info - vizualne umjetnosti


natječaj

EFFE Label 2017./2018. - prijave

Do 17. veljače 2017., festivali u Hrvatskoj i diljem Europe imaju priliku prijaviti se predstavljajući se kroz prijavu u sklopu mreže EFFE kako bi festival u naredne dvije godine globalno promicala oznaka EFFE Label. EFFE Label je oznaka koja predstavlja izvrsnost i nudi međunarodnu prepoznatljivost jedinstvenosti pojedinoga festivala u cijeloj Europi.
 
izložba, performans

Otvorenje izložbe Marijana Molnara Das Kapital / Die Kunst

Otvorenje izložbe Marijana Molnara Das Kapital / Die Kunst, održat će se u srijedu, 28. prosinca, s početkom u 19:00 sati, u Malom salonu, u Rijeci. U sklopu otvorenja Marijan Molnar izvest će performans Ljubljeni Marx. Izložba ostaje otvorena do 15. siječnja 2017.
 
izložba, predstavljanje

Otvorenje izložbe i predstavljanje publikacije 'Krleža:: vizionar i vizuali'

U četvrtak, 29. 12. 2016. u 14:00 sati, povodom obilježavanja trideset i pete obljetnice smrti Miroslava Krleže u izložbenom prostoru u potkrovlju Gradskog muzeja Karlovac bit će otvorena izložba „krleža: vizionar i vizuali“ autora Josipa Vrančića.
 
izložba

Otvorenje izložbe 'Naš Shakespeare' na Krležinim danima u Osijeku

Otvorenje izložbe Odsjeka za povijest hrvatskog kazališta 'Naš Shakespeare' održat će se u ponedjeljak 12.12., s početkom u 19:00 sati u ulaznom foyeru HNK u Osijeku povodom XXVII. Krležinih dana.
 
izložba, festival

Željko Zorica: Himmlisch-Irdische Freundschaft

U sklopu ovogodišnjeg 14. po redu izdanja Festivala prvih, koji se od 1. do 4.12. odvija na nekoliko lokacija unutar Studentskog Centra Sveučilišta u Zagrebu, u Galeriji SC biti će postavljena izložba radova Željka Zorice Šiša HIMMLISCH-IRDISCHE FREUNDSCHAFT, koju zajednički organiziraju udruga Domino i Studio Artless.
 
nagrada

Dodijeljene nagrade i priznanja za najbolju hrvatsku slikovnicu - Ovca u kutiji

Na Interliberu su svečano uručene nagrade i priznanja za najbolju hrvatsku slikovnicu 'Ovca u kutiji', u različitim kategorijama. Nagradu stručnog žirija osvojila je slikovnica BAO BAOBAB I MALA KIBIBI - tekst Ana Đokić, ilustracije Dubravka Kolanović; KUC.
 
izložba

Završna izložba projekta 'Grad na drugi pogled'

U četvrtak, 10. studenoga s početkom u 18 sati, u Gradskoj galeriji Striegl, otvara se izložba 'Grad na drugi pogled'. Izložba je rezultat opsežnih tromjesečnih aktivnosti projekta Grad na drugi pogled, udruge PUNKT, koje su se održavale od rujna do studenoga 2016. godine u Sisku. Izložba ostaje otvorena do 26. studenog.
 
natječaj

7. Beijing International Art Biennale - poziv za prijave

7. Međunarodni umjetnički bijenale u Pekingu poziva umjetnike da prijave svoje radove na temu 'Put svile i svjetske civilizacije'. Bijenale će se održati od 24. rujna do 15. listopada 2017. u Nacionalnom Muzeju umjetnosti u Pekingu. Rok za prijavu je 25. prosinac.
 
izložba

Prvih pedeset godina KIC-a

 Izložbom 'Prvih pedeset godina KIC-a' Kulturno informativni centar posjetiteljima otvara svoja vrata u petak, 4. studenog 2016. godine u 20 sati, u Galeriji na katu, KIC, Preradovićeva 5.
 
izložba

Brandon LaBelle - izložba nakon performansa

Materijalni rezultat performansa, odnosno konstelacija predmeta, materijala i alata korištenih tijekom izvedbe 'Skitničkog subjekta' Brandona LaBelle, može se vidjeti u Galeriji Forum kao instalacija-izložba do 5. studenog 2016.
 
izložba

Otvorenje izložbe Ivice Vlašića

Otvorenje izložbe Ivice Vlašića održat će se u utorak, 8. studenog, u 19:00 sati, u Muzeju Mimara.
 
izložba

Dragoslav Dragičević ‘Bez naziva’ u Greti

Galerija Greta poziva na otvorenje izložbe ‘Bez naziva’  Dragoslava Dragičevića, koje će se održati u ponedjeljak 31.listopada, u 20:00 sati. Izložba ostaje otvorena do 04.studenog, svakim danom od 17 do 20h.
 
izložba, predavanje, tribina

Otvorenje izložbe Transformation of Image

Sveučilište u Zagrebu, Akademija likovnih umjetnosti i Muzej suvremene umjetnosti pozivaju na otvorenje izložbe Transformation of image, koje će se održati u petak, 28. listopada, s početkom u 18:00 sati, a okrugli stol o projektu bit će održan u subotu, 29. listopada, u 15:30 sati.
 
izložba

Španjolsko barokno slikarstvo - Izbor iz zbirke Wüllner u Vukovaru

Gradski muzej Vukovar poziva na izložbu Španjolsko barokno slikarstvo - Izbor iz zbirke Wüllner koja će se otvoriti u subotu, 29. listopada u 19:00 sati, u Galeriji Oranžerija, u Vukovaru. Izložba ostaje otvorena do 16. studenog.
 
izložba

POPUP29 u Osijeku

Izložba POPUP29 na kojem će svoje radove prikazati Alf Setzer, Michelin Kober, Daniel Sigloch, Daniel Mijić / Buba Švabe u slijepom crijevu otvorit će se u nedjelju, 30. listopada, u 19:00 sati, u Esseker centru.
 
festival

16. Performance Art Festival: Politička tijela

16. Performance Art Festival pod nazivom 'Politička tijela' održat će se u Osijeku 14. i 15. listopada, u Muzeju likovnih umjetnosti i na loakcijama u javnom prostoru. Kustosica 16. izdanja festivala je Radmila Iva Janković, a festival predstavlja umjetnike: Mariu José Arjona (Kolumbija), Mariu Adelu Diaz (Guatemala/Kalifornija), Sinišu Labrovića (Hrvatska), Marka Markovića (Hrvatska/Austrija) i Teresu Margolles (Mexico).
 
predstavljanje, predavanje, tribina

Kombinat Borovo 1988.-1991 - čitaonica i panel - Socijalizam na izmaku

U zadnjem tjednu izložbe Kome treba poduzeće? Kombinat Borovo 1988.-1991. autorski tim izložbe pripremio je tematsku čitaonicu i uvid u dio istraživačkog arhiva koju možete posjetiti u četvrtak i petak, od 16:00 do 20:00 sati. Panel pod nazivom Socijalizam na izmaku, održat će se u četvrtak od 18 sati, a gosti su: Danijela Dolenec (FPZG), Marko Grdešić (FPZG), Paul Stubbs (EIZ) i Jasna Račić (CMS).
 
festival

Rajske ptice drag scene i ove jeseni na DRAGram festivalu u Zagrebu

Treće izdanje DRAGrama, manifestacije koja promovira lokalnu i inozemnu drag umjetnost, održava se od 6. do 9. listopada u Zagrebu. Ovogodišnje izdanje posvećeno je Club Kid pokretu koji je usprkos svom kratkom i lokaliziranom trajanju ostavio neizbrisiv trag u razvoju drag umjetnosti i njenim suvremenim izdancima.
 
natječaj, radionica, kolonija

Škola fotografije i vizualnih umjetnosti u KAF Sv. Lovreč

Klub amaterske fotografije Sveti Lovreč otvara novu sezonu redovitih klupskih aktivnosti, od kojih izdvajamo besplatnu Školu fotografije i vizualnih umjetnosti, koja započinje u četvrtak,  22. rujna, u 19:30 sati.
 
izložba

/'fu:bar/ 2016

Ovogodišnja /'fu:bar/ glitch art izložba, događanje s bogatim otvorenim edukativnim i umjetničkim programom te lokalnim umjetnicima i međunarodnim participantima koji (iz)vode program besplatan za posjetitelje, održat će se od ponedjeljka, 19. rujna, do petka, 23. rujna, u AKC Medika i Akademiji likovne umjetnosti.
 
natječaj

Različiti svjetovi - natječaj za mlade fotografe

Photon - Centar za suvremenu fotografiju iz Ljubljane, otvara poziv za mlade fotografe i vizualne umjetnike, do 35 godina starosti, koji dolaze iz zemalja Zapadnog Balkana. Natječaj je otvoren do 15. rujna.
 
izložba

Izložba Kristine Leko: Kako živi narod - izvještaj o pasivnosti

Poučna izložba u osam cjelina Kristine Leko i suradnika/ca otvorit će se u četvrtak, 8. rujna u 20 sati, u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu. Izložba promišlja i traži rješenja za situacije pasivnosti kroz razgovore s protagonistima projekta, članovima osam obitelji.
 
natječaj

Poziv umjetnicima u sklopu projekta ILICA KULTURE

Galerija VN poziva umjetnice i umjetnike te umjetničke grupe da sa svojim radovima sudjeluju na kratkim samostalnim ili grupnim izložbama organiziranim u sklopu projekta Ilica kulture. Prijaviti se mogu radovi iz područja vizualnih, novomedijskih i performativnih umjetničkih praksi. Rok za prijavu je 11. rujna.
 
natječaj

Poziv za prijave - umjetničke rezidencije Kulturkontakta 2017.

Kulturkontakt Austrija objavljuje poziv za prijave za umjetničke rezidencije u Beču i Salzburgu u 2017. godini. Rok prijave je 30. rujna, odnosno 15. listopad, ovisno o umjetničkoj disciplini koja se prijavljuje.
 
izložba

Retrospektiva Stefana Braca Bravacica u Dubrovniku

Izložba naziva Retrospektiva, svestranog umjetnika Stefana Braca Bravačića bit će otvorena u Galeriji Dulčić Masle Pulitika i Atelijeru Pulitika u srijedu, 24. kolovoza u 21 sat, a posjetitelji otvaranja će osim razgledanja umjetničkih djela imati priliku i poslušati Bravačićeve skladbe u izvedbi pijanista Alberta Frke.
 
izložba

Izložba 'fallere nostra' Katarine Alamat Kusijanović u Flori

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Dubrovnik  poziva na otvorenje izložbe 'fallere nostra' Katarine Alamat Kusijanović  koje će se održati u Galeriji Flora u utorak, 23. kolovoza, s početkom u 21 sat.
 
izložba

Otvorenje izložbe Denisa Perkovića u Dubrovniku

HDLU Dubrovnik poziva na otvorenje izložbe Denisa Berkovića 'Do prid kraj'  koje će se održati u ponedjeljak, 22. kolovoza u 20:00 sati, u izložbeno prodajnom prostoru Društva prijatelja dubrovačke starine.
 
festival

Vizura aperta na Zlarinu

16. Festival vizualnih i audio media Vizura aperta održava se na otoku Zlarinu od 16. do 19. kolovoza, a program uključuje brojne umjetnike i umjetnice koji će predstaviti svoje radove u formi videa, instalacija, radionica. U petak, 19. kolovoza, otvara se izložba radionice na zlarinskom smetlištu u 18.30 sati, boćalištu u 20.00 sati i Ispo Leroja u 21:00 sat, gdje će biti dodijeljene nagrade za najbolje radove.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Kako naslikati zbrajanje i oduzimanje - radionica za djecu

Radionica pod nazivom 'Kako naslikati zbrajanje i oduzimanje' održat će se u Muzeju za suvremenu umjetnost u Zagrebu, ove subote 20. kolovoza o.g. Program je namijenjen djeci u dobi od 6 do 11 godina. Prijave su u tijeku.
 
festival

Festival vizualnih umjetnosti 'ART (er) I JA'

Muzej Lapidarium poziva na festival vizualnih umjetnosti 'ART (er) I JA' koji će se održati u periodu 17. do 22. kolovoza na različitim loakcijama u Novigradu.
 
festival

Treći Festival izvedbenih umjetnosti i kazališta - FIUK

Treći Festival izvedbenih umjetnosti i kazališta, skraćeno FIUK, održat će se od 1. do 3. rujna u Koprivnici i na četiri lokacije u gradu predstaviti publici suvremena ostvarenja hrvatske nezavisne i amaterske izvedbene scene.  
 
natječaj

KulturKontakt Austria – poziv za umjetničke rezidencije

Pozivaju se umjetnici iz područja vizualnih umjetnosti, fotografije, videa i medijske umjetnosti, kompozicije, književnosti, književnog prevodilaštva, obrazovanja u kulturi, interdisciplinarnih područja (umjetnost, znanost i tehnologija) da se prijave za sudjelovanje u rezidencijalnom programu KulturKontakta Austria za 2017. godinu. 
 
izložba, predstavljanje

'Nesvakidašnje kazalište' I. Bakal i K. Radošević Galić u Beogradu

Izložba 'Nesvakidašnje kazalište' autorica Ivane Bakal i Katarine Radošević Galić predstavlja se u beogradskoj Galeriji SINGIDUNUM od 12. do 20. kolovoza 2016.   
 
izložba

56. Annale: Brdo 1976 - 2016

Otvorenje ovogodišnjeg Annala održat će se u Istarskoj sabornici Pučkog otvorenog učilišta Poreč, 11. kolovoza, u 21 sat. Izložba je otvorena do 10. rujna.
 
izložba

Izložba Ljube Ivančića u Rovinju

Zavičajni muzej grada Rovinja predstaviti će tematsku samostalnu izložbu Ljube Ivančića 'Pohvala slikarstvu', u utorak 9. kolovoza, u 21:30 sati. Autor izložbe je Dr. sc. Zvonko Maković.
 
izložba

Izložba 'Vrata grada' Branke Riđički u Zadru

Dana 8. kolovoza u 21. sat, u Galeriji Kapetanova kula, u organizaciji HDLU Zadar, otvara se izložba pod nazivom 'Vrata grada' zadarske umjetnice Branke Riđički. Izložbu će otvoriti kustosica izložbe Marijana Paula Ferenčić.
 
izložba

Animalistika Gorana Jeličića u Muzeju grada Trogira

Izložba crteža Gorana Jeličića 'Animalistika' otvorit će se u atriju Muzeja grada Trogira u utorak, 9. kolovoza 2016. godine u 21:00 sat. Izložba ostaje otvorena do 15. kolovoza.
 
izložba

Završna izložba ovogodišnjeg art kampa Empeduja i koncert Neon Lies

Završna izložba ovogodišnjeg art kampa Empeduja 2016. održati će se na plaži Bivio, beach bar Empeduja u četvrtak, 04.08. spočetkom u 20 sati.
 
izložba

Izložba Vaska Lipovca na Braču

U ciklusu „Ljetne izložbe u Galeriji umjetnina Branislav Dešković“ u Bolu na Braču, u četvrtak 4. kolovoza u 21.30  otvorit će se izložba slika, crteža i skulptura Vaska Lipovca.
 
izložba

Izložba Đure Serdara 'Dvoje' u Opatiji

U organizaciji Hrvatskog muzeja turizma u srijedu 10. kolovoza u Umjetničkom paviljonu 'Juraj Šporer' u Opatiji, u 20.30 h biti će otvorena izložba Đure Sedera pod nazivom 'Dvoje'.
 
izložba

Toni Franović na Palmižani izlaže novi ciklus slika i crteža

Toni Franović na Palmižani izlaže novi ciklus slika i crteža 'Volim Štambedar' od 2. do 16. kolovoza, na Terasi Meneghello.
 
izložba

Izložba Mirka Marušića i Petra Ćuje 'Contradictio'

U suradnji Arheološkog muzeja Zadar i Zajednice Talijana Zadar, u utorak 2. kolovoza s početkom u 20 sati otvorit će se izložba “Contradictio” Mirka Marušića i Petra Ćuje. Izložba će biti postavljena u crkvi sv. Donata do 15. kolovoza 2016.
 
izložba

Otvorenje izložbe - Claudio Cintoli - Predmeti moje pažnje 1962 - 1975

Mzej Lapidarium poziva na otvorenje izložbe 'Oggetti della mia attenzione 1962 - 1975 / Predmeti moje pažnje 1962 - 1975 ', talijanskog avangardnog umjetnika Claudia Cintolija, u srijedu 3. kolovoza, s početkom u 21 sat.
 
izložba

Otvorenje izložbe 'Prijatelji' Pietra Bobana u Dubrovniku

Izložba naziva Prijatelji mladog dubrovačkog umjetnika Pietra Bobana bit će otvorena u Galeriji Dulčić Masle Pulitika i Atelijeru Pulitika u srijedu, 3. kolovoza u 21 sat.
 
izložba

Izložba Ane Petrović u Galeriji Flora

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Dubrovnik poziva Vas na otvorenje izložbe 'Iza' Ane Petrović koje će se održati u Galeriji Flora u srijedu 3. kolovoza s početkom u 21 sat.
 
izložba

Izložba nagrađenog umjetnika 39. splitskog salona- Dino Bićanić u Salonu Galić

Hrvatska udruga likovnih umjetnika Split poziva Vas na  izložbu Dina Bićanića. Kao jedan od dobitnika tri jednakovrijedne nagrade na 39. splitskom salonu Dino Bićanić se predstavlja izložbom ''Everything Is Going to Be a Memory'. Otvorenje izložbe je u petak 5. kolovoza u 21:00 h u Salonu Galić, u Splitu.  
 
izložba

Otvorenje izložbe Friščića, Mezaka i Rogića 'Trolik 2'

Izložba Danka Friščića, Davora Mezaka i Frane Rogića 'Trolik 2' otvorit će se u srijedu 3. kolovoza u 19 sati, u Galeriji Bačva. Izložba ostaje otvorena do 28. kolovoza. 
 
izložba

HDLU Osijek gostuje u Splitu u Dioklecijanovim podrumima

HULU SPLIT  Vas poziva na izložbu članova Hrvatskog društva likovnih umjetnika Osijek ( HDLU Osijek)  u Dioklecijanovim podrumima. Otvorenje izložbe pod nazivom ''Rub slike ili granična područja''  je u ponedjeljak 1.kolovoza 2016. u 21:00h.
 
izložba

Aktualno 5 - Intimno u Rovinju

Bijenalna izložba ULUPUH-ove Sekcije za fotografiju pod nazivom 'Aktualno 5 - Intimno' otvorit će se u utorak, 2. kolovoza, u Centru vizualnih umjetnosti – Photo Art Gallery Batana, u Rovinju, u 21 sat.  
 
izložba

Otvorenje izložbe 'Dubrovnik'

Izložba naziva Dubrovnik kojoj je temat sam Grad bit će otvorena u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik u petak, 29. srpnja u 21 sat, a bit će izloženi radovi velikih umjetnika kao što su Petar Dobrović, Oton Postružnik, Đuro Pulitika, Antun Masle, Ivo Dulčić, Juraj Dobrović, Ivo Šeremet, Ivo Vojvodić, Milan Konjović, Vlaho Bukovac, Mato Celestin Medović, Mirko Rački, Edo Murtić, Peđa Milosavljević, Petar Lubarda, Gabro Rajčević, Lukša Peko, Tomislav Gusić i drugi.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>


http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu