info - film, video


projekcija

Rituali u preobraženom vremenu - filmovi Maye Deren na Kratkom utorku

Kratki utorak, 2. svibnja, u 21 sat, u kinu 'Tuškanac' u Zagrebu bit će u potpunosti posvećen jednoj od najpoznatijih redateljica svih vremena, pogotovo ako govorimo o avangardnom i eksperimentalnom, ali i feminističkom filmu - Mayi Deren.
 
natječaj

Splitski filmski festival otvorio prijave za radove virtualne stvarnosti

Uz prijave standardnih kategorija, Splitski filmski festival poziva autore i producente da prijave radove virtualne stvarnosti. Zadnji rok za prijave je 1. lipnja 2017.
 
projekcija

ASIFA-ine Večeri animacije: Retro animirane reklame uz Borivoja Dovnikovića Borda

U ovom izdanju Večeri, 3. svibnja, u 19 sati, u maloj dvorani kina 'Tuškanac' prikazat će se retro animirane reklame uz gostovanje Borivoja Dovnikovića Borda. Bit će to izbor ranih animiranih reklama čija je proizvodnja počela sredinom 50-ih, a nastavljena 60-ih i dalje u studiju STEP – Studiju za ekonomsku propagandu, posebnoj proizvodnoj jedinici u sklopu Zagreb filma.
 
radionica, kolonija

Uvodno predavanje Filmske škole Kinokluba Zagreb

Filmska škola Kinokluba Zagreb početnička je radionica scenarija, režije, snimanja i montaže. Uvodno predavanje će se održati u utorak, 2. svibnja, u 19 sati, u kino dvorani Kinokluba Zagreb.
 
natječaj

Pulski filmski festival otvara natječaj za Mlade filmofile

Pulski filmski festival u sklopu Pula PROfessionala organizira poseban program namijenjen svim mladim ljubiteljima filma – Mladi filmofili. Poziv za prijavu otvoren je do 24. svibnja 2017.
 
natječaj, djeca, mladi

Prijavi se na 6. DUff

DUff - Dubrovački međunarodni filmski festival koji okuplja djecu i mlade iz mediteranskih zemalja službeno je otvorio prijave za svoje šesto izdanje koje će se održati od 19. do 22. listopada ove godine. Rok za prijavu radova je 15. srpnja 2017.!
 
projekcija

Zvijezde francuskog filma u Kinu Tuškanac

Tijekom svibnja i lipnja u Kinu Tuškanac bit će prikazan reprezentativan izbor filmova koji ukazuju na najznačajnija kretanja u francuskoj kinematografiji od Drugog svjetskog rata do novog tisućljeća, te ujedno predstavlja velike francuske glumice čija se popularnost može mjeriti s popularnošću američkih 'starova'.
 
projekcija

Hrvatska premijera indijskog filma 'Obožavatelj' snimanog u Dubrovniku

U dubrovačkom Kinu Sloboda u nedjelju, 30. travnja, u 20 sati, u sklopu manifestacije Tišina molim!, održat će se premijera velikog indijskog filmskog hita 'Obožavatelj' (Fan), koji je dijelom sniman u gradu Dubrovniku u ožujku 2015. godine putem tzv. mjera poticaja.
 
predstavljanje, projekcija

Ištvančićev film 'Sve je bio dobar san' na festivalu u Beču

Dokumentarni film 'Sve je bio dobar san' redatelja Branka Ištvančića o vukovarskom heroju Jean-Michelu Nicolieru uvršten je u glavni program festivala Ethnocineca 2017 koji će se održati u Beču od 4. do 10. svibnja, priopćila je udruga za audiovizualno stvaralaštvo Artizana.
 
projekcija

'Kako sam se zaljubio u Evu Ras' na Kratkim slikama

Topla i intimna priča portugalskog redatelja Andraa Gila Mate o iščezlim snovima i sjećanjima, o kinematografiji koje više nema, o povijesti jedne zemlje, putovanje kroz osobnu i kolektivnu memoriju kroz lik 70-godišnje projekcionistice Sene, prikazat će se u MM centru 27. travnja, u 19,30 sati. Ulaz je slobodan!
 
predstavljanje, projekcija

'Ustav Republike Hrvatske' otvara 12. izdanje SEEfesta

Uz 'Ustav' Rajka Grlića na SEEfestu (Filmskom festivalu jugoistočne Europe) će se prikazati i hrvatska manjinska koprodukcija, dokumentarni film 'Moj svijet je naopačke', redateljice Petre Seliškar te kratkometražni igrani film 'Magda Mozarka' u režiji Bojane Momirović. SEEfest se ove godine u Los Angelesu održava od 27. travnja do 4. svibnja.
 
projekcija

Nova tajna projekcija u Osijeku, Varaždinu i Rijeci

U četvrtak, 27. travnja, u Osijeku, Varaždinu i Rijeci, na tri simultane projekcije s početkom u 20 sati bit će premijerno prikazan film o jednom od svjetskih velikana (modne) fotografije.
 
predavanje, tribina, projekcija

Svjetski dan intelektualnog vlasništva u Palachu

Svjetski dan intelektualnog vlasništva, 26. travnja 2017., Udruga Ri Rock odlučila je obilježiti aktualiziranjem uvijek prisutne teme intelektualnog vlasništva, s naglaskom na glazbu i autorska prava u njoj. Projekcija fiolma i tribina na temu intelektualnog vlasništva, održat će se u Palachu, 26. travnja, s početkom u 16:00 sati.
 
predavanje, tribina, projekcija

Dokukino KIC istražuje: Tko je zapravo Nenad Puhovski?

U četvrtak, 27. travnja, s početkom u 19 sati, u Dokukinu KIC započinje autorski program 'Upoznaj autora' s ciljem predstavljanja istaknutih domaćih i regionalnih redatelja kroz njihove najznačajnije filmove, osobne priče i bogato iskustvo. Prvi gost s kojim će publiku upoznati voditelj programa i filmski kritičar Vladan Petković je producent, sveučilišni profesor, direktor ZagrebDoxa i redatelj Nenad Puhovski.
 
smotra, revija

Revija najboljih festivalskih filmova u koprivničkom kinu 'Velebit'

Od 27. travnja do 10. svibnja će se u koprivničkom kinu 'Velebit' održati Revija najboljih festivalskih filmova, a ukupno će biti prikazano 5 filmova koji su u 2016. godini osvojili brojne nagrade na najcjenjenijim europskim i svjetskim filmskim festivalima. Projekcije započinju u 19 i 21 sat.
 
projekcija

Novi brazilski film u 'Tuškancu'

Ciklus novog brazilskog filma počinje humornom socijalnom dramom 'Druga majka'. Film je dobio čak 26 nagrada među kojima valja istaknuti berlinsku Panoramu. Slijedi nagrađivana Cavalcanteova egzistencijalna romantična melodrama 'Povijest vječnosti', dojmljivo atmosferična, tjeskobna, smireno i sugestivno režirana...
 
festival

9. ETNOFILm festival u Rovinju

Deveto izdanje ETNOFILm festivala, koji se održava u organizaciji Etnografskog muzeja Istre, dosadašnje je načelo natjecateljskog filmskog programa, koje se temelji na odabiru filmova prikupljenih otvorenim natječajem, zamijenilo izravnim pozivom autorima/icama odabranih filmova.
 
predstavljanje, projekcija

Hrvatski filmovi na goEast festivalu u Wiesbadenu

Na 17. izdanju međunarodnog festivala srednjoeuropskog i istočnoeuropskog filma goEast, koji se od 26. travnja do 2. svibnja održava u njemačkom gradu Wiesbadenu, prikazat će se ukupno šest hrvatskih filmova. Dugometražni igrani filmovi 'Ne gledaj mi u pijat' i 'Goran', manjinske hrvatske koprodukcije 'Sieranevada', 'Dobra žena' i 'Dnevnik mašinovođe' te kratkometražni dokumentarni film 'Kino otok'.
 
projekcija

5. DriveINkino Zagreb

U Zagrebu će se 22., 23., 29., i 30. travnja 2017. godine održati peto po redu DriveINkino. Radi se o inovativnom projektu koji spaja sve generacije i popularnu tradiciju gledanja filmova iz udobnosti automobila.
 
projekcija

'Kraljica tišine' u Palachu

U subotu, 22. travnja, s početkom u 20 sati, u riječkom OKC Palach održat će se besplatna projekcija zanimljivog poljskog dokumentarnog filma 'Kraljica tišine' pod okriljem KineDoka. Ulaz na projekciju je besplatan!
 
predstavljanje, projekcija

Hrvatski film i ove godine u Cannesu: 'Trešnje' Dubravke Turić u '15 dana autora'

Kratkometražni igrani film 'Trešnje' Dubravke Turić uvršten je u paralelnu selekciju filmskog festivala u Cannesu '15 dana autora' ('Quinzaine des réalisateurs'), čije se 49. izdanje održava od 18. do 28. svibnja ove godine.
 
natječaj

Prijavite film na 55. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece

Ovogodišnja, 55. po redu Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece biti će održana u Sisku u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kino kluba Sisak. Ukoliko želite biti dio najvećeg i najstarijeg dječjeg filmskog događaja godine prijavite svoja filmska ostvarenja do 1. lipnja 2017.!
 
projekcija

Bezvremenski filmski klasici na otvorenju Kinoteke

U subotu, 22. travnja, legendarno kino Kinoteka u Kordunskoj 1 ponovno će otvoriti svoja vrata te, uz besplatan cjelodnevni program, započeti novo poglavlje svog života. Niz bezvremenskih filmskih klasika najavit će programsku orijentaciju kina, a bogat popratni program i nastupi sastava Jazz Me Do, Soundtrack Ensemble i Tango Appassionato osigurat će dobru zabavu za Zagrepčane svih generacija.
 
festival

Počinje manifestacija Tišina molim! – Film i Grad od 1919.

Filmska manifestacija Tišina molim! održat će se od 24. do 30. travnja u Dubrovniku. Film i Grad od 1919. tema je cjelokupnog programa predviđenog za ovu godinu.
 
festival, djeca, mladi

6. međunarodni festival dječjeg filma KIKI

KIKI – međunarodni festival dječjeg filma održat će se od 24. do 28. travnja 2017. Filmski program prikazivat će se u Multimedijskom centru - kinu u Zaboku, a dio programa gledatelji će biti u prilici pogledati i u Krapini.
 
obavijest

Gradsko kazalište u Karlovcu obuhvatit će u svom radu i buduću filmsku djelatnost bivšeg Kina Edison

Gradskom kazalištu Zorin dom bit će pripojeno bivše kino Edison, spomenik kulture koji je potkraj prošle godine otkupio Grad Karlovac za razvoj filmske kulture, video i foto stvaralaštva, rekao je u utorak na konferenciji za novinare u Zorin domu gradonačelnik Damir Jelić.
 
festival

Četvrti E?! - Okolišni filmski festival

Zelena akcija poziva na četvrti E?! - Okolišni filmski festival koji će se održati od 21. do 23. travnja u Kinu Tuškanac. Ulaz na sve programe je slobodan!
 
projekcija

Žensko naslijeđe hrvatskog filma na Kratkim slikama

Film 'Žemsko' Tatjane Ivanišević Dunje, 'Slučajno' Tanje Golić te 'Grad u izlogu' i 'Putositnice' Tanje Ivančić na rasporedu su 20. travnja, u 19,30 sati, u MM centru u sklopu projekta Kratke slike, programske cjeline Runda kratkog, koja pruža širu sliku suvremenog hrvatskog filma i njegovih kratkih formi, kroz suprostavljanje suvremenih i starijih ostvarenja koja međusobno korespondiraju na manifestan ili podsvjestan način.
 
projekcija

Premijera dokumentarca 'Neželjena baština' u Rijeci

U srijedu, 19. travnja, s početkom u 20 sati, premijerno će s prikazati dokumentarni film Irene Škorić 'Neželjena baština'. Uz redateljicu, premijeri će prisustvovati i skladatelj Ivo Josipović. Film prati spomenike kao svjedoke vremena i društva kojima se nikad divilo, dok su danas neželjeni.
 
projekcija

Premijera kratkog filma 'Govornica' u Rijeci

Premijera kratkometražnog filma 'Govornica' će se održati u utorak, 18. travnja, u 19 sati, u riječkom Art-kinu.
 
projekcija

Film Wernera Herzoga u hrvatskim kinima

Nakon premijere na 14. Human Rights Film Festivalu hvaljeni dokumentarac njemačkog režijskog velikana Wernera Herzoga 'Tko bi rekao: Fantazije umreženog svijeta' dolazi u redovnu kino distribuciju. Film koji otkriva koliko nam zapravo život ovisi o nevidljivoj mreži informacija, možete već od srijede, 19. travnja,pogledati u Dokukinu KIC, a uskoro će se pojaviti i na programu kina u Puli, Splitu, Zagrebu i Rijeci te drugim hrvatskim gradovima.
 
festival, najave

Pet dana glazbenih dokumentaraca na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila

'Solo Positivo Film Festival', međunarodni festival glazbeno-dokumentarnog filma, koji će se od 4. do 8. srpnja održati na tvrđavama sv. Mihovila, Barone i još jednoj lokaciji u Šibeniku, otvorit će nagrađivani glazbeni dokumentarac 'The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years' poznatog redatelja Rona Howarda, najavljeno je u srijedu u konferenciji za novinare
 
projekcija

Praznici u riječkom Art-kinu

Program 'Praznika u kinu', od 18. do 21. travnja, uključuje uzbudljiv filmski program u sklopu kojeg će se prikazati animirani filmovi 'Kubo i čarobni mač' i 'Moj život kao tikvica', oba su filma bili ovogodišnji  kandidirani za Oscara, te igrani filmovi - nizozemska komedija 'Mali gangster' te 'Veliko putovanje' Ivana Hetricha.
 
projekcija

Venecijanska Mostra na Kratkom utorku

U utorak, 18. travnja, u 20 sati, u kinu 'Tuškanac' u Zagrebu, gost Kratkog utorka bit će Enrico Vannucci, selektor programa kratkog filma Orizzonti na slavnom filmskom festivalu u Veneciji. On će prikazati izbor od šest najreprezentativnijih filmova sa zadnja dva izdanja festivala, i nakon toga u razgovoru s urednikom Kratkog utorka Ivanom Ramljakom između ostaloga otkriti kako izgleda festivalski selekcijski proces.
 
nagrada

Na Blankovom natječaju za razvoj dugog metra pobijedila četiri autora

Na Blankov natječaj za razvoj dugometražnih igranih scenarija u roku je stiglo preko 40 kvalificiranih prijava, a nagrada od 5.000 kuna ravnopravno je podijeljena na četiri autora.
 
predstavljanje, projekcija

Hrvatski filmovi na festivalu u Oberhausenu

Međunarodni festival kratkometražnog filma u Oberhausenu u svoj program uvrstio je dokumentarni film 'Oni samo dolaze i odlaze' te igrane filmove 'U plavetnilo' i manjinsku hrvatsku koprodukciju 'Dobro utrošeno poslijepodne'. Ovogodišnje, šezdeset i treće izdanje festivala održat će se od 11. do 16. svibnja.
 
projekcija

'Njemačka mladež' na Kratkim slikama

Dokumentarni film 'Njemačka mladež' redatelja Jean-Gabriela Périota prati radikalizaciju dijela njemačke mladeži krajem 1960-ih koja je dovela do nastanka Frakcije crvene armije (RAF), poznate i kao skupina Baader-Meinhof. Premijera filma održat će se u četvrtak, 13. travnja, u 19,30 sati, u MM centru. Ulaz na projekciju je besplatan!
 
festival, najave

Animafest od 5. do 10. lipnja - program i u Kinoteci

Svjetski festival animiranog filma - Animafest Zagreb održat će se od 5. do 10. lipnja na već poznatim lokacijama u kinima 'Europa' i 'Tuškanac' te na jednoj novoj koja se uskoro treba otvoriti - u Kinoteci.
 
predstavljanje, projekcija

Projekcija filma 'Album' Branka Ištvančića u New Yorku

Hrvatski dokumentarni film 'Album' redatelja Branka Ištvančića odabran je za posebnu projekciju u programu 14. Festivala bosanskohercegovačkog filma (BHFF), koji će se održavati od 12. do 15. travnja 2017. u New Yorku.
 
nagrada

'Ustavu Republike Hrvatske' nagrade u Italiji

Na 18. izdanju European Film Festivala u Lecceu, 'Ustav Republike Hrvatske' nagrađen je čak trima nagradama – za scenarij, za najboljeg glumca i nagradom publike.
 
nagrada

'Planemo' nagrađen na Filmfestu u Dresdenu

Animirani kratkometražni film Veljka Popovića 'Planemo' osvojio je nagradu Zlatni konjanik koju na Međunarodnom festivalu kratkometražnog filma Filmfest dodjeljuje žiri mladih. 29. izdanje festivala održalo se od 4. do 9. travnja u njemačkom gradu Dresdenu.
 
obavijest

U Zagrebu umro veliki hrvatski glumac Relja Bašić

U Zagrebu je u petak navečer u 87. godini umro veliki hrvatski filmski i kazališni glumac Relja Bašić, koji je u svojoj bogatoj umjetničkoj karijeri odigrao više od 3700 kazališnih predstava, glumio u 56 domaćih filmova te brojnim inozemnim, osnovao je i trideset godina vodio putujuće kazalište Teatar u gostima, a u hrvatskoj kinematografiji ostat će zapamćen kao 'gospodin Fulir' iz legendarnog filma Kreše Golika 'Tko pjeva zlo ne misli'. (Komemoracija će se održati u utorak, 11. travnja u 14 sati, u dvorani HNK u Zagrebu.)
 
nagrada

Nagrade za 'Ne gledaj mi u Pijat' i 'Po čovika u Litvi'

Na Međunarodnom filmskom festivalu u Vilniusu Kino Pavasaris Mia Petričević nagrađena je za najbolju glumicu za ulogu u filmu 'Ne gledaj mi u pijat', dok je kratkometražni igrani film 'Po čovika' dobio posebno priznanje.
 
obavijest

Veliki povratak Kinoteke

Popularno zagrebačko kino Kinoteka u Kordunskoj 1 uz čiji su repertoar stasale generacije filmofila, nakon punih 12 godina stanke, u subotu, 22. travnja 2017. godine vraća se na rasporede gradskih događanja.
 
natječaj

Prijavite filmove na 11. Vukovar Film Festival

Discovery d.o.o. raspisao je natječaj za sudjelovanje na 11. Vukovar film festivalu, Festivalu podunavskih zemalja, koji će se održati od 21. do 26. kolovoza. Natječaj je otvoren do 1. srpnja 2017.!
 
festival

11. Festival tolerancije

Ovogodišnje, 11. izdanje Festivala tolerancije u Zagrebu održava se od 8. do 14. travnja, a donosi više od 60 filmova, dvije izložbe, predstavljanje knjiga, koncerte, edukacijska jutra, okrugle stolove i čak osam diskusija o društveno angažiranim temama.
 
projekcija

Laibachov 'Dan oslobođenja' u Rijeci

Premijera glazbenog dokumentarca 'Liberation Day' (Dan oslobođenja) održat će se u petak, 7. travnja, s početkom u 20 sati, u riječkom Art-kinu. Premijeri će filma prisustvovati Ivan Novak i Mina Špiler iz benda Laibach.
 
projekcija

Filmski esej 'Korespondencije' na Kratkim slikama

U četvrtak, 6. travnja, u 19,30 sati, Kratke slike u MM centru predstavljaju hrvatsku premijeru filmskog eseja 'Korespondencije' portugalske redateljice Rite Azevedo Gomes, dobitnika nagrade za najbolji film na festivalu Doclisboa 2016.
 
natječaj

Otvorene prijave za FOCUS: novi program obuke i umrežavanja za direktore fotografije i scenografe (Natječaj je produžen do 1. 5. 2017.!)

Program obuke i umrežavanja FOCUS, kao prvi takve vrste u regiji, razvijen je kao serija godišnjih događaja koji će se odvijati u Izoli u Sloveniji tijekom Međunarodnog filmskog festivala Kino Otok – Isola Cinema. Ove godine fokus je na direktorima fotografije i scenografima na početku karijere iz Hrvatske, Italije i Slovenije, a poziv za prijave otvoren je do 24. travnja 2017. (Produžen rok prijava do 1. svibnja 2017.!)
 
nagrada

Svečanom dodjelom nagrada završila 12. FRKA

U nedjelju, 2. travnja, svečanim zatvaranjem i dodjelom nagrada na Akademiji dramske umjetnosti zatvorena je dvanaesta FRKA – Filmska revija Kazališne akademije.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>


http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu