info - vizualne umjetnosti


obavijest

Fra Joakim Jaki Gregov: Kiparski brevijar / predstavljanje monografije

Predstavljanje knjige autorice Andriane Ciprić - Kiparski Brevijar. Fra Joakim Jaki Gregov - održat će se u četvrtak, 24. kolovoza 2017. u 19 sati, u atriju Galerije Klovićevi dvori u Zagrebu.
 
festival

Festivalčić IDEA

Vizualni umjetnici grada Kaštela pokrenuli su kulturno-umjetnički projekt - Festivalčić IDEA. Riječ je o manifestaciji umjetničkog stvaranja i izražavanja koja će se održati u Kaštel Sućurcu od 21. do 24. kolovoza 2017.
 
x ostalo

Sisački mural Totem među sedam najboljih u svijetu

Mural Totem kojeg je na 2. festivalu ulične umjetnosti Re:Think u srpnju u Sisku oslikao meksički umjetnik Farid Rueda na fasadi jedne sisačke zgrade, ugledni internetski portal posvećen uličnoj umjetnosti streetart.today, proglasio je među sedam najboljih u svijetu za mjesec srpanj, izjavila je u četvrtak za Hinu umjetnička voditeljica festivala Alma Trauber.  
 
izložba

Izložba Denisa Kraškovića: Ništa me ne može iznenaditi

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Dubrovnik poziva na otvorenje izložbe 'Ništa me ne može iznenaditi' Denisa Kraškovića u subotu, 19. kolovoza u 21 sat, u Galeriji Flora. Izložba ostaje otvorena do 29. ovoga mjeseca.
 
izložba

Galerijski centar Varaždin predstavlja dvije izložbe

Galerijski centar Varaždin i ove godine za vrijeme trajanja Špancirfesta svoj je program osmislio u suradnji sa programom 'Kreativnice' u Uskoj ulici. Tako će publika i posjetitelji od 18. do 27. kolovoza u galeriji moći pogledati dvije izložbe.  
 
izložba

Izložba Zrinke Jurić Avmedoski u Trogiru

Izložba 'Grad i more' autorice Zrinke Jurić Avmedoski otvorit će se u atriju Muzeja grada Trogira u četvrtak, 24. kolovoza u 21:00 sat. Izložba će se moći razgledati do 3. rujna 2017. 
 
izložba

Collapse - izložba Fedora Fischera

Ususret 4. Bijenalu slikarstva, koje se otvara koncem rujna ove godine, 24. kolovoza u u monumentalnoj zagrebačkoj galeriji Bačva, u Meštrovićevom paviljonu otvara se izložba Collapse istaknutog akademskog slikara mlađe generacije Fedora Fischera, kojom se najavljuje pomicanje granica i slikarskih metoda u hrvatskoj suvremenoj umjetnosti.  
 
predstavljanje

Ida Blažičko predstavlja se u Parizu

Akademska kiparica Ida Blažičko izlaže ambijentalnu skulpturu 'Blossoms' u javnom prostoru grada Pariza. Umjetnica u okviru programa međunarodne kulturne suradnje boravi na prestižnoj umjetničkoj rezidenciji Cité Internationale des Arts u Parizu. 
 
izložba

'Sanjam u bojama' - izložba Mirne Sišul

Mirna Sišul otvara samostalnu izložbu u galeriji Toš u Puntu, otok Krk pod nazivom 'Sanjam u bojama'. Otvorenje izložbe je u četvrtak 17. kolovoza 2017. u 20:30.  
 
izložba

Hrvoje Ružić: Točka gledišta

Izložba Hrvoja Ružića pod nazivom Točka gledišta održava se u zagrebačkoj Galeriji ULUPUH od 18. kolovoza 2017. Zadnjeg dana izložbe, u srijedu 30. kolovoza, autor će prirediti druženje s publikom i uzvanicima, od 19 do 21 sat. 
 
izložba

Izložba Andreja Tomića na Palmižani

Mladi slikar Andrej Tomić na Palmižani od 15. do 30 kolovoza izlaže svoje vizije rajskog vrta inspirirane palmižanskim krajolikom...  
 
obavijest

9. Organ Vida - pregledi portfelja

U sklopu programa devetog izdanja festivala Organ Vida, 7. rujna u Galeriji Forum u Zagrebu održat će se pregledavanje portfelja. Pozivaju se fotografi i vizualni umjetnici da pokažu svoje radove stručnjacima sa svih strana svijeta kako bi dobili korisne povratne informacije i prilike za izložbe i publikacije. Rok za prijavu je 1. rujna 2017.
 
izložba

Essekerski tragovi - izložba

Muzej likovnih umjetnosti u Osijeku poziva na otvorenje izložbe pod nazivom 'Essekerski tragovi', 17. kolovoza 2017. u 19 sati. Izložba je ostvarena u suradnji s Njemačkom zajednicom – Zemaljskom udrugom Podunavskih Švaba u Hrvatskoj povodom obilježavanja 25. godišnjice postojanja udruge.
 
izložba

Narcis: Od portreta do pamfleta

Gradska galerija Fonticus Grožnjan predstavlja kolektivni, tematski, likovni projekt - NARCIS: Od portreta do pamfleta. Izložba se otvara u četvrtak, 17. kolovoza 2017. u 20 sati. 
 
izložba

'Imaginarni krajolik', izložba Tomislava Krnača

Mladi pulski autor Tomislav Krnač predstavlja se izložbom pod nazivom 'Imaginarni krajolik' / 'Imaginary Landscape' koja se otvara u galeriji Singular u Puli, 15. kolovoza u 20.30 sati. 
 
izložba

Damir Sokić izlaže u Rovinju

U Galeriji na prvom katu Muzeja grada Rovinja-Rovigno, u srijedu 16. kolovoza 2017. u 21:30 sati, umjetnik Damir Sokić predstavlja se samostalnom izložbom 'Geometrije'. 
 
izložba

Izložba Nives Kavurić-Kurtović u Rabu

Nakon gotovo tri desetljeća (1990.), u istom prostoru rapske Galerije Pik, u petak 18. kolovoza u 21 sat otvara se izložba jedne od najvećih hrvatskih slikarica, Nives Kavurić-Kurtović.  
 
najave

Treći Festival pijeska 'Čarolija koja nastaje i nestaje' u Ninu

U organizaciji Turističke zajednice Grada Nina u subotu će se održati 3. Festival pijeska pod nazivom 'Čarolija koja nastaje i nestaje'. 
 
izložba

Koraljka Kovač izlaže u Umagu

Izložba pod nazivom 'Unutarnji krugovi', umjetnice Koraljke Kovač, otvara se u srijedu, 16. kolovoza 2017. u 21 sat, u prostoru MMC galerije POU-a 'Ante Babić' u Umagu.
 
izložba

Viktor Daldon: Inkubacija

U subotu, 12. kolovoza u 21 sat, u galeriji Otok Art radionice Lazareti otvorit će se izložba recentnih radova – crteža, slika, objekata, videa –  Viktora Daldona pod naslovom 'Inkubacija'.  
 
radionica, kolonija

Kreativna radionica u zagrebačkom Art Parku

U subotu 12. kolovoza 2017. od 18 do 20 sati u zagrebačkom Art Parku u Tomićevoj te u organizaciji zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti i Sekvoja centra održat će se besplatna kreativna radionica oslikavanja velikih slika na koju su pozvani svi – djeca i odrasli. Pridružite se umjetniku Johnathanu Robertsu u iskustvu društvenog kreativnog stvaralaštva!  
 
natječaj

Natječaj za međunarodnu izložbu '20. Minijature'

Udruga likovnih stvaralaca Zaprešić objavljuje natječaj za međunarodnu izložbu '20. Minijature'. Rok za prijavu radova je 28. kolovoza 2017.
 
izložba

Tradicionalna izložba 'Grisia 2017.'

Skupna izložba na otvorenom Grisia 2017 održat će se u nedjelju, 13. kolovoza 2017. Sudjelovanje na izložbi je besplatno, a prijavljuje se istog dana (nedjelja, 13. kolovoza) od 7 do 9 sati u prostorijama Muzeja Grada Rovinja-Rovigno.
 
natječaj

Prijave za Bauhaus Residence 2018.

Pozivaju se zainteresirani umjetnici da se prijave za rezidencijalni program koji će se održavati u 2018. u zgradi Bauhausa, Haus Schlemmer u Dessauu, Njemačka. Rok za prijavu je 6. rujna 2017.
 
festival

8. Međunarodni festival vizualnih umjetnosti - Arterija

Međunarodni festival vizualnih umjetnosti Arterija održat će se u Muzeju - Museo Lapidarium od 17. do 22. kolovoza 2017.
 
natječaj

LMDP Festival: The Wonders of the Possible (Cagliari, Italija) - Poziv

Poziv za sudjelovanje na četvrtom Međunarodnom festivalu kazališta, umjetnosti i novih tehnologija u talijanskom gradu Cagliari (International Theatre, Art and New Technologies Festival: The Wonders of the Possible) otvoren je do 21. rujna 2017. Festival će se održati u prosincu 2017., u organizaciji Kyber Teatra.
 
izložba

Izložba 'Leksikon Tânja Ostojić' u Rijeci

MMSU u Rijeci najavljuje otvorenje izložbe Leksikon Tânja Ostojić u Studiju Kamov, 11. kolovoza u 20 sati. Izložba će trajati do 7. rujna.  
 
izložba

Izložba Božice Dee Matasić 'Vreće bez dna' gostuje u Splitu

Izložba 'Vreće bez dna' kiparice Božice Dee Matasić otvara se u subotu 12. kolovoza u 12 sati u Dioklecijanovim podrumima, a može se razgledati do kraja mjeseca.   
 
izložba

Izložba Ive Kličinovića - Prijatelji

Otvorenje izložbe slika pod nazivom Prijatelji, autora Ive Kličinovića, održat će se u četvrtak, 10. kolovoza u 21 sat u Gallery garden Česmina, u Postiri na Braču. 
 
izložba

'Ljepota lažnog sjaja' gostuje u Palači Herzer

U petak, 11. kolovoza u 20 sati, u palači Herzer Gradskog muzeja Varaždin otvara se izložba pod nazivom Ljepota lažnog sjaja, s krivotvorenim djelima, slikama i skulpturama uglavnom eminentnih hrvatskih umjetnika, zaplijenjenima na crnom tržištu umjetnina, koje su dio fundusa Muzeja policije.  
 
izložba

Izložba Dejana Štifanića u Maloj galeriji u Poreču

Izložba Dejana Štifanića u Maloj galeriji u Poreču održava se od 10. kolovoza do 6. rujna 2017. Otvorenje izložbe je u četvrtak u 21 sat.  
 
izložba

'Istraživanja' Julijane Kocanović - Grubić

U Muzeju grada Umaga u srijedu 9. kolovoza u 20:30 sati otvara se izložba Istraživanja umjetnice Julijane Kocanović - Grubić. Izložba ostaje otvorena do 12. rujna.
 
izložba

Retrospektiva / Quintino Bassani

Otvorenje izložbe Retrospektiva / Quintino Bassani održat će se u petak, 11. kolovoza u 20.30 sati u Gradskoj galeriji Labin i Narodnom muzeju Labin. Izložena djela dio su privatne zbirke obitelji Bassani. Izložba će se moći pogledati do 16. rujna 2017. 
 
izložba

Izložba Bojana Mrđenovića - Uvozna pustinja

Izložba Uvozna pustinja umjetnika Bojana Mrđenovića otvara se u četvrtak, 10. kolovoza u 20 sati u splitskom Salonu Galić, a može se razgledati do 23. kolovoza 2017.      
 
izložba

'Hommage à Miljenko Stančić' u Varaždinu

Gradski muzej Varaždin za sljedeći tjedan najavljuje otvorenje izložbe - Hommage à Miljenko Stančić u Palači Sermage. Izložba se otvara 10. kolovoza u 20 sati.
 
obavijest

Likovne radionice u sklopu projekta 'Kreativni kamp'

Studenti Nastavničkog odsjeka pozivaju zainteresirane da se prijave za sudjelovanje na likovnoj radionici koja će se održati u subotu 5. kolovoza 2017., na Nastavničkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. 
 
izložba

Jagoda Buić izlaže skulpture

Izložba skulptura Jagode Buić Scherzo s otpada otvara se u subotu, 5. kolovoza s početkom u 21 sat, u crkvici sv. Stjepana u Pustijerni, u sklopu popratnog programa 68. Dubrovačkih ljetnih igara. Umjetnica je ovu izložbu posvetila velikoj čuvarici dubrovačke baštine - Dubravki Bebi Beretić. Izložba će se moći razgledati do 25. kolovoza.
 
izložba

Izložba Siniše Majkusa u Splitu

Otvorenje izložbe Siniše Majkusa - Megamix održat će se u Galeriji Kula, Split, u ponedjeljak 7. kolovoza 2017. u 20 sati. Izložba ostaje otvorena do 3. rujna 2017.   
 
izložba

Izložba 'Triangl' u Galeriji Flora

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Dubrovnik najavljuje otvorenje izložbe Triangl autorica - Milice Bravačić, Berte Miloš i Ivane Penjak Kasavica koje će se održati u petak, 4. kolovoza u Galeriji Flora u 21 sat. Izložba će trajati do 14. ovoga mjeseca.
 
radionica, kolonija

44. Kiparska kolonija u Ernestinovu

Kulturna, umjetnička, sportska i zabavna manifestacija - Kiparska kolonija u Ernestinovu ove je godine okupila dvadeset umjetnika: jedanaest kipara i devet slikara. Kao i svake godine kiparska kolonija je tematska, pa će se kipari tako ove godine nadovezati na onu prošlogodišnju, odnosno spomenik braniteljima te će izrađivati hrvatske povijesne postrojbe. 
 
festival

Almissa Open Art festival 2017.

Osmi festival suvremene umjetnosti - Almissa Open Art festival 2017. održava se u Omišu od 10. do 14. kolovoza 2017. 
 
najave

'Izazov moderne' od listopada u Beču

Velika zagrebačka izložba pod nazivom Izazov moderne. Zagreb - Beč oko 1900. koja se u Galeriji Klovićevi dvori mogla pogledati ovog proljeća u listopadu seli u Beč. 
 
izložba

Izložba Živka Grozdanića Gere u Poreču

U četvrtak, 3. kolovoza 2017. u 20 sati, u porečkoj Galeriji Zuccato otvara se izložba srpskog umjetnika Živka Grozdanića Gere koja će se moći pogledati do 26. kolovoza 2017. 
 
izložba

Varijacije - izložba Katarine Fabijanić

U četvrtak, 3. kolovoza s početkom u 19 sati, u Galerijskom centru Varaždin otvara se izložba Katarine Fabijanić pod nazivom Varijacije.
 
izložba

57. Annale

57. Annale u Poreču održat će se u Istarskoj sabornici od 3. kolovoza do 2. rujna 2017. Izbornik je Tihomir Milovac. Izlažu: Jasmina Cibic, Maja Marković, Marko Lulić, Radenko Milak, Dejan Kršić, Roman Uranjek i Igor Vuk Torbica. Otvorenje izložbe je u 21 sat.
 
obljetnica, proslava, izložba

Izložba Antuna Masle u Dubrovniku

Izložba Antuna Masle pod nazivom Riječi boje i boja riječi - ljuske vida i privida u istoj oniričkoj bajci, koju Dubrovačke ljetne igre priređuju povodom pedesete obljetnice smrti umjetnika, bit će otvorena u utorak, 1. kolovoza s početkom u 21 sat, u atriju palače Sponza, a prikazat će trideset i jedno djelo tog velikog dubrovačkog slikara.
 
izložba

Izložba Srđana Vukčevića: Les Grandes Plages

Otvorenje izložbe Les Grandes Plages slikara Srđana Vukčevića održat će se u četvrtak, 3. kolovoza 2017. u 21 sat, u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik. 
 
predstavljanje

'Replika' Ivana Fijolića u Parku skulptura Dubrova

U petak, 4. kolovoza 2017. u 19,30 sati, u Parku skulptura Dubrova bit će predstavljena nova skulptura, rad Ivana Fijolića pod nazivom Replika, koji je autor izradio u sklopu Mediteranskog kiparskog simpozija (MKS) 2017.   
 
izložba

Skupna izložba 'Expanding photography'

U četvrtak, 3. kolovoza u 20 sati, u Galeriji PM u Domu hrvatskih likovnih umjetnika u Zagrebu otvorit će se skupna izložba Expanding photography, Umjetničke lige Zapadne Njemačke (WKB). Izložba će se moći razgledati do 3. rujna 2017.  
 
izložba

Godišnja izložba članova HDLU-a

U četvrtak, 3. kolovoza 2017. u 20 sati, u Galeriji Prsten Doma hrvatskih likovnih umjetnika otvorit će se grupna izložba pod nazivom Godišnja izložba članova HDLU. Radovi će se moći pogledati do 3. rujna o.g. 
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>


http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu