info - multimedija


izložba

Nadija Mustapić u Galeriji Prozori

Večeras, 13. studenoga u 19 sati održat će se razgovor: 'Distopije:Jesu li 2 i 2 četiri ili pet ?', o distopijskim romanima Dostojevskog, Orwella, Zamjatina, Huxleya i drugim. Sudjeluju Andrea Zlatar i Nadija Mustapić. U 20 sati uslijedit će otvorenje izložbe.  
 
izložba

'Remix', multimedijalna izložba

U galeriji Pikto u srijedu 15.11.2017. u 19 sati, otvara se multimedijalna izložba Remix koja se između ostalog bavi pitanjima autorskog prava i kreativnih sloboda. Autori izložbe su umjetnici Anja Maleć i Slobodan Tomić.   
 
izložba

'Shakespeare među nama', izložba u GMK

U Galeriji Miroslav Kraljević u Zagrebu 14. studenoga 2017. u 20 sati otvara se izložba Shakespeare među nama kustosice Branke Stipančić.
 
izložba

Zvučne geometrije, br. 3: Optika, električni valovi i frekvencije

Posljednja izložba pod nazivom „Optika, električni valovi i frekvencije“ u sklopu projekta „Zvučne geometrije – od analognih do digitalnih glazbenih instrumenata“, tematizira stvaranje zvuka kroz prizmu optike i starinskih projektora, hakiranog kalkulatora, kao i recentne DIY elektronike. Izložba se otvara 4. studenoga u Galeriji Miroslav Kraljević u Zagrebu i moći će se razgledati do 7. studenoga 2017. Izlažu: Urs Gaudenz, Marc Dusseiller (Švicarska), Hrvoje Spudić, Deborah Hustić i Zvonimir Domazet.
 
predstavljanje

Video festival ArtMetamedia u Berlinu

Treći po redu Video Festival ArtMetamedia predstavlja se nakon Zagreba u berlinskoj galeriji Projektraum LS43.  
 
natječaj

Poziv za izlaganje u Muzeju grada Trogira (od ožujka 2018. do ožujka 2019.)

Muzej grada Trogira poziva zainteresirane da se prijave na Poziv za izlaganje u izložbenim prostorima Muzeja grada Trogira u razdoblju od ožujka 2018. do ožujka 2019. godine. Rok za prijavu je 31. siječnja 2017.
 
izložba

Post pismenost, multimedijalna izložba

U četvrtak, 26. listopada 2017., u prostorima Ilirskog sjemeništa, točnije nove Galerije AZ u Omišu, otvorit će se multimedijalna izložba pod nazivom 'Post pismenost' koju organizira Centar za kulturu Omiš.
 
izložba

'Otvoreni krug', izložba Sandre Sterle

Hrvatska udruga likovnih umjetnika Split poziva na otvorenje izložbe Sandre Sterle pod nazivom 'Otvoreni krug', koje će se održati u Salonu Galić, u srijedu, 25. listopada u 20 sati. Izložba će se moći razgledati do 7. studenog 2017. 
 
izložba

HDD: Dizajn videoigara jedan od najkreativnijih

Hrvatsko dizajnersko društvo (HDD) otvara u srijedu, 18. listopada novu izložbu u svojoj zagrebačkoj galeriji koja pokazuje kako je dizajn videoigara danas jedno od najkreativnijih područja dizajna interakcija, a što se u ovdašnjoj sredini često zanemaruje. 
 
izložba

Otvorena multimedijalna izložba 'Mare corto' u Rijeci

Multimedijalna izložba 'Mare corto', nastala kao rezultat dvogodišnjeg putovanja obalama Jadranskog mora  i istraivanja njegovih obilježja fotografa Ignacija Marije Coccie i novinara Mattea Tacconija, otvorena je u ponedjeljak u riječkoj galeriji Kortil u sklopu manifestacije Dani talijanske kulture u Rijeci.  
 
predstavljanje

Gildo Bavčević: 'Balans bijele'

Predstavljanje rada Gilde Bavčevića 'Balans bijele' bit će upriličeno u subotu 14. listopada 2017. od 20 sati, u AK galeriji (Kampus) u Koprivnici. 
 
predstavljanje

Premijerna izvedba projekta 'Konzum'/'Consume' Kevina Doyla

Premijerna izvedba projekta Konzum/Consume, američkog multimedijalnog umjetnika, pisca i redatelja Kevina Doyla održat će se večeras, 6. listopada u 20 sati u Centru KNAP, kao dio programa Festivala prvih. 
 
izložba

Izložba 'Granično' u Galeriji umjetnina

Izložba pod nazivom Granično / Edgy otvara se večeras u 20 sati, u splitskoj Galeriji umjetnina.
 
festival

/'fu:bar/ glitch art festival 2017. - Kultura dijeljenja

Sedmodnevni festival počinje 7. listopada, otvaranjem skupne izložbe djela više od osamdeset autor(ic)a u galeriji Siva, uz živu izvedbu audio umjetnika Trevora Browna [AU]. 
 
festival

Artmetamedia 0.17

Treći po redu Video festival ArtMetamedia predstavlja novi pregled suvremene video umjetnosti. Festival će se održati u zagrebačkom SC-u, 28. ovoga mjeseca.
 
izložba

Međunarodna izložba 'Sketching Connections'

U petak, 15. rujna 2017. u galeriji Laval Nugent, Vodnikova 4 u Zagrebu, održat će se otvorenje međunarodne izložbe 'Sketching Connections'. Na izložbi će biti izložena dvadeset i tri rada nastala u sklopu kreativnog projekta 'Sketchbook Station'.  
 
izložba

Izložba 'Privremeni susreti' u Galeriji Galženica

U petak, 15. rujna 2017. od 20 do 22 sata u Galeriji Galženica održat će se otvorenje skupne izložbe pod nazivom 'Privremeni susreti'. 
 
natječaj

Rencontres Internationales 2017. - poziv

Rencontres Internationales održava se u Parizu u prosincu 2017. Prijave za sudjelovanje u programima za film, video i multimediju primaju se do kraja ovoga tjedna. 
 
izložba

Izložba 'Croatia je Hrvatska' u tunelu Grič

Od 16. rujna 2017. u zagrebačkom tunelu Grič održava se multimedijska interaktivna izložba pod nazivom 'Croatia je Hrvatska' koja će trajati do 1. studenoga. Ulaz na izložbu je besplatan.  
 
izložba

Izložba 'O(b)risi prostora' u ARL

Otvorenje izložbe O(b)risi prostora četvorice osječkih likovnih umjetnika - Marija Čaušića, Roberta Fišera, Vladimira Freliha i Domagoja Sušca - održat će se u utorak, 5. rujna u 20 sati u Art radionicu Lazareti.  
 
izložba

Izložba 'Nova Atlantida zvuka'

Izložba 'Nova Atlantida zvuka' otvara se u ponedjeljak, 4. rujna s početkom u 20:30 sati u Galeriji Miroslav Kraljević. Izlažu: Ivan Marušić Klif, Igor Brkić, Damir Prizmić, Deborah Hustić i Marko Jovanović.
 
izložba

Ben Cain: This way comes

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Dubrovnik poziva na događaj This way comes Ben Caina, večeras u 21 sat u dubrovačkoj Galeriji Flora, Šetalište kralja Zvonimira 32.  
 
najave

Refleksija - multimedijalno događanje

Alternativna Scena Grožnjan (ASG) najavljuje multimedijalno događanje pod nazivom Refleksija koje će se održati u Grožnjanu 25. kolovoza u 18 sati (Gradska loža, Studio Togy).  
 
izložba

Izložba Darka Škrobonje u Splitu

Izložba 'Sade sati' umjetnika Darka Škrobonje otvara se u ponedjeljak, 28. kolovoza u 21 sat, u splitskom Salonu Galić, a može se razgledati do 10. rujna 2017.
 
natječaj

Prijave za Bauhaus Residence 2018.

Pozivaju se zainteresirani umjetnici da se prijave za rezidencijalni program koji će se održavati u 2018. u zgradi Bauhausa, Haus Schlemmer u Dessauu, Njemačka. Rok za prijavu je 6. rujna 2017.
 
izložba

Izložba Luke Jakića i Luke Matulića u Galeriji Praktika

Koalicija udruga mladih poziva na multimedijalnu izložbu Inkubacija, autora Luke Jakića i Luke Matulića. Otvorenje izložbe u sklopu Međunarodnog dana mladih 2017. održat će se u četvrtak, 10. kolovoza 2017. u galeriji Praktika (klub Kocka), u 21 sat.
 
izložba

Izložba Nives Luneschnig 'Up&Down'

Up&Down naziv je izložbe multimedijalne umjetnice Nives Luneschnig koja se otvara u galeriji Baćin dvor u Vrbniku u subotu, 5. kolovoza 2017. u 21 sat. 
 
izložba

Sve 4 u zrak - izložba u Studiju Golo Brdo

U Studiju Golo Brdo, Rovinjsko Selo, u subotu 5. kolovoza u 20.30 sati, otvara se izložba pod nazivom Sve 4 u zrak koja će predstaviti video-instalaciju Vladimira Freliha & Ane Petrović.
 
predstavljanje

HUIU Provocative – g. projekt

U subotu, 29. srpnja 2017. godine u 21 sat, u galeriji Hrvatskog udruženja interdisciplinarnih umjetnika - HUIU u Puli bit će predstavljeni rezultati jednotjednog projekta HUIU Provocative.
 
izložba

Godišnja izložba članova HDLU-a

U četvrtak, 3. kolovoza 2017. u 20 sati, u Galeriji Prsten Doma hrvatskih likovnih umjetnika otvorit će se grupna izložba pod nazivom Godišnja izložba članova HDLU. Radovi će se moći pogledati do 3. rujna o.g. 
 
najave

Razgovor s umjetnikom: Anto Lloveras

Razgovor sa španjolskim umjetnikom Antom Lloverasom održat će se u novigradskoj Galeriji Rigo u petak, 28. srpnja, s početkom u 21 sat.  
 
izložba

Izložba Matije Debeljuha u Apoteci

Otvorenje izložbe Matije Debeljuha pod nazivom Studija za gubilište održat će se u petak, 28. srpnja u 20.30 sati, u Apoteci - prostoru za suvremenu umjetnost u Vodnjanu. 
 
izložba

'Nothing to All - All to Nothing' - izložba Ane Petrović

U Galeriji sv. Toma, Zavičajnog muzeja grada Rovinja, u utorak 25. srpnja 2017. u 21:30 sati, otvara se samostalna izložba umjetnice Ane Petrović. Izložba pod nazivom 'Nothing to All - All to Nothing' predstavlja site-specific konceptualne video radove, a moći će se pogledati do 18. kolovoza.. 
 
izložba

Zlatko Kopljar: Prazno / Empty

Izložba Zlatka Kopljara pod nazivom Prazno/ Empty otvara se u Muzeju suvremene umjetnosti Istre u Puli, u petak, 21. srpnja 2017. u 20,30 sati.
 
izložba

Mreža / multimedijalna trilogija

Zajednička izložba umjetnika Roberta Maloića, Mirne Kutleše i Emilije Duparove pod nazivom 'MREŽA / multimedijalna trilogija' otvara se u ponedjeljak, 10. srpnja u 20 sati u splitskom Salonu Galić, a radovi se mogu pogledati do 23. srpnja 2017. 
 
predstavljanje

Ovogodišnji program SEA Silba Environment Art posvećen zvuku

Ljetno, osmo po redu izdanje programa SEA Silba Environment Art održava se na Silbi od 6. lipnja do 30. rujna 2017., a donosi rezidencijalne boravke, umjetničke kolonije, izložbe, radionice, impro koncerte, glazbene performanse, instalacije i akcije, ove godine objedinjene pod temom ZVUKA. 
 
predstavljanje

Debora Trusgnach: Deset godina u Gradskoj radionici

U nedjelju, 25. lipnja 2017. u 19 sati, u programu "Vrtni đir" Gradske radionice iz Pule predstavit će se Debora Trusgnach iz Italije koja će prezentirati svoje desetgodišnje iskustvo boravka i rada u Gradskoj radionici, koje se osim u području slikarstva prostire na medij dokumentarnih video radova te lutkarstva.
 
izložba

Grad na drugi pogled u Splitu

U utorak, 20. lipnja u 20 sati, u splitskoj Galeriji umjetnina otvara se izložba Grad na drugi pogled Split. Izložba će se moći pogledati do 2. srpnja 2017.
 
predstavljanje

Predstavljanje radova Gorana Škofića u Dubrovniku

Za vrijeme rezidencijalnog boravka u Dubrovniku umjetnik Goran Škofić prikazivat će svoje videoradove. Pozivaju se svi zainteresirani da dođu na večernje projekcije koje će se održavati od 19. do 23. lipnja 2017., od 21 do 23 sata, u galeriji Flora uz druženje i razgovor s umjetnikom.
 
predstava

Projekt i plesna predstava 'Svjetlo i Voda'

Centar za plesnu i izvedbenu umjetnost 'Free Dance' najavljuje novi projekt 'Svjetlo i Voda', suvremenu multimedijalnu plesnu predstavu inspiriranu Nikolom Teslom... 
 
izložba

Iransko-nizozemska umjetnica Sara Rajaei gostuje u Splitu

Međunarodna izložba ''From an unknown destination to the rest of the world... '' iransko-nizozemske video-umjetnice Sare Rajaei otvara se u utorak 13. lipnja u 20 sati u zapadnoj dvorani Dioklecijanovih podruma u Splitu, a može se besplatno razgledati do 30. lipnja 2017.. 
 
natječaj

Natječaji Multimedijalnog kulturnog centra Split

Multimedijalni kulturni centar Split raspisuje natječaj za redovni izložbeni program u 2018. godini u produkciji MKC Split, natječaj za izlaganje zvučnog rada u sklopu ciklusa izložbi Zvuk-objekt 2018, i natječaj programa u organizaciji i produkciji drugih kulturno umjetničkih organizacija za korištenje prostora MKC Split/Dom mladih.  
 
festival

Jednodnevni multimedijski festival 'Getting by'

Jednodnevni multimedijski festival 'Getting by' će se održati u petak, 26. svibnja, s početkom u 19 sati, u riječkom Omladinskom kulturnom centru Palach. Festival se sastoji od izložbe mladih umjetnika pod nazivom 'Tranzicija' i glazbenog programa s Jam Sessionom.
 
predstavljanje

Promocija projekta 'Umjetnost sukoba' u Etno kući Kornić

Predstavljanje projekta 'Umjetnost sukoba', novog multimedijalnog eksponata u Zavičajnoj etnografskoj zbirci će se održati u subotu, 20. svibnja, u 18 sati, u Etno kući u mjestu Kornić na otoku Krku.
 
festival

Varaždin ponovno postaje kreativno multimedijalna zona

Bliži se održavanje šestog festivala multimedije, MOP Špancirfest koji će, uz brojne radionice, u Varaždin dovesti i neke od najutjecajnijih digitalnih kreativaca iz regije. Festival započinje 4. svibnja, a trajat će sve do 13. svibnja u različitim prostorima varaždinske povijesne jezgre.
 
obljetnica, proslava

40. godina Centra za kulturu Novi Zagreb

Centar za kulturu Novi Zagreb i Galerija Vladimir Bužančić pozivaju na obilježavanje 40. obljetnice svoga osnivanja, koja započinje u petak, 5. svibnja, u 19:00 sati.
 
festival

Athens & Epidaurus Festival 2017

Ministarstvo kulture Grčke zajedno s Athens & Epidaurus Festival 2017 koorganizira različite kulturne događaje od 23. lipnja do 3. srpnja. Zainteresirani umjetnici i grupe, mogu se registrirati za sudjelovanje zaključno s 10. svibnja ove godine.
 
festival

Pulski Visualia Festival dobio oznaku kvalitete EFFE Label 2017-2018

Pulskom Visualia Festivalu dodijeljena je EFFE Label 2017-2018 (Europe for Festivals - Festivals for Europe), tj. oznaka kvalitete prema kojoj je on prepoznat kao festival koji promiče umjetnost, uključuje zajedništvo te doliči festivalima na internacionalnoj i globalnoj razini.
 
predstavljanje

Readymade Ilica je u pripremi!

Na konferenciji za medije održanoj u utorak 11.4.2017. u 12.00 na adresi Ilica 69 u Zagrebu, u prostoru nekadašnje tvornice zatvarača MEGA, predstavljen je Projekt Ilica i njegov prvi program – festival Readymade Ilica!
 
radionica, kolonija

Književno izvedbena radionica - Tijelo riječi

Centar Kulture na Peščenici - KNAP poziva na sudjelovanje u književno izvedbenom ciklusu besplatnih radionica - Tijelo riječi, koji će se održati od 10. do 13. travnja 2017.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>

 http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu