info - književnost, publicistika, jezik


obljetnica, proslava

Rođendan Marije Jurić Zagorke!

Centar za ženske studije poziva vas na obilježavanje 144 godine od rođenja Marije Jurić Zagorke, koje uključuje razgled Memorijalnog stana Marije Jurić Zagorke, predavanje Žarke Vujić o 'Dvije Marije', promociju časopisa Treća i interkativnu kostimiranu šetnju. Program obilježavanja se na različitim lokacijama događa od četvrtka, 2. ožujka, do subote, 4. ožujka.
 
predstavljanje

Pjesnkinje za pjesnikinje

Veleposlanstvo Republike Slovenije u Zagrebu i Hrvatski centar P.E.N povodom Međunarodnog dana žena ljubazno pozivaju na literarnu razgovornu večer 'Pjesnikinje za pjesnikinje' 8. ožujka 2017., u 19.30 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića.
 
predstavljanje

Promocija časopisa Treća

Centar za ženske studije poziva na promociju časopisa Treća, koja će se održati u Multimedijalnom institutu Mama, u petak, 3. 3. 2017. u 12:00 sati.
 
predstavljanje

Književna večer s Draženom Katunarićem

U petak, 24.02.2017. s početkom u 17 sati, u Književnom svratištu ZVONA i NARI! predstavit će se pjesnik, prozaik, prevoditelj, urednik i nakladnik, Dražen Katunarić koji ovu veljaču boravi u Ližnjanu gdje dovršava svoj novi roman.
 
predstavljanje

Predstavljanje knjige '4 brave' Željke Horvat Čeč

Izdavačka kuća V.B.Z. s veseljem poziva na predstavljanje knjige Željke Horvat Čeč '4 brave' koje će se održati u petak, 24. veljače, u 19:00 sati, u Gradskoj kavani Čakovec.
 
nagrada, obavijest

Roman 'Snebivaš me' Mani Gotovac najčitanija knjiga u istarskim knjižnicama

Gradska knjižnica Poreč ove će godine, po osmi put, dodijeliti posebno godišnje priznanje - Nagradu BOOKtiga najčitanijem živućem domaćem autoru u svim istarskim narodnim knjižnicama. Ove godine ono će pripasti teatrologinji i spisateljici Mani Gotovac, i to za njezin roman Snebivaš me.
 
predavanje, tribina

Tribina Litterarum translatio-Mladen Marić

Druga ovogodišnja tribina iz niza Litterarum translatio održat će se u ponedjeljak, 27. veljače, u zagrebačkoj Knjižnici i čitaonici 'Bogdan Ogrizović' s početkom u 18.00 sati.  Gost tribine je književni prevodilac, dramaturg, kazališni kritičar i novinar Mladen Martić.
 
predavanje, tribina

Tribina PiČi s Koranom Serdarević

U četvrtak, 23. veljače, na tribini Piči – Piši i čitaj!, koju knjižnica Vladimira Nazora organizira u suradnji s Centrom za kreativno pisanje, gostuje nagrađivana autorica kratkih priča Korana Serdarević.
 
predavanje, tribina

Književni petak: Rod i rad u književnosti-ženski glasovi

Novu sezonu Književnih petaka otvara priča o novom 'ženskom valu' u književnosti. Urednik i voditelj Boris Postnikov razgovarat će s Vedranom Bibić, Antonelom Marušić i Ivanom Rogar, u petak, 24. veljače, u Gradskoj knjižnici, s početkom u 20:00 sati.
 
predstavljanje

Predstavljanje novog romana Irene Lukšić 'Berlin-Pariz'

Disput poziva na predstavljanje novog romana Irene Lukšić 'Berlin-Pariz' koje će se održati u srijedu, 22. veljače, u 19:30 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića.
 
predstavljanje

Muzejski četvrtak: Historija klasičnog anarhizma u Hrvatskoj–fragmenti subverzije

U sklopu Muzejskog četvrtka, Muzej Slavonije poziva na predstavljanje knjige Historija klasičnog anarhizma u Hrvatskoj – fragmenti subverzije autora Luke Pejića, u četvrtak, 23. veljače 2017. u 18 sati.
 
predstavljanje

Darko Gašparović: 'Zlatno runo'

Društvo hrvatskih književnika najavljuje predstavljanje knjige Darka Gašparovića 'Zlatno runo' (Književni ogledići i ogledi) koje će se održati u utorak, 21. veljače, s početkom u 12 sati.
 
najave

Mjesec hrvatskoga jezika od 21. veljače do 17. ožujka

Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje (IHJJ) i ove će godine obilježiti Mjesec hrvatskoga jezika te organizirati brojna događanja kako bi se o hrvatskome jeziku, jednoj od najvažnijih značajki hrvatskoga identiteta, govorilo što više i kako bi se širila svijest o vrednotama i ljepotama hrvatskoga jezika, priopćeno je iz IHJJ-a.
 
natječaj

Prednatjecanje međunarodnom natjecanju za taktilnu slikovnicu za slijepu i slabovidnu djecu

Osnovna škola Pećine u Rijeci poziva odgajatelje, učitelje, stručne suradnike, edukacijske rehabilitatore, umjetnike, roditelje i sve ostale zainteresirane da se prijave na prednatjecanje Međunarodnog natjecanja za taktilnu slikovnicu za slijepu i slabovidnu djecu koje se ove godine održava u Dijonu. Rok prijave radova je 15. lipnja ove godine.
 
predstavljanje

G • točka: Grad u Gavelli / Savičević Ivančević, Šovagović, Pisačić

U petak, 17. veljače, s početkom u 21,30 sati, na četvrtoj G točki u 'Gavelli 'gostuju književnica Olja Savičević Ivančević, glumac Filip Šovagović i ilustrator Matija Pisačić. Uz čitanje i razgovore o knjigama, glazbi, teatru, stripu i dakako životu, na programu je i Pisačićev kratki animirani film 'Čoban'. Ulaz je slobodan!
 
predstavljanje

Predstavljanje knjige Ivane Delač 'Izgnani'

Udruga Lori poziva na predstavljanje knjige 'Izgnani' Ivane Delač u petak, 17. veljače 2016. u 19 sati u antikvarijatu Ex Libris.
 
obavijest

Svjetski dan čitanja naglas

Svjetska organizacija LitWorld uz poziv na obilježavanje 16. veljače - Svjetskog dana čitanja naglas, nudi svoje ideje, ali i potiče na vlastite. Svi su pozvani na proslavu u ime 758 milijuna ljudi koji još uvijek ne mogu čitati.
 
predstavljanje

Nova večer Poezije to go

Poezija to go ovaj petak, 17. veljače, u 19:30 sati, u Vynil caffeu, ugošćuje pjesnike i pjesnikinje: Ljerku Car Matutinović, Ivana Babić, Miroslava Mićanovića, Miroslava Kirina, Renatu Jambrešić Kirin, Jelenu Galijašević, Liviju Reškovac i Sonju Zubović. U glazbenom djelu druženja nastupa flautistica Ana Tutić i mladi skladatelj Ivan Lisak.
 
obavijest

Međunarodni dan darivanja knjiga

Gradska knjižnica i čitaonica Pula poziva vas da se uključite u akciju prikupljanja slikovnica u povodu Međunarodnog dana darivanja knjiga koja se održava pod geslom "Čitam, dam, sretan sam–svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj". Akcija traje od 14. veljače do 14. ožujka.
 
predstavljanje

Gostovanje Andreja Kurkova u Zagrebu

Edicije Božičević pozivaju na predstavljanje knjige 'Vrtlar iz Očakova' slavnog ukrajinskog pisca Andreja Kurkova u petak, 17. 02. 2017. u 19:30, u knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.
 
predstavljanje

Promocija nove knjige prof. dr. sc. Darka Lukića - Uvod u primijenjeno kazalište; Čije je kazalište?

Akademija dramske umjetnosti Zagreb poziva na promociju nove knjige prof. dr. sc. Darka Lukića -  Uvod u primijenjeno kazalište; Čije je kazalište?, u izdanju Leykam Internationala, koja će se održati u petak, 3. ožujka, u 18:00 sati u dvorani F22.
 
predstavljanje

Predstavljanje knjige Vesne Rogulja Mart 'Granice'

Matica hrvatska Sisak poziva na predstavljanje knjige Vesne Rogulja Mart 'Granice' koje će se održati u srijedu, 15. veljače 2017. u 19 sati.
 
predstavljanje

Promocija romana Siniše Matasovića 'Nećak'

Ogranak Matice hrvatske u Sisku poziva u subotu 18. veljače u 19 sati na promociju romana Nećak mladog sisačkog književnika Siniše Matasovića.
 
predstavljanje

U Bookvici gostuje Branko Čegec

Književni program Bookvica ovoga četvrtka, 16. veljače 2017., s početkom u 20:30 sati u splitskom klubu Quasimodo, predstavlja cijenjenog i brojnim nagradama ovjenčanog pjesnika, esejistu, nakladnika i kulturnog radnika Branka Čegeca.
 
natječaj

XXI. literarni natječaj - Nagrada Laurus nobilis

Gradska knjižnica Poreč objavljuje XXI. literarni natječaj 'Nagrada Laurus nobilis' za izvorno prozno djelo; kratku priču, humoresku, kozeriju, pjesmu u prozi, putopis, biografski zapis, esej i slično, s rokom prijave do 13.3.2017.
 
predstavljanje

Poezija u dvorištu - Ivana Bodrožić

Program 'Poezija u dvorištu' ugostit će pjesnikinju Ivanu Bodrožić, u utorak, 14. veljače, u 19:00 sati, u prostoru Caféa u dvorištu. Voditelji programa su: Branko Čegec i Miroslav Mićanović.
 
predstavljanje

Predstavljanje knjige 'Glagoljicom ispisana ljubav'

U velikome predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu u utorak, 14. veljače 2017. godine, u 14 sati bit će predstavljena zbirka ljubavne poezije Glagoljicom ispisana ljubav. Knjiga sadrži djela 62 zadarskih pjesnika.
 
predstavljanje

Književni susret s Ivicom Prtenjačom u Koprivnici

U srijedu, 15.2.2017. u 19 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice 'Fran Galović' Koprivnica bit će održan književni susret s Ivicom Prtenjačom.
 
predstavljanje

Predstavljanje zbornika: Art History–the Future is Now

Društvo povjesničara umjetnosti Hrvatske poziva na predstavljanje zbornika Art History – the Future is Now, koje će se održati u ponedjeljak, 13. veljače 2017. u 12:00 sati.
 
predstavljanje

Predstavljanje knjige Damira Zlatara Freya 'Stanzia Grande'

Predstavljanje knjige Damira Zlatara Freya 'Stanzia Grande' održat će se u petak, 17. veljače, u 18:00 sati, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku.
 
predstavljanje

Promocija kataloga 'Dalibor Martinis: Data Recovery 1969 – 2077' i tematska šetnja izložbom

Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu poziva na promociju kataloga 'Dalibor Martinis: Data Recovery 1969 – 2077' koja će se održati u subotu, 11. veljače, u 16:00 sati.
 
predstavljanje

Promocija prve fotomonografije zagrebačkih zidova Street/Art/Zagreb

Centar kulture na Peščenici - KNAP poziva na promociju prve fotomonografije zagrebačkih zidova STREET/ART/ZAGREB, koja će se održati u petak, 10. veljače 2017. u 19.30 sati.
 
predstavljanje

Miško Vrhovec u Knjižnici i čitaonici 'Fran Galović' Koprivnica predstavlja novu zbirku poezije

U srijedu, 8.2.2017. godine u 18 sati u Čitaonici tiska Knjižnice i čitaonice 'Fran Galović' Koprivnica svoju će novu zbirku poezije 'Utopljen u beskonačnosti' predstaviti Koprivničanac Miško Vrhovec.
 
predstavljanje

Dvostruko predstavljanje knjiga: Natalija Miletić - Nisam i Maja Ručević - Je suis Jednoruki

Predstavljanje romana 'Je suis Jednoruki' Maje Ručević i zbirke priča 'Nisam' Natalije Miletić, održat će se u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, u četvrtak, 9. veljače, s početkom u 19:30 sati.
 
predstavljanje

Predstavljanje knjige 'Fra Petar Knežević - Gospin pjesnik i glazbenik'

Ogranak Matice hrvatske u Sinju i Klub Sinjana Zagreb pozivaju Vas na predstavljanje knjige 'Fra Petar Knežević - Gospin pjesnik i glazbenik' autora Hane Breko Kustura, Hrvojke Mihanović Salopek i fra Mirka Marića, koje će se održati u srijedu, 8. veljače, u 18:00 sati.
 
predstavljanje

Književni susret s Marinom Vujčić

U četvrtak 16. veljače 2017. u 18.30 sati u Gradskoj knjižnici Velika Gorica, predstavit će se nagrađivana književnica Marina Vujčić.  
 
obavijest

Indija na filmu u novom broju Hrvatskog filmskog ljetopisa

Iz tiska je izašao novi broj Hrvatskog filmskog ljetopisa. Zimski broj (88) na 236 stranica otvara tematski blok o indijskom filmu. O stvaranju nacionalnog identiteta uz pomoć animacije, kolkatskoj trilogiji Satyajita Raya, hinglishu kao novijem jezično-filmskom iskazu tamošnje kinematografije te o produkcijskim izazovima s kojima se susreće pišu Pooja Pottenkulam, Rwita Dutta, Premendra Mazumder, Rada Šešić i gostujuća urednica Etami Borjan.
 
natječaj

Gradska knjižnica Poreč raspisuje natječaj za pjesme na čakavštini

Gradska knjižnica Poreč raspisuje natječaj za pjesme na čakavštini, s rokom prijave do 6. ožujka 2017.
 
predstavljanje

Jerko Bakotin u Knjižnici S. S. Kranjčevića

Knjižnica S. S. Kranjčevića poziva na predstavljanje putopisne knjige 'Bratstva i ubojstva, gajđin' i razgovor s autorom, koji će se održati u utorak, 7. veljače, u 18:30 sati.
 
predavanje, tribina

U Klinici za tumore gostuje Snježana Babić Višnjić

Društvo hrvatskih književnika i Klinika za tumore organiziraju Tribinu u gostima, u srijedu, 8. veljače, u 11:00 sati. S malim pacijentima u Klinici za tumore susrest će se književnica Snježana Babić Višnjić.  Voditelj Tribine u gostima DHK  je Hrvoje Kovačević.
 
obavijest

'Svi za knjigu, knjiga za svakoga!' u Booksi

U četvrtak, 9.2. od 16.00 do 21.30 sati u klubu Booksa ponovno će se održati vrlo popularna i uvijek odlično posjećena akcija 'Svi za knjigu, knjiga za svakoga!'.
 
predstavljanje

Kulturni četvrtak u Sesvetama predstavlja Zvonka Zečevića

Tribina Kulturni četvrtak u Sesvetama poziva vas na Bliske susrete pjesničke vrste na kojima će se predstaviti prva pjesnička zbirka dramskog umjetnika i pedagoga Zvonka Zečevića 'Šapat ženi' koja će se održati u četvrtak, 9. veljače, u 18:30 sati, u čitaonici Knjižnice Sesvete.
 
predstavljanje

Zagrebačka promocija priručnika za kreativno pisanje 'Autopsija teksta'

Centar za kreativno pisanje CeKaPe vas poziva na promociju priručnika za kreativno pisanje 'Autopsija teksta' Nebojše Lujanovića, znanstvenika, predavača i jednog od najboljih suvremenih prozaika mlađe generacije, koja će se održati u petak, 10. veljače, u Botaničar baru, s početkom u 19:00 sati.
 
izložba

Otvorenje izložbe 'Sonetni vijenac Franca Prešerna kroz ilustracije Mihe Maleša'

Gradska knjižnica i čitaonica Pula poziva na otvorenje izložbe 'Sonetni vijenac Franca Prešerna kroz ilustracije Mihe Maleša' u četvrtak, 9. veljače 2017. u 18 sati, u Središnjoj knjižnici.
 
obavijest

Preminuo je Predrag Matvejević

Hrvatski P.E.N.centar obavještava članove, kolege i prijatelje da nas je jučer, 2. veljače 2017., napustio uvaženi član, književnik i profesor, nekadašnji predsjednik Hrvatskoga P.E.N. centra i potpredsjednik Međunarodnoga P.E.N.-a, gospodin Predrag Matvejević.
 
predavanje, tribina

Tribina s Michaelom Kumpfmüllerom - Što je pisac htio reći?

Hena com i Goethe-Institut pozivaju na književnu tribinu Što je pisac htio reći?, koja će se održati u utorak, 7. veljače, u Vinyl bar&bar, s početkom u 19:00 sati. S njemačkim književnikom Michaelom Kumpfmüllerom, razgovarat će Tanja Tolić, književna kritičarka i Nermina Husković, urednica.
 
predstavljanje

Predstavljanje knjige pjesama Zrinka Šimunića 'Dijete zapada'

Društvo hrvatskih književnika poziva na predstavljanje knjige pjesama Zrinka Šimunića 'Dijete zapada' koje će se održati u srijedu, 8. veljače, u 18:00 sati.
 
predstavljanje

Predstavljanje knjige 'Nostalgija: Kratka povijest zaborava' Zlatka Kramarića

Meandar Media poziva na predstavljanje knjige 'Nostalgija:Kratka povijest zaborava' Zlatka Kramarića, koje će se održati u utorak, 7. veljače, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, s početkom u 12:00 sati.
 
natječaj

Natječaj 36. Recitala 'Dragutin Domjanić'

Pučko otvoreno učilište Sv. Ivan Zelina poziva Vas da svojim stihovima obogatite 36. Recital suvremenog kajkavskog pjesništva "Dragutin Domjanić" - Sv. Ivan Zelina. Natječaj je otvoren do 15. ožujka 2017.
 
predstavljanje

Miško Vrhovec u Knjižnici i čitaonici 'Fran Galović' Koprivnica predstavlja novu zbirku poezije

U srijedu, 8.2.2017. godine u 18 sati u Čitaonici tiska Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica svoju će novu zbirku poezije 'Utopljen u beskonačnosti' predstaviti Koprivničanac Miško Vrhovec. Uz autora, o knjizi će govoriti pjesnici Milan Frčko i Ivan Picer, slikar Ivan Andrašić, autor ilustracija u knjizi, a predstavljanje će zvucima saksofona popratiti Mladen Rušak.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>


http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu