info - vizualne umjetnosti


natječaj

Natječaj za izlaganje u 2019. godini - HULU Split

HULU Split raspisuje natječaj za izlaganje u 2019. godini. Prijave se primaju od 18. svibnja do 18. lipnja 2018. godine.  
 
nagrada

Tonči Mijač dobitnik nagrade publike na izložbi HT nagrada

Najviše glasova publike, izbrojenih po završetku izložbe HT nagrada u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti (MSU), dobio je rad Tonija Mijača 'Vezu (ni)je moguće uspostaviti'. 
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Galeriji 'Idealni grad' za 2019. godinu

Pozivaju se umjetnici da pošalju prijave za izlaganje u 2019. godini u galeriji 'Idealni grad' Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad. Natječaj je otvoren do 1. srpnja 2018. godine.  
 
izložba

'Prokrastinacije', izložba Valerije Jakuš

U okviru projekta Ilica: Q’Art u Garaži Kamba održava se izložba Valerije Jakuš 'Prokrastinacije', obilježavajući u istom trenutku i prvu godinu postojanja Garaže Kamba. Otvorenje izložbe je 18. svibnja u 19 sati, na adresi Ilica 37 u Zagrebu.
 
izložba

Snježana Pokos-Vujec: 'Svijet u meni - svijet u kojem živim'

U subotu, 19. svibnja u 12 sati, u Galeriji ULUPUH u Zagrebu otvara se izložba keramike Snježane Pokos-Vujec 'Svijet u meni - svijet u kojem živim'. Prigodom otvorenja Vinko Vujec (kontrabas) i Vedran Vujec (udaraljke) izvest će kratki glazbeni program. Izložba ostaje otvorena do 25. svibnja.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Galeriji VN u 2019.

Galerija VN poziva umjetnike i kustose da se prijave na natječaj za izlaganje u 2019. godini. Rok prijave je 15. lipanj 2018. 
 
festival

Vukovart 2018.

I ove godine u Vukovaru će se održati street art festival pod nazivom VUKOVART – goes vertical!, u suorganizaciji Vala kulture i Grada Vukovara.
 
obavijest

Virtualna izložba Salon Ullrich – prva zagrebačka privatna galerija

Zahvaljujući projektu digitalizacije dokumentarno-arhivske građe Salona Ullrich (1909.-1948.), pohranjene u Arhivu za likovne umjetnosti HAZU, realizirana je virtualna izložba kojom se želi podsjetiti na neizbrisivu ulogu Antuna i Ede Ullricha u formiranju i razvoju nacionalne umjetničke scene. 
 
najave

Promocija knjige 'Svijet prema labirintu' Silve Kalčić u Splitu

Promocija knjige Silve Kalčić 'Svijet prema labirintu / Eseji o visokoj moderni i postmodernizmu 1970-ih i 1980-ih' u izdanju ULUPUH-a održat će se u utorak, 15. svibnja u 19 satiu Galeriji umjetnina u Splitu, Ulica kralja Tomislava 15. U programu sudjeluju: Branko Franceschi, Diana Magdić, Ana Šverko i Silva Kalčić, autorica. 
 
festival

Split Art Convention

'Split Art Convention' je umjetnički festival u organizaciji studenata Umjetničke akademije u Splitu i studenata Filozofskog fakulteta u Splitu. Festival je zamišljen kao međunarodna platforma za izlaganje i predstavljanje suvremenih studentskih radova, te njihovo povezivanje kroz suradnju i druženje. 
 
izložba

Bane Milenković: Salon cipela

Splitska Galerija umjetnina priređuje otvorenje izložbe Baneta Milenkovića pod nazivom 'Salon cipela', u utorak, 15. svibnja 2018.  u 21 sat.
 
izložba

'Linija ukinutog horizonta', izložba Ivone Vlašić

Izložba dubrovačke umjetnice Ivone Vlašić 'Linija ukinutog horizonta' bit će otvorena u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik u utorak, 15. svibnja 2018. u 20 sati.
 
izložba

Eugen Borkovsky: Tragovi

U MMC galeriji Grada Umaga u srijedu, 16. svibnja u 20 sati, otvara se samostalna izložba Eugena Borkovskog pod nazivom 'Tragovi'. Izložbu će predstaviti prof. dr. sc. Nataša Lah, a radovi će se moći pogledati do 7. lipnja 2018.
 
izložba

Dvije samostalne izložbe u galeriji Fonticus

U Gradskoj galeriji Fonticus Grožnjan 12. svibnja u 19.30 sati otvaraju se dvije samostalne izložbe - Miriam Elettra Vaccari: 'Transmutacije oblika i smisla' / Ivan Valušek: 'Horror vacui'. 
 
izložba

Mlada litvanska grafika u Salonu Galić

Izložba 'Mlada litvanska grafika' otvara se u Salonu Galić u Splitu u petak, 11. svibnja 2018. u 20 sati.
 
izložba

Frane Paro: Otisci sanja / Donacija Modernoj galeriji

Izložba - Frane Paro: Otisci sanja / Donacija Modernoj galeriji - otvara se u Studiju Moderne galerije 'Josip Račić' u Zagrebu, 5. svibnja u 12 sati.
 
natječaj

HDLU: Natječaj za programe izlaganja u 2019.

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika raspisuje Natječaj za programe izlaganja u 2019. godini za program Galerije Bačva, Galerije Prsten, Galerije PM, Galerije Karas. Pravo sudjelovanja na natječaju imaju likovni umjetnici i stručnjaci s područja likovnih umjetnosti.  
 
izložba

9. zaprešićki biennale akvarela

Otvorenje skupne izložbe 9. zaprešićki biennale akvarela održat će u petak, 4. svibnja 2018. u 19 sati, u Galeriji Razvid, Pučko otvoreno učilište Zaprešić. Izložba ostaje otvorena do 30. svibnja 2018.
 
izložba

Retrospektivna izložba Mirjane Tomašević Dančević

U srijedu 2. svibnja u 19 sati u Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu otvara se retrospektivna izložba Mirjane Tomašević Dančević pod nazivom 2D, 3D, 4D slike - pjesme.  
 
izložba

'Zeleno obojeno zelenim', izložba DULU

Izložba Dubrovačke udruge likovnih umjetnika naziva 'Zeleno obojeno zelenim' otvara se u srijedu, 3. svibnja 2018., u 19 sati, u Luži. Kao i dosad DULU se predstavlja publici tematskom izložbom na kojoj će biti prestavljeni radovi dvadeset dvoje autora.  
 
izložba

Izložba radova 6. Međunarodne radionice umjetničke grafike Osijek

Izložba radova 6. Međunarodne radionice umjetničke grafike - IWAGO #6 - otvara se u petak, 4. svibnja 2018. u 20 sati, u Galeriji Kazamat u Osijeku. 
 
najave

Hrvatska dobiva sajam umjetnosti - Art Zagreb

Od 18. do 20. svibnja 2018. u Zagrebu će se održati sajam umjetnosti - Art Zagreb. U Hali V Tehničkog muzeja Nikola Tesla, na devetnaest štandova predstavit će se 30-ak galerija i umjetnika koji će prodavati neka od najboljih djela, prvenstveno suvremene, hrvatske umjetnosti.  
 
izložba

'Ne diraj umjetnička djela', izložba Branka Lepena

U utorak, 8. svibnja 2018. u 19 sati u Galeriji Karas u Zagrebu, otvorit će se izložba umjetnika Branka Lepena pod nazivom 'Do Not Touch Works of Art'. 
 
izložba

Izložba Zlatana Vrkljana u Gliptoteci

Izložba Zlatana Vrkljana pod nazivom 'Nove slike' otvara se u Gliptoteci HAZU u Zagrebu u četvrtak, 3. svibnja 2018. u 19 sati.
 
izložba

Mario Romoda izlaže u Varaždinu

U subotu, 28. travnja 2018. s početkom u 12 sati, u Galerijskom centru Varaždin otvara se izložba slika Maria Romode pod nazivom 'Patent'. Izložba ostaje otvorena do 14. svibnja 2018.  
 
natječaj

Galerija Prica - Poziv za izlaganje u 2019.

Pozivaju se umjetnici svih medija da šalju prijave za izlaganje u 2019. godini u Galeriji Prica, POU Samobor. Natječaj je otvoren do 15. srpnja 2018. 
 
izložba

'Slike bezimene', izložba Narcisa Kantardžića u Puli

Izložba Narcisa Kantardžića pod nazivom 'Slike bezimene' otvara se u Galeriji Poola, u petak , 27. travnja u 20 sati. 
 
izložba

'Nesputana linija', izložba Đure Sedera

U petak, 27. travnja u 20 sati, u zagrebačkoj Galeriji Forum, otvorit će se izložba Đure Sedera pod nazivom Nesputana linija. Izložba će biti otvorena do 25. svibnja. 
 
izložba

'Jutro', izložba slovenskog umjetnika Mirka Rajnara

Samostalnom izložbom ulja pod zajedničkim nazivom 'Jutro' u galeriji Zlati ajngel u Varaždinu predstavlja se slovenski slikar Mirko Rajnar. Otvorenje će se održati u petak, 27. travnja u 19 sati, a izložba ostaje otvorena do 6. svibnja. 
 
novo izdanje

Dani Julija Knifera 2018.

Od srijede 25. do subote 28. travnja u Osijeku i Đakovu će se u organizaciji Umjetničke akademije održati Dani Julija Knifera 2018. koji će struci i publici ponuditi bogat interdisciplinarni program koji se sastoji od koncerata, predstava, izložbi i predavanja.  
 
izložba

Izložba slika Ivane Jovanović Trostmann i Mirande Rako Kuzmanić

Samostalna izložba slika dubrovačkih umjetnica Ivane Jovanović Trostmann i Mirande Rako Kuzmanić otvorit će se u atriju palače Sponza u srijedu 25. travnja u 19:30 sati.  
 
izložba

'Tijelo slike', izložba Mirne Bandov

Otvorenje Izložbe 'Tijelo slike' autorice Mirne Bandov održat će se u zagrebačkoj Galeriji Događanja u petak 27. travnja u 19 sati. Izložba traje do 18. svibnja 2018. godine. 
 
izložba

Izložba 'Apoksiomen u sv. Donatu'

Arheološki muzej Zadar poziva na otvorenje izložbe 'Apoksiomen u sv. Donatu' umjetnika Ante Rašića u četvrtak 26. travnja 2018., u 19:30 sati u crkvi sv. Donata. Devet metara visoki kip Apoksiomena moći će se u ovom prostoru pogledati do 12. srpnja.
 
izložba

Rena Rädle i Vladan Jeremić / Trešnjevački motivi

U sklopu programa Umjetnici za kvart, u zagrebačkom Parku Stara Trešnjevka 26. travnja u 18 sati, predstavit će se instalacija u javnom prostoru (pet objekata s grafikama) 'Trešnjevački motivi' umjetnika Rene Rädle i Vladana Jeremića.
 
izložba

Alma Božanić Čače i Kate Mandarić Erceg: 'Crteži'

Zajednička izložba dviju umjetnica Alme Božanić Čače i Kate Mandarić Erceg pod nazivom 'Crteži' otvara se u utorak, 24. travnja u 20 sati u Salonu Galić i može se razgledati do 9. svibnja 2018. 
 
izložba

Izložba Siniše Reberskog u Galeriji ZILIK

Idući četvrtak počinje ovogodišnji program ZILIK izložbi. Program započinje otvorenjem samostalne izložbe akademskog umjetnika Siniše Reberskog pod nazivom 'Dohvaćene nedohvatljivosti', u četvrtak, 26. travnja 2018. u 19 sati, u Galeriji ZILIK u Karlovcu. 
 
izložba

Izložba: Stephan Lupino

U zagrebačkoj Galeriji Klovićevi dvori od 25. travnja do 3. lipnja 2018. moći će se razgledati izložba Stephana Lupina. Izložba se otvara u srijedu u 20 sati.
 
natječaj, najave, obavijest

Javni poziv za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika u 2018. godini – poziv za dostavu mišljenja i prijedloga

Ministarstvo kulture će objaviti pilot projekt Javni poziv za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika u 2018. godini s ciljem jačanja kvalitete i vitalnosti polja suvremenog vizualnog stvaralaštva. 
 
izložba

Međunarodna izložba umjetničkih djela maloga formata

Međunarodna izložba umjetničkih djela maloga formata iz Zbirke Rijeka miniart otvara se u petak, 20. travnja 2018. u 19 sati u galeriji-ateljeu Paulić u Bakru. 
 
izložba

11. HT nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost

11. natječajna izložba HT nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost, nastala u suradnji Muzeja suvremene umjetnosti i Hrvatskog Telekoma, otvara se u petak, 20. travnja 2018. u 20 sati u zagrebačkom MSU-u. 
 
natječaj

Natječaj za međunarodnu izložbu '21. Minijature'

Udruga likovnih stvaralaca Zaprešić objavila je natječaj za međunarodnu izložbu '21. Minijature' na koji se prijave primaju do 12. svibnja 2018.
 
izložba

Izložba Vlade Perkovića u galeriji HMI

Otvorenje izložbe Vlade Perkovića 'Ljepote hrvatskih obala' održat će se u petak, 20. travnja 2018. u 20,00 sati, u galeriji Hrvatske matice iseljenika u Zagrebu. Autor živi i radi u Beču.
 
x ostalo

Prigodne poštanske marke 'Znameniti Hrvati'

Hrvatska pošta će 19. travnja 2018. pustiti u optjecaj prigodne poštanske marke iz serije 'Znameniti Hrvati'. Autor prigodnih poštanskih maraka je Luka Juras, dizajner iz Zagreba.  
 
izložba

József Rippl – Rónai, Prvi majstor mađarskoga modernog slikarstva

Moderna galerija u travnju i svibnju 2018. priređuje izložbu 'József Rippl – Rónai, Prvi majstor mađarskoga modernog slikarstva'.  
 
predstavljanje

Monografija 'Ivan Generalić' autora Vladimira Crnkovića

Hrvatski muzej naivne umjetnosti poziva na predstavljanje četvrte knjige iz biblioteke 'Klasici naive', monografije 'Ivan Generalić' autora Vladimira Crnkovića, u četvrtak, 19. travnja 2018. u 13.00 sati. Pored autora knjige, na promociji će govoriti recezenti Tonko Maroević i Marijan Špoljar te ravnateljica HMNU-a Mira Francetić Malčić.  
 
izložba

Zdenko Ricijaš: 'Rik Rizzi Reappears'

Izložba Zdenka Ricijaša 'Rik Rizzi Reappears' (objekti i crteži), otvara se u Studiju Moderne galerije 'Josip Račić' u Zagrebu, u subotu 14. travnja 2018., u 12 sati. 
 
izložba

Predstavljanje grafičke mape i otvorenje izložbe Maje Rožman

Predstavljanje grafičke mape Maje Rožman 'Studije podsvjesnog', objavljene u ediciji Argola, i otvorenje izložbe recentnih grafika pod nazivom 'Prostori i sjećanja' održat će se u utorak, 17. travnja 2018. u 13 sati, u Kabinetu grafike Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu.  
 
izložba

Izložba Pabla Picassa u Đurđevcu

Slike jednog od najvećih umjetnika 20. stoljeća, Pabla Picassa, stižu u Muzej Grada Đurđevca. Izložba se otvara 13. travnja, a trajat će do 30. rujna 2018.  
 
izložba

'Fragmentacije', izložba Ljiljane Barković

Samostalna izložba Ljiljane Barković 'Fragmentacije', u organizaciji HDLU Istre, otvara se u ponedjeljak, 16. travnja 2018., u 19 sati, u Galeriji Luka u Puli.
 
izložba

Paulina Jazvić: Sweet Dreams

Izložba Pauline Jazvić pod nazivom 'Sweet Dreams' otvara se 17. travnja u zagrebačkoj MSU galeriji, s početkom u 19 sati.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>