info - glazba


festival

Melodije Istre i Kvarnera - MIK 2017.

Festival Melodije Istre i Kvarnera – MIK 2017. se održati u utorak, 27. lipnja, s početkom u 21 sat, na Ljetnoj pozornici u Opatiji. U svoju pedeset i treću godinu raspjevana će karavana krenuti iz Opatije te će nakon toga posjetiti Malinsku 28., Kastav 29. i Rašu 30. lipnja, a svoj će put završiti 1. i 2. srpnja u Rijeci, gdje će se večeri generalne probe i finala održati na riječkom Korzu.
 
koncert

Jedinstveni koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra na Lovrjencu

Midsummer Scene Festival najavljuje jedinstveni koncert barokne i filmske glazbe Dubrovačkog simfonijskog orkestra koji će se održati 27. lipnja, u 21,30 sati, na prekrasnoj pozornici tvrđave Lovrjenac.
 
predstava

'Ero s onoga svijeta' na Zagreb Classicu u ponedjeljak

Zbog lošeg vremena otkazana je za nedjelju navečer predviđena izvedba opere 'Ero s onoga svijeta' u sklopu Festivala Zagreb Classic, a novi termin te najpoznatije hrvatske opere je ponedjeljak, 26. lipnja, u 21 sat na Trgu kralja Tomislava, priopćili su u nedjelju navečer organizatori.
 
koncert

'Opera pod zvijezdama' na Tomislavcu

U subotu, 1. srpnja u 21 sat, na Trgu kralja Tomislava, Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a udružit će se s vrsnim solistima i maestrom Ivom Lipanovićem te ponovno oživjeti tradiciju opernih gala koncerata pod vedrim nebom, poznatih kao "Opera pod zvijedama". Ulaz na koncert je slobodan.   
 
predstava

'Ero s onoga svijeta' na Trgu kralja Tomislava na Dan državnosti

Na pozornicu pod otvorenim nebom zagrebčkog Tomislavca 25. lipnja s početkom u 21 sat stižu solisti, zbor, baletni ansambl i orkestar Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu te u povodu Dana državnosti scenski izvode operu Ero s onoga svijeta Jakova Gotovca u režiji Krešimira Dolenčića i pod ravnanjem maestra Nikše Bareze. 
 
festival

Festival Grobnik 2017.

Ovogodišnji Festival Grobnik 2017. održat će se od 2. do 9. srpnja u atriju kaštela na gradu Grobniku iznad Rijeke.  
 
koncert

Biljke i svirke: glazbena oaza u središtu Zagreba

Nakon prošlogodišnjeg izdanja održanog u Botaničkom vrtu, kulturno događanje "Biljke i svirke" održat će se, od 29. lipnja do 2. srpnja, na novoj gradskoj lokaciji, u parku Tuškanac. 
 
nagrada, koncert

Koncert 'Hollywood & Broadway, Marco Pierobon i orkestar Opere HNK u Zagrebu'

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu svečano će obilježiti završetak još jedne sezone koncertom pod nazivom 'Hollywood & Broadway, Marco Pierobon i orkestar Opere HNK u Zagrebu', koji će se održati 30. lipnja u 20 sati. U sklopu koncerta dodijelit će se i godišnje nagrade za najbolja umjetnička ostvarenja u protekloj sezoni. 
 
koncert

Koncert Kaj ve? kajkavski Cave u dvorcu Jakovlje

Koncert Kaj ve? kajkavski Cave - projekt prijevoda pjesama Nicka Cavea na kajkavski - održat će se u subotu, 24. lipnja 2017. u 18 sati, u dvorcu Jakovlje. Projekt potpisuje Tomislav Pletenac.
 
predstavljanje

Lipanjska turneja Zagrebačke filharmonije u Argentini

Turneja Zagrebačke filharmonije u Argentini započinje 22. lipnja i traje do 27. lipnja 2017.godine. Ovo je prvo gostovanje ZF u Argentini kojim će Republika Hrvatska 25. lipnja proslaviti Dan državnosti, a ujedno i obilježiti 25 godina uspostave diplomatskih odnosa između Republike Hrvatske i Argentine.
 
obljetnica, proslava

Hrvatska obilježava Svjetski dan glazbe

Povodom Svjetskog dana glazbe koji se obilježava u srijedu 21. lipnja, u gradovima diljem Hrvatske održat će se cjelodnevni glazbeno-scenski programi u organizaciji podružnica Hrvatske glazbene unije.  
 
festival

Noć glazbe u Zagrebu / IX. međunarodni festival rane glazbe

Ovogodišnja Noć glazbe u Zagrebu osmišljena je kao posebni spomen na kardinala, blaženog Alojzija Stepinca i to na nakanu njegova proglašenja svetim. Koncert će se održati u utorak, 20. lipnja u Zagrebačkoj katedrali, s početkom u 20.30 sati.
 
koncert

Humantitarni koncert Lipanjska operna noć

I ove godine, HNK u Osijeku završava kazališnu sezonu tradicionalnim i humanitarnim koncertom solista, zbora i orkestra Opere HNK u Osijeku, Lipanjska operna noć, u ponedjeljak, 26. lipnja u 21 sat u dvorištu Kulturnog centra Eurodoma. HNK u Osijeku poziva na sudjelovanje u ovogodišnjoj humanitarnoj akciji - Spasimo Vjeranu vid.
 
koncert

Glazbene matineje 'Slike s izložbe' u Galeriji Dulčić Masle Pulitika

Umjetnička galerija Dubrovnik i udruga Sve ostalo je glazba (The Rest is Music Organization) nastavljaju uspješnu suradnju u sklopu projekta Kulturnog turizma. Riječ je o novom, kreativnom programu udruge Sve ostalo je glazba nazvanom Slike s izložbe koji je nadahnut likovnim stvaralaštvom. 
 
koncert, najave

Ciklus ljetnih koncerata u paviljonu Jeka

Desetu godinu zaredom održava se Ciklus ljetnih koncerata u paviljonu Jeka nedjeljom, u organizaciji Centra za kulturu i informacije Maksimir. Koncerti su besplatni i otvoreni za javnost.
 
festival

12. INmusic festival

Trodnevni glazbeni spektakl na otvorenom, INmusic festival, počinje u ponedjeljak na zagrebačkom jezeru Jarun gdje će do 21. lipnja nastupiti brojni poznati svjetski i domaći izvođači, uz bogat popratni program. 
 
koncert

Orguljaški koncert Katarine Javora

Katarina Javora, orguljašica Župne crkve sv. Male Terezije od Djeteta Isusa u Zagrebu, nastupit će u srijedu, 21. lipnja 2017. u 19:30 sati, u gornjogradskoj crkvi sv. Marka. Program: Charles-Marie Widor, Johann Sebastian Bach, Nicolas de Grigny, Louis Vierne, Maurice Duruflé. Ulaz je slobodan.
 
koncert

Zagrebački solisti ugošćuju Alfreda Ferre Martineza

63. koncertnu sezonu u dvorani HGZ-a Zagrebački solisti zaključit će koncertom na kojem će ugostiti pobjednika natjecanja Antonio Janigro 2016. godine – violončelista Alfreda Ferre Martineza. Koncert će se održati u nedjelju, 18. lipnja 2017. godine u Hrvatskome glazbenom zavodu, s početkom u 20 sati.
 
najave

Medvedgradske glazbene večeri

Nastupima vrhunskih glazbenika Medvedgradske glazbene večeri i ove će godine od 12. do 14. srpnja obogatiti ljetnu kulturnu ponudu Zagreba... 
 
najave

2cellos i Zagrebački solisti pokreću novu suradnju

Od lipnja 2017. godine, Zagrebački solisti ponovno pokreću suradnju sa violončelističkim dvojcem 2cellos...  
 
koncert

Glazba i grad: Glazbena fantastika

U srijedu, 21. lipanj, na prvi dan ljeta, Simfonijski orkestar i Zbor HRT-a proslavit će na zagrebačkom Trgu kralja Tomislava Svečanost glazbe pod vodstvom gosta iz Brazila, mladog dirigenta Eduarda Straussera. Posebni gosti su solisti Evelin Novak i Luka Ljubas!  
 
koncert

Pijanistički recital Ivana Krpana

Recital pijanista Ivana Krpana, studenta 4. godine klavira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u razredu prof. Rubena Dalibaltajana, održat će se u nedjelju, 18. lipnja 2017. u 11 sati na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u dvorani Blagoje Bersa. Ulaz je besplatan. 
 
koncert

Osječki operni solsticij - humanitarni koncert

IIW klub Osijek priprema novu humanitarnu akciju, koncert opernih arija mladih talentiranih glazbenika, odreda bivših učenika osječke Glazbena škola Franje Kuhača Osijek.
 
natjecanje

HPD 'Lipa' na velikom međunarodnom natjecanju u Salzburgu

Članice i članovi Hrvatskog pjevačkog društva „Lipa“ iz Osijeka sudjelovat će na uglednom međunarodnom natjecanju pjevačkih zborova u austrijskom Salzburgu, od 14. lipnja do 19. lipnja 2017. godine.   
 
koncert

Simfonijski koncert orkestra Opere HNK u Osijeku

Simfonijski koncert orkestra Opere Hrvatskog narodnog kazalušta u Osijeku (premijerna izvedba) održat će se u petak, 16. lipnja 2017. u 20 sati. Slijede koncerti 17. te 19. lipnja.
 
festival

Prvi R/verse Festival na rijeci Mrežnici

Prvi R/verse Festival (22.-25. lipnja 2017.) organiziraju ekipe Illectricity i MoDem festivala na posebnoj lokaciji uz samu rijeku Mrežnicu, u Donjem Primišlju pokraj Slunja. Među pedesetak glazbenika koji će tvoriti gotovo neprekidnu zvučnu techno/house/disco/electro/bass/hip-hop/d'n'b/juke/footwork kulisu nalaze se međunarodna i domaća imena kojima je zajednička kvaliteta i glazbena raznovrsnost.
 
koncert

Ciklus koncerata u crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije na Dolcu

Ciklus koncerata u crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije na Dolcu svečano je otvoren 11. lipnja. Koncerti se održavaju nedjeljom s početkom u 19 sati, a trajat će do 16. srpnja...
 
projekcija, koncert

Dokumentarac i humanitarni koncert 'Rockom za Roka' u Palachu

Udruga Ri Rock poziva u petak, 9. lipnja, u OKC Palach na besplatnu projekciju češkog dokumentarnog filma 'NK Roma' u 18,30 sati, nakon čega slijedi humanitarni koncert 'Rockom za Roka' u 20 sati.
 
koncert

Ansambl Camerata Garestin nastupa u Crkvi sv. Roka u Vukovaru

Koncert Ansambla Camerata Garestin, koji okuplja vodeće hrvatske vokalne i instrumentalne interprete glazbe 17. i 18. stoljeća, održat će se u Crkvi sv. Roka u Vukovaru, u nedjelju 11. lipnja 2017. u 20 sati.  
 
festival

Liburnia Jazz festival od 7. do 9. srpnja u Opatiji

Program 17. Liburnia Jazz Festivala, koji će se održati od 7. do 9. srpnja u Opatiji, najavljen je u četvrtak na konferenciji za novinare na opatijskoj Ljetnoj pozornici gdje će Festival na velikoj sceni otvoriti Richard Bona Mandekan Cubano. 
 
financiranje

Rezultati Javnog poziva za poticanje hrvatskoga glazbenog stvaralaštva

Na temelju Javnoga poziva za poticanje hrvatskoga glazbenog stvaralaštva, raspisanoga 3. travnja 2017. godine, završen je odabir skladbi. Prijaviti su se mogli skladatelji ili skupine skladatelja s djelima suvremene umjetničke glazbe koja su nastala tijekom 2016. godine.  
 
koncert

Zvuci Serenissime - koncert u MUO-u

U utorak, 13. lipnja 2017. u 21 sat na ljetnoj pozornici Muzeja za umjetnost i obrt (u slučaju kiše, u muzejskom atriju) glazbenici iz Vicenze - I Musicali Affetti održat će koncert 'Zvuci Serenissime'. Koncert je besplatan.
 
festival, najave

Mađarska zemlja partner 47. Varaždinskih baroknih večeri

Mađarska će biti zemlja partner 47. Varaždinskih baroknih večeri, koje će se održati od 22. rujna do 2. listopada, a taj će ugledni festival, uvjeren je mađarski veleposlanik u Hrvatskoj Jozsef Magyar, sigurno pridonijeti i "brisanju mentalnih i kulturnih granica sjeverno od Varaždina", te još boljim kulturnim vezama hrvatskoga i mađarskoga naroda.   
 
najave

Predstavljen ovogodišnji program Ljeta u MSU

Već četvrtu sezonu na krovu novozagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti očekuju nas vrhunska glazba, zanimljivi performansi, izložbe i projekcije filmova. Od 10. lipnja do 15. srpnja na krovu MSU-a Zagrepčani, ali i sve brojniji turisti, moći će uživati u nastupima izvođača koji već tradicionalno jamče odličnu zabavu.
 
natjecanje, natječaj

Prijave za Međunarodni dječji festival Čarobna frula

Međunarodni dječji festival Čarobna frula je solistički festival dječje pjesme, zajedništva, radosti i prijateljstva. Namijenjen djeci, solistima u dobi od 3-15 godina koja na festivalu uživo izvode kvalitetne originalne autorske dječje pjesme prilagođene svom uzrastu. Natjecateljskog je i humanitarnog karaktera.
 
najave

36. Večeri na Griču

Od 27. lipnja do 9. srpnja 2017. u Atriju Galerije Klovićevi dvori održavaju se 36. Večeri na Griču. Ovogodišnje Večeri na Griču bit će bogate brojnim glazbenim poslasticama i zasigurno će pružiti nezaboravne večeri svim posjetiteljima, najavljuje organizator...
 
koncert, djeca, mladi

Mladi glazbenici u MH: Marija Bašić

U ponedjeljak, 12. lipnja 2017. u 20 sati, u Velikoj dvorani Matice hrvatske u Zagrebu, u okviru ciklusa Mladi glazbenici u Matici hrvatskoj, nastupit će violinistica Marija Bašić, uz glasovirsku pratnju Petre Gilming. Ulaz je slobodan.  
 
susret

31. Susret hrvatskih puhačkih orkestara

Više od 500 glazbenika iz četrnaest puhačkih orkestara nastupit će 10. i 11. lipnja u Novom Vinodolskom, Crikvenici i Selcu u sklopu 31. Susreta hrvatskih puhačkih orkestara. Kompletan program je besplatan za sve posjetitelje. 
 
koncert

Jazz orkestar HRT-a feat. Cubismo

U srijedu, 7. lipnja, Jazz orkestar HRT-a pod vodstvom Andreasa Marinella udružit će se s proslavljenim Cubismom i u Dvorani Gorgona izvesti program posvećen nadolazećem ljetu...  
 
koncert

Cantus Ansambl u Vukovaru i Đakovu

U organizaciji Đakovačkih rezova i Hrvatskog doma u Vukovaru, Cantus Ansambl 8. i 9. lipnja vodi hrvatsku suvremenu glazbu u Slavoniju... 
 
koncert

Gala koncert sanktpeterbuškog baleta, opere i mjuzikla u zagrebačkom HNK

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu ugostit će 5. i 6. lipnja svjetski proslavljene baletne i operne umjetnike sanktpeterburških kazališnih kuća, Marijinskog teatra, Akademskog kazališta opere i baleta Mihajlovskij, te Akademskog kazališta opere i baleta Leonid Jakobson na gala koncertu najavljenom kao događaj sezone središnjeg nacionalnog teatra.
 
koncert

Koncert Ansambla Triola – 'Pastime with good company'

U Velikoj dvorani Arheološkog muzeja u Zagrebu u petak, 2. lipnja, s početkom u 20 sati, održava se cjelovečernji koncert vokalno-instrmentalnog sastava Triola. Koncert pod nazivom 'Pastime with good company' održava se u sklopu Glazbenog ciklusa Rane glazbe u Arheološkom muzeju u Zagrebu.
 
koncert

Večer tamburaške glazbe u Galeriji Koprivnica

Ove nedjelje, 4. lipnja, Tamburaško društvo 'Tomo Šestak' vraća se u Galeriju Koprivnica gdje će održati koncert tamburaške glazbe, a za ovu će priliku obnoviti skladbe domaćeg autora Tome Šestaka prema notnim zapisima iz fundusa Muzeja grada Koprivnice. Program počinje u 20 sati, a ulaz je slobodan!
 
koncert

Ljeto u MSU! - Pankrti

Četvrta sezona Ljeta u MSU otvara se u znaku punka - u subotu, 10. lipnja, na krovu Muzeja koncertom Pankrta, legendi punka, koji ove godine slave 40. obljetnicu postojanja.
 
koncert

Koncert za finale sezone HNK Ivana pl. Zajca

Nakon što je prošle godine koncertna sezona riječkog Kazališta zaključena Petom simfonijom Gustava Mahlera, posebno nadahnuti maestro Ville Matvejeff ponovno će uz orkestar, zbor i soliste Opere HNK Ivana pl. Zajca publici pružiti grandiozan svečani koncert. Veliko finale sezone 2016/2017. u HNK Ivana pl. Zajca slijedi u subotu 3. lipnja, u 19 sati u koncertom 'Jug – sjever'.
 
najave

Hrvatski predstavnici na festivalu Dok’n’Ritam u Beogradu

Kantautorica Sara Renar, in memoriam Ante Perković, glazbeno-knjiški noviteti Rockmarka, i dox 'Cile' redateljice Katarine Radetić brane hrvatske boje na 2. Dok'n'Ritmu. Festival muzičkog dokumentarnog filma Dok’n’Ritam održat će se od 1. do 4. lipnja u Domu kulture Studentski grad na Novom Beogradu.
 
koncert

Koncert Jimmyja Stanića u dvorištu Pogona Jedinstvo

Jimmy Stanić, legenda hrvatske glazbene scene začinit će koncertom u dvorištu Pogona, u subotu, u 3. lipnja, cjelodnevnu Jedinstvenu vrtnu zabavu. U kombinaciji sa suprugom Barbarom Trohar za mikrofonom, glazbeno će ga pratiti izuzetna trojka Scharf Trio; Mario Igrec (gitara), Mladen Baraković (bas) i Julije Đula Njikoš (klavir).
 
festival

40. Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe

Jubilarni, četrdeseti Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe održava se od 1. do 4. lipnja 2017. godine u Osijeku, Valpovu i Belišću.
 
obavijest

Sara Dodig Baučić - prva magistrica zborskog dirigiranja u Splitu

U nizozemskoj katedrali, St. Catherinakathedraal u Utrechtu, 21. svibnja, Sara Dodig Baučić održala je završni magistarski koncert iz dirigiranja, u klasi Roba Vermeulena. Sara djeluje u vidu asistentice pri Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu, a ovim koncertom grad Split dobiva prvu diplomu zborskog dirigiranja.
 
koncert

Koncert mladog pijanista Arsena Dalibaltayana u Velikoj Gorici

Jedan od najuspješnijih glazbenika mlađe generacije, četrnaestogodišnji pijanist Arsen Dalibaltayan, održat će vlastiti solistički koncert u Velikoj Gorici. U Koncertnoj dvorani Umjetničke škole Franje Lučića (Slavka Kolara 39) u utorak, 30. svibnja, u 20 sati izvest će zahtjevan program iz pijanističke literature različitih stilskih razdoblja. Ulaz na koncert je slobodan!
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>


http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu