info - film, video


obavijest

Serije za invizibilno kino - James Benning: Bez naziva (vrijeme)

Filmske mutacije najavljuju program Bez naziva (Vrijeme) i gostovanje jednog od najutjecajnijih predstavnika američke neoavangarde Jamesa Benninga, od 30. ožujka do 4. travnja 2017. u Zagrebu, Rijeci i Vodnjanu. 
 
festival, najave

4. DokuMa Film Festival

Udruga za proizvodnju, promociju, distribuciju filmskog i audio-vizualnog stvaralaštva 'Dokuma' iz Makarske organizira četvrti po redu DokuMa Film Festival koji će se održati od 30. svibnja do 3. lipnja 2017. u Makarskoj.
 
festival

'Moj život bez zraka' u natjecateljskom programu 24. Hot Docsa

Dugometražni dokumentarni film Moj život bez zraka, redateljice Bojane Burnać, uvršten je u glavni natjecateljski program 'Međunarodni spektar' (International Spectrum) Kanadskog međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Torontu Hot Docs. Filmu će prikazivanje na festivalu ujedno biti i svjetska premijera, a prva projekcija zakazana je za 30. travnja.
 
projekcija

Premijera dokumentarnog filma o kninskoj hip-hop sceni

U četvrtak, 30. ožujka, s početkom u 19 sati, u Domu HV u Kninu bit će premijerno prikazan dokumentarni film 'Tako mi to radimo'. Ulaz je besplatan!
 
projekcija

'Liburnia uplovljava' u Lopar

Filmski program 'Liburnia uplovljava' koji Udruga Liburnia Film Festival u Loparu izvodi u suradnji s Centrom za kulturu Lopar, uključuje četiri pobjednička filma lanjskog izdanja festivala hrvatskog dokumentarnog filma. Ulaz na projekcije je slobodan!
 
predstavljanje, projekcija

Hrvatski filmovi na Nizozemskom festivalu animacije u Utrechtu

Kratkometražni animirani filmovi 'Noćna ptica' i 'Ježeva kuća', manjinske hrvatske koprodukcije, uvršteni su u natjecateljski program Nizozemskog festivala animacije u Utrechtu koji se održava od 22. do 26. ožujka.
 
obljetnica, proslava

Kino klub Split obilježava 65. godišnjicu rada

Kino klub Split u suradnji s Galerijom umjetnina predstavlja bogat program povodom obilježavanja 65 godina postojanja, a proslava počinje već 24. ožujka programom pod nazivom 'Smotra VI' te se nastavlja u utorak, 28. ožujka, kada će svi zainteresirani moći unutar postava zbirki u Galeriji umjetnina pogledati stalnu prezentaciju filmova iz produkcije KKS-a.
 
projekcija

Mediteran i metafizika u zagrebačkom MM centru

U četvrtak, 23. ožujka, u 19,30 sati, u sklopu Kratkih slika - Runde kratkog MM centra u programu Med(iteran) i metafizika prikazat će se dva antologijska i jedan suvremeni film 'jednostavne mediteranske smrti na suncu'. Riječ je o filmovima Ivana Martinca, Aleksandra Stasenka i Marka Jukića. Ulaz na program je besplatan!
 
projekcija

Vikend hrvatskog filmskog arhiva posvećen je Šimi Šimatoviću

U kinu 'Tuškanac', 24. i 25. ožujka, održat će se ciklus filmova u čast preminulog hrvatskog filmskog redatelja Šime Šimatovića, jednog od zadnjih pripadnika generacije filmaša stasale nakon Drugog svjetskog rata.
 
nagrada

Posebna priznanja za 'Ne gledaj mi u pijat' i 'Putujuću zemlju' na filmskom festivalu u Sofiji

Mia Petričević je na 21. izdanju Međunarodnog filmskog festivala u Sofiji nagrađena posebnim priznanjem za ulogu u debitantskom dugometražnom filmu scenaristice i redateljice Hane Jušić, 'Ne gledaj mi u pijat', a posebnim priznanjem nagrađena je i manjinska koprodukcija 'Putujuća zemlja', animirani film bugarskog redateljskog dvojca Vesele Dančeve i Ivana Bogdanova.
 
natječaj

Poziv na sudjelovanje na studentskom filmskom kampu 'Interakcija' i masterclassu 'Interdoc'

Nezavisni filmski centar 'Filmart' iz Požege (Srbija) je raspisao natječaje za sudjelovanje na 12. Međunarodnom studentskom filmskom kampu 'Interakcija 2017' (rok za prijavu: 30. travnja) i 7. Međunarodnom masterclassu dokumentarnog filma 'Interdoc 2017' (rok za prijavu: 10. lipnja).
 
projekcija

Riječka premijera trilera 'Lazar' u Art-kinu

U četvrtak, 23. ožujka, s početkom u 20 sati, održat će se riječka premijera trilera 'Lazar'. Premijeri u Art-kinu prisustvovat će glumici Vedran Živolić i  Goran Navojec.
 
natječaj

Pozivaju se volonteri za treći (i još veći) Brač Film Festival

Brač Film Festival se od 10. do 12. kolovoza vraća u Supetar na otoku Braču, gdje će mali 'škoj' preko puta Splita po treći put postati središte filmske umjetnosti i dobre zabave. Pozivaju se mlade osobe željne novih iskustava i rada s uigranim festivalskim timom, da se prijave za volontiranje na Festivalu do 30. ožujka 2017.
 
natječaj

Raspisan natječaj za festival 'Uhvati film!'

Natječaj za prijavu filmova na 15. međunarodni filmski festival 'Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film', koji obuhvaća projekcije filmova na temu invalidnosti, otvoren je do 15. lipnja 2017.
 
nagrada

Posebno priznanje Međunarodnog festivala dokumentarnog filma o ljudskim pravima Jedan svijet dodijeljeno Đuri Gavranu

Na 19. izdanju Međunarodnog festivala dokumentarnog filma o ljudskim pravima Jedan svijet, koji se održao u Pragu od 6. do 15. ožujka, žiri Vaclav Havel posebno priznanje dodijelio je filmu 'Vijesti iz Laayouna'.
 
obavijest

Serija 'Počivali u miru' osvaja i američko tržište

Nakon što je britanska tvrtka Global Series Network otkupila licenciju za prikazivanje serije 'Počivali u miru', čiji je razvoj financirao HAVC, za područje Ujedinjenoga Kraljevstva, serija će se emitirati i na području Sjedinjenih Američkih Država.
 
obavijest

Hrvatska koprodukcija 'Neparožderi' najgledaniji animirani film u povijesti češke kinematografije

Dugometražni animirani film 'Neparožderi' (Lichožrouti), nastao u hrvatskoj koprodukciji, postao je najgledaniji češki animirani film u povijesti češke kinematografije, s prodanih preko 320.000 ulaznica.
 
festival

Četiri domaća animirana naslova u natjecateljskom programu 41. Annecyja!

 U službenu konkurenciju kratkometražnih filmova 41. izdanja Međunarodnog festivala animiranog filma u Annecyju, jedne od najpoznatijih i najcjenjenijih smotri animacije, uvrštene su čak četiri hrvatske koprodukcije: Manivald redateljice Chintis Lundgren, Aerodrom Michaele Müller, Noćna ptica u režiji Špele Čadež i Ježeva kuća Eve Cvijanović. Festival se u francuskom gradu Annecyju ove godine održava od 12. do 17. lipnja.
 
predstavljanje, projekcija

Promocija knjige 'Umjetničko ustrojstvo Noordunga'

Promocija knjige 'Umjetničko ustrojstvo Noordunga' Bojana Anđelkovića bit će održana u petak, 17. ožujka, u 18:00 sati, u KIC-u. Na promociji će biti prikazana i projekcija snimke predstave 'Molitveni stroj Noordung' (1992.). Voditelj je Vladimir Stojsavljević, a gost Dragan Živadinov.
 
natječaj, festival

Pulski filmski festival: objavljen javni poziv za prijavu filmova

Pulski filmski festival poziva sve autore na prijavu filmova u natjecateljskim programima 64. Pulskog filmskog festivala. Poziv  je otvoren od 16. ožujka do 6. travnja 2017. u ponoć  za sve filmove proizvedene 2016. ili 2017. godine u tri programske kategorije.
 
natječaj, nagrada

Natječaj za dodjelu Nagrade 'Vladimir Nazor' za 2016.

Odbor Nagrade 'Vladimir Nazor' raspisao je Natječaj za dodjelu Nagrade 'Vladimir Nazor' za 2016. godinu. Prijedlozi se primaju do 14. travnja 2017. godine.  
 
natječaj, radionica, kolonija

Prijave za Radionicu (za)igranog filma

Otvorene su prijave za radionicu (za)igranog filma. Radionica je namijenjena svima onima koji bi snimili svoj (mogu i tuđi) “gotov” scenarij. Preduvjet za prijavu je završena Filmska škola KKZ-a i iskustvo nastanka filma kroz sve procese.
 
natječaj

Prijave za 22. Filmsku reviju mladeži i 10. Four River Film Festival

Otvorene su prijave za 22. Filmsku reviju mladeži i 10. Four River Film Festival, nacionalni, odnosno međunarodni festival posvećen srednjoškolskom filmu. Revija i Festival održavaju se od 12.do 16. rujna u Karlovcu, u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Karlovac, a rok za prijavu filma je 1. lipanj 2017.
 
nagrada

Film Zrinka Ogreste osvojio Grand Prix i nagradu publike u Francuskoj

Dugometražni igrani film 'S one strane' Zrinka Ogresta osvojio je Grand Prix za najbolji film na 12. međunarodnom festivalu srednjoeuropskog i istočnoeuropskog filma u Rouenu u Francuskoj, a najboljim ga je proglasila i festivalska publika. 
 
projekcija

Retrospektiva Branka Ivande u kinu Tuškanac

Filmom "Sestre" u ponedjeljak se otvara retrospektiva hrvatskog redatelja Branka Ivande, skoro pedeset godina prisutnog na hrvatskoj filmskoj sceni, u okviru koje će se do 22. ožujka prikazati izbor iz njegova bogatog opusa televizijskih i filmskih djela. 
 
projekcija

Predstavljanje i projekcija filma E. Pauwelsa 'To Split or not to Split'

Projekcija i predstavljanje filma belgijskog autora Erica Pauwelsa pod naslovom 'To Split or not to Split' održat će se u utorak, 14. ožujka s početkom u 18:30 sati, u prostorijama Alliance Francaise Split na adresi Marmontova 3. 
 
natječaj

Otvorene su prijave za 4. Star Film Fest

Četvrto izdanje Star Film Festa u Sisku održavat će se od 31. kolovoza do 2. rujna 2017. Pozivaju se svi zainteresirani profesionalci i amateri da prijave svoje filmove do 10. lipnja 2017. putem službene stranice Festivala.
 
projekcija

Filmski četvrtak u HDA: Hrvatska prije 70 godina

U okviru projekcija iz nacionalne zbirke Hrvatskoga filmskog arhiva, 16. ožujka, u 18 sati, u Hrvatskome državnom arhivu (dvorana Katalozi), prikazuju se dokumentarni filmovi na temu 'Hrvatska prije 70 godina '.
 
radionica, kolonija

KKZ: Radionica filmske kritike i analize 2017.

Kinoklub Zagreb četvrtu godinu za redom organizira besplatnu radionicu filmske kritike i analize. Radionica će se odvijati jednom tjedno u travnju i svibnju 2017. u večernjim satima u prostorijama Kinokluba Zagreb, Trg žrtava fašizma 14. Prijave za radionicu otvorene su do ponedjeljka, 27. ožujka 2017.
 
predstavljanje, projekcija

'Ustav Republike Hrvatske' krajem godine u kinima diljem SAD-a

Prava prikazivanja filma 'Ustav Republike Hrvatske' putem svih medija na teritoriju Sjedinjenih Američkih Država otkupio je distributer Synergetic Distribution iz Los Angelesa. Portfolio ovog američkog distributera s Beverly Hillsa uključuje dugometražne igrane te dokumentarne filmove kao i serijale, a ugovor je sklopio međunarodni distributer filma Latido sa sjedištem u Madridu.
 
projekcija

'Vikend izraelskog filma' u Splitu od 16. do 19. ožujka

'Vikend izraelskog filma' održat će se od 16. do 19. ožujka u splitskom kinu Karaman, pod pokroviteljstvom Splitsko-dalmatinske županije i u organizaciji Veleposlanstva Države Izrael, najavili su u četvrtak na konferenciji za novinare župan Zlatko Ževrnja i zamjenica veleposlanice Države Izrael Irit Shneor. Ulaz na projekcije filmova bit će slobodan!
 
natječaj

10. Mali DOKUart Bjelovar 2017. - natječaj

Udruga DOKUart iz Bjelovara i Festival dokumentarnog filma DOKUart pozivaju video družine i učenike osnovnih škola u Hrvatskoj da pošalju svoje dokumentarne filmove za program Mali DOKUart koji se održava deseti put od 2. do 7.  listopada. Krajnji rok za slanje radova je 19. lipnja 2017.
 
projekcija

Veliki pečati 13. ZagrebDoxa u Dokukinu KIC

U tjednu od 13. do 19. ožujka u Dokukinu KIC publika će imati priliku pogledati dobitnike glavne filmske nagrade nedavno završenog ZagrebDox festivala.
 
natječaj

Otvorene prijave za 15. Liburnia Film Festival

Organizatori Liburnia Film Festivala pozivaju autore i producente dokumentarnih filmova iz Hrvatske da se prijave na natječaj za sudjelovanje na 15. Liburnia Film Festivalu (LFF), koji će se ove godine održati od 21. do 25. kolovoza u Opatiji. Natječaj za taj festival hrvatskog dokumentarnog filma otvoren je u srijedu i traje do 15. svibnja 2017.
 
predstavljanje

Predstavljen identitet 64. pulskog filmskog festivala

Vizualni identitet 64. pulskog filmskog festivala predstavljen je na konferenciji za novinare održanoj u srijedu u pulskom kinu Valli.
 
projekcija

Ruski dokumentarac 'Nema mjesta za budale' u MM centru

Film suvremenog ruskog umjetnika Olega Mavromattija jedan je od najradikalnijih prikaza današnje Rusije i njezinih ideoloških sukoba, a projekcija će se održati 9. ožujka, u 19,30 sati, u MM centru (Savska 25). Ulaz na program je besplatan!
 
projekcija

Domaće premijere belgijskog filma 'Uzvodno rijekom' snimljenog u Hrvatskoj

U Zadru i Zagrebu će se u sklopu Praznika Frankofonije u Hrvatskoj održati svečana premijera belgijskog filma 'Uzvodno rijekom' ('En amont du fleuve') redateljice Marion Hänsel, u potpunosti snimljenog u Hrvatskoj. Zadarska premijera održat će se 8. ožujka, u 19 sati, u Kazalištu lutaka Zadar, a zagrebačka 9. ožujka, u 18 sati, u kinu 'Tuškanac'.
 
projekcija

Retrospektiva Branka Ivande u kinu 'Tuškanac'

U ponedjeljak, 13. ožujka, u 18 sati, retrospektivu hrvatskog redatelja Branka Ivande otvara tv film 'Sestre', a potom slijedi svečano otvaranje te projekcija Ivandina filma prvijenca 'Gravitacija ili fantastična mladost činovnika Borisa Horvata' – koji ostaje zapamćen i po tome što je u njemu prvu glavnu filmsku ulogu odigrao Rade Šerbedžija, a odlično je taj film prošao i na festivalima, a među nagradama ističe se nagrada kritike u Berlinu.
 
projekcija

Ciklus filmova: Žena, mačka, kraljica

Četiri filma čija se radnja temelji na antropomorfizaciji mačaka odnosno zoomorfizaciji žena eksploatiraju davnu analogiju između žena i mačaka čiji korijeni sežu sve do antike, a koja je temeljem dva gradivna bloka patrijarhata: seksizma i specizma. Ciklus je osmislila i filmove odabrala dramaturginja, scenaristica i članica KKZ-a Jasna Žmak. Filmovi počinju u 21 sat, a ulaz je besplatan!
 
festival, najave

Tabor Film Festival od 6. do 9. srpnja

Petnaesto izdanje Tabor Film Festivala, međunarodnoga festivala kratkometražnog filma, održat će se od 6. do 9. srpnja u dvorcu Veliki Tabor u Desiniću, a uz filmski dio festival će ponuditi i popratni glazbeni program na pet pozornica, najavili su u utorak organizatori na konferenciji za novinare u dvorcu Veliki Tabor. 
 
projekcija

'Venecija u Zagrebu' četvrti put

U programu ovogodišnjeg izdanja Venecije u Zagrebu, manifestacije koja je proizvod suradnje venecijanske Mostre sa Zagreb Film Festivalom i Talijanskim institutom za kulturu u Zagrebu, domaća će publika od 12. do 17. ožujka moći pogledati šest atraktivnih filmskih naslova prikazanih na posljednjem izdanju ovog prestižnog filmskog festivala u rujnu prošle godine.
 
projekcija

'Trampolin' Katarine Zrinke Matijević od 9. ožujka u kinima

Debitantski dugometražni igrani film 'Trampolin' redateljice Katarine Zrinke Matijević, u produkciji Interfilma i Hrvatske radiotelevizije te distribuciji 2i filma, nakon premijere zakazane za 7. ožujka kreće u redovnu kinodistribuciju diljem zemlje.
 
predstavljanje, projekcija

Suvremeni film Afrike i afričke dijaspore na Kratkom utorku

Kratki utorak u kinu 'Tuškanac' 7. ožujka, u 20 sati, ugostit će Grega de Cuira Jr., američkog nezavisnog filmologa, pisca, prevoditelja i kuratora. On će predstaviti program Avant-Noir (Volume 1), koji istražuje suvremeno stvaralaštvo afričkih filmaša i videoumjetnika, umjetnika iz afričke dijaspore, kao i radove koji promatraju afričku kulturu iz drugih perspektiva.
 
nagrada

Tri nagrade hrvatskom filmu na 45. FEST-u

Film 'Ne gledaj mi u pijat', mlade hrvatske redateljice Hane Jušić, proglašen je najboljim filmom i pripalo mu je priznanje 'Beogradski pobjednik' na ovogodišnjem 45. Međunarodnom filmskom festivalu FEST, žiri je za najbolju žensku ulogu nagradio je glumicu u pobjedničkom filmu Arijanu Čulinu, a ostvarenju Hane Jušić pripala je i nagrada žirija kritike srpskog ogranka FIPRESCI.
 
projekcija

Filmski program Secret Arts Cinema u Oris – Kući arhitekture

Drugo izdanje filmskog programa Secret Arts Cinema održava se u ponedjeljak, 6. ožujka, s početkom u 20 sati, u Oris – kući arhitekture (Ul. kralja Držislava 3, Zagreb). Na programu je projekcija dokumentarnog filma 'Beskonačna sreća' u režiji Ila Bêka i Louise Lemoine nakon čega slijedi razgovor s arhitektima Teom Horvat i Robertom Loherom.
 
nagrada

Dodjelom nagrada zatvoren 13. ZagrebDox

Veliki pečat za najbolji film iz međunarodnog natjecateljskog programa žiri je dodijelio gruzijsko-njemačkom filmu 'Zasljepljujuća svjetlost sutona' redateljice Salomé Jashi, Veliki pečat za najbolji film iz regionalnog natjecateljskog programa dodijeljen je srpsko-francuskom filmu 'Dubina dva' Ognjena Glavonića, a publika 13. ZagrebDoxa najboljim je proglasila film 'Gospodarica orlova' redatelja Otta Bella.
 
nagrada

ZagrebDox Pro: projektima u nastajanju dodijeljene nagrade

Uoči dodjele nagrada najboljim filmovima iz konkurencije u okviru ZagrebDoxa dodijeljene su nagrade industrijskog dijela festivala, ZagrebDox Proa, za koje se ove godine natjecalo dvanaest projekata iz dvanaest zemalja u različitim fazama razvoja i produkcije.
 
projekcija, obavijest

Otkazan Filozofski teatar u HNK / Premijera filma u ponedjeljak

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu otkazalo je Filozofski teatar i svečanu premijeru filma 'Dan oslobođenja' zbog tehničkih razloga. Međutim, premijera filma 'Dan oslobođenja', kao i gostovanje redatelja Mortena Traavika te člana benda Laibach Ivana Novaka održat će se u ponedjeljak (6.3.), u 19 sati u Dokukinu KIC (Preradovićeva 5).
 
projekcija

'Anka' prilagođena osobama oštećenog vida i sluha

Hrvatski dugometražni film 'Anka' u režiji Dejana Aćimovića, koji je započeo s redovitom kino distribucijom 23. veljače, u razdoblju od subote, 4. do subote, 18. ožujka putem audiodeskripcije i titla za gluhe i nagluhe osobe bit će prilagođen osobama oštećenog vida i osobama oštećenog sluha. Tako će dvorana broj pet kina Cinestar Novi Zagreb tijekom ta dva tjedna biti prvo domaće inkluzivno kino.
 
projekcija

Festival frankofonskoga filma u kinu 'Tuškanac'

Ovogodišnji Frankofonski filmski ciklus u kinu 'Tuškanac' nije šarolik samo u geografskom već i u žanrovskom i podžanrovskom kontekstu, pa filmovi sežu u rasponu od animiranog filma (Moj život kao tikvica), do pedagoškog filma (Nasljednici) i kanadskog ekološkog dokumentarca (Sva živa bića) koji priziva školu Richarda Attemborougha.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>


http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu