info - glazba


koncert

Koncert Simfonijskog puhačkog orkestra OSRH u dvorani Zvonimir

Simfonijski puhački orkestar Oružanih snaga RH održat će koncert u subotu, 25. veljače, u Velikoj dvorani Doma HV 'Zvonimir', Stančićeva 6 u Zagrebu, s početkom u 20 sati.  Orkestrom će ravnati Andreja Šolar, dirigentica Orkestra Slovenske vojske, a na rasporedu su djela Čajkovskog, Elgara, deMeija i Grigorasa.
 
natječaj

Natječaj za nove skladbe '13. ČAnsonfesta - Kastav 2017.'

Raspisan je natječaj za skladbe koje će biti izvedene na 13. festivalu čakavske šansone Čansonfest – Kastav 2017. Rok za prijavu skladbi je 28. travanj 2017.   
 
koncert

Nastup dubrovačkog zbora Libertas u Zadru

U subotu 25. veljače 2017. u Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači, nakon sveukupno deset različitih glazbenih programa u sklopu Povratka u Kneževu, započinje niz redovnih događanja u organizaciji Koncertnog ureda Zadar. Prvi među njima bit će koncert Mješovitog zbora Libertas iz Dubrovnika. Koncert započinje u 20 sati.
 
obljetnica, proslava, koncert

Dubravko Češnjak: 25 godina umjetničkog djelovanja

U nedjelju, 26. veljače koncert-majstor Tamburaškog orkestra HRT-a, Dubravko Češnjak, obilježava 25. godina umjetničkog djelovanja programom po vlastitom izboru. Koncert će se održati u Studiju Zvonimir Bajsić, s početkom u 20 sati.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Serbian Jewish Choral Society, Srbija

Srpsko-židovsko pjevačko društvo projektom 'Nikada zaboraviti, holokaust, nikada se ponovilo - glazba piše sjećanja' želi se prijaviti na natječaj za projekte suradnje u programu EU Kreativna Europa, potprogram Kultura. Žele surađivati s partnerima koji su zainteresirani za kulturnu suradnju, razmjenu, edukaciju, organizaciju festivala i koncerata, a rok za prijavu je 5. listopada 2017.!
 
predavanje, tribina

Zdravlje i bolesti glasa - predavanje prof. dr. Večerine Volić

Predavanje pod naslovom 'Zdravlje i bolesti glasa' održat će otorinolaringologinja i fonijatrica prof. dr. sc. Santa Večerina Volić na Medicinskom fakultetu u Splitu u utorak, 28. veljače s početkom u 11 sati. Predavanje je namijenjeno svima koji glas koriste u umjetnosti i profesiji, kao i svima koji se bave liječenjem, kulturom glasa, te glasovnom edukacijom.  
 
koncert

Koncert zbora Opere osječkog HNK

Zbor Opere osječkog Hrvatskog narodnog kazališta održat će u nedjelju, 26. veljače 2017. nakon mise, u Župi Preslavnog Imena Marijinog u Osijeku, koncert 'Priđimo, poklonimo se!'.  
 
predstava

Premijera hrvatske verzije broadwayskog mjuzikla 'Pepeljuga'

Premijera mjuzikla 'Pepeljuga' odigrat će se u nedjelju, 26. veljače, u Maloj dvorani Doma sportova, s početkom u 18 sati. Svjetski poznati broadwayski mjuzikl u hrvatskom izdanju donosi Emotion Production u suradnji s B Glad produkcijom i producentom Tadijom Kolovratom, dok režiju potpisuje Robert Bošković.
 
obavijest

Glazba iz kultnog filma 'Gosti iz galaksije' uskoro na vinilu

Kultni klasik domaćeg filma 'Gosti iz galaksije', kojega je 1981. godine režirao Oscarom nagrađeni redatelj Dušan Vukotić, nakon 36 godina od svoje kinopremijere, ima i glazbenu premijeru. Soundtrack legendarnoga filma, kojega potpisuje jedan od najvećih domaćih autora filmske glazbe Tomislav Simović, bit će uskoro objavljen na vinilnoj LP ploči u izdanju riječko-zagrebačke diskografske kuće Fox & His Friends.
 
koncert

Koncert Trija Gracije

U četvrtak, 23. veljače 2017. g. od 20 sati, u Galeriji Centra za kulturu Novi Zagreb nastupt će Trio Gracije i gost - violončelist Jonathan Zalusky. Ulaz na koncert je besplatan. Program: E. Toselli, E. Granados, F. Kreisler, A. Dvořák, G. F. Händel, S. Rahmanjinov, J. Brahms. 
 
koncert

Trio Franolić Jovanović Ćulap predstavlja album 'Put'

U subotu 25. veljače Trio Franolić Jovanović Ćulap priređuje koncert u Vinylu, od 20 sati. Na koncertu će izvoditi kompozicije s nedavno objavljenog albuma 'Put', ali i neke novije skladbe.  
 
obljetnica, proslava, koncert

Goranovci mo. Kranjčeviću za rođendan

Koncert zbora Goranovci povodom 80. godina života maestra Vladimira Kranjčevića održat će se u nedjelju, 26. veljače 2017. godine u 20.00 sati u Bazilici Presvetog Srca Isusova, Palmotićeva ulica u Zagrebu.  
 
nagrada

Frano Živković dobitnik stipendije 'Rudolf i Margita Matz'

Predsjedništvo Hrvatskog društva skladatelja, na prijedlog stručnog povjerenstva, donijelo je 20. veljače odluku da se stipendija fonda „Rudolf i Margita Matz“  za 2017. godinu dodijeli dvanaestogodišnjem Frani Živkoviću. 
 
festival

Festival Jazz.hr/proljeće 2017.

Festival Jazz.hr/proljeće 2017. održat će se od 23. do 25. ožujka ove godine na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, a trodnevni festivalski program obuhvaćat će koncerte i glazbene radionice.
 
natječaj

Nove nade jazza 'Marjan Marjanović' - poziv za sudjelovanje

U okviru festivala Jazz.hr/proljeće, 24. ožujka 2017. na Muzičkoj akademiji, u dvorani 'Blagoje Bersa', održat će se program Nove nade jazza 'Marjan Marjanović'. Mogućnost sudjelovanja imaju svi neafirmirani glazbenici, vokalni i / ili instrumentalni. Rok prijave: 13. ožujka 2017.
 
koncert

Škrabica: (Eine) Ivan Ščapec

Ovoga četvrtka, 23. veljače, u 20,30 sati, u klubu Booksa će, u sklopu glazbenog programa Škrabica, nastupiti mladi kantautor Ivan Ščapec.
 
koncert

Peti koncert četvrte MIMO sezone

Peti koncert četvrte MIMO sezone održat će se 5. ožujka u multimedijskoj dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti, uz izravni prijenos na Prvom programu Hrvatskoga radija i Radiju Dubrovnik te live videostreaming.  
 
najave

Oda-birano: EUphony 2016. - poetski radiopis

Ciklus Oda-birano, 21. veljače u 18.15 sati na prvome programu Hrvatskoga radija premijerno donosi poetski radiopis EUphony 2016.
 
koncert

Nastavlja se Ciklus koncerata nedjeljom u zagrebačkome HNK

Projekt Ciklus koncerata nedjeljom u foyeru Hrvatskoga narodnoga kazališta u Zagrebu nastavlja se 26. veljače u 11 sati, nastupom dviju sopranistica Gorane Biondić Ruško i Adele Golac Rilović, uz klavirsku pratnju Darijana Ivezića.  
 
natječaj

Nagrada Status 2017. - prijava prijedloga

Prijedlozi za Nagradu Status 2017., nagradu Hrvatske glazbene unije za vrhunsko umijeće i vještinu sviranja, primaju se do 31. ožujka 2017. do 16 sati.
 
koncert

Plesne cipele Kralja Sunca - koncert Hrvatskog baroknog ansambla

Peti koncert sezone 2016./2017. Hrvatskog baroknog ansambla pod nazivom Plesne cipele Kralja Sunca održat će se u nedjelju, 26. veljače 2017. u Hrvatskom glazbenom zavodu, s početkom u 20 sati. Program: F. Couperin, M. Blavet, M. Marais, J.-M. Hotteterre.
 
predstavljanje, koncert

Promocija međunarodnog CD-a Orkestra riječke Opere

Riječki nacionalni operni ansambl pod vodstom dirigenta Villea Matvejeffa snimao je u lipnju 2016. godine u HNK Ivana pl. Zajca 'Treći koncert za klavir i orkestar' te 'Koncert za violinu i orkestar' Borisa Papandopula, za diskografsku kuću iz Njemačke, CPO Classic Produktion Osnabruck. Promocija nosača zvuka održat će se 24. veljače u 18:30 u foajeu kazališta, a promotivni koncerti uslijedit će 24. i 25. veljače.  
 
koncert

Akustika predstavlja: J.R. August

U utorak, 21. veljače, u sklopu novog akusticiranja na pozornici Rockmarka će po prvi put nastupiti talentirani glazbenik iz Zaboka - J.R. August. Početak svirke je u 19 sati, a ulaz je slobodan!
 
koncert

Katarina Krpan u spomen na Doru Gušić

Umjetnička organizacija Cristoforium s radošću Vas poziva na treći ovosezonski koncert jedinog hrvatskog pijanističkog ciklusa - Pleyel Svetislava Stančića. Recital će u Velikoj dvorani Hrvatskoga glazbenog zavoda u utorak, 21. veljače 2017. s početkom u 20 sati, održati uvažena hrvatska pijanistica i pedagoginja Katarina Krpan u spomen na Doru Gušić. Program: Đurović, Ravel, Šulek, Brahms, Bach.
 
predstava

Premijera opere 'Lukava mala lisica'

Opera 'Lukava mala lisica' Leoša Janáčeka ovogodišnji je zajednički projekt Muzičke akademije, Akademije dramske umjetnosti, Akademije likovnih umjetnosti, Tekstilno tehnološkog fakulteta, Arhitektonskog fakulteta, Studija dizajna, Fakulteta političkih znanosti i zagrebačkoga HNK-a. Premijera opere održat će se 3. ožujka u zagrebačkom HNK. 
 
nagrada

Violinist Luka Ljubas pobjednik međunarodnog natjecanja Vaclav Huml

Violinist Luka Ljubas proglašen je pobjednikom 11. međunarodnog violinističkog natjecanja Vaclav Huml, što je prvi puta u četrdesetogodišnjoj povijesti tog natjecanja da je prvu nagradu osvojio hrvatski violinist. 
 
natjecanje, natječaj

11. Michał Spisak International Music Competition - poziv

U poljskom gradu Dąbrowa Górnicza od 14. do 23. rujna 2017. će se održati 11. međunarodno glazbeno natjecanje 'Michał Spisak International Music Competition'. Ove godine natjecanje je u sljedećim instrumentima: violina, viola i oboa. Natjecatelji moraju biti rođeni nakon 14. rujna 1987., dakle natjecanje je predviđeno za učenike osnovnih i srednjih škola, te studente i apsolvente. Rok za prijavu je 16. lipnja 2017.!
 
koncert, najave

'Ministry' u Tvornici kulture 7. lipnja

Pioniri industrial metala, grupa 'Ministry' dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture 7. lipnja, na svoj premijerni hrvatski nastup, najavio je organizator agencija LAA.
 
koncert, najave

'Zucchero' u Puli 13. kolovoza

Poznati talijanski glazbenik 'Zucchero' nastupit će ovog ljeta u pulskoj Areni u sklopu turneje 'Black Cat' na kojoj će promovirati svoj najnoviji istoimeni studijski album.
 
koncert, najave

King Khan i The Shrines u 'Močvari' 7. lipnja

Kanadski glazbenik King Khan i njegov prateći bend The Shrines nastupit će u zagrebačkoj 'Močvari' 7. lipnja, izvijestili su u utorak iz Žednog uha.
 
nagrada

Raymond Rojnik dobitnik francuskog odličja Viteza reda Umjetnosti i književnosti

Ravnatelju Koncertnog ureda Varaždin i organizatoru Varaždinskih baroknih večeri Raymondu Rojniku u varaždinskoj je Gradskoj vijećnici francuski veleposlanik u RH Philippe Meunier uručio odličje Viteza reda Umjetnosti i književnosti, koje je tom istaknutom varaždinskom djelatniku u kulturi dodijeljeno za 'značajan doprinos obogaćivanju francuske kulturne baštine'.  
 
obavijest

Objavljene su nominacije za glazbenu nagradu Porin

Na svečanoj ceremoniji u Zagrebu objavljeni su finalisti 24. izdanja Glazbene nagrade Porin. Biračko tijelo je tako u prvom krugu glasovanja odabralo po tri izvođača i skladbe, odnosno njih pet u kategorijama za Album i Pjesmu godine, a favorite su birali u 33 kategorije.  
 
koncert

Dobrotvorni koncert za pomoć izbjeglicama u Republici Hrvatskoj

Vokalni sastav 'Saltshaker' održat će koncert u srijedu, 22. veljače u 20 sati, u Hrvatskome glazbenom zavodu u Zagrebu. Kupnjom ulaznice podupire se program integracije izbjeglica u Republici Hrvatskoj.
 
predstava

Premijera opere 'Zaljubljen u tri naranče' Sergeja Prokofjeva

U petak, 17. veljače, premijerno će biti izvedena opera poznatoga  ruskog skladatelja Sergeja Sergejeviča Prokofjeva Zaljubljen u tri naranče, pod ravnanjem Nikše Bareze te u režiji Krešimira Dolenčića.  
 
festival, najave

Fatboy Slim na Sea Star Festivalu

Karizma i neiscrpna energija Fatboy Slima, dubstep-rock sastav Modestep, lider svjetske elektronske scene Paul Kalkbrenner, australski bass-rock bend Pendulum u DJ izdanju, nova su lica koja će zapaliti Sea Star Festival u Umagu, najavio je organizator u četvrtak.
 
koncert

Nastup Andreasa Scholla i Edina Karamazova u Zadru

U Koncertnoj dvorani braće Bersa u Zadru, Kneževa palača, u petak, 17. veljače u 20 sati, održat će se koncert na kojem će nastupiti Andreas Scholl, kontratenor, i Edin Karamazov, lutnja.
 
koncert

Peti koncert u sklopu festivala Anabasis

Peti koncert Orguljskog festivala Anabasis na Muzičkoj akademiji u Zagrebu pod nazivom 'Fantazije - u ozračju maskenbala', održat će se u utorak 21. veljače 2017. u 19 sati u dvorani Huml. Ulaz na koncert je slobodan. 
 
koncert

Zvuci orgulja Zagrebačke katedrale: Nina Kobler & Milan Hibšer

U nedjelju, 19. veljače 2017., održat će se drugi po redu koncert u VI. sezoni ciklusa orguljaških koncerata u Zagrebačkoj katedrali pod naslovom 'Zvuci orgulja Zagrebačke katedrale'. Koncertni program izvodit će duo Nina Kobler (sopran) i Milan Hibšer (orgulje). 
 
predstava

Glazbeno-plesna predstava 'Nevidljivo vrijeme' u ZPC-u

Glazbeno-plesna predstava u 'Nevidljivo vrijeme', nastala u koprodukciji Zagrebačkog plesnog centra i Muzičkog biennala Zagreb, održat će se 17. i 18. veljače u ZPC-u.  
 
natječaj

Počele prijave za peto izdanje natječaja 'Zasviraj sa Žujom'

I ove godine INmusic festival u suradnji s Ožujskim pivom organizira natječaj 'Zasviraj sa Žujom' čiji će pobjednik dobiti jedinstvenu priliku zasvirati na glavnoj pozornici najvećega hrvatskog open-air festivala. Prijave za natječaj zaprimaju se na internetskoj stranici INmusic festivala do 15. ožujka 2017. godine, u ponoć.
 
predstavljanje, predavanje, tribina

Zadar: Predavanje o Blagoju Bersi i predstavljanje nosača zvuka

Predavanje muzikologinje Nade Bezić o Blagoju Bersi i promocija novog CD-a Rubena Dalibaltayana – Bersa za klavir održat će se 16. veljače u Multimedijalnoj dvorani Kneževe palače, od 19 sati. Ulaz je slobodan.  
 
predavanje, tribina

Tribina 'Hrvatsko-austrijske glazbene spone'

U petak, 17. veljače u 19 sati u maloj dvorani Kulturnog centra, Dubrava 51 a, održat će se tribina pod nazivom "Hrvatsko-austrijske glazbene spone - od Josepha Haydna do Paule von Preradović".  Predavačica je muzikologinja Marijana Pintar, a sudjeluju i plesači Iva Šolčić i Branko Banković na koreografiju Desanke Virant.  
 
natjecanje, obavijest

Finalisti 11. međunarodnog violinističkog natjecanja Vaclav Huml

Nakon održanog 1. i 2. izlučnog kruga 11. međunarodnog violinističkog natjecanja Vaclav Huml, u izuzetno jakoj konkurenciji 36 natjecatelja iz 19 zemalja, odabrano je šest finalista koji će nastupiti u finalu u srijedu 15. i petak 17. veljače s početkom u 19,30 sati u Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog uz Zagrebačku filharmoniju pod dirigentskim vodstvom Mo. Uroša Lajovica. 
 
predstavljanje

Trio Solenza: Mozaik hrvatskih skladatelja

Predstavljanje albuma 'Mozaik hrvatskih skladatelja' Trija Solenza, u izdanju Croatia recordsa, održat će se u ponedjeljak, 20. veljače s početkom u 19 sati, u Mađarskom institutu u Zagrebu. Album predstavlja po prvi puta integralno snimljen ciklus pjesama 'Japansko projeće' Žige Hirschlera i dio pjesama iz opusa Blagoja Berse, uz premijeru kompozicije Cvijet šaronski skladateljice Olje Jelaske i A-D-H-D Tene Ivane Borić.
 
koncert

Koncert 'Progledaj srcem' u Ciboni

Koncert duhovne glazbe 'Progledaj srcem', treću godinu zaredom, održava se 18. veljače 2017. g. u košarkaškom centru Dražen Petrović - 'Cibona' u Zagrebu, s početkom u 20:00 sati.
 
koncert

Mimika Orchestra u KSETU

U četvrtak 16. veljače, u KSET stiže kolektiv glazbenika alternativnog suvremenog jazza Mimika koji će izvoditi skladbe Maka Murtića.  
 
predstavljanje, koncert

Juda records in-door festival

U petak, 17. veljače 2017. u 20 sati u zagrebačkom KSET-u, po prvi će se puta predstaviti mlada nezavisna izdavačka kuća Juda Records iz Sinja i njezini bendovi.  
 
koncert

Ratko Divjak Trio u Vinylu

Jazz bubnjar Ratko Divjak 1. ožujka 2017. nastupa u Vinylu s Trijom u kojem uz njega sviraju gitarist Bruno Mičetić i orguljaš Joe Kaplowitz. 
 
koncert

Koncert ansambla Trio Osor

U četvrtak, 16. veljače 2017. g. od 20 sati, u Galeriji Centra (CZK Novi Zagreb) nastupit će Trio Osor. Ulaz na koncert je besplatan. Program: J. Kaplan, A. Kabiljo, C. M. von Weber, A. Piazzola. 
 
koncert, najave

Roby Lakatos u ožujku nastupa u Lisinskom

Roby Lakatos, 'violinist s najbržim prstima na svijetu', sa svojim će peteročlanim ansamblom 3. ožujka nastupiti u Zagrebu u sklopu OFF ciklusa Zagrebačke filharmonije. 
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>


http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu