info - multidisciplinarna umjetnost


izložba

Zbirka Roglić u Umjetničkom paviljonu

U sklopu ciklusa 'Privatne kolekcije u javnoj instituciji', od 25. siječnja do 5. ožujka, u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu može se razgledati Zbirka Roglić. Riječ je o kolekciji koja broji više od osamsto umjetnina moderne i suvremene umjetnosti.
 
izložba

Izložba 'Jedan dobar dan' Andrewa M. Mezvinskog

Festival tolerancije - Jff Zagreb u partnerstvu s Austrijskim kulturnim forumom  i SC-om, predstavit će mladog američkog umjetnika Andrewa M. Mezvinskog izložbom kojom će obilježiti Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta, u petak, 27. siječnja. Izložba pod nazivom 'Jedan dobar dan' otvara se u Francuskom paviljonu SC-a.
 
izložba

SintArt 07: Marko Tadić

U ciklusu povremenih izložbi SintArt, u prostorima Zbirke Richter, u petak, 27. siječnja, u 21,30 sati, Marko Tadić predstavlja site-specific instalaciju 'Man standing in a Museum looking at something'.
 
predavanje, tribina

Predavanje Milana Pelca u DPUH-u

Predavanje Milana Pelca 'Ljubo Karaman: povijest umjetnosti u kolijevci prostora i škarama vremena', održava se u srijedu, 25. siječnja, s početkom u 18,30 sati, u Društvu povjesničara umjetnosti.
 
izložba

Marina Bauer / Mjesto

U četvrtak, 26. siječnja, s početkom u 19 sati, u Galeriji Događanja, otvara se izložba Marine Bauer pod nazivom 'Mjesto', koja ostaje otvorena do 15. veljače.
 
izložba

'Kolektivni snovi' Martine Grlić

U zagrebačkoj Galeriji Kranjčar, u četrvtak, 26. siječnja, u 19 sati, otvara se izložba 'Kolektivni snovi' zagrebačke slikarice Martine Grlić. Izložba ostaje otvorena do 8. veljače.
 
izložba

Vanda Kreutz u Galeriji SC

U sklopu projekta 'Oni dolaze', izložba pod nazivom 'Nevidljivo' autorice Vande Kreutz otvara se u srijedu, 25. siječnja, s početkom u 20 sati, u Galeriji SC. Izložba ostaje otvorena do 4. veljače.
 
izložba

Dimitrije Popović: Retrospektiva 1966. – 2016.

U srijedu, 25. siječnja, u 19 sati, u Galeriji Klovićevi dvori, otvara se izložba Dimitrija Popovića 'Retrospektiva 1966.- 2016: Misterij metamorfoza.' Izložba ostaje otvorena do 19. ožujka. 
 
izložba

Ivan Listeš u Galeriji Zvonimir

Otvorenje samostalne izložbe 'Hoću ljeto' splitskog akademskog umjetnika Ivana Listeša održava se u srijedu 25. siječnja, u 19 sati, u zagrebačkoj Galeriji Zvonimir. Izložba ostaje otvorena do 15. veljače.
 
obavijest

Međunarodna proslava suvremene skulpture START ’17

Međunarodna proslava suvremene skulpture START ’17 koju organizira europska mreža Sculpture Network, a koja se ove godine događa istovremeno na 70 lokacija u Europi i šire, u Hrvatskoj će se održat u nedjelju, 29. siječnja, u 11 sati, u Galeriji Događanja Centra kulture na Peščenici.
 
izložba

Jovana Popić / Što želiš zaboraviti?

U srijedu, 25. siječnja, s početkom u 19 sati, u zagrebačkoj Galeriji Bačva, otvara se izložba umjetnice s berlinskom adresom Jovane Popić pod nazivom 'Što želiš zaboraviti?'. Izložbu će otvoriti dr.sc Hrvoje Klasić, docent odsjeka za povijest na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a ostaje otvorena do 5. veljače.
 
najave

Izvedba izložbe: ART-ACT-BOX

Projekt 'Izvedba izložbe: ART-ACT-BOX' u organizaciji Udruge MAPA i izvedbi Ane Kreitmeyer, održat će se u petak, 20. siječnja, u Knjižnici Jelkovec, s početkom u 18:00 sati.
 
izložba

Izložba Marijana Molnara 'O prvom i drugom'

U utorak, 24. siječnja, u 19 sati, u Gliptoteci HAZU, otvara se izložba Marijana Molnara 'O prvom i drugom'. Izložba ostaje otvorena do 19. veljače.
 
izložba

Katarina Pucko, Roberta Mikelić i Mirna Savić / Utopija

U Salonu Laval Nugent, u petak, 20. siječnja, u 19 sati, održati će se otvaranje zajedničke izložbe Katarine Pucko, Roberte Mikelić i Mirne Savić pod nazivom 'Utopija'. Izložba ostaje otvorena do 1. veljače.
 
predavanje, tribina

Dr. Ivana Bašičević Antić: Mangelosove teze o mitovima modernizma

U subotu, 21. siječnja, u 18 sati, u Muzeju suvremene umjetnosti, održava se predavanje dr. Ivane Bašičević Antić 'Mangelosove teze o mitovima modernizma na primjeru njegove slike Američka pesnikinja Gertrude Stein često je podsećala Picassa'.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Vijetnamu

Otvoren je natječaj za izlaganje na grupnoj izložbi hrvatskih umjetnika pod nazivom 'Memories II', u Heritage space galeriji u Hanoiu, te nakon toga predstavljanje i u New space art foundation galeriji u gradu Hue, u Vijetnamu. Natječaj je otvoren do 28. veljače.
 
natječaj

Mediterranea 18 / Bijenale mladih umjetnika Europe i Mediterana - natječaj

Bijenale mladih umjetnika Europe i Mediterana (BJCEM) objavljuje natječaj za izlaganje na ovogodišnjoj izložbi Mediterranea 18, koja će se u svibnju 2017. održati u Albaniji i to u dva grada, Tirani i Draču.  Rok za prijavu je 20. siječnja.
 
izložba

Pričam ti priču? Izbor iz suvremene hrvatske ilustracije

Izložba 'Pričam ti priču? Izbor iz suvremene hrvatske ilustracije' otvara se u petak, 20. siječnja, u 18 sati, u prostoru galerije Krsto Hegedušić u Petrinji. Izložba ostaje otvorena do 10. veljače.
 
izložba

Božica Dea Matasić: In - verzija

U utorak, 24. siječnja, u 19 sati, u Muzeju za umjetnost i obrt, u sklopu ciklusa Suvremeni umjetnici u stalnom postavu MUO-a, otvara se izložba Božice Dee Matasić 'In – verzija'. Izložba ostaje otvorena do 2. travnja.
 
izložba

Izložba Smiljke Pavlović u Varaždinu

U petak, 20. siječnja, u 19 sati, u Galeriji Zlati Ajngel u Varaždinu, otvara se izložba fotografija Smiljke Pavlović. Izložba ostaje otvorena do 5. veljače.
 
izložba

David Bowie na fotografijama Briana Rašića u Muzeju za umjetnost i obrt

Nešto više od godinu dana nakon smrti jednog od najvećih glazbenika današnjice Davida Bowieja, u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt 2. veljače, otvara se izložba fotografija koje je snimio Brian Rašić, glazbeni fotograf koji više od 30 godina živi i radi u Londonu.
 
izložba

Zbirka Danijel Režek u Mimari

U četvrtak, 19. siječnja, u 19 sati, u Muzeju Mimara, otvara se izložba Zbirka Danijel Režek. Izložbu će otvoriti akademik Zvonko Kusić, predsjednik HAZU - a, a ostaje otvorena do 5. veljače.
 
izložba

Transparentno bijeli objekti - Fulvio Juričić

U četvrtak, 19. siječnja, u 20 sati, u HUIU galeriji u Puli, otvara se izložba 'Transparentno bijeli objekti' Fulvija Juričića. Izložba ostaje otvorena do 10. veljače.
 
obavijest

Hrvatski paviljon na 57. Međunarodnoj izložbi vizualnih umjetnosti

Za nastup na Venecijanskom bijenalu, 57. Međunarodnoj izložbi vizualnih umjetnosti, ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek kao kustosicu izložbe imenovalo je Branku Benčić te prihvatilo njezin prijedlog da Hrvatsku na ovoj manifestaciji predstavi dvoje umjetnika: Tina Gverović i Marko Tadić.
 
predstavljanje

Pomocija knjige 'Keramika i suvremena umjetnost'

Promocije knjige 'Keramika i suvremena umjetnost' autorice Višnje Slavica Gabout, povjesničarke umjetnosti i likovne kritičarke,u izdanju ULUPUH-a, održat će se u ponedjeljak, 23. siječnja, u 12 sati, u Muzeju za umjetnost i obrt.
 
izložba

Shvatiti sebe - izložba portreta iz zbirke MMSU-a

U četvrtak, 19. siječnja, u 19 sati, u Malom salonu Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, otvara se izložba portreta iu zbirke MMSU-a 'Shvatiti sebe'. Izložba ostaje otvorena do 16. veljače.
 
izložba

Samostalna izložba Igora Lekšića u Rijeci

Od 17. do 31. siječnja, u Galeriji Juraj Klović u Rijeci, otvara se samostalna izložba Igora Lekšića.
 
izložba

Anton Franz Höger – Ravnoteža

U Domu Hrvatskog društva likovnih umjetnika, u utorak, 17. siječnja, u 19 sati, otvara se izložba njemačkog umjetnika, slikara Antona Franza Högera pod nazivom 'Ravnoteža'. Izložba ostaje otvorena do 5. veljače.
 
nagrada

Grand prix Zgrafa Nikoli Đureku i Mariji Juza

Glavna nagrada međunarodne manifestacije grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija Zgraf 12 dodijeljena je u subotu u Zagrebu dizajnerima Nikoli Đureku i Mariji Juza za rad 'Balkan', hibridni komunikacijski tiposistem koji objedinjuje latinično i ćirilično pismo, nastao kao rezultat istraživanja fenomena Balkan sprachbunda i zajedničkih svojstava južnoslavenskih jezika i pisama.
 
izložba

Otvorenje stalnog postava Zbirke Bauer

U subotu, 14. siječnja, u 12 sati, u Gradskom muzeju Vukovar, otvara se Stalni postav Zbirke Bauer, povodom 25. godišnjice obilježavanja međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i 21 godine od početka procesa mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja u ustavnopravni poredak  Republike Hrvatske. 
 
natječaj

Poziv na natječaj za rezidencijalni program u Kaunasu

Otvoren je poziv na natječaj za 4 umjetnika iz CreArt mreže za rezidencijalni program u Kaunasu, Litva u razdoblju od 27. veljače do 31. ožujka. Rok za prijavu je 3. veljače.
 
izložba

Iva Višošević u Galerijskom centru Varaždin

U subotu, 14. siječnja, u 19 sati, u Galerijskom centru Varaždin, otvara se izložba likovne umjetnice Ive Višošević 'Slom'. Izložba ostaje otvorena do 26. siječnja.
 
izložba

Igor Vujatović u Galeriji Šira

Izložba Igora Vujatovića 'Od toliko plaćča, malo se toga vraća' otvara se danas, 11. siječnja, u 19 sati, u zagrebačkoj Galeriji Šira.
 
predavanje, tribina

Večer u MLU - Slavonski biennale, danas i ovdje

U četvrtak, 12. siječnja, u 19 sati, u Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku, održava se razgovor na temu 'Slavonski biennale, danas i ovdje'.
 
izložba

Pavle Pavlović - Sigurni rizici

U petak, 13. siječnja, u 19 sati, u zagrebačkoj Galeriji Bačva, otvara se izložba Pavla Pavlovića 'Sigurni rizici'. Izložba ostaje otvorena do 22. siječnja.
 
najave

44. godina zimske likovne kolonije – ZILIK

Od 16. do 20. siječnja 2017. godine u Karlovcu će se održati  44. Zimska likovna kolonija poznatija kao ZILIK u organizaciji Centra za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor i u suradnji s brojnim hrvatskim likovnim umjetnicima.
 
natječaj

POU Matija Antun Relković - poziv na izlaganje

POU Matija Antun Relković Nova Gradiška poziva zainteresirane umjetnike ili grupe umjetnika da se prijave na Poziv za izlaganje za samostalnu izložbu u prostorima POU Matija Antun Relković, u okviru godišnjih izložbi predviđenih za 2017. godinu. Rok za prijavu je 1. ožujka.
 
izložba

'Fantomske vibracije' Nataše Ljubetić Tomić

Hrvatska udruga likovnih umjetnika Split poziva na izložbu 'Fantomske vibracije' umjetnice Nataše Ljubetić Tomić, u utorak, 10. siječnja, u 19 sati, u Salonu Galić u Splitu. Izložba se može razgledati do 24. siječnja 2017.
 
izložba

Petra Orbanić i Marija Plečko: Tebi, o nama

Izložba 'Tebi, o nama' autorica Petre Orbanić i Marije Plečko otvara se u četvrtak, 12. siječnja,u 20 sati, u Galeriji Studentskoga centra. Izložba je otvorena do 21. siječnja.
 
izložba

Re-Making / Re-Mixing History 2 & 3

Radionin projekt Re-Making / Re-Mixing History nastavlja se u Galeriji Miroslav Kraljević predstavljanjem dviju izložbi pod nazivom 'Pulsiranje sputanih' i 'Atomi, zvjezdane prašine i bitovi' Prva izložba 'Pulsiranje sputanih' otvara se danas,  5. siječnja, u 20 sati, dok se izložba 'Atomi, zvjezdane prašine i bitovi' otvara 10. siječnja u isto vrijeme.
 
obavijest

MSU obilježava stotu obljetnicu rođenja Vjenceslava Richtera

Zagrebački Muzej suvremene umjetnosti obilježit će ove godine stotu obljetnicu rođenja Vjenceslava Richtera, čije arhitektonsko i umjetničko stvaralaštvo zauzima značajno mjesto u europskoj povijesti umjetnosti.
 
natječaj

Rezidencijalni program Art Omi 2017.

Art Omi i Galerija umjetnina raspisuju natječaj za sudjelovanje hrvatskog umjetnika u Rezidencijalnom programu Art Omi 2017. Prijave se primaju do 31. siječnja.
 
natječaj

4. hrvatski triennale keramike - natječaj

Likovni art dizajn centar Ladica objavljuje natječaj za 4. hrvatski triennale keramike. Rok za prijavu je 10. lipnaj 2017.
 
izložba

Karlovački Gradski muzej: Krleža vizionar & vizuali

Izložba 'Krleža vizionar & vizuali' s panoima na kojima su napisane Krležine rečenice koje tematiziraju likovnu umjetnost otvorena je u karlovačkome Gradskom muzeju u četvrtak, 29. prosinca, na 35. godišnjicu smrti Miroslava Krleže.
 
predavanje, tribina

Predavanje Vratara Salona o Salonu de Fleurus u MSU

Vratar Salona, anonimni umjetnik koji je prije dvadesetak godina u New Yorku napravio rekonstrukciju Salona de Fleurus, koja sada obilazi svijet i upravo je postavljena u Muzeju suvremene umjetnosti (MSU), održat će u srijedu, 28. prosinca za zagrebačku publiku predavanje o tom izložbenom projektu.
 
izložba

Marija Ćurčić / Rovinj full of Art

U petak, 23. prosinca, u 18 sati, u Galeriji Centra vizualnih umjetnosti Batana u Rovinju, otvara se samostalna izložba fotografija rovinjske likovne umjetnice Marije Ćurčić pod nazivom 'Rovinj full of Art'. Izložba ostaje otvorena do 22. siječnja 2017.
 
izložba

'Refleksije vremena' u Grožnjanu

U Gradskoj galeriji Fonticus u Grožnjanu, u petak, 23. prosinca, u 19 sati, otvara se skupna izložba pod nazivom 'Refleksije vremena'.
 
izložba

Ivana Glibota Pandžić u Galeriji Pikto

U zagrebačkoj Galeriji Pikto, do 5. siječnja 2017. godine, može se razgledati izložba 'Vizure misli' Ivane Glibote Pandži.
 
izložba

Nora Vrsalović / DVOTOČKAzarez

Izložba mlade umjetnice Nore Vrsalović pod nazivom 'DVOTOČKAzarez' otvara se u četvrtak, 22. prosinca, u 20,30 sati, u kafiću 'Pod starim krovovima'.
 
izložba

Lana Stojićević: Parcela

Kao završni izložbeni projekt u 2016. godini, AK galerija u suradnji s VoxFeminae Platformom predstavlja samostalnu izložbu 'Parcela' umjetnice Lane Stojićević, u četvrtak, 22. prosinca, u 18,30 sati, u Sinagogi u Svilarskoj ulici u Koprivnici.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>


http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu