info - vizualne umjetnosti


izložba

Živa poezija Voje Šindolića u Ex librisu

Antikvarijat Ex libris poziva na jednodnevnu izložbu nacrtanog i naslikanog materijala američkih beatnika i njihovih suvremenika, uz živu poeziju Voje Šindolića spojenu s jazzom uživo, ovoga četvrtka, 16. ožujka, s početkom u 18:00 sati.
 
predstavljanje

Predstavljanje zbornika - Mjesto izvedbe i stvaranje grada

HDLU poziva na predstavljanje zbornika Mjesto izvedbe i stvaranje grada uredništva Valentine Gulin Zrnić, Nevene Škrbić Alempijević i Josipa Zankija koje će se upriličiti u petak, 17. ožujka 2017. s početkom u 11:00 sati u Klubu HDLU, Meštrovićev paviljon, Trg žrtava fašizma 16.
 
konferencija, znanstveni skup, poziv za prijedloge

Simpozij 'Porous Borders' - poziv za priloge

Organizacijski tim Praškog kvadrijenala poziva sve nacionalne i regionalne kustose, izvedbene umjetnike, edukatore i teoretičare da prilože svoje ideje i koncepte o recentnim kustoskim praksama, na simpozijumu 'Porous Borders' koji će se održati u Pragu, od 12. do 14. listopada, kao dio proslave pedesetogodišnjice Praškog kvadrijenala.
 
izložba

Izložbeni Petak U HDLU

U petak, 17. veljače, 2017. godine u 19:00 sati u Galeriji PM Doma hrvatskih likovnih umjetnika otvorit će se samostalna, multimedijalna izložba austrijske umjetnice mlađe generacije Susanne Flock - SLIPPERY COPIES. U petak, 17. veljače, 2017. godine u 19:30 sati u Galeriji Prsten Doma hrvatskih likovnih umjetnika otvorit će se međunarodna izložba The End of New/La Fine del Nuovo.
 
izložba

Otvorenje izložbe 'Kako gledati' Ivane Pipal

Udruga Gokul poziva na otvorenje izložbe Ivane Pipal 'Kako gledati' u petak, 17. veljače u 19 sati. Izložba se može pogledati do 3. ožujka u sklopu programa Green Room galerije u Zelenoj dvorani u Zaboku.
 
predstavljanje

Predstavljanje projekta Nove kolekcije Trećega programa Hrvatske televizije

Teći program Hrvatske televizije (HRT – HTV 3) poziva na predstavljanje novoga umjetničkog projekta pod nazivom Nove kolekcije. Projekcija i druženje s cjelokupnim timom projekta održat će se u ponedjeljak 20. veljače 2017. godine u zagrebačkome Muzeju suvremene umjetnosti (dvorana Školica) s početkom u 12.00.
 
izložba

Otvorenje izložbe Zvonimira Haramije Hansa: Lo–Fi Garage Pop

Galerija Siva poziva na otvorenje izložbe koprivničkog umjetnika Zvonimira Haramije Hansa pod nazivom Lo – Fi Garage Pop, u petak 17.02.2017 od 20.00 sati.
 
izložba

Srijeda u Muzeju: Matko Vekić - Orijenta(liza)cija

U sklopu Srijede u Muzeju, u palači Sermage, 15. veljače, u 19 sati, otvara se izložba akademskog slikara Matka Vekića 'Orijenta(liza)cija'. Izložba je postavljena za razgled do 26. ožujka ove godine.
 
izložba

Instalacija 'Mokri snovi' umjetnice Valérie Wolf Gang u Filodrammatici

Drugo more poziva na riječko predstavljanje multimedijalne instalacije 'Mokri snovi' mlade slovenske umjetnice Valérie Wolf Gang, nastale u produkciji Aksiome - Instituta za suvremenu umjetnost iz Ljubljane, koje će se održati u četvrtak, 16. ožujka, u galeriji Filodrammatica, s početkom u 20:00 sati.
 
izložba

Otvorenje izložbe Jagode Buić u Splitu

Muzej grada Splita poziva na otvorenje izložbe Jagode Buić,  koje će se održati u ponedjeljak 13. veljače 2017. godine s početkom u 12:00 sati u Galeriji Dioklecijan na adresi Dioklecijanova bb. Izložba se organizira povodom dodjele godišnje Smojine nagrade autorici izložbe.
 
izložba

Otvorenje izložbe Vedrana Perkova 'Smetnje'

Kulturna ustanova galerija Kula poziva na otvorenje izložbe Vedrana Perkova 'Smetnje' koja će se održati u galeriji Kula, Split, u utorak 14. veljače 2017. u 19.00 sati. Izložba ostaje otvorena do 18. ožujka 2017.
 
radionica, kolonija

Program likovno-edukativnih radionica Moderne galerije u veljači 2017.

Moderna galerija poziva na likovno-edukativne radionice tijekom veljače. Broj sudionika je ograničen, a prijava obavezna.
 
izložba

Otvorenje izložbe 'Margina' u Palachu

U subotu, 11. veljače 2017., u 19 sati u Galeriji SKC, u Palachu, otvara se multimedijalna izložba Margina Nine Zimmermann i Sare Salamon. Izložba se može pogledati radnim danom od 17 do 20 sati do četvrtka 16. veljače.
 
izložba

Otvorenje izložbe Jelene Jureša 'Mira, skica za portret' u Osijeku

Gradske galerije Osijek pozivaju Vas na otvorenje izložbe Jelene Jureša 'Mira, skica za portret' u petak, 10. veljače, u 19:00 sati, u Galeriji Waldinger. Kustosica izložbe je Branka Benčić, a izložba postaje otvorena do 26.02.2017.
 
izložba

Otvorenje izložbe Željka Janečića u Varaždinu

Galerija Zlati ajngel iz Varaždina poziva na otvorenje izložbe slika Željka Jančića Zeca u petak, 10. veljače u 19 sati. Izložba ostaje otvorena do 26. veljače.
 
izložba

Otvorenje izložbe 'Žitnjak, danas' Frane Rogića

U petak, 10. 2. 2017. u 19 sati u Galeriji na katu Kulturno informativnog centra, otvara se izložba 'Žitnjak, danas' Frane Rogića.
 
izložba

Izložba Glorie Oreb 'Crvena knjiga' u Salonu Galić

Hrvatska udruga likovnih umjetnika Split poziva na izložbu 'Crvena knjiga' umjetnice Glorie Oreb. Otvorenje izložbe je u petak, 10. veljače u 20:00 h u Salonu Galić, u Splitu.   
 
nagrada, obavijest

Odabrani radovi za jubilarnu 10. HT nagradu za hrvatsku suvremenu umjetnost

Od rekordna 243 rada pristigla ove godine na natječaj za HT nagradu za hrvatsku suvremenu umjetnost, međunarodno stručno povjerenstvo izabralo je njih 26, što uz troje pozvanih umjetnika čini ukupan broj od 29 autora i autorica koji će predstaviti recentne radove na izložbi u MSU tijekom ožujka i travnja 2017.
 
predstavljanje

Promocija kataloga 'Dalibor Martinis: Data Recovery 1969 – 2077' i tematska šetnja izložbom

Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu poziva na promociju kataloga 'Dalibor Martinis: Data Recovery 1969 – 2077' koja će se održati u subotu, 11. veljače, u 16:00 sati.
 
izložba

Otvorenje izložbe 'Sonetni vijenac Franca Prešerna kroz ilustracije Mihe Maleša'

Gradska knjižnica i čitaonica Pula poziva na otvorenje izložbe 'Sonetni vijenac Franca Prešerna kroz ilustracije Mihe Maleša' u četvrtak, 9. veljače 2017. u 18 sati, u Središnjoj knjižnici.
 
natječaj

EFFE Label 2017./2018. - prijave

Do 17. veljače 2017., festivali u Hrvatskoj i diljem Europe imaju priliku prijaviti se predstavljajući se kroz prijavu u sklopu mreže EFFE kako bi festival u naredne dvije godine globalno promicala oznaka EFFE Label. EFFE Label je oznaka koja predstavlja izvrsnost i nudi međunarodnu prepoznatljivost jedinstvenosti pojedinoga festivala u cijeloj Europi.
 
izložba, performans

Otvorenje izložbe Marijana Molnara Das Kapital / Die Kunst

Otvorenje izložbe Marijana Molnara Das Kapital / Die Kunst, održat će se u srijedu, 28. prosinca, s početkom u 19:00 sati, u Malom salonu, u Rijeci. U sklopu otvorenja Marijan Molnar izvest će performans Ljubljeni Marx. Izložba ostaje otvorena do 15. siječnja 2017.
 
izložba, predstavljanje

Otvorenje izložbe i predstavljanje publikacije 'Krleža:: vizionar i vizuali'

U četvrtak, 29. 12. 2016. u 14:00 sati, povodom obilježavanja trideset i pete obljetnice smrti Miroslava Krleže u izložbenom prostoru u potkrovlju Gradskog muzeja Karlovac bit će otvorena izložba „krleža: vizionar i vizuali“ autora Josipa Vrančića.
 
izložba

Otvorenje izložbe 'Naš Shakespeare' na Krležinim danima u Osijeku

Otvorenje izložbe Odsjeka za povijest hrvatskog kazališta 'Naš Shakespeare' održat će se u ponedjeljak 12.12., s početkom u 19:00 sati u ulaznom foyeru HNK u Osijeku povodom XXVII. Krležinih dana.
 
izložba, festival

Željko Zorica: Himmlisch-Irdische Freundschaft

U sklopu ovogodišnjeg 14. po redu izdanja Festivala prvih, koji se od 1. do 4.12. odvija na nekoliko lokacija unutar Studentskog Centra Sveučilišta u Zagrebu, u Galeriji SC biti će postavljena izložba radova Željka Zorice Šiša HIMMLISCH-IRDISCHE FREUNDSCHAFT, koju zajednički organiziraju udruga Domino i Studio Artless.
 
nagrada

Dodijeljene nagrade i priznanja za najbolju hrvatsku slikovnicu - Ovca u kutiji

Na Interliberu su svečano uručene nagrade i priznanja za najbolju hrvatsku slikovnicu 'Ovca u kutiji', u različitim kategorijama. Nagradu stručnog žirija osvojila je slikovnica BAO BAOBAB I MALA KIBIBI - tekst Ana Đokić, ilustracije Dubravka Kolanović; KUC.
 
izložba

Završna izložba projekta 'Grad na drugi pogled'

U četvrtak, 10. studenoga s početkom u 18 sati, u Gradskoj galeriji Striegl, otvara se izložba 'Grad na drugi pogled'. Izložba je rezultat opsežnih tromjesečnih aktivnosti projekta Grad na drugi pogled, udruge PUNKT, koje su se održavale od rujna do studenoga 2016. godine u Sisku. Izložba ostaje otvorena do 26. studenog.
 
natječaj

7. Beijing International Art Biennale - poziv za prijave

7. Međunarodni umjetnički bijenale u Pekingu poziva umjetnike da prijave svoje radove na temu 'Put svile i svjetske civilizacije'. Bijenale će se održati od 24. rujna do 15. listopada 2017. u Nacionalnom Muzeju umjetnosti u Pekingu. Rok za prijavu je 25. prosinac.
 
izložba

Prvih pedeset godina KIC-a

 Izložbom 'Prvih pedeset godina KIC-a' Kulturno informativni centar posjetiteljima otvara svoja vrata u petak, 4. studenog 2016. godine u 20 sati, u Galeriji na katu, KIC, Preradovićeva 5.
 
izložba

Brandon LaBelle - izložba nakon performansa

Materijalni rezultat performansa, odnosno konstelacija predmeta, materijala i alata korištenih tijekom izvedbe 'Skitničkog subjekta' Brandona LaBelle, može se vidjeti u Galeriji Forum kao instalacija-izložba do 5. studenog 2016.
 
izložba

Otvorenje izložbe Ivice Vlašića

Otvorenje izložbe Ivice Vlašića održat će se u utorak, 8. studenog, u 19:00 sati, u Muzeju Mimara.
 
izložba

Dragoslav Dragičević ‘Bez naziva’ u Greti

Galerija Greta poziva na otvorenje izložbe ‘Bez naziva’  Dragoslava Dragičevića, koje će se održati u ponedjeljak 31.listopada, u 20:00 sati. Izložba ostaje otvorena do 04.studenog, svakim danom od 17 do 20h.
 
izložba, predavanje, tribina

Otvorenje izložbe Transformation of Image

Sveučilište u Zagrebu, Akademija likovnih umjetnosti i Muzej suvremene umjetnosti pozivaju na otvorenje izložbe Transformation of image, koje će se održati u petak, 28. listopada, s početkom u 18:00 sati, a okrugli stol o projektu bit će održan u subotu, 29. listopada, u 15:30 sati.
 
izložba

Španjolsko barokno slikarstvo - Izbor iz zbirke Wüllner u Vukovaru

Gradski muzej Vukovar poziva na izložbu Španjolsko barokno slikarstvo - Izbor iz zbirke Wüllner koja će se otvoriti u subotu, 29. listopada u 19:00 sati, u Galeriji Oranžerija, u Vukovaru. Izložba ostaje otvorena do 16. studenog.
 
izložba

POPUP29 u Osijeku

Izložba POPUP29 na kojem će svoje radove prikazati Alf Setzer, Michelin Kober, Daniel Sigloch, Daniel Mijić / Buba Švabe u slijepom crijevu otvorit će se u nedjelju, 30. listopada, u 19:00 sati, u Esseker centru.
 
festival

16. Performance Art Festival: Politička tijela

16. Performance Art Festival pod nazivom 'Politička tijela' održat će se u Osijeku 14. i 15. listopada, u Muzeju likovnih umjetnosti i na loakcijama u javnom prostoru. Kustosica 16. izdanja festivala je Radmila Iva Janković, a festival predstavlja umjetnike: Mariu José Arjona (Kolumbija), Mariu Adelu Diaz (Guatemala/Kalifornija), Sinišu Labrovića (Hrvatska), Marka Markovića (Hrvatska/Austrija) i Teresu Margolles (Mexico).
 
predstavljanje, predavanje, tribina

Kombinat Borovo 1988.-1991 - čitaonica i panel - Socijalizam na izmaku

U zadnjem tjednu izložbe Kome treba poduzeće? Kombinat Borovo 1988.-1991. autorski tim izložbe pripremio je tematsku čitaonicu i uvid u dio istraživačkog arhiva koju možete posjetiti u četvrtak i petak, od 16:00 do 20:00 sati. Panel pod nazivom Socijalizam na izmaku, održat će se u četvrtak od 18 sati, a gosti su: Danijela Dolenec (FPZG), Marko Grdešić (FPZG), Paul Stubbs (EIZ) i Jasna Račić (CMS).
 
festival

Rajske ptice drag scene i ove jeseni na DRAGram festivalu u Zagrebu

Treće izdanje DRAGrama, manifestacije koja promovira lokalnu i inozemnu drag umjetnost, održava se od 6. do 9. listopada u Zagrebu. Ovogodišnje izdanje posvećeno je Club Kid pokretu koji je usprkos svom kratkom i lokaliziranom trajanju ostavio neizbrisiv trag u razvoju drag umjetnosti i njenim suvremenim izdancima.
 
natječaj, radionica, kolonija

Škola fotografije i vizualnih umjetnosti u KAF Sv. Lovreč

Klub amaterske fotografije Sveti Lovreč otvara novu sezonu redovitih klupskih aktivnosti, od kojih izdvajamo besplatnu Školu fotografije i vizualnih umjetnosti, koja započinje u četvrtak,  22. rujna, u 19:30 sati.
 
izložba

/'fu:bar/ 2016

Ovogodišnja /'fu:bar/ glitch art izložba, događanje s bogatim otvorenim edukativnim i umjetničkim programom te lokalnim umjetnicima i međunarodnim participantima koji (iz)vode program besplatan za posjetitelje, održat će se od ponedjeljka, 19. rujna, do petka, 23. rujna, u AKC Medika i Akademiji likovne umjetnosti.
 
natječaj

Različiti svjetovi - natječaj za mlade fotografe

Photon - Centar za suvremenu fotografiju iz Ljubljane, otvara poziv za mlade fotografe i vizualne umjetnike, do 35 godina starosti, koji dolaze iz zemalja Zapadnog Balkana. Natječaj je otvoren do 15. rujna.
 
izložba

Izložba Kristine Leko: Kako živi narod - izvještaj o pasivnosti

Poučna izložba u osam cjelina Kristine Leko i suradnika/ca otvorit će se u četvrtak, 8. rujna u 20 sati, u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu. Izložba promišlja i traži rješenja za situacije pasivnosti kroz razgovore s protagonistima projekta, članovima osam obitelji.
 
natječaj

Poziv umjetnicima u sklopu projekta ILICA KULTURE

Galerija VN poziva umjetnice i umjetnike te umjetničke grupe da sa svojim radovima sudjeluju na kratkim samostalnim ili grupnim izložbama organiziranim u sklopu projekta Ilica kulture. Prijaviti se mogu radovi iz područja vizualnih, novomedijskih i performativnih umjetničkih praksi. Rok za prijavu je 11. rujna.
 
natječaj

Poziv za prijave - umjetničke rezidencije Kulturkontakta 2017.

Kulturkontakt Austrija objavljuje poziv za prijave za umjetničke rezidencije u Beču i Salzburgu u 2017. godini. Rok prijave je 30. rujna, odnosno 15. listopad, ovisno o umjetničkoj disciplini koja se prijavljuje.
 
izložba

Retrospektiva Stefana Braca Bravacica u Dubrovniku

Izložba naziva Retrospektiva, svestranog umjetnika Stefana Braca Bravačića bit će otvorena u Galeriji Dulčić Masle Pulitika i Atelijeru Pulitika u srijedu, 24. kolovoza u 21 sat, a posjetitelji otvaranja će osim razgledanja umjetničkih djela imati priliku i poslušati Bravačićeve skladbe u izvedbi pijanista Alberta Frke.
 
izložba

Izložba 'fallere nostra' Katarine Alamat Kusijanović u Flori

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Dubrovnik  poziva na otvorenje izložbe 'fallere nostra' Katarine Alamat Kusijanović  koje će se održati u Galeriji Flora u utorak, 23. kolovoza, s početkom u 21 sat.
 
izložba

Otvorenje izložbe Denisa Perkovića u Dubrovniku

HDLU Dubrovnik poziva na otvorenje izložbe Denisa Berkovića 'Do prid kraj'  koje će se održati u ponedjeljak, 22. kolovoza u 20:00 sati, u izložbeno prodajnom prostoru Društva prijatelja dubrovačke starine.
 
festival

Vizura aperta na Zlarinu

16. Festival vizualnih i audio media Vizura aperta održava se na otoku Zlarinu od 16. do 19. kolovoza, a program uključuje brojne umjetnike i umjetnice koji će predstaviti svoje radove u formi videa, instalacija, radionica. U petak, 19. kolovoza, otvara se izložba radionice na zlarinskom smetlištu u 18.30 sati, boćalištu u 20.00 sati i Ispo Leroja u 21:00 sat, gdje će biti dodijeljene nagrade za najbolje radove.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Kako naslikati zbrajanje i oduzimanje - radionica za djecu

Radionica pod nazivom 'Kako naslikati zbrajanje i oduzimanje' održat će se u Muzeju za suvremenu umjetnost u Zagrebu, ove subote 20. kolovoza o.g. Program je namijenjen djeci u dobi od 6 do 11 godina. Prijave su u tijeku.
 
festival

Festival vizualnih umjetnosti 'ART (er) I JA'

Muzej Lapidarium poziva na festival vizualnih umjetnosti 'ART (er) I JA' koji će se održati u periodu 17. do 22. kolovoza na različitim loakcijama u Novigradu.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>


http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu