info - vizualne umjetnosti


obavijest

Besplatna vodstva kroz izložbu 'Strast stvaranja: remek-djela iz zbirke Fundacije Maeght'

Umjetnički paviljon u Zagrebu od utorka, 24.10.2017. godine, započet će sa besplatnim stručnim vodstvima na izložbi 'Strast stvaranja: remek-djela iz zbirke Fundacije Maeght'. 
 
izložba

'Ovo nije kutija', izložba Ane Kuzmanić

Izložba Ane Kuzmanić 'Ovo nije kutija' otvorit će se u utorak, 24. listopada 2017. u 19 sati, u Galeriji Prozori u Zagrebu.  
 
izložba

Koraci grada :: Medijske slike :: Zagreb 1957-2017

Izložba Koraci grada :: Medijske slike :: Zagreb 1957-2017 održat će se u Galeriji Modulor Centra za kulturu Trešnjevka, od 24. listopada do 11. studenoga 2017.
 
izložba

Izložba 'Sakralno-procesijska skulptura španjolskog baroka'

Veleposlanstvo Španjolske u Hrvatskoj i Muzej Mimara najavljuju izložbu fotografija Sakralno-procesijska skulptura španjolskog baroka iz fundusa Nacionalnog muzeja skulptura u Valladolidu. Otvorenje izložbe održat će se u utorak, 24. listopada u 19 sati, u atriju Muzeja Mimara u Zagrebu.  
 
izložba

Petar Hranuelli – Ljepota kamena iz Like

Muzej Like Gospić najavljuje i poziva na svečano otvorenje 52. Ličkog likovnog analea, izložbu kipara Petra Hranuellija 'Ljepota kamena iz Like' u petak, 27. listopada 2017. u 19 sati, u galeriji Muzeja Like Gospić. Izložba ostaje otvorena do 27. studenog 2017. 
 
izložba, predstavljanje

Djela Nives Kavurić-Kurtović izložena u bečkoj galeriji Bildraum 07

Izložba umjetničkih djela Nives Kavurić-Kurtović iz zbirke Ars Croatiae austrijskoga kolekcionara, financijskog stručnjaka i promicatelja hrvatske umjetnosti Alfreda Brogyanyia postavljena je u bečkoj galeriji Bildraum 07. 
 
izložba

Izložba 'Konjićevo novo ruho' gostuje u EMZ-u

Gostujuća izložba Muzeja seljačkih buna pod nazivom 'Konjićevo novo ruho' otvara se u Etnografskom muzeju u Zagrebu, 24. listopada u 18 sati. Izložba ostaje otvorena do 20. studenoga 2017.
 
najave

Izložba 'Izazov moderne: Beč – Zagreb oko 1900.' u Galeriji Belvedere u Beču

Izložba Izazov moderne. Zagreb – Beč oko 1900. održana u Galeriji Klovićevi dvori u Zagrebu od veljače do svibnja 2017., otvara se večeras u Galeriji Belvedere u Beču.
 
izložba

Izložba Vatroslava Kuliša u Zaboku

Slikar Vatroslav Kuliš predstavit će se u Velikoj galeriji Grada Zaboka 23. listopada, u sklopu manifestacije Dani Gjalskog. Otvorenje je u 18 sati, a izložba će se moći pogledati do 24. studenoga 2017. 
 
festival

Festival grafoskopa u Zagrebu

Festival grafoskopa, participativni likovni festival namijenjen ljubiteljima vizualne umjetnosti, održat će se 20. i 21. listopada u zagrebačkoj Medici, u organizaciji Autonomnog kulturnog centra i Kazališta sjena Tripstih.  
 
izložba

Josip Kaniža: '8971'

Gradska galerija Osijek poziva na otvorenje izložbe - Josip Kaniža: 8971 u četvrtak, 19. listopada 2017. u 20 sati, u Galeriji Waldinger. Izložba ostaje otvorena do 5. studenoga 2017.  
 
izložba

Izložba 'Mare Adriatico – priroda, mit i kultura'

U utorak, 24. listopada 2017. u 19 sati, u Europskom domu Zagreb, otvara se skupna izložba slika pod nazivom 'Mare Adriatico – priroda, mit i kultura', na kojoj će svoja djela izložiti umjetnici iz Hrvatskog društva likovnih umjetnika Zagreb /HDLU Zagreb/ u suradnji sa Hrvatsko - talijanskim društvom Zagreb.
 
izložba

Igor Eškinja: Efemeropolis

Otvorenje izložbe Igora Eškinje - Efemeropolis održat će se u srijedu, 18. listopada 2017. u 19 sati, u novom prostoru splitske Galerije Škola, Fausta Vrančića 15.
 
izložba

Godišnja izložba karikatura članova HDK & Izložba karikatura Ivana Šarića

U galeriji MORH-a 'Zvonimir' u Zagrebu, u utorak 17. listopada 2017. s početkom u 18 sati, biti će istovremeno otvorene dvije izložbe - Godišnja izložba karikatura članova HDK i Izložba karikatura Ivana Šarića. 
 
izložba

Viktor Popović: izložba 'Bez naziva (Arhiv ST3: Vojna bolnica)'

Izložba Viktora Popovića pod nazivom 'Bez naziva (Arhiv ST3: Vojna bolnica)' otvorit će se 20. listopada 2017. u 19 sati u MSU galeriji u Zagrebu.
 
novo izdanje

Zagrebački vikend galerija 2017.

3. Zagrebački vikend galerija održat će se od 20 do 22. listopada 2017. u petnaestak galerija u Zagrebu.  
 
obljetnica, proslava, izložba

Izložba 'Emanuel Vidović i njegovi učenici' u povodu 120. obljetnice rođenja Cate Dujšin Ribar

Otvorenje izložbe 'Emanuel Vidović i njegovi učenici: Cata Dujšin Ribar, Milan Tolić, Ivan Mirković, Silvije Bonacci Čiko i Antun Zuppa/Zupa' održat će se u Galeriji Cate Dujšin Ribar u Trogiru, u utorak 17. listopada 2017. s početkom u 19:30.  
 
izložba

Izložba Martes Bathorija u Galeriji Siva

Galerija Siva u Zagrebu poziva na otvaranje izložbe francuskog umjetnika Martes Bathorija - L'enfer D'utopia Porcina u četvrtak, 19. listopada od 20 sati.
 
natječaj, djeca, mladi

Natječaj za 7. Dječji Kranjčić 2017.

U organizaciji križevačke Osnovne škole Ljudevita Modeca i Udruge za promicanje znamenitih Križevčana 'Dr. Stjepan Kranjčić' od 15. listopada do 15. prosinca 2017. otvoren je natječaj za 7. Susret hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva 'Stjepan Kranjčić'. Riječ je o jedinom natječaju za duhovno književno i likovno stvaralaštvo na nacionalnoj razini u Republici Hrvatskoj za djecu osnovnih škola.
 
izložba

Izložba skulptura slovenskog umjetnika Matjaža Počivavšeka u MUO

Izložba 'Sine cera. cum cera' Matjaža Počivavšeka, na kojoj se predstavljaju recentni radovi tog istakutog slovenskog kipara, održava se u Muzeju za umjetnost i obrt. 
 
izložba

Izložba mađarskog umjetnika Mikse Rótha

Mađarski institut u Zagrebu poziva na otvorenje izložbe 'Obojene zrake sunca' Mikse Rótha, najpoznatijeg mađarskog primijenjenog umjetnika 20. stoljeća, 17. listopada 2017. u 17:30 sati.
 
izložba

Izložba Reshata Ametija u Zagrebu

U ponedjeljak 16. listopada 2017., u 19 sati, u Muzej Mimara u Zagrebu otvara se izložba akademskog slikara Reshata Ametija.  
 
izložba

8. Splitgraphic bijenale

Skupna izložba 8. Splitgraphic bijenala otvara se 16. listopada 2017. u 20 sati u Staroj gradskoj vijećnici u Splitu. Na otvorenju izložbe bit će upriličena ceremonija dodjele nagrada 8. Splitgraphic bijenala. 
 
izložba

Iz arhiva arhitekta: Novi pogledi, urbanizam i programiranje - izložba u Zbirci Richter

Uz veliku retrospektivnu izložbu Vjenceslav Richtera 'Buntovnik s vizijom' u Zbirci Richter otvara se izložba iz ciklusa Iz arhiva arhitekta: Novi pogledi, urbanizam i programiranje.
 
izložba

'Dubrovački vjetrovi' - izložba Antuna Maračića

Izložba Dubrovački vjetrovi Antuna Maračića, bit će otvorena 14. listopada 2017. u Galeriji Otok, Dubrovnik, te dan kasnije, u nedjelju 15. listopada, u dubrovačkoj Galeriji Flora. Oba otvorenja bit će upriličena u 20 sati.
 
izložba

Upute za uporabu / Prostori nezavisnih

Izložba grupe autora pod nazivom Upute za uporabu / Prostori nezavisnih (o nezavisnim prostorima za suvremenu umjetnost u Istri) otvara se u subotu, 14. listopada 2017. u 20 sati, u MMC LUKA u Puli, a moći će se razgledati do 30. studenoga.
 
izložba

Izložba japanske umjetnice Teruyo Sato

U srijedu 11. listopada 2017. u 18 sati u Medijateci Francuskog instituta u Zagrebu otvara se izložba japanske slikarice Teruyo Sato pod nazivom 'Magija litografije'. 
 
obavijest

Dani otvorenih vrata ateljea Ede Murtića

U okviru 4. bijenala slikarstva, 12. i 19. listopada 2017. održat će se Dani otvorenih vrata ateljea Ede Murtića.
 
natječaj

Natječaj za prijem novih članova u HULU Split

Hrvatska udruga likovnih umjetnika – Split raspisuje Natječaj za prijem novih članova za sljedeće sekcije: Slikarska sekcija, Kiparska sekcija, Multimedijalna sekcija. Rok za prijavu je 15. studenog 2017.
 
obavijest

Predstavljanje monografije Davor Grünwald - Industrijski dizajn

Hrvatsko dizajnersko društvo, Zagreb, za srijedu, 11. listopada u 19 sati, najavljuje promociju monografije Davor Grünwald - Industrijski dizajn, autora Marka Goluba i Koraljke Vlajo.  
 
izložba

Izložba Ljerke Njerš u Vrbovcu >>>

Izložba Ljerke Njerš "Otvorenost ljepoti" otvorit će se u Maloj galeriji Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec, u petak, 13. listopada 2017. godine u 18:00 sati. 
 
izložba

Izložba Đanina Božića u Rijeci

Otvorenje samostalne izložbe Đanina Božića u Galeriji Juraj Klović u Rijeci održat će se u srijedu, 11. listopada u 19 sati. Izložba će se moći razgledati do 25. listopada 2017. Umjetnik izlaže slike, reljefe i objekte nastale u zadnjih nekoliko godina.
 
izložba

'Infinity' - izložba talijanskih umjetnika u Dubrovniku

'Infinity' - skupna izložba slika i skulptura međunarodnog karaktera otvara se 12. listopada 2017. u Dubrovniku - u Galeriji hrvatske naive (u 19 sati) i Galeriji Sebastian (u 20 sati), i moći će se razgledati do 26. ovoga mjeseca.
 
izložba

Izložba Domagoja Sušca: 'Objekti'

U Galeriji AŽ u Zagrebu, 13. listopada u 19 sati otvara se izložba Domagoja Sušca 'Objekti'. Izložba je otvorena do 18. listopada 2017. 
 
predstavljanje

Izložba Deše Vlahutin u Londonu

U srijedu, 11. listopada 2017., akademska kiparica Deša Vlahutin otvara izložbu u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Londonu.  
 
izložba

Darija Žmak Kunić: Premještanje sjenke

Izložba Darije Žmak Kunić pod nazivom 'Premještanje sjenke' bit će postavljena u Galeriji Događanja u Zagrebu od 13. listopada do 3. rujna 2017. Otvorenje će se održati u petak u 19 sati.
 
izložba

Izložba radova Ive Šebalja u Slavonskom Brodu

U organizaciji Galerije umjetnina grada Slavonskog Broda i udruge Val kulture, u Likovnom salonu 'Vladimir Becić' u Slavonskom Brodu u četvrtak, 12. listopada 2017. u 19 sati, bit će otvorena izložba radova Ive Šebalja pod nazivom 'Slikarstvo traži vrijeme'. Riječ je o putujućoj izložbi kojom se obilježava 105. obljetnica rođenja i 15. obljetnica smrti velikog Ive Šebalja. 
 
izložba

Izložba 'Suvremena japanska grafika - 50 umjetnika' u Gliptoteci HAZU

Izložba 'Suvremena japanska grafika - 50 umjetnika', na kojoj će se u spoju modernog i drevnog predstaviti različiti naraštaji japanskih grafičara, otvara se u srijedu, 11. listopada u Gliptoteci HAZU.
 
izložba

Izložba - Romana Nikolić – Martina Nikoljačić – Vladimir Novak

U Studiju Galerije Antuna Augustinčića u Klanjcu, u petak 13. listopada 2017. godine u 18 sati, otvara se izložba Romana Nikolić – Martina Nikoljačić – Vladimir Novak. 
 
predstavljanje

Vedran Mimica: 'The Berlage Affair'

Udruženje hrvatskih arhitekata (UHA) i UPI2M BOOKS poziva na predstavljanje knjige 'The Berlage Affair' autora Vedrana Mimice u četvrtak, 12. listopada 2017. u 18 sati, u Udruženju hrvatskih arhitekata u Zagrebu. 
 
izložba

Boris Bućan izlaže u Galeriji Muzeja grada Rovinja

U petak, 13. listopada 2017. u 19 sati, u Muzeju grada Rovinja - Rovigno predstaviti će se sa svojom samostalnom izložbom naslovljenom 'Bez naočala!' zagrebački umjetnik Boris Bućan.  
 
izložba

Drava Art Biennale 2017. – izložba u Koprivnici

Izložba Drava Art Biennale 2017. otvara se u Galeriji Koprivnica 13. listopada 2017. u 18 sati.
 
izložba

Vice Tomasović izlaže u Varaždinu

U utorak, 10. listopada s početkom u 19 sati, u Galerijskom centru Varaždin otvara se izložba Vice Tomasovića - 'Ništa'. Izložba je dio projekta 3 Grgura i ostaje otvorena do 20. listopada 2017.
 
izložba

Prostori između kopna, vode i neba - izložba S. M. Grossmann

Austrijska umjetnica Silvia Maria Grossmann u Austrijskom kulturnom forumu izlaže niz fotografija koje prikazuju sudaranje kopna, vode i neba. Izložba se otvara 12. listopada u 18 sati.
 
izložba

'The Beauty of Taiwan' - putujuća izložba

Otvorenje izložbe tajvanskih umjetnika 'Ljepota Tajvana' / 'The Beauty of Taiwan' Travelling Exhibition Europe – 2017. bit će upriličeno u utorak, 10. listopada 2017. u 19 sati, u Etnografskom muzeju u Zagrebu. Izložba će se moći pogledati do 16. ovoga mjeseca.  
 
izložba

Izložba studentskih radova APURI / ALU

U utorak, 10. listopada u 19 sati, u galeriji Pikto (Branimir centar) otvara se izložba studenata Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci i Akademije lijepih umjetnosti u Zagrebu.  
 
izložba

'Plavo obojeno plavim', izložba članova udruge DULU

Otvorenje izložbe Dubrovačke udruge likovnih umjetnika pod nazivom 'Plavo obojeno plavim' održat će se u srijedu, 11. listopada 2017. 19 sati, u atriju palače Sponza.
 
konferencija, znanstveni skup

Međunarodni stručno-znanstveni skup o dječjem vizualnom stvaralaštvu

Razvoj kreativnih i ekspresivnih kompetencija koje se umrežuju kao odgovor na nova vizualna, kognitivna i stvaralačka otkrića nužno potrebna u radu s djecom cilj je trodnevnog  Međunarodnog stručno-znanstvenog skupa 'Sretna djeca – Različiti poticaji i varijacije u dječjem stvaralaštvu kroz umjetnost' .
 
natječaj, radionica, kolonija

Radionica 'Kustoske prakse i kustoski diskurs u izvedbenim umjetnostima' / prijave

Radionica Kustoske prakse i kustoski diskurs u izvedbenim umjetnostima umjetnice Virve Sutinen održat će se od 12. do 15. listopada 2017. u Polukružnoj dvorani Teatra &TD u Zagrebu. Ulaz je besplatan, a rok za prijavu je 10. listopada. 
 
obavijest

Zagreb dobiva Kuću stripa

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u četvrtak je prihvatio inicijativu za otvaranjem Kuće stripa u Zagrebu, projekt koji je potaknuo tajnik Stripforuma, udruge prijatelja stripa, Mladen Novaković.  
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>


http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu