info - glazba


obljetnica, proslava, najave

2018. - slavljenička godina varaždinske Glazbene škole

Pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović tijekom cijele 2018. godine varaždinska će Glazbena škola slaviti svojih 190. godina djelovanja.   
 
koncert

Škrabica u Booksi: 'Svemir'

U četvrtak, 25. prosinca, u 20,30 sati, u sklopu Booksinog glazbenog programa Škrabica nastupit će band 'Svemir' u akustičnom izdanju.  
 
koncert

'Algiers' u Močvari otvaraju 22. sezonu Žednog uha

Američka neo-soul grupa 'Algiers' u sklopu promocije drugog studijskog albuma 'The Underside of Power' u petak, 26. siječnja, dolaze u zagrebačku 'Močvaru' i otvaraju 22. sezonu Žednog uha.  
 
koncert

65. Zagrebački festival

65. izdanje Zagrebačkog festivala održat će se u petak, 26. siječnja 2018. s početkom u 20 sati. 
 
koncert, najave

Ciklus 'Zlatni Zagreb' - Katarina Kutnar

Nakon Zlatne dvorane u Opatičkoj 10, ciklus 'Zlatni Zagreb' ove sezone 'otkriva' još jednu palaču na Gornjemu gradu u Zagrebu i predstavlja je najširoj publici...  Riječ je o Palači Dverce. Na prvom koncertu, 25. siječnja, nastupit će mlada violinistica Katarina Kutnar...
 
koncert

Prvi ovogodišnji koncert ansambla Antiphonus >>>

Uz gosta Pavla Mašića, virtuoza na čembalu, te poneka iznenađenja, Antiphonusovci će svojom jedinstvenom glasovnom interpretacijom obojiti ambijentalni atrij Muzeja za umjetnost i obrt, u utorak, 30. siječnja, od 20 sati.  
 
koncert

Mando Diao zagrebačkim koncertom započinje europsku turneju

U srijedu, 7. veljače, na pozornici paviljona 9 Zagrebačkog velesajma nastupit će slavna švedska rock četvorka Mando Diao. Popularni Šveđani upravo u Zagrebu započinju europsku turneju, a prate ih odlični The OBGMs.
 
najave

U Kneževoj palači kreće 'Gledaona'

U četvrtak 25. siječnja započinje još jedno novo događanje u Kneževoj palači u organizaciji Koncertnog ureda Zadar – Gledaona! 
 
obljetnica, proslava, koncert

Drago Diklić – 65 godina na sceni

U četvrtak, 25. siječnja u 20 sati, u Velikoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda u Zagrebu održat će se koncert pod nazivom 'Tamo gdje sam počeo', kojim će pjevač, saksofonist i skladatelj Drago Diklić obilježiti 65 godina djelovanja na sceni. 
 
koncert

Satyricon nastupa 19. ožujka u zagrebačkom klubu Boogaloo

Norveška black metal atrakcija Satyricon nastupit će 19. ožujka u zagrebačkom klubu Boogaloo, u sklopu turneje na kojoj predstavlja svoj novi album, najavio je organizator koncerta Twilight Promotion.
 
najave

8. Smotra klapa 'Tebe lepo ja pozdravlam'

U Župnoj crkvi sv. Anastazije u Samoboru, u subotu, 20. siječnja 2018. u 20 sati, održat će se 8. Smotra klapa - 'Tebe lepo ja pozdravlam'. Ulaz je slobodan.  
 
koncert

Koncert 'Orgulje i temperamenti'

U utorak, 23. siječnja 2018. u 19 sati, u dvorani Huml na Muzičkoj akademiji održat će se četvrti koncert Orguljskog festivala Anabasis u sezoni 2017./2018. pod nazivom 'Orgulje i temperamenti'. Ulaz na koncert je slobodan.
 
koncert

Humanitarni koncert u Hrvatskom domu Vukovar

Klape Elektrodalmacija iz Splita i Cambi iz Kaštel Kambelovca uz klavirsku pratnju Tončija Tranfića održat će koncert 'Dalmacija na obali Dunava' u Hrvatskom domu Vukovar - u subotu, 20. siječnja 2018. godine. Početak je u 19 sati. 
 
koncert

Leela – nova jazz sezona u Karlovcu

Mala scena Hrvatskog doma u Karlovcu u vikend ulazi već 18. siječnja, kad kreće novi ciklus Leela večeri. Leela je protekle godine usustavila termine četvrtkom od 20 sati sa željom da se lokalnim i gostujućim jazz glazbenicima kao i ljubiteljima improvizacija otvori prostor za međusobnu interakciju i stvaranje.
 
koncert

Sonic Diptych uz Oridano Gypsy Jazz Band u subotu u 'Saxu'

Eksperimentalni jazzeri Sonic Diptych pridružit će se Oridano Gypsy Jazz Bandu i otvoriti večer na promociji njihovog četvrtog albuma. Po svoj jedinstveni gypsy, jazz i swing doživljaj možete doći u Sax u subotu, 20. siječnja!
 
koncert

Koncertna proslava 91. rođendana Johna Coltranea

Koncertna proslava 91. rođendana Johna Coltranea održat će se u Kulturnom centru Travno, u petak 26. siječnja 2018. u 19 sati. Nastupit će članovi Klasične hrvatske četvorke.   
 
koncert

Lovro Pogorelić nastupa u Zadru

U subotu 20. siječnja u Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači održat će se koncert pijanista Lovre Pogorelića. Povod koncertu je predstavljanje novopristiglog klavira Bösendorfer Conservatory 200. Ulaz na koncert je slobodan. 
 
koncert

Skladatelji obljetničari 2017. - završni koncert

Završni koncert studentskog ciklusa koncerata Skladatelji obljetničari 2017. održat će se u Dvorani Blagoja Bersa Muzičke akademije u Zagrebu, u četvrtak 18. siječnja 2018. u 19.30 sati.
 
predavanje, tribina

Sara Renar: 'Gdje povlačiš crtu?'

Povodom izdanja četvrtog live konceptualnog albuma Sare Renar 'Gdje povlačiš crtu?' u zagrebačkom Vinyl-u (Bogovićeva 3) organizirano je preslušavanje ploče, razgovor, performans, gledanje teasera u četvrtak, 18. siječnja, s početkom u 19 sati.
 
natječaj, nagrada

Natječaj za dodjelu nagrade za životno djelo 'Lovro pl. Matačić'

Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika raspisalo je poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu Nagrade 'Lovro pl. Matačić' za 2018. Natječaj traje do 2. veljače 2018.
 
novo izdanje

15. Međunarodni udaraljkaški tjedan

Koncertom u Koncerntoj dvorani Blagoja Berse Muzičke akademije u Zagrebu u srijedu navečer počinje 15. Međunarodni udaraljkaški tjedan u organizaciji bjelovarske Glazbene škole Vatroslava Lisinskog na kojemu će nastupiti glazbenici iz Italije, Španjolske, Njemačke, Poljske, Kine, Costa Rike, Salvadora i Hrvatske. 
 
predstavljanje

Otvoreni studio GMK: Bebè Na Volè u suradnji sa Selmom Banich (rezidencijalni projekt)

Istraživački, izvođački i slušateljski prostor Otvorenog studija Galerije Miroslav Kraljević bit će otvoren svima koji su zainteresirani za susret s eksperimentalnim, eklektičnim čitanjem hrvatske narodne glazbe i s njom povezanim bluesom... 
 
koncert

Koncert i predstavljanje CD-a kvarteta Sebastian

Drugi koncert iz ciklusa gudačkog kvarteta Sebastian održat će se u maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog u ponedjeljak, 22.siječnja 2018. u 20 sati. Na koncertu će biti predstavljen novi CD kvarteta Sebastian Quartetto u izdanju Croatia Recordsa.   
 
natječaj

Natječaj 'Rudolf i Margita Matz'

Hrvatsko društvo skladatelja dana 16. siječnja 2018. raspisuje Natječaj za stimulaciju stvaralaštva mladih skladatelja iz sredstava fonda 'Rudolf i Margita Matz'. Rok za prijavu je 31. siječnja 2018.   
 
koncert

Glazba BENELUX-a - koncert Cantus Ansambla

Koncertom Cantus Ansambla, u ponedjeljak 22. siječnja 2018. s početkom u 20 sati, Lauba će se ponovno transformirati u jedno od centralnih zagrebačkih mjesta suvremeno-glazbene umjetnosti... Cantus Ansamblu na koncertu će se pridružiti ansambl s nizozemskom adresom, kvartet saksofona Ardemus. 
 
natječaj

Prijave za Euroviziju mladih glazbenika 2018.

Hrvatska radiotelevizija poziva talentirane mlade instrumentaliste u dobi od 12 do 21 godine da sudjeluju u izboru hrvatskog predstavnika na Euroviziji mladih glazbenika. Rok za prijavu je 26. siječnja 2018.  
 
koncert

'Žene u glazbi' u Našicama, Zagrebu i Dubrovniku

Propitkujući ulogu skladateljica i izvođačica kroz povijest, dubrovačka pijanistica Ivana Jelača osmislila je projekt Žene u glazbi, koji kreće upravo u godini obilježavanja 95. godišnjice smrti Dore Pejačević, jedne od najistaknutijih hrvatskih skladateljica.  
 
obljetnica, proslava

Rođendan umjetnosti na HR 3

Hrvatski se radio u srijedu 17. siječnja po trinaesti put uključuje u međunarodni projekt skupine za ars acusticu Europske radijske unije – Art's Birthday, odnosno Rođendan umjetnosti.  
 
koncert

Mladi u Lisinskom & HDGU: Hiwote Tadesse & Domagoj Gušćić

Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika i Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog večeras priređuju koncert u sklopu ciklusa Mladi u Lisinskom & HDGU, na kojem će nastupiti violistica Hiwote Tadesse i pijanist Domagoj Gušćić.
 
koncert

'Secret Session' u Rockmarku za 200. izdanje Akustike

U osmoj sezoni svog djelovanja, program Akustika će obilježiti 200. redovitu svirku. Tom prigodom u zagrebačkom Rockmarku u utorak, 16. siječnja, će se održati ‘Secret Session’ – akustična svirka uz izvođača čije ime neće biti otkriveno do samog momenta dolaska na malenu pozornicu glazbene knjižare. Početak svirke je u 19 sati, a ulaz je slobodan!
 
natječaj

Cro Patria 2018. / Natječaj za nove zborske skladbe

Pozivaju se skladatelji da se prijave za sudjelovanje na međunarodnom natječaju za nove zborske skladbe na  22. Međunarodnom zborskom festivalu Cro Patria 2018. Prijave se primaju do 31.3.2018. 
 
koncert

Gala koncert Zlatni zborovi - Zborsko kolo

U nedjelju, 28. siječnja, u KD Vatroslav Lisinski u Zagrebu održat će se Gala koncert Zlatni zborovi, koncert pobjednika 4. Natjecanja hrvatske tradicijske vokalne glazbe - Zagreb 2017. 
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – YMUSIC GmbH / Marc Sinan Company, Njemačka

Marc Sinan kompanija bavi se suvremenom glazbom u koju inkorporira tradicionalnu glazbu iz najrazličitijih regija poput Anatolije, Washingstona, Uzbekistana i Radžastana. Za prijavu projekata suradnje u programu Kreativna Europa potprograma Kultura pripremaju dvogodišnji projekt za kojeg traže partnere među profesionalnim simfoničarima i orkestrima.
 
predstava

Operna premijera 'Ukletog Holandeza' Richarda Wagnera

Nakon više od trideset godina Wagnerov 'Ukleti Holandez' ponovno će se izvoditi na pozornici zagrebačkoga HNK u izvornoj produkciji kazališta Theater an der Wien. Riječ je o operi čiju režiju potpisuje francuski kazališni umjetnik Olivier Py pod ravnanjem Nikše Bareze. Premijera opere najavljena je za 26. siječnja, a program Ususret premijeri - 21. siječnja. 
 
natječaj, rezidencijalni program

Poziv na rezidencijalni program ADATA AiR (Plovdiv, Bugarska)

Zaklada Plovdiv 2019 objavljuje natječaj za sudjelovanje u rezidencijalnom umjetničkom programu u bugarskom gradu Plovdivu (Europskoj prijestolnici kulture 2019.), u periodu od 15. ožujka do 15. srpnja 2018. Poziv je upućen umjetnicima, arhitektima, dizajnerima i dr., a rok za prijavu je 31. siječnja 2018. 
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Europa InCanto, Italija

Europa InCanto traži partnere za natječaj za projekte suradnje u kategoriji velikih projekata suradnje u potprogramu Kultura programa Kreativna Europa kojem je primarni cilj stvaranje nove publike, educiranje novih generacija o izvedbenim umjetnostima, a s posebnim naglaskom na operu. Kroz stvaranje mreže kazališta i europskih centara za kulturu i usku suradnju s obrazovnim sektorom (posebice školama), ovim projektom se želi potaknut razvoj publike, uključivanjem djece i njihovih obitelji u operu te privlačeći interes mladih.
 
koncert

Britanska ikona bluesa Norman Beaker 14. veljače u Tvornici kulture

Britanski Norman Beaker Band, jednog od najboljih britanskih blues glazbenika Normana Beakera, gostovat će u srijedu 14. veljače u zagrebačkoj Tvornici kulture, gdje će u sklopu europske turneje promovirati novi studijski album 'We See Us Later'.
 
koncert

Koncert 'Sjećanje na Gvozdansko'

Koncert 'Sjećanje na Gvozdansko' održat će se u petak, 12. siječnja 2018. u 18:30 sati, u Zagrebačkoj katedrali, povodom obilježavanja 440. godišnjice velejunačke i originalne bitke za Gvozdansko (Banovina). Nastupaju Vojni simfonijski orkestar pod ravnanjem mo Miroslava Vukovojca Dugana i uz gošću sopranisticu Barbaru Suhodolčan. Ulaz je slobodan.  
 
predstava, djeca, mladi

Edukativni mjuzikl Đak veseljak i prometni znak

Edukativni mjuzikl 'Đak veseljak i prometni znak' održat će se u utorak, 23. 01. 2018. u MD KD Lisinski u Zagrebu, u terminima 09:30 i 11.00h.   
 
koncert

Comeback Kid na Good Vibrationsu u KSET-u

Novo izdanje Good Vibrationsa će se održati 25. siječnja u KSET-u, a tom prilikom će nastupiti kanadski hardcore velikani Comeback Kid i zagrebački bend Ponor.
 
koncert

Etno koncert mađarskog ansambla HolddalaNap

Mađarski institut u Zagrebu poziva na koncert ansambla HolddalaNap, u petak, 12. siječnja 2018. u 18 sati. 
 
koncert, najave

Humanitarni koncert 'Sve ću preživit' (Tedi Spalato i gosti)

Tedi Spalato i Gibonni zajedno će nastupiti na Tedijevom gala koncertu Sve ću preživit, u organizaciji Hrvatske lige protiv raka, u nedjelju, 4. veljače, u KD Vatroslav Lisinski.  
 
nagrada

Nagrada Stjepan Šulek za skladateljsko djelo za 2017. godinu pripala Ivanu Josipu Skenderu

Ivan Josip Skender autor skladbe Phantasmagoria za simfonijski orkestar dobitnik je Nagrade Stjepana Šuleka za skladateljsko djelo za 2017. godinu. Nagrada će se dobitniku uručiti na prigodnoj svečanosti 16. siječnja 2018.
 
koncert, najave

Koncertna izvedba opere 'Nikola Šubić Zrinjski' Ivana pl. Zajca

U četvrtak, 25. siječnja 2018. Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a pod vodstvom maestra Ive Lipanovića, uz niz sjajnih solista, izvest će u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog slavnu hrvatsku operu "Nikola Šubić Zrinjski" Ivana pl. Zajca. Koncert počinje u 19:30.  
 
koncert

Mladost. Od gudačkog seksteta do gudačkog noneta

U srijedu, 10. siječnja, u 19,30 sati, u koncertnoj dvorani Blagoje Bersa Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu održat će se 2. koncert u ciklusu Vivat academia naslova 'Mladost. Od gudačkog seksteta do gudačkog noneta'. U izvedbi udruženim snagama sudjeluju studenti i profesori Muzičke akademije.
 
koncert

Akustični grunge koncert u Sax!-u

Grunge hitovi bendova kao što su Nirvana, Pearl Jam, Stone Temple Pilots i Alice In Chains u akustičnim varijantama koje je planetarno popularnima učinila serija koncerata MTV unplugged? Zašto ne! S ciljem prezentacije tog projekta u najboljem svjetlu u četvrtak, 11. siječnja, u Sax stiže iskusna i u drugim projektima aktivna ekipa splitskih glazbenika okupljena pod kultnim imenom Citizen Dick.
 
koncert

Koncert 'Od Bacha do sevdaha'

Semir Hasić (harmonika) i Natalija Stanisavljević (violina) održat će 18. siječnja, u 19 sati, koncert u Kazališnoj dvorani zagrebačkog centra KNAP. Program se sastoji od djela klasične glazbe, jazza, popularne glazbe i evergreena, polke, valcera, kola, romske glazbe, sevdalinki - 'od Bacha do sevdaha'.
 
obavijest

Umro skladatelj i violist Miroslav Miletić

Profesor Miroslav Miletić, istaknuti hrvatski skladatelj, violist, violinist, pedagog i voditelj komornih ansambala preminuo je 3. siječnja u Zagrebu u 93. godini života, priopćeno je u četvrtak iz Hrvatskog društva skladatelja.
 
koncert

Klavirski duo D&B gostuje u Londonu

Klavirski duo D&B, kojeg čini hrvatski umjetnički i bračni par Dubravka Vukalović i Bruno Vlahek, održat će u petak, 12. siječnja, recital u crkvi  St. Martin-in-the-Fields na londonskom Trafalgar Squareu. Ovaj koncert D&B Dua jedan je u nizu njihovih nastupa u Europi, Sjevernoj Americi i Aziji, a uskoro ih očekuje i gostovanje u novoj Operi u Dubaiju.
 
koncert

Islandski indie-electro band 'Vök' u veljači u Tvornici kulture

Zagrebačka Tvornica kulture ugostit će 23. veljače islandski indie-electro band 'Vök' koji će na svojem prvom nastupu u Hrvatskoj domaćoj publici premijerno predstaviti svoj zvuk nastao na spoju sanjivih dionica elektronske glazbe, melodičnih vokala, prigušenog saksofona i jasnih gitara.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>
Europska godina kulturne baštine