info - likovna umjetnost


natječaj

Natječaj za umjetničke knjige 'Knjige za gledanje: Knjige za čitanje' za mlade umjetnike

Akademija likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s Akademijom primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci raspisuje natječaj za umjetničke knjige pod nazivom 'Knjige za gledanje : Knjige za čitanje', za izlaganje u Galeriji Šira u Zagrebu, od 13.03.2017. do 20.03.2017.
 
izložba

Iva Višošević u Regaleriji

U Regaleriji u Zaboku, u petak, 24. ožujka, u 18 sati, otvara se izložba 'Slom' Ive Višošević.
 
natječaj

Erste banka raspisala natječaj za 13. izdanje Erste fragmenata

Erste banka je raspisala natječaj za 13. izdanje Erste fragmenata, kojim pruža potporu mladim i neafirmiranim likovnim umjetnicima do 30 godina te studentima akademija likovnih umjetnosti otkupom njihovih umjetničkih djela (skulptura, slika, grafika i instalacija). Rok prijave je 25. ožujka.
 
izložba

Spartak Dulić - Slike 2008. - 2016.

U Studiju Moderne galerije Josip Račić, u četvrtak, 23. veljače, u 19 sati, otvara se izložba Spartaka Dulića pod nazivom 'Slike 2008. - 2016.'. Izložba ostaje otvorena do 12. ožujka.
 
izložba

Otvorenje izložbe Ivana Fijolića

Galerija Greta poziva na otvorenje izložbe Uloga postamenta u derivatu popartističke skulpture spomeničkog predznaka u ponedjeljak 20. 2. 2017. u 20 sati.
 
izložba

Otvorenje izložbe: Krystian Burda 'Put za Zelazowu Wolu – studija prostora i vremena'

Spomenik koji možete doživjeti jedino putujući, krećući se. Tako bi se najprije moglo opisati djelo poljskog umjetnika Krystiana Burde koje će Muzej suvremene umjetnosti predstaviti od 21. veljače do 24. ožujka 2017.
 
izložba

Otvorenje izložbe Branka Lepena

Izložba najnovijeg ciklusa radova kipara Branka Lepena, pod nazivom Petlje otvara se u utorak 21. veljače 2017. u 19 sati u Gliptoteci HAZU, Medvedgradska 2.
 
izložba

Međunarodna izložba karikature MIKS '2+2'

 Međunarodna udruga karikaturista 'MIKS' iz Siska organizira uzvratnu Međunarodnu izložbu karikature MIKS '2+2' sa kolegama karikaturistima iz Bugarske. Otvorenje izložbe je 28. travnja 2017. godiine u Gradskoj galeriji Striegl, u 19.30 sati.
 
predavanje, tribina

Mali razgovori o izabranim baletnim temama u Muzeju za umjetnost i obrt

U povodu održavanja izložbe 'Orašar – najljepša božićna bajka' održava se ciklus predavanja u Muzeju za umjetnost i obrt. U srijedu, 15. veljače, u 19 sati, u atriju MUO-a održat će se druženje pod nazivom 'Mali razgovori o izabranim baletnim temama'.
 
predstavljanje

U središtu Milana otkriven spomenik Ruđeru Boškoviću, djelo Ivana Meštrovića

U povodu 230. obljetnice smrti Ruđera Josipa Boškovića, koji je 13. veljače 1787. umro u Milanu, u milanskom parku Indro Montanelli u ponedjeljak je svečano otkriven spomenik tom velikom hrvatskom znanstveniku, djelo hrvatskog kipara Ivana Meštrovića.
 
izložba

Otvorena izložba Nikola Zrinski i Sigetska bitka 1566. – 2016.

Predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akademik Zvonko Kusić, koji je ujedno i predsjednik Povjerenstva za obilježavanje 450. obljetnice Sigetske bitke, otvorio je u srijedu, 8. veljače, u Mađarskom institutu u Zagrebu izložbu Nikola Zrinski Sigetski i Sigetska bitka 1566. - 2016. Muzeja Sveti Ivan Zelina.
 
natječaj

Dubrovački likovni trenutak 3 - natječaj

Umjetnička galerija Dubrovnik priprema tradicionalnu, treću po redu izložbu 'Dubrovački likovni trenutak 3', te poziva dubrovačke likovne umjetnike da se prijave na sudjelovanje u ovoj žiriranoj skupnoj izložbi. Rok za prijavu je 19. veljače.
 
izložba

Petra J. Lovreković - izložba Put

Izložba Petre J. Lovreković pod nazivom 'Put' otvara se u petak, 10. veljače, u 19 sati, u Muzeju Mimara. Izložba ostaje otvorena do 26. veljače.
 
izložba

Jelena Lovrec u Galeriji Šira

Samostalna izložba mlade umjetnice Jelene Lovrec pod nazivom 'Ko te šiša' otvara se u srijedu, 8. veljače, u 19 sati, u Galeriji Šira.
 
izložba

Nedi Tibljaš izlaže u Rijeci

U petak, 3. veljače, s početkom u 18 sati, u Galeriji Juraj Klović u Rijeci, otvara se amostalna izložba Nedija Tibljaša, koja se  može razgledati do 13. veljače.
 
izložba

Izložba Ivice Vlašića u Splitu

Danas, 12. siječnja, u 19 sati, u prostoru galerije 'Vinko Draganja OP', otvara se izložba akademskog slikara iz Livna Ivice Vlašića.
 
izložba

'Poezija slikarstva' Višnje Peter

Samostalna izložba slika 'Poezija slikarstva' Višnje Peter otvara se u utorak, 10. siječnja, u 19 sati, u Europskom domu u Zagrebu.
 
izložba

Otvorenje izložbe Džedaj: Absinthe Fog Realism

Galerija Siva otvara 2017. godinu izložbom Absinthe Fog Realism, umjetnika s riječkom adresom koji stvara pod pseudonimom Džedaj, u četvrtak 12. siječnja 2017. od 20.00 sati.
 
natječaj

Natječaj za prijem novih članova u HDLU Zagreb

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Zagreb / HDLU Zagreb raspisuje Natječaj za prijem novih članova u 2017. godini. Natječaj je otvoren do 10. veljače.
 
nagrada

Godišnja nagrada za likovnu kritiku Hrvatske sekcije AICA-e dodijeljena Borisu Greineru

Na Godišnjoj skupštini Hrvatske sekcije Međunarodnog udruženja likovnih kritičara AICA održanoj 22. prosinca u Kulturno-informativnom centru u Zagrebu Godišnja nagrada HS AICA-e za likovnu kritiku za 2015. godinu dodijeljena je likovnom kritičaru, piscu i umjetniku Borisu Greineru.
 
izložba

Lena Kramarić / Na početku za kraj

U prostorima Hrvatske matice iseljenika u Dubrovniku, u četvrtak, 22. prosinca, u 18 sati, otvara se izložba Lene Kramarić 'Na početku za kraj'.
 
izložba

Bane Milenković u Galeriji Vladimir Filakovac

U Galeriji Vladimir Filakovac, do 13. siječnja 2017., može se razgledati izložba slika Bane Milenkovića pod nazivom 'Pas / Dog 2'.
 
izložba

70. godišnja izložba HDLU Rijeka

Otvorenje 70. godišnje izložbe HDLU Rijeka - selektirani skupni projekt članova HDLUR-a, održava se u petak, 16. prosinca, u 20 sati, u riječkoj Galeriji Juraj Klović. Izložba ostaje otvorena do 5. siječnja.
 
izložba

U Petrinji otvorena godišnja izložba udruge Petriart

Svojim novijim likovnim opusom, na tradicionalnoj godišnjoj izložbi u Galeriji Krste Hegedušića u Petrinji, predstavilo se, u utorak, 13 članova petrinjske udruge likovnih umjetnika Petriart.
 
izložba

Izložba 'Svjetlo Božića' u Staroj gradskoj vijećnici u Splitu

Otvorenje izložbe 'Svjetlo Božića', otvara se u utorak, 13. prosinca, u 20 sati, u Staroj gradskoj vijećnici u Splitu. Izložba ostaje otvorena do 6. siječnja 2017.
 
izložba

Vanja Radauš iz Zbirke umjetnina Damira Ujevića

Izložba iz Zbirke umjetnina Damira Ujevića: Vanja Radauš 'Energija stilizirane i ekspresivne forme', otvara se danas, 9. prosinca, u 19 sati, u Galeriji 'Idealni grad'. Izložba ostaje otvorena do 9. siječnja 2017.
 
izložba

Izložba Angele Bek i Kate Vizvari u Hlebinama

U subotu, 10. prosinca, u 18 sati, u Galeriji naivne umjetnosti u Hlebinama, otvara se izložba dviju autorica – Angele Bek i Kate Vizvari. Izložba će se moći pogledati do 31. prosinca.
 
izložba

Dijana Nazor / Pjesma anđeoskih krila

U Maloj galeriji Pučkog otvorenog učilišta u Vrbovcu, u četvrtak, 8. prosinca, u 19,30 sati, otvara se izložba 'Pjesma anđeoskih krila' Dijane Nazor. Izložba ostaje otvorena do 9. siječnja.
 
obavijest

Preminuo kipar Slavomir Drinković

U srijedu 7. prosinca 2016. u Zagrebu je u 65. godini života preminuo Slavomir Drinković.
 
izložba

Marijana Jakelić / Razglednice

U četvrtak, 8. prosinca, u 19,30 sati, u Galeriji 'Studio 21' u Splitu, otvara se izložba pod nazivom 'Razglednice' Marijane Jaklić. Izložba se može pogledati do 18. prosinca.
 
izložba

Izložba Petra Hranuellija u Beogradu

Izložba skulptura i crteža kipara Petra Hranuellija održava se u beogradskoj Galeriji Art For All, od 8. do 17. prosinca.
 
izložba

Ronald Lindgreen - Umjetnost blistavog duha

U četvrtak, 8. prosinca, u 19 sati, u Muzeju Mimara, otvara se izložba nizozemskog slikara Ronalda Lindgreena 'Umjetnost blistavog duha', koja se može razgledati do 31. prosinca. 
 
izložba

U Galeriji Dioklecijan otvorena izložba Milivoja Uzelca

Danas je, u splitskoj Galeriji Dioklecijan Muzeja Grada Splita otvorena izložba hrvatskog likovnog umjetnika Milivoja Uzelca, na kojoj je izloženo 15 slika i bilježnica s njegovim grafikama, među kojima i dio iz francuskog opusa kada je živio u Parizu i južnoj Francuskoj.
 
radionica, kolonija

Ilustriraj za Kreativnu Europu

U povodu predstavljanja novog vizualnog identiteta programa Kreativna Europa, odnosno njegova potprograma Kultura, u ponedjeljak 12. prosinca 2016. održat će se jednodnevna stručna radionica ilustracije za studente i studentice dizajna, likovnih umjetnosti, arhitekture i srodnih fakulteta. Prijave se primaju do 9. prosinca 2016.
 
izložba

Hrvatska suvremena medalja u Studiju Moderne galerije

Danas, 1. prosinca, u 19 sati, u Studiju Moderne galerije Josip Račić, otvara se izložba 'Hrvatska suvremena medalja'. Izložba ostaje otvorena do 15. prosinca.
 
izložba

Izložba Matka Trebotića otvorena u Beču

Izložba 'Summa mediterranea' hrvatskog umjetnika Matka Trebotića koja obuhvaća 32 njegova djela, a prikazuje duhovne refleksije Hrvatske, Dalmacije i Mediterana, otvorena je u ponedjeljak navečer u galeriji Suppan Contemporary u središtu Beča.
 
izložba

Dijana Iva Sesartić / Portreti

Nagradna izložbe 3. hrvatskog triennala autoportreta autorice Dijane Ive Sesartić nazvana 'Portreti', otvara se u utorak, 29. studenoga, u 19,30 sati, u Maloj dvorani Galerije Prica u Samoboru. Izložba ostaje otvorena do 11. prosinca. 
 
izložba

Aukcija i izložba fotografija 'Ljepota za znanje'

Izložba fotografija 'Ljepota za znanje' uključuje 27 renomiranih fotografa iz Hrvatske i regije, koji su donirali svoje fotografije za potrebe prikupljanja sredstava za Fond 'Ivana Vujnović', kojim se stipendiraju studenti iz cijele Hrvatske. Humanitarna a(u)kcija održava se u utorak, 29. studenog, u 19 sati, u klubu Privrednikov dom u Zagrebu.
 
izložba

Izložba crteža Ivana Oštarčevića i Marte Tute

Izložba crteža Ivana Oštarčevića i Marte Tute pod nazivom 'Pokušaj; Guštarenja', otvara se danas, 25. studenoga, u 19 sati, u Galeriji Razvid u Zaprešiću. Izložba ostaje otvorena do 13. prosinca.
 
najave

Galerija Klovićevi dvori najavljuje adventsku čaroliju na Gornjem gradu

Zagrebačka galerija Klovićevi dvori i ove se godine pridružuje predbožićnom ugođaju glavnoga grada najavljujući posebnu blagdansku čaroliju na Adventu u Klovićevim dvorima, koji na platou Gradec donosi bogat program koncerata, radionica i predstava a otvorit će ga u četvrtak, 1. prosinca, nastup grupe 'Vatra'.
 
izložba

Zadružna izložba kolektiva Sito(s)tisak

Danas, 24. studenog, u 19 sati, u Galerija Siva, otvara se Zadružna izložba kolektiva Sito(s)tisak.
 
predstavljanje

Predstavljena Zidićeva monografija o slikaru Ivi Dulčiću

Monografija Igora Zidića 'Ivo Dulčić' objavljena u prigodi 100. obljetnice rođenja velikoga hrvatskog slikara Ive Dulčića, predstavljena je danas u Palači Matice hrvatske u Zagrebu.
 
izložba

Otvorenje izložbe 'Vinko Draganja op.'

U galeriji Vinko Draganja u Splitu, u srijedu, 23. studenog, u 19,30 sati, otvara se izložba o dominikancu i slikaru fr. Vinku Mariji Draganji.  Izložba će biti otvorena do 6. siječnja 2017.
 
izložba

'Otok djetinjstva' Manuele Vladić-Maštruko

Izložba Manuele Vladić-Maštruko 'Otok djetinjstva' otvara se danas, 22. studenoga, u 19 sati, u Galeriji Kupola Gradske knjižnice u Zagrebu. Izložba ostaje otvorena do 15. prosinca.
 
izložba

Izložba slika 'Lice grada' Branke Riđički

U Galeriji Vladimir Filakovac, danas, 21. studenoga, u 19 sati, otvara se izložba slika Branke Riđički pod nazivom 'Lica grada'. Izložba ostaje otvorena do 8. prosinca.
 
najave

Zgraf 12: Grafički dizajn kao nositelj društveno vrijednih poruka

Međunarodna manifestacija grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija Zgraf 12 održat će se od 9. do 21. siječnja 2017. u zagrebačkoj Kući za ljude i umjetnost Laubi, a okupit će pod temom 'Društvene reprize' dvjestotinjak radova koji će pokazati da u prenošenju društveno angažiranih poruka grafičkog dizajna nije nužno i najkvalitetnije baviti se stilom nego sadržajem.
 
izložba

Drago Jurak / Gradovi iz snova

U Hrvatskom muzeju naivne umjetnosti, u četvrtak, 17. studenog, u 19 sati, otvara se izložba slika i crteža Drage Juraka 'Gradovi iz snova'. Izložba ostaje otvorena do 4. prosinca.
 
predavanje, tribina

Hrvatska povijest umjetnosti i CIHA

U Društvu povjesničara umjetnosti, u srijedu, 16. studenoga, u 18,30 sati, održava se predavanje Frane Dulibića i Irene Kraševac - Hrvatska povijest umjetnosti i CIHA (Comité international d´histoire de l´art).
 
izložba

Drago Jančić / Hommage Vladimiru Malekoviću

Danas, 15. studenog, u 19 sati, u Maloj dvorani Galerije Prica, otvara se izložba 'Hommage Vladimiru Malekoviću' Drage Jančića. Izložba ostaje otvorena do 27. studenoga.
 
izložba

Ivan Prerad / Portolanske studije

Samostalna izložba Ivana Prerada 'Portolanske studije', otvara se u srijedu, 16. studenoga, u 19 sati, u zagrebačkoj Galeriji Šira. Izložba ostaje otvorena do 27. studenoga.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>


http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu