info - vizualne umjetnosti


izložba

Izložba Gorana Škofića u Dubrovniku

Izložba Gorana Škofića otvara se u Galeriji Flora u Dubrovniku u nedjelju, 25. ovoga mjeseca u 21.30 sati, i moći će se pogledati do 3. srpnja o.g.  
 
izložba

Nina Kurtela / Khora

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Dubrovnik poziva na otvorenje izložbe Nine Kurtela pod nazivom 'Khora', u nedjelju 25. lipnja u 21 sat, u Galeriji Flora, vrt Florinog doma. Izložba se može pogledati do 3. srpnja.  
 
izložba

Izložba radova profesora i studenata UAOS-a

Svečano otvorenje izložbe likovnih radova s radionice profesora i studenata Umjetničke akademije u Osijeku bit će upriličeno u nedjelju, 25. lipnja 2017. godine s početkom u 18 sati, u Galeriji Gradskog kazališta "Joza Ivakić" Vinkovci, povodom 25. Memorijala "Andrija Andabak". 
 
izložba

Antun Krešić: Potprostori

Otvorenje izložbe radova akademskog slikara Antuna Krešića održat će se 24. lipnja 2017. u galeriji Baćin dvor u Vrbniku na otoku Krku, s početkom u 21 sat.  
 
izložba

Iva Petrovčić: Izvan granica vidljivog

Samostalna izložba Ive Petrovčić „Izvan granica vidljivog“ u organizaciji HDLU Istre otvara se 23. lipnja u Galeriji Luka u Puli, s početkom u 20 sati. 
 
izložba

Izložba Ede Murtića u Labinu

Otvorenje samostalne izložbe "Montraker" autora Ede Murtića održat će se u petak 30. lipnja 2017. godine u Gradskoj galeriji Labin, s početkom u 20.30 sati. Izložba će se moći pogledati do 4. kolovoza 2017.  
 
natječaj

Natječaj za 14. festival Sedam dana stvaranja

14. međunarodni umjetnički festival Sedam dana stvaranja objavio je natječaj za sudjelovanje u programu. Pozivaju se autori da svoje filmove, izložbe, koncerte, predavanja, performanse i kazališne predstave prijave do 10. srpnja.  
 
izložba

Dražen Tetec – Samozatajni kritičar vremena

Otvorenje samostalne izložbe Dražena Teteca – Samozatajni kritičar vremena održat će se u subotu, 24. lipnja 2017. godine u 19 sati, u Galeriji naivne umjetnosti u Hlebinama.  
 
natječaj, radionica, kolonija

Praški kvadrijenale poziva na studentske radionice

U okviru simpozija Porous Borders u Pragu će se održavati nekoliko jednodnevnih studentskih radionica posvećenih scenografiji. Prijave su u tijeku. 
 
izložba

Izložba kanadskog umjetnika Andrewa Salgada uz Laubin rođendan

Lauba - Kuća za ljude i umjetnost najavljuje šesti rođendan i veliku izložbu kanadskog umjetnika Andrewa Salgada - A Room With A View Of The Ocean. Proslava rođendana počinje u petak, 30. lipnja od 18 sati, u vanjskom prostoru Laube uz DJ program, a izložba će službeno biti otvorena uz već tradicionalni razgovor s umjetnikom od 20 sati.  
 
izložba

Izložba 'U kontrapunktu - Teksture' u Galeriji Decumanus

U Galeriji Decumanus Centra za kulturu grada Krka od 23. lipnja do 12. srpnja 2017. moći će se razgledati skupna izložba iz projekta U kontrapunktu, na kojoj pod temom 'Teksture', u drugom izdanju ovoga projekta, izlaže grupa poznatih hrvatskih suvremenih umjetnika - Dražen Filipović Pegla, Jadranka Hlupić, Duje Jurić, Koraljka Kovač, Petra Krpan, Siniša Majkus i Siniša Reberski. 
 
predstavljanje

Debora Trusgnach: Deset godina u Gradskoj radionici

U nedjelju, 25. lipnja 2017. u 19 sati, u programu "Vrtni đir" Gradske radionice iz Pule predstavit će se Debora Trusgnach iz Italije koja će prezentirati svoje desetgodišnje iskustvo boravka i rada u Gradskoj radionici, koje se osim u području slikarstva prostire na medij dokumentarnih video radova te lutkarstva.
 
izložba

Izložba Krešimire Gojanović u Galeriji Kraluš

U petak, 23. lipnja 2017. u 19 sati, u Galeriji Kraluš (POU Zelina), otvara se samostalna izložba crteža i slika Krešimire Gojanović, pod nazivom ”Aetas aurea”. Izložba će se moći pogledati do 20. srpnja 2017. 
 
izložba

Psihogrami - novi ciklus slika Hrvoja Marka Peruzovića

Izložba 'Psihogrami' umjetnika Hrvoja Marka Peruzovića otvara se u petak, 23. lipnja 2017. u 20 sati, u splitskom Salonu Galić. Izložba će se moći razgledati do 6. srpnja 2017.
 
izložba

Izložba 'Lice milosrđa' u Splitu

'Lice milosrđa' naslov je izložbe akademskog kipara i slikara prof. Krune Bošnjaka koja se otvara u srijedu, 21. lipnja u 18 sati, u palači Skočibušić – Lukaris na Peristilu u Splitu. 
 
obljetnica, proslava, izložba

Tošo Dabac: Čovjek u prostoru

Galerija Krsto Hegedušić u 2017. godini obilježava 30 godina svog postojanja i povodom ove obljetnice realizira izložbu Toše Dabca pod nazivom 'Čovjek u prostoru' koja je rezultat suradnje galerije Krsto Hegedušić s Arhivom Tošo Dabac, Muzejom suvremene umjetnosti Zagreb i Gradom Zagrebom. Izložba se otvara u utorak, 27. lipnja 2017., u 20 sati.
 
natječaj

International Biennial 'The Art of Miniature' 2017 - poziv

Šesto Međunarodno bijenale 'The Art of Miniature' održava se od 27. listopada do 30. prosinca 2017. u Bugarskoj, u gradu Ruse. Organizatori pozivaju umjetnike na prijavu za sudjelovanje.  
 
izložba

Izložba 'Dijalog na kvadrat' u Rijeci

U utorak, 20. lipnja 2017. u 20 sati u Galeriji Juraj Klović u Rijeci otvara se izložba Dijalog na kvadrat u organizaciji HDLU Rijeka. Izložba traje do 4. srpnja o.g. Na izložbi sudjeluju: Branimir Karanović iz Beograda, Rita Zhao Simonić iz Pekinga te Borislav Božić iz Rijeke.  
 
izložba

Ivica Malčić ponovno na Palmižani

Izložba Ivice Malčića 'Sliko ne iznevjeri me' održava se na Palmižani od 10. do 24. lipnja 2017.
 
izložba

3. Međunarodna izložba karikatura u Sisku

U četvrtak, 29. lipnja 2017. godine u 19.00 sati, u Gradskom muzeju Sisak otvara se 3. Međunarodna izložba karikature u Sisku „MIKS 2017 - Drevni Astronauti“.
 
natječaj

Galerija Studio -21- natječaj za izlaganje u 2018.

Natječaj za samostalne izložbe i grupne projekte u galeriji Studio -21- za 2018. godinu otvoren je od 14. lipnja do 15. srpnja 2017.  
 
izložba

Europske vedute Ane Marije Botteri Peruzović u Muzeju grada Trogira

U atriju Muzeja grada Trogira u ponedjeljak, 19. lipnja u 20:00 sati, otvara se izložba "Europske vedute" na kojoj će akademska slikarica Ana Marija Botteri Peruzović predstaviti 30-ak akrilika na platnu. 
 
izložba

'Felix u gostima' u Galeriji grada Krapine

U Galeriji grada Krapine u petak, 16. lipnja 2017. u 19,00 sati, otvara se izložba karikatura “Felix u gostima”, Srećka Puntarića Felixa. Izložba ostaje otvorena do 20. kolovoza 2017. 
 
izložba

Izložba Zenaide Bandur (1885.-1946.) u Galeriji Dulčić Masle Pulitika

Izložba Zenaide Bandur (1885.-1946.), nedovoljno poznate slikarice rodom iz Stona otvara se u petak, 16. lipnja u 20 sati, u Galeriji Dulčić Masle Pulitika.  
 
izložba

Izložba Zdravka Milića 'Radovi: 1981. - 2017.'

U petak, 16. lipnja 2017. u 20 sati, u prostorima Muzeja suvremene umjetnosti Istre / Museo d'arte contemporanea dell'Istria, predstavlja se samostalna izložba istaknutog labinskog umjetnika Zdravka Milića pod nazivom 'Radovi: 1981. - 2017.'. Izložba će se moći pogledati do 16. srpnja.
 
izložba

Izložba Ivane Kolić 'Light – igra svjetla i sjene'

Otvorenje izložbe slika Ivane Kolić ”LIGHT – igra svjetla i sjene” i obilježavanje druge godišnjice HDLU Zagreb održat će se u petak, 16. lipnja u 20 sati, u prostoru InArt Galerije SOL.
 
izložba

Slikarska obzorja umjetnika s dvije domovine - izložba Petra Pedra Marune

Otvorenje izložbe Slikarska obzorja umjetnika s dvije domovine, slikara Petra Pedra Marune u organizaciji Narodnog muzeja Zadar, održat će se u utorak, 13. lipnja 2017. godine u 19 sati u izložbenom paviljonu Gradska loža u Zadru. Izložba se može razgledati do 7. srpnja 2017. godine.  
 
natječaj

Galerija Pikto raspisala natječaj za izlaganje u 2018.

Galerija Pikto iz Zagreba poziva umjetnike i kustose da se prijave na natječaj za izlaganje u 2018. godini. Natječaj je otvoren za samostalne i grupne izložbe, akcije, performanse, međunarodne suradnje i kustoske koncepcije. Rok za prijave je 3. srpnja 2017.  
 
izložba

Andrej Gaberi - Žena u javnom prostoru kroz vrijeme

Izložba Andreja Gaberija - Žena u javnom prostoru kroz vrijeme održava se u Muzeju Mimara, od 12. do 30. lipnja 2017. Otvorenje će biti upriličeno u ponedjeljak u 20 sati.
 
izložba

Otok s dúgom - izložba Stipe Nobila

Izložba Stipe Nobila Otok s dúgom koja će 10. lipnja u 12 sati biti otvorena u Studiju Moderne galerije „Josip Račić“ donosi probrani izbor od četrnaest slika, pejzaža iz umjetnikova zavičaja Lumbarde na Otoku Korčuli nastalih u posljednjih deset godina...  
 
izložba

Ljubo Ivančić: Pohvala slikarstvu

Otvorenje izložbe Ljubo Ivančić: Pohvala slikarstvu održat će se u petak, 9. lipnja u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik, u 21 sat. Izložba se može pogledati do nedjelje, 30. srpnja 2017.
 
izložba

Otvorenje izložbe Vatroslava Kuliša - Kupido

Otvorenje izložbe 'Kupido' umjetnika Vatroslava Kuliša i obilježavanje petog rođendana Radničke galerije održat će se u utorak 13. lipnja 2017. u 19.30 sati. Izložba ostaje otvorena do 8. kolovoza 2017.  
 
izložba

Skupna izložba 'Dubrovački mali salon' u galeriji HMI

Skupna izložba slika umjetnika „Dubrovačkog likovnog kruga“ otvorit će se u galeriji Hrvatske matice iseljenika u četvrtak 8. lipnja 2017. u 20 sati.  
 
predstavljanje, predavanje, tribina

Scenariji razvoja digitalne humanistike

Zagrebačka promocija 99. broja časopisa Život umjetnosti posvećenog temi digitalne povijesti umjetnosti te tribina pod nazivom „Scenariji razvoja digitalne humanistike“, održat će se u petak, 9. svibnja 2017., u 19 sati u Klubu MaMa.
 
natječaj

Natječaj za kustoski koncept 40. Splitskog salona

Hrvatska udruga likovnih umjetnika – Split raspisuje Natječaj za kustoski koncept 40. Splitskog salona. Rok za dostavu prijava je 30. srpnja 2017.
 
izložba

Julien de Casabianca: Outings project

Izložba/projekt 'Outings' francuskog umjetnika Juliena de Casabiance održava se u Medijateci Francuskog instituta u Zagrebu od 6. do 28. lipnja 2017. Otvorenje je u petak, 9. lipnja u 18 sati.
 
najave

6. Festival skulpture u pijesku

6. Festival skulpture u pijesku održava se od 13. do 16. lipnja 2017. na Rajskoj plaži u Loparu.  
 
predstavljanje

Elvis Berton na manifestaciji 'True Colors' u Beču

U bivšoj tvornici F23 u Beču 27. i 28. svibnja održat će se međunarodna umjetnička manifestacija „True Colors – like a creative space“ na kojoj će sudjelovati i likovni umjetnik Elvis Berton iz Pazina kao jedini hrvatski predstavnik.  
 
najave

4. 'Reli po galerijama' u Zagrebu i Rijeci

Četvrto izdanje "Relija po galerijama", kulturne manifestacije koja okuplja i mapira galerije kako bi umjetnicima i umjetničkim prostorima pružila veću vidljivost, održat će se u četvrtak, 25. svibnja u tridesetak zagrebačkih i riječkih galerija. Programom, koji traje od 17 do 22 sata, nastoji se skrenuti pozornost javnosti na brojne gradske galerije i zanimljive izložbe koje se u njima održavaju.
 
izložba

22. međunarodna izložba karikatura / Zagreb 2017.

Međunarodna izložba karikatura koja se pod nazivom „Zagreb“ ove godine organizira po 22. puta i ovaj puta okuplja veliki broj autora iz cijeloga svijeta. Otvorenje izložbe održat će se u utorak, 30. svibnja 2017. godine u 19 sati, u Galeriji Klovićevi dvori u Zagrebu.
 
natječaj

Natječaj za 4. bijenale slikarstva

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika raspisuje Natječaj za sudjelovanje na 4. bijenalu slikarstva, u Domu hrvatskih likovnih umjetnika 
(Galerija Prsten, Galerija PM) od 20. rujna do 29. listopada 2017. Rok za prijave je 9. srpanj 2017.  
 
izložba, predstavljanje

Izložba i predstavljanje projekta 'Jedno - s Drugim'

Izložba i predstavljanje međunarodnog projekta Jedno - s Drugim održava se u Zagrebu od 31. svibnja do 6. lipnja 2017. Otvorenje izložbe je u srijedu 31. svibnja u 19 sati, a predstavljanje projekta i razgovor s umjetnicima 1. lipnja u 13:15 sati, u Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi.
 
izložba

Čudesan svijet minijatura Nikoline Knežević

Prva samostalna izložba Nikoline Knežević pod nazivom "Smallville" otvara se 1. lipnja 2017. u 19 sati u karlovačkoj Galeriji ZILIK. Izložba ostaje otvorena do 15. lipnja 2017.  
 
natječaj

Poziv za izlaganje u Galeriji Događanja u 2018.

Galerija Događanja poziva umjetnike da se prijave na natječaj za izlaganje u 2018. Godine. Rok prijave je 20. lipnja 2017. 
 
predstavljanje

Predstavljanje kataloga izložbe Od rokokoa do secesije

U srijedu, 24. svibnja u 18:00 sati, u Gotičkoj dvorani Muzeja grada Splita održat će se predstavljanje kataloga izložbe 'Od rokokoa do secesije – odijevanje i modni pribor – izbor iz fundusa Muzeja grada Splita'. 
 
izložba

Dvije izložbe u Domu HDLU

U utorak 23. svibnja u 19.00 sati u Domu HDLU - Meštrovićev paviljon, otvaraju se dvije samostalne izložbe. 
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Galeriji SC u 2018.

Galerija SC poziva umjetnike/ce i kustose/ice da se prijave na natječaj za izlaganje u 2018. Rok prijave je 18. lipnja 2017. 
 
izložba

Robert Šimrak: slike

Izložba slika Roberta Šimraka otvara se u Gliptoteci HAZU u Zagrebu 25. svibnja 2017. u 19 sati i moći će se pogledati do 25. lipnja o.g.
 
izložba

Maja Vržina: Rule of Three

U petak 19. svibnja u 19.00 sati u Galeriji Prsten, Doma HDLU, otvorit će se izložba Rule of Three hrvatske umjetnice s londonskom adresom Maje Vržine, koja je na londonskoj likovnoj sceni ostvarila autentičnu stilsku i zanatsku dionicu. 
 
natječaj

Natječaj za izlaganje na jednodnevnoj izložbi 'Tranzicija'

Jednodnevni festival  „Getting by“  poziva sve mlade umjetnike i umjetnice, studente i studentice do 25 godina starosti iz područja Hrvatske da prijave svoje radove na izlaganje na izložbi 'Tranzicija' ili 'Giveaway' koja će se održati u Rijeci, u Palachu, 26. svibnja 2017. godine.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>


http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu