info - film, video


festival, najave

ZagrebDox: otkriveni prvi naslovi trinaestog izdanja

Međunarodni festival dokumentarnog filma ZagrebDox, čije će se trinaesto izdanje održati od 26. veljače do 5. ožujka u preuređenom Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu, tradicionalno donosi pregled recentne svjetske i domaće dokumentarističke scene, među kojima je i nekoliko kandidata za Oscare.
 
projekcija

Filmaktiv poziva na prvo izdanje 'Film svima', projekcija prilagođenih gluhim i nagluhim osobama

Prva projekcija u sklopu projekta 'Film svima', ciklusa filmova prilagođenih gluhim i nagluhim osobama koju Filmaktiv organizira u suradnji s Udrugom gluhih i nagluhih Rijeka, održat će se u ponedjeljak, 23. siječnja, u 18 sati, u Filodrammatica Dvorani (Korzo 28/1). Projekt Film svima otvara film riječke redateljice Barbare Babačić, 'Naseljenici - naši novi susjedi s puškama'. Ulaz na projekciju je slobodan!
 
predstavljanje, projekcija

Hrvatski filmovi na Filmskom festivalu u Trstu

U sklopu 28. Međunarodnog filmskog festivala u Trstu bit će prikazano jedanaest hrvatskih filmova. Riječ je o jednom od vodećih filmskih festivala u Italiji, koji je programski fokusiran na nove trendove u kinematografijama srednje i istočne Europe. Uz bogatu ponudu filmova, donosi i prateći industrijski program, poput scenarističkog Eastweeka i koprodukcijskog foruma When East Meets West.
 
predavanje, tribina, projekcija

Klasik 'Priča sa zapadne strane' na filmskoj večeri Hrvatskog filmskog ljetopisa

U skladu s temom aktualnog broja Hrvatskog filmskog ljetopisa - glazbi na filmu, u petak se u zagrebačkom kinu 'Tuškanac' održava filmska večer tog časopisa, u okviru koje će se prikazati klasik 'Priča sa zapadne strane', s Natalie Wood u glavnoj ulozi.
 
projekcija

'Uzbuna na Zelenom vrhu' u kinima od 26. siječnja

Jesu li Koko i družina uspjeli riješiti nove slučajeve misterioznih razbojstava koja su narušila ljetnu prazničku idilu na Zelenom vrhu hrvatska publika saznat će 26. siječnja kada film kreće u kinodistribuciju.
 
predstavljanje, projekcija

'S one strane' Zrinka Ogreste stigao na velika platna u Nizozemskoj, Belgiji i Luksemburgu

Dugometražni igrani film u režiji Zrinka Ogreste danas započinje s redovnom kinodistribucijom u zemljama Beneluxa. Osim toga film se već prikazuje u Turskoj, a krajem veljače kreće s prikazivanjem i u Italiji.
 
natječaj

8. Beogradski internacionalni filmski festival osoba sa invaliditetom – poziv

Otvoren je natječaj za osmi Beogradski internacionalni filmski festival osoba sa invaliditetom - Bosifest 2017 koji će se održati od 10. do 12. listopada u Sava Centru. Natječaj za slanje radova je otvoren do 5. travnja 2017. Slogan ovogodišnjeg festivala je 'Pokreni promjenu', a tema je život i rad osoba sa invaliditetom.
 
predavanje, tribina, projekcija

Supertoon u gostima: Rogoznica i Tisno

Ovu subotu, 21. siječnja, u Rogoznici, i nedjelju, 22. siječnja, u Tisnom održat će se projekcije odabranih dječjih filmova 6. izdanja festivala Supertoon održanog prošlog ljeta u Šibeniku. Ulaz na projekcije je slobodan!
 
projekcija

Novi švedski filmovi u kinu 'Tuškanac'

Tjedan švedskog filma u kinu 'Tuškanac' trajat će od ponedjeljka, 23. do utorka, 31. siječnja, s premijerama svaki dan u 19 sati.
 
projekcija

Filmovi Vladimira Perovića u Dokukinu KIC

Program Hall of Fame u Dokukinu KIC ide dalje te u ponedjeljak, 23. siječnja, u 19 sati, donosi još četiri kratka dokumentarna klasika. Besplatno pogledajte tri filma višestruko nagrađivanog crnogorskog redatelja Vladimira Perovića – 'Kuća'; 'Život, priključenija i održivi razvoj jednog kokota' te 'Eoha'. Na platnu će oživjeti i film 'Ana' iz 1984. poznate redateljice Mirjane Zoranović. Ulaz je besplatan!
 
projekcija

Bolivudski film 'Manje šećera' u kinu Europa

Romantičnim bolivudskim filmom 'Manje šećera', zagrebačko kino 'Europa' u četvrtak nastavlja ciklus indijskog filma koji predstavlja odabrane filmove jedne od najvećih kinematografija u svijetu.
 
natječaj

Putnički natječaj - Nagrada Dijana Klarić

Raspisan je novi natječaj za Nagradu Dijana Klarić koja se dodjeljuje u pet kategorija: najbolji putopis, fotografija, video, projekt i putnik godine. Natječaj je otvoren do 1. travnja.
 
natječaj

EFFE Label 2017./2018. - prijave

Do 17. veljače 2017., festivali u Hrvatskoj i diljem Europe imaju priliku prijaviti se predstavljajući se kroz prijavu u sklopu mreže EFFE kako bi festival u naredne dvije godine globalno promicala oznaka EFFE Label. EFFE Label je oznaka koja predstavlja izvrsnost i nudi međunarodnu prepoznatljivost jedinstvenosti pojedinoga festivala u cijeloj Europi.
 
projekcija

Velika kazališta na velikom platnu: Shakespeareov 'Cimbelin'

Projekcija nove engleske kazališne predstave 'Cimbelin' Wiliama Shakespearea u izvođenju Royal Shakespeare Company održat će se u nedjelju, 22. siječnja, s početkom u 19 sati, u zagrebačkom kinu 'Tuškanac'.
 
projekcija

Zagreb u filmovima Branka Majera i Bogdana Žižića na Kratkim slikama

U četvrtak, 19. siječnja, u 19,30 sati, u MM centru održat će se projekcije klasika hrvatske kratkometražne dokumentarne kinematografije koja bilježe urbanističke promjene u Zagrebu: Zagrebačke paralele, Poplava i Sajmište. Ulaz je na projekcije je besplatan!
 
natječaj

Zagrebfilm otvorio natječaj za namjenske animirane filmove

Tema natječaja je očuvanje fasada u gradu Zagrebu, a traže se dva filma u trajanju od po 10 sekundi. Rok za prijavu je 20. siječnja 2017.
 
natječaj

Otvorene prijave za Animation goes MSU! 2017

Svjetski festival animiranog filma – Animafest Zagreb u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti raspisuje otvoreni poziv za natjecanje site-specific radova za medijsku fasadu Muzeja suvremene umjetnosti, Animation goes MSU! Prijave traju do 22. ožujka 2017., a svi radovi moraju stići na adresu MSU-a do tog datuma.
 
projekcija

Gostovanje 48. revije hrvatskog filmskog stvaralaštva u Puli, II dio

Drugi dio projekcije nagrađenih filmova s 48. revije hrvatskog filmskog stvaralaštva bit će održan u Klubu Pulske filmske tvornice ovoga četvrtka, 19. siječnja, kada će s početkom u 20 sati biti predstavljeni prvonagrađeni filmovi. Programom će moderirati Marko Zdravković-Kunac.
 
najave

Treća filmska večer Hrvatskog filmskog ljetopisa: Film i glazba uživo

Treća filmska večer pod nazivom 'Film i glazba uživo', u organizaciji Hrvatskog filmskog ljetopisa, održat će se u petak, 20. siječnja, od 19 sati u zagrebačkom kinu 'Tuškanac'.
 
projekcija

Filmski četvrtak u HDA: 'Ples na filmu - pokret i slika'

U okviru projekcija iz nacionalne zbirke Hrvatskoga filmskog arhiva, 19. siječnja, u 18 sati, u Hrvatskome državnom arhivu (dvorana Katalozi), prikazuju se dokumentarni filmovi na temu 'Ples na filmu - pokret i slika'. Nakon projekcije Emil Matešić, koreograf, radnik u kulturi te ravnatelj Kulturno informativnog centra u ulozi gosta predavača osvrnut će se na prikazane filmove.
 
predstavljanje, projekcija

Hrvatski kratki metar na 67. Berlinaleu: 'U plavetnilo' i 'Ježeva kuća' uvršteni u program Generation

Dva hrvatska kratkometražna filma svoje će svjetske premijere imati u programu 67. Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu: igrani 'U plavetnilo' Antonete Alamat Kusijanović uvršten je u program Generation 14plus, a animirana 'Ježeva kuća' u Generation Kplus.
 
natječaj, audicija

U Dubrovniku objavljen poziv na audiciju za statiste za film 'Robin Hood: Origins'

U Dubrovniku se od ponedjeljka, 16. do petka, 20. siječnja, održava audicija za statiste u 'filmu strane produkcije', a neslužbeno se doznaje kako je riječ o filmu 'Robin Hood: Origins' za koji su već postavljene kulise na nekoliko lokacija, a koji će se krajem veljače i početkom ožujka snimati na području Dubrovnika.
 
projekcija

Filmske večeri u Močvari predstavljaju: Trashom protiv smeća

U utorak, 17. siječnja, u zagrebačkom klubu Močvara održavaju se još jedne filmske večeri. Moderatorica Mima Simić sa svojim gostima Marijem Kovačem, Nikom Pećarinom te Nasumičnim gošćama iz Publike razgovara o trashu u filmu, kulturi, politici i svakodnevici. Ulaz je besplatan, vrata kluba otvaraju se u 20 sati, a program počinje u 20,30 sati.
 
projekcija

Kratki utorak s filmovima Vlade Škafara - 'Mama', 'Djevojčica i drvo' i 'Stari most'

Prvi Kratki utorak u 2017., 17. siječnja u kino 'Tuškanac' u Zagrebu od 19 i 21 sat u goste dovodi slovenskog autora Vladu Škafara, jednu od najosebujnijih pojava u suvremenom filmu na području bivše države.
 
okrugli stol

'Jesenja sonata' – na filmu i u kazalištu

U utorak, 17. siječnja, s početkom u 19 sati, u riječkom Art-kinu će se održati okrugli stol 'Jesenja sonata – na filmu i u kazalištu' na kojem će sudjelovati redateljica predstave 'Jesenja sonata' Ana Tomović, dramaturginja Olga Dimitrijević, Mira Furlan koja tumači ulogu Charlotte, Marija Tadić (Eva), Jelena Lopatić (Helena), Leon Lučev (Viktor) te filmski kritičari Dejan Durić i Dragan Rubeša.
 
projekcija

Na HRT-u prvi put stalni termini za hrvatske igrane filmove

U okviru prvih promjena u rasporedu emitiranja na programima Hrvatske radiotelevizije (HRT) od utorka, 17. siječnja, u program se prvi put uvode dva stalna tjedna termina predviđena za emitiranje hrvatskih igranih filmova – nedjeljom u 20 sati na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) te utorkom u 21 sat na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2).
 
projekcija

Eduzgraf kino: Filmski program Festivala 25 FPS na Zgraf-u

Filmski program Eduzgrafa napravljen je u suradnji s Udrugom za audio-vizualna istraživanja 25 FPS čiju selekciju potpisuju Sanja Grbin, Marina Kožul (25 FPS) i Mihaela Richter (Eduzgraf). Sastoji se od petnaest vizualno jakih i društveno angažiranih filmova koji se svojim sadržajem i vizualnim jezikom konceptualno nadovezuju na krovnu temu Zgrafa 12 'Društvene reprize'. Eduzgraf kino održat će se u petak, 20. siječnja, od 17 do 22 sata u zagrebačkoj Laubi (Prilaz baruna Filipovića 23).
 
projekcija

'The Yes Men: Pobuna!' - urnebesno zabavna strana aktivizma

Novu dokumentarnu godinu Restart label započinje zagrebačkom kino-premijerom filma 'The Yes Men: Pobuna!' Laure Nix, film o gerilskim akcijama jedne od najzanimljivijih i najkontroverznijih aktivističkih kolektiva na svijetu.
 
natječaj, konferencija, znanstveni skup

Otvorene prijave za znanstveni skup Animafest Scanner

Svjetski festival animiranog filma - Animafest Zagreb poziva povjesničare i teoretičare animacijskih studija te ostale stručnjake i znanstvenike da prijave svoje radove za ovogodišnji Međunarodni znanstveni skup Animafest Scanner i predstave svoja najnovija otkrića s područja animacije.
 
natječaj

Otvorene su prijave za 22. Splitski filmski festival – Međunarodni festival novog filma

Rok za prijavu je 1. lipnja 2017. Rezultati selekcije bit će objavljeni na festivalskim stranicama u srpnju 2017.
 
natječaj

Javni poziv za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva u 2017. godini

Hrvatski audiovizualni centar raspisao je Javni poziv za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva u 2017. godini.
 
natječaj

Goethe Institut otvorio prijave za 'First films first' program

'First films first' je intenzivni edukativni program za mlade redatelje iz jugoistočne Europe tijekom kojega razvijaju prvi dugometražni igrani film. Rok za prijavu je 1. ožujka 2017.
 
predstavljanje, projekcija

'S one strane' na dva kontinenta u istom danu

Film Zrinka Ogreste 11. siječnja 2017. bit će prikazan na Palm Springs međunarodnom filmskom festivalu u SAD-u i na Međunarodnom filmskom festivalu u Chennaiju u Indiji.
 
projekcija

Premijerne projekcije recentnih filmova Dalibora Martinisa u MSU

U sklopu izložbe Dalibora Martinisa Data Recovery 1969–2077 zagrebački Muzej suvremene umjetnosti predstavlja premijerne projekcije njegovih recentnih filmova u utorak, 10. siječnja, u dvorani Gorgona u 19 sati. Ulaz je slobodan!
 
projekcija

Filmski portret glumice Sylvije Kristel u MM centru

Multimedijalni centar Studentskog centra prikazuje u četvrtak, 12. siječnja, film 'Sylvia Kristel – Pariz', eksperimentalni dokumentarni portret glumice koja se proslavila ulogom u kultnom erotskom klasiku iz sedamdesetih 'Emannuelle'.
 
projekcija

Kino Tuškanac počinje godinu projekcijom predstave 'Zabavljač'

U okviru ciklusa projekcija proslavljenih kazališnih predstava na kino platnu, u nedjelju, 8. siječnja, u zagrebačkom kinu Tuškanac prikazat će se 'Zabavljač' Johna Osbornea, u izvedbi britanskog kazališta Garrick, s Kennethom Branaghom u glavnoj ulozi.
 
predstavljanje, projekcija

Književno-filmske Bijele večeri - Doba nevnosti

Književno-filmske Bijele večeri vraćaju se u Klub Pulske filmske tvornice ovoga četvrtka, 05. siječnja, u 20 sati, a prvi ovogodišnji program bit će posvećen filmskoj adaptaciji romana 'Doba nevinosti' Edith Warthon iz 1920. godine, u režiji Martina Scorsesea (1993.).
 
natječaj

Natječaj za filmove 10. SEFF - Smaragdnog Eco Film Festivala

SEFF - Smaragdni Eco Filmski Festival, međunarodni je filmski festival koji promiče ideje zaštite okoliša i održivog razvoja prikazivanjem profesionalnih i amaterskih videa i filmova. Rok za prijavu filmova je 15. veljače 2017.
 
festival, djeca, mladi

2. KinoKino Festival

Drugo izdanje KinoKino Festivala – Međunarodnog filmskog festivala za djecu, koji mališanima nudi poseban i drugačiji doživljaj odlaska u kino, održat će se u zagrebačkom kinu Europa od utorka, 21. veljače, do nedjelje, 26. veljače 2017. Natječaj za prijavu za sudjelovanje u dječjem žiriju otvoren je do 11. siječnja o.g.
 
projekcija

Klubodrom PFT-a - 'Dangube' F. Fellinija

Posljednji ovogodišnji Klubodrom Pulske filmske tvornice bit će održan ovoga četvrtka, 29. prosinca, u 20 sati kada će biti prikazane 'Dangube' (I vitelloni, 1953.) Federica Fellinija. Programom će moderirati Ivana-Nataša Turković, a ulaz je slobodan.
 
obavijest

Pregled filmske 2016.: Vibrantna distribucija domaćeg filma, brojne nagrade na festivalima diljem svijeta

Filmsku 2016. godinu obilježila je distribucija filmova u hrvatskim kinima te mnogobojni nastupi i nagrade koje su domaći naslovi svih rodova i vrsta osvajali na međunarodnim filmskim festivalima.
 
predstavljanje, projekcija

Promocija 6. Škole animiranog filma

U srijedu, 28. prosinca, u 19 sati u Klubu Pulske filmske tvornice bit će predstavljena 6. Škola animiranog filma (ŠAF) na kojoj je sedam polaznika napravilo „Post-božićne priče“, desetominutni animirani omnibus realiziran animacijom kolaža, plastelina i crteža.
 
obavijest

Ash 01 Jamesa Benninga

Muzej suvremen umjetnosti poziva na otvorenje dvostrukog programa ASH 01, američkog umjetnika politika krajolika Jamesa Benninga, neoavangardnog filmaša-matematičara strukturalnog filma koji nakon 40-godišnje 16-mm filmske prakse razvija principe izmještanja za digitalne i druge dispositive. program se događa kao prolog za Filmske mutacije: festival nevidiljivog filma, u srijedu, 28. prosinca, od 18:00 do 21:00 sat.
 
nagrada

'Neželjena baština' Irene Škorić najbolji dokumentarni film festivala u Švedskoj

Dugometražni dokumentarni film 'Neželjena baština' redateljice i scenaristice Irene Škorić dobio je nagradu za najbolji dokumentarni film na 6. Balkan New Film Festivalu BaNeFF, koji se održavao od 19. do 22. prosinca u Stockholmu.
 
obavijest

Europski animatori osnivaju novu nagradu

Europski animatori u 2017. godini osnovat će novu nagradu za animirane filmove, European Animation Emile Awards.
 
predstavljanje, projekcija

'S one strane' od siječnja 2017. u europskim kinima

Film Zrinka Ogreste 'S one strane' u siječnju 2017. započinje s redovitom kino distribucijom u četiri europske zemlje: Nizozemskoj, Belgiji, Luksemburgu i Italiji.
 
projekcija

Superknjiga: Prvi Božić

U petak, 23. prosinca, u kinu 'Tuškanac', u 17 sati na programu za najmlađe je premijera jedne epizode serije 'Superknjiga' prigodne teme 'Prvi Božić' o pravom značenju Božića.
 
predstavljanje, projekcija

Film izvan okvira: Berković & Tanhofer u tvrdim koricama

Predstavljanje monografija Berković i Tanhofer objavljenih 2016. u suradnji Hrvatskog filmskog saveza i Društva hrvatskih filmskih redatelja, održat će se u Art-kinu Croatia, u Rijeci, danas, 20. prosinca u 19.00 sati.
 
projekcija

Klubodrom PFT-a: Sigur Rósa - 'Heima'

Klubodrom Pulske filmske tvornice donosi ovoga četvrtka, 22. prosinca, u 20 sati projekciju glazbenog dokumentarca 'Heima' (2007.) Sigur Rósa, islandskog post-rock benda koji se nakon turneje vratio na pitoreskni rodni otok i na ljeto 2006. održao ondje niz besplatnih i nenajavljenih koncerata. Programom će moderirati Ivana-Nataša Turković, a ulaz je slobodan!
 
projekcija

24. hrvatski festival jednominutnih filmova gostuje u 'Tuškancu'

U srijedu, 21. prosinca, u 19 sati, u zagrebačkom kinu 'Tuškanac' bit će prikazano 60 jednominutnih filmova. Projekcije se održavaju u sklopu programa 'Minuta u Vašem gradu' kojim se službeni program festivala dovodi na filmske festivale, te u gradove u Hrvatskoj i inozemstvu. Na taj način filmska minuta traje cijelu godinu.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>


http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu