info - multidisciplinarna umjetnost


predstavljanje

Predstavljanje projekta net.cube

U sklopu izložbe 'free_art_-_source', u galeriji Galženica, u četvrtak, 23. ožujka, u 12 sati, održat će se predstavljanje projekta net.cube. Projekt će predstaviti kustosice Irena Borić i Renata Šparada putem razgovora o izazovima produkcije internetskih radova, tehnologiji i uvjetima u kojima djeluje suvremena umjetnička scena.
 
izložba

Že(d)ne u atelieru

Skupna izložba 19 umjetnica 'Že(d)ne u atelieru' biti će otvorena od 24. ožujka do 7. travnja, u riječkoj Galeriji Juraj Klović.
 
natječaj

4. hrvatski međunarodni triennale autoportreta - poziv

Pučko otvoreno učilište Samobor / Galerija Prica  poziva na sudjelovanje na 4. hrvatskom međunarodnom triennaleu autoportreta 'Pojam o sebi'. Prijave se primaju do 18. lipnja.  
 
izložba

16 godina djelovanja Galerije Contra

Zagrebačka Galerija Contra otvara izložbenu sezonu velikom grupnom izložbom domaćih i inozemnih autora, kojom ujedno obilježava 16 godina kontinuiranog galerijskog djelovanja. Izložba se otvara u četvrtak, 23. ožujka, u 19 sati, a može se razgledati do 23. travnja.
 
natječaj

Dan botaničke ilustracije i umjetnosti - natječaji

U organizaciji bashART i udruge UPAK te u suradnji sa Botaničkim Vrtom PMF-a u Zagrebu, 27. svibnja, održava se Dan botaničke ilustracije i umjetnosti. Otvoren je natječaj za izložbu i likovnu koloniju.
 
projekcija

Projekcija filma Fritza Langa u sklopu izložbe Ivana Faktora

Muzej likovnih umjetnosti, u suradnji s Goethe institutom u Zagrebu, u sklopu izložbe Ivan Faktor: 'Film koji samo ja gledam' poziva na projekciju filmskog klasika M u režiji Fritza Langa iz 1931.godine, koja će se održati u četvrtak, 23. ožujka, u 18,30 sati, u muzejskom Art clubu.
 
natječaj

Natječaj #radnopravnost

Vox Feminae Platforma poziva sve zainteresirane ilustratore/ice, dizajnere/ice te ostale umjetnice i kreativce koji/e se izražavaju kroz srodne vizualne i likovne umjetnosti da se prijave na natječaj “#radnopravnost”. Natječaj je otvoren do 2. travnja.
 
izložba

Izložba Neže Knez i Tome Staniča u Galeriji Šira

Izložba Neže Knez i Tome Staniča 'DIS-komunikacija' otvara se u srijedu, 22. ožujka, u 19 sati, u Galeriji Šira. Izložba se može pogledati do 10. travnja.
 
natječaj

Natječaj za izložbu Ilustracija 'Priča bez kraja'

Pozivaju se umjetnici da se prijave za sudjelovanje na žiriranoj grupnoj izložbi 'Priča bez kraja' koja će se održati u sklopu ReArt festivala, od 2. do 3. lipnja, u Osijeku. Rok za prijavu je 20. travnja.
 
izložba

Edna Jurcan / Tata i ja - objektivizacija jednog sjećanja

Samostalna izložba Edne Jurcan pod nazivom 'Tata i ja - objektivizacija jednog sjećanja', otvara se u srijedu, 22. ožujka, u 20 sati, u Institutu za suvremenu umjetnost. Razgovor s umjetnicom održat će se isti dan, u 19 sati. Izložba ostaje otvorena do 8. travnja.
 
izložba, radionica, kolonija

Optički zvuk - izložba, koncert, radionice i panel diskusije

Nova edicija projekta međunarodne suradnje 'Ispod površina', koji se odvija u  organizaciji Udruge bivših učenika ŠPUD-a Zagreb - UBU i  Instituta za medijsku arheologiju iz Beča (IMA), bit će u Zagrebu predstavljena kroz izložbu 'Optički zvuk' u Salonu Izidor Kršnjavi, od 21. do 31. ožujka
 
izložba

Lia Perjovschi / Timeline and Mind Maps

Kulturna ustanova galerija Kula poziva na otvaranje izložbe Lie Perjovschi 'Timeline and Mind Maps 1997-today', u četvrtak, 23. ožujka, u 19 sati, u splitskoj Galeriji Kula. Izložba ostaje otvorena do 23. travnja.
 
izložba

Izložba Gordane Bakić u Galeriji SC

Otvorenje izložbe 'Obnavljanje' Gordane Bakić otvara se u petak, 24. ožujka, u 20 sati. Izložba se može pogledati do 12. travnja.
 
izložba

'(ne)vidljivi tragovi jedne povijesti' u Galeriji Praktika

Danas, 20. ožujka, u 20 sati, u Galeriji Praktika splitskog Doma mladih, otvara se skupna izložba '(ne)vidljivi tragovi jedne povijesti' u produkciji kolektiva queerANarchive. Izložba se može razgledati do 24. ožujka.
 
izložba

Izložba P(r)osvećenje proljeću Damira Stojnića

U osječkoj Galeriji Kazamat, u utorak, 21. ožujka, u 20 sati, otvara se izložba Damira Stojnića 'P(r)osvećenje proljeću'. Prije otvorenja, u 19 sati, održat će se razgovor s umjetnikom u kojem sudjeluju Damir Stojnić, Igor Loinjak, Miran Blažek i Ivan Roth. Izložba ostaje otvorena do 5. travnja.
 
predavanje, tribina

Predavanje 'Vodena bića' i izložba Ivana Andrašića

Predavanje 'Vodena bića' i izložba slika Ivana Andrašića održat će se u sklopu projekta Drava Art Biennale 2017., u srijedu, 22. ožujka, od 18 sati, u Galeriji Koprivnica.
 
izložba

Jelena Bando / Drugi - pravi prostor

U utorak, 21. ožujka, u 19 sati, u palači Fritzi u Malom Lošinju, otvara se izložba 'Drugi - pravi prostor', slikarice i ilustratorice Jelene Bando. Izložba je otvorena  do 22. travnja.
 
izložba

Zvuk kemijskih vrtova u Galeriji Močvara

Danas, 20. ožujka, s početkom u 20 sati, u Galeriji Močvara, otvara se izložba Robertine Šebjanič, Aleša Hieng Zergona i Ide Hiršenfelder 'Time Displacement / Chemobrionic Garden'. Riječ je o interaktivnoj generativnoj (kemijskoj) zvučnoj instalaciji, koja se može razgledati do 22. ožujka.
 
izložba

Ivana Rod: Između redaka

Danas, 20. ožujka, u 19 sati, u Galeriji ULUPUH, otvara se izložba umjetničkih knjiga i kolaža Ivane Rod 'Između redaka'. Izložba se može razgledati do 31. ožujka.
 
izložba

Rimantas Plunge, David Škerlj i Josip Zanki u Greti

Otvorenje zajedničke izložbe Rimantasa Plungea, Davida Škerlja i Josipa Zankija 'Zemlja Ulro' u otvara se danas, 20. ožujka u 20 sati, u Galeriji Greta. Izložba se može pogledati do 25. ožujka.
 
predstavljanje

Promocija publikacije projekta Amele Frankl: Što nosim

U Muzeju suvremene umjetnosti, u prostoru Zbirke u pokretu, u subotu, 18. ožujka, u 19 sati, održat će se promocija publikacije projekta Amele Frankl: Što nosim.
 
predstavljanje, radionica, kolonija

Net art - prezentacija i radionica

U subotu, 18. ožujka, od 13 do 16 sati, u sklopu izložbe 'free_art_-_source' u Galeriji Galženica, održava se net art prezentacija i radionica koju vodi umjetnica Maja Kalogera.
 
najave

Boško Bošković: Residency Unlimited

U ponedjeljak, 20. ožujka, u 19 sati, u Institutu za suvremenu umjetnost u Zagrebu, gostuje Boško Bošković, programski direktor Residency Unlimited.
 
izložba

'Hommage a Miljenko Stančić' u Umjetničkom paviljonu

Monografska izložba 'Hommage a Miljenko Stančić', koja će  s više od osamdeset radova u Zagrebu i Varaždinu predstaviti njegov cjeloviti opus, povezat će dvije obljetnice i dva grada vezana uz tog istaknutog hrvatskog slikara. Izložba se postavlja u povodu 90. godišnjice rođenja i 40. godišnjice smrti, a otvara se u subotu, 18. ožujka, u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu.
 
izložba

Petra Kriletić / Megastruktura #1728

Otvorenje izložbe Petre Kriletić 'Megastruktura #1728', otvara se u petak,17. ožujka, u 19 sati, u Galeriji Događanja. Izložba ostaje otvorena do 14. travnja.
 
izložba

Miran Blažek / Ratio

U Galeriji Vladimir Bužančić, danas, 16. ožujka, u 20 sati, otvara se izložba Mirana Blažeka nazvana 'Ratio'. Izložba se može pogledati do 12. travnja.
 
izložba

Ivana Ožetski / Babel, we are not mad with you

Izložba Ivane Ožetski pod nazivom 'Babel, we are not mad with you', otvara se u Galerijskom centru Varaždin, u četvrtak, 16. ožujka, s početkom u 19 sati.
 
izložba

Ana Kovačić u Galeriji AŽ

U Galeriji AŽ, u petak, 17. ožujka, u 19 sati, otvara se izložba 'Okupljanja' Ane Kovačić. Izložba ostaje otvorena do 5. travnja.
 
izložba

Momčilo Golub u Galeriji Forum

U petak, 17. ožujka, u 20 sati, u Galeriji Forum, otvara se izložba Momčila Goluba pod nazivom 'Instrumenti'. Izložba ostaje otvorena do 6. travnja.
 
izložba

Louise Drulhe / Kritički atlas interneta

Izložba mlade francuske umjetnice Louise Drulhe pod nazivom 'Kritički atlas interneta', otvara se u riječkoj Galeriji Filodrammatica u četvrtak, 16. ožujka, u 20 sati. Izložba ostaje otvorena do 7. travnja.
 
predstavljanje

Predstavljanje monografije Ljubomira Perčinlića

Predstavljanje monografije Ljubomir Perčinlić 'Ulazak u prostor svjetlosnog isijavanja', održat će se u srijedu, 15. ožujka, u 12 sati, u Muzeju Mimara.
 
izložba, obavijest

Prodajna izložba hrvatskih umjetnika za sisačku bolnicu

Radovi suvremenih hrvatskih umjetnika poput Vatroslava Kuliša, Ivice Šiška, Bane Milenkovića, Petra Barišića, Željka Lapuha, Tihomira Lončara, Marije Ujević Galetović, Marka Tadića, Ivana Antolčića i brojnih drugih bit će izloženi u srijedu, 15. ožujka, u Sisku na prodajnoj izložbi za kupnju uređaja za magnetsku rezonancu za sisačku bolnicu.
 
izložba

Mladen Bašić Bibi / Tintarnica života

Izložba karikatura Mladena Bašića Bibija pod nazivom 'Tintarnica života' otvara se danas, 14. ožujka, s početkom u 20 sati, u Maloj dvorani Galerije Prica u Samoboru. Izložba se može razgledati do 2. travnja.
 
obavijest

Umjetnici oslikali prostore KBC-a Zagreb

S ciljem smanjivanja negativnog doživljaja bolnica i integriranja umjetnosti u svakodnevni život, šestero umjetnika oslikalo je nekoliko prostora Kliničkog bolničkog centra Zagreb, u okviru projekta 'Estetizacija i rehumanizacija javnog prostora: primjer umjetničke intervencije u bolničkom okružju'.
 
izložba

Počeci Gajnica: planiranje i izgradnja stambenog naselja tvornice Jedinstvo do sredine 1950-ih godina

Izložba 'Počeci Gajnica: planiranje i izgradnja stambenog naselja tvornice Jedinstvo do sredine 1950-ih godina', plod suradnje Muzeja Grada Zagreba i Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad, otvara danas, 13. ožujka, u 19 sati, u Galeriji 'Idealni grad'. 
 
izložba

Izložbeni četvrtak u HDLU-u

U četvrtak, 16. ožujka, u 19 sati, u Galeriji Prsten, otvaraju se samostalne izložbe troje mladih autora - Radovana Kunića, Ive Habus i Igora Taritaša. Istovremeno, u Galeriji PM, otvorit će se samostalna izložba Maje Rožman, koja je likovni dio njezinog doktorskog rada.
 
izložba

Damir Žižić i Kristian Kožul u Galeriji MKC-a

Izložba 'The Recurring Landscapes / Opetovani krajolici' Damira Žižića i Kristiana Kožula može se pogledati od 16. ožujka do 6. travnja,  u Galeriji MKC Split. Izložba se otvara u četvrtak, 16. ožujka, s početkom u u 20 sati.
 
izložba

Rad, tekst, kontekst (oblici kolaborativnih praksi)

Umjetnička akademija u Splitu i Filozofski fakultet u Splitu pozivaju u utorak, 14. ožujka, u 20 sati, u Staru gradsku vijećnicu, na otvorenje izložbe 'Rad, tekst, kontekst (oblici kolaborativnih praksi)', studenata Odsjeka za slikarstvo i Odsjeka za kiparstvo UMAS-a, čije su tekstualne obrade i analizu diskurzivnog prostora donijeli studenti Odsjeka za povijest umjetnosti FFST-a.
 
izložba

Izložba Zorana Pavelića u Budimpešti

Do 31. ožujka, u Galeriji Magyar Műhely, otvorena je izložba Zorana pavečlića pod nazivom 'Kadriranje'.
 
izložba

Miljenko Horvat u Foto galeriji Lang

U nedjelju, 12. ožujka, u 12 sati, u Foto galeriji Lang, otvara se izložba fotografija Miljanka Horvata 'Fotografije (iz kolekcije Marinko Sudac). Izložba ostaje otvorena do 16. travnja.
 
izložba

'Futurama Redux' u Tehničkom muzeju

U Tehničkom muzeju, u subotu, 11. ožujka, u 12 sati, otvara se izložba Futurama Redux - Urbana mobilnost nakon automobila i fosilnih goriva. Izložba se organizira povodom 150 godina od dolaska prvog bicikla u Zagreb.
 
izložba

Bojan Šumonja u Galeriji Greta

Izložba Bojana Šumonje pod nazivom 'Prevara' otvara se u ponedjeljak, 13. ožujka, u 20 sati, u zagrebačkoj Galeriji Greta. Izložba se može pogledati do 18. ožujka.
 
natječaj

Splitgraphic - bijenale grafike: natječaj

Otvoren je natječaj za prijavu na osmi Splitgraphic međunarodni bijenale grafike. Osmi Splitgraphic održavat će se u Splitu, od listopada do prosinca 2017. godine. Rok za prijavu je 1. svibnja.
 
natječaj

Hexediting radionica u Galeriji Galženica

U Galeriji Galženica, u sklopu izložbe 'free_art_-_source', u subotu, 11. ožujka, od 13 do 16 sati, održava se radionica uređivanja digitalnih datoteka na razini heksadecimalnog koda, s ciljem upoznavanja strukture digitalnih formata. Voditelj radionice je Vedran Gligo.
 
natječaj

Festival Cest is d' Best - likovni natječaji

Organizacija Međunarodnog uličnog festivala Cest is d Besta objavila je tri likovna natječaja.
 
izložba

'Istra Istria Memento' u Hrvatskom muzeju turizma

U petak, 10. ožujka, s početkom u 19 sati, u opatijskog vili Angiolini Hrvatskoga muzeja turizma, bit će otvorena izložba 'Istra Istria Memento' - izbor iz fundusa Zbirke starih razglednica Povijesnog i pomorskog muzeja Istre. Izložba ostaje otvorena do 7. svibnja.
 
izložba

Robert Fišer / Binarni prostori

U Esseker centru u Osijeku, u subotu, 11. ožujka, s početkom u 20 sati, otvara se izložba 'Binarni prostori' Roberta Fišera.
 
izložba

Izložba Gordane Zagorec u Zaprešiću

Izložba Gordane Zagorec 'Natura' otvara se u petak, 10. ožujka, u 19 sati, u Galeriji Razvid u Zaprešiću. Izložba ostaje otvorena do 4. travnja.
 
izložba

Tvoja zemlja ne postoji

Danas, 8. ožujka, u 19 sati, u Malom salonu u Rijeci, otvara se skupna izložba 'Tvoja zemlja ne postoji', koja ostaje otvorena do 26. ožujka.
 
izložba

Tea Ivković u Galeriji SC

U sklopu programa 'Oni dolaze', u Galeriji SC, u četvrtak, 9. ožujka, s početkom u 20 sati,  otvara se izložba Tee Ivković pod nazivom 'Arhiv praznog'. Izložba  ostaje otvorena do 18. ožujka.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>


http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu