info - vizualne umjetnosti


izložba

Otvorenje izložbe 'Crvena Rijeka'

Galerija Kortil poziva na otvorenje izložbe 'Crvena Rijeka' sutra, 28. travnja, u 19:00 sati.
 
izložba, predstavljanje

Umjetnička večer 'Nit vodilja'

Udruga OS i Muzej Mimara pozivaju vas na umjetničku večer pod nazivom 'Nit vodilja'u srijedu, 10. svibnja, u 19:00 sati, u Atriju Muzeja Mimara, a program uključuje predstavljanje knjige pripovjedaka Ariadnina nit na hrvatskom i slovačkom jeziku te izložbu iz opusa pod nazivom Metamorfoze žene autorice Tuge Tarle.
 
izložba

Međunarodna izložba karikature MIKS 2+2

Uzvratna međunarodna izložba karikature MIKS 2+2, održat će se u petak, 28. travnja 2017. godine u 19:30 sati, u Gradskoj galeriji Striegl, u Sisku.
 
izložba

Otvorenje izložbe 'Izbor političkih performansa' u Studentskom centru

Sinoć je u okviru obilježavanja 20 godina postajanja GONG-a u Studentskom centru u Zagrebu, a u organizaciji udruga Domino i Kurziv, otvorena izložba 'Izbor političkih performansa u Hrvatskoj od 2000. do danas'  koja će do 22. travnja biti postavljena u prostoru &TD-a. Ova izložba dio je projekta naziva 'Otpor, pokret, promjena: fragmenti aktivističkih i umjetničkih praksi u regiji od 1980-ih naovamo'.
 
izložba

Izložba Velimira Ivezića 'Eskapizam'

Danas,14. travnja 2017. u 19:00 sati  u Galeriji HDLU (Kula stražarnica Staroga grada Varaždin) , otvara se izložba skulptura varaždinskog akademskog slikara i restauratora Velimira Ivezića pod nazivom Eskapizam.
 
izložba

Izložba 'D(r)ugo sjećanje': dizajnerski pogled na teme koje polariziraju društvo

Hrvatsko društvo dizajnera svojom novom izložbom 'D(r)ugo sjećanje', što se otvara danas, 15. travnja u HDD galeriji, kroz radove dizajnera i umjetnika različitih generacija nastale u proteklih dvadesetak godina propituje kako se sjećamo događaja iz moderne povijesti te kakav je danas odnos prema temama koje kontinuirano polariziraju društvo.
 
natječaj

Javni natječaj za program A4

Galerija umjetnina u Splitu raspisala je Natječaj za sudjelovanje u 0 izdanju programa A4 koji se nastavlja se na petogodišnji projekt Fast Forward / Utorkom u Galeriji. Rok prijave je 11. lipnja.
 
izložba

Otvorenje izložbe Monike Meglić 'Svakodnevne scene'

Galerija Događanja poziva na otvorenje izložbe Monike Meglić 'Svakodnevne scene' koje će se održati u srijedu, 19. travnja, u 20:00 sati. Izložba ostaje otvorena do 13. svibnja.
 
izložba

Otvorenje samostalne izložbe Mitra Matića 'Enkaustike'

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Rijeka poziva na otvorenje samostalne izložbe Mitra Matića 'Enkaustike' koje će se održati u Galeriji Juraj klović, u Rijeci, u četvrtak, 13. travnja, u 20:00 sati. Izložba će biti otvorena do 27. 04. 2017.
 
izložba

Otvorenje izložbe 'Povezanost' u Galeriji Škola

U srijedu 12. travnja 2017. u 19:00 sati u novom prostoru Galerije Škola otvorit će se izložba učenika škole kao rezultat radionice Povezanost voditeljice Nere Miočić.
 
izložba

Otvorenje izložbe Gabrijele Rukelj Kraskovič 'Kora i svi ostali'

Otvorenje izlozbe Gabrijele Rukelj Kraskovič  pod nazivom 'Kora i svi ostali' otvoriti ce se u galeriji Živi atelje, 12.04. u 19:00 sati. Izlozba je otvorena do 15.04.  
 
natječaj

Natječaj za prijem novih članova u HDLU

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika raspisalo je Natječaj za prijem novih članica i članova, s rokom prijave do 5. svibnja.
 
izložba

Otvorenje izložbe - Bane Milenković: Salon cipela

Otvorenje izložbe - Bane Milenković: Salon cipela, održat će se u četvrtak, 13. travnja, u 19:00 sati, u Muzeju za umjetnost i obrt. Izložba ostaje otvorena do 14. svibnja.
 
izložba

Retrospektiva izložbi Art Point Centra ( 2. dio )

Otvorenje izložbe 'Retrospektiva izložbi Art Point Centra' održat će se u četvrtak, 13. travnja, u 20:00 sati. Izložba je otvorena do 10. lipnja.
 
izložba

Otvorenje izložbe Nikoline Ivezić All You Need is Luck uz live nastup Roppongi Red

Otvorenje izložbe Nikoline Ivezić 'All You Need is Luck' održat će se u četvrtak, 13. travnja 2017. godine, s početkom u 19 sati u galeriji Klovićevi dvori. Početak koncerta predviđen je za 20:00 sati.
 
izložba

Otvorenje izložbe Tene Pavletić 'Ja koja gledam'

Otvorenje izložbe Tene Pavletić 'Ja koja gledam' održat će se u ponedjeljak, 17. travnja, u 20:00 sati, u Galeriji Greta.
 
izložba

Otvorenje izložbe 'Ženska krv'

Galerija Forum poziva na otvorenje izložbe 'Ženska krv' koje će se održati u petak, 14. travnja, u 20:00 sati. Izložba ostaje otvorena do 13. svibnja 2017.
 
radionica, kolonija

Radionica likovne kritike - Kako pisati o suvremenoj umjetnosti

Besplatna radionica likovne kritike - Kako pisati o suvremenoj umejtnosti će se, u organizaciji Hrvatske sekcije AICA-e, ULUPUH-a  i TTF galerije, održati od 24. do 28. travnja. Rok prijave je 20. travnja.
 
izložba

Otvorenje izložbe Silvija Vujičića 'Zamatanja'

Otvorenje  izložbe Silvija Vujičića 'Zamatanja' održat će se danas, 11. travnja, u 20:00 sati, u Pogonu Jedinstvo.
 
izložba

NMG@PRAKTIKA - Izložba Lane Stojićević: Strukture prikrivanja

U četvrtak, 13. travnja u 20 h u galerijskom prostoru Multimedijalnog kulturnog centra Split, Dom mladih, otvara se izložba Lane Stojićević 'Strukture prikrivanja', u sklopu ciklusa NMG@PRAKTIKA koji udruga Mavena provodi u Domu mladih od 2013. godine. Razgovor s umjetnicom održat će se prilikom zatvaranja izložbe, 20. travnja u 18 h u galeriji Praktika.
 
izložba

Otvorenje izložbe 'Svijet zvukova'

Muzej Slavonije, Tiflološki muzej i Grad Osijek pozivaju Vas na otvorenje izložbe 'Svijet zvukova' u četvrtak, 13. travnja u 12:00 sati u Muzeju Slavonije, u Osijeku.
 
izložba

Otvorenje izložbe 'Uni - Diversity' Gianluce Caprija

Otvorenje izložbe 'UNI – DIVERSITY', talijanskog umjetnika Gianluce Caprija, održat će se danas, 10. travnja u 19:00 sati, u Talijanskom institutu za kulturu, u Zagrebu.
 
obavijest

Tomislav Gotovac na Documenti 14

Radovi Tomislava Gotovca predstavljeni su na globalno najutjecajnijoj likovnoj manifestaciji Documenta 14 koja se u subotu otvorila u Ateni, a dva mjeseca kasnije bit će predstavljeni u Kasselu.
 
izložba

Janje moje malo (Sve što vidimo moglo bi biti i drugačije), šesta epizoda

U srijedu, 12. travnja u 19:00 sati otvara se velika grupna izložba u Domu Hrvatskog društva likovnih umjetnika uz performanse umjetnika Tima Etchellsa, Sanje Iveković, Borisa Ondreička, Jána Zavarskog, Vita Havraneka i Slavena Tolja.
 
izložba

Otvorenje izložbe 'Tišina 2.0' Sanje Jureško

Danas, 7. travnja, u galeriji Kortil u Rijeci se otvara izložba 'Tišina 2.0' riječke akademske slikarice Sanje Jureško. Izložba ostaje otvorena do 20.4.2017.
 
obljetnica, proslava

Obilježavanje 100. godišnjice rođenja Vjenceslava Richtera, arhitekta i umjetnika

Obilježavanje 100. godišnjice rođenja Vjenceslava Richtera, arhitekta i umjetnika održat će se u petak, 7. travnja, od 12:00 do 18:00 sati, izložbom i stručnim vodstvom kroz privatni stan umjetnika.
 
nagrada

Odabrani pobjednici desete natječajne izložbe HT nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost

Na prigodnoj svečanosti danas, 6. 4. 2017., u Muzeju suvremene umjetnosti dodijeljene su tri nagrade desetog natječaja HT nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost - Igoru Grubiću, Davoru Sanvincentiju i Ines Matijević Cakić.
 
izložba

Otvorenje izložbe Olivie Notaro 'Untold' u Laubi

U Laubi- Kući za ljude i umjetnost se ovaj petak, 7. travnja, u 20:00 sati, otvara izložba švicarske slikarice Olivie Notaro pod nazivom 'Untold'. Nakon otvorenja slijedi Laubatalk – razgovor s umjetnicom i gostima koji moderira kustos izložbe Mario Guček Andromak.
 
izložba

Izložba Tihomira Milovca 'Izvolite neprisustvovati'

U Galeriji AŽ, u petak, 7. travnja 2017. u 19:00 otvara se izložba 'Izvolite neprisustvovati!' Tihomira Milovca. Izložba je otvorena do 1. svibnja 2017.
 
konferencija, znanstveni skup, poziv za prijedloge

Simpozij 'Porous Borders' - poziv za priloge

Organizacijski tim Praškog kvadrijenala poziva sve nacionalne i regionalne kustose, izvedbene umjetnike, edukatore i teoretičare da prilože svoje ideje i koncepte o recentnim kustoskim praksama, na simpozijumu 'Porous Borders' koji će se održati u Pragu, od 12. do 14. listopada, kao dio proslave pedesetogodišnjice Praškog kvadrijenala. Simpozij će se održati u zgradi bivše Federalne skupštine.
 
izložba

Živa poezija Voje Šindolića u Ex librisu

Antikvarijat Ex libris poziva na jednodnevnu izložbu nacrtanog i naslikanog materijala američkih beatnika i njihovih suvremenika, uz živu poeziju Voje Šindolića spojenu s jazzom uživo, ovoga četvrtka, 16. ožujka, s početkom u 18:00 sati.
 
predstavljanje

Predstavljanje zbornika - Mjesto izvedbe i stvaranje grada

HDLU poziva na predstavljanje zbornika Mjesto izvedbe i stvaranje grada uredništva Valentine Gulin Zrnić, Nevene Škrbić Alempijević i Josipa Zankija koje će se upriličiti u petak, 17. ožujka 2017. s početkom u 11:00 sati u Klubu HDLU, Meštrovićev paviljon, Trg žrtava fašizma 16.
 
izložba

Izložbeni Petak U HDLU

U petak, 17. veljače, 2017. godine u 19:00 sati u Galeriji PM Doma hrvatskih likovnih umjetnika otvorit će se samostalna, multimedijalna izložba austrijske umjetnice mlađe generacije Susanne Flock - SLIPPERY COPIES. U petak, 17. veljače, 2017. godine u 19:30 sati u Galeriji Prsten Doma hrvatskih likovnih umjetnika otvorit će se međunarodna izložba The End of New/La Fine del Nuovo.
 
izložba

Otvorenje izložbe 'Kako gledati' Ivane Pipal

Udruga Gokul poziva na otvorenje izložbe Ivane Pipal 'Kako gledati' u petak, 17. veljače u 19 sati. Izložba se može pogledati do 3. ožujka u sklopu programa Green Room galerije u Zelenoj dvorani u Zaboku.
 
predstavljanje

Predstavljanje projekta Nove kolekcije Trećega programa Hrvatske televizije

Teći program Hrvatske televizije (HRT – HTV 3) poziva na predstavljanje novoga umjetničkog projekta pod nazivom Nove kolekcije. Projekcija i druženje s cjelokupnim timom projekta održat će se u ponedjeljak 20. veljače 2017. godine u zagrebačkome Muzeju suvremene umjetnosti (dvorana Školica) s početkom u 12.00.
 
izložba

Otvorenje izložbe Zvonimira Haramije Hansa: Lo–Fi Garage Pop

Galerija Siva poziva na otvorenje izložbe koprivničkog umjetnika Zvonimira Haramije Hansa pod nazivom Lo – Fi Garage Pop, u petak 17.02.2017 od 20.00 sati.
 
izložba

Srijeda u Muzeju: Matko Vekić - Orijenta(liza)cija

U sklopu Srijede u Muzeju, u palači Sermage, 15. veljače, u 19 sati, otvara se izložba akademskog slikara Matka Vekića 'Orijenta(liza)cija'. Izložba je postavljena za razgled do 26. ožujka ove godine.
 
izložba

Instalacija 'Mokri snovi' umjetnice Valérie Wolf Gang u Filodrammatici

Drugo more poziva na riječko predstavljanje multimedijalne instalacije 'Mokri snovi' mlade slovenske umjetnice Valérie Wolf Gang, nastale u produkciji Aksiome - Instituta za suvremenu umjetnost iz Ljubljane, koje će se održati u četvrtak, 16. ožujka, u galeriji Filodrammatica, s početkom u 20:00 sati.
 
izložba

Otvorenje izložbe Jagode Buić u Splitu

Muzej grada Splita poziva na otvorenje izložbe Jagode Buić,  koje će se održati u ponedjeljak 13. veljače 2017. godine s početkom u 12:00 sati u Galeriji Dioklecijan na adresi Dioklecijanova bb. Izložba se organizira povodom dodjele godišnje Smojine nagrade autorici izložbe.
 
izložba

Otvorenje izložbe Vedrana Perkova 'Smetnje'

Kulturna ustanova galerija Kula poziva na otvorenje izložbe Vedrana Perkova 'Smetnje' koja će se održati u galeriji Kula, Split, u utorak 14. veljače 2017. u 19.00 sati. Izložba ostaje otvorena do 18. ožujka 2017.
 
radionica, kolonija

Program likovno-edukativnih radionica Moderne galerije u veljači 2017.

Moderna galerija poziva na likovno-edukativne radionice tijekom veljače. Broj sudionika je ograničen, a prijava obavezna.
 
izložba

Otvorenje izložbe 'Margina' u Palachu

U subotu, 11. veljače 2017., u 19 sati u Galeriji SKC, u Palachu, otvara se multimedijalna izložba Margina Nine Zimmermann i Sare Salamon. Izložba se može pogledati radnim danom od 17 do 20 sati do četvrtka 16. veljače.
 
izložba

Otvorenje izložbe Jelene Jureša 'Mira, skica za portret' u Osijeku

Gradske galerije Osijek pozivaju Vas na otvorenje izložbe Jelene Jureša 'Mira, skica za portret' u petak, 10. veljače, u 19:00 sati, u Galeriji Waldinger. Kustosica izložbe je Branka Benčić, a izložba postaje otvorena do 26.02.2017.
 
izložba

Otvorenje izložbe Željka Janečića u Varaždinu

Galerija Zlati ajngel iz Varaždina poziva na otvorenje izložbe slika Željka Jančića Zeca u petak, 10. veljače u 19 sati. Izložba ostaje otvorena do 26. veljače.
 
izložba

Otvorenje izložbe 'Žitnjak, danas' Frane Rogića

U petak, 10. 2. 2017. u 19 sati u Galeriji na katu Kulturno informativnog centra, otvara se izložba 'Žitnjak, danas' Frane Rogića.
 
izložba

Izložba Glorie Oreb 'Crvena knjiga' u Salonu Galić

Hrvatska udruga likovnih umjetnika Split poziva na izložbu 'Crvena knjiga' umjetnice Glorie Oreb. Otvorenje izložbe je u petak, 10. veljače u 20:00 h u Salonu Galić, u Splitu.   
 
nagrada, obavijest

Odabrani radovi za jubilarnu 10. HT nagradu za hrvatsku suvremenu umjetnost

Od rekordna 243 rada pristigla ove godine na natječaj za HT nagradu za hrvatsku suvremenu umjetnost, međunarodno stručno povjerenstvo izabralo je njih 26, što uz troje pozvanih umjetnika čini ukupan broj od 29 autora i autorica koji će predstaviti recentne radove na izložbi u MSU tijekom ožujka i travnja 2017.
 
predstavljanje

Promocija kataloga 'Dalibor Martinis: Data Recovery 1969 – 2077' i tematska šetnja izložbom

Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu poziva na promociju kataloga 'Dalibor Martinis: Data Recovery 1969 – 2077' koja će se održati u subotu, 11. veljače, u 16:00 sati.
 
izložba

Otvorenje izložbe 'Sonetni vijenac Franca Prešerna kroz ilustracije Mihe Maleša'

Gradska knjižnica i čitaonica Pula poziva na otvorenje izložbe 'Sonetni vijenac Franca Prešerna kroz ilustracije Mihe Maleša' u četvrtak, 9. veljače 2017. u 18 sati, u Središnjoj knjižnici.
 
natječaj

EFFE Label 2017./2018. - prijave

Do 17. veljače 2017., festivali u Hrvatskoj i diljem Europe imaju priliku prijaviti se predstavljajući se kroz prijavu u sklopu mreže EFFE kako bi festival u naredne dvije godine globalno promicala oznaka EFFE Label. EFFE Label je oznaka koja predstavlja izvrsnost i nudi međunarodnu prepoznatljivost jedinstvenosti pojedinoga festivala u cijeloj Europi.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>


http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu