovrenčić i predstaviti  knjigu U potrazi za Ivanom, u srijedu, 26. travnja, s početkom u 18:30 sati.
 
predstavljanje

Predstavljanje knjige Željke Horvat Čeč '4 brave'

Izdavačka kuća V.B.Z. poziva na predstavljanje knjige Željke Horvat Čeč '4 brave' u srijedu, 26. travnja, u 19:30 sati. O knjizi će, uz autoricu, govoriti Drago Glamuzina, Kruno Lokotar i Kristian Novak.  
 
predstavljanje

Predstavljanje nove knjige Veljka Barbierija 'Sto šesnaest valova'

Društvo hrvatskih književnika poziva na predstavljanje nove knjige Veljka Barbierija 'Sto šesnaest valova' koje će se održatu u srijedu, 26. travnja, u 12:00 sati.
 
predstavljanje

Miro Gavran u Knjižnici i čitaonici 'Fran Galović' Koprivnica predstavlja najnoviji roman

U srijedu, 26. travnja 2017. u 19:00 sati u Stručno-znanstvenom odjelu koprivničke knjižnice, Miro Gavran, jedan od najpoznatijih i svakako najprevođeniji suvremeni hrvatski književnik, predstavit će najnoviji roman 'Nekoliko ptica i jedno nebo' objavljen u izdanju Mozaik knjige iz Zagreba.
 
predstavljanje

Predstavljanje knjige Miroslava MIćanovića 'Soba Jacka Nicholsona'

Meandar media predstavlja knjigu Miroslava Mićanovića 'Soba Jacka Nicholsona' u utorak, 25. travnja, u 19:00 sati, u cafeu u Dvorištu. Uz autora, sudjeluju i Jadranka Pintarić, Zoran Ferić i Branko Čegec.
 
predavanje, tribina

Tribina Živi glasovi-gošća Evelina Rudan

Hrvatsko društvo pisaca poziva na tribinu Živi glasovi: Poezija i sjećanje, koja će se održati u subotu, 22. travnja, u 10:00 sati, u Domu za starije i nemoćne osobe Centar. Gošća pjesnikinja je Evelina Rudan, a moderira: Tomica Šćavina.
 
djeca, mladi

U utorak započinje 10. Festival dječje knjige u CeKaTe-u

Od 25. travnja do 1. lipnja CeKaTe organizira jubilarni 10. Festival dječje knjige! Program zapičinje u utorak, 25. travnja 'branjem' slikovnica sa drveća u Parku Stara Trešnjevka, a nastavit će se svaki utorak i četvrtak s nizom radionica, predavanja, predstava i drugih, djeci i roditeljima zanimljivih, aktivnosti.  
 
obavijest

Zagreb Book Festival 'primljen' u društvo najprestižnijih europskih festivala

Zagreb Book Festival (ZBF) dobio je oznaku kvalitete EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe) Label 2017-2018, što ju nose festivali koji se ističu izrazitom umjetničkom kvalitetom i imaju velik utjecaj na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini, a time je i službeno postao dio te ugledne festivalske zajednice koju je osnovalo Udruženje europskih festivala (EFA).
 
natječaj

Kazalište Moruzgva i Ludens teatar objavljuju Javni poziv za novi dramski tekst

Objavljen je Javni poziv za novi dramski tekst čija je praizvedba planirana za listopad 2018. godine u koprodukciji Kazališta Moruzgva i Ludens teatra. Komedija treba biti napisana za maksimalno četiri uloge, a tema je slobodna. Natječaj je otvoren do 1. rujna 2017.!
 
predstavljanje

Promocija knjige 'Meštrovićev znak u Zagrebu'

Muzeji Ivana Meštrovića – Atelijer Meštrović pozivaju na promociju knjige Barbare Vujanović Meštrovićev znak u Zagrebu, koja će se održati u utorak 25. travnja 2017. u 19:00 sati, u Atelijeru Meštrović, Mletačka 8, Zagreb.
 
predstavljanje

Predstavljanje knjige Zorana Roška 'Minus Sapiens'

Knjižnica Marije Jurić Zagorke poziva na promociju romana Zorana Roška 'Minus Sapiens', u izdanju Naklade OceanMore, u petak, 21. travnja, u 20:00 sati.
 
predstavljanje

Predstavljanje knjige 'Rat i sjećanje' Željka Ivankovića

Ex libris poziva na predstavljanje knjige 'Rat i sjećanje' Željka Ivankovića, u utorak,  25. travnja 2017. godine u 19:00 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića.
 
predstavljanje

Noć knjige u vili Arko - 'Otkriće čitanja''

Hrvatski P.E.N. centar i Hrvatsko društvo pisaca pozivaju na Otkriće čitanja, u petak, 21. travnja, u vili Arko, u Zagrebu, s početkom u 19:00 sati.
 
obavijest

Šoljanovi dani - Ivo Andrić

22. Književno znanstveni skup - Dani Antuna Šoljana održat će se, u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta grada Rovinja, Gradske knjižnica 'M.V. Ilirik' Rovinj i Društva hrvatskih književnika, u Rovinju, od 21. do 22. travnja.
 
obavijest

Bogat program za Noć knjige u petak, 21. travnja

Četverodnevna manifestacija kojoj je cilj potaknuti kulturu čitanja, 'Noć knjige', počet će u petak, 21. travnja pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske i okupiti tisuće ljubitelja knjige, rečeno je u utorak na konferenciji za tisak u Zagrebu.
 
predstavljanje

Poezija u dvorištu - Tvrtko Vuković

Pjesnik Tvrtko Vuković gost je Poezije u dvorištu koja će se održati danas, 18. travnja, u 19:00 sati, u Caféu u Dvorištu. Voditelji programa su Branko Čegec i Miroslav Mićanović.
 
festival

Verse - festival putopisa u Puli

Festival putopisa Versese  u svom ovogodišnjem izdanju, koje će se održati u Puli 21. i 22. travnja, bavi temom pustolova u doba moderniteta, a ugošćuje najpoznatije hrvatske putopisce.
 
predstavljanje

Predstavljanje knjige 'Prsa u prsa' Senka Karuze

Meandar Media predstavlja knjigu Senka karuze 'Prsa u prsa', u četvrtak, 20. travnja, u 19:00 sati, u Cafeu u Dvorištu. Uz autora, sudjeluju Miroslav Mićanović i Branko Čegec.
 
obavijest

Svi za knjigu, knjiga za svakoga! Booksina akcija za Noć knjige

U petak, 21.4. kada se održava manifestacija Noć knjige, klub Booksa će od 16:00 do 21:30 sati provesti sada već dobro poznatu akciju 'Svi za knjigu, knjiga za svakoga!'.
 
smotra, revija

Marulićevi dani 2017: znanstveni, književni i izdavački program

Marulićevi dani 2017. održat će se u Splitu od 20. do 22. i 27. travnja i uključivat će raznovrsan znanstveni, književni i izdavački program.
 
predstavljanje

Predstavljanje knjige Lane Derkač 'Posvajanje neba'

Hrvatsko društvo pisaca poziva na predstavljanje knjige Lane Derkač 'Posvajanje neba' koje će se održati  u srijedu, 19. travnja, u 20:00 sati, u Knjižnici Marije Jurić Zagorke.
 
predstavljanje

RI LIT u Bookvici priređuje noć velikog čitanja

Ovoga četvrtka, 13. travnja 2017., s početkom u 20:30 u splitskom književnom programu Bookvica u klubu Quasimodo održava se splitska verzija Noći velikog čitanja koju organizira neformalna riječka književna skupina RI LIT.
 
predstavljanje

Što je pisac htio reći? Aleksandra Orlić

Književna tribina 'Što je pisac htio reći?' Željke Horvat Čeč, gdje će povodom izlaska njezinog romana Ako ikad razgovarati s književnicom Aleksandrom Orlić, održat će se u četvrtak, 13. travnja u 19:00 sati, u antikvarijatu Ex libris.
 
nagrada

Dodjela Nagrade 'Iso Velikanović' za 2016. godinu

U Hrvatskom državnom arhivu, 11. travnja, u 12 sati održat će se dodjela Nagrade 'Iso Velikanović' za 2016. godinu. Nagrada za životno djelo bit će uručena Mirjani Hećimović, a godišnja nagrada, za prijevod djela Roberta Gravesa 'Bijela božica – povijesna gramatika pjesničkog mita', Dinku Telećanu.
 
predstavljanje

Na Spikiginu gostuje Ivica Prtenjača

Spikigin vas poziva na večer pripovijedanja priča s ivicom Prtenjačom, koja će se održati u srijedu, 12. travnja, od 20:00 sati, u zagrebačkoj Sloboštini.
 
predstavljanje

Predstavljanje knjige Bekima Sejranovića 'Dnevnik jednog nomada'

Izdavačka kuća V.B.Z. najavljuje predstavljanje nove knjige Bekima Sejranovića 'Dnevnik jednog nomada' koje će se održati u srijedu, 12. travnja, u 19:00 sati, u Botaničaru. Sudjeluju: Bekim Sejranović, Zoran Ferić i Drago Glamuzina.
 
predstavljanje

Tribina Sinestezije - Dorta Jagić i Stjepo Martinović

U utorak, 11.04. 2017., u 19:00 sati u Hrvatskom društvu pisaca, održat će se druga po redu tribina Sinestezije u kojoj se ovaj put povezuju glazbena i književna umjetnost. Gošća je ovogodišnja dobitnica Goranovog vijenca za ukupan prinos  hrvatskoj poeziji, Dorta Jagić i književnik Stjepo Martinović, koji će se predstaviti izvođenjem poznatih šansona i autorskih skladbi na gitari.
 
nagrada

Dvanaesti put su dodijeljene Nagrade Prozak i Na vrh jezika: Nikola Leskovar i Lucija Butković

Dvanaesti put su dodijeljene Nagrade Prozak i Na vrh jezik - dobitnik nagrade za najbolji prozni rukopis je Nikola Leskovar, a za najbolji rukopis zbirke poezije je Lucija Butković.
 
predstavljanje, predavanje, tribina

Predstavljanje knjige i tribina: Fenomen Pinklec-od rituala do igre

U okviru ciklusa tribina Letvom na kazalište, u četvrtak, 13. travnja, s početkom u 19:00 sati, održat će se predstavljanje knjige i tribina u povodu trideset godina osnutka Pinkleca - 'Fenomen Pinklec-od rituala do igre'.
 
predstavljanje

KVARTal - kvartovsko pjesničko okupljanje

KVARTal - kvartovsko pjesničko okupljanje održat će se u ponedjeljak, 10. travnja, u 18:00 sati, u Knjižnici Vladimira Nazora. Na prvom KVARTal-u će Zvjezdana Jembrih, Vojislav Mataga i Miroslav Mićanović svojim stihovima i razgovorom pokušati odgovoriti na pitanje Posustaje li poezija?
 
predstavljanje

Umjetnička večer: 95. obljetnica rođenja Vesne Parun

Društvo hrvatskih književnika poziva na umjetničku večer u povodu 95. obljetnice rođenja Vesne Parun koja će se održati u ponedjeljak, 10. travnja, u 19:00 sati.
 
predstavljanje

Predstavljanje knjige 'Pomoćno vrijeme postojanja' Maria Suška

Meandar Media poziva na predstavljanje knjige  'Pomoćno vrijeme postojanja' autora Maria Suška koje će se održati u Cafe-u u Dvorištu, u utorak, 11. travnja, u 19:00 sati. Uz autora, sudjeluju i Tonko Maroević, Zvonimir Mrkonjić i Branko Čegec.  
 
predavanje, tribina

U ZKM-u kreće program tribina 'Čitanje kazališta'

Zagrebačko kazalište mladih pokreće seriju tribina pod nazivom 'Čitanje kazališta' koje će propitkivati široki spektar kazališnih tema, a prvi u nizu susreta koje će voditi pisac i kritičar Srđan Sandić ugostit će u petak, 14. travnja, beogradsku pjesnikinju i teoretičarku Dubravku Đurić.
 
predstavljanje

Od riječi do riječi: Muanis Sinanović i Bojan Savić Ostojić

U utorak, 11.4. u 19 sati u Booksi će, u sklopu Književnog budoara, na tribini Od riječi do riječi gostovati dva mlada autora - Muanis Sinanović i Bojan Savić Ostojić.
 
predstavljanje

Predstavljanje knjiga Prima Levija 'Utopljenici i spašeni' i 'Zar je to čovjek'

Fraktura i Festival tolerancije pozivaju na predstavljanje knjiga Prima Levija 'Utopljenici i spašeni' i 'Zar je to čovjek' u utorak 11. travnja 2017. u 19.30, u dvorani Müller kina Europa.
 
predstavljanje

Disku(r)sija s Jovanom Nikolićem Jofom

U petak, 7. travnja, u kavani Bellevue, u Splitu, održat će se još jedna Disku(r)sija - književna večer s  Jovanom Nikolićem Jofom - stipendistom programa Writers in residence. 
 
seminar

Napredni seminar za pripovjedače 'Čudesni brokat'

Centar za kulturu i film Augusta Cesarca najavljuje napredni seminar za pripovjedače 'Čudesni brokat' koji će se održati od 12. do 14. svibnja. Voditeljica seminara je Jasna Held, profesionalna pripovjedačica narodnih bajki.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>


http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu