info - likovna umjetnost


izložba

Izložba Maje Ujević-Galetović u Galeriji Adris

Izložbom skulptura i crteža Marije Ujević-Galetović, Galerija Adris nastavlja s izložbama istaknutih hrvatskih likovnih umjetnika. Uz nastup mladih nagrađivanih harmonikaša Jure (12) i Vanese (14) Brajuha, izložbu će u četvrtak 13. travnja 2017. s početkom u 20:00 sati, otvoriti autor postava, povjesničar umjetnosti, Igor Zidić.
 
izložba

Izložba 'Hodočasnik u kiparstvu - hrvatski kipar Kuzma Kovačić'

U suorganizaciji Muzeja Ivana Meštrovića i Veleposlanstva Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici u Muzeju San Salvatore in Lauro – Muzej Umberta Matroiannija  u Rimu, od 11. travnja do 20. svibnja 2017. održat će se izložba 'Hodočasnik u kiparstvu - hrvatski kipar Kuzma Kovačić'.
 
izložba

Izložba: Ilustrirani tjednici i filmovi, Željko Kipke

U prostoru Galerije Kazamat će se u utorak, 11. travnja u 20:00 sati održati otvorenje izložbe 'Ilustrirani tjednici i filmovi', umjetnika Željka Kipke. Prije otvorenja, u 19:00 sati, održati će se razgovor s umjetnikom.
 
izložba

Izniman opus Ive Šebalja u Opatiji

U organizaciji Hrvatskog muzeja turizma i udruge Val kulture, u Umjetničkom paviljonu 'Juraj Šporer' u Opatiji u utorak, 11. travnja 2017. u 19:00 sati bit će otvorena izložba radova Ive Šebalja pod nazivom Slikarstvo traži vrijeme.
 
izložba

Otvorena izložba 'Raspeti Krist u djelima hrvatskih i europskih umjetnika'

U okviru manifestacije 'Pasionska baština', danas je u zagrebačkoj Gradskoj knjižnici otvorena izložba 'Raspeti Krist u djelima hrvatskih i europskih umjetnika', koja s monografijama i reprodukcijama iz fonda Čitaonice priručnika i zbirki te knjižnice, kroz temu Kristova raspeća i muke, prikazuje stilske i umjetničke mijene u likovnoj umjetnosti od 12. do 20. stoljeća.
 
izložba, koncert

Uskršnje glazbeno i likovno putovanje od Varaždina do Splita

U sklopu 'Turneje tri Grgura' u foajeu Hrvatskog narodnog kazališta Split u utorak, 4. travnja s početkom u 20 sati, uslijedit će Uskršnje glazbeno i likovno putovanje od Varaždina do Splita, odnosno koncert istaknute varaždinske mezzosopranistice Blanke Tkalčić i otvaranje izložbe varaždinskog likovnog umjetnika Tomislava Sabolića.  
 
izložba

Izložba hrvatskog kipara Kuzme Kovačića u Rimu

Izložba 'Hodočasnik u kiparstvu - hrvatski kipar Kuzma Kovačić' otvara se 11. travnja u Muzejima San Salvatore in Lauro i Muzeju Umberta Mastroiannija u Rimu, pod pokroviteljstvom papinskog Vijeća za kulturu, Ministarstva kulture i Grada Zagreba, priopćili su iz Muzeja Ivana Meštrovića.
 
izložba

Že(d)ne u atelieru

Otvorenje skupne izložbe 'Že(d)ne u atelieru' održat će se u ponedjeljak, 3. travnja, s početkom u 19 sati, u riječkoj Galeriji Juraj Klović.
 
izložba

U Beču otvorena izložba slikarice Naste Rojc

Hrvatska ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek i austrijski ministar kulture, ustava i medija Thomas Drozda otvorili su u četvrtak u palači Porcia u Beču izložbu 'Hommage a Nasta Rojc' naglasivši izvrsne i prijateljske odnose Hrvatske i Austrije posebice u kulturi i umjetnosti.
 
radionica, kolonija

Kreativni kamp na ALU

Studenti Nastavničkog odsjeka ALU pozivaju na likovnu radionicu koja će se održati u subotu 25. ožujka 2017., na Nastavničkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti, Jabukovac 10. Kreativni kamp je projekt sa ciljem reagiranja na malu satnicu Likovne kulture i kreativnog izražavanja u obrazovnim institucijama.
 
predstavljanje

Predstavljanje sedmog kola bibliofilske edicije 'Riječ i slika' Zdenke Pozaić

Sedmo kolo bibliofilske edicije Riječ i slika autorice Zdenke Pozaić bit će predstavljeno u četvrtak, 23. ožujka 2017. godine, u 12:00 sati, u velikome predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.
 
izložba

Otočni bestijarij Kristijana Linardića

Izložba kipara Kristijana Linardića pod nazivom 'Otočni bestijarij' otvara se u četvrtak, 23. ožujka, u 19 sati, u krčkoj Galeriji Decumanus. Izložba ostaje otvorena do 4. travnja.
 
izložba

Tonko Smokvina izlaže u Vukovaru

Danas, 21. ožujka, s početkom u 19 sati, u galeriji Oranžerija u Vukovaru, otvara se izložba dubrovačkog slikara Tonka Smokvine pod nazivom 'Nemir / Unrest'. Izložba ostaje otvorena do 9. travnja.
 
izložba

Izložba 'Ljupki čuvari uspomena' u Muzeju Đakovštine

Izložba 'Ljupki čuvari uspomena' Muzeja Slavonije, otvara se u Muzeju Đakovštine, danas, 17. ožujka, u 19 sati i može se pogledati do 18. travnja.
 
predstavljanje

Predstavljanje knjige 'Tajni život slikara Vlahe Bukovca'

Grad Trogir i Ogranak Matice hrvatske u Trogiru pozivaju na predstavljanje knjige 'Tajni život slikara Vlahe Bukovca' autora Tihomira Rajčića, koje će se održati u ponedjeljak, 20. ožujka, u Gradskoj vijećnici, s početkom u 19:30 sati.
 
izložba

Izložba Andreja Zbašnika u Puli

U organizaciji HDLU Istre, u petak, 17. ožujka, u 19 sati, u Galeriji Luka u Puli, otvara se izložba Andreja Zbašnika 'Pojmovni amortizeri'. Izložba ostaje otvorena do 3. travnja.
 
izložba

This Town Needs Posters

U četvrtak 16. ožujka u 20 sati u HDD galeriji otvara se izložba THIS TOWN NEEDS POSTERS koja predstavlja pregled dosadašnjeg djelovanja istoimenog autorskog tandema koji čine arhitekti i dizajneri Sven Sorić i Hrvoje Spudić.
 
izložba

Ljubo Ivančić: pohvala slikarstvu

U Gliptoteci HAZU, u četvrtak, 16. ožujka, u 19 sati, otvara se izložba 'Ljubo Ivančić: pohvala slikarstvu'. Izložba ostaje otvorena do 16. travnja.
 
izložba

Izložba Tihomira Cirkvenčića u Europskom domu

Danas, 14. ožujka, u 19 sati, u Europskom domu Zagreb, otvara se izložba akvarela i fotografija Tihomira Cirkvenčića, pod nazivom  'Europski gradovi: Zagreb, Beč, Budimpešta'. Izložba ostaje otvorena do 9. travnja.
 
izložba

Izložba 'Nit Života' Bernarda Šimunovića

U zagrebačkoj Galeriji Pikto, u srijedu, 15. ožujka, u 19 sati, otvara se izložba Bernarda Šimunovića pod nazivom 'Nit života', koja se može razgledati do 1. travnja.  
 
predavanje, tribina

Uvod u rano nizozemsko slikarstvo

U Muzeju Mimara, u petak, 10. ožujka, u 11 sati, održava se predavanje Marijane Bockovac Drožđek 'Uvod u rano nizozemsko slikarstvo'.
 
izložba

Stipan Tadić u Salonu Galić

Izložba Stipana Tadića pod nazivom 'Biciklistički dnevnik' otvara se u petak, 10. ožujka, u 20 sati, u Salonu Galić u Splitu. Izložba se može razgledati do 22. ožujka.
 
najave

Izložba 'Marc Chagall: S onu stranu boje' u Zadru

Devedeset grafičkih radova iz ranih dvadesetih do sredine osamdesetih godina prošlog stoljeća, litografije, bakrorezi i drvorezi, objedinjenih pod nazivom 'Marc Chagall: S onu stranu boje', ovoga će ljeta biti izloženo u Kneževoj palači u Zadru.
 
predstavljanje

Predstavljanje crtačkog dnevnika Nives Kavurić Kurtović

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti - Kabinet grafike poziva na predstavljanje crtačkog dnevnika Nives Kavurić Kurtović, u četvrtak,  9. ožujka, u 18 sati, u Knjižnici HAZU.
 
izložba

Animalističke teme u hrvatskoj modernoj likovnoj umjetnosti

U Modernoj galeriji, u četvrtak, 9. ožujka, u 19 sati, otvara se izložba 'Sve naše životinje - Animalističke teme u hrvatskoj modernoj likovnoj umjetnosti'. Izložbu će pratiti zanimljiv edukativni program uz niz likovnih radionica, a moći će se razgledati do 16. travnja.
 
izložba

Izložba 'Dubrovački likovni trenutak 3'

Izložba koja predstavlja slike, skulpture, grafike i crteže dubrovačkih likovnih umjetnika 'Dubrovački likovni trenutak 3' otvara se u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik, u četvrtak, 9. ožujka, u 19 sati.
 
izložba

Tatjana Masterl u Galeriji Juraj Klović

U Galeriji Juraj Klović u Rijeci, u četvrtak, 9. ožujka, u 19 sati, otvara se samostalna izložba 'Ispod layera' Tatjane Masterl. Izložba ostaje otvorena do 23. ožujka.
 
izložba

Berta Miloš u Galeriji Otok

Izložba Berte Miloš 'U rano ljeto', otvara se u srijedu, 8. ožujka, u 19 sati, u dubrovačkoj Galeriji Otok. Izložba ostaje otvorena do 20. ožujka.
 
izložba

Domagoj Rogina u Galeriji Vladimir Filakovac

U Galeriji Vladimir Filakovac, u ponedjeljak, 6. ožujka, u 19 sati, otvara se izložba Domagoja Rogine u Galeriji Vladimir Filakovac. Izložba ostaje otvorena do 30. ožujka.
 
izložba

Franjo Hoti / Slike i crteži (1950 - 2012)

U Galeriji Koprivnica, u petak, 3. ožujka, u 18 sati, otvara se izložba 'Franjo Hoti - slike i crteži (1950 – 2012).'
 
izložba

Sonja Radan u Galeriji Kranjčar

Izložba 'Sjećanje Drveta' Sonje Radan, otvara se u četvrtak, 2. ožujka, u 19 sati, u zagrebačkoj Galeriji Kranjčar, a ostaje otvorena do 11. ožujka.
 
izložba

Milan Nadj / Zavičaj na dlanu

Samostalna izložba Milana Nadja 'Zavičaj na dlanu' otvara se u subotu, 4. ožujka, u 18 sati, u Galeriji naivne umjetnosti u Hlebinama. Izložba ostaje otvorena do 4. travnja.
 
izložba

Goran Petrač / Putovanje u slikarstvo

U četvrtak, 2. ožujka, u 19 sati, u Muzeju Mimara, otvara se izložba Gorana Petrača 'Putovanje u slikarstvo'. Izložba ostaje otvorena do 23. ožujka.
 
natječaj

Natječaj za umjetničke knjige 'Knjige za gledanje: Knjige za čitanje' za mlade umjetnike

Akademija likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s Akademijom primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci raspisuje natječaj za umjetničke knjige pod nazivom 'Knjige za gledanje : Knjige za čitanje', za izlaganje u Galeriji Šira u Zagrebu, od 13.03.2017. do 20.03.2017.
 
izložba

Iva Višošević u Regaleriji

U Regaleriji u Zaboku, u petak, 24. ožujka, u 18 sati, otvara se izložba 'Slom' Ive Višošević.
 
natječaj

Erste banka raspisala natječaj za 13. izdanje Erste fragmenata

Erste banka je raspisala natječaj za 13. izdanje Erste fragmenata, kojim pruža potporu mladim i neafirmiranim likovnim umjetnicima do 30 godina te studentima akademija likovnih umjetnosti otkupom njihovih umjetničkih djela (skulptura, slika, grafika i instalacija). Rok prijave je 25. ožujka.
 
izložba

Spartak Dulić - Slike 2008. - 2016.

U Studiju Moderne galerije Josip Račić, u četvrtak, 23. veljače, u 19 sati, otvara se izložba Spartaka Dulića pod nazivom 'Slike 2008. - 2016.'. Izložba ostaje otvorena do 12. ožujka.
 
izložba

Otvorenje izložbe Ivana Fijolića

Galerija Greta poziva na otvorenje izložbe Uloga postamenta u derivatu popartističke skulpture spomeničkog predznaka u ponedjeljak 20. 2. 2017. u 20 sati.
 
izložba

Otvorenje izložbe: Krystian Burda 'Put za Zelazowu Wolu – studija prostora i vremena'

Spomenik koji možete doživjeti jedino putujući, krećući se. Tako bi se najprije moglo opisati djelo poljskog umjetnika Krystiana Burde koje će Muzej suvremene umjetnosti predstaviti od 21. veljače do 24. ožujka 2017.
 
izložba

Otvorenje izložbe Branka Lepena

Izložba najnovijeg ciklusa radova kipara Branka Lepena, pod nazivom Petlje otvara se u utorak 21. veljače 2017. u 19 sati u Gliptoteci HAZU, Medvedgradska 2.
 
izložba

Međunarodna izložba karikature MIKS '2+2'

 Međunarodna udruga karikaturista 'MIKS' iz Siska organizira uzvratnu Međunarodnu izložbu karikature MIKS '2+2' sa kolegama karikaturistima iz Bugarske. Otvorenje izložbe je 28. travnja 2017. godiine u Gradskoj galeriji Striegl, u 19.30 sati.
 
predavanje, tribina

Mali razgovori o izabranim baletnim temama u Muzeju za umjetnost i obrt

U povodu održavanja izložbe 'Orašar – najljepša božićna bajka' održava se ciklus predavanja u Muzeju za umjetnost i obrt. U srijedu, 15. veljače, u 19 sati, u atriju MUO-a održat će se druženje pod nazivom 'Mali razgovori o izabranim baletnim temama'.
 
predstavljanje

U središtu Milana otkriven spomenik Ruđeru Boškoviću, djelo Ivana Meštrovića

U povodu 230. obljetnice smrti Ruđera Josipa Boškovića, koji je 13. veljače 1787. umro u Milanu, u milanskom parku Indro Montanelli u ponedjeljak je svečano otkriven spomenik tom velikom hrvatskom znanstveniku, djelo hrvatskog kipara Ivana Meštrovića.
 
izložba

Otvorena izložba Nikola Zrinski i Sigetska bitka 1566. – 2016.

Predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akademik Zvonko Kusić, koji je ujedno i predsjednik Povjerenstva za obilježavanje 450. obljetnice Sigetske bitke, otvorio je u srijedu, 8. veljače, u Mađarskom institutu u Zagrebu izložbu Nikola Zrinski Sigetski i Sigetska bitka 1566. - 2016. Muzeja Sveti Ivan Zelina.
 
natječaj

Dubrovački likovni trenutak 3 - natječaj

Umjetnička galerija Dubrovnik priprema tradicionalnu, treću po redu izložbu 'Dubrovački likovni trenutak 3', te poziva dubrovačke likovne umjetnike da se prijave na sudjelovanje u ovoj žiriranoj skupnoj izložbi. Rok za prijavu je 19. veljače.
 
izložba

Petra J. Lovreković - izložba Put

Izložba Petre J. Lovreković pod nazivom 'Put' otvara se u petak, 10. veljače, u 19 sati, u Muzeju Mimara. Izložba ostaje otvorena do 26. veljače.
 
izložba

Jelena Lovrec u Galeriji Šira

Samostalna izložba mlade umjetnice Jelene Lovrec pod nazivom 'Ko te šiša' otvara se u srijedu, 8. veljače, u 19 sati, u Galeriji Šira.
 
izložba

Nedi Tibljaš izlaže u Rijeci

U petak, 3. veljače, s početkom u 18 sati, u Galeriji Juraj Klović u Rijeci, otvara se amostalna izložba Nedija Tibljaša, koja se  može razgledati do 13. veljače.
 
izložba

Izložba Ivice Vlašića u Splitu

Danas, 12. siječnja, u 19 sati, u prostoru galerije 'Vinko Draganja OP', otvara se izložba akademskog slikara iz Livna Ivice Vlašića.
 
izložba

'Poezija slikarstva' Višnje Peter

Samostalna izložba slika 'Poezija slikarstva' Višnje Peter otvara se u utorak, 10. siječnja, u 19 sati, u Europskom domu u Zagrebu.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>


http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu