info - glazba


najave

Glazbene udruge u akciji 'Slušajmo hrvatsko'

Hrvatske glazbene udruge ove su se godine akcijom 'Slušajmo hrvatsko' priključile svečanoj proslavi 20-og rođendana akcije 'Kupujmo hrvatsko' koju Hrvatska gospodarska komora organizira 21. i 22. rujna 2017. na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. 
 
koncert

Latvijski radijski zbor i maestro Sigvards Klava otvaraju novu sezonu ciklusa Sfumato u HGZ-u

U ponedjeljak, 25. rujna, počinje nova sezona ciklusa Sfumato Zbora HRT-a u novom prostoru - Hrvatskom glazbenom zavodu. Sezonu otvara jedan od najboljih zborova svijeta - Latvijski radijski zbor pod vodstvom jednako sjajnog maestra Sigvardsa Klave.  
 
koncert

Svečano otvorenje koncertne sezone Zagrebačke filharmonije

Zagrebačka filharmonija koncertnu sezonu 2017./2018. svečano će otvoriti 21. i 22. rujna 2017. godine u Hramu glazbe – Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. 
 
koncert

Autorski koncert Davorina Kempfa u povodu 70. rođendana

Hrvatsko društvo skladatelja i Cantus pozivaju na autorski koncert Davorina Kempfa u povodu 70. rođendana, u utorak, 10. listopada 2017. u 20 sati, u Dvorani Blagoje Bersa na Muzičkoj akademiji.
 
festival

Festival letećih gitara od 13. do 15. listopada u Varaždinu

Drugi Festival letećih gitara održat će se u Varaždinu od 13. do 15. listopada, najavljeno je u utorak na konferenciji za novinare.  
 
festival

Svečano otvorenje 47. Varaždinskih baroknih večeri

Koncertom Zbora Purcell i Orkestra Orfej Japan u petak, 22. rujna, počinju Varaždinske barokne večeri na kojima će se ove godine predstaviti najbolji mađarski ansambli, najavljeno je na konferenciji za novinare u varaždinskoj Gradskoj vijećnici na kojoj je istaknuto da će zemlja partner idućeg VBV-a biti Japan. 
 
predavanje, tribina

Glazbena škola u Varaždinu i Hrvatsko društvo glazbenih teoretičara organiziraju 13. dane teorije glazbe - 21. i 22. listopada 2017.

Ovogodišnji Dani teorije glazbe održat će se u Glazbenoj školi u Varaždinu – gradu glazbe.  
 
natječaj

Objavljen natječaj za nove pjesme 65. Zagrebačkog festivala

Organizator Zagrebačkog festivala, Hrvatsko društvo skladatelja, objavilo je natječaj za nove pjesme 65. Zagrebačkog festivala koji će se održati u siječnju 2018. Obrazac za prijavu nalazi se na službenim web stranicama Festivala, a natječaj je otvoren do 15. listopada 2017.
 
obljetnica, proslava, koncert

Maks Emanuel Cenčić koncertom u HNK slavi 35 godina umjetničkoga rada

35. godišnjicu umjetničkoga rada Maks Emanuel Cenčić odlučio je obilježiti  svečanom koncertnom izvedbom 'Orfeja i Euridike' Christopha Willibalda Glucka pod ravnanjem maestra Nikše Bareze, u četvrtak, 21. rujna, u Hrvatskome narodnom kazalištu gdje je i započeo svoj profesionalni put nastupajući u brojnim dječjim ulogama.
 
koncert, najave

Počinje nova sezona u Tvornici kulture

Nova koncertna sezona u zagrebačkoj Tvornici kulture nam dovodi mnoštvo rado viđenih stranih i domaćih glazbenih imena. Gogol Bordello, My Baby, Milky Chance, Fleet Foxes, Mark Lanegan, Public Service Broadcasting i Laibach samo su neka od imena koja ćemo imati prilike poslušati tijekom sezone, a uskoro će biti objavljeno još koncerata.
 
festival

47. Varaždinske barokne večeri

Koncertom Zbora Purcell i Orkestra Orfej Japan u petak, 22. rujna, počinju Varaždinske barokne večeri na kojima će se ove godine predstaviti najbolji mađarski ansambli, najavljeno je u petak na konferenciji za novinare u varaždinskoj Gradskoj vijećnici na kojoj je istaknuto da će zemlja partner idućeg VBV-a biti Japan.
 
natjecanje, natječaj

Prijave za 9th Croatian Blues Challenge

Počele su prijave za nacionalno natjecanje najboljih hrvatskih blues glazbenika - Croatian Blues Challenge. Ovogodišnji Challenge će se održati u zagrebačom klubu Jiggy Bar od 27. do 29. listopada, a već tradicionalno, natjecatelji će nastupiti u dvije kategorije... Rok za prijavu je 22. listopada 2017.
 
koncert, najave

Nova sezona ansambala HRT-a donosi i novi ciklus - Gaudeamus

Nova koncertna sezona ansambala Hrvatske radiotelevizije, Simfonijskog orkestra, Zbora, Jazz orkestra i Tamburaškog orkestra HRT-a, uz pet etabliranih ciklusa ove godine donosi i jedan novi - Gaudeamus, koji je posvećen mladim glazbenicima. 
 
koncert, najave

Dvorana Lisinski organizira ciklus koncerata u Rijeci

Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog prvi put organizira koncertni ciklus izvan Zagreba i to u Guvernerovoj palači u Rijeci, s četirima koncertima uglednih umjetnika u razdoblju od rujna do prosinca, najavljeno je u četvrtak u Rijeci na konferenciji za novinare. 
 
koncert

Koncert povodom otvorenja Bečkog tjedna u Opatiji

U nedjelju, 17. rujna 2017. u 20 sati u centru Gervais u Opatiji, održava se koncert povodom otvorenja Bečkog tjedna, 'Večer nokturna, jedne serenade i jedne simfonije' u izvedbi Opatijskog komornog orkestra.  
 
koncert

Yoko Nishii nastupa u Zagrebu i Splitu

Najavljujemo dva koncerta pijanistice Yoko Nishii. Prvi će se održati u ponedjeljak, 18. rujna u 19 sati, u Muzeju Mimara u Zagrebu, a drugi - u utorak 19. rujna u Umjetničkoj akademiji u Splitu, s početkom u 20 sati.  
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Les Dissonances, Francuska

Les Dissonances traže partnere za projekt u programu Kreativna Europa potprogram Kultura koji mogu biti glazbena ili konzervatorska sveučilišta, a koji istražuju pitanje glazbene pozadine kako bi postali profesionalci i pokušali unaprijediti vještine glazbenika. Partneri također mogu biti i koncertne dvorane ili orkestri koji žele testirati nove modele za vlastiti umjetnički razvoj.
 
koncert

Indie-pop dvojac Milky Chance u veljači u Tvornici kulture

Njemački indie-pop dvojac Milky Chance, najpoznatiji po hitovima 'Stolen Dance' i 'Down By The River', nastupit će 27. veljače u zagrebačkoj Tvornici kulture, najavili su organizatori koncerta.
 
koncert

Jazz na Vrhu: Chui

Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu najavljuje koncert jazz sastava Chui koji će se održati u petak, 15. ovoga mjeseca, s početkom u 20.30 sati, u prostoru Zbirke Richter, Vrhovec 38. Ulaz na koncert je besplatan.
 
natječaj, festival, djeca, mladi

International Sound & Film Music Festival - ISFMF 2017 - natječaj za studente

Međunarodni festival filmske glazbe i zvuka - ISFMF 2017 ove se godine održava u Puli od 20. do 22. listopada.
 
koncert

Ivan Krpan - klavirski recital

Recital pobjednika netom završenog pijanističkoa natjecanja Ferruccio Busoni u Bolzanu (Italija) - Ivana Krpana, studenta 5. godine klavira u razredu prof. Rubena Dalibaltayana na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, održat će se u Dvorani Blagoje Bersa u Zagrebu, u ponedjeljak, 18. rujna 2017. u 19.30 sati. 
 
nagrada

Mind Zoo - pobjednik Festivala autorskih bendova ST-@rt 2017

Pobjednik osmog izdanja Festivala je splitska grupa Mind Zoo koje je po glasovima stručnog ocjenjivačkog žirija i po glasovima publike, osvojila najviše bodova. S nekoliko bodova zaostatka, drugoplasirana grupa Floridus iz Mostara je također ostavila odličan dojam.
 
koncert

Noći Otvorene Probe u Rijeci

U petak i subotu, 8. i 9. rujna, Udruga Ri Rock organizira zanimljiv događaj pod nazivom Noći Otvorene Probe na kojem će probu održati čak dvanaest riječkih bendova te njemački, HC punk, bend Gram kao gosti događaja.
 
festival

8. Festival autorskih bendova ST-@rt 2017

Festival autorskih bendova održat će se u splitskom klubu Zenta (ex O'Hara). U petak i subotu, 8. i 9. rujna, održat će se 2 polufinalne večeri, a u nedjelju, 10. rujna, finale Festivala autorskih bendova ST-@rt 2017 i koncert grupe 'Mjesni odbor'. Početak svake festivalske večeri je točno u 21,30 sati, a ulaz je besplatan!
 
projekcija, koncert

Fil(m)harmonija predstavlja: Chaplinov 'Mališan'

Šestu sezonu zaredom Zagreb Film Festival i Zagrebačka filharmonija na platno zagrebačkog kina Europa donose klasike iz ere nijemoga filma... 
 
festival, najave

Fujiya & Miyagi u Močvari otvaraju 18. festival Žedno uho

Osamnaesto izdanje festivala Žedno uho održat će se u zagrebačkim klubovima Močvara i Tvornica kulture od 3. do 9. studenog ove godine. Uz već najavljene Mark Lanegan Band i Fleet Foxes festivalu se pridružuju i britanski electro krautrock genijalci Fujiya & Miyagi.
 
koncert

Slovenski Demolition Group uskoro u Tvornici kulture

Kultna slovenska grupa Demolition Group, nastala 1985. godine na pepelu znamenitog post ska/punk benda Gast'r'bajter's, nastupit će u zagrebačkoj Tvornici kulture u petak, 22. rujna.
 
predavanje, tribina

Nota mog života - Ivo Josipović

Hrvatsko društvo skladatelja i Vojo Šiljak pozivaju na tribinu 'Nota mog života' povodom 60. rođendana skladatelja Ive Josipovića koja će se održati u četvrtak, 14. rujna 2017., s početkom u 18 sati. Ulaz je slobodan.
 
festival

U Puli počeo jubilarni, 10. Outlook festival

Deseto izdanje Outlook festivala, najvećeg svjetskog festivala bass glazbe i soundsytem kulture otvoren je u srijedu navečer u pulskoj Areni, a proslavi desetogodišnjice festivala pridonijelo je više od tristo glazbenika koji su tijekom večeri nastupili u amfiteatru.
 
najave

Ogledna audicija za I. Hrvatsku Broadway Školu za muzički teatar

Informativno-ogledna audicija za I.Hrvatsku Broadway Školu za muzički teatar održat će se 8. i 11. rujna, a potrebno je pokazati u trajanju od maksimalno do 2 minute glumački, plesni ili pjevački dio vašeg znanja prema slobodnom odabiru.
 
koncert

Joey Calderazzo otvara novu sezonu Jazz.hr

Joey Calderazzo održat će koncert u ponedjeljak, 11. rujna u dvorani 'Blagoje Bersa' na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. 
 
festival

14. Festival komorne glazbe u Ravnoj Gori

14. Festival komorne glazbe u Ravnoj Gori održat će se od 6. do 10. rujna 2017. godine u Domu kulture s početkom u 20:00 sati. Ovogodišnji Festival u znaku je obilježavanja obljetnica Ludwiga van Beethovena, Franza Schuberta, Johannesa Brahmsa, te hrvatskog skladatelja Davorina Kempfa.  
 
natječaj, djeca, mladi

Natječaj za VII. Ciklus mladih glazbenika mo. Vinko Lesić u sezoni 2017./2018.

Do 15. listopada 2017. primaju se prijave za sudjelovanje na VII. Ciklusu mladih glazbenika mo. Vinko Lesić u sezoni 2017./2018. Poziv raspisuje Glazbena mladež Split.
 
koncert

'Dunja Vejzović predstavlja...' - koncert

Uoči početka nove kazališne sezone, riječko Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca svojoj publici poklanja koncert 'Dunja Vejzović predstavlja...' u četvrtak, 7. rujna u 20 sati u Centru Zamet.  
 
festival

11. Epidaurus festival

Od 8. do 22. rujna Cavtat će biti domaćin 11. Epidaurus festivalu.  
 
nagrada

Ivan Krpan pobjednik pijanističkog natjecanja Busoni

Ivan Krpan, dvadesetogodišnji pijanist iz Zagreba, fantastičnom je svirkom u velikom finalu prestižnog natjecanja Feruccio Busoni osvojio prvu nagradu.  
 
obavijest

Dan otvorenih vrata Rock akademije

Ove subote, 2. rujna, u 11 sati, na adresi Park Ribnjak, Rock akademija organizira Dane otvorenih vrata za sve zainteresirane roditelje i buduće polaznike. Program započinje malim koncertom polaznika, a potom posjetitelji mogu upoznati predmetne nastavnike gitare, pjevanja, bubnjeva i glasovira i s njima razgledati učionice kako bi se poznali s programom obrazovanja i uvjetima rada.
 
nagrada

Dodjela Nagrade Ivo Dražinić u Dubrovniku

Dodjela Nagrade Ivo Dražinić LAUS Akademije Dubrovnik održat će se u subotu, 2. rujna, u 21 sat, u Kneževu dvoru. Uz dodjelu Nagrade održat će se i koncert ovogodišnje dobitnice, mlade violinistice Anne Marie Wehrmeyer.
 
najave

Međunarodna konferencija 'Terminološka istraživanja u muzikologiji i humanističkim znanostima' - poziv

U svibnju 2018. u Zagrebu će se održati međunarodna konferencija pod nazivom 'Terminološka istraživanja u muzikologiji i humanističkim znanostima'. Organizatori skupa su Muzička akademija Sveučilišta u Zagrebu, Odsjek za muzikologiju, i Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje, Zagreb. Prijave sažetaka moguće su do 15. prosinca 2017.
 
festival

3. vinkovački orguljaški festival

U organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Vinkovcima, Hrvatske kulturne zajednice iz Švicarske, Hrvatske matice iseljenika – Podružnice Vukovar i Ogranka Matice hrvatske u Vukovaru od 31. kolovoza do 3. rujna održava se 3. vinkovački orguljaški festival – Organum Cibalae.  
 
festival

HVAR for ART IV - Rethink, Remix, Recycle

Četvrto izdanje otočnog festivala umjetnosti HVAR for ART održat će se u periodu od 07. do 10. rujna 2017. na nekoliko gradskih lokacija u Hvaru. Festival otvara koncert Rundek Carga Tria 7. 9. na Hvarskoj Venerandi.
 
najave

Rujan u Opatiji - koncerti, kazališne predstave i filmovi

Ravnatelj ustanove Festival Opatija, Ernie Gigante Dešković i predsjednik Folklornog ansambla 'Zora' iz Opatije, Bernard Kuzmić predstavili su danas na Ljetnoj pozornici program za rujan.
 
festival

Velika rock ekplozija u klubu Boogaloou

Riječki rock bend Let 3 predvodi listu izvođača finalne večeri Velike rock eksplozije u zagrebačkom klubu Boogaloo, najavili su u ponedjeljak organizatori tog rock festivala koji će se u svom 10. izdanju održati od 30. rujna do 6. listopada na šest različitih lokacija diljem Zagreba.
 
koncert

Završni koncert majstorske radionice solo pjevanja Renate Pokupić

Glazbena mladež Split poziva na završni koncert sudionika majstorskog tečaja vokalne interpretacije Renate Pokupić koji će se održati u četvrtak, 31. kolovoza 2017. u 20.00 sati, na istočnom dijelu podruma Dioklecijanove palače u Splitu. 
 
radionica, kolonija

PROmote! radionica o razvoju publike i PR-u na društvenim mrežama

PROmote! radionica o razvoju publike i PR-u na društvenim mrežama održat će se u Zagrebu od 29. rujna do 1. listopada 2017., u lokalnoj organizaciji Unisona i u suradnji s partnerom EMCY (European Union of Music Competitions for Youth).
 
festival

Solin Brass Fest 2017

Gradska glazba Zvonimir Solin od 1. do 3. rujna 2017. godine organizira Međunarodni festival puhačkih orkestara Solin Brass Fest 2017, koji se održava pod pokroviteljstvom WASBE - Svjetske organizacije puhačkih orkestara i ansambala.  
 
koncert

Duran Duran na Šalati predstavljaju novi album

Duran Duran, bend koji je obilježio glazbenu scenu osamdesetih godina, predstavit će u utorak navečer na zagrebačkoj Šalati svoj novi, 14. album – 'Paper Gods', no neće nedostajati niti hitova zahvaljujući kojima i danas imaju vjernu sljedbu.
 
koncert

Zagreb: Kočani Orkestar u Boogaloo Clubu

U zagrebačkom Boogaloo Clubu u subotu, 9. rujna, u sklopu plesnog festivala 'Fusion Faire' kao posebni gosti nastupit će makedonska etno gypsy brass atrakcija Kočani Orkestar, najavio je organizator događaja agencija Twilight Promotion. 
 
x ostalo

Kina, Xi’an – Koncertna turneja Elvisa Stanića

Elvis Stanić Group je na inicijativu udruge Liburnia Jazz odabran je sudjelovati u projektu China Central and Eastern European Countries (China-CEEC) Cultural Season kao predstavnik hrvatske glazbene umjetnosti.  
 
nagrada

Dodjelom Orlanda i gala koncertom zatvorene 68. Igre

68. Dubrovačke ljetne igre zatvorene su 25. kolovoza ispred crkve sv. Vlaha, gala koncertom i dodjelom nagrada Orlando za najbolja umjetnička ostvarenja u dramskom i glazbenom programu. 
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>


http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu