info - likovna umjetnost


izložba

Izložba Ivice Vlašića u Splitu

Danas, 12. siječnja, u 19 sati, u prostoru galerije 'Vinko Draganja OP', otvara se izložba akademskog slikara iz Livna Ivice Vlašića.
 
izložba

'Poezija slikarstva' Višnje Peter

Samostalna izložba slika 'Poezija slikarstva' Višnje Peter otvara se u utorak, 10. siječnja, u 19 sati, u Europskom domu u Zagrebu.
 
izložba

Otvorenje izložbe Džedaj: Absinthe Fog Realism

Galerija Siva otvara 2017. godinu izložbom Absinthe Fog Realism, umjetnika s riječkom adresom koji stvara pod pseudonimom Džedaj, u četvrtak 12. siječnja 2017. od 20.00 sati.
 
natječaj

Natječaj za prijem novih članova u HDLU Zagreb

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Zagreb / HDLU Zagreb raspisuje Natječaj za prijem novih članova u 2017. godini. Natječaj je otvoren do 10. veljače.
 
nagrada

Godišnja nagrada za likovnu kritiku Hrvatske sekcije AICA-e dodijeljena Borisu Greineru

Na Godišnjoj skupštini Hrvatske sekcije Međunarodnog udruženja likovnih kritičara AICA održanoj 22. prosinca u Kulturno-informativnom centru u Zagrebu Godišnja nagrada HS AICA-e za likovnu kritiku za 2015. godinu dodijeljena je likovnom kritičaru, piscu i umjetniku Borisu Greineru.
 
izložba

Lena Kramarić / Na početku za kraj

U prostorima Hrvatske matice iseljenika u Dubrovniku, u četvrtak, 22. prosinca, u 18 sati, otvara se izložba Lene Kramarić 'Na početku za kraj'.
 
izložba

Bane Milenković u Galeriji Vladimir Filakovac

U Galeriji Vladimir Filakovac, do 13. siječnja 2017., može se razgledati izložba slika Bane Milenkovića pod nazivom 'Pas / Dog 2'.
 
izložba

70. godišnja izložba HDLU Rijeka

Otvorenje 70. godišnje izložbe HDLU Rijeka - selektirani skupni projekt članova HDLUR-a, održava se u petak, 16. prosinca, u 20 sati, u riječkoj Galeriji Juraj Klović. Izložba ostaje otvorena do 5. siječnja.
 
izložba

U Petrinji otvorena godišnja izložba udruge Petriart

Svojim novijim likovnim opusom, na tradicionalnoj godišnjoj izložbi u Galeriji Krste Hegedušića u Petrinji, predstavilo se, u utorak, 13 članova petrinjske udruge likovnih umjetnika Petriart.
 
izložba

Izložba 'Svjetlo Božića' u Staroj gradskoj vijećnici u Splitu

Otvorenje izložbe 'Svjetlo Božića', otvara se u utorak, 13. prosinca, u 20 sati, u Staroj gradskoj vijećnici u Splitu. Izložba ostaje otvorena do 6. siječnja 2017.
 
izložba

Vanja Radauš iz Zbirke umjetnina Damira Ujevića

Izložba iz Zbirke umjetnina Damira Ujevića: Vanja Radauš 'Energija stilizirane i ekspresivne forme', otvara se danas, 9. prosinca, u 19 sati, u Galeriji 'Idealni grad'. Izložba ostaje otvorena do 9. siječnja 2017.
 
izložba

Izložba Angele Bek i Kate Vizvari u Hlebinama

U subotu, 10. prosinca, u 18 sati, u Galeriji naivne umjetnosti u Hlebinama, otvara se izložba dviju autorica – Angele Bek i Kate Vizvari. Izložba će se moći pogledati do 31. prosinca.
 
izložba

Dijana Nazor / Pjesma anđeoskih krila

U Maloj galeriji Pučkog otvorenog učilišta u Vrbovcu, u četvrtak, 8. prosinca, u 19,30 sati, otvara se izložba 'Pjesma anđeoskih krila' Dijane Nazor. Izložba ostaje otvorena do 9. siječnja.
 
obavijest

Preminuo kipar Slavomir Drinković

U srijedu 7. prosinca 2016. u Zagrebu je u 65. godini života preminuo Slavomir Drinković.
 
izložba

Marijana Jakelić / Razglednice

U četvrtak, 8. prosinca, u 19,30 sati, u Galeriji 'Studio 21' u Splitu, otvara se izložba pod nazivom 'Razglednice' Marijane Jaklić. Izložba se može pogledati do 18. prosinca.
 
izložba

Izložba Petra Hranuellija u Beogradu

Izložba skulptura i crteža kipara Petra Hranuellija održava se u beogradskoj Galeriji Art For All, od 8. do 17. prosinca.
 
izložba

Ronald Lindgreen - Umjetnost blistavog duha

U četvrtak, 8. prosinca, u 19 sati, u Muzeju Mimara, otvara se izložba nizozemskog slikara Ronalda Lindgreena 'Umjetnost blistavog duha', koja se može razgledati do 31. prosinca. 
 
izložba

U Galeriji Dioklecijan otvorena izložba Milivoja Uzelca

Danas je, u splitskoj Galeriji Dioklecijan Muzeja Grada Splita otvorena izložba hrvatskog likovnog umjetnika Milivoja Uzelca, na kojoj je izloženo 15 slika i bilježnica s njegovim grafikama, među kojima i dio iz francuskog opusa kada je živio u Parizu i južnoj Francuskoj.
 
radionica, kolonija

Ilustriraj za Kreativnu Europu

U povodu predstavljanja novog vizualnog identiteta programa Kreativna Europa, odnosno njegova potprograma Kultura, u ponedjeljak 12. prosinca 2016. održat će se jednodnevna stručna radionica ilustracije za studente i studentice dizajna, likovnih umjetnosti, arhitekture i srodnih fakulteta. Prijave se primaju do 9. prosinca 2016.
 
izložba

Hrvatska suvremena medalja u Studiju Moderne galerije

Danas, 1. prosinca, u 19 sati, u Studiju Moderne galerije Josip Račić, otvara se izložba 'Hrvatska suvremena medalja'. Izložba ostaje otvorena do 15. prosinca.
 
izložba

Izložba Matka Trebotića otvorena u Beču

Izložba 'Summa mediterranea' hrvatskog umjetnika Matka Trebotića koja obuhvaća 32 njegova djela, a prikazuje duhovne refleksije Hrvatske, Dalmacije i Mediterana, otvorena je u ponedjeljak navečer u galeriji Suppan Contemporary u središtu Beča.
 
izložba

Dijana Iva Sesartić / Portreti

Nagradna izložbe 3. hrvatskog triennala autoportreta autorice Dijane Ive Sesartić nazvana 'Portreti', otvara se u utorak, 29. studenoga, u 19,30 sati, u Maloj dvorani Galerije Prica u Samoboru. Izložba ostaje otvorena do 11. prosinca. 
 
izložba

Aukcija i izložba fotografija 'Ljepota za znanje'

Izložba fotografija 'Ljepota za znanje' uključuje 27 renomiranih fotografa iz Hrvatske i regije, koji su donirali svoje fotografije za potrebe prikupljanja sredstava za Fond 'Ivana Vujnović', kojim se stipendiraju studenti iz cijele Hrvatske. Humanitarna a(u)kcija održava se u utorak, 29. studenog, u 19 sati, u klubu Privrednikov dom u Zagrebu.
 
izložba

Izložba crteža Ivana Oštarčevića i Marte Tute

Izložba crteža Ivana Oštarčevića i Marte Tute pod nazivom 'Pokušaj; Guštarenja', otvara se danas, 25. studenoga, u 19 sati, u Galeriji Razvid u Zaprešiću. Izložba ostaje otvorena do 13. prosinca.
 
najave

Galerija Klovićevi dvori najavljuje adventsku čaroliju na Gornjem gradu

Zagrebačka galerija Klovićevi dvori i ove se godine pridružuje predbožićnom ugođaju glavnoga grada najavljujući posebnu blagdansku čaroliju na Adventu u Klovićevim dvorima, koji na platou Gradec donosi bogat program koncerata, radionica i predstava a otvorit će ga u četvrtak, 1. prosinca, nastup grupe 'Vatra'.
 
izložba

Zadružna izložba kolektiva Sito(s)tisak

Danas, 24. studenog, u 19 sati, u Galerija Siva, otvara se Zadružna izložba kolektiva Sito(s)tisak.
 
predstavljanje

Predstavljena Zidićeva monografija o slikaru Ivi Dulčiću

Monografija Igora Zidića 'Ivo Dulčić' objavljena u prigodi 100. obljetnice rođenja velikoga hrvatskog slikara Ive Dulčića, predstavljena je danas u Palači Matice hrvatske u Zagrebu.
 
izložba

Otvorenje izložbe 'Vinko Draganja op.'

U galeriji Vinko Draganja u Splitu, u srijedu, 23. studenog, u 19,30 sati, otvara se izložba o dominikancu i slikaru fr. Vinku Mariji Draganji.  Izložba će biti otvorena do 6. siječnja 2017.
 
izložba

'Otok djetinjstva' Manuele Vladić-Maštruko

Izložba Manuele Vladić-Maštruko 'Otok djetinjstva' otvara se danas, 22. studenoga, u 19 sati, u Galeriji Kupola Gradske knjižnice u Zagrebu. Izložba ostaje otvorena do 15. prosinca.
 
izložba

Izložba slika 'Lice grada' Branke Riđički

U Galeriji Vladimir Filakovac, danas, 21. studenoga, u 19 sati, otvara se izložba slika Branke Riđički pod nazivom 'Lica grada'. Izložba ostaje otvorena do 8. prosinca.
 
najave

Zgraf 12: Grafički dizajn kao nositelj društveno vrijednih poruka

Međunarodna manifestacija grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija Zgraf 12 održat će se od 9. do 21. siječnja 2017. u zagrebačkoj Kući za ljude i umjetnost Laubi, a okupit će pod temom 'Društvene reprize' dvjestotinjak radova koji će pokazati da u prenošenju društveno angažiranih poruka grafičkog dizajna nije nužno i najkvalitetnije baviti se stilom nego sadržajem.
 
izložba

Drago Jurak / Gradovi iz snova

U Hrvatskom muzeju naivne umjetnosti, u četvrtak, 17. studenog, u 19 sati, otvara se izložba slika i crteža Drage Juraka 'Gradovi iz snova'. Izložba ostaje otvorena do 4. prosinca.
 
predavanje, tribina

Hrvatska povijest umjetnosti i CIHA

U Društvu povjesničara umjetnosti, u srijedu, 16. studenoga, u 18,30 sati, održava se predavanje Frane Dulibića i Irene Kraševac - Hrvatska povijest umjetnosti i CIHA (Comité international d´histoire de l´art).
 
izložba

Drago Jančić / Hommage Vladimiru Malekoviću

Danas, 15. studenog, u 19 sati, u Maloj dvorani Galerije Prica, otvara se izložba 'Hommage Vladimiru Malekoviću' Drage Jančića. Izložba ostaje otvorena do 27. studenoga.
 
izložba

Ivan Prerad / Portolanske studije

Samostalna izložba Ivana Prerada 'Portolanske studije', otvara se u srijedu, 16. studenoga, u 19 sati, u zagrebačkoj Galeriji Šira. Izložba ostaje otvorena do 27. studenoga.
 
natječaj

Salon suvremene sakralne likovnosti Split - natječaj

Organizacijski odbor Salona suvremene sakralne likovnosti – Split objavljuje Javni poziv za prijavu umjetničkih radova na projekt 'Salon suvremene sakralne likovnosti - Split', u sklopu manifestacije Dani kršćanske kulture 2017. Rok za slanje je do 31. prosinca 2016.
 
natječaj

Natječaj za zavičajnu slikovnicu

Gradska knjižnica Kaštela najavljuje Festival zavičajne slikovnice, u sklopu kojeg raspisuje 1. natječaj za tekst zavičajne slikovnice. Svi zainteresirani autori s područja Splitsko-dalmatinske županije svoje priloge mogu poslati u vremenu do 15. studenog.
 
izložba

Izložba slika Ive Vitića u Šibeniku

U petak, 11. studenoga, u 19 sati, u Muzeju grada Šibenika, otvara se izložba 'Ivo Vitić: Slike'. Izložbu je moguće vidjeti do 30. studenog.
 
izložba

Sjećam se / Valentino Bilić Prcić

U petak, 11. studenog, u 19 sati, u Galeriji 'Studio 21', u organizaciji 'Udruge za kulturu Beat', otvara se izložba Valentina Bilića Prcića 'Sjećam se'. Izložba ostaje otvorena do 21.studenog.
 
izložba

Izložba polaznika Centra za autizam Split

U petak, 11. studenoga, u 20  sati, u Salonu Galić u Splitu, otvara se izložba četvoro autora, polaznika Centra za autizam Split. Naziv izložbe je 'Izložba Split 1992 - Talijanski Galić - Priča o budućnosti - Razne stvari '. Autori su Gabrijela Jonjić,  Jerolim Runjić, Ranko Martinić i Ivan Žižić.
 
izložba

Ana Kolega / Poljupci

Izložba slika 'Poljupci' umjetnice Ane Kolege, otvara se u petak, 11. studenoga, u 19 sati, u Galeriji 'Idealni grad'. Izložba ostaje otvorena do 2. prosinca.
 
izložba

Gostujuća izložba Muzeja likovnih umjetnosti u Šopronu

U mađarskom gradu Šopronu, Muzej likovnih umjetnosti u Osijeku i Soproni Múzeum, organiziraju u petak, 11. studenoga, otvorenje izložbe 'Likovna baština obitelji Pejačević'.
 
izložba

Izložba ilustracija dječjih knjiga u Izraelu od 1948. do 2014.

U Galeriji Klovićevi dvori, u srijedu, 9. studenoga, s početkom u 19 sati, otvara se izložba ilustracija dječjih knjiga u Izraelu od 1948. do 2014.-  'Ja sam odavde'. Ova putujuća izložba autorice Liore Grossman obuhvaća pregled radova izraelskih ilustratora u vremenu od osnutka Države Izrael do danas. Izložba ostaje otvorena do 20. studenoga.
 
izložba

Izložba Marinke Premuš i Tomislava Pavletića

Otvorenje izložbe Marinke Premuš i Tomislava Pavletića otvara se u Galeriji Juraj Klović u Rijeci, u utorak, 8. studenoga, s početkom u 20 sati. Izložba ostaje  otvorena do 22. studenoga.
 
izložba

Ksenija Kordić: 'Kupam se u muškim suzama'

U AK galeriji u Koprivnici u petak je otvorena samostalna izložba Ksenije Kordić 'Kupam se u muškim suzama'. Izložba se sastoji od video rada i 12 fotografija kroz koje autorica nastavlja svoje bavljenje problematikama patrijarhalne i rodne ideologije i maskulinističke hegemonije.
 
izložba

Ana Hercigonja Gutschy: 'Stilistički jezik br. 871'

Izložba Ane Hercigonje Gutschy pod nazivom 'Stilistički jezik br. 871' otvorena je u srijedu, 2. studenog, u Knjižnici i čitaonici Vojnić. Izložba ostaje otvorena do 13. studenog 2016.
 
izložba

Crtež, strip i film – izložba radova Krešimira Zimonića i Matije Pisačića

Izložbu renomiranih hrvatskih strip-crtača i animatora Krešimira Zimonića i Matije Pisačića moći će se razgledati od 3. do 13. studenog u Maloj dvorani Galerije Prica, POU Samobor. Izložba obuhvaća crteže, stripove i isječke iz njihovih nagrađivanih animiranih filmova.
 
izložba

Izložba Tomislava Marijana Bilosnića u Gradskom muzeju Virovitica

Gradski muzej Virovitica poziva na izložbu Tomislava Marijana Bilosnića koji se predstavlja s 3 likovna ciklusa: 'Maske i lica', 'Metamorfoze' i 'Duhovi sa zadarskog Foruma'. Otvorenje izložbe je u petak, 4. studenog, u 18 sati.
 
izložba

Izložba Sebastijana Dračića 'Neviđeno' u galeriji Poola

Samostalna izložba Sebastijana Dračića 'Neviđeno' otvara se u petak, 4. studenog, u 20 sati, u pulskoj galeriji Poola. Istog dana u podne predviđen je razgovor s umjetnikom.
 
izložba

Dragana Sapanjoš: 'the Devil in Miss Jones'

U petak, 4. studenog, od 19,30 sati, u Muzeju suvremene umjetnosti  Istre / Museo d`arte contemporanea dell` Istria, održat će se otvorenje izložbe i cjelovečernji tableau vivant (živa slika) Dragane Sapanjoš, kojim Muzej nastavlja ciklus predstavljanja istarskih umjetnika mlađe generacije.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>


http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu