info - likovna umjetnost


izložba

Iva Ćurić: The order is engage the silent drive

Otvorenje izložbe Ive Ćurić održat će se u ponedjeljak, 26. lipnja, u 20 sati, u zagrebačkoj galeriji Greta. Izložba je otvorena do 30. lipnja, a može se razgledati od 17 do 20 sati.
 
izložba

'Bikovi iz zbirke Danijela Režeka' u Galeriji Zlati ajngel

U Galeriji Zlati ajngel u Varaždinu od 23. lipnja do 9. srpnja 2017. moći će se razgledati izložba “Bikovi iz zbirke Danijela Režeka”. Otvorenje će biti upriličeno u petak u 20 sati.  
 
izložba

Martin Eugen Raabenstein – Poor Man's Alphabet

U utorak, 20. lipnja 2017. u 19.00 sati u Galeriji PM, Doma hrvatskih likovnih umjetnika otvorit će se samostalna izložba berlinskog umjetnika Martina Eugena Raabensteina – Poor Man's Alphabet. 
 
izložba

Retrospektiva riječkog umjetnika Slavka Grčka

U riječkom Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u utorak, 13. lipnja, u 20 sati, bit će otvorena retrospektivna izložba riječkog likovnog umjetnika Slavka Grčka (1934. – 2007.).
 
izložba

Sunčanica Tuk: Retrospektiva

U utorak, 13. lipnja, u 19 sati, otvorit će se retrospektivna izložba Sunčanice Tuk, u Galeriji Prsten u Domu hrvatskih likovnih umjetnika u Zagrebu.
 
predavanje, tribina

Darius Kowal: Psihologija boje i svjetla

U srijedu, 14. lipnja, u 17,30 sati, u Klubu HDLU održat će se predavanje Dariusa Kowala: Psihologija boje i svjetla. Ulaz na predavanje je besplatan!
 
izložba, predstavljanje

'Strategije za slobodu' u Galeriji 'Šira'

Otvorenje izložbe i prezentacija grafičke mape povodom obilježavanja 110. godišnjice osnutka Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu pod nazivom 'Strategije za slobodu' održat će se u srijedu, 14. lipnja, u 12 sati, u Galeriji 'Šira'.
 
izložba

Tomaž Gorjup izlaže u Rovinju

U Galeriji sv. Toma, Zavičajnog muzeja grada Rovinja, u utorak, 13. lipnja, u 21 sat, predstavit će se slovenski umjetnik Tomaž Gorjup sa svojom samostalnom izložbom slika iz razdoblja 2015. - 2017. naslovljena 'Sažeci vremena i postanci u materiji slike'.
 
izložba

Predstavljanje projekta Točka/ Punto u Galeriji Fonticus

Predstavljanje kolektivnog likovnog projekta Točka/ Punto, održat će se 16. lipnja 2017. u 20.30 sati u Gradskoj galeriji Fonticus u Grožnjanu.
 
izložba

Izložba Dalibora Stošića 'Skulpture' u Opatiji

Hrvatski muzej turizma priprema samostalnu izložbu akademskog kipara Dalibora Stošića, pod nazivom Skulpture, koja će biti postavljena u Umjetničkom paviljonu 'Juraj Šporer' u Opatiji. Otvorenje izložbe je u subotu, 10. lipnja, u 12 sati.
 
obavijest

U Lovranu se postavlja skulptura suvremenom plesnom umjetniku

U parku ispod hotela Excelsior, kao nastavak obilježavanja 30 godina suvremenog plesa na Liburniji, svečano će biti predstavljena  skulptura suvremenom plesnom umjetniku u nedjelju, 11. lipnja, s početkom u 20 sati.
 
predstavljanje

Anton Cetín: EVE 1967 - 2017

Promocija monografije EVE 1967 - 2017 Antona Cetína, uglednog hrvatsko-kanadskog akademskog slikara s prebivalištem u Torontu, održat će se u Muzeju Mimara u Zagrebu, 13. lipnja 2017. u 19.30 sati.  
 
izložba

Darko Bavoljak: 'Pogled'

U Galeriji AŽ/Atelieri Žitnjak, 9. 6., u 20 sati, otvara se izložba Darka Bavoljaka 'Pogled' u kojoj se autor predstavlja fotografskom site-specific instalacijom. Izložba se može razgledati do 28. 6. 2017.
 
predstavljanje

Marko Stamenković - Da umreš od smijeha

Kustoska prezentacija izložbenog projekta realiziranog u okviru 23. Međunarodnog bijenala humora i satire u umjetnosti, Dom humora i satire – Gabrovo, Bugarska održat će se u četvrtak, 8.6., u 19 sati, u Galeriji VN.
 
izložba

Safe Zone: Andrea Resner / Petar Grimani

Galerija Siva najavljuje otvorenje izložbe Safe Zone autorskog dvojca Resner Grimani u četvrtak, 8. lipnja, od 20 sati.
 
izložba

Renata Poljak: 'Partenza'

Gradske galerije Osijek najavljuju otvorenje izložbe Renate Poljak 'Partenza' u četvrtak, 8. lipnja, u 19 sati, u Galeriji Waldinger.
 
izložba

Izložba 'Actopolis - Umjetnost djelovanja'

U četvrtak, 8. lipnja, u 19 sati u Predvorju Kina SC (Studentski centar u Zagrebu) održat će se otvorenje izložbe Actopolis - Umjetnost djelovanja.
 
natječaj

MKC Split - otvoren natječaj za izlaganje u 2018.

Multimedijalni kulturni centar Split raspisuje natječaj za redovni izložbeni program u 2018. godini u produkciji MKC Split, natječaj za izlaganje zvučnog rada u sklopu ciklusa izložbi Zvuk-objekt 2018, i natječaj programa u organizaciji i produkciji drugih kulturno umjetničkih organizacija za korištenje prostora MKC Split/Dom mladih. Rok za predaju prijava je 20. lipanj 2017.
 
izložba

SintArt 08: Alem Korkut – Gravitacija

Alem Korkut izlaže na osmom izdanju projekta SintArt koji je iniciran 2010. godine s ciljem uspostavlja dijaloga novonastale produkcije pozvanog umjetnika i Richterove intelektualne i umjetničke ostavštine. Korkut stvara nove radove nadahnut paradigmatskim djelima Richterova opusa: gravitacijskim crtežima, sistemskim skulpturama te prostornim slikama.
 
izložba

Izložba 'Središte okolnosti' u Francuskom paviljonu

Otvorenje izložbe Tomislava Hršaka i Vladimira Novaka 'Središte okolnosti' te koncert Ansambla Harmonija disonance Muzičke akademije, održat će se u sklopu projekta 'Harmonija disonance' u srijedu, 7. lipnja, u 20 sati, u Francuskom paviljonu Studentskog centra u Zagrebu.
 
izložba

Branka Cvjetičanin u Galeriji Prozori

Izložba Branka Cvjetičanin / Delegacija otvara se u utorak, 6. lipnja, s početkom u 20 sati, u Galeriji Prozori. Izložbu će se moći razgledati do 23. lipnja 2017.
 
natječaj

Otvoren natječaj za izlaganje u galeriji Crta

Galerija Crta raspisuje natječaj za izlaganje u 2018. godini. Natječaj je otvoren za izlaganje manjih formata; crteža, slika, zidnih instalacija, video radova, autorskih koncepcija i kustoskih projekata koji su prilagođeni prostoru galerije. Rok za podnošenje prijava je 30. lipnja 2017.
 
izložba

Mimmo Paladino: Retrospektiva 1980. - 2016.

Otvorenje izložbe Mimma Paladina održat će se u utorak, 6. lipnja, u 20 sati, u Zavodu za znanstveni i umjetnički rad HAZU u Splitu (Palača Milesi). Izložba ostaje otvorena do 7. srpnja 2017.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Poziv za prijave u dječjem ljetnom kampu KUL Hlebine 2017.

Pedagoško-edukativni program pod nazivom Malci muzealci u 2016. godini se fokusira na organizaciju ljetnog kampa u Hlebinama – KUL Hlebine: Kultura, Umjetnost, Logorovanje, za djecu 8 – 12 godina. S obzirom na dobru recepciju prošlogodišnjeg Ljetnog kampa, program KUL Hlebine nastavlja se  i 2017. godine. Ovogodišnji kamp održat će se 23. do 25. lipnja, ususret Podravskim motivima.
 
natječaj

Poziv na natječaj za izlaganje u sklopu šeste godine ciklusa NMG@PRAKTIKA

Udruga Mavena – 36 njezinih čuda poziva umjetnike (s naglaskom na mlađe autore, studente i umjetnike/kustose na početku svoje profesionalne karijere) da se prijave na natječaj za izlaganje u 2018. godini u sklopu ciklusa izložbi i popratnog programa NMG@PRAKTIKA. Rok prijave je 30. lipnja 2017.
 
izložba

Izložba Marka Lulića 'The Proposal'

Apoteka - Prostor za suvremenu umjetnost najavljuje otvorenje izložbe austrijskog umjetnika Marka Lulića: The Proposal u subotu, 3. lipnja, u 20 sati. Kustosica je Branka Benčić.
 
izložba

Barokni sjaj Venecije: Tiepolo i suvremenici

Muzej za umjetnost i obrt najavljuje veliku izložbu 'Barokni sjaj Venecije – Tiepolo i suvremenici '(3.6. – 1.10.2017.) koja predstavlja izbor najznačajnijih slika 18. stoljeća čuvanih u Pinakoteci grada Vicenze, smještene u Palači Chiericati nastaloj prema zamisli slavnog Andree Palladija.
 
natječaj

'Nagrada za mlade umjetnice/ke Red Carpet Croatia 2017' - natječaj

U Hrvatskom muzeju turizma održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljena najveća austrijska umjetnička nagrada za mlade umjetnice i umjetnike Crveni tepih te je upućen poziv mladim umjetnicima i umjetnicama za sudjelovanjem u natječaju. Natječaj je otvoren do 1. srpnja 2017.
 
izložba

Luka Stojnić: Nevidljivost

U četvrtak, 1. lipnja, s početkom u 20 sati u Maloj galeriji u Poreču otvorit će se samostalna izložba Luke Stojnića. Izložba je organizirana u sklopu programa 'Tornaj se doma' te traje do 24. lipnja 2017.
 
izložba

Danko Friščić: '3. Otok dr. Moreaua'

Samostalna izložba '3. Otok dr. Moreaua' autora Danka Friščića otvorit će se u petak, 2. lipnja, u Gradskoj galeriji Labin.
 
natječaj

'Park kao inspiracija' - natječaj

Pozivaju se svi zainteresirani da prijave svoja idejna rješenja za skulpturu, instalaciju ili landart projekt na temu buče koji će biti izvedeni na prostoru Parka branitelja u Ivanić-Gradu u sklopu izložbe 'Park kao inspiracija' povodom manifestacije Bučijada koja se održava od 13. do 15. listopada. Autori prijedloge svojih idejnih rješenja mogu slati do 30. lipnja 2017. godine.
 
natječaj, djeca, mladi

Likovno-literarni natječaj: Iserlohn – Osijek 18+18

Likovno-literarni natječaj Iserlohn – Osijek 18+18 na temu 'Zeleno i plavo putovanje' raspisuje se za djecu Hrvata u iseljeništvu i djecu iz Hrvatske u dobi od 1. do 8. razreda osnovne škole. Rok za prijave je 15. veljače 2018.!
 
izložba

Izložba Marine Orak u galeriji PMS

Ovog petka, 2 lipnja, s početkom u 20 sati, u umjetničkoj galeriji Prostor manufakturne slobode (PMS), otvara se izložba radova Marine Orak koja tušem na papiru stvara zanimljive forme koje su poput tetovaža na koži svakidašnjice.
 
izložba

Keramički laboratorij II - istraživačka platforma i inkubator za mlade talente

U Galeriji Juraj Klović HDLU Rijeka, u četvrtak, 1. lipnja u 19 sati, otvara se izložba 'Keramički laboratorij II - istraživačka platforma i inkubator za mlade talente' koja se može razgledati do 14. lipnja. U sklopu otvorenja izložbe, predstavit će se knjiga Višnje Slavica Gabout 'Keramika i suvremena umjetnost', objavljena u izdanju ULUPUH-a.
 
izložba

Izložba velikih hrvatskih umjetnika u Sofiji

Hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier, drugog dana službenog posjeta Bugarskoj, otvorio je u utorak u Sofiji izložbu 'Hrvatska umjetnost u XX. i XXI. stoljeću' Gradskog muzeja Varaždin (GMV) rekavši da je ona odlična prilika da se u toj zemlji prikaže hrvatska kultura i umjetnost.
 
izložba

Izložba slika Dubravke Mijatović

U utorak, 30. svibnja, u 20 sati, u prostorijama Napretkovog kulturnog centra, otvorit će se izložba slika Dubravke Mijatović.
 
izložba

Izložba povodom 10 godina od osnutka Lošinjskog muzeja

U petak, 2. lipnja, u 19 sati, u Galeriji Fritzi u Malom Lošinju otvorit će se izložba 'Iza zidova Lošinjskog muzeja'.  Povodom 10 godina od svojeg osnutka, Lošinjski muzej javnosti će prvi put predstaviti zbirke iz fundusa koje nisu izložene u stalnom postavu.
 
predstavljanje

Ješa Denegri: Između prve i druge linije

Razgovor s Ješom Denegrijem vodit će Branko Franceschi u utorak, 30. svibnja, u 19 sati, u splitskoj Galeriji umjetnina. U sklopu razgovora bit će predstavljena treća knjiga na temu 'umjetnosti druge linije' koja u izdanju Instituta za istraživanje avangarde pod nazivom Prilozi za drugu liniju 3 objedinjuju likovne kritike, eseje i predgovore koje je Ješa Denegri napisao tijekom svoje bogate karijere.
 
izložba

'Pantomima istine' Nevene Petre Piližota

Izložba 'Pantomima istine' autorice Nevene Petre Piližota otvara se u Knjižnici Novi Zagreb 1. lipnja.
 
izložba

U povodu Dana Grada Zagreba otvorena izložba Ede Murtića

U povodu proslave Dana Grada Zagreba, 31. svibnja, u subotu je u Galeriji Kristofora Stankovića u Staroj gradskoj vijećnici zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio izložbu iz ciklusa 'Nove apstrakcije', velikog hrvatskog slikara Ede Murtića (1921.-2005.), koja će se moći razgledati do 2. lipnja.
 
izložba, festival

10. makarski festival stripa - MaFest

Jubilarni deseti međunarodni festival stripa u Makarskoj - MaFest - otvara se izložbom originalnih crteža velikog Andrije Maurovića...
 
natječaj, najave

Tjedan primijenjenih umjetnosti 2017. – prijave!

ULUPUH – Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti po drugi puta organizira Tjedan primijenjenih umjetnosti (Zagreb, Varaždin, Cres), koji je pokrenut sa željom da se rad primijenjenih umjetnika približi najširoj javnosti. Svi su programi besplatni, izuzev dvije radionice u kojima će polaznici moći ponijeti svoj rad sa sobom. Za veći se dio programa zbog ograničenog broja posjetitelja/polaznika potrebno prethodno registrirati putem stranice projekta. Prijave su otvorene do ispunjenja mjesta!
 
predstavljanje

Predstavljanje monografije 'Eugen Kokot' autora Milana Bešlića

U utorak, 23. svibnja u 20 sati, u Galeriji Dulčić Masle Pulitika održati će se predstavljanje monografije 'Eugen Kokot' autora Milana Bešlića.  
 
izložba

Izložba Hrvoja Dumančića 'Zaboravljene emocije'

HULU Split započinje s ovogodišnjim izložbenim programom u Dioklecijanovim podrumima. Prva u nizu od sedam izložbi koje će se ove godine održati u Dioklecijanovim podrumima je izložba 'Zaboravljene emocije' akademskog kipara Hrvoja Dumančića. 
 
obavijest

4. Reli po galerijama

Četvrto izdanje Relija po galerijama vraća se u Zagreb i Rijeku u četvrtak, 25. svibnja, od 17 do 22 sata u 29 galerija. Reli po galerijama je inovativna kulturna manifestacija koja okuplja i mapira galerije kako bi umjetnicima i umjetničkim prostorima pružila veću vidljivost i posjetiteljima ukazala na brojne galerije u gradu.
 
izložba

Azulejos - umjetnost portugalskih keramičkih pločica

Izložba 'Azulejos - umjetnost portugalskih keramičkih pločica' otvara se 18. svibnja u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt.
 
izložba

MSU: Izložba Dana Grahama - umjetnika koji je 'spojio' minimalizam i barok

Čuveni i osebujni američki umjetnik Dan Graham, koji je 'spojio' minimalizam i barok, odabrao je Muzej suvremene umjetnosti (MSU) kao mjesto gdje će prvi put samostalno izlagati u istočnome dijelu Europe, a njegova izložba: Zabava za cijelu obitelj / Works That are Fun for the Family bit će otvorena u subotu navečer, 20. svibnja, na južnome platou toga novozagrebačkog muzeja.
 
izložba

Mentalni sklop / 2: Sebastijan Dračić – Danijel Žeželj

U Galeriji Kranjčar će se u četvrtak, 18. svibnja, u 19 sati otvoriti sedma izložba iz drugog serijala Mentalni sklop, koja će predstaviti radove našeg međunarodno priznatog barda stripa Danijela Žeželja i jednog od najznačajnijih hrvatskih slikara mlađe generacije Sebastijana Dračića.
 
izložba

Izložba Zlatka Štrfičeka u Galeriji naivne umjetnosti u Hlebinama

Otvorenje samostalne izložbe Zlatka Štrfičeka održat će se 20. svibnja, u 19 sati, u Galeriji naivne umjetnosti u Hlebinama.
 
natječaj

Poziv za izlaganje na godišnjoj izložbi članova HDLU, 2017.

Godišnja izložba članova HDLU će se održati u kolovozu 2017. u galeriji Prsten Doma hrvatskih likovnih umjetnika u Zagrebu. Otvorenje izložbe planira se 3. kolovoza 2017., a rok za predaju radova je 18. lipnja 2017.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>


http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu